Un produs Blogger.

vineri, aprilie 12, 2013

Legea reparatorie ar necesita doar 66 euro, în medie, pentru fiecare militar pensionar care a pierdut prin re/re, spune, mai nou, M. Dogaru

0 comments

Astăzi, la guvern, s-au făcut ultimele socoteli în legătură cu cît ar costa noua lege reparatorie pentru militarii pensionari care au pierdut prin recalculare/revizuire. Așa a aflat domnul Dogaru, în baza discuțiilor purtate astăzi, (??) după ce ieri o delegație SCMD, care nu l-a inclus, aflase de la un domn secretar de stat că Ministerul Apărării și-a dat acordul pentru proiectul de lege înscris pentru dezbateri pe agenda Senatului( B 118).

Casele Sectoriale ar avea disponibilul pentru a acoperi reparațiune...cu aportul rezerviștilor care au înțeles să se mai sacrifice o dată, părăsind definitiv sistemul, mai  spune domnul Dogaru.
Nici nu ar fi prea mult de plătit pe cap de beneficiar:

1 760 080 :26 500 (perdanți)= 66,41 euro/ 

Restul informațiilor vă vor fi oferite dacă vă duceți la conferința de presă de la statuia lui Mihai Viteazul din Piața Universității, pe 19 aprilie.

vineri, 12 aprilie 2013

Referitor la unele afirmatii nefericite privind restituirea dreptului militarilor discriminati

"Fata de masurile si sumele vehiculate in media referitor la necesarul asigurarii reparatiilor pentru rezervistii discriminati, in baza discutiilor purtate astazi,  pe cifre reale la Guvern, suntem in masura sa afirmam urmatoarele:
MApN, MAI si SRI au fondurile necesare producerii reparatiei, fara a fi nevoie de o suplimentare de buget sau de alte masuri. S-au facut, intr-adevar, mari economii, asa cum prevazuse Emil Boc, prin rata extrem de mare a mortalitatii la rezervisti.
Suma necesara pentru intreg sistemul national de aparare este de 7.744.919 lei/luna (1.760.080 euro/luna). De aici si pana la sutele de milioane de lei vehiculate in media, distanta este enorma......."

Niciun comentariu: