Un produs Blogger.

marți, august 13, 2013

Președintele SCMD mai dă o speranță reparaților, dar și lichelelor

0 comments
Intr-un articol publicat ,astăzi, pe blogul său, intitulat "Răspuns lichelelor", Mircea Dogaru enumeră succesele sindicatului rezerviștilor în cei 4 ani de existență.
Mi-a atras atenția afirmația că, potrivit Legii reparatorii, există posibilitatea recuperării banilor reținuți abuziv prin recalculare/revizuire, într-un termen de prescripție de 3 ani. Mărturisesc că nu am identificat textul din Legea 241/2013 care ar permite recuperarea banilor pierduți prin revizuire în termenul general de prescripție. Legea spune că se revine la cuantumul din 2010, începînd cu luna octombrie 2013.

Zice domnul Dogaru:
"Reamintesc tuturor ca, daca nu era SCMD, "geniile din fruntea mesei" isi plangeau in pumni si astazi de mila, situandu-se, conform legislatiei Boc-Basescu, la nivelul deciziei de pensie prevazute pentru ianuarie 2011. Asa hulita cum este, conducerea fondatoare a SCMD a organizat o rezistenta peste care nu s-a putut trece in ultimii patru ani, a castigat respectul civililor asmutiti impotriva noastra de razboiul basist de imagine, a mentinut cuantumul din 2010 pe tot parcursul anului 2011, a stopat platile retroactive in 2012 prin zisa "amnistie fiscala", a reusit reprimirea sumelor ilegal si abuziv incasate pentru sanatate, a oprit catastrofala noua reducere de cuantumuri cu plata retroactiva pe 30 de luni din urma, care se adresa tuturor rezervistilor fara exceptie, a obtinut revenirea pensiilor la cuantumul din decembrie 2010, cu posibilitatea recuperarii banilor abuziv retinuti intr-un termen de prescriptie de 3 ani, prin actuala Lege reparatorie. Tot ea, aceasta conducere blamata, a asigurat elaborarea proiectului Legii pensiilor militare de stat (cu titlul impus de presedintele SCMD), care se afla acum in circuit la ministerele de resort si care va intra in vigoare, potrivit declaratiilor Guvernului, de la 1 ianuarie 2014. Si tot ea, aceasta conducere blamata, actioneaza acum pentru obtinerea incetarii discriminarii in privinta dreptului la munca si a accesului in Cercurile Militare si casele de odihna ale celor trei structuri.
Bizar este faptul ca lichelele de serviciu au atacat, demagogic, la persoana, in fata fiecarei decizii majore, in fiecare situatie delicata prin care a trecut SCMD-ul si au incercat sa vestejeasca fiecare victorie obtinuta."

Tot articolul, aici

Niciun comentariu: