Un produs Blogger.

marți, februarie 07, 2017

Judecătoarea Dana Girbovan, președinta UNJR, lovește în moalele capului Binomul instigator la mișcări de stradă

46 comments
Despre punerea în acord a infracțiunii de abuz în serviciu, art. 297 Cod penal, cu Decizia 405/15 06 2016. 



Dana Girbovan
5 ore
Despre necesitatea punerii in acord a abuzului in serviciu cu decizia CCR nr. 405/15 iunie 2016
Un stat de drept presupune, prin definitie, respectul fata de lege. Iar legea fundamentala, Constitutia adica, spune ca deciziile CCR sunt obligatorii, ceea ce inseamna ca legile neconstitutionale - chiar partial - trebuie puse in acord cu Constitutia, exact prin prisma considerentelor retinute de Curtea Constitutionala.
Prin Decizia 405 /15 iunie 2016, CCR a motivat cum trebuie definita infractiunea de abuz in serviciu pentru a fi in acord cu Constitutia.
In decizia CCR se identifica trei puncte distincte ce trebuie avute in vedere de legiuitor in redefinirea acestei infractiuni:
- incalcarea unei dispozitii exprese din lege,
- necesitatea stabilirii unei vatamari grave produse prin infractiune si
- definirea notiunii de act, atunci cand vorbim de act al puterii judecatoresti sau legislative.
1. Incalcarea legii
Primul dintre ele este si cel mai evident: "Curtea constată că sintagma 'îndeplineşte în mod defectuos' din cuprinsul dispoziţiilor 25 art.246 alin.(1) din Codul penal din 1969 şi ale art.297 alin.(1) din Codul penal nu poate fi interpretată decât în sensul că îndeplinirea atribuţiei de serviciu se realizează 'prin încălcarea legii'”. "Curtea statuează că neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuţii de serviciu reglementate expres prin legislaţia primară – legi şi ordonanţe ale Guvernului."
Trebuie prevederea legala sa fie expresa?
Raspunde tot Curtea: "Comportamentul interzis trebuie impus de către legiuitor chiar prin lege (...) neputând fi dedus, eventual, din raționamente ale judecătorului de natură să substituie normele juridice" – par.61 din decizie.
Cu alte cuvinte, incalcarea legii trebuie sa fie flagranta – legea iti interzice sau, deopotriva, iti impune sa faci ceva; nefiind permis ca intelesul unei norme sa poată fi clarificat prin decizia judecatorului, "deoarece, intr-un asemenea caz, judecatorul ar deveni legiuitor".
2. Nevoia stabilirii intensitatii vatamarii produse prin infractiune pentru a se justifica aplicarea unei sanctiuni penale.
Paragraful 69: "Curtea reţine că din perspectiva principiului „ultima ratio” în materie penală, nu este suficient să se constate că faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci această atingere trebuie să prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care să justifice sancţiunea penală".
Paragraful 71: "Comisia de la Veneţia consideră că prevederile penale naţionale cu privire la „abuzul în serviciu”, „abuz de putere” şi expresii similare trebuie interpretate în sens restrâns şi aplicate la un nivel înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi, spre exemplu, infracţiuni grave împotriva proceselor democratice naţionale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparţialităţii administraţiei publice ş.a.m.d.".
Paragraful 76. Plecând de la cele expuse anterior, "Curtea constată că, în prezent, orice acţiune sau inacţiune a persoanei care se circumscrie calităţilor cerute subiectului activ, indiferent de gravitatea faptei săvârşite, poate intra în sfera normei de incriminare. Această constatare determină Curtea să aibă rezerve în a aprecia că aceasta a fost voinţa legiuitorului când a incriminat fapta de abuz în serviciu. Aceasta cu atât mai mult cu cât Curtea constată că legiuitorul a identificat şi reglementat la nivel legislativ extrapenal pârghiile necesare înlăturării consecinţelor unor fapte care, deşi, potrivit reglementării actuale se pot circumscrie săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, nu prezintă gradul de intensitate necesar aplicării unei pedepse penale".
Altfel spus Curtea Constitutionala, dupa o analiza ampla a notiunii de “ultima ratio”, a retinut ca exista parghii extrapenale pentru recuperarea unor eventuale prejudicii cauzate de functionarii publici si a impus legiutorului stabilirea unei limite, a unui prag peste care dispozitiile penale sa devina aplicabile.
Or, pentru ca legea sa fie clara, predictibila si previzibila, un astfel de prag nu poate fi decat valoric, revenind legislativului obligatia de a-l stabili.
CCR sublinieaza ca "responsabilitatea de a reglementa (...), în acord cu principiul anterior menţionat, prevederile privind „abuzul în serviciu”, ţine (...) de autoritatea legiuitoare primară/delegată (Parlament/Guvern)".
3. Definirea notiunii de act
"Curtea observă că noţiunea de 'act', folosită de legiuitor în cuprinsul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu, nu este circumstanţiată la o anumită natură a acestuia. Astfel, Curtea observă că această noţiune poate fi interpretată fie în sensul de act material realizat de o persoană, fie de act juridic normativ, definit ca izvorul de drept creat de organe ale autorităţii publice, învestite cu competenţe normative (Parlament, Guvern, organe administrative locale), fie ca act al puterii judecătoreşti. Din această perspectivă, Curtea observă că modalitatea de interpretare a noţiunii de 'act' poate determina o aplicare a legii care, într-o anumită măsură, interferează cu proceduri judiciare reglementate de legiuitor în mod expres printr-o legislaţie distinctă celei penale, cum ar fi procedura excepţiei de nelegalitate sau procedura căilor de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti." – par 79
Acest paragraf este foarte important, pentru ca, desi nu o spune expres – in conditiile in care nu a fost sesizata cu aceasta – Curtea Constitutionala lasa se se inteleaga ca extinderea raspunderii penale pentru acte ce apartin exclusiv altor puteri – cea judecatoreasca si cea legislativa – pune si ea o problema de constitutionalitate. Tema este de actualitate si merita o atentie sporita.
In final, va invit pe fiecare sa cititi decizia Curtii Constitutionale, pentru a trage singuri propriile concluzii. Chiar daca este scrisa intr-un limbaj juridic, ea este accesibila celor interesati de problema.

46 de comentarii:

VICTOR spunea...

E buna de ministrul justitiei !

iceparu spunea...

Iohannis si-a planificat o vizita la CCR.Pe mine ma ulueste Dragnea.Fara modificari la constitutie am ajuns o republica prezidentiala.O gresala catastrofala cand la pus pe Iordache ministru la justitie.Omul o fi avand alte merite dar dreptul nu este pentru oricine.Mai sunt multe alte nelamuriri dar R-26500 mi-a anulat comentariul.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Dacă ai fi avut răbdare să citești considerațiile judecătoarei Gîrbovan ai fi înțeles că Iordache nu a greșit cu nimic, în afară că nu a stiut să explice novicilor de ce a definit astfel abuzul în serviciu.
In Parlament, definirea infracțiunii în serviciu va fi și mai restrictivă decât cea din Ordonanță.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Da, citit, bagat la taratacuta, inteles ca asa e bine, pentru ca mama si tata m-au dat la scoala sa invat bine si pe branci, mi-au rupt urechile cu perciuni cu tot si au pus ciomagul pe schinarea mea cand ma lasam pe tanjala lenoasa, de invatam baiguind si infricosat de ghiogareala corectoare, indreptandu-ma in timp ca bradul drept din padure, si asa am ramas toata viata mea, neavand niciodata media generala sub 09,00 ca sa nu rada pulimea prostana de mine, si nici sa ma dea cineva la intors daca-s citit si informat!

Dar ce ma fac cu incrancenatii, care vorghesc dupa urechea aia a lor bleaga, dupa vocea marelui lor conducator mutant si inept, sclavi ai unor vechi reticente degenerative si urmasi ai unor doctrine invatate din familiile de propagandisti PCR, nu pe baza studiilor aprofundate, a analizelor temeinice din ad literam-ul legilor si regulamentelor, insa corelate strict dupa Constitutie, nu dupa propaganda nazista, separatista si plina de ura a bofonului nazist!

Onorabile, articolul este edificator pentru cei cu mintea limpete si din afara sferei de ura si incrancenare, si poate trezi din prostie si-un un simplu autist, chiar prefacut, dar daca urmariti sa convingenti macar cu o sutime de molecula un incrancenat, va raportez eu ca n-o sa reusiti niciodata in acest mileniu! Ura si prostia la ei atat de bine se impletesc, incat nici Einstein sau un alt mare savant al lumii nu i-ar putea scoate din lumea lor mica si urata de egocentristi, fanatici ai mizeriilor morale si ipocriti axati doar sa dea societatea inapoi catre evul mediu timpuriu! Ei sunt inapoiatii fara cerebel cu substanta cenusie, fara ADN, plasma si grupa sanvina, denumiti generic si robotii demolatori!

Huhu Rezea spunea...

Din materialul publicat de doamna judecătoare, rezultă explicit și care va fi decizia CCR de mâine referitoare la conflictul constituțional de competență reclamat de Președinte și CSM impotriva puteii legiuitoare primare/prin delegare.

iceparu spunea...

Lipsa lui ca nu a axplicat si mai mult s-a sustras.Pe lipsa lui Iohannis e pe val..PSD cel putin pe viitor trebuie sa fie foarte atent fiindca este vanat pt.orice gresala.E bine ca Iohannis a fost decorat dar curios e dece numai de tari germanice?Asta da de gandit.
Eu nu inteleg PSD oricat ma stradui.Reactioneaza la Cotroceni cu o mana de oameni.Ori a scapat trenul ori liderilor a inceput sa le fie frica.La cat se laudau cinstit ma steptam la mai mult.Ei nu sunt constienti ca daca cad nu se mai ridica?

cr.1 spunea...

Dana Girbovan ar trebuie sa fie ministrul justitiei!

Gigi spunea...

O adevarata profesionista! Fara sa-i fie frica,arata calea ce trebuie urmata de catre justitia din ROU.
Intr-o tara unde legile sunt incalcate flagrant,unde Constitututia este de decor,unde bogatasii vremurilor vor sa dicteze,sa faca jocurule,nu ne mai mira nimic!
Sa fie clar,toti vor plati candva pentru tot ce au facut pentru infometarea acestui popor!Este o lege nescrisa care este promulgata de Dzeu.
Sa nu ziceti ca nu vam spus!

karadeniz spunea...

@ cr.1
Argumentați !

Ein Stein spunea...

Se pare ca in sfarsit Dragnea a inceput sa priceapa ca statul mafioto-securist trebuie lasat fara jucarii. Umbla vorba ca au facut plangere penala impotriva Prunei. Eu am mai scris in cateva randuri despre fatarnicia si obraznicia neocomunistilor de dreapta cum exporta escrocheriile pe care le fac catre altii. Pruna a urmat acelasi sablon fara nici cea mai mica abatere de la mecanism, zilele trecute iesise la protest si infiera ca un comisar sovietic ordonanta lui Grindeanu in conditiile in care ea a facut acelasi lucru insa mult mai grav. Acu sa dea cu subsemnatul la DNA sa guste si sa experimenteze si ea din democratia romaneasca, pana la fund. Au halate si la Rahova.
Reiterez, adevaratii hoti care au pus tara pe butuci sunt mafiotii care au jefuit tara inca din zorii pseudo democratiei romanesti incepand cu disparitia flotei si terminand cu hotiile de la ANRP, EADS, Microsoft, Oltchim, baietii desptepti din energie si lista continua la nesfarsit. Ce culoare politica au sau au avut banditii astia? Unde sunt zecile de miliarde de euro furate?
Dragnea ar trebui sa explice lucrurile astea si cum a facut plangere penala pentru Pruna sa faca de asemenea plangere impotriva banditilor care au devalizat tara si acum o fac pe moralistii.
Huhurezule daca ai legaturi cu cineva din conducerea PSD care conteaza propune-le sa introduca in Parlament un proiect de lege cu un singur articol prin care sa se interzica guvernului sa dea hotarari de urgenta in domeniul justitiei. Asta ar scoate din ciruit toata strategia de atac la statul de drept al neocomunistilor de dreapta.
Si cum nu pot sa ma abtin, este imperativ ca Romania sa restructureze fundamental institutiile statului, o recalibrare a acestor institutii si o reprofesionalizare. Alta solutie nu e!
Auzi Dragnea?

iceparu spunea...

Huhule astept explicatii convingatoare.Nu inteleg comportarea pesedeului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragnea, pe zi ce trece, dovedeste ca e slab rau de tot! Se lasa, dar lasa si partidul, sa fie calcati in picioare si sa fie scuipati de toti idiotii! Acolo trebuie ca Dragnea sa insurubeze in locul lui un pizdar cu dinti ascutiti si care sa muste adanc cu valuri de plangeri penale pentru toate abuzurile! Nu mai e de permis ce se intampla, domnilor! Fiecare trece pe langa PSD si scuipa flegme intre ocarinele lor iar ei stau cu capul plecat ca niste slugi ale dreptei! Si alora care umbla cu cartoanele alea cu lozinci invective, de la USR, prin Parlament, care dorm jegosi si slinosi pe acolo, sa li se faca plangeri, si lui Iohannis pentru tot ce face ilegal, impotriva DNA, Procuratura, etc!

Pana saptamana viitoare va fi debarcat si Grindeanu, din cauza acestui dobitoc care expune partidul la toate mojiciile si nu ia atitudine! Eu chiar nu mai suport atata indiferenta si non combat de lasitate crasa! Chiar n-au astia o ghizda cu dinti sa muste adanc impotriva atator abuzuri ale lui Iohannis ale dreptei si institutiilor nedrepte? Nici nu ia atitudine impotriva dosarelor lui Iohannis, a dosarelor lui Kovesi, mai ales ale fratelui si lui taica-sau si multe altele! Sunt acrit de starea asta daunatoare si care ii face ridicoli! Nici macar nu fac plangeri ca familiile le-ai fost agresate prin diferite mijloace si se plang ca niste babe pe la televiziuni, iar comunicarea cu toate partile este de o precaritate iesita din comun! Comunicati, bai, mai lasati programul ala ca mi se face infectie la urechi cu el repetat obsesiv, comunicati despre abuzurile institutiilor de forta cu curaj, demnitate si fermitate, cu valuri de plangeri si infierati sistemul la institutile internationale cu piciorul in prag, prostanilor!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Mâine și poimâine e hotărâtor la CCR. Binomul își va epuiza muniția. Codruței îi va pieri pofta de dosare penale pentru acte de legiferare. In plus, ar trebui să deschidă dosar și pentru madame Prună, împotriva căreia s-a făcut plângere penală.
Cu același calm, tot Dragnea a câștigat și alegerile.
Nu are rost ca și el să inflameze o situație tensionată. Legislatura este lungă....toooocmai 4 ani.
De săptămâna viitoare, după ce se va ridica perdeaua de fum, se vor vedea din nou protocoalele secrete ordonate de CSAT Băse prin care Justiția a fost siluită să se prostitueze cu mafia regimului Base.


karadeniz spunea...

Apropo de Judecătoarea Dana Girbovan, care iată că mai are un pic și ajunge ministrul justiției, căci pe lângă susținerea de aici mai este susținută și de partidul Noua Românie care-i propune aceasta numire, printr-o scrisoare deschisă adresată, de președintele partidului, premierului Grindeanu.
Ieri am primit două emailuri cu linkul la care pot semna petiția online ”Susținem guvernul Grindeanu ”. Intru pe petițiionline.com și văd că respectiva petiție e postată pe 2 februarie, spre miezul nopții ca și ordonanța 13 și e inițiată de un domn Alin Predescu cu următorul conținut:
”PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției.
Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie.
PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc. Împreună, îndrăznim să credem în România! Susținem Guvernul ales de români! ”
Cuvinte frumoase, bine gândite, scrise probabil din inimă, nu șabloane gazetărești a la Cornelius.
Google îmi dă mai multe profiluri pentru numele autorului, cel mai probabil un tânăr cu studii superioare și probabil corporatist.
Mă uit la numărul de semnături strânse și văd ca la 4 zile de la lansare sunt doar 53.742 semnături. Zic că probabil mediatizarea se face mai greu, dar azi mai primesc încă două emailuri, verific iar numărul de semnături care au ajuns la 54.803, adică în 24 de ore doar 1061 semnături.
Ceva nu se leagă. Probabil inițiatorul e o persoană necunoscută și nemediatizată, că la români asta contează mai mult decât mesajul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ KARADENIZ, eu nu impun sabloane, eu infierez comportamente retrograde si innapoiate, reminiscentze ale unui trecut apus si de care sunt ancorati multi incrancentai, mai putin studiosi, dar foarte buni degradanti ai societatii care mereu le ridica pe nedrept nivelul de prosperitate pentru care ei, in loc de recunostinta o flegmuiesc jegos, cu obida si cinsm de tradatori!

@ HUHU REZEA, Dumnezeu sa va auda si sa ne ajute pe toti sa iesim din acest marasm infantil si cu iz de nazism!

iceparu spunea...

Electoratul pesedeului sunt oameni trecuti de 40 de ani harnici ce isi obtin cu greu veniturile.sunt oameni asezati ,constiinciosi carora le vine mai usor sa voteze decat sa demonstreze.se pare ca psd nu reuseste sa-i mobilizeze.psd trebuie sa-si gaseasca un lider care stie sa electrizeze masele.Dragnea o fi bun organizator dar nu are darul vorbirii.din punctul meu de vedere Iohannis a prins curaj.a devenit actor si joaca intr-un film care prinde.a prins gustul puterii.se simte in largacaacaul lui.s-a invatat sa castige din chibitat.Cand nu faci nimic nu ai cum sa gresesti.daca psd nu gaseste un exponent care sa faca polica in strada Iohannis va avea un al 2-lea mandat si chiar un guvern al sau.lupta pt putere a inceput sa ia aspect de revolutie bolsevica.castiga cel ce stie sa mobilizeze.

iceparu spunea...

Sustinatorii psd nu prea au treaba si nici timp sa umble pe internet.ei isi iau informatia de la tv.nu au treaba cu facebook,nu dispun de aparatura sofisticata.sunt de conditie modesta si isi castiga cu greu existenta.ei sunt beneficiari masurilor luate de guvern.ceilalti au siguranta zilei de maine,merg la protest ca sa fie cool.bine inteles ca in mijlocul lor sunt si agitatori de profesie .vor apare si profitorii.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
KWJ nu face o vizita la CCR ci a fost invitat pt audieri in legatura cu solicitarea facuta de el si CSM, privind conflictul intre puteri. La el e simplu......este oarte din executiv!

Karadeniz
Ati pleca de la 40.000-60.000 la 6-7000 lei, pe pamant si lunar?...nu stiu ce hotarare va lua doamna judecator,....poate prin detasare, ca tot se purta la "tehnocrati"!

Huhu,
Sedinta de audiere-guvern-KWJ-CSM si pare-se si Parlament este publica!

CCR nu poate iesi din hotararea anterioara privind OUG13, intrucat sunt in concordanta cu toate prevederile EU, inclusiv si hotarator C. Venetia!

Regret, expertiza lipsa a celui mai doct personagiu, ing.dr. si avocat de renume mondial, dar este f racit, caci a muncit zi si noapte pt largirea pietei din Sighii, aducand-o la 2,2 ha, pt a incaoea cei 50.000 de sustinatori ai "mult iubitului concetatean-KWJ, ce i-a condus pe taramuri nemaiatinse, dar nu a participat decat o data la "comemirarea Unirii", iar la Ziua Nationala....lipsa la apel, mereu!....sunt f convins ca, acolo unde era, se gandea la noi, tinea mana la inima, fredina Imnul si punea in posesie urmasii Grupului Etnic German!.....poate le ridica si monumente celor care au fost in WW2, total sub alt steag!

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz
Petitia in cauza este accesata de un anumit segment social......cred ca m-ai inteles!
Si multi altii ar semna dar, nu au nici net si nici e-mail!
Nu ma intreba de ce.....amandoi cunoastem raspunsul!
Asta nu inseamna ca adevarul nu va iesi la suprafata!

Iulian Mareș spunea...

S-a oficializat si cauza crizei de interes din tara!

https://www.dcnews.ro/mobile/sua-ue-declara-ie-de-razboi-politica-tectonica-a-lui-trump_531970.html

Sunt convins ca ea va inceta! Deveselu si MK au salvat Romania!,.......... dar vor si raspunde cativa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

HUHUREZ SI TOTI COLEGII, VA ROG SA CITITI SCRISOAREA PAMFLET A SCMMD, PROBABIL E MANA COL.DOGARU, POSTATA LA MINE SI POATE O POSTATI AICI: ,,SCRISOARE FOARTE LARG DESCHISA ADRESATA PLAVANULUI DE LA COTROCENI!'' E CEA MAI TARE DIN SECOLUL ASTA, VA JUR, DRAGI CAMARAZI! E SUPER TARE, E ATAT DE DIRECTA INCAT CIOLANNUS O SA FACA TURBARE SI INFARCT! IL ATACA DUR DE TOT, IL FACE PRAF SI PULBERE, IL DESFIINTEAZA! DECI, GASITI ARTICOLUL PE BLOGUL CORNELIU IFRIM! E POSIBIL SA FIE SI MANA LUI COL.PAVEL LICA!

Maharloka spunea...

In Tara asta ,se spune ca orice cetatean are acces liber la justitie si ca nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii.Pe lenga anumite site-uri de avocatura cunosc 2 surse oficiale si credibile de informare legislativa:una e Monitorul Oficialcu acces limitat ,pe bani ,iar a doua e o societate comerciala de la Piatra Neamt .
Iata ce sustin eu de multa vreme:
-Monitorul oficial sa primeasca mai multi bani de la stat eventual sa-i fie schimbat statutul juridic de regie autonoma,si sa-si faca o interfata prietenoasa ,pe domenii de drept ,sa poata tot prostul sa fie informat,eventual cu newsletter.
De 2 saptamani astia se omoara in strada si nu stie nimeni de capul lui.prima data am aflat de aici ca de fapt abuzul fusese abrogat tacit si de fapt executivul l-a reincriminat.E o prostie imensa si ridicola ce s-a intamplat.
-cei care ati studiat dreptul pe aici,va aduceti aminte din dreptul roman ca Justinian la un moment dat a trebuit sa faca o noua codificare pentru revitalizarea statului-va rog recititi cap."Opera legislativa a lui Justinian" Autor: Prof.univ.dr.Emil Molcut ,volumul"Drept Roman".A chemat toti specialistii in drept si i-a pus sa-si bata capul intre ei si sa se omoare pe frontul ideilor pana a iesit o capodopera.Cred ca e o solutie la toate conflictele de drept actuale.

Maharloka spunea...

In Tara asta ,se spune ca orice cetatean are acces liber la justitie si ca nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii.Pe lenga anumite site-uri de avocatura cunosc 2 surse oficiale si credibile de informare legislativa:una e Monitorul Oficialcu acces limitat ,pe bani ,iar a doua e o societate comerciala de la Piatra Neamt .
Iata ce sustin eu de multa vreme:
-Monitorul oficial sa primeasca mai multi bani de la stat eventual sa-i fie schimbat statutul juridic de regie autonoma,si sa-si faca o interfata prietenoasa ,pe domenii de drept ,sa poata tot prostul sa fie informat,eventual cu newsletter.
De 2 saptamani astia se omoara in strada si nu stie nimeni de capul lui.prima data am aflat de aici ca de fapt abuzul fusese abrogat tacit si de fapt executivul l-a reincriminat.E o prostie imensa si ridicola ce s-a intamplat.
-cei care ati studiat dreptul pe aici,va aduceti aminte din dreptul roman ca Justinian la un moment dat a trebuit sa faca o noua codificare pentru revitalizarea statului-va rog recititi cap."Opera legislativa a lui Justinian" Autor: Prof.univ.dr.Emil Molcut ,volumul"Drept Roman".A chemat toti specialistii in drept si i-a pus sa-si bata capul intre ei si sa se omoare pe frontul ideilor pana a iesit o capodopera.Cred ca e o solutie la toate conflictele de drept actuale.

Maharloka spunea...

In legatura cu numirea intr-o functie politica a doamnei judecator:nu sunt de acord ca ce e bun ,neutru,cu constiinta nepatata sa fie intinat de mizeria politica.Oamenii astia trebuie sustinuti si pasplatiti altfel.oamenii astia trebuie pastrati pe un piedestal mai presus de orice pentru ca ei pot face diferenta intre bune si rau intre viata si moarte intre pace si razboi.Ma inclin cu respect profund in fata oamenilor adevarati.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mhahaloca, te sustin cu madamme judecator, Dana Garbova, pentru ca este atat de buna incat, daca ar pleca din functie, s-ar alege praful si pulberea de toti judecatorii independenti! Ea este singura din magistratura pe baricade sa-i apere pe judecatori de intromisiunea politicului, mai ales de cea infecta de dreapta! Sunt si altii buni, cum ar fi Serban, care-i incisiv, dar echilibrat, crebral si responsabil.

Gigi spunea...

De acord cu ce spune @mahalorca.
Trebuie consultati cei mai renumiti profesori de drept,din tara,cand se elaboreaza un proiect de lege.
Nu am vazut niciun profesor iesind pe vreun post tv.sa spuna si sa explice cetatenilor cum sta treaba cu acea ordonanta din punct de vedere a respectarii sau nerespectarii normelor de drept.Chiar daca nu primiseră vreo solicitare in acest sens.
Ministrul Justitiei,la prima iesire a mitingistilor de profesie,era asa de speriat,incat era in stare sa-si ia jucariile si sa plece,in loc sa iasa pe posturile tv.sa explice cum stă treaba.Nu mai vorbesc in mediul online,trebuiau facute postari,non stop.

karadeniz spunea...


@ Cornelius
Cum naiba să publici și să promovezi ca militar asemenea dejecții despre președintele țării tale. Tu ai o scuză medicală la o adică. Dar Dogaru, care acceptă pe site-ul SCMD, care chiar dacă acum încape în cel mult două autocare, asemenea mizerie și o face în numele rezerviștilor militari, ne compromite iremediabil. Suntem și vom fi tratați de societate și structurile statului așa cum ne prezentăm și ne comportăm.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Salut voios de pionier! Ambasadorul american isi face valizele sa se duca dracului de unde a venit! Am gasit un articol in National in care scrie ca debarcarea lui Iohannis se va face in toamna si la jocurile de culise ale americanilor, asteptand finalizarea curanda ale celor dosare pe doua case cu acte false si sa cada jos si Angela Merkel, pana in toamna sa fie totuul curatat in cale si pe motivatii fara nici un fel de impediment, toate venind ca o manusa sa fie debarcat Iohannis! Trump ne ajuta clar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum, nu e buna? Pai, am s-o scot daca ziceti ca asa-i bine! Dar mi-a placut si m-a uns! Inteleg ca atrage oprobiul si de aia o scot! Am luat-o de la Col, Pavel Lica!

Iulian Mareș spunea...

Cornelius
Referitor la Serban....cred ca senatorul, din cate stiu el a fost avocat si nu judecator!
In afara de hazlie, cat conteaza afara scrisoarea lui Dogaru, egalul meu?
Si ma refer....si la grad si experienta militara!

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz
Ai dreptate...e de pork ce a facut Dogaru!
Pe cale de consecinta este de Cobe ce a facut KWJ, inclusiv ieri in parlament? Si la CSM....si in P. Universitatii?
La razboi ca la razboi!
La grobian nu se raspundw cu gesturi cavaleresti!
Obserc ca ai devenit avocatul diavolului caci vezi numai in dreapea, ca sa dai prioritate!
Regret sincer ca oamenii pot fi manipulati si la varsta coapta bine!

Gigi spunea...

Cine mai crede ca trebuie sa ne purtam cu manusi, cu cei care vor sa distruga tara,ori e tampit deabinelea,ori e rau intentionat,ori e afectat la creier de armele folosite mai nou in razboiul radio electronic.
Eu stiu asa,cu neamul prost trebuie sa te porti ca atare si trebuie invins cu propriele lui arme.Neamul prost nu are rusine,nu are scrupule ,exemple sunt destule azi,nu trebuie sa le mai amintesc eu.
Cum sa numesti pe unii hoti,cand tu esti de aceiasi teapa.
Cum poti sa nu observi ca tara ta in care traiesti este in pericol de dezmembrare?
Neamul prost,cand vede ca ai bagat de seama ce vrea sa faca,imediat te eticheteaza,ca fiind nebun,sau rasist,extremist,improscandu-te cu toate mizeriile din lume,dar,nu vede ca tocmai el este inzestrat de natura cu aceste "calitati".
Ia mai lasati-ma cu politica asta de doi bani a voastra!
Am spus ca,OUG este un pretext pentru a darama guvurnul legal ales prin vot.Acum,vedeti cu adevarat ce voiau de fapt?
Nu trebuie,sa ai multa minte sa-ti fi dat seama inca de cand au inceput aceste asa zise proteste ce se urmareste de fapt!
De ce nu au iesit la vot acesti nemutumiti sa nu mai castige alegerile actuala cualitie?Au stat prin case,la distractii prin diferite statiuni,iar acum,la nici doua luni de la scrutin,li se scoala lor niste idei sa darame ce au votat cetatenii onesti ai acestei tari.
Au avut aceasta posibilitate si nu au profitat!Sa fie sanatosi!
Mai avem aceasta posibilitate in 2020." Succesuri"



Iulian Mareș spunea...

Tocmai ce CCR a pus-o in bot Autistului KWJ, CSM, DNA si SRU!
Urmeaza maine pt Ciorbea....dar el era kk in kiloti!

Huhu
Guvernul nu poate deskide actiune penala pt abuz in serviciu si/sau putere celor mai sus mentionati?

Gigi spunea...

Corneliu@ifrim
Nu te lua dupa pupincuristi,fa ceea ce gandesti.
De aceea ne-a inzestrat natura cu cap, sa spunem ce gandim!
Sa fim proprii nostri stapani, nu sa gandeasca altii prin noi,cum se vrea,defapt!?
Binenteles, totul,in limita bunului simt!

Gigi spunea...

@mares
Intr-o tara civilizata,atat cei vizati,cat si primul om in stat ,isi prezentau DEMISIILE!
Asta,in primul rand,pentru haosul iscat de cateva zile.Dar,mai este timp.
Acum,ati vazut,mai desteptilor,ce se urmarea ,de fapt?
Daca,aveti minima decenta,macar ceretiva scuze!Aveti aceasta decenta?
Ma adresez acelora care criticau si le cantau in strune,pe aici.


Iulian Mareș spunea...

Spun abuz de putere si uzurpare de calitati oficiale intrucat el a dispus fara drept introducerea pe ordinea de zi a CSM a analizei si sesizarii CCR iar, la Av Poporului unde a facut o presiune incredibila, NU AVEA CE SA CAUTE SUB NICIO FORMA!

PSD&ALDE AR TREBUI SA STUDIEZE SI SA-L SUSPENDE DIN FUNCTIE CACI SE VS OBTINE DEMITEREA!

Daca CSM vrea consultare si aviz pe proiecte de legi in afara cadrului legal, de ce sa nu vrea si guvernul aviz pt hotararile instantelor?
Excluzand ca sunt prosti concluzionez:Doamne, cate skelete au in dulap si cat sunt de obedienti!
Oare isi vor da demisia in bloc?

Iulian Mareș spunea...

Huhu & Gigi
Nu ar trebui plangere penala pt abuz in functie si abuz de putere pt KWJ si membrii CSM?

Gigi spunea...

Camelia Bogdan,exclusa din magistratura!?
Decizia nu este definitiva.

karadeniz spunea...

@ mareș
Ce se postează pe site-ul SCMD este nesimțire crasă chiar și dacă s-ar dori un pamflet. Cum Dogaru e perceput ca un repzentant al militarilor aprecierile negative la așa mizerie se răsfrâng asupra noastră ori eu nu vreau să fiu asociat cu chestii de acest gen.
Deocamdată Iohannis este președintele acestui stat, ales la fel ca și parlamentul actual, prost ales în ambele cazuri dar democratic și legal.
Poți bălăcări cum vrei pe omul Iohannis, dacă educația și formarea ca om îți permit asta, dar când acesta este șeful statului funcția primează în fața omului.
Referitor la poziționare pe una din benzi, chestie specifică șoferilor, în politică și în fotbal, nu mă preocupă și oricum nu e cazul la noi unde circulația spre viitor se face la fel de prost.
Manipularea nu are nimic de-a face cu vârsta și nici cu nivelul de educație deoarece manipulatorii apelează la sentimente și trăiri nu la rațiune.
Regret că iți dezamăgesc așteptările, dar cred că vom trece cu bine amândoi peste asta.

Iulian Mareș spunea...

Bomba!

Judecatoarea Camelia Bogdan, metresa de serviciu a Binomului, exclusa din magistratura!
Urmeaza Stanciu/CCR, la o simpla plangere penala.....vezi Toni Grebla!
Urmeaza si pacaliciul de Procuror General!......Luluta esti pe topogan!

Iulian Mareș spunea...

Sa se skimbe lucruri, sau nerealizarea kui Klemm îi va lua capul?

https://www.dcnews.ro/mobile/intalnire-grindeanu-klemm-in-timp-ce-iohannis-era-la-parlament-implica-ii-in-disputa-sua-ue_532055.html

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Citește postul următor!

Iulian Mareș spunea...

Din pura curiozitate am urmarit luarile de cuvant azi in Parlament, la Motiune!
Celor curiosi.....

https://www.dcnews.ro/mobile/mo-iune-de-cenzura-pentru-caderea-guvernului-grindeanu-vot-in-parlament_532010.html

Rar mi-a fost dat sa aud un cuvant mai prost, fals argumentat si ilogic ca al lui Plicusor Dan!

Iulian Mareș spunea...

Marea Ciornaia,
-nu exista sef al statului.....sau, exista in masura in care nai exista si führer
-daca sunt dovezi certe asupra modului de alegere al Parlamentului, timpul ne va dovedi amandurora daca si la prezidentiale a fost ka fel
-cand balacaresti Romania prin comisii si comitete UE este la fel cu ceea ce a facut Dogaru
-ai auzit de vreun raport catre natiune cu problemele angajate recent la Malta?
-semnalizarea si prioritatea de dreapta fiind metaforica, va readuc aminte ca, oe glob, in orice directie ai merge ajungi fix in acelasi loc! Pentru ROU, acum si maine drumul este numai langa US!...nu putem fi duplicitari!
-eu am constatat doar o repozitionare partizana a dumneavostra, in ultimile 9 zile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, cu toata ura noastra am cumpanit bine ce-a zis Dl. Huhu Rezea. Atragem ura civililor si nu-i bine! S-o spunem noi, in particular, dar sub sigla Armatei cam pute a ura viscerala si sunt si din astia mai cerebrali langa noi si ii indepartam. E mai bine asa. Si asa sunt cu duiumul care cred ca avem doar privilegii si au un dinte pentru noi. Iti dau dreptate, dar trebuie si anumite retineri, depasim actul de cultura si decenta si nu prinde bine. Ii regulez eu cu mici catrene pamfletare rimate si ritmate care chiar atrag, mai ales cand este vorba sa le transmit mesajul ca avem in prepeleac un presedinte pizdificat! Chiar unicat! Sanki, mo nazi! Ha, ha, ha!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Eu n-am urmat îndemnul tău.
Karadeniz ți-a atras atenția.