Un produs Blogger.

vineri, iunie 17, 2016

OUG 57/2015, dovada blatului pe care PSD si PNL il fac cu "guvernul meu"

42 comments

A trecut mai bine de jumatate de an de la adoptarea de catre guvernul tehnocrat a primei masuri de taiere de pensii, victime fiind cadrele militare, active, in rezerva si in retragere, din sistemul national de aparare. Ordonanta de urgenta a redus cu pâna la 28% drepturile de pensie stabilite prin Legea 223/2015, adoptata de Parlament in timpul  majoritatii care a asigurat stabilitatea  Guvernului Ponta.
Era de asteptat ca partidele care asigurau acea majoritate, in special PSD si  UNPR, sa exploateze politic tupeul nemasurat al tehno-ciolosilor, mai ales ca la instalare, cu trei saptamâni in urma, promisesera ca nu se vor atinge de masurile sociale adoptate de guvernarea Ponta.
De la noul PDL, ascuns in sigla PNL,  nu aveam asteptari sa reactioneze impotriva reducerii drepturilor de pensie ale militarilor prevazute in Legea 223/2015.
Nu veti gasi nicio luare de pozitie din partea noii conduceri a PSD, asigurata de alunecosul fost pd-ist, Dragnea,   in legatura cu diminuarea drepturilor de pensie ale militarilor. Se pare ca,  in campania alegerilor locale, nici Ponta nu a vorbit  despre pensiile militarilor, desi a vorbit mult la intrunirile electorale cu alegatorii prin tara si pe Facebook.
Ne asteptam ca fosta majoritate guvernamentala sa indrepte lucrurile in Parlament printr-o dezbatere rapida a legii de adoptare a Ordonantei.
Dezamagirea fata de PSD este cu atât mai mare cu cât forma legii trecute prin Senat reduce si mai mult, comparativ cu ordonanta Ciolos,  drepturile de pensie a mai bine de jumatate din actualii pensionari militari.  Acestia isi pierd multi ani de vechime cumulata, inclusiv stagii contributive  ulterioare pensionarii.  Pierd, de asemenea, partial sau total,  procentele de pensie suplimentara prevazute de art. 108 din lege.
Indiferenta senatorilor fata de problemele militarilor a fost atât de mare incât au ratat cu câteva ore adoptarea tacita a ordonantei taietoare de pensii militare.
In Camera Deputatilor se parea ca se va respecta procedura de urgenta. Trei comisii raportoare stabilisera o sedinta comuna in care sa voteze amendamentele propuse de deputati, cele mai cunoscute fiind amendamentele deputatului Mircovici, in Comisia de aparare.
Pe fir a intrat Comisia juridica a Camerei, cu pretentia ca si ea sa fie sesizata in calitate de comisie raportoare.
A fost momentul in care Biroul Permanent a resesizat toate cele 4 comisii raportoare, tertip prin care s-a justificat depasirea termenelor stabilite initial pentru depunerea raportului. Dupa resesizarea comisiilor raportoare nu s-a mai stabilit un termen de depunere a raportului. Vezi Fisa PL 82/2016.
Batjocura la adresa militarilor continua in Camera Deputatilor. Ca la un semnal tras de reprezentantii MApN si MAI, comisiile raportoare, mai putin comisia de munca,  au uitat de procedura de urgnta si risca sa amâne adoptarea legii in  sesiunea din toamna, desi pe 30 iunie expira un important termen in aplicarea procedurilor de recalculare/actualizare  a pensiilor in plata la intrarea in vigoare a L 223/2015.
Ati auzit in tot acest timp vreo interventie, vreo critica din partea domnilor Dragnea, Blaga sau Gorghiu? Eu nu am citit/vazut asa ceva. Nu vor sa perturbe  activitatea Guvernului Ciolos.
Daca fezandatul Dragnea isi inchipuie ca,  prin blocarea PSD-ului la mantinela popicariei lui Johannis,  va aduce voturi suplimentare la parlamentare se inseala.



42 de comentarii:

brenda spunea...

ordonanta ,peste ordonanta , deci aparitiei acelei ordonante 20 =cu salarizarea ,acel articol referitor la art 60 din l 223 . care nu se aplica la modificarea salariilor in axestan , a fost stiut de cei care trebuia sa termine dezbaterea pe art 4o , au asteptat sa vina in psarlament cu aceasta modifocare pe ord 57 'care acum o au in dezbatere urgenta , asa s-au suprapus problemele ,CRED ca au acum posibilitatea sa rezolve ce a ramas de rezolvat , precum si drepturile date de art 60 dil223. oricum procentul de 65 trebuie eliminat . acum sa vedem

emillian123 spunea...

Mai in gluma, mai in serios, zic: "ti-am spus eu...?"-in trecutul apropiat sau mai indepartat...; Nu stiu cum se face, dar cam TOT CE S-A INTAMPLAT de la ..."..EVENIMENTUL.."=TRAGIC de la "COLECTIV" , cu 64 de OAMENI - OMORATI DE...INTOXICARE CHIMICA + INCENDIU... incoace = PREA LE VINE "MANUSA"-TOTUL- celor care au avut -si MAI AU PUTEREA(..!)-si in prezent..! Au CASTIGAT APROAPE TOT..! Vreau sa spun ca nu TOT CE PARE A FI... SI ESTE..!=asta- inclusiv legat de legea asta 223/2016, ce sa vezi, modificata -cam prea "repede" -de OUG 57/2015...! Si -prin MANIPULARE-(si prin DIRECTIA DE PROPAGANDA-inclusiv MEDIA tv. si scrisa)-in TOAMNA-IARNA(grea -care vine..!)vor LUA TOT CE SE POATE...! atunci SA vedeti VIFORUL CARE VINE...!,BRRR...!

emillian123 spunea...

P.S. Asa cum am mai scris=chiar daca unii nu sunt de acord= TOTI cei din titlul articolului=SUNT UNA SI ACEEASI MANA facatoare de... "minunile"... la care asistam-de CAM PREA MULTA VREME...

Unknown spunea...

Au taiat din aceste drepturi, adica din cei 28% ca sa poate sa dea la potentati, chilipirul de 50 % spor de lucrari de exceptie. Asta este dovada de legalitate si mafiotism in Romania.

Mihai spunea...

Asta este masura mizeriei,incompetentei,inconsecventei si a bataii de joc fata de semenul caruia îi ceri votul în care se scalda clasa politica de la ultimul consilier pîna la cel mai ales ditre ”cersetorii” de voturi.
Cred ca nici cel mai neavizat in meandrele facerii si punerii in aplicare a legilor nu si-ar fi inchipuit ca un parlament sau un promulgator de legi nu are bunul simt si mîndria de a nu se lasa la indemîna unui guvern ”montat” in pioneze pe catafalcul unor tineri atunci cînd se calca in picioare ceva in care cu unanimitate s-a hotarît pentru nevoiasii truditori si votanti in acelasi timp. Chiar poti sa stai pasiv timp de deocamdata 6 luni si sa ignori ceva esential pentru foarte multi si care de fapt trebuia legiferat in parlament spre aplicare legala in procedura de maxima urgenta. Asta ar fi insemnat respect fata de cetateanul pe care te lauzi in campanii ca-l slujesti. Felul in care se proceaza spune din pacate foarte multe. Slabi si fara putere de o parte ,profitori si nesimtiti de cealalta parte.
Oare lozinca ”punct si de la capat” accepta si astfel de proceduri? Greu de inteles !
----------------------------------------------------------------------------------------------
Au trecut 6 luni (baza 15 dec 2015) de cind s-a emis aceasta OG 57 care nu afecteaza doar militarii ci si alte catregorii socio-profesionale (la militari modificarea unei legi organice ) si parca nimanui nu-i sare intre spîncene faptul ca aplicarea legala cel putin pentru militari a OG 57 se face neaparat prin vot final in camera decizionala, ca termenele si procedurile prevazute de M25 emis ulterior L223 sunt date complet peste cap in cazul in care CD decide luarea in calcul a unei alte variante ale bazei de calcul ,chiar daca decizia finala se va lua pîna la vacanta parlamentara. Daca prin vot final se stabileste o alta raportare la venituri in baza de calcul ce se va intîmpla cu cele peste 40 000 de cereri de recalculare depuse. Se va schimba procedura si se va emite un nou M? care va insemna timp pierdut ?
Sau cînd isi vor da seama de incurcatura in care se poate intra(au intrat deja) vor vota OG 57 art 40 in forma propusa de guvern si in felul asta scapă de belea .Orice alta varianta duce la actiuni si de rîs si de plîns si le pune din nou eticheta care nu le convine pe frunte.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tehnocrat spunea...

Dupa cum vad eu lucrurile, ma astept ca modificarile la OuG 57/2015 mai precis art.40 care se refera la legea 223/2015, aduse in Camera Deputatilor sa nu modifice baza de calcul ci doar procentele aplicate bazei de calcul. Acest lucru nu afecteaza nimic din ceea ce s-a facut pana in prezent ci doar mici modificari in programul de calcul al drepturilor de pensie la CPS.
Imi doresc eu acest lucru?
Nu. Eu doresc si modificarea bazei de calcul, nu cum a fost initial: toate veniturile, ci veniturile realizate la functia de baza.

Soarele spunea...

Incepeti in sfarsit sa intelegeti ca OUG 57 nu v-a fi modificata .Cam tarziu baieti.Nu sparlamentul decide .

brenda spunea...

wi ce faceti , va vaicariti , doar , dece nu stati in fata parlamentului zi si noapte sa ii huiduiti , sa -l alergati si pe MOTOC prin ncurtea MAPN, sa ii dati la dracu pe astia . asa ca n

cove spunea...

Cove
Mi-am facut raport de pensie cu L 223 si OUG 57/2015, incepand cu 30 iunie. Daca pana pe 30 iunie, presupunand ca s-ar modifica legea si ordonanta, in ce masura as fi afectat ?

Unknown spunea...

@tehno.
Cand spuneti"toate venitutile"la ce va referiti?Va spun eu care venituri nu ar intra in baza de calcul:norma de hrana,banii pe echipament,banii pe deplasari,pe chirii.Primele,premiile si al 13-lea salariu(premiu anual)ar trebui sa intre.De ce?Deoarece,d-le tehno,ati platit impozite si taxe catre stat la timpul respectiv.La celelalte venituri,care le-am enumerat mai sus si or mai fi si altele,nu s-au platit impozite si taxe catre stat.Motivul invocat de tizii d-voastra este acela ca,nu sunt elemente salariale permanente.Atunci,sa fie trecute in calculul pensiei valoarea taxelor si imp.pe care le-am achitat catre stat.Nu mai incercati d-voastra sa fiti mai Catolic decat Papa!

Huhu Rezea spunea...

@cove
Nu stim in ce masura vei fi afectat, daca se aproba legea pana pe 30, pentru ca nu stim cum si cu ce procente se aproba.
Stim sigur ca pensia ti s-ar calcula direct, potrivit legii, dar, daca n-ai avut solda de merit in 2009, nu primesti majorarea de functie prevazuta de recenta OUG nr. 20, aplicabla de la 01 august.
Cititorii acestui blog au fost sfatuiri sa se pensioneze dupa 01 august.

cove spunea...

Intrebarea mea nu a fost clara si o reformulez: pensia mi se va calculcula dupa L 223 si OUG 57/2015 (pentru care eu am optat in cerere din data de 11.05 2016 incepand cu 30 iunie 2016) sau dupa legea si ordonanta “modificata” ( presupunand ca ar fi modificata pana la 30 iunie) ?

Huhu Rezea spunea...

@cove
Dar... ti-am raspuns ca s-ar calcula direct, dupa legea trecuta prin Parlament. Nu conteaza ce ai cerut. Se aplica legea in vigoare la data deschiderii dreptului de pensie.
Daca intarzie adoptarea Pl 82/2016 in Camera, pensia se calculeaza potrivit Ordonantei, urmând ca dupa adoptarea sa fie recalculata.
@brenda
Am mai scris, dar nu ai fost atenta.
Noua OUG nr. 20/2016, referitoare la salarizare, de completare a OUG 57/2015, va fi adoptata printr-o lege separata, dezbaterea incepând de la Senat,unde deja a fost inregistrata.

cove spunea...

Multumesc pentru raspuns !

brenda spunea...

pai vedeti dle H, asta si ziceam , o dezbate tot asa de urgent ,ca pe aia care ne intereseaza , separat ,neseparat si in asta sant probleme , adica este vorba de art 60 pensii militare ,de i-ar lua dracu cu ciolanis cu tot , ma gandeam ca poate atarna si celalat subiect , ca tot urgent era. sa le fie de cap ,ar trebuii sa ii dam in judecata ca ne streseaza ha ha

brenda spunea...

adica ma refer ls art 3 al 3 si 9 .din 29 ajuns in parlament , asta ar putea crea o discutie /nu credeti ,adica sa vedem ce zice senatul , ca vin alegerile si au ocazia sa NU isi dea arama pe fata .mai ale cei din PSD ,care nu scot o vorba de militari

Unknown spunea...

Am pensia calculata dupa legea nr. 263/2010. Potrivit hartiei (trimise de unitatea de unde am iesit la pensie) cu media soldelor brute realizate la functia de baza, actualizata, daca se calculeaza pensia dupa OUG ar creste cu 47%, daca se face dupa ce a iesit de la Senat, cu 41%.

Unknown spunea...

@Huhurez, foarte multi pensionari intreaba ce sa faca si mai ales cum, pentru depunerea situatiei cu cele sase luni alese pentru recalcularea pensiilor. Te rog ma da o data algoritmul si pasii de urmat astfel:
---cerere pentru actualizarea soldelor de pe ultimii cinci ani( cui o adreseaza si modelul de cerere)
---unde trimite cererea cu cele sase luni consecutive (model de cerere)

Iulian Mareș spunea...

Denim / Denis
Nu e cam mult, tatan
Poate ai uitat sa pui o virgula, ceva?
In concluzie, sa-i aplaudam, ca e de bine?

Unknown spunea...

DGPMB-UL nu mi-a trimis adeverinta pentru cei 5 ani,nu a trimis-o inca,ei zic la telefon sa astept ca o vor trimite,ca sunt putini iar noi suntem multi,dar nu (prosti,nota mea)..Am epuizat toate posibilitatile,de a intra in posesia acesteia,am fost de cateva ori personal,am facut petitii online, i-am sunat ca pe mama aproape zilnic,ultima veste a fost ca este la semnat si imediat va porni printr-un sistem de curierat spre mine.Am apelat la acest blog,va urmaresc de mult,sunteti foarte in masura sa discutati,orice chichita a legii223 si a nenorocitei de ordonante 57 si in special a art.60 din lege,eu nu ma pricep,dar am inteles ca nu trebuie sa -i las pe cei de la CPS sa decida pentru mine,ultimile 3 luni am avut concediu medical,am iesit anticipat in 2006 iar acum sunt la limita de varsta,dar cu handicap locomotor grav,(nu cu pensie de invaliditate).am rugamintea sa-mi spuna cineva,adeverintele astea vin prin posta sau curier,ca stau toata ziua si astept postasul...scuze pentru timpul pretios....

Mihai spunea...

@ Adrian Enache
De regula de la arhiva vin prin posta. Nu stiu ce este acest DGPMB (banuiesc ca-i Politia Mun. Buc)si ce sistem de corespondenta practica ,probabil daca sinteti din aceeasi localitate cu ei sa faca efortul de a va trimite adeverinta prin curier ceeace nu-mi vine sa cred. Bazati-va mai bine pe postas sau sunati-l pe cel de la biroul DS de la DGPMB ca sa stiti sigur ca a trimis-o si nu va duc cu vorba.

Unknown spunea...

Un sfat pentru viitorii pensionari, pregatițiva din timp cu rabdare și resurse financiare. Sunt pensionar de 3 luni si o saptamana si inca nu am primit decizia de pensionare. Probabil mai durează cel puțin 3 saptamani.

Unknown spunea...

@Mares - am expus situatia mea, nu vad motivul ironiei (ieftine).
@Enache - despre ce adeverinta (pentru 5 ani) este vorba? Ce amestec are art. 60 cu calcularea pensiei militare de stat? Calcularea se face pe baza optiunii pentru cele 6 luni din ultimii 5 ani de activitate, iar situatia cu nivelul soldelor brute realizate la functia de baza, ACTUALIZATE, se comunica de catre ultima unitate unde ati activat (direct) catre Casa de Pensii Sectoriala a MAI, care pe baza ei emite o noua Decizie de pensionare. Nu scrie nicaieri ca situatia/adeverinta respectiva se trimite catre cel in cauza, iar el sa o depuna la Casa de Pensii. Conform Legii nr. 223/2015 si a Metodologiei de aplicare a ei, pentru recalcularea pensiei pensionarul corespondeaza direct cu Casa de Pensii, iar art. 60 se refera la o situatie in care actualizarea/recalcularea pensiei se face din oficiu in cazul in care, ulterior stabilirii pensiei militare de stat conform Legii nr. 223/2015, se maresc elemente salariale (grad sau functie) a militarilor/politistilor in activitate. Daca fostii colegi din minister au bunavointa de a trimite un exemplar (spre stiinta) si catre pensionar, este alta problema, nu este o obligatie. Cat despre lunile alese (banuiesc), daca sunt si perioade de CO sau CM, soldele sunt mai mici, unele sporuri se acorda numai pentru perioada de prezenta la serviciu. Corespondenta facuta de Casa de Pensii a MAI se face numai prin Posta Romana.

Mihai spunea...

@ Denis Denim
Enache vrea sa-și aleaga cele 6 luni in cunostiinta de cauza din adeverinta eliberata la cerere de catre arhiva sau unitatea de la care a trecut în rezerva. Bine face ca a cerut adeverinta. Adeverinta il va edifica care sunt cele mai bune 6 luni consecutive mai ales daca a detinut si unele sporuri salariale care pot in unele cazuri varia ca sume realizate de la o luna la alta.
Ce spui tu este metodologia din M25 si nu are a face cu ce intentioneaza sa faca Enache premergator depunerii cererii cu cele 6 luni la CSP.

Iulian Mareș spunea...

Denim,
-nu este nici ironie, si cu atat mai mult ieftina!
Mi-a exprimat mirarea in ceea ce priveste marirea cu 41, 47 %! Eu as fi ffff reticent la ceea ce enunta unii, chiar si sefi de sindicat fiind!
Asa sa fie, cum zici tu!

Unknown spunea...

Legal DGPMB nu are baza sa faca el calculul pentru 60 de luni conform metodologiei din M25. In primavara, cand a fost valul de consultari cu pensionarii, s-a tras concluzia sa se faca ceva pentru a asigura celor in cauza posibilitatea alegerii in cunostinta de cauza a celor 6 luni cele mai bune. La punerea in dezbatere publica a ordinului am scris sa se trimita fiecarui pensionar elementele soldei lunare care intra la calculul solodelor brute realizate la functia de baza. Nu s-a facut nimic si s-a emis M25, usurand munca celor de la unitati de 10 ori (se calculeaza numai pentru 6 luni, alese de impricinat, nu pentru 5 ani x 12 luni/an = 60 luni). Si oricum nu era edificator nici desfasuratorul pentru cele 60 luni, deoarece datele erau cele extrase din statele de plata. Ori in algoritmul din M25 intra tot felul de actualizari, plus elementele de la punctul g, adica sporurile in discutie, care intra sau nu in calcul. La functia de 5,50, grad de colonel, vechime/gradatia a 7-a, cuantumul veniturilor este cam pe la 2.300 lei/luna. Noroc cu solda de comanda si sporuri. Iar unitatile sau CMJ-urile nu pot fi obligate sa dea adeverintele cu veniturile actualizate mai devreme de 12 luni de la data depunerii solicitarii (trimise prin CPS).
@Mares - stiind care este media soldelor brute (actualizate) realizate la functia de baza se adauga OMM dupa varianta OUG, se scade CASS + impozitul si rezulta netul. Ce mare filosofie?

Mihai spunea...

@ Denis Denim
Esti destul de mult in eroare privind modul de alegere corecta a perioadei de 6 luni despre care face vorbire Enache.
1. Ca sa alegi corect ai nevoie de o adeverinta de venituri defalcata pe elementele soldei lunare +g (sporuri si alte elemente salariale).
In urma repetatelor cereri arhivele au primit din partea directiilor financiare sau CSP ordin de a elibera adeverinte petentilor după un model foarte bine structurat si in urma carora prin niste calcule sumare poti identifica usor cele mai bune 6 luni.
DGPMB nu este unitate de arhiva centrala si probabil ca fiind in limita de timp si angajati putini la biroul DS(arhiva unitatii) nu si-au dat interesul sa elibereze o adeverinta conforma cu modelul prevazut de indicatiile catre arhiva.Au eliberat o adeverinta pe venit lunar total din care nu se deduc elementele soldei lunare si alte elemente salariale cuprinse la g. Adeverintele oficiale sunt structurate pe elementele soldei lunare cu detalii (cf.grad/suma,cf.functie/suma,%din sfsau SL,etc a SM/suma,IC/suma,ID/suma) plus sumele prevazute pentru fiecare element g ,elemente g prevazute sub anumite coduri de
salarizare din perioada respectiva.
Avind aceste elemente stabilesti prin decodificare ce intra in baza de calcul ,faci niste minime calcule si gasesti imediat cele mai bune 6 luni).Poti sa mergi mai departe facînd actualizarea fiecarei luni din cele 6 alese la VRS-0101.2016 si urmînd procedura din anexa 1b iti calculezi singur brutul si netul pensiei.
Adeverintele sunt necesara si mai ales acolo unde exista in salarizare si elemente g.In state se ascund foarte multe. Sunt modificari de cf.de grad si functii,sunt elemente g care nu s-au platit la timp si le gasesti comasate intr-o singura luna anterioara lunii de plata etc,etc ,lucruri pe care nu ai de unde sa le stii daca nu ai adeverinta in fata. Si atunci risti sa te trezesti cînd primesti decizia ca intuitia ti-a facut feste.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Avind cele 6 luni alese ,completezi cererea cu cele 6 luni si alte elemente cerute si o inaintezi CSP de copmpetenta.
CSP o inregistreaza si dupa 30.06.2016 o va inainta pe traseul de calcul al cuantumului final-Registrul istoric-arhiva sau unitatea de trecere in rezerva daca mai exista -CMJ de competenta - CSP - emitere decizie -pensionar.
Registrul istoric-identifica unitatea si inainteaza documentele spre arhiva daca unitatea a fost desfiintata(nu mai exista) sau catre unitatea de la care ai fost trecut in rezerva daca unitatea mai exista.
Unitatea prin personalul resurse-umane-financiar si arhiva prin personalul de specialitate finantesi resurse umane detasat din unitati sau incadrat din rezervistii de specialitate procedeaza la identificarea celor 6 luni din statele de plata si procedeaza la intocmirea documentelor premergatoare anexei 1b si inainteaza documentele la CMJ-ul de competenta.
CMJ-ul de competenta prin personalul propriu ,detasat si angajat centralizeaza datele intocmeste anexa 1b si o inainteaza CSP competente.
CSP in baza anexei nr 1b calculeaza cuantumul final al pensiei ,intocmeste decizia si o inainteaza pensionarului.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Acum cred ca intelegi ca Enache a cerut adeverinta cu veniturile pe ultimii cinci ani de . Sarcina urmarii algoritmului din M25 revine lantului mentionat mai sus,lui Enache ii revine doar sarcina de a-si alege si depune la CSP cererea cu cele 6 luni. Apoi asteapta decizia. Si gata. Sa fim sanatosi si sa ne inzestram cu rabdare. activitate penru simplul motiv de a-și putea alege si depune cererea cu cele 6 luni care-i convin la CSP. Nicidecum nu a cerut ca DGPMB sa-i faca anumite calcule dupa algoritmul M25

Huhu Rezea spunea...

@Denis
Iata cum a "rezolvat" Decretul 214/1977, referitor la pensiile militare, problema atât de greoaie a recalcularii pensiilor in plata.

Art. 73
Pensiile stabilite pina la data prezentului decret se mentin, in continuare, atit timp cit sint indeplinite conditiile in baza carora au fost acordate.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Mai complicat nici ca se putea.Roata ,roata dupa casa nănașului pentru ca de fapt sa ajungi la acelasi rezultat si doar ca sa-i spuna subversiv ca se raporteaza la solda functiei de baza cf. L284 din care lege nu mai stie nimeni ce se aplica si ce nu ,adica hai sa ne raportam la ceva care nu se aplica si probabil nu se va aplica in viitorul indepărtat.
Toate in ton ,nu mai stie pe aici stînga ce face dreapta precum nu se stie cine-i mai tare in decizii,ce este prioritar ca sa se intre pe fagasul normal ,etc.Fiecare cu interesul lui individual,de grup,etc .

Petrescu spunea...

De unde Dom'le treaba asta, că arhivele sau unităţile au primit ordin să elibereze adeverinţe de salarizare ... Problema s-a ridicat la întâlnirile alea de prin garnizoane ... şi nu s-a hotărât nimic ! Visele sunt frumoase.

Unknown spunea...

Eu am sustinut ca DGPMB nu o sa dea veniturile defalcate pe ultimii 5 ani decat daca solicitantul mai are relatii in interior, invocandu-se lipsa de personal, asa ca nu o sa le dea in timp util pentru intocmirea cererii catre CPS. Nu o sa bage pe nimeni in arhive sa caute in statele de plata elementele din care sunt compuse soldele brute realizate la functia de baza, mai ales cele de la punctul g. La fosta recalculare dupa Legea nr. 263/2010 am detasat cateva luni de la unitate mai multi subofiteri atat la DGMRU, cat si la CPS, pentru introducere date in sistem, acum am inteles ca nu au mai fost dati oameni la CPS. Si chiar daca se va face detalierea, sumele nu sunt actualizate. De exemplu, cand am fost sa mi se faca o simulare pentru 3 perioade alese de mine din ultimii 5 ani dupa desfasuratorul cu soldele care au intrat la calculul pensiei dupa contributivitate, in prima perioada erau incluse si salarii 13, care au fost scoase in simulare, iar in celelalte 2 perioade aveam veniturile reduse cu 25% (cand cu taierea lui Basescu-Boc), respectiv 12% (cand s-a dat inapoi cam jumatate), dar la actualizare ele se reintregeau. Practic in anii din care mi-am ales lunile, media soldelor brute realizate la functia de baza a fost influentata doar de zilele de concediu luate, plus o mica marire de cativa lei a sporului de confidentialitate. Cat despre @Enache, daca a fost angajat al DGPMB, ca structura centrala, acolo sunt arhivate statele de plata. Daca a fost la un IPJ, la ei, nu la DGPMB. In MAI nu exista sistemul de arhivare centralizat ca in MApN, gen Pitesti. In arhiva intra cei de la financiar, nu cei de la Secretariat (MAI nu are DS, Secretariatul face si registratura).

emillian123 spunea...

V-ati intrebat cumva: cine il "sforareste pe ministrul Motoc" ("al cui este...?") El "si-a permis "-prin ABUZ DE PUTERE- in ord. M.123/2016- sa incalce legea 223/2015-prin faptul ca a MODIFICAT SENSUL legii- impunand in ordin- ca pensionarii militari "SA CEARA"- REINCADRAREA IN CONDITIILE NOI DE MUNCA-desi legea nu prevede expres acest fapt...! Reincadrarea -cu informarea pensionarilor -TREBUIA FACUTA DIN OFICIU...!=FARA NICI O CERERE PREALABILA...!

Giuliano@ spunea...

Mi-am facut raport de pensie cu L 223 si OUG 57/2015, incepand cu 31 iulie. La o medie a veniturilor brute de 2680 lei, cat o sa fie pensia neta?
Multumesc anticipat!

Unknown spunea...

@Giuliano - pentru o vechie cumulata de cel putin 45 ani si OMM de 20% la o medie a soldelor brute realizate la functia de baza de 2.680 lei rezulta o pensie bruta de 2.734 lei, respectiv 2.379 lei pensie neta - conform OUG.

Huhu Rezea spunea...

@giuliano
Mai omule, daca tot ai ajuns pe 31 iulie cu raportul, de ce nu l-ai amânat decât o zi, ca sa prinzi si majorarea din 01 08 2016, prin recenta OUG 20/1916? Ai avut SM in 2009 si nu te intereseaza aceasta ordonanta?
Spui gresit ca ai media veniturilor brute de 2680 lei. OUG 57/2015 in art. 28 reglementeaza baza de calcul ca medie a soldelor brute realizate la functia de baza. Este altceva.
Daca suma este ceea ce spune art. 28, pensia dvs.nu poate fi mai mare decât cu 2% din baza de calcul.
Nu spui ce vechime efectiva ai.

Unknown spunea...

STADIUL OUG-57 / 2015
Balanta inclina in favoarea noastra, toti deputatii sunt de acord ca legea este de partea noastra , adica:
-baza de calcul =SOLDA BRUTA avand componente numai veniturile impozabile);
-procente intre 80-100% din baza de calcul
-Pensia Suplimentara si OMM inafara procentelor impuse(deci se poate ajunge si la 129%.
Se mai discuta ca PS sa revina la forma 12,16,18% asa cum erau prevazute in Decretul 214/1967
Mai sunt unele articole in discutie pentru care se lupta in favoarea pensionarilor.
Necazul este ca deputatii nu prea au terminat munca in teritoriu, dupa alegeri, aranjamente ,numiri,aliante si nu se prezinta la sedinte. se incearca adunarea lor cele trei comisii:aparare,juridica, economica pentru a se pronunta in legatura cu OUG57.
Noi ne-am ascutit sabiile si avem mai multe variante pe "maneca" ne vom targui mai ceva ca la piata.
Altii incearca sa ne impinga inspre toamna, mai ales cei ce au pierdut in aceste alegeri

brenda spunea...

sa dea domnul sa se rezolve saptamana vpana in 30 iunie , ca boala lunga moarte sigursa . vestile date sant de exceptie .asteptam cu sufletul la gura si vom vedea ce va fii in toamna , multumim de incurajari

CEZAR spunea...

Brenda...minte ..Coltosul Puricos ..
Asa ar visa el sa fie ...!!!
Scuipa-l ....

CEZAR spunea...

Deocamdata ii certitudine ca varianta ..Ciolos ..se aplica si produce efecte ...!!!

Nicu spunea...

Doar cu o zi din luna august nu realizezi nimic pentru ca ce s-a dat prin ordonanta 20 nu constituie majorare ci compensatie. Nu este acelasi lucru cu marirea din dec 2015. Asa ca esti nevoit sa mai stai inca 6 luni sau cat mai aproape de cele 6 luni.

brenda spunea...

aloooooooooooo a trecut si iunie , mai e putin si vine august , daca nu se face nimic pana in niembrie ,adio pensii militare ,se pare ca ciolanos va ramane la carmz , in capul lui a ramas contribuitate sau cum dracu ii zice ,,,asa ca vedeti incotro o luati ,ca purceaua e moarta in cotet ,sa nu fie ALELUIAAAAAAAAAAAA