Un produs Blogger.

marți, noiembrie 14, 2017

Apel către domnul deputat Solomon, președintele Comisiei de muncă din CD, comisie raportoare la Legea de aprobare a OUG 59/2017

59 comments
Reluare din data  de 02 11 2017

Scurt și cuprinzător.

Va solicităm ca in Raportul de respingere a OUG nr. 59/2017 să folosiți aceeași motivație  de care ați uzat la propunerea de înlăturare din Proiectul Legii 153/2017 a articolului 40, introdus de același inițiator, prin care se cerea Parlamentului să legifereze suspendarea temporară, până în anul 2023, a actualizării pensiilor, prevăzută în art. 60 din legea pensiilor militare, Legea nr.223/2015 și articolele corespondente din legile speciale pentru pensii .

Dacă doar suspendarea actualizării contravine constituțional Deciziei nr. 872/2010 a CCR cu atât mai mult, a fortiori, este neconstituțională întreaga OUG nr. 59/2017 prin care se cere, în art. VII, legiferarea anulării definitive a actualizării pensiilor militare. Noul articol 60 din Legea 223/2015 a și intrat în vigoare de la 15 septembrie a.c.
Ca să reluăm argumentația dumneavoastră din Raportul pentru L 153/2016, în actuala formulare a OUG  nr. 59/2017 "se realizează o diferență de tratament între persoanele ale căror pensii se află în plată și cele ale căror pensii vor fi stabilite sau acordate după 15 septembrie 2017, ceea ce ar putea fi apreciat ca discriminatoriu."

Dacă din considerente politice sau de disciplină de partid veți trece peste propriile dumneavoastră considerații juridice și veți recomanda Plenului adoptarea OUG nr. 59/2017.... și dvs veți fi părtaș la  adoptarea unui act normativ despre care ați realizat din start că este neconstituțional.

Mai ales că vă atenționează și Consiliul Economic și Social prin avizul negativ dat proiectului de  lege, publicat în caseta tehnică a actului normaiv de pe pagina Senatului..

Evitați zeci de mii de procese în care excepțiile de neconstituționalitate se vor baza și pe precedentul creat de dvs. pentru eliminarea art. 40 din Poiectul legii salarizării unitare.
Prezentul articol va fi distribuit tuturor membrilor Comisiei de muncă din Camera Deputaților.
Aceasta este motivatia formulată de dvs la art. 40 al Proiectului Legii Salarizării Unitare:59 de comentarii:

 1. Mi-e teama ca nu va fi prea curand discutata in Comisia pentru Munca, OuG.59/2017..va fi pusa in acelasi sertat cu OuG.57/2015..si uite asa va colabora..Tudose cu Ciolos..!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu scuze si pardon, onorabile domnule deputat, Solomon,
  Militarii va roaga sa aveti ultimul Dumneavoastra cuvant: Fara Vifor, furtuna, uragan sau vant, numai sa nu ne bagati cumva in mormant! Doar semnatura Dumneavoastra poate sa decida pensia noastra! Ne vreti binele? Ne vreti rau? Doar asa sa va ajute si Dumnezeu! Amin.

  RăspundețiȘtergere
 3. Huhu,
  Nu o să vezi o poziție legală juridic și constituțională din partea domnului fost profesor de istorie, din Bârlad, ulterior viceprimar și de mandate bune Președinte al Comisiei de muncă!
  Vrei să-și piardă funcția, precum senatorul Șerban, care sub cuvânt de onoare și sub promisiunea că a 2a zi coficientul șefului SMAp va fi 6,5 vs demisia lui din Senat?
  Nu o să vezi asta cum nu vezi nici porci vii zburând, cu propriile aripi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar și în eventualitatea respingerii ordonanței sunt mijloace care să crească veniturile salariale fără ca acestea să se modifice solda de funcție, respectiv să nu genereze actualizarea pensiilor. Să fim realiști. Poate nu sunteți la curent cu evenimentele din ultimele două luni.

  RăspundețiȘtergere
 5. Vise,
  Aici este vorba de actualizarea pensiei conform soldei de grad și funcție, pe etape ale aplicării L-AU!
  Ce spor nu ai avut nici nu o să-l ai! Nici acum și nici în viitor!

  RăspundețiȘtergere
 6. @Mare
  Hai sa nu fim atât de neîncrezători când lucram cu materialul Comisiei de muncă redactat într-o situație similara.
  @Viss
  Pari a fi scepticul de serviciu în condițiile în care avem deja legea salarizării care în următorii 4-5 ani prevede majorarea soldei de funcție.
  Ordonanța 59 a fost reacția ranghiunoasa a celor din sistemul militar care nu au mai putut stopa creșterea soldei de funcție...aducătoare de venituri şi pentru pensionari.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mareşe,
  Mai citește-mă o dată.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pe parlamentari nu ii intereseaza ca o OUG este sau nu constitutionala, ei trebuie sa ajute pe cei care i-au pus acolo, nici nu trebuie sa gandeasca.Nu ii trage nimeni la raspundere pentru greselile facute. Este singurul loc din Romania unde poti sa minti , sa furi, sa gresesti si sa nu te traga nimeni la raspundere. Complici la toate aceste lucruri suntem noi, pentru ca desi stim cine sunt , tot pe ei ii alegem. Nu am invatat nimic in ultimii 2000 de ani, tot pe Barabas il alegem.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. @all
  Nu poluați topicul cu comentarii bălării!
  Dacă doriți să vă faceți utili difuzați linkul pe rețelele de socializare...pe conturile deputaților din Comisia de munca.

  RăspundețiȘtergere
 11. " Apel catre..."
  imi aminteste de veselii ani de imediat dupa 1990 , când "apelurile" pt. orisice tema , erau "markerul" unei stari atipice , de dereglare civica al vietii cotidiene din Romania de atunci.
  Sa speram ca "Apelul" ajunge la destinatar si ca-l va analiza , numai si pt. simplul motiv ca daca nu-l va solutiona favorabil , atunci cam minim 100000 de voturi sunt ca si pierdute de cei care alcatuiesc majoritatea. Logica electoarala , este singura sansa care sa-i determine la o atitudine rationala.
  Si cu riscul de a polua topicul , adaug ca n-am mai auzit nimic despre "actiunea" din 4 noiembrie 2017 de care se vorbea acum o luna. ..

  RăspundețiȘtergere
 12. Domnilor,chitibusurile avocatesti ma depasesc .Stiu una si buna.Parlamentarii nu au proprietatea lucrului votat.Voteaza ce-i dicteaza seful.La ei functioneaza "destul"in sus sau in jos.Deasemenea nu am incredere nici in balanta justitie de cand am aflat in 2010 ca fonfaitul ala de la PDL a cerut presedintilor de tribunal sa nu dea castig de cauza in nici un proces.Am convingerea ca buzduganul si teapa sunt mai necesare mai mult decat oricand in Romania.A nu se intelege ca sunt impotriva a ceeace va indeamna Huhu in noiembrie 03 2017.

  RăspundețiȘtergere
 13. @Iceparu
  Deputații care nu cunosc domeniul la care se referă legea supusa votului lor votează conform Raportului de aprobare sau respingere a unei inițiative legislative.
  Apelul este adresat celor care scriu Raportul asupra Legii de aprobare a OUG 59.Acești deputați chiar știu ce scriu în Raportul supus aprobării plenului.

  RăspundețiȘtergere
 14. Observ ca procurorii si judecatorii sunt intangibili.Dece?Ori le e frica da nana la fund?Alo,domnilor politisti.Parlamentarii si ministri nu conduc autoturisme?

