Un produs Blogger.

marți, iulie 16, 2013

S-a promulgat Legea reparatorie pentru unii pensionari militari

0 comments
Stirea este prezentata pe crolul televiziunilor de stiri.

Decrete semnate de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, 16 iunie a.c.(evident ca este o greșeală, corect e 16 iulie)
Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 16 iunie a.c., următoarele decrete:


• Decret pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională;


 UPDATE
Din culisele promulgării PL x 164/2013

Posted By: Tue Jul 16, 2013 6:16 pm  |
In aceasta dimineata, un OM, o colega care a muncit mult pentru promovarea legii reparatorii (chiar daca aceasta este doar jumatate din cat trebuia sa fie!), dar si la cea a privind anularea Cap IV din L329/2009 (cumul pensie-salariu la stat), mi-a spus ca matrozul ar fi semnat decretul de promulgare a legii reparatorii azi noapte. A facut-o nu inainte de a primi un alt raspuns in scris de la cele trei structuri (MApN, MAI si SRI) ca sunt bani si, probabil, ca doar dupa ce a mai rupt gatul unei alte sticle de whisky !
Posted By: Wed Jul 17, 2013 5:55 pm  |

Din spirit camaraderesc (!), acest mesaj se adreseaza in egala masura si dlui Lupus (ex-Plano10).
Sper ca acest "domn" (!?) sa-si schimbe "stilul" (era sa fiu malitios si sa spun de-a dreptul apucaturile!), chiar daca din disperare de cauza dar si pentru a-si (men)tine "clentii" aproape (nicidecum bine informati) este in stare sa caute noi "subiecte" bomba prin care sa continue dezbinarea pensionarilor militari care-i mai viziteaza inca blogul. Asa deci:


 LEGEA nr. 241/2013

Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională


Art.1. -
(1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr.165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

(2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin.(1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.

(3) În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin.(1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010 calculat conform alin.(1).
(4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin.(1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

Art.2.
- (1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin.(1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art.107 alin.(2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

Niciun comentariu: