Un produs Blogger.

luni, martie 05, 2018

Deruta militarilor care nu au primit ajutoare la trecerea în rezervă/pensionare continuă și după Decizia nr. 5/2018 a ICCJ

49 comments
ICCJ nu dă mâna cu DNA


Decizia nr.5 în dosarul nr.2833/1/2017

Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Suceava și, în consecință, stabilește că:
Litigiile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiază cadrele militare, polițiștii și funcționarii publici cu statut special la trecerea în rezervă sau direct în retragere, în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 sunt de competența în primă instanță a secțiilor/completelor specializate în soluționarea litigiilor de muncă, respectiv, raportat la calitatea de funcționar public a reclamanților, a secțiilor/completelor specializate de contencios administrativ.
Acțiunile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiază cadrele militare, polițiștii și funcționarii publici cu statut special la trecerea în rezervă sau direct în retragere formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 introduse în perioada de suspendare a exercițiului dreptului la acordarea de ajutoare/indemnizații sunt prematur formulate.
Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 5 martie 2018.

Câteva interpretări ale Deciziei ICCJ:
-Recursul în interesul legii  a fost admis așa cum a solicitat Curtea de Apel Suceava- vezi AICI.
-Decizia se aplica pentru toate cauzele aflate pe rolul instanțelor și nesoluționate definitiv la data de 05 03 2018, având ca obiect soluționarea unui conflict de muncă privind neacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă. Nu privește hotărârile definitive de admitere sau de respingere date de instanțe până în prezent. Vezi art. 517 din Codul de procedură civilă
-Prin interpretare, art. 11 din OUG nr. 90/2017, aplicabilă în anul 2018, privește ajutoarele care ar putea fi acordate militarilor potrivit legislației în vigoare în anul 2018 cât și ajutoarele prevăzute în abrogata Lege 284/2010, art. 20, a căror acordare a fost suspendată până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

OUG nr. 90/2017
Art. 11. — (1) În anul 2018 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

-Acțiunile aflate pe rolul instanțelor vor fi respinse ca prematur formulate.

-Dreptul de acțiune se va reactiva atunci când va înceta suspendarea exercițiului dreptului la ajutoare la trecerea în rezervă


49 de comentarii:

Leo spunea...

Nu este nici un fel de deruta. Este foarte clar. Suspendarea acordarii ajutoarelor pt. trecerea in rezerva se va face de legiuitor sau de legiuitorul delegat. Când ? când vor voi acesti legiuitori.
Tema este periferica prin insasi calea de rezolvare.
"Calda" de la SCMD
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Huhu Rezea spunea...

@radu catalin
Decizia de astăzi a ICCJ nu afectează cu nimic drepturile câștigate definitiv prin Decizia nr. 46667/3//2016. Decizia de astăzi are efect doar în viitor.

Bebetul spunea...

Huhule
@Prin interpretare, art. 11 din OUG nr. 90/2017, aplicabilă în anul 2018, privește ajutoarele care ar putea fi acordate militarilor potrivit legislației în vigoare în anul 2018 cât și ajutoarele prevăzute în abrogata Lege 284/2010, art. 20, a căror acordare a fost suspendată până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

PAI PRINCIPIUL RETROACTIVITATI UNDE ESTE???
Nu cred ca este posibila aplicarea prevederilor lui 90/2017 pe o lege care nu mai este in vigoare. Sau poate nu stiu eu....

Adrian spunea...

BOALA LUNGA, MOARTE SIGURA
... este o formulare ce se poate asocia, in prezent, cu acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva. Asa cum s-au gasit bani pentru „revolutia fiscala”, care a dus la ceva cresteri ale veniturilor, pentru aproape „tot romanul”, cred ca daca se dorea si rezolvarea acestei probleme, acum ar fi fost un moment prielnic sa se rezolve.
Decizia ICCJ poate intari presupunerea, ca aceasta problema, este vazuta, mai de graba, ca o speculatie a cadrului legislativ existent pana la mijlocul anului trecut. Interesul major fata de aceasta situatie, este doar al celor care spera la solutionarea problemei in favoarea lor, pentru „legiuitor” nefiind o speta de interes actual. Totusi, orice lupta trebuie dusa pana la capat, pentru ca ...
SPERANTA MOARE ULTIMA!

Huhu Rezea spunea...

@Bebetul
După interpretarea ta, ar însemna că toate ordonanțele anuale, prin care nu s-au acordat ajutoarele în anii în care s-au aplicat, au fost retroactive pentru cei ieșiți la pensie în anii anteriori.
Dreptul la ajutoare subzistă, dar nu se poate exercita nici în anul 2018.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, din teza onorabilului, postata in coperta, am inteles ca pana la aceasta decizie se pot acorda ajutoarele. Din aceasta zi si pana la noi ordine, nu se mai dau! Am inteles eu bine, mai ales ca sunt rezolutii care au dat dezlegare la acordare, dar aceasta decizie le blocheaza de acum incolo? Dar, pana la aceasta decizie, petentii pot fi indrituiti sa si le ridice?

Bebetul spunea...

nu am spus ca OUG anuale au fost ilegale, ci doar ca cea pentru 2018 nu poate suspenda un drept inexistent

Huhu Rezea spunea...

@Bebetul
Dreptul la ajutoare este inexistent pentru cei care se pensionează anul acesta,pentru că nu mai este prevăzut în L 153/2017, dar se putea reactiva exercitarea dreptului pentru cei care s-au pensionat în anii 2010-2017.

Gigi spunea...

Dacă citiți comentariul meu de data trecută, veți vedea că am apreciat bine ce este cu art.11 din OUG 90/2017,precum și cu celelalte Hot.ulterioare date de instanțe.
Adică,suntem la mâna stăpânirii.Cum am spus,dacă vor le mai dă,dacă nu,le țin suspendate până la adânci bătrâneți,sau mai bine zis,până vom ajunge într-un un loc cu multă verdeață.
Șmecherii,care sunt ei șmecheri,și au câștigat în instanță până la apariția acestei Dec.de azi,le vor lua,cel puțin așa am citit în art.
Oricum,mulțumim patronului Blogului,pt.informare!

Gigi spunea...

Pentru a mai da o speranța celor interesați,să așteptăm motivarea acestei Decizii de azi!
Dar,în mare,cam asta e!
Cei care au obținut Hot.Jud.favorabile,până azi,li se vor da,cine sunt cu ele pe rol,vor fi respinse că prematur introduse.Dar,să nu anticipăm!







avianyc spunea...

Niste useri de pe aci se cred la psd ,gata ,gata să-și rupă gâtul.
Părerea mea ca pe meleagurile astea va fi în regula doar daca va ajunge Fleșcoianu președinte , Savafliuc ministru la justiție si eventual Huhurez la combinata SRI_SPP.
Cu asa staf sefii partidelor de guvernamânt se vor putea gândi în liniște și la armata.
@ Cezare ,iar te-ai apropiat de linia roșie.
Hai fuga la stâna ”lumineaza-ti fața” si bagă o recapitulare la ”Caprele Irinucăi”.

Huhu Rezea spunea...

@T.Avia
Asta nu este articol politic. Uși!!!!....pe articolele politice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma uitam la sfanta icoana din coperta postarii: Doar sfintii din rama asta ne mai pot ajuta sa ne recapatam drepturile, dar mai cu seama sf. Augustin, neprezent in iconografiiile de pe aici! Daca se vrea...

Antonim spunea...

@radu catalin,
În dosarul pe care îl citaţi s-a câştigat definitiv, dar plata se face "la încetarea cauzei legale de suspendare". Adică, nici în 2018. Şi nu vă faceţi speranţe, sunt mulţi care au câştigat, dar nu au intrat în posesia efectivă a banilor, care în paranteză fie spus, "se plătesc în 5 ani", procentual diferenţiat conform altor OUG care se dau anual.După comunicarea hotărârii, pârîtul nu face nimic ca să pună în plată, reclamantul trebuie apoi să solicite executarea silită, pârîtul contestă executarea, şi tot aşa te întinzi pe mai mulţi ani, fără a fi efectiv în posesia dreptului legal.
@ pentru cei cu adevărat interesaţi,
Decizia de astăzi este cel puţin ciudată.
La prima solicitare ICCJ a hotărât că militarii din toate structurile se vor judeca pe aceste drepturi numai în instanţe de conflicte de muncă, iar poliţiştii şi ceilalţi funcţionari cu statut special la completele de contencios-administrativ. În primul rînd apare competenţa de teritorialitate în judecare, adică militarii nu vor mai putea să introducă acţiuni la Buc. decât dacă au domiciliul în Buc.Apoi apare competenţa de recurs/apel. Aşa e mai bine, în gândirea lor, să te zăpăcească, poate renunţi.
A doua solicitare are un efect pervers.Pentru cei care au câştigat în primă instanţă, sigur vor pierde pe prematuritate la instanţa finală. Acum nu mai poate fi eludată prematuritatea stabilită astăzi decât dacă se reuşeste declararea neconstituţionalităţii prevederii OUG 90 referitoare la ajutoare la trecerea în rezervă. Şi ar fi şanse pentru justiţiabili, pentru că CCR s-a mai pronunţat pe neconstituţionalitatea OUG de modificare a unor legi abrogate.

Huhu Rezea spunea...

@Antonim
Nu deruta cititorii!
Cei care au câștigat definitiv în instanță au un titlu executoriu care poate fi valorificat în termenul general de prescripție de 3 ani. Instanțele au stabilit doar pentru ei că acordarea acelor ajutoare nu mai este suspendată.
Cu privire la competența teritorială, cei reprezentați de SCMD se pot judeca doar la instanțele de la sediul social al Sindicatului, respectiv în București, indiferent de județul din care provin militarii reprezentați.

Unknown spunea...

Cred ca se poate interpreta si pro si contra. Trebuie citita si motivarea acestei decizii pentru a putea stabili ce a stat la baza elaborarii ei. In situatia de fata, cred ca trebuie avuta in vedere Decizia ICCJ 23/2005, intrucat L284/2010 nu mai este in vigoare,deci, nu poate fi suspendat ceva ce nu mai este in vigoare. Gresesc cumva?

Huhu Rezea spunea...

@Marius Pusztai
Decizia ICCJ nu are în vedere și incidența OUG nr. 90/2017, pentru anul 2018, pentru că, la data învestirii instanței, această ordonanță nu era emisă. Nici motivarea nu va face referire la ea.
Oricum, în anul 2018 nu se acordă ajutoare pentru cei trecuți în rezervă, prezenți sau restanți.
Dacă instanțele vor da din nou soluții diferite în cererile ulterioare publicării Deciziei ICCJ în MO, probabil că vom avea un RIL și pe această speță.

luminita spunea...

SA vedem ce se va intampla azi la camera deputatilor la intalnirea cu SOLOMON . probabil ca vor spune ca vor studia si ca bla bla ba , am citit undeva ca la armata finaNTARE AIA IN 2021 .PANA ATUNCI NE MAI RARIM

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita: Soro, astia ne dau intalniri sa traga de timp. FUR, INSEL si MINT si-au pierdut credibilitatea in fata noastra. Ne-au tras clapa, iar o data trasa, asa poate ramane in veci, asa cum s-au intamplat cu foarte multe si cu alte guvernari. Nu uita actuala putere ca are unul in Parlament care ne numara lunar mortii dintre noi si tot face calcule, cioclul naibii!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Te-au rugat să-i răspunzi lui @ mircea marian aici

https://www.huhurez.com/2015/02/testul-pentru-adenomul-de-prostata-va.html?showComment=1520286793878#c871507346805739611

Leo spunea...

Flavius ,
spune-i omului ca daca poate "sa intepe" sa-si vada de treaba inainte....
Ceaiul de matasea broastei nu mai este la moda.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, nu stiu ce Dumnezeu are calculatorul meu ca nu pot citi link-urile de vreo luna de zile, aici pe google! Se invarte bilutza continuu si nu cupleaza la link. Il rog sa-mi trimita tot ce are de zis pe adresa de mail ifrimcorneliu@yahoo.ro

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Ai pe prima pagina a blogului butonul....cautare. Scrie acolo cuvântul prostata şi dă enter. Ajungi pe articolul unde a postat marius.

CEZAR spunea...

luni, martie 05, 2018
avianyc
GURAAAAAAAA...cine ti-a dat permisiunea sa vorbesti ?

avianyc spunea...

@ Cezar
TT =50 000 lei pe lună din care 27 000 lei pensie pentru frecat manganul pe colo si pe colo in slujba politicului.
Zii si tu ,merita sa te mai înhami la ”căprarie” ?

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

marți, martie 06, 2018
avianyc

Ai dreptate...dragul meu prieten virtual !!! Nuuuuuu.....sarim toti la venitul lui ..daca-i real !
Cu o singura conditie..sa profesezi multi ani ca procuror...sa ajungi profesor in

prestigioasa facultate de drept din Iasi si tot aici sa ajungi pro decan si decan ..functii de excelenta pe care sa le duci multi ani !!
PS...
Nu pot intelege ce ai patit ..cine ti-a intunecat privirea..politic si nu numai !
Pentru ce neavizati precizez ca ne cunoastem -
intepam ,,de mult timp ..virtual doar..hi..hi..!!
Avianyc..este cam singurul ,,burta albastra"..supersonica si un pic pe la Romavia...care tot timpul a abordat problemele cu umor si mult echilibru! Stima....
Daca totusi crezi ca-i de la ..hipoxie...te pot caza la stana sub un brad..sa vezi capritele si sa-te ..oxigenezi!!

CEZAR spunea...

Tot pentru A - Supersonic!!
Ca sa vezi !....
Acordul oficial privind 'marea coaliţie' de guvernare din Germania este asteptat a fi semnat la începutul săptămânii viitoare.

Liderii blocului conservator Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) şi Partidului Social Democrat (SPD) din Germania vor semna acordul oficial privind viitoarea coaliţie de guvernare luni, 12 martie, transmite marţi dpa, citând politicieni marcanţi din cele trei formaţiuni implicate.

