Un produs Blogger.

joi, martie 02, 2017

Mircea Dinescu a deschis tolba cu povești la gura Parchetului și ridiculizează acuzațiile de crimă împotriva umanitații

18 comments
Mircea Dinescu la Televiziunea Română pe 22 decembrie 1989

Mircea Dinescu s-a prezentat, joi, 02 03 2017, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru audieri în dosarul Revoluţiei, precizând că are calitatea de martor, informează Mediafax
La intrare a declarat în stilul său bășcălios:
"Din când în când, în loc să spunem poveşti la gura sobei, spunem poveşti la gura Parchetului, aici. A fost un război informaţional, dar cine deţinea acele chestii?", a mai completat Dinescu.
"Poate dacă nu ieşea Iliescu la televizor, poate veneaţi acuma şi depuneaţi o floare pe mormântul meu, nu numai al meu. A doua zi, dacă Ceauşescu reuşea să răstoarne situaţia eram daţi la televizor, nişte KGB-işti, nu ştiu ce ... Iliescu nu a fost nici un înger, nici un demon. Iliescu nu e un om foarte curajos. Iliescu este şi o victimă a propriului lui destin de activist de partid, care s-a trezit peste noapte că trebuie să vorbească de capitalismul din România după ce toată viaţa a vorbit de Marx şi Lenin. Ştiţi că el vorbea cu «tovarăşe», eu am spus atunci «hai să vorbim cu domnule, că s-a compromis cuvântul tovarăşe» care e un cuvânt frumos în sine. În clipa în care a venit Iliescu, probabil pe noi ne-a salvat asta pentru că toţi activiştii , toţi generalii de Securitate, de Armată care în mod normal trebuiau să plece cu Ceauşescu, au venit în spatele lui Iliescu, au luat poziţia de drepţi", a mai spus Dinescu.
După audiere  a declarat:
"S-a mers pe diversiune. Chiar şi pe vremea Mineriadei, au venit unii legaţi la cap, că sunt bătuţi de populaţia civilă. Pe ei, pe aceşti domni, din generali maiori au ajuns generali locotenenţi, din generali locotenenţi au ajuns generali, colonei şi mă rog ce funcţii au mai avut...îi lega chestia asta, că au fost slugile lui Ceauşescu. Pe nea Nicu l-au omorât ei în primul rând. Cine avea interes să îl omoare pe Ceauşescu? Mai puţin Iliescu, care era marginalizat şi se dădea disident, cât mai mult generalii, care au stat drepţi şi au executat ordinele şi care au dat ordine să se tragă în Timişoara, să se tragă în Bucureşti. Iliescu nu este marele manipulator. Iliescu a fost manipulat. Din păcate, Iliescu este un om fricos. S-a lăsat purtat de valul de băieţi care, după ce au fost slugile lui Ceauşescu, au fost slugile lui Iliescu, toţi generalii ăştia",
Întrebat câte pagini are declaraţia dată în faţa procurorilor, Mircea Dinescu a precizat că poate fi considerată "un mic roman".
"Ani de zile, de fapt, s-au făcut comisiile astea de băbătii să se îngroape chestia. Nu au venit procurorii să întrebe «stai, domne, ce s-a întâmplat atunci». Trăia atunci şi Stănculescu, şi Guşe, şi încă zeci de inşi care au omorât oameni. E târziu, dar cum spunea cineva că e bine să vedem doar partea plină a paharului, nu, e bine că până la urmă din aceste declaraţii se mai dumireşte lumea, fiindcă până acum exclusiv cărţile despre decembrie 1989 au fost scoase de băieţi manipulaţi de Securitate sau sponsorizaţi, dintre care unii erau informatori ai Securităţii, nişte găinari şi s-a dat imaginea că poporul român nu a fost capabil să facă o revoltă populară, a trebuit să vină KGB-ul să îi înţepe în fund în Piaţă cu steagul şi cu un cui şi să ţipe şi aşa s-a declanşat revolta în România, datorită unei dureri în popou pricinuită de agenţi KGB“, a completat Dinescu.

18 comentarii:

mirelamarinescu@917 spunea...

SA ii fie rusine , el era unul dintre instigatori , un mincinos si un smecher . familia mea buna prietna cu scriitorul ION LANCRANJAN ,nu vreau sa va spun ce imi spunea de el inca de pe vremea cealalta ,E un profitor si un fost tradator ,imi provoaca scarba.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Are dreptate sa-i ridiculizeze. Cum zicea si el: ,,S-au schimbat firmele cu Politie, in loc de Militie, Parchet in loc de Procuratura...dar sunt aceleasi personaje...Ma ancheteaza cei care m-au cercetat in anii '80 pentru pamfletul scris impotriva lui Ceausescu?!''

Huhu Rezea spunea...

@mirela
Ești cam dură.
Mircea Dinescu este tipul protestatarilor idealiști, de ale căror convingeri se folosesc inițiatorii de diversiuni.
Protestatarii din 1989 s-au ridicat împotriva organelor de represiune ale vremii, pornind de la înrăutățirea nivelului de trai din anii 80.
Organele de represiune post-comuniste, mai ales cele create de regimul Băsescu-Macovei, au avut grijă să formeze un nou tip de protestatari. Îi vedem de ceva timp în stradă:
Ei se ridică împotriva organelor democrate alese și sprijină instituțiile de represiune, nealese. Este o deosebire, nu?, de cei din 89.

reddog spunea...

Dinescu este un personaj spumos, rebel si evident ca multi dintre artisti este urmarit de controverse.
Dincolo de controverse este totusi un personaj care a facut istorie.
Alaturi de fiul unui mare actor roman intr-o ambianta care i se potriveste si il defineste!

https://m.youtube.com/watch?v=U5u-X4bocr4

iceparu spunea...

Mirela@Ai ideie cum se sta cu morcovul in cur?Cade,nu cade,dar daca vine?

Huhu Rezea spunea...

@Carpe Diem
Nu poți să spui că serviciile străine l-au înlăturat pe Ceaușescu când marea majoritate a românilor a aplaudat atunci lichidarea cârmaciului.
Mai sunt unii care spun acum că Iohannis a fost adus președinte tot de străini.... deși el a fost votat masiv în turul 2 de români.
Are dreptate Dinescu!
Serviciile străine, la fel ca și cele interne, pun umărul la direcția de desfăsurare a unor evenimente interne prin agenții lor de influență.

mirelamarinescu@917 spunea...

DINESCU mai scrie poezii? saii scrie una si lui IOHANIS ca spune ca el a fost urmarit si pazit de securitate fiindca a scris o poezie despre CEAUSESCU ,dar sa spuna ce cauta pe la ambasade/Atunci erau niste legi , care trebuiau respectate .ASTA este un mascarici,o lighioana mincinoasa ,un diversionist .Altii erau care pe atunci faceau opoziie la regimul CEAUESCU in nici un caz nu el / Daca acum incalci legi ce se intampla? daca si asta este poet ,atunci vai de adevaratii poeti . DA IOHANIS adus cu ajutorul unor forte interesate sa tina acest popor in saracie si la mana acestor forte.Ati mai auzit de scriitorul LANCRANJAN ?stiti se romane a SCRIS?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Se poate si altfel spune...
Serviciile ex si interne, cunoscand trendul, canalizeaza, influenteaza si catalizeaza, amplificand exponential, unele dintre asteptarile oamenilor!
Adica, lucreaza la EMOTIE! ...Ti se pare ca ai mai auzit aceasta notiune recent?
Realitatea nu este intamplatoare, actorii politici majori nu sunt exclusi si viata bate filmul!

Dinescu-Moartea citeste ziarul- a fost si el, "Un actor grabit, ce-si spune rolul si.....a iesit!"
Ce este nai frumos de cat sa kefuiesti la Cetate, boem, retras sa nu ai griji si sa renunti la scris, ramanand cu un articol si o carticica de versuri albe! A ratat clipa, prezentul este periculos si nu-i apartine.....concluzia: Traiasca viata de mosier la Cetate, taramul uitat de timp, o mica plantatie de canepa, in jungla columbiana!..... un baron local, retras din Cartel! ..metaforic, fireste!

Iulian Mareș spunea...

Imagini de colectie!

Red-ule, ia minte! Asa s-a turnat otelul!
Noaptea mintii, cu distinsii opozanti ai sistemelor! Lepre cu iz intelectual!
Waw, asa ceva? Este kâhhhh!....deci, care-i sensul #REZIST?

http://m.activenews.ro/cultura-istorie/De-colectie-Andrei-Plesu-Gabriel-Liiceanu-Stelian-Tanase-alti-intelectuali-si-un-aragaz-luand-notite-de-la-Silviu-Brucan.-Aragazul-a-pretins-ca-si-el-a-fost-persecutat-politic-de-Ceausescu-141474

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Așa este. Serviciile străine, inamice sau cele care se dau prietene, operează cu materialul clientului. Altfel spus, opereaza cu prostia, naivitatea sau lipsa de informare ale românilor.

tigri2 spunea...

@Iulian,"”Aşa s-a călit oţelul” de Nikolai Ostrovski" cu prof Debren Oleh, cosmarul anilor de LM

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat contul bancar BCR pe postarea Huhu Don, daca mi se permite il voi reposta si aici: Ifrim Corneliu RO87RNCB0030103772950001, in Ron, BCR. Multumesc frumos!

IV spunea...

Domnule H,

Rogu-va respectuos, abordati subiecte de interes: legea pensiilor, legea salarizarii, Plx 39/2017....Restul este deja istorie.

Cu respect,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dinescu si altii ca el au facut mari averi dupa Revolutie...Cum? Cine-i mai intreaba? Norocul se impleteste si cu istetimea in afaceri, sa faci din 2 lei 1000. Dar nimeni n-a verificat, pana acum si gradul acesta de istetime. Eu ma bucur cand cineva reuseste in viata si este mai bun ca mine, insa sa va mai zic ceva: Trebuie sa ai mare tupeu, curaj si simt al riscului sa te inhami la facut avere! Unii risca furand si nu sunt prinsi, altii o fac si sunt inchisi, altii inseala, altii o fac pe bune...Dinescu cel putin a facut ce-a facut de s-a strecurat serpuind printre obstacole si acum detine pamanturi, averi, mosie, etc, dar fara sa se afiseze ostentativ, fara sa supere organele, fara sa se implice in anumite golaneli ce bat la ochi si chiar fiind simpatic prin tot ce face. A facut ce a facut, dar poate fi luat ca etalon al unui om de afaceri care nu s-a dat in stamba si nu s-a vanturat pe holurile pasilor pirduti, dar a fost destept rau de tot ca s-a retaras din politica inainte de a prinde miros rahatul! Intr-o vreme mi-l facuse antipatic vorbele lui Vadim care -a balacarit ca la usa cortului, a fost si invers din partea lui Dinescu. Pe urma am realizat gelozia dintre talentele gazetaresti si pamfletare si am ramas netru, realizand ca de fapt fiecare avea de parcurs cate un destin facut de mana fiecaruia! Vadim a ales o cale continua in politica si a sfarsit foarte urat, Dinescu a abndonat viata publica si politica, a intrat in afaceri cu terenuri si prospera! Asta-i viata de artist, ziua vesel, noaptea trist! Unii muma, altii ciuma!

gheo spunea...

Cine revede *acele imagini*, nu-i trebuie mult sa creada ca se afla in fata *unor imagini cu prosti, nebuni si dezaxati mintal*, se inghesuiau in fata camerelor tvr 1 care mai de care sa-si faca *numarul de circ si de instigare la ura, dezinformare, dezinformare atat de naucitoare, informatii atat de naucitoare NEVERIFICATE de nimeni si care au dus la pierderi nu numai de vieti omenesti ci au fost si *inceputul *distrugerii economiei romanesti* dar si a aservirii Romaniei intereselor straine, propagata cu extraordinar de multe forta si libertate de *fostii fugari in occident*. Imediat dupa 1989, cred ca prin 1990, am cumparat *primul volum al Revolutiei tiparit !!!, desii trecusera doar cateva luni, citind si revazand imaginile, am fost uimit *sa constat ca NOI eram cei care au trecut prin acele evenimente si ... cum naiba se s-au petrecut asemenea evenimente, situatii in tara noastra !!!. O apocalipsa intretinuta de personaje DUBIOASE ... . Dinescu, este curios cum de nu mai *iese in public dupa plecarea de la institutul ala de documentare cu *declaratii incendiare ...* in schimb ... *s-a pricopsit, are mosie - a devenit mosier - o avere consistenta, din ce naiba NU stie nimeni ca nu avea NIMIC inainte de 1989 si dupa ... nu a facut nimic sa dovedeasca dobandirea uneic asemenea avei - probabil sediul CC al PCR avea prin burouri destula valuta pentru confircat !!! - iar acum, s-a mai pricopsit probabil pentru tacere si cu o *emisiune la TVR 1, ca tot ii falimentara si folosita pentru plati politice cu incadrarea pe functii si obligatii politice ... PE BANII nostri, un popor de fraieri. Probabil ... nu va iesi nimic din toata mocirla asta *aranjata intre timp*.

Iulian Mareș spunea...

T2
Asa-i....Debren! Nu era f rau dar eu nu iubeam rusa...invatam ca robotul!
A fost teroarea vietii..rusa asta! Nici nu mai stiu bine sa citesc...:))

emillian123 spunea...

1...Protestatarii din dec. '89 s-au REVOLTAT-INITIAL-atentie mare-NU IMPOTRIVA ORGANELOR DE REPRESIUNE-ci IMPOTRIVA REGIMULUI POLITIC...,care A REACTIONAT-SCOTAND ORGANELE DE REPRESIUNE -IMPOTRIVA DEMONSTRANTILOR...!=e o diferenta= ESENTIALA= DE NUANTA...!!.. 2...despre ce "organe de represiune" vorbim dupa '89 incoace..?= sunt aceleasi care au SERVIT "NOUL REGIM FSN-ist si URMASELE SALE"-incepand cu : MORTII DE DUPA: orele 18,00-din 22 dec.1989,si continuand cu: mineriadele PERMANENTE-din ian.,febr.,iunie '90, sept.1991... 1999...etc,etc. si cu PROPAGANDEA BOLSEVICA/FASCISTOIDA -PERMANENTA (...granita dintre ele=e ca un fir SUBTIRE de ata...!).Acum devine CLAR -de ce Olga(dezmierdata -uta) VASILESCU -asa cum singura a afirmt cu ceva vreme in urma-S-A APUCAT SA TRADUCA pe italianul fascist interbelic Panetta...!cred eu-cu SARCINA DE LA PARTID-ca sa transfere "stiinta"-de factura respectiva- a conducerii maselor...pe calea pe care o vedem IN DESFASURARE...SI OARECUM-CONFIRMATA AZI de deputatul "medic" Tudor Ciuhodaru(nume slav...)-care -ce sa vezi-VREA O LEGE DE REPRIMARE A PROTESTATARILOR -care-mare atentie -vor sa "ATENTEZE LA ORDINEA CONSTITUTIONALA" (de ex. striga .."sus","traiasca"...etc.- Monarhia..!)...!

emillian123 spunea...

Mircea DINESCU=e "omul" "sistemului.." DE ..ATUNCI -SI ACELASI SI... ACUM=MULT HULIT-culmea -chiar- de EL INSUSI ...SI DE PROPAGANDA FEROCE- A SA!!