  RăspundețiȘtergere
 15. Comentariile unor indisciplinaţi, mutate:

  Leonard spunea...
  Memoria fie>/b>carei teme , ne spune ca pana la urma comentariile dupa ce "se invart" oleaca in jurul temei , pana la urma tot catre materia pensii ajunge. De aceea, in traditia istoricului temelor si fara remuscari ca ies din subiectul temei spun ca si eu am auzit pe la mine prin cartier ca "se lucreaza" la asa zise "NORME de APLICARE" a actualizarii conf. L 152 coroborata cu L 223 Art. 60.
  Va spun ca unul care stie cate ceva din "grotele" SAVANTILOR , ca atunci când SAVANTII "lucreaza" , pensionarii trebuie sa stea ciuliti (adica vigilenti).
  Ce "norme" le mai trebuie SAVANTILOR ca sa aplice L152 si Art.60 din L223 ? Le trebuie "NORME" , ca sa adauge un 15% sa Soldele de functie si apoi sa calculeze GRADATIILE conf. Legii , la noua Solda de Functie majorata cu 15% ?
  Pai ce mare "inginerie" este sa faci 2 inmultiri si 2 adunari ca sa aplici L223 si L152 .Va spun ca nu este de bine , SAVANTII "clocesc" un nou ORDIN MS 60/06.05.2016 ca sa FURE , intraditia bine stiuta. Noua doctorita de dezastre de la CPS sa aplice Legile si nu sa cloceasca "norme" pe care sa le secretizeze profitând de incompetenta politrucilor vremelnici cu a caror mana fac ei SAVANTII aceste MIZERII ILEGALE , pt. care mai devreme sau mai tarziu vor raspunde.
  STATI CIULITI CA VI SE PREGATESTE O NOUA HOTIE !

  duminică, noiembrie 05, 2017

  Leon spunea...
  Leonard, daca zvonul este adevarat sa stii ca este de bine ! Ordinul Nr.M 25/2016 al MApN. are nevoie de modificari: de exemplu Art.15, Art.16 si Art.17 care actualizeaza Indemnizatia de Comanda, Solda de Merit si Indemnizatia de Dispozitiv trebuie corectate in sensul Actualizarii Procentelor la nivelul lunii Ianuarie 2016 (actualul Ordin actualizeaza numai sumele calculate la procentele avute in activitate, evident mai mici).
  Si neaparat trebuie mentionat ca majorarea Soldei de Functie cu 15% influenteaza si celelalte elemente calculate la aceasta: Gradatii, unele Sporuri,etc.

  duminică, noiembrie 05, 2017

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Draga H-ule, si sa vreau sa te duc in eroare nu as putea , deoarece esti un MAESTRU. In plus nu-mi sta in fire sa duc in eroare pe cineva.
  Nu am reprodus nimic de la tine , ci de la un prieten care este titularul documentului. Inseamna ca avem prieteni comuni...
  Daca vei reciti ce am postat ( nu mai stiu la ce tema) , referitor la subiect , eu am spus si atunci , spun si acum ca : STAGIILE DE COTIZARE DE DUPA 01.01.2016 REALIZATE IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII DE CATRE PENSIONARII MILITARI, VOR FI VALORIFICATE LA IMPLINIREA VARSTEI DE 65 DE ANI DE CPS. Pt. ACEASTA ESTE NEVOIE CA LA IMPLINIREA VARSTEI DE 65 DE ANI RESPECTIVUL PENSIONAR SA FACA O CERERE SI SA DEPUNA LA CERERE O ADEVERINTA SPECIFICA ELIBERATA DE CASA JUD. DE PENSII PUBLICE CARE ARE INREGISTRATE STAGIILE DE COTIZARE RESPECTIVE.
  Eu daca nu stiu , nu mi-e rusine sa spun si cu atat mai mult nu PLAGIEZ.
  Cu siguranta ca "pe monitorizare" vei gasi ca spun adevarul.


  RăspundețiȘtergere
 18. @Leonard
  Păi... chiar și în acel document pe care mi l-ai trimis pe mail spune că, la 65 ani, pentru stagiile de după 2015, pensia se acorda în sistemul public de pensii. Deci... nu se recalculează pensiile militare conform unor ordine secrete, cum s-a mai spus, anterior, în unele comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 19. Poate cine stie , va exista un pensionar militar , care a realizat stagii de cotizare dupa 01.01.2016 ,( pensionar fiind la 01.01.2016) si care a implinit 65 de ani , iar acest pensionar a mai realizat 1 an si 10 luni de stagiu de cotizare pana acum si omul vrea sa-si valorifice acesti 1 an si 11 luni.
  Daca (si numai daca) , acest pensionar stie ceea ce eu am spus in comentariul precedent , atunci cu o cerere + adeverinta emisa de Casa de Pensii Jud. cu cei 1 an si 10 luni , merge la CPS si le depune , iar CPS-ul ii valorifica cei 1 an si 10 luni. Cum ii valorifica ? Eu stiu , dar il las pe acest pensionar potential sa ne spuna , ca sa fie 100% crezut.
  H-ule , H-ule , ai mentalitate de om deprins cu respectul fata de LEGE. De aceea uneori poti fi naiv . Uite-te ce pervertire este in jurul tau. Eu nu te contrazic cu nimic , am spus doar ce stiu si eu.Si ca orice om , pot fi in eroare. de aceea este nevoie de acest pensionar potential , existent in lumea reala care sa ma confirme sau sa ma infirme.
  "CAND SAVANTII LUCREAZA , PENSIONARII NU TREBUIE SA DOARMA , ci TREBUIE SA STEA CIULITI" si pt. simplu fapt de a cunoaste ADEVARUL.

  RăspundețiȘtergere
 20. @leonard
  Procedura de recalculare pe care o menționezi este specifică articolului 107 din Legea 263/2010. Atunci ceream adeveriță cu stagiile de la Casele civile pentru a le prezenta Caselor Sectoriale în vederea recalculării.
  In prezent, această procedură nu poate fi aplicată decât militarilor care potrivit art 122 din Legea 223/2015 au optat pentru modul de calcul al pensiei conform sistemului public de pensii.
  Iată încă un avantaj de care beneficiază cei care se pensionează în anii 2016-2020.
  Își recalculează pensia militară și cu stagiile ulterioare fără teama de a fi blocați de plafonul de 85%.

  RăspundețiȘtergere
 21. Deoarece maine, la orele 12.30, Comisia pentru munca are programata
  dezbaterea PL x nr.310/2017 privind aprobarea Oug.nr.59/2017, am trimis si azi un Email la 10 deputati prin care le-am propus ELIMINAREA Pensiilor Militare de Stat din cuprinsul acestei ordonante..!
  Mai este timp sa solicitati si dvstra acest lucru !

  RăspundețiȘtergere
 22. Era timp suficient până astăzi ca toți cei care au acces pe rețelele de socializare să-l difuzeze pentru a ajunge la cât mai mulți deputați.
  Este cuprins în el argumentul juridic principal pentru ca ordonanța să fie respinsă prin Raportul Comisiei de muncă. Argumentul aparține chiar Comisiei. Nu am făcut decât ca, mutatis mutandi, să-l încadrez in situația concretă a OUG 59.
  Se vede că rezerviştii nu ştiu să-şi promoveze interesele pe INTERNET.
  E de înţeles că nu pot sau pregetă să meargă la mitinguri, dar nici să difuzeze un material nu se pricep?

  RăspundețiȘtergere
 23. Se va rezolva exclusiv pentru Petre Padina alias Cezar! Are și pensie pt însoțitor....! Bravo lui!

  RăspundețiȘtergere
 24. Sedinta este amanata pentru orele 13.00. Acum membrii comisiei citesc propunerile noaste..?
  Sau, n-au sosit toti invitatii..!

  RăspundețiȘtergere
 25. Huhu,
  Rezerviștii, toți, din tot SNAOPSN, știu și pot!
  Întrebarea este: Cui folosește? Sunt deputați care nici nu înțeleg textul juridic, iar cei care-l înțeleg respecta disciplina de partid!
  Daca ai "urmat" o formă de pregătire instituționalizată", la 35-40 de ani se keamă că te-ai deșteptat sau luminat?
  Eu zică este precum "lumânarea la capul mortului: îl luminează, dar nu-l deșteaptă!"

  RăspundețiȘtergere
 26. S-a amanat pentru saptamana viitoare, Armata cerand scoaterea Art. 7

  RăspundețiȘtergere
 27. "Flavius
  Cine, de la Armată, a cerut scoaterea art.VII din ordonanţă?

  RăspundețiȘtergere
 28. @Mares
  Hai să nu bagatelizăm Parlamentul !
  cei cu putere de decizie în comisiile de specialitate știu despre ce este vorba.

  RăspundețiȘtergere
 29. Comentariu mutat.
  Tigrosule, de câte ori vrei să rânesc după tine....? Ce legătură are OLAF cu pensiile speciale?

  tigri2 spunea...
  Lucrarile de la comisia de munca de la CD , referitoare la OUG-59 ,nu s-au incheiat , se vor relua peste doua saptamani.
  Despre viitorul nostru , al cuantumurilor pensiilor noastre se prefigureaza un fel de struto-camila , in orice caz, cezar poate sa zambeasca cu un obraz. Cine vrea amanunte sa ma sune la 0764416274. Nu incercati sa ma injurati caci veti ajunge sa va blestemati chiar si stramosii!

  marți, noiembrie 14, 2017

  RăspundețiȘtergere
 30. Dl tigri2 are chef de socializare si si-a dat un nr de telefon, nu c-ar avea ceva important de anuntat. S-al sune cei care-l cred.

  RăspundețiȘtergere
 31. @Huhule, sa "ranesti" dupa cine ti-e mai drag pe lume, te rog sa-mi stergi postarile si sa fac ceva pe bloaga ta ca sa ai dupa ce "rani" dobitocule!

  RăspundețiȘtergere
 32. @Mares
  Poți da exemple unde ai trimis Apelul către Solomon?

  RăspundețiȘtergere
 33. Cu Solomon am skimbat mailuri in 2015 și sunt lămurit!
  I-a plăcut la catedră precum câinelui sarea! Nu a mișcat un deget pt fostii lui camarazii, dar pt noi!
  Oricum, cred că a și uitat rolul armatei în Istoria României, că tot a predat-o câțiva ani!
  Să fie sănătos, căci eu nu l-am iertat și nici nu uit!
  Să-l ierte Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
 34. Institutia in discutie , continua de multisor , sa se "bagatelizeze" singura. O spun sondajele despre "încrederea in institutii" , deci este un fapt oficializat public si nu o parere. Este o anexa a unor adunaturi de fripturisti si oportunisti , poreclite "partide" , in fapt grupari de vanatori de averi de la stat.

  RăspundețiȘtergere
 35. @ Onorabile, asa am auzit stirea de la Romanistan TV, asa am relatat-o si Dv, in ce priveste Art. 7!
  @ Tigrisor biss, nu scapa caii in papusoaie! Cu tot respectul, consideratia si prietenia, nu cred ca se cuvine s-o luam pe trivialitati inacceptabile, chiar daca tensiunea ne chinuie rabdarile, prajite deja! Ei sunt cu ochii pe noi, cat cepele, si sunt fericiti la orice rabufnire, scapare a controlului si slabire a coeziunii noastre!

  RăspundețiȘtergere
 36. Huhu și Corneliunsson,
  Despre ce art. 7 e vorba?

  RăspundețiȘtergere
 37. @Cornelius, vezi ca o lege nu este un pamflet pe care poti sa-l poetizezi sl modifici si sa-i schimbi articolele, unde nu ne pricepem nu ne bagam, te rog sa-mi indici si mie art."7" din OUG-59 / 2017(Sa nu te inspiri din filmul indian "Articolul 420" , hotaraste-te , cifre arabe sau romane, conteaza mult , sunt doua civilizatii total diferite, precum "El Zorab" de "Fulger".

  RăspundețiȘtergere
 38. Pentru neștiutori rata anuală a inflației se comunică lunar de către INS la sfârșitul lunii. In OUG 59/2017 se stipulează clar: pensia de serviciu se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică.Cu alte cuvinte actualizarea pensiei militarilor trebuie să se facă ținând cont de inflația pe 2017 și nu pe cea din 2016 așa cum lasă unii să se înțeleagă.Dacă cineva de pe acest blog are altă părere să vină cu argumente pertinente nu cu vorbe.Ar fi o porcărie să se ia în calcul inflația din 2016 pentru actualizarea pensiei din 2018.

  RăspundețiȘtergere
 39. @Mares
  Se poate!?
  Ințeleg ca animalul din junglă nu știe ca VII(roman)=7(arab), dar ai uitat că Ordonanța 59 are un art. VII referitor la înghețarea pensiilor militare.

  RăspundețiȘtergere
 40. @Catalin
  Confunzi rata provizorie a inflației cu rata inflației definitive comunicate de INS.
  Rata inflației definitive pe un an este comunicată de INS prin luna septembrie a anului următor.
  Asa ca rata definitivă a inflației cunoscută la începutul anului 2018 este cea din anul 2016, comunicată de INS în luna sept. 2017.
  Formularea din OUG 59/2017, deși este diferită de cea din Legea 263/2010, exprimă același lucru.

  RăspundețiȘtergere
 41. @Eu stiu "inteleptule" dar in lege sunt ALINIATE , cele notate cu cifre arabe asa ca pledoaria ta este egala cu a lui Fuscus C.romanicus

  RăspundețiȘtergere
 42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 43. Precizez ca s-a referit la Art. 7 din OUG 59, insa imi cer scuze daca, din viteza de relatare si ascultare, n-am retinut altceva, sau daca reportera nu era pe cazuistica foarte bine informata, dar se pare ca s-a relatat ca miezul discutiilor s-a aflat pe acest articol, nu s-a ajuns la nici o concluzie si a ramas in suspans: Sa fie scos sau sa fie lasat?! Cred ca si de aceea s-au amanat discutiile pe saptamana viitoare, dar pe TV nici nu s-a mai revenit la aceasta stire ca sa pot intelege mai bine continutul.

  RăspundețiȘtergere
 44. Revin pentru a indica sa se citeasca postarea adminului din titlul de coperta, unde se specifica clar Art. 7 din OUG 59, fiind de fapt miezul si tematica postarii!

  RăspundețiȘtergere
 45. Huhu,
  In cazul asta prefer capitol/articol "șapte"! :))

  RăspundețiȘtergere
 46. @catalin
  1. Eu am auzit-o zilele trecute la TV , pe fosta directoare a CNPP (Parcalabu), care a spus ca inflatia luata in considerare pt. indexarea de la 01.01.2018 , este inflatia stabilita de INS pt. anul 2016. Deci a spus acelasi lucru ca maestrul nostru coordonator prin jungla legislativa.
  2. Problema este insa , ca in acest moment , prin neindexarea pensiilor din 01.01.2018 se incalca L 263 care este in vigoare. Savanta lov , vorbeste despre o "indexare" "bagata" in punctul de pensie de la 01.07.2018 , PE VORBE . Adica PE VORBE , a modificat o prevedere LEGALA , a unei legi in vigoare si anume L 263. Asta este culmea dreptului si a statului de drept , ca "pe vorbe" sa aplici o nerespectare de lege. Nu este vina lor....
  Ma poate contrazice cineva ca bat campii ?

  RăspundețiȘtergere
 47. Catalin,
  Rata inflatiei este unul din elementele care stau la baza construirii bugetului pe anul urmator. Bugetul pentru 2018 trebuie aprobat pana la sfarsitul anului 2017, asa ca rata inflatiei pe anul 2017 nu poate fi definitiva in cursul anului 2017.

  RăspundețiȘtergere
 48. Articolul 102 din Legea nr.263/2010, a fost completat cu OuG.nr.1/2013(Lg.nr.3/2013):
  2.prim. Incepand cu anul 2013,indicatorii prevazuti la alin.(2), utilizati la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul urmator, sunt cei DEFINITIVI, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica
  In anul 2016, acest indicator a fost de MINUS 1,5, asa ca pentru anul 2018 pensiile militare raman inghetate, daca OuG.nr.59/2017 nu se modifica in Camera Deputatilor..!

  RăspundețiȘtergere
 49. OFF TOPIC..cu scuzele de rigoare !!

  Cat DE LIMITAT POATE SA FIE DOMNUL T-2MaKiSS..in ale MILITARIEI !
  El nici acum nu a priceput..ca un ofiter TERESTRU din categoria COMBATANT..nu numai ca lupta la propiu ..ci pe diverse trepte ale ierarhiei militare ..PREGATESTE SI CONDUCE -PREGATIREA DE LUPTA A UNOR SUBUNITATI ..UNITATI etc..
  CONDUCE LUPTA ..AVAND IN SUBORDINE FUNCTIE DE ESALON..ZECI SAU SUTE DE MILITARI LUPTATORI ..de diverse grade si specialitati militare ..inclusiv ..aviatia ..(figuranta)...
  Daca el a inceput ca locotenent ..sofer pe tractorul cu sfarleaza si a iesit la pensie maior TOT SOFER PE MI-6..isi imagineaza ..ca si ceilalti la ..fel ..ajung..colonei sau generali..soferi pe TAB sau TANK..
  Vai de capul tau de ..redus..mintal MILITAR !!!

  RăspundețiȘtergere
 50. TOTUSI daca oug59 afost in disutie , ce s+a discutat , oare si ceva benefic? a fost acolo si olguta _? DACA CA SE REIAU ACESTE DISCUTII ,putem stii cel putin dece nu s- au FINALIZAT?

  RăspundețiȘtergere
 51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 52. Cineva (Vasile Iosif) , participant la sedinta Comisiei de munca din Camera deputatilor din 14.11.17 , ne spune cite ceva despre discutiile de acolo ... https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2111226655778560?comment_id=2111429722424920&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

  Daca va mai fi ocazia ... ar trebui sa i se explice deputatului ca tocmai "generalii/militarii din Tratatul de la Varsovia" au fost verificati , paraverificati si răsverificați si , in final , au fost "primiti magna cum laude" in NATO !
  Si ca , la nevoie , multi dintre acesti "generali/militari din Tratatul de la Varsovia" vor fi chemati sa completeze efectivele "armatei NATO" !
  Si , ca urmare , nu exista nici un motiv ca acesti "generali/militari din Tratatul de la Varsovia" sa fie blamati sau , asa cum sustine deputatul , sa fie pedepsiti ... ba , din contra ! ...
  ****Sa li se spuna si celor in activitate acum ca istoria se repeta ! In anii '50 ai secolului trecut "unii n-au mai meritat , si au meritat altii " ; acum "nu mai merita cei care au meritat in anii 50 , si merita cei de acum" ; sa nu se mire cei de acum daca , intr-un oarecare viitor , "ei , cei de acum , nu vor mai merita , si-or sa merita altii" !!****

  Sa i se mai explice deputatului ca pensiile militarilor sint diferite de cele ale profesorilor si din cauza ca ei , militarii , nu se afla "sub drapel" numai 6 ore pe zi , timp de cel mult 9 luni de zile (lucratoare) pe an ... ei se afla "sub drapel" 24 de ore din 24 , timp de 365 de zile pe an ...

  Sa i se mai explice deputatului ca , prin oug 59/2017 , tocmai pensiile "locotenentilor care pot comanda judete" sint afectate ... Aratati-i "evolutia" pensiilor prezentata de mine ca sa vada ca nu este vorba despre "evolutia" pensiilor "generalilor/militarilor din Tratatul de la Varsovia" ... este vorba despre evolutia pensiilor tocmai a "locotenentilor care pot comanda judete" https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2069565209944705
  https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2105304979704061

  RăspundețiȘtergere
 53. PLx 310/2017 (OUG 59/2017)
  In dezbatere la Comisia pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor
  - In atentia tuturor membrilor SCMD –

  Marti, 14.11.2017, la Comisia de Munca a CD, a fost dezbatut PLx 310/2017 (al votarii ca lege a OUG59/2017). Au participat reprezentanti oficiali din partea Ministerului Muncii, MApN si MAI. Deasemenea, presedintii unor asociatii ale rezervistilor din MApN, MAI si SRI.
  Din partea SCMD au participat presedintele, secretarul general - gl.flot.aer.(r) Balan IOSIF, vicepresedintele cu probleme de comunicare - col.(r) Valeriu PRICINA, dl.col.(r) Vasile MIHAI- jurist si, ca asociat din partea CNSC, presedintele Sindicatului UNIPOL – comisar sef Marius IDITA.
  Pozitia SCMD si UNIPOL a fost urmatoarea:
  - Din cei 2.208.600 de pensionari reali, OUG 59/2017 a avut in vedere circa 205.000 ca avand „pensii speciale” care trebuie micsorate prin calcularea din net si inghetate. Si, datorita OUG 59/2017, 200.000 reprezinta soldele de rezervisti (pensiile rezervistilor). Au foste exclusi magistratii asupra carora ministrul Muncii avea competenta necesara. Or, OUG 59/2017 ignora urmatoarele:
  - Prin Tratatul de la Lisabona se recunoaste existenta a doua categorii socio-profesionale beneficiare de legi ocupationale, separate, in ceea ce priveste pensiile – magistratii si militarii.
  - Decizia nr. 20/02.02.2000 a CCR proclama imposibilitatea aplicarii unui tratament diferit militarilor fata de magistrati in ceea ce priveste pensiile.
  - Prin Adresa nr. 857/03.10.2017 a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale catre SCMD se recunoaste faptul ca pensiile de serviciu militare sunt stabilite, separat, prin statute profesionale, cu reguli deosebite fata de cele din sistemul public si ca, incepand cu data de 01.01.2016, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale nu mai are competenta in acest domeniu.
  - Fata de replica reprezentantilor Ministerului Muncii ca au fost mai multi coinitiatori, ne mentinem opinia ca, legal, nu ministrul Muncii are drept de initiativa la care sa adere si altii, ci ministrul Apararii.
  - In ceea ce priveste continutul ordonantei, ne pastram acuzele aduse in fata Secretariatului General NATO si a Presedintelui Romaniei, ca OUG 59/2017 a legiferat dubla impozitare si discriminarea militarilor fata de magistrati, fata de toti pensionarii civili, prin calcularea din net si inghetarea pensiilor dar si intre rezervisti functie de anul, luna sau ziua trecerii in rezerva.
  - La ideea ca ar fi nevoie de o noua lege a pensiilor militare de stat, sustinem in continuare ca Legea 223/2015, la care s-a lucrat timp de 3 ani de catre reprezentantii activilor si rezervistilor din MApN, MAI si Servicii, este foarte buna, dar trebuie curatata de mizeriile introduse prin Art.40 al OUG57/2015 si OUG 59/2017, ultima ducand, practic, la destructurarea ministerelor si serviciilor in cauza, ceea ce constituie un act de tradare fata de interesele nationale si fata de NATO.

  RăspundețiȘtergere
 54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 55. Leonard, cand publici primul volum de Epigrame, te rog sa-mi trimiti un exemplar, cu Autograf..!
  O majorare a punctului de pensie cu 10% din iulie, pe total an 2018 este aproximativ la fel ca o indexare cu 5% din ianuarie..!
  PS.Daca salariile pe NET vot creste din ianuarie cu 2-3%, si pensiile mai mari de 2000 lei vor creste pe NET cam cu acelasi procent..!

  RăspundețiȘtergere
 56. Daca se vor epuiza toate demersurile pentru anularea OUG59/2017, probabil singura solutie pentru transarea acestei probleme va fi Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
  Cu siguranta juristii asociatiilor rezervistilor au o strategie in acest sens!

  RăspundețiȘtergere
 57. @radu
  Nu avem ce să căutăm la CEDO până nu epuizăm căile juridice de atac în instanțele românești, înțelegând aici și CCR.
  Lăsați în plata Domnului structurile asociative și apărați-vă singuri drepturile în instanță și la CCR potrivit art. 29-33 din Legea 47/1992, privind competențele CCR, și art. 146 lit d) din Constituție.

  RăspundețiȘtergere