Un produs Blogger.

joi, iulie 28, 2011

Plafonari de CAS prevazute in Codul Fiscal actualizat pe 2011 si in Legea 263/2010

12 comments
Base-n bocii plafoneaza nu ciomuiesc
CODUL FISCAL pe 2011

Baza de calcul al contribuţiilor sociale individuale
(2) În situaţia în care totalul veniturilor prevăzute la alin. (1) este mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut, contribuţia individuală de asigurări sociale se calculează în limita acestui plafon, pe fiecare loc de realizare a venitului.
(3) Câştigul salarial mediu brut prevăzut la alin. (2) este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Art  33 din Legea 263/2010

3)Baza lunara de calcul a contribuției individuale de asigurari sociale prevazuta la alin. (1) si (2) nu poate fi mai mare  decât valoarea corespunzătoare a de cinci ori câștigul salarial mediu brut.


Cei care au platit contributii pentru asigurari sociale peste cinci salarii medii brute nu pot fi afectati de aceste prevederi.
Dar cei care nu au platit deloc?

12 comentarii:

 1. @ Tiganusul de cartier bun de trimes dupa tigari a-si da numele de Don Corleone. La satra nu se folosesc asigurari sociale. Numai cei care au platit contributii pentru asigurari sociale peste cinci salarii medii brute nu pot fi afectati de Art 33 din Legea 263/2010.

  RăspundețiȘtergere
 2. @Robert
  Te rog nu-mi discrimina etnic comentatorii!
  In perioada comunista au fost multi tigani cu carte de munca si acum au pensii.
  Sa stii ca ai nimerit-o cu interpretarea art 33!

  RăspundețiȘtergere
 3. @Horvath
  tocmai ti-ai dat cu "principiile" in cap "stimabile" RASIST
  Da sunt TZIGAN hortystule ....si ce daca!!

  RăspundețiȘtergere
 4. @Horvath
  ai spus ca scrii Deva in engleza cu accent pe "e" ca asa se scrie.MINCINOSULEEE unde exista in limba engleza accent ortografic pe vocale??de fapt e in maghiara,iar tu minti mai rau ca UDMR si toti ceilalti la un loc.
  Ce faci ? Acum maghiarizezi si engleza??
  eu zic sa vorbesti in continuare limba cailor ca o cunosti cel mai bine.
  Apropos;
  Intr-o zi Ion statea la umbra,in miezul verii langa o fantana.
  de fantana se apropie insetat un drumet,Ion il vede si ii spune:
  -Ba nu bea de acolo ca e apa otravita!!
  drumetul raspunde
  -Nem tudom
  Ion raspunde
  -No,bea mai ca-i rece!!

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Cand acest gangster cu toaleta in curte ma compara cu fanaticul suedez
  taci chtic. Cand ma declara cel mai mare dusman al romanilor nu ti se pare exagerat. Pentru mine un mitocan ungur ,roman sau un tigan ,,,este tot un mitocan. Faptul ca mahalaua sa mutat in aceste zile in centrul orasului nu a-mi schimba opiniile.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ PIANO 10
  Hai sa discutam lucruri seriose. Avem nevoie de oameni ai legii plin de talent si imaginatie.
  PROPUN ANTENEI 3 URMATOARELE FILME DOCUMENTARE :

  Filmele descriu activitatea infractionala a actualului presedinte Traian Basescu indreptata impotriva intereselor nationale si a imaginii tarii in lume.

  PROFANAREA MENOREI
  
Filmul descrie expozitia a artistului Omar Amar Ambaki ( finalist al competitiei mondiale antisemite organizate de Teheran – 10.000 de participanti ) la New York a doi pasi de sediul ONU. Aceasta manifestare a masinii de propagana islamica a fost organiza si sponsorata de statul roman la Institutul Cultura Roman , New York ( Presedinte de onoare Traian Basescu )..
Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
Filmul este terminat si va fi prezentat inainte de sfarsitul anului la televiziuni americane si japoneze. ca si la un canal francez.
  
CRIMA SI PEDEAPSA

  Filmul descrie crima din portul francez Rouen al capitanului Traian Basescu.
Acesta a incendiat 47 de vase creind uriase pagube materiale,
Filmul interviaza victimile incendiului . Memorabil in acest sens este mesajul adresat de uni tanar fracez care si-a pierdut vederea Presedintelui Romaniei
Filmul se incheie o vizita la un penitenciar francez unde Traian Basescu asi va sfarsi in liniste ultimii ani de viata dupa extradare. Deschideti proba audio in care Traian Basescu cetatean roman, recunoaste crima si faptul ca a falsificat probele pentru a deruta ancheta.
inregistrare basescu, traian basescu, http://blog.imperiaonline.me/traian-băsescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html,
Filmul in faza de producie va fi proiectat de canalul francez 5 International.

  SPIONUL SECOLULUI
  
Filmul va reliefa un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Filmul este bazat pe arhivele olandeze si belgiene.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/07/documentale-serviciului-olandez-basescu.html .
Este o co-productie cu Haga Film

  NEGUSTORII MORTII
  ....... BOUT,KASSAR BASESCU
  Primii doi au transmis armele Basescu in jurul lumii. Kassar a primit 30 de ani Bout va primii in Septembrie tot pe atata. La acest proces Basescu este chemat martor si in curand inculpat. Filmul va avea un final dramatic. Basescu inndreptandu-se spre scaunul electric . Motivul DOBORAREA HELICOPTERELOR USA SI UCIDEREA A 60 DE PILOTI SI MILITARI AMERICANI
  GANSTERI ROMANI -OPERATIUNEA TISMANEANU
  Scriu aceste randuri din Mariland. Am inceput filmarile la un documentar despre un grup de crima organizata care activeaza in SUA. Sunt pe urmele celei mai mari lovituri financiare din itstoria Romaniei moderne . ( 8.000.000$ din banii din banii bugetarilor si pensionarilor ) Este vorba de deschiderea unei institutii fatoma care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati pentru” Institutului de studii post comuniste ” Maryland, din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gangsteri , in viitor celebrii Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes.
 Deschideti
http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/furt-de-30-milioane-de-dolari-la-icr.html
Proiectarea acestori fime creiate de compania mea Devartes Film International la Antena 3 poate avea succes de public si consecinte benefice pentru viitorul presedintelui. O batranete linistita, cu masa casa gratis…… Fara piscina si poate chiar un scaun ...electric.
Robert Horvath DEVA Cineast New York- Tokyo
http://devanewyork.blogspot.com/
  
http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere
 7. Plano,
  Vezi că după unele exprimări ar rezulta că valoarea contribuţiei la CAS ar ajunge şi ar depăşi 5 salarii medii, când de fapt este vorba de baza de calcul, venitul la care se aplică cei 5% drept cotizaţie la CAS. Bine că s-a introdus o limită "în sus", că doar abia s-a desfiinţat limita în jos (sub 1.000 lei). Asta se pliază pe logica portocalie!

  RăspundețiȘtergere
 8. @Carco
  In 2011, contributia individuala de asigurari sociale datorata de angajat = 10,5%ț
  CASS=5,5% si pentru angajati si pentru pensionari

  RăspundețiȘtergere
 9. Plano,
  Ei da, 5,5 la sută, mai precis. Nu m-am referit la cota plătită de angajator. Toată lumea ţipă că e mare, dar la o adică, comparată, cu ce anume s-ar putea spune că e mare. Dar nu asta am vrut să subliniez ci aceea că CAS-ul nu putea supravieţui fără contribuţia celor cu pensii mai mici de 1.000 lei, dar deh, noblesse oblige, la veniturile mai mari de 5 salarii medii e imoral să le pui la contribuţie!

  RăspundețiȘtergere
 10. @Carco
  Contributia de asigurari sociale datorata de angajator/platitor de venit
  1) pentru conditii normale de munca = 20,8%
  2) pentru conditii deosebite de munca = 25,8%
  3) pentru conditii speciale de munca = 30,8%

  Am pus acest post pentru a sugera ca acei care au salarii mari, incepand cu acest an nu vor putea avea punctul lunar de pensie mai mare de 5.
  Prin similitudine, se poate introduce, prin lege, o plafonare a punctajului total al pensionarilor care nu au platit contributie de asigurari sociale.

  RăspundețiȘtergere
 11. Plano,
  Vrei neapărat să ai ultimul cuvânt, chiar dacă deturnezi subiectul. Păi chestia asta nu poate decât să mă facă să nu mai comentez de niciun fel. Dacă ţii neapărat continuă!

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu de ultimul cuvant e vorba ci de corecta informare.
  Nu sunt sigur ca tu n-ai vorbit mai sus de CAS Sanatate nu de CAS.

  RăspundețiȘtergere