Un produs Blogger.

joi, august 29, 2013

Foștii diplomații vor fi și ei reparați la pensii, asemenea militarilor. Ponta nu a spus cum vor fi calculate pensiile actualilor diplomați

0 comments
Foto Agerpress
 Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că trebuie să se facă dreptate în cazul celor aproximativ 250 de pensionari diplomaţi cărora le-au scăzut veniturile ca urmare a modificării legislaţiei pensiilor ]n timpul guvernării Boc.

"Am vorbit despre pensiile celor 200 de diplomaţi care au fost tăiate cu ocazia legii pensiilor şi am spus că susţin aşa cum am susţinut şi cu pensiile militarilor care, sigur, sunt mult mai mulţi, vreo 18.000. În cazul diplomaţiilor sunt în jur de 200-250", a spus Ponta, la reuniunea anuală a diplomaţiei.

Potrivit premierului, în toamnă se va rezolva această chestiune prin aprobarea legii în Parlament. 'Susţin să le facem dreptate şi cred că lucrul acesta se va întâmpla în această toamnă prin aprobarea legii în Parlament', a explicat primul-ministru.

Revenirea la pensiile "de lux" - de 80% din veniturile obţinute în ultimul an de carieră - ar urma să se facă prin votul Parlamentului, printr-un proiect de lege.
Până în 2010, un fost diplomat primea, în medie, 4.300 de lei pe lună, pensiile mari ajungând însă şi la 16.200 de lei. Opţiunea Guvernului de la acea dată a fost anularea modului de calcul procentual faţă de ultimele indemnizaţii din carieră pentru cele peste 5600 de pensii speciale din România şi recalcularea acestora în funcţie de nivelul contribuţiei anuale, sistem aplicat tuturor pensionarilor. În momentul în care au fost tăiate, în septembrie 2010, de pensii speciale beneficiau 699 de diplomaţi.


Niciun comentariu: