Un produs Blogger.

luni, iulie 22, 2013

Nu va fi o lege tabu a salarizarii militarilor. Legea pensiilor militare cum va fi?

0 comments

"Se vorbeşte foarte mult de acea lege a salarizării care este doar în stadiu de proiect. Am discutat aceste lucruri cu cei care au decizia în acest domeniu şi în continuare structurile militare, având în vedere misiunile pe care le au şi privaţiunile la care sunt supuşi militarii, vor avea, sigur, în limitele normalului, asigurate acele caracteristici specifice salarizării militarilor legate de funcţie, de grad, de anumite etape, de pericolul muncii pe care îl desfăşoară, adică nu va fi o lege tabu. Sigur că s-a creat un pic de stare de spirit... ce va însemna această lege a salarizării. Militarii vor avea ca întotdeauna o lege adaptată specificului muncii militare, a responsabilităţii militare şi a privaţiunilor la care sunt supuşi militarii", a spus Mircea Duşa, la Muzeul Naţional al Aviaţiei, pe 19 iulie 2013.

Legea salarizării trebuie să fie gata în toamna acestui an, pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014. AGERPRES/

Legea salarizării ar trebui să meargă la pachet cu o lege a pensiilor pentru militarii în activitate.
Viitorilor disponibilizați ar trebui să li se acorde un stagiu potențial, diferență pînă la stagiul complet, asemănător cu stagiul potențial pentru pensiile de invaliditate.

Niciun comentariu: