Un produs Blogger.

joi, martie 29, 2018

"Acoperitii" Armatei sparg statul paralel. Urmează o "dictatură militară acoperită"?

9 comments

Acoperitii” Armatei sparg statul paralel!

Autor: 

Cu sau fara democraticul Hellvig la conducere pe termen lung, SRI-ului ii va lua cel putin zece ani de acum inainte ca sa-si reseteze imaginea, mai ales ca „tavalugul” dezvaluirilor este de-abia la inceput. Iar Coldea nu va sta in niciun caz sa incaseze la nesfarsit. Dupa retragerea strategica a lui Marcel Opris la varful afacerilor, acesta avand deja noroc chior la „Loteria” vietii, STS-ul nu misca in front, existand temeri ca oricand poate fi zgaltait „viesparul”unor afaceri inca nu destul de adanc ingropate, precum constructia sediului, „blindarea” lui cu zinc sau nenumaratele „combinatii” politice sau financiare cu telecomunicatiile speciale.

La SPP se anunta vremuri mai mult decat grele, taraganarea anchetelor care vizeaza  actuala conducere nemaiputand dura prea mult, dupa ce procurorii militari care erau mai intelegatori ca Dalai Lama s-au pensionat fix inainte de intrarea in vigoare a amenintatoarelor prevederi ale legii raspunderii magistratilor. La „Doi s’ un sfert” nimic nou sub soare, in sensul ca structura informativa a Ministerului de Interne a ajuns ca aghiasma, care nici rau nu face sistemului, dar nici bine… Iar cum la DNA si structurile de Parchet scandalul este deja in floare, statului paralel deja i se cam poate pune cruce ! Ce-i drept, pe marginea prapastiei nu se afla „legat la ochi” si SIE, dar „externii” au pastrat in cele din urma un echilibru, generalul Silviu Predoiu reusind, cum-necum, sa nu se amestece in ciorba statului paralel.
Generalul Pahontu, unul din sefii de servicii secrete penetrati
Mai ales ca, nu trebuie uitat, SIE a si fost singura structura exclusa din toate protocoalele mai mult sau mai putin interinstitutionale dintre celelalte servicii secrete si institutii de forta. Insa deloc intamplator, dupa cum sustin sursele noastre, disolutia statului paralel, cu exceptia notabila a SIE se suprapune cu o expansiune fara precedent a Directiei Generale de Informatii a Apararii, ai carei ofiteri sub acoperire impanzesc intr-un ritm pur si simplu halucinant nu doar celelalte servicii secrete, dar si structurile centrale ale Guvernului, ministerele si unele dintre cele mai „vanate” Consilii de Administratie. Iar pana ce si structuri de protectie interna precum  cea a SPP-ului au incaput pe mana ofiterilor crescuti la scoala veche a informatiilor  militare, iata ca un nou „voal” se ridica de pe complexa retea creata de DGIA la nivelul intregii Puteri! Pentru ca, dupa cum reiese dintr-un incendiar raport contrainformativ intrat in posesia noastra, marea majoritate a ofiterilor detasati de la DGPI la conducerea altor structuri sau drept consilieri ai celor mai importanti demnitari sunt la origine tot ofiteri ai serviciului secret al Armatei !

Spionii militari ai DGIA sunt scoliti la Centrul HUMINT din Oradea
Unde au depus juramantul militar inainte de a se transfera la „Doi s un sfert” si a fi apoi „plantati” in cam toate  institutiile statului roman !
Au penetrat tot sistemul !
Este greu de crezut ce o fi fost in capul unor ditamai sefii de servicii secrete atunci cand au ales sa predea cele mai sensibile unitati din subordine tocmai unor comandanti crescuti de „rivalii” din sistem, dar uite ca acum trag ponoasele! Culmea este insa ca, in frunte cu chiar SPP-ul,  inclusiv structura de protectie interna, adica tocmai „inima” intregului serviciu a fost predata unor ofiteri de informatii militare. Iar aceasta situatie se regaseste si la Ministerul de Interne, chiar si la SRI sau STS, lista institutiilor care au „inghitit” cu o lejeritate uluitoare „acoperitii” Armatei fiind cat se poate de lunga. Culmea este si ca vorbim de o miscare „cu sens unic”, doar ofiterii crescuti de DGIA penetrand ulterior cam toate structurile sistemului, dar nu si invers. Si asta nu de ieri, de azi, desi in ultimele luni, de cand statul paralel a inceput sa scartaie din toate incheieturile, intensitatea acestor „plantari” a crescut simtitor. Ca aproape nu mai este demnitar al statului roman, in frunte cu chiar premierul Viorica Dancila, care sa nu-si ia in preajma un „fost” ofiter DGIA… Mai mult chiar, iata ca nici nu a apucat bine statul roman sa anunte „recuperarea” santierului naval din Mangalia, ca un ofiter a si fost implantat in Consiliul de Administratie. Intr-adevar, omul a intrat in „economie” direct  din cadrul MAI, unde a facut parte inclusiv din conducerea  „Doi s’un sfert” si a Operatiunilor Speciale… Dar, din nou, vorbim de un „acoperit” al Armatei la origini, primii pasi in sistem facandu-i tot la DGIA…
Sub flamura  „Doi s’un sfert”…
Si mai interesant este ca, in majoritatea zdrobitoare a cazurilor, „acoperitii” Armatei figureaza oficial drept „acoperiti” ai „Doi s’un sfert”, acestia avand stagii de ani de zile ca angajati in cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. O miscare mai mult decat interesanta, fie si ipotetic vorbind, pentru ca astfel DGIA nu doar ca poate scoate castanele fierbinti cu mana DGPI, dar ofiterii sai lupta de atata amara de vreme sub flamura „Doi s’un sfert”!

Generalul Hapau, seful DGIA
Si asta in conditiile in care, sa nu uitam spionii nostri militari sunt unii dintre cei mai apreciati la varful NATO, separat de luptatorii din cadrul fortelor speciale, cu nenumarate misiuni comune cu americanii in cele mai periculoase teatre de operatiuni ale lumii. Ceea ce si explica de ce singura scoala de spioni militari unde se formeaza cei mai buni ofiteri de informatii din toate tarile membre NATO se afla la Oradea, functionand in fosta cladire a unitatii militare de cercetare –diversiune, sub indicativul sec de UM 02628 si sub titulatura neutra de Centrul de Excelenta NATO – HUMINT. Este vorba despre o baza de pregatire ultramoderna, cea mai de elita structura a DGIA, chiar daca functioneaza sub directa coordonare a Comandamentului Militar NATO si al Comandamentului Strategic Aliat pentru Transformare (SACT).
Dubla comanda…?
De asemenea, pentru initiatii sistemului nu mai este un secret ca magistratii militari sunt vazuti de mult drept „anexele” DGIA, ceea ce si poate explica in oarecare masura de ce aceste instante nu doar ca nu au fost desfiintate, dar nici macar reorganizate, desi inutilitatea lor a fost deseori trambitata chiar din sanul CSM.

Chiar sa fi plecat capul Informatiile militare in fata lui Gabi Oprea?
In plus, in anii de dupa Revolutie, in timp ce celelalte servicii secrete erau pur si simplu „frunze in bataia vantului” reorganizarii haotice, doar Informatiile Militare au recurs la cea mai ampla operatiune de recrutare a studentilor din facultatile de stat. Ceea ce inseamna ca, dupa peste doua decenii, aceasta categorie „paralela” de „acoperiti” total a ajuns la deplina maturitate profesionala, ocupand posturi cheie in cam toate domeniile de activitate. Si atunci chiar ca- ti vine sa te intrebi daca aservirea totala a unei structuri de elita precum DGIA intereselor personale ale lui Gabriel Oprea nu este cumva vreo „burta” data tocmai pentru a minimaliza implicarea structurii militare in jocurile de culise din sistem. Asa ca una din doua : ori generalul Marian Hapau chiar este un as desavarsit al jocului dublu, contribuind din plin la „spargerea” statului paralel, ori DGIA are de multa vreme dubla comanda….


Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/acoperitii-armatei-sparg-statul-paralel-619444.html/#ixzz5B9bSH0Uz
enational.ro 

9 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Anticorpii și antibioticele, dintre cele mai puternice, au fost introduse mereu, repetitiv, dpv al istoriei factuale!
Și rezultatele nu s-au lăsat așteptate! Pacienții s-au vindecat, la trup, minte și suflet..., cei ce nu răspund la tratament li se taie, brusc și definitiv, racordarea la aparatele de ventilație mecanică!

PS: banc la Radio Erevan - ascultătorul întreabă: Se poate muri de pneumonie?
Răspuns: Da, corpul cald și glonțul rece dau sigur pneumonia, din care poți muri sigur și rapid! Dumneavoastră alergați des?

Leo spunea...

Maestre ,
M-ai suparat asociindu-l pe Gabita cu ceilalti indivizi.
Pt. pensiile stabilite prin mijlocirea lui Gabita prin 2011 - 2012 ,cuantumuri care si azi sunt "in plata" nefiind depasite de "recalculatele" si "actualizatele" clocarilor , Gabita nu merita asocierea facuta de "talica" langa ceilalti indivizi.
Gabita a facut si greseli ,este alta tema, dar sa nu uitati ca v-au ramas cuantumurile de la el.
Sunt in greva 3 zile.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Hei...! Nu eu am scris articolul. Este preluare de pe site-ul național.

Eu știu încă din fragedă tinerețe că Serviciul de Informații al Ministerului de Războiu, MFA, MApN... indiferent cum s-a numit, a fost și este cel mai puternic serviciu de informații al României... de la Cuza încoace.
Celelalte servicii sunt doar niște pisici cu clopoței.

Leo spunea...

Maestre,
Am inteles.
Te rog , iarta-ma.
Da. Si de aceea Puie Monta si-a mutat biroul de la guvern la MFA. Pt. "protectie contrainformativa" maxima.

Leo spunea...

Putina Istorie a Serviciului Departamental de informatii al MFA in preajma lui 1989.
Dintre cele mai mediatizate unităţi speciale ale Armatei socialiste, aflate pînă în anul 1990 în subordinea M.St.M. al MFA , ca şi componente de bază a Direcţiei de Informaţii Militare conduse pînă în 17 dec. 1989 de viceamiralul Stefan Dinu, au fost:
1. Direcţia Informaţii/Biroul de Contraspionaj, condus între anii 1985 – 1989 de către cpt.Coruţ Pavel;
2. Direcţia Informaţii/Batalionul 404 Cercetare prin Paraşutare în Teritoriul Inamic, condus pînă în 1990 de col. Remus Ghergulescu;
3. Direcţia Informaţii/Secţia a II a/Reţeaua 246-Intern (după unii indicativul 236), a cărei structură era formată din ofiţeri activi de informaţii în rezidenţă şi cercetaşi rezervişti din rîndul ofiţerilor, subofiţerilor şi sergenţilor. Unitatea era condusă de colonelul Şarpe Paul, iar ofiţerii Spătaru Dumitru şi Bobei Zaharia erau şefii reţelei propriu-zise. Reţeaua 246 – Interne a fost creată în 1975 pentru a preveni invadarea României fără posibilităţi de ripostă şi a funcţionat permanent, fără disfuncţii, atît în timpul cît şi după evenimentele din 1989 şi, lucrul cel mai inportant, activitatea ei nu a fost niciodată verificata/"...
ATENTIE
Toate aceste structuri de mai sus , cu indicative de 4 cifre , erau sub controlul informativ al Dir. IV-a (UM 0632), care il informa pe Iulian Vlad despre politicile , programele si planurile informativ-operative ale lor. Acest lucru se intampla prin CI-istii DSS-ului / dir. IV-a care erau integrati in aceste structuri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dupa Revolutie, Loctiitorul tehnic a lui 2 si 1/4, parca sef fiind D.tru Iliescu, era Col. Ing. Spatariu Zaharia, un dur tehnic auto si universal, si neiertator cu treaba la buleala, dar foarte drept si corect, cu o privire de sarpe otravitor, care te citea ca pe o carte de la 100 de metrii, pe care-l adorasem ca Cdt. UM 02269 Braila, cand prin periplul carierei, ca sa acceada pentru ca avea Academia, a facut si un stagiu pe acolo. Se pare ca avea un serviciu cu dublu rol secret, si cel de informatii. Sa fi fost sef suprem la SRI acum sau aiurea, daca nu era inginer tehnic, nimeni n-avea sa-l corupa, macar cu un fir de par! Toata fiinta lui cazona, innascuta, era formata pentru privit in interiorul omului ca aparatul Roentgen! A iesit la pensie General, si daca o mai trai ii urez viata luuunga in sanatate! Mi-a adorat o ,,traznaie'' novatoare, pentru care am primit o prima buna, chiar in zi de Craciun, de 1000 de lei! De m-ar citi acum i-as starni un zambet, pentru ca ce paruse la prima vedere o gluma proasta de a mea in procesul de instructie, s-a dovedit la sfarsit de an ca am salvat unitatea de la un esec rasunator la trageri cu subunitatea mea, cu un rezultat de fb pe linie absoluta la trageri pe timp de noapte, tocmai datorita iscusintei mele de inova ceva traznit si nu doresc sa dau apa la moara pe aici cu ce!

was spunea...

am fost forta speciala,fost DIA DIN pacate alti conduc......

Iulian Mareș spunea...

Was
Acum există COS!... Crăciun a fost primul!

was spunea...

L am cunoscut pe Crăciun... Figură de om ,e pensionar și el dar cred că noi nu ne pensionăm niciodată,oricum actuali 😎 sunt cu ochi pe noi, frică .......sau ce le o fii
💣