Un produs Blogger.

luni, noiembrie 13, 2017

OLAF despre cercetarea penală a șefului partidului român de guvernământ

17 comments
Traducere google după site-ul OLAF din Bruxelles.

Șeful partidului român de guvernământ a fost acuzat de fraudă după investigația OLAF 13/11/2017 COMUNICAT DE PRESĂ nr. 16/2017 
Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a acuzat pe Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat (PSD), pentru fraudarea fondurilor din Uniunea Europeană (UE), pentru crearea unui grup criminal organizat și pentru folosirea greșită a funcției sale . Opt alte persoane au fost acuzate de acuzații similare. Contribuția Oficiului European Antifraudă (OLAF) la acest rezultat a fost subliniată de ADN. ADN-ul a explicat că cazul lor este rezultatul a două investigații efectuate de OLAF în proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcția de drumuri în România, încheiate în mai și septembrie 2016. OLAF a găsit dovezi care sugerează coluziune între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractantul, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o ​​autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EUR din fondurile Uniunii Europene. Investigațiile OLAF au fost încheiate cu o recomandare financiară către Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandări judiciare către Direcția Națională Anticorupție din România să inițieze acțiuni judiciare în această privință. "Această investigație este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale", a declarat directorul general al OLAF, Nicolae Ilett. "OLAF a efectuat investigații amănunțite, sperând că va avea un efect disuasiv puternic", a adăugat el.

Gaşca de ONG-iste, printre care şi procuroarea Carmen Alexandra Lacrănjan -zisă Veveriţa- vedeţi AICI de ce,   a deschis un dosar penal unui grup de crimă organizată din Teleorman.
A trebuit ca gaşca sorosistă s-o infiltreze pe Lacrănjan în DNA pentru ca să reîncălzească o ciorbă ţinută la frigider din anul 2002.
Mai este compatibilă ong-ista cu calitatea de magistrat?

Lumea Justiției: „Alexandra Lancranjan este presedinta unui ONG – Liderjust si este buna amica cu toti ONG-istii finantati de entitatile miliardarului George Soros (in poza de mai jos o puteti admira cum servea cafeaua in octombrie 2016 cu directoarea Freedom House Cristina Guseth si cu ministresa Justitiei Raluca Pruna intr-o atmosfera cordiala, tovaraseasca)
. Lancranjan e procuror la Parchetul Sectorului 2, dar fiind probabil foarte apreciata de sistem pentru activitatea ei oengista a fost adusa din 2017 la DNA, pe baza de interviu, de Laura Kovesi.”


GHIVECIUL VEVERITEI – Exclusiv: Ordonanta si procesul verbal prin care procuroarea DNA Carmen Lancranjan l-a facut suspect pe liderul PSD Liviu Dragnea. Imediat, DNA l-a supus pe Dragnea unui linsaj mediatic infernal. Uluitor, Lancranjan a amestecat fapte vechi de 16 ani, clasate inital cu un denunt al OLAF din 2016 si 515.000 de puieti de salcam din comuna Crangeni (Ordonanta si Procesul Verbal)

17 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

OLAF este o institutie cu mari problene, a carei conduceri a fost skimbata din cauza numeroaselor instiintari orivind suspiciuni; au fost si 400 de instiintari!
Dragnea are 4 dosare cu NUP pe aceasta tema! Unele au fost deskise de un procuror DNA, care a fost si in conducerea OLAF!
Sesizarea este venita in septembrie 2016, si se refera la perioada incepand cu 2002! Dar, PG, SRI, aflat sub protocol, ce au facut timp de 14-15 ani?
Daca vor fi returnati banii, sarcina este a firmei!
Incep a avea mari reticente si sa consider asta ca o gaselnita de 2 lei!
Vom trai si vom vedea! Oricum, averea unui bugetar nu poate fi asa de mare, intr-un timp asa de scurt!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Ai relații la monitorizori?

Iulian Mareș spunea...

Am și încă mai mult...este specialitatea mea profesională!

reddog spunea...

Asadar Kovesi i-a aratat Veverita lui Dragnea.
Bun, pescarul se da greu prins dar pana la urma tot va ajunge sa scrie o carte. :)

Viss spunea...

Păi, da! DNA nu e credibil, OLAF la fel, ICCJ nu, DIICOT nu, SRI nu, instanțele inferioare sunt pline de incapabili tineri ca și Parchetele etc. Soros unelteşte să ne fie rău lovind în politicienii care țin cu poporul dar care, din întâmplare, sunt foarte bogați și au lucrat aproape integral la stat etc. Numai Parlamentul este credibil, Parlamentul în care președintele Comisiei SRI este Manda Claudiu. Onest, capabil, pregătit!

Huhu Rezea spunea...

@viss
Doar atât întelege un băsist din acest articol? Nu ți-aș dori decât să ai parte tu sau apropiații tăi de același tratament din partea unor instituții care se cred ca ele sunt legea.

Stelian P. spunea...

Am citit cu atentie trimiterile din articolul de mai sus si ca fost penalist, gata sa arestez orice nevinovat, am totusi mici semne de intrebare:
- Articolul nu are un semnatar. Ce sa scriu in rechizitoriu, „stiu io sigur ca faptele ie reale da nu pot sa divu....diva...sa torn cine ie semnatarul” ?
- In link-urile aferente am probe beton pe baza de
- „SE PARE ca Mihnea, dupa ce ii jura sotiei...,
- „La momentul arestarii lui Miron Mihnea Nicolescu, SE PARE ca Alexandra Carmen Lancranjan se afla in concediu”......(BILETE, FILMARI SAU INREGISTRARI, REZERVARI LA HOTEL ?, sa fim seriosi)
- „GURILE RELE SPUN ca AR EXISTA chiar interceptari intre doamna in cauza si procurorul Lancranjan, dar pana nu vedem stenogramele nu credem!” Nu credem dar scriem. Eu ce pun la dosar d-le Huhu ?
- „s-a decis disparitia interceptarilor in care aparea Lancranjan, precum si modul in care Eduard Borjog va gestiona dosarul. De asemenea, s-a trasat directiva clara ca nimic nu trebuie sa „rasufle” catre presa. Ceea ce s-a si intamplat, deoarece, oricat ati cauta pe internet detalii despre acest caz, ele lipsesc cu desavarsire, neexistand nici macar un comunicat de presa al DGA” Cine inghite chestia asta, in scris, din partea unui procuror, fara nicio proba MATERIALA ? D-le Huhu, dvs. ati semna o asemenea prostie, nu v-ati ingrijora in legatura cu viitorul dvs. loc de munca ?
Toate trimiterile sunt pline cu asemenea probe fanteziste, nu materiale.
In fine dupa ce am citit comentariul unui domn extrem de bine informat in toate cele care ne spune ca „OLAF este o institutie cu mari problene, a carei conduceri a fost skimbata din cauza numeroaselor instiintari orivind suspiciuni; au fost si 400 de instiintari!”, facind abstractie de greselile gramaticale care abunda in text, incep sa cred si eu ca domnul Dragnea, fie-i numele in veci pomenit !, este victima unui complot planetar care tinde sa ne lipseasca de cel mai cinstit bugetar. Peste un an o sa citim ca si CEDO este o institutie cu mari problene.

Leon spunea...

Daca Victor Ponta ar fi obtinut Presedentia Camerei Deputatilor dorita inca din anul 2016( promisa de L.Dragnea) acum nu mai apareau noi dosare pentru Dragnea..!

Stelian P. spunea...

PS
Eu imi doresc din toata inima sa am parte de acelasi tratament si dupa ce modific toate legile asa cum trebuie, sa comentez din modestele apartamente si cu micile conturi in buzunar ale domnului Dragnea. Amin !

Viss spunea...

Băsist? Atât ai înțeles din postarea mea?

Leo spunea...

Amabile , atat de inversunat si intunecat esti , incat nu vezi ca @Viss a spus tocmai ce voiai sa auzi.
PS
Este adevarat ca daca nu incepea cu "Pai,da!" poate ca nu luai foc asa de repede. BROVO VISS , taie-l pe "Pai,da" si ai sa vezi ce prietenoasa e asistenta. Iarasi imi amintesc de "Da-i Turcine ca te fac ministru"....

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Constatarea esentială, documentată fără tăgadă, este că Lacrănjanca este o ong-istă macoveistă, gusethistă, prunistă și pora-istă, incompatibilă cu calitatea de magistrat.
S-o pui pe fâșneața asta să facă dosare lui Dragnea, Shhaideh, sau oricărui pesedist, este cam ca și cum au pune-o pe Macovei să-i judece, sau ca și cum l-ai pune pe Savaliuc să le deschidă dosare penale lui Băsescu și Iohannis.
Ca ong-stă cu implicare politica trebuia să se recuze în acest dosar.
De ce nu intervine CSM să stopeze asemenea derapaje ale Kodruței?

reddog spunea...

Huhu Rezea
Propun ca cei din clanul Dragnea sa-si aleaga singuri procurorii.
E cam dezordine acum, pai ii ancheteaza chiar asa oricine?
Micutii sunt cam bulversati acum, nu inteleg cum de ii ancheteaza daca au castigat alegerile. :)
Asta e politie politica, ar trebui sa nu se atinga de niciunul pentru ca au castigat alegerile.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Să ne facem înțeleși:
-greșelile "gramaticale" de care mori tu sunt în fapt de redactare, tastând adesea de pe smartphone!
Tu, destupat fiind, ai prins totuși esența: ce pm au făcut toate organele începând cu 2002?
În plus, ca să nu mori neștiut, ONG la care se referă Huhu, este de utilitate publică! Adică hoaștele alea gheboase, începând cu Pora - vezi-i trecutul recent -, mănâncă bani de la buget! Adică, guvernul ia și din banii ce ți se cuvin și plătește parașutele alea grețoase!

PS- pt tine am să instalez și funcția autocorect, întrucât am 6 GB memorie RAM!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sunt sigur ca ati glumit cind ati scris
"S-o pui pe fâșneața asta să facă dosare lui Dragnea, Shhaideh, sau oricărui pesedist, este cam ca și cum au pune-o pe Macovei să-i judece, sau ca și cum l-ai pune pe Savaliuc să le deschidă dosare penale lui Băsescu și Iohannis."
Cred ca reddog are mare dreptate cind spune ca pentru pesedisti trebuie scoasa o lege speciala privind procurorii care au dreptul sa-i cerceteze. Pentru basisti nu e nevoie.
Nu inteleg totusi dece nu folositi "probele materiale" din ziare ca sa-i faceti plingere penala fisnetei. Chestia aia cu pilozitatea si porecla VEVERITA se poate proba foarte usor. Daca fisneata s-a depilat intre timp...gasiti dvs. destule ziare.
@Iulian Mares
Am si eu doua telefoane inteligente (cu doar 3 GB RAM) dar nu reusesc nici daca vreau sa folosesc litera K in ciuda gramaticii. Aici nu mai vorbim despre redactare ci despre lipsa ei. Multumesc totusi pentru functia autocorect.
In legatura cu ONG-urile pomenite guvernul poate sa le elimine de pe piata (exemple sunt in Rusia sau Ungaria) iar Ciordache are proiectul gata facut. Atunci o sa avem linistea mult dorita de pesedisti si toti romanii o sa gindeasca in rosu. (Doamne apara si pazeste !) Ati uitat ce invatam in tinerete despre contradictii si progres ?

Stelian P. spunea...

FARA COMENTARII
Orice condamnat penal definitiv va putea candida fara nicio problema la functia suprema in stat sau pentru un post de senator ori deputat.

Asta au decis parlamentarii Coalitiei PSD-ALDE, care au respins, în Senat, doua propuneri legislative ale opozitiei, prin care se dorea introducerea unor filtre clare de integritate
Desi respinse, propunerile celor din opozitie merg acum la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Eu scriu cu K căci așa vreau.
Nu-ți pute cumva că între unele ONG și coloana 5 se poate pune semnul =?
Cum sa organizeze străinul, pe banii lui, ONG pentru organizarea și vitalizarea societății civile în țara noastră?
Nu-ți pute că sunt interese mascate?
Dacă nu....asta este! ...., dar nu ești militar!