Un produs Blogger.

luni, iulie 01, 2013

Unitatea de la Boteni responsabila de doborirea avionului civil care efectua cursa spre Belgrad, la Revolutie?

0 comments
În timpul Revoluţiei, în România, s-a produs o tragedie aviatică, despre care nu vrea să vorbească nimeni, iar rudele supravieţuitorilor au fost ameninţate cu atâta violenţă în anii de după accident, încât şi astăzi se tem să vorbească. Rezultatul anchetei a fost plin de neadevăruri, iar dosarul, evident, a fost făcut pierdut.

S-a întâmplat pe 28 decembrie 1989, când un avion Tarom a decolat de pe Aeroportul Otopeni, deşi era interdicţie aeriană. Iar la bord erau, nu se ştie de ce, şase membri ai echipajului, deşi nu duceau decât un singur pasager. Acest pasager a fost ales, potrivit martorilor, dintr-o mulţime de călători care vroiau să părăsească România, un jurnalist britanic, care ducea cu el imagini preluate de toţi colegii lui, în locuri cheie din Bucureştiul sub asediu.
Anchetă jurnalistică este efectuată de Carmen Avram de la A3.
Procurorul militar Dan Voinea spune că avionul a fost doborît de rachetiștii de la Boteni, dar nimeni din MApN nu-și asumă responsabilitatea.. Avionul a căzut în localitatea Vișina, județul Dîmbovița.
Tragedia este ca soția copilotului Jurcovan, stewardesă,  a murit și ea, după cîțiva ani, în accidentul aviatic de la Balotești, iar fiul lor a fost electrocutat mortal pe un vagon, la marginea Bucureștilor.
Singurul pasager al cursei era reporterul britanic Ian Perry.

Niciun comentariu: