Un produs Blogger.

miercuri, iunie 07, 2017

Grindeanu știe de ce nu se măresc salariile și soldele în 2017

24 comments



24 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Cand inca se vorbea de Dragnea Premier, se vehiculau 2 nume pt Presedinte la CD.....Grindeanu si cel de la comisia pt cercetarea alegerilor din 2009, de ambii scriindu-se cu sarg ca sunt racolati de oamenii binomului!
Acum, eu prea multa stiinta politica nu vad la Grindeanu, aterizat de la CJ-Timis in politica mare!
Kiar m-am cam saturat de grimasele lui! Bine ca l-a pus Premier si a invatat si el, la Bucuresti, cum trebuie sa poarte pantalonii; ca avea numai cu vedere la glezna!
Marea lui victorie la extern...se va intalni cu premierul Frantei! Tata, aia este functie de decor, guvernul si toate sedintele de guvern sunt conduse de Presedinte, care este si sef al exdcutivului! Aud?

Iulian Mareș spunea...

In afara faptului ca domnul lt.col. (A) nu cunoaste nici acum sensul veki al termenului militar "înkeietor de pluton", considerand ca acesta este ultimul militar si nu al 2-lea, dupa locotenent, ca importanta,....deh la Plenita ca la Plenita-ma ingrozesc la cunostintele militare ale lui Cocos, "camarad de baterie", analiza lui este f buna!
Sa vedem ce va iesi din Biroul Oval!

https://www.dcnews.ro/mobile/marea-alegere_545164.html

PS-in aceasta circumstanta Grindeanu nu conteaza!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Iata si misterul, printre care si fidelitatea! Aha!

https://www.dcnews.ro/mobile/olgu-a-vasilescu-voucherele-de-vacan-a-i-norma-de-hrana-de-anul-viitor-in-bani_545182.html

Leon spunea...

La ora 10 se discuta in plenul Camerei Deputatilor Pl-x nr.209/2017. Probabil va fi si transmisa in direct.

Leo spunea...

Grindeanu PARE ca nu stie "de ce nu se maresc salariile si soldele in 2017".
- In fapt sunt salarii care se maresc cu 01.07.2017 si anume parlamentarii , primarii si viceprimarii. Asta este sfidarea la adresa oamenilor. Ei si le maresc in dispret fata de votantii lor si pt. ca "dupa ei potopu'".
- Grindeanu daca era demn spunea : Intrebati-l pe Dragnea , nu a spus el ca monitorizeaza saptamanal cu o comisie a psd planul de guvernare deoarece el este singurul care cunoaste acest plan ?
- psd = vanzator de iluzii

Alex Ionut spunea...

Din cele precizate de Olguta in direct pe Romania TV, exceptie de la amanarile pentru 01.01.2018 fac parte armata si politia la care majorarea soldei de functie va avea valori de 20% si respectiv 5% cu aplicare de la 01.07.2017. Sa fie asa? In acest caz ne putem astepta si noi la o marire de 14%? Cunoaste cineva continutul articolului?
Va multumesc

Iulian Mareș spunea...

Hai, ca ne-am scos din foame! Roscata sexy e cu noi, din 89! sau 69? :))

https://www.dcnews.ro/mobile/olgu-a-vasilescu-voucherele-de-vacan-a-i-norma-de-hrana-de-anul-viitor-in-bani_545182.html

miranda spunea...

IMI provoaca o mare scarba , olguta asta minte de ingheata apele , spune ca s-au marit salarii si la armata amesteca oug cu legea . Nu le e rusine? sant pe faras ,nu mai re nimeni incredere in ei , o gloata de micinosi si parveniti

CEZAR spunea...

m-Ale ..nu te mai da ..subtil ...!!
Asteptam ..disparitia cuantumului ...avantajos si apoi impozitarea ..progresiva ..
Atentie m-Ale ii indicat ..sa nu folosesti cele doua carduri in plus c..alea cu **!!

ifrim spunea...

@ Miranda.Pai daca va provoaca scarba sunt mincinosi si parveniti participati la # Rezist ii dati jos si puneti pe Ialomitianu, Vass,Woodrea,Boc, marinelul si vei fi fericita pana la adanci batraneti!

Dan B. spunea...

Intr-o prestatie televizata din 06.06, Liviu Dragnea nu s-a putut abtine in a-si declara „iubirea” pentru magistratura, chiar daca majorarea uriaselor ei retributii se va efectua etapizat, pana in 2022. Pe de alta parte, „amantlâcul” lui pentru Sanatate si Invatamânt a fost evident, intrucât in mart 2018 se ajunge la nivelul grilei finale pt componenti, acestia fiind excesiv favorizati. Ceilalti, vor astepta „mizilicuri” anuale, inclusiv cifrele publicate in anexe fiind supuse matrapazlâcurilor guvernantilor. De exemplu, seful SMG va avea o solda lunara, conf grilei de aproape 15.000 lei, dupa cum spunea O. Vasilescu, insa a existat si „mica” smecherie, in sensul ca respectiva suma va cuprinde si taxele si impozitele transferate spre plata la angajat. Daca in anexa s-ar fi prevazut 10.888 la solda de functie, la care s-ar fi adaugat cele 3.500 lei, care semnifica ceea ce platea anterior angajatorul, mai ca as fi crezut in buna intentie a guvernantilor.
Asadar, toate cifrele finale prevazute in anexe vor include si vechile plati ale angajatorului pentru angajat, majorarea trâmbitata fiind mult diminuata. Daca respectiva crestere de 25 % din ian 2018 se identifica cu transferul platilor de taxe si impozite in sarcina militarului, reala crestere este aproape nula, 25 iei si 25% dai. Daca respectiva crestere ar fi venit dupa compensarea noilor plati de taxe si impozite pe venit, ar fi fost OK.
Pe de alta parte, acest transfer de plati la beneficiar este salutar, caci, pana acum, era greoaie impunerea patronului, prin dispozitiv judiciar, la achitarea catre stat a contributiilor lui si ale angajutului (CAS, Impozit, CASS, etc), salariatul fiind deposedat de prestatiile medicale si sociale cuvenite (banii opriti de angajator, insa nevirati).
Iata ca, spre deosebire de col Olescu, eu agreez ca platile de taxe si impozite pe venit sa fie in sarcina angajatului, lui revenindu-i obligatia respectiva si asumarea riscului privind neplata.

PS: Daca Armata nu se afla in „gratiile” guvernantilor, ea fiind a 4-a sau a 40-a pe scara afinitatilor lor, ma tot intreb daca angajatii structurilor militare nu sunt, cumva, asistenti sau asistati sociali.

maiag spunea...

MARES,cine ete lt col de art,care a trecut pe la plenita?am trecut si eu pe acolo in tinerete 2 ani

Iulian Mareș spunea...

Chirieac,/DC News!Si ta-su a fost ofiter...

Unknown spunea...

@ Buzescu Si ce crezi ca l-ar speria pe patron sa nu vireze in continuare banii opritzi in contul salariatzilor ?????. Daca e vb. de bugetari , armata acolo statul plimba banii dintr-un buzunar in altul , la patron e altfel , el in plimba doar in buzunarul lui[ ok, ar putea ]. Iar ca seful armatei , cu 15000 de lei o sa plateasca el contributziile , saracu' de el , n-o sa aiba nici bani de-o bere !!!!. Ia uite din ce se compune solda dumnealui - SF , SG , IC - MACAR ASTA SI SALARIU DE MERIT O AVEA SI EL , GHETOSU', dispozitiv , gradatzii , vre-un spor , ceva , cat de miculuz , si iaca ajungem pe la 20000 ,,in mana''.Nu plange tu de grija lui , gandeste la multzimea de soldatzi , caporali si subof . care-o sa se-aleaga cu poola-n bratze , la fel of. cu grad inferior !!!!.

miranda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Lupi,
Retribuirea sefului da nota si in jos! Ce nu intelegi?

Dan B. spunea...

@M. Lupi:

Este foarte posibil ca, odata cu schimbarea codului fiscal, angajatul primind suma integrala, sa-si achite el obligatiile aferente venitului sau.
Mai ales ca, din ceea ce se zvoneste, se schimba intreaga filozofie fiscala, care va fi asemanatoare, oarecum, celei americane, cu deduceri personale/de familie destul de multe (contabilii vor avea mult de lucru).
Daca mi-ai fi urmarit diferitele comentarii pe marginea coeficientilor de ierarhizare ai functiilor, ai fi aflat ca am marsat pentru deschiderea succesiunii acestora de la 1,5-1,7 pentru soldat din motive evidente privind timpul de lucru, calificarea, restrictii si privatiuni comparativ cu „femeia de serviciu”, cea cu coeficient 1.
Pe de alta parte „filozofia” dtale este identica celei a unor babe de pe vremuri (acum s-au mai desteptat si au inteles), care spuneau ca se poate mari pretul benzinei, ca nu le intereseaza, si asa n-au masina.
Daca seful SMG are un coeficent de cca 8,0-9,0, prin echivalare cu un ministru adjunct, solda de functie a unui colonel nu ar mai fi egala cu salariul de incadrare al unui mânuitor de papusi la vreun teatru pentru copii. Si, uite asa, toti coeficientii pentru militari ar creste substantial.
Cam asta-i motivul pentru care am militat, majorare coeficienti pentru militari, ori de jos in sus, ori de sus in jos.
In alta ordine de idei, ma deranjeaza elucubratiile Olgutei, cum ca militarii primesc deja o marire prin cresterea valorii normei de hrana. Iar daca retributiile nu se compenseaza cu echivalentul platilor transferate de la angajator la angajat, majorarea de 25% din ian 2018 este nula.

Unknown spunea...

@ Radu Buzescu [sau Preda] Solda unui colonel nu va fi NICIODATA PRECUM SALARIUL UNUI PAPUSAR !!!.Poate solda de functzie SF , DA . Papusarul nu va avea niciodata - grad , sporuri , dispozitiv , prima de comanda si merit , si-as putea pune si norma de hrana , care era 150 de lei pe vremea cand aveam salariu de 3000. Acum , probabil la soldatzi , gradatzi si pana la plt. e jumate -jumate !!. Astea sunt realitatzile si nu baba si benzina .Cat priveste ARMATA - DA' , O PATURA DE CEL MULT CATEVA MII [2,3] DE GUSHATZI , INSTELATZI , PROFITORI SI ORIENTATZI , CU PROPTELE TZAPENE , OR SA AIBA PUNGA GROASA SI PLINA !. Ceilaltzi o s-o ia in mana , ca doar n-o sa faca demonstratzi ca functzionarul public[ militzianu' adica]. La revedere !.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Cainii mor de drum lung si .....! Am 2 pensii, la care te referi? Una-i inatacabila pe veci!

Lupi,
Asa a fost, este si va fi mereu! Unii au mai mult, iar altii mai putin! In toate timpurile si in toate mediile socio-profesionale!
Dar, tu cerceteaza si de ce? De ce au ei si nu eu? Ce au facut de au? Cand, cum? Cine sunt acestia?
Oricum, un meteo nici nu a murit si nici nu moare de foame! :)) Ce-i drept ca nici in top nu este!
Acum, omologii tai au colaborari si cu Tv, iar in Italia ei prezinta buletinele meteo la Tv respectabile, cam la toate! In uniforma de oras, cu placere, profesionalism si mandrie! Nu fatuci cu tate, craci si cur!

Dan B. spunea...

@ Lupi Vulpoi:

LSU se refera strict la valorile soldelor/salariilor de functie/incadrare.
Ce se mai adauga ulterior ca sporuri si indemnizatii este cu totul altceva.
Sau n-ai auzit de civili, incl. politisti, care au sporuri de 70-100%?
Norma de hrana a fost acordata militarului pentru subzistenta si nu este de natura salariala.
Vad ca incurci salariul cu venitul, in conditiile in care salariul se imbunatateste cu sporuri de natura specific-salariala; gradul militar este proprietatea militarului, sporul de dispozitiv a fost acordat pentru ca locul de munca era pe coclauri, in marginea urbei, nicidecum pe Corso.
Asadar, reiterez, coeficientii din anexele LSU privesc strict solda de functie sau salariul de incadrare, astea urmand a fi ancorate in principiile fundamentarii viitoarei legi, fara a se pretexta si alte eventuale drepturi, care azi exista, insa maine .......

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Din surse, care doresc sa-si pastreze anonimatul, impozitarea progresiva se va aplica numai pentru o pensie si pentru sumele ce depasesc 11500!

tigri2 spunea...

@M Lupi, ia de aici si cugeta inainte sa spui ceva:
Art.25, alineat nou
(1), pentru
instituțiile din sistemul sanitar și cele din sistemul
de apărare, ordine publică și securitate națională,
suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor,
primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele
pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total
buget pentru fiecare ordonator principal de credite
nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a
soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut,

Leo spunea...

Eu am inteles ca 30% este fondul de sporururi alocat ordonatorului care la rândul lui poate repartiza din acest fond de 30% procentele cum considera el > De exemplu poate da 80& pt. politistul din intersectie si 0% pt. cel din birou de la aer conditionat.

Iulian Mareș spunea...

"Nu se nasc glorii pe stradă și la ușa cafenelii,
N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliți
În aplauzele grele a canaliei de uliți,
Panglicari în ale țării, care joacă ca pe funii,
Măști cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul,
De ai crede că viața-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ți stă un stâlp de cafenele,
Ce își râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroșată și la fălci umflat și buget,
Negru, cocoșat și lacom, un izvor de șiretlicuri,
La tovarășii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toți pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Chintesență de mizerii de la creștet până-n talpă.
Și deasupra tuturora, oastea să și-o recunoască,
Își aruncă pocitura bulbucații ochi de broască...
Dintr-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!
Oameni vrednici ca să șază în zidirea sfintei Golii,
În cămeși cu mâneci lunge și pe capete scufie,
Ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patrioții! Virtuoșii, ctitori de așezăminte,
Unde spumegă desfrâul în mișcări și în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, șed pe locuri
Și aplaudă frenetic schime, cântece și jocuri...
Și apoi în sfatul țării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpână și pe țară și pe noi!
Tot ce-n țările vecine e smintit și stârpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
Toți se scurseră aicea și formează patrioții,
Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,
Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!

Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!
I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!
Și această ciumă-n lume și aceste creaturi
Nici rușine n-au să ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
Îndrăznesc ca să rostească pân' și numele tău... țară!

La Paris, în lupanare de cinismu și de lene,
Cu femeile-i pierdute și-n orgiile-i obscene,
Acolo v-ați pus averea, tinerețele la stos...
Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-ați venit apoi, drept minte o sticluță de pomadă,
Cu monoclu-n ochi, drept armă bețișor de promenadă,
Vestejiți fără de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept științ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană...
O, te-admir, progenitură de origine romană!

Și acum priviți cu spaimă fața noastră sceptic-rece,
Vă mirați cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toți aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează și câștigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înșela,
Astăzi alții sunt de vină, domnii mei, nu este-așa?
Prea v-ați atătat arama sfâșiind această țară,
Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară,
Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteți - niște mișei!
Da, câștigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lăsați măcar strămoșii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!"

...fragment Scrisoarea III, Mihai Eminescu

PS:
Ontario, Canada: S-a votat legea TOTALITARĂ prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT.