Un produs Blogger.

vineri, martie 09, 2018

Motivele constituționale pentru care proiectul de lege usr-ist, de eliminare a pensiilor speciale, a primit aviz negativ

79 comments

Potrivit  unui document al Casei Naționale de Pensii, la sfârșitul lunii ianuarie 2018  erau 9 041 beneficiari de pensii speciale după cum urmează:

-3 459 procurori și judecători, cu o pensie medie de 13 821 lei, din care 12 652 lei de la bugetul de stat și restul din fondul de pensii. Deci, pensia medie contributivă a unui magistrat este de doar 1 169 lei.
-882 diplomați și consuli, cu o pensie medie de 5 470 lei,  din care 3 480 lei de la bugetul de stat și restul de la fondul de pensii. Pensia medie contributivă a diplomaților este de 1 990 lei.
-807 funcționari publici parlamentari cu o pensie medie de 3 710 lei din care  2197 lei de la bugetul de stat și restul de la fondul de pensii. Pensia medie contributivă este de 1 513 lei.
-1474 personal aeronautic civil cu o pensie medie de 10 786 lei, din care 7 847 lei de la bugetul de stat. Pensia contributivă medie,  2 939 lei .
-608 personal curtea de conturi cu o pensie cu o pensie medie de  7 604 lei, din care 4 499 lei din bugetul de stat.
-1 811 personal auxiliar din instanțe și parchete (grefieri) cu o pensie medie de 3 803 lei din care 2 265 lei de la bugetul de stat.

79 de comentarii:

luminita spunea...

EU cred ca de data aceasta USR are dreptate , eliminarea acelor pensii cu adevarat speciale si introduse in lagea noua a pensiilor de stat , se pare ca exista sustinera PNL ca cele militare si ale magistratiilor sa ramana pe legile lor . Oricum , daca vor veni la putere asta vor face . Poate ne-ar folosi la amendarea sau eliminarea oug alea idioate

Leon spunea...

Deoarece Pensiile militare de stat, sunt singurile pensii care nu au o componenta Contributiva, fiind platite din Bugetul de Stat, nu aveau ce cauta in acest proiect de lege alaturi de ceilalti beneficiari de pensii speciale, si care primesc partea contributiva a pensiei din Bugetul asigurarilor de stat.
Se observa ca cea mai mica pensia medie platita in luna Ianuarie de 3710 lei, pentru Functionari publici parlamentari(aici cred ca intra si personalul auxiliar: soferi,liftieri..) este peste Pensia medie din MApN de 3300 lei..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Jos cu pensiile speciale, pe relatia justitie-magistratura-procurori care nu reflecta o realitate! Sa se analizeze eficienta instantelor de judecata, ale magistratilor procurori, numarul de amendari de la Curtea Europeana de Justitie, de la Drepturile Omului, numarul de plangeri si scandaluri pe acte de abuzuri judiciare, nr. dosare solutionate si pe rol, care sunt cat muntele Himalaia si voit taraganate, numarul celor clasate ca s-au expirat termenele, etc, si pe urma pensii speciale!

Leon spunea...

Da Dna Luminita, asa este ! In sedinta din 5 martie, BEx al PNL a hotarat sa sustina Propunerea legislativa privind Abrogarea Pensiilor Speciale,iar in Camera Deputatilor sa vina si cu propuneri de imbunatatire a acestui proiect..! Va dati seama ca acum cand in sondaje PSD si ALDE au sub 30% iar PNL+ PMP+USR+ Victor Ponta+..., depasesc 50%, mai mult ca sigur acest proiect de abrogare, va deveni Lege cat de curand...:)).

Huhu Rezea spunea...

"Leon
Fii, domnule, om serios!
Stai să vedem sondajele serioase, nu făcăturile usr şi pnl.
PSD nu poate scădea sub 35%, iar ce pierde el se adaugă la ALDE. Cum să voteze un un fost psd-ist cu PDL sau cu USR?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, subscriu! Deie Domnul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, nu va bagati mana in foc, pentru ca romanu-i 'urva de cand lumea! Ati uitat ca de doua ori a luat Basanau mandatul, plus PDL? Intersul poarta fesul!
ACELE VOTURI AU FOST DATE CATRE PSD PE PROMISIUNILE DIN CAMPANIE, ATRACTIVE RAU DE TOT, ACUM NEONORATE, SI SE VOR DUCE SIGUR LA PNL! Cati de aici vor mai vota PSD, dupa taierile de la recalculari si actualizarile neonorate? Ghici ghicitoarea mea! Plus familiile acestora!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Tu iți iei dorințele drept realitate. Asteaptă sonsajele Curs și Avangarde.
Dragnea nu mai are viață lungă la conducerea PSD. Este deja uzat politic. Va rămâne, alături de Ponta, liderul care a obținut cel mai mare scor electoral cu un partid la parlamentare.
Voi, cei care vă potriviți in comentarii anti social-democrate pe acest blog, nu sunteți liberali! Sunteți PDL-iști. Adevărații liberali se vor strânge în jurul lui Tăriceanu și Alde.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Petre Aldea: Trimite-mi un semn pe ifrimcorneliu@yahoo.ro ca sa-ti prind adresa de mail sa-ti trimit bunaciunea!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Dragnea ii pe cai mari ...REVOLUTIA CONTINUA..!!

CEZAR spunea...

Cioflingarii de pe aici UITA CA PSD..in prostia lui le-a redat cuantumul de pe hotia 164..plus alte si altele ..pe care PDL..le taiase cu barda..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haideti sa facem impreuna o constatare:
1.Daca dintre Dv. au primit recalculari pe plus, au primit tot pe plus si actualizarile, macar 1 leu?
2.Daca au primit recalculari pe minus, au primit tot pe minus la actualizari?
Prietenul meu a primit la recalculari 80 lei pe plus, la actualizari 4 lei pe plus, deci ambele pe plus. Sunt curios si la cei pe minus la recalculari daca le vin tot pe minus la actualizari. Cred ca toti ar vrea sa stie, comparativ, despre acest fenomen intre cele doua grupuri.

Leon spunea...

Cornelius, credeam ca te-ai prins de gluma..! Sa faca cum doresc cu Pensiile Speciale. Eu sustin in continuare o Lege a pensiilor militare de stat, dar cu respectarea celor Sase Principii prezentate la Art.2 din Legea nr.223/2015 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon: Korekt!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Grotesc si absurd: Am auzit astazizi din gura lui Dragnea aceleasi minciuni ordinare din campania electorala, in stilul bolsevic, cu lapte si miere! S-a laudat cu Armata, careia i-a schilodit rezervistii la drepturi! Rusine, mincinosule! Sa traiesti tu cu cu 1000 lei pe scumpeturile astea, ca intr-o zi am ramas fara pensie, data doar pe utilitati si datorii! Bine ca le dai la trantorii votanti, fara o zi de munca, bani aproape cat mie, care m-am schilodit la munca! Sa tineti minte bine toti: Cu pensiile din dotare o sa muriti toti, caci bolsevicii pesedisti nu va vor mai acorda absolut nimic, pana la moarte! Ei din ce sa mai fure?

CEZAR spunea...

PSD..facu ..Congres ,
Moama ce mai Congres...
Cine are ceva de spus
Sa ridice mana suus ,,
Si sa strige in gura mare
PSD..ALDE ii cel mai tareeee...

CEZAR spunea...

Cornelus ..nu cumva si tie ti-a dat PSD cuantumul de pe 164 si pe care basistii ti-l altoisera la vreo 600..lei..??
Daca Daa...rusinicaaa...
Din 90 pana acum tu cu ce te-ai ocupat caci vad ca ..fleanca iti merge ! Doar ai dat din gura pe unde pica vinul si gratarul ..??..rusinicaaa...!!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu dispera!
Eu iti doresc sa trăiești pââână când PMP ajunge să facă Guvernul și va decide ce face cu pensiile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, pe ce lume traiesti? N-am repetat pe aici de nu stiu cate ori ca PSD absolut niciodata nu mi-a dat nimic la pensie, absolut niciodata de cand ma stiu, decat guvernarea PDL mi-a dublat pensia de invaliditate de la 470 lei la 870 lei in 2010? PSD mi-a taiat-o cu 50% in 2014, la trecerea in limita de varsta, apoi anul trecut. tot la jumatate mi-a taiat-o, de inca doua ori! Hai s-o lasam moarta!.... Doar micutele indexari de 3-5% mi-au mai marit pensia, de la PDL incoace! Si Tariceanu, inainte de 2010 mi-a marit-o, deci liberalii, nu PSD, si semnificativ in acele vremuri, insa PSD absolut niciodata nu mi-a dat un leu in plus la pensie! Si cum dracul sa-i mai inghit, daca niciodata nu mi-au marit pensia?! Sa-i iau in brate si sa-i pup in bot pentru asta? Sa-i pupe cui le cresc pensiile de pe urma lor, ceea ce nu sunt ei capabili de asa ceva! Nu intelegeti absolut nici unul ca astiia doar ne inseala, ne fura ne amana si ne mint, in rest nu-i nimic de capul lor, ca daca era ceva nu eram in situatia asta cu pensiile toti de pe aici si de aiure, sa nu mai zic de civili care va asigur ca vor primi doar brume si firimituri... OUG 57 este opera lui Ponta, aplicata de tehnocrati, preluand puterea si tampeniile PSD, oug 59 este tot a PSD... MAI VRETI ARGUMENTE CAREVA?

tehnocrat spunea...

Sunt 100% de acord cu intrebarea Dl Cezar:Dl Cornelius Flavius Ifrim, dv cu ce v-ati ocupat dupa iesirea din MApN ?
Apropo ce handicap aveti ?
Eu cunosc f.f. bine zonele miniere, asa ca va intreb, ce accident ati avut la mina ?
Eu cred ca va subscrieti unui mare adevar, rostit de un mare pensionar militar: graiul dulce, fund viclean, caracter de moldovean.

tehnocrat spunea...

Dl Cornelis Flavius Ifrim, lenea nu-i un handicap si nici prostia.
Ati votat cu vreme si cu partidul lui basescu. Sa va planjeti la ei sa v-o dea .
Pe mine ma dezgustati si-mi creati un disconfort, n-am crezut ca in MApN au activat indivizi ca dumneavoastra.

luminita spunea...

Draga Cornel , gata zau asa , la vechimea aceea mica , cata pensie vrei? sa se planga cei carora le-a taiat drepturile avute prin o vechime care a trecut de 50 de ani , pana la urma asta este situatia , sant pansii mici la vechime mica si la solde mici , hai sa vedem ce vor face cu oug 59 cu acea lege a pensiilor militare ciuntita si sfartecata , poate ca asa cum se apleaca pe cea civila se vor apleca si la cea militara , poate , hai sa ne vaitam de sanatate si vom vedea, Curaj dle CORNEL.....sant pe aci cativa cu afirmatii gratuite ,lasa-i ca nu stiu ce fac

Bebetul spunea...

ce a patit Olescu???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita draga, dar betivul, cel care i-a 650 lei lunar, doar ca voteaza PSD si n-are o zi de munca la viata lui, decat prin bodegi, SE POATE COMPARA CU MINE, CU DOAR 1000 LEI PENSIE, PENTRU CA N-AM MAI PUTUT MUNCI, ACCIDENTANDU-MA, DAR CU VECHIME TOTALA 18 ANI? Eu nu vreau nimic mai mult deact dublul acelui parazit, adica in jur de 1.300 lei, draga Luminita, nu meleoanele celor care au 20.000-30.000, sau 100.000, care ce au facut sa le merite? Ti se pare prea mult 1.300 lei pentru societatea care m-a bagat in mina si la Canal, si mi-a distrus sanatatea, desi n-aveam decat calificare militara pentru procesul de instructie, nu sa ridic stacheta economiei nationale?!DACA TASTAM PE BUTONUL DE LOGICA, VOM CONSTATA CA SE SCHIMBA KALIMERA IN PRIVINTA MEA, ONORABILA LUMINITA!@
Onorabile Tehnocrat, libertatea cuvantului este garantata, si gradul de educatie si inteligenta imi permit sa accept toate provocarile, criticile si insinuarile care se abat asupra mea! Si daca ti-as spune ca am votat PSD, VA TREBUI SA MA CREZI, INTRUCAT NU MINT CA DRAGNEA, SI AM GARANTIA FACULTATILOR MINTALE IN ONOAREA CUVANTULUI DAT, ATUNCI CE AI SPUNE? Cu ce m-am ales, DACA PESEDEUL L-AM VOTAT, onorabil camarad? Ai?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, daca erai diagnosticat cu pareza si alte schilodiri, in urma uni accident forte cranio cerebral, cu alte traumatisme prin strivire in urma surparii tavanului de mina si rasturnare cu masina la Canal, desi nu mai aveam voie sas conduc, cu coma profunda si sechele, cine te mai primea sa lucrezi, mai ales ca sechelele s-au dezvoltat si din ele alte si alte boli? La gr.2 inv. mai ai voie sa muncesti, dar cine dracul te primeste in halul ala cand eram si sunt cu ameteli si vajaieli continue, dureri mari de cap si alte manifestari urate? Faceam tratament, cum ar trebui sa fac si acum, numai prin somno terapie continua, dar la ce sa-mi racesc eu gura cu ce boli am, cand cei sanatosi rad si ma iau in bataie de joc si eu le doresc sa fie perfect sanatosi si sa n-aiba parte de ce am eu? Doamne, ajuta! Ce urata-i lumea asta mica, trista si saraca in judecati de valoare!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Este explicabil ca dupa atâtea traume sa nu mai fii atât de coerent.
Pensia minimă garantată a fost introdusă de PDL, prin Boc Base, nu de PSD. Are o parte contributivă si o parte adaugată din bugetul de stat, la fel ca la pensiile speciale.

Marian spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
Ce-ai cautat nene in mina ? De cand comandantii de plutoane, din unitatile DLEN - Lupeni, Petrosani, Anina, Petrila,Vulcan, Tg. Jiu si altele,coborau in mina ? Canta la alta masa ! Mai stim si noi cum era si era total interzis. Ti-o spune unul care in 1988, dupa explozia de la mina Vulcan, unde au murit mai multi militari, era sa fie trecut in rezerva de Lina Ciobanu. Nu vreau sa intru in detalii dar cred ca nu esti decat un militar ratacit.

CEZAR spunea...

@/Bebetul
giOlescu de la(b)Elita..a plecat pentru reangajare in Donbas ! Domnul T-2MaKiss ii pe post de tine cal ..
m-Alul face siguranta de flank si spate ....!!

luminita spunea...

Gata ,d-lor, lasati omul in pace , are dreptate ca are asao pensie , MILITARA , sigur ca estemica ,cchiar daca are vechime mica , nu inseamna ca se Compara cu o vechime mica din civilie . Faceti o comparatie intre vechimea lui ion de la fabrica de ciorapi cu vechimea celui din armata , care nu avea un program de 8ore /?. Se mai poT spune multe aci , ex un transmisionist cu program in ture noapte /zi , in conditii speciale sa zicem 10 ani , il comp cu 10 ani de la aprozar? , ce sa ma zIcem , deci Cornel are dreptate ca acesti idioti trebui sa tina cont si sa le dea un procent mai mare ,cel putin lor sa nu le fi taiat la 65 .DE ACEEA TREBUIE SA II ACTUALIZEZE PENSIA CU LEGEA 152 ASA CUM ESTE LEGAL .

karadeniz spunea...

@ Babetul
Nimic, e plecat din țară o bună perioadă și nu se poate ocupa și de blog, așa că ia o pauză.

Huhu Rezea spunea...

De blog te poți ocupa de oriunde pe acest glob, unde este internet.
Este posibil ca pentru cateva derapaje extremiste sau discriminatorii, poliția blogger să fi luat măsuri de avertizare a blogului Elita , la cererea unor "oameni de bine" .
Am pătit-o și eu anii trecuți cand niste "zburători", cărora nu le-am mai publicat comentariile...de-ai dracului, au reclamat blogul

apui spunea...

Marian Popescu,
Ifrim Corneliu are dreptate.Cdt-tii de plutoane aveau intrari in subteran de facut.Cel putin una pe saptamana.In cadrul acestor controale mai verificam si modul in care se respecta N.T.S.de catre minerii sefi de schimb.Cdt.-tii de plutoane urmau un curs de INITIERE IN MINERIT,ptr.a avea idee cum se desf.activit.in subteranEu l-am absolvit in 1983.Am fostcdt.plt.2ani.

apui spunea...

In afara de fatul ca aveam intrari,faceam si de serviciu cand ne venea randul,pe exploatarea miniera.Acest seviciu dura atata timp cat aveai schimbul in subteran.Toate aspectele negative pe care le constatam in subtera ,le notam intr-un registru special,care ajungea in fiecare dim.la directorul minei.Acesta avea obligatia de a remedia neajunsurile constatate de noi.

dora spunea...

@Corneliu Ifrim,
Îmi pare rău, sincer, de problemele medicale prin care ați trecut și ale căror repercursiuni le simțiți zilnic. Aș fi vrut să vă întreb de mai multe ori de ce nu ați încercat să munciți, după ieșirea la pensie. Acum am înțeles că ați ieșit medical și sechelele multiplelor afecțiuni nu v-au permis desfășurarea unei activități aducătoare de venit. Probabil că nici localitatea unde domiciliați nu are oferte de muncă (chiar și la negru). Mă rog, nu e corect fără documente legale, dar ar fi fost un ajutor material. Regret atitudinea celor care vă condamnă fără a ști prin ce treceți.Știți, în școala militară era o vorbă: va veni și ziua lămâilor negre!
Cu drag!

Leon spunea...

Huhu Rezea, pentru corectitudine sa informam colegii nostrii ca Pensia minim garantata a fost introdusa pentru prima data de Guvernul PDL+PSD+PC, incepand cu Aprilie 2009= 300 lei, prin OuG. nr.6/2009, aprobata de Emil Boc si avizata si de Marian Sarbu ( PSD ),ministrul Muncii (fost lider de sindicat ). De aceasta pensie a beneficiat un numar de 455 000 de PENSIONARI din Sistemul Public si 353 000 de PENSIONARI AGRICULTORI.
De aceasta pensie beneficiaza numai cei care au o Decizie de pensie si valoarea acesteia, din Decizie, este mai mica decat pensia minima, diferenta fiind platita de la bugetul de stat.
Intr-adevar in anul 2009, erau in plata si pensii cu un Stagiu minim de cotizare de 10 ani.
La 1 octombrie 2009, cand PSD a fost scos de la Guvernare, deja pensia minima era de 350 lei si a ramas la aceasta valoare pana in ianuarie 2015 cand a ajuns la 400 lei. Iar Guvernul asta corupt(!!) PSD-ALDE o majoreaza la 1 martie 2017 la 520 lei si de la 1 iulie 2018 va ajunge la 640 lei, o crestere de 60% in 16 luni..!
Asa ca dragi colegi nu vorbiti cu pacat, sunt pensionari si cu stagiul de cotizare de 20-25 ani si pentru ca au avut venituri mici in activitate, a rezultat o pensie sub valoarea pensiei minime garantate, completarea venind de la bugetul de stat..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Marian Popescu, nu te trezi vorbind, daca nu stii nimic! Aici pe blog a fost acum doi ani un postator care a confirmat intrarile mele in subteran, si sunt altii cu sutele, dar nu intra pe aici din cauza atitudinii voastre ostile si injurioase! Eu am fost in perioada august 1985-1987 august, si daca nu intrai in mina, nu numai ca nu luai prima de productie lunara si semestriala, dar riscai trecerea in rezerva, daca erai apt de intrare in subteran! Mai intereseaza-te, ca pana si secretarul PCR UM, Cdt UM si Seful de Stat Major pe unitate avau obligatia sa intre saptamanal minim o data, precum cd.tii de subunitati, Cp, iar cei de plutoane era inadmiasibil sa nu intre de fiecare data cu plutonul lui si sa aiba schema de control la locurile de minca a fiecarui soldat! Era ofiter de serviciu pe mina, asa cum faceam si eu, si te duceai acolo sa semnezi, la statia telegrizometrica, te controlau la lamaparie sa vada daca ai semnat de echipamente, apoi la sala de apel veneau toti barosanii sa verifice, era si securanul minei acolo mereu si se amesteca cu soldatimea sa asculte si sa vada tot, nu era de joaca, insa nu vorbiti, fratilor, din povestile altora, ca eu ma infurii rau de tot sa ma faca cineva mincinos pe nedrept! Dar ma intreb, la ce dracul sariti cu haitele pe un om, de parca v-as vara mana in buzunar sa fa fur un drept?! Voi inventati pe aici munci pentru cei scosi in invaliditate, voi aici va aratati talente de Buftea si mari legisti, poate ca si de aia, de rai ce sunteti, toate treburile ce le poate rezolva Dumnezeu nu o face, pentru ca va vede de sus la cat de cainosi sunteti unii la inima, de parca ati fi vatafi pe mosii si pe sufletele altora! Cereti socoteala de vamesi si anchetatori, fara sa va uitati, mai intai, la ce ati facut voi bine in viata asta ca sa creati un rau artificialaltuia, doar in batjocora si la mistocareala de distractie, unui om bolnav! Credeam ca acesta e un blog de informatii si schimburi decente de pareri, nu ca sa cultivam ura, cearta, alte conflicte si animozitati, doar sa ne aratam muschii de batjocoritori si de tzatze de pe marginea santului! Sunteti muierci, nu barbati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va este rusine si de ajuns ca am afirmat ca nu-mi vreau decat dtreptul legal, adica actualizarea de drept si legal, care nu poate depasi 1.340 lei? Eu nu vreu 1 leu in plus, nelegal si pe nedrept! Ori fur din dreptul altua cumva? De ce nu sariti cu haitele pe cei de la 15.000 lei in sus, caci CE AU FACUT EI SA MERITE SUMELE ASTEA, NU EU CU O PRAPADITA DE 1000 LEI CU CARE MOR DE FOAME SI IN LIPSURI! Cei care radeti de un om in suferinte, nu uitati ca oricand puteti ajunge in situatia mea! Dumnezeu nu bate cu parul!

Cezar spunea...

O avea el dreptate..dar din 87..88..pana acum sunt ...30 de ani
Cum de nu s a hotarat sa se retraga undeva la tara..unde poate avea si el niste parinti..o bucata de pamant..etc..Chiar asa bine i.a fost in supermetropola Onesti..centru cultural....artistic..etc
Cu o mie de lei la tara....daca iti umbla cateva gaini prin curte..cateva caprite..si ceva verdeturi...parca alta.i viata..!

Neacsu spunea...

@Luminita,
PNL si USL au intrat in campanie electorala. Ii vedeti pe fomisti taindu-si pensiile speciale ? Ce aveti mai oameni buni, nu invatati niciodata din greseli ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, n-am sa-ti iau eu dreptul de pascut cu caperele tale, vezi-ti de treaba! Pe bravul @Leonard ai casunat, desi acest OM cu inima mare, bland si super educat, nu cred ca are egal pe aceste bloguri, ca atitudine bonoma, bun simt, plin de initiative si interes pentru binele tuturor! Nu mai el nu ramasese neborcait de tine! Cei care au caracter stiu ce spun! Aici inchei discutiile in contradictoriu si lipsite de sens!

Cezar spunea...

Ps.
Cred ca sunteti de acord cu mine ca sunt multe nepotriviri..in povestirile lui Corne
l...
Nu le mai reiau..eu..dar ma voi referi doar la partea cu vechimea..18..ani vechime..nu prea cred..

Pop Iuliu spunea...

Pentru ca perioada "de mina" sa fie luată in calcul in grupa I de munca sau condiții speciale era necesar ca cel puțin 50% din programul normal de lucru sa se desfășoare in subteran., vezi art.30 alin 1) lit b din Legea nr 263/2010.

Cezar spunea...

Daca nu ma insel si vorbesc prostii sunt oameni..civili care au 30 de ani pe cartea de munca si o pensie de 8..9 sute....
Cu parere de rau..dar eu cred ca vreo 10 ani sub domnie basista..i.a mers bine lu Cornel sa se lipeasca de unul altul..cu o oda..cu un atac la inamicii politici..etc
Basca faptul ca i.a intrat in intelect..ca.i un mare condei in metropola Onesti si ca el face si desface guverne..ridica sau darama oameni politici..din condei
Nu stiu..cum au mers toate astea cu multitudinea de sechele..lasate de bolovanii din mana..dar ma rog..dupa cum am vazut si pe aici..ii merg degetele sprinten
Nici nu ma intereseaza..dar cum zicea..tehmocretul..chiar iti creuaza asa un disconfort....

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Referitor la inteligență, dar nu ești modest deloc!
Se vede că ai ales sa comprimi 3 ani in 2!
Erai încă tânăr...puteai face 3-4 facultăți și renunțai la pensie!
Urmai jurnalismul și în paralel electronica și medicină!
Te și autotratai, că medic, căci ceva leacuri naturiste cunoști...
Semeni cam cu stegarul dac...
Sănătate!

Huhu Rezea spunea...

Ce repede Vă aruncați în bălării, pe discuții care nu au tangență cu subiectul.Uite aşa obligați cititorii să facă slalom printre prostioare.

Iulian Mareș spunea...

Stegarul dac...Cezar Avram ura are 2 facultăți, dar a muncit câțiva ani. Și nu la mina sau canal....

http://evz.ro/dator-cu-3-milioane-de-lei-la-banca-stegarul-dac-a-ramas-fara-vila-din-pipera.html

Iulian Mareș spunea...

*Erata- Cezar Avram ura > Cezar Avramutza.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu ti se pare ciudat ca, in cazul magistratilor si personalului auxiliar, parea contributiva este cam prea mica, fata de celelalte categorii din exemplul dat de CNP?
...sau astia nu platesc contributii pentru sporurile de 85-100%?
In acelasi timp pensia se calculeaza din venituri, deci si cu sporurile toate?
Casa de serviciu primita, lasata mostenire urmasilor, intra la beneficii patrimoniale?

Leon spunea...

Proiectul de lege privind Abrogarea pensiilor speciale, L 540/11.12.2017, este programat in sedinta de plen a Senatului, miercuri 14.03.2018, cu propunerea de Respingere..!

Huhu Rezea spunea...

@MAREA
Și eu m-am întrebat de ce au o aşa de mică pensie medie contributivă.
Un posibil răspuns ar fi ca în ultimii ani s-au pensionat foarte mulți după numai 25 ani vechime în timp ce stagiul complet este de aproape 35 ani.Dar.. parcă nu e suficient...Posibil sa fie și o greșeală de calcul.

CEZAR spunea...

@/HUHU...am o ghidusie ...
am primit raspuns de la doamna..director CPS...frumos raspuns si ..stampilat ..(sic)
...........................................................................
...................................................
Prin urmare luand in considerare preved, art 60 alin 1-3 din L223/2015 privind pensiile militare de stat..NEMODIFICAT de OG.nr 59/2017.....,,Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de functie a militarilor activi...in procentele stabilite la art.29 ,30 si 108 si in functie de vechimea valorificata de ultima decizie de pensie ...!!!!!!
...........................................
.....................................
Deci ce sa intelegem..suntem incontinuare corelati cu functia activului...?????
PS..
cer scuze,,o trimiteam in copie dar deocamdata ..nu-mi functioneaza toate sculele.....
Multam ,

Alexandru spunea...

Dup 31 de ani vechime(casheta) pensie sub 2500lei(pensionat2013),ne.ati inghetat pensiile,ne bagati in pamant stimati camarazi, sefi ai mapn, civilii rad de noi,cu noile mariri ale pc de pensie, ne depasesc ramanem asistatii sociali ai armatei am fost ingraditi toata viata, tineretea am sacrificato ptr tara, faceti ceva si ptr dezghetarea pensiilor militare! Am ajuns de rasul politicienilor si a bandelor mafiote.Cu respect!

luminita spunea...

ORDIN CPS contrar M 25

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Nu, Cezar, CPS Îți spune că ai fost corelat cu activul doaR până pe 30 06 2017.
După....întreabă gulerele albe care au dat Ordonanța 59

CEZAR spunea...

Aha..ii clar de ce si cum a ajuns ..Director..
Stie..sa puna problema ..ca sa-ti dea sperante chit ca te minte ..
bravo..dumneaei ..

Aurel spunea...

Azi cu ocazia scadenței unor contracte de depozit la CEC bank am întrebat ce se întâmplă cu CASS pedobanzi .mi-au răspuns că ei rețin doar impozitul pe dobânzi nu și CASS.
Legea spune că atât CASS cât și impozitul se rețin la sursă.
Nedumirit am sunat peste tot pentru a mă lămuri.
La CEC sediul central mi-au spus că ei rețin doar impozit și că nu știu ce conține suma care de impozitează trecută pe extrasului de cont.
Cei de la ANAF mi-au spus in primă fază că dacă ești pensionar nu plătești CASS.
Atentionandu-i ce spune legea mi-au spus că de reține CASS doar pe ce depășește 22000 venituri cumulate.
Asta pentru 2018.
Pentru anii 2016,2017 nu au reușit să-mi de-a un răspuns.
Mi-au spus să stau liniștit și să nu-mi fac probleme.
Ăștia sunt profesioniștii din instituții.
Mare dreptate a avut fostul premier Tudose.
Iți dau o dobânda de 0,35% la 3 luni și 0,10 la o lună.
Dacă cumva în intervalul ăsta ai nevoie de bani îți iau comision 1%.
Dacă la termen transferi banii pe card la retragere iti iau 0,18% pe tranzatie.
Că atare iti fac dobânda 0 plus că îți mai iau ceva și din cont.
Oare pentru astea nu trebuia o comisie parlamentară?

Aurel spunea...

PS.
Până la urmă nu m-a lămurit nimeni cum de reține CASS pe dobânzile obținute din dobânzi le bancare.
Asta-i țara lu Papură Vodă!!!


CEZAR spunea...

Finalul ii foarte clar ..l-am inteles si eu..NU EXISTA BAZA LEGALA..caci guleratii milogi , daca au schimbat regulile in timpul jocului nu s-au mai obosit ..sa puna in acord si interesele celor care-i tin in serviciu de fapt ...pensionarii militari
Tipic.
Poate nu ar strica sa.i tragem de mana si pe aceasta ..chestiune ..ca doar nu oi fi fost eu singurul care a ales perioada cu functia cea mai mare ...!!

luminita spunea...

In comisia de aparare la CD aviz negatuv la PLX 52/2018 , DL H . la ce ne foloseste si noua ?

medicmilitar12 spunea...

De prin septembrie 2017, prin OUG 59/2017 ,art. 60 -privind actualizarea pensiilor- a fost modificat radical ,nemaifacand referire la actualizari- in sensul corelarii cu soldele activilor...!

medicmilitar12 spunea...

Leon: daca tot faci "politica-fii atent:evenimentele din 2009-sunt-in mare -cum spui tu, doar ca trebuie sa te invarti in jurul degetului-pentru a vedea in ansamblu problema(si "nuantele"... ei): cele 2 partide aliate -PSD si PDL s-au despartit -dupa înscenarea unui mini-scandal cu "autobuzele" lui NICA- in toamna lui 2009- pt. a se putea prezenta in alegeri cu 2 candidati la presedintie-diferiti..!-adica Basescu si Geoana, ceea ce nu puteau face -fiind de aceeasi parte a baricadei(ar fi aratat ca "dracu' "-vorba lui Roman Petre,in decembrie 1989 )...si mai sunt si alte motive,legate de alti candidati...Deci-ideea e ca PSD- Nu- a fost dat afara..din alianta ,ci s-a dus singur...!

Leon spunea...

medicmilitar, nu fac politica, nu sunt membru de partid..! Am dorit sa scot in evidenta faptul ca Pensia minim garantata a fost introdusa la propunerea si presiunea PSD, si bine au facut deoarece si astazi sunt in plata aproape 1 milion de pensionari care au pensii de mizerie de 200-300 lei si statul le plateste diferenta pana la 520 lei/luna de la bugetul de stat. Cred ca stii ca sunt si 2000 de pensii militare, probabil de urmasi, de invaliditate, care primesc aceasta pensie de 520 lei. Si repet: Pensia minima o primesc numai cei care au o Decizie de pensie pentru limita de varsta sau de invaliditate sau de urmas si a carei valoare este sub 520 lei !

Bebetul spunea...

Ionita Nistor il cheama.... sper sa nu ma insel

Iulian Mareș spunea...

Comisia de specialitate (ApOPSGN)/CD a dat aviz negativ pe proiectul de aprobare a OUG90/2017, cea prin care se prelungea iar, nefondat, plata ajutoarelor la iesirea la pensie, celor pensionati cand L284 era vie! Este vorba de Plx52/2018! Avizul nefavorabil s-a dat pe 7 marti ac, sub numarul 4c-12/86!
Sa vedem finalul!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Niște superficiali. Nici nu-și motivează Avizul.
Nu prea contează acest aviz consultativ al Comoșiei de apărare.
Comisia de finanțe are ultimul cuvânt, fiind comisie raportoare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asa este, dar macar nu sunt contra!

Leon spunea...

Pl-x nr.52/2018, pentru aprobarea OuG.90/2017, va fi discutata astazi in sedinta comuna de Comisia pentru Buget si Comisia pentru Munca, pentru Raport..! Si eu cred ca va fi un raport favorabil.

CEZAR spunea...

@/m-Al
Vise taica...vise.....

Alexandru spunea...

Ptr Radu Catalin,(fara nici.o greseala in deciziile de pensionare)- Mmpr(rdlc),cu toate grupele de vechime, gradatii,etc, etc sv de lupta permanent,fara oscar,fara sm, fara pupi...ist, dar cu demnitate si vertical in fata superirilor, mi.am slujit tara cu drag neconditionat,iar la sfarsit de cariera si.au batut joc. Nu trebuie sa ramana asa,trebuie facut ceva,poate cu ajutorul adminului al acestui site, informatiile sa ajunga acolo unde trebuie, la sefii din mapn.Cu respect!

Iulian Mareș spunea...

Nero :))
Nu te ambala omule! Inca oscilez intre Tiguan si noul Duster!

Stelian P. spunea...

Daca tot vorbim despre legi....

http://www.capital.ro/liviu-dragnea-vom-lucra-o-lege-care-sa-dea-posibilitatea-sa-ii-s.html

mi se pare o idee excelenta mai ales in "favoarea" celor care acuza in public Romania ca e condusa de un stat paralel.

CEZAR spunea...

@/m-Al ,
Eu am achizitionat..un Jaguar T-Pace 2017 !
Wauuuu......

Niky spunea...

Anonim,știi bine daca ai lucrat în “sistemele”astea ca aici primează sa-ți slujești superiorii si apoi țara.Din cauza asta unii au primit si patru “Oscar-uri”pt.a avea baza de calcul umflata bine la ieșirea la pensie iar alții nici unul.Eu personal as scoate definitiv si la toți pensionarii “Oscar-ul”din pensii pt ca asta a dus la diferențe de 1000-1400 lei la pensii,adică pt.unii mumă pt.alții ciumă.

Leon spunea...

S-au finalizat discutiile privind OuG.nr.90/2017 in Comisiile de Munca si Buget iar Raportul comun este pentru aprobarea acestei Ordonante cu ceva amendamente. Urmeaza aprobarea in sedinta de Plen de maine sau saptamana viitoare !

Alexandru spunea...

Ptr Niki, stiu asta ca doar nu.s cazut de pe luna si aprob spusele tale dar totusi......! Asta a fost tot. Cu respect!

hankook spunea...

INS a anuntat vineri 09.03.2017 , rata inflatiei pe 2017 - 3,3 % !

luminita spunea...

PAI DA < AMENDAMENTE ,sa vedem ce fel de amendaente

calin spunea...

https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-atacuri-in-rafala-la-adresa-psd-alde-pensiile-speciale-sunt-un-furt_1254261.html
...ar mai fi ceva de comentat?