Unknown spunea...

D-le Huhu Rezea, am mai intrebat si revin cu intrebarea:
- Intervine prescriptia pentru cei pensionati iul 2010 - martie 2015 si nu au actionat in instanta pentru obtinere acestor ajutoare si daca da, de cand se scurg cei 3 ani (de la momentul trecerii in rezerva, data la care a fost emisa decizia de pensionare, etc.)? Astept si multumesc anticipat pentru un raspuns de la cineva avizat in domeniul legislativ.

Leo spunea...

DA ? . Deci numai ca privesti capritele si te relaxezi si te oxigenezi ?
Doar atat ? nu cumva ai vreo caprita preferata pe care o privesti mai mult , iar ea se bucura când te vede ?
PS
Ceaiul de matasea broastei face minuni. Doar daca nu este un caz de targa....

Unknown spunea...

In legatura cu OUG 59/2017 am si eu o intrebare:
Am iesit la pensie anul trecut la 30 sept.2017 cu pensia diminuata din cauza acelei OUG 59/2017,data de LOV. Aveti cunostinta cand se abroga aceasta ordonanta,pentru a ne primii si noi pensiile intregi,banuiesc ca suntem o gramada de militari,politisti si jandarmi iesiti cu aceasta ordonanta. Va multumesc anticipat.

Huhu Rezea spunea...

@Dunăreanu
In concordanță cu decizia data de ICCJ în RIL, prescripția de 3 ani începe să curgă atunci când va înceta suspendarea exercitării drepturilor la ajutoare acordate, la trecerea în rezervă, prin Legea 284/2010, în perioada 2010-30 iunie 2017.
Cei trecuți în rezervă după 30 iunie 2017 nu mai au nici dreptul dar nici exercițiul dreptului la ajutoare.
Dacă la sfârșitul anului 2018 nu se mai dă un act normativ cu putere de lege de suspendare a acordării ajutoarelor, instituțiile militare sunt de drept obligate să acorde ajutoarele neacordate până la 30 iunie 2017, iar în caz de neacordare beneficiarii lor putând să deschidă litigii de muncă sau în contencios administrativ, timp de 3 ani, până la 31 12 2021.
Potrivit Deciziei ICCJ, de la 01 01 2019, în ipoteza încetării suspendării, actiunile nu ar mai putea fi calificate ca prematur formulate.

Huhu Rezea spunea...

@Awad
Militarii și polițiștii nu au treabă cu întreaga OUG 59/2017, ci numai cu Art. VII, ticluit în interiorul Sistemului militar, nu de LOV.
Dacă Art. VII ar fi abrogat prin Legea de aprobare a ordonanței, pensia dvs ar fi recalculată începând cu intrarea în vigoare a acelei legi.
Este posibil și ca acel articol să nu fie abrogat niciodată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Uite ca din prostan ma facui destept si am rezolvat-o cu postarea cu prostata! Multumesc pentru facilitate!
E dramatic, foarte dramatic ca pensiile sub 2000 de lei nu s-au miscat deloc, de foarte multa vreme, iar celor peste 2000 de lei li s-au mai scapat prin corectii. Oare astia realizeaza ca murim dracului de foame cu pensiile astea handicapate? Chiar nu le e mila de necajitii astia? Cum naibii sa ma mai descurc cu cei 1060 lei? Toate s-au scumpit si am ramas in urma cu darile la bloc, trebuie sa trag toata vara sa acopar!
@ Leonard, ce se mai aude de sfintii nostrii? Inca n-au trecut pe scotociri si cotrobairi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, la fel am avut si eu, adenon, si sarac fiind am luat-o pe ceaiurile de acolo postare pe care am expus-o, la un an eram vindecat, la doi ani nici urma! Copiaz-o, sau tine cont ca exista postata reteta mea, ca nu se stie. La cati am vazut ca au bagat cutitul...Dar nu sunt medic si fiecare face ce vrea! Eu, la saracia pe care o am, pana si ciroza am bagat-o la amintiri, numai cu ,,bulihoace!'' Unul nu mai traieste, leat care aveau ca mine si au luat medicamente de sinteza! Am de acum 12 ani si nu ma mai supara, dar am altele care ma chinuie...Iar inima, cu miere, usturoi, ghimbir, scortisoara si lamaie se tine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, cu doar o planta nu faci nimic, la nici o boala. Trebuiesc de la 2-3 in sus, sa intareasca tratamentul, ori eu am cinci plante! Vezi ca ce scrie acolo e bun si la femeile cu scapari de urina de la anumite afectiuni, raceli jos, scoate si nisipul de la rinichi si vezica, chiar macina pietrele ( calculii) in timp. Acest tratament vindeca chiar hepatitele si cirozele, aciditati la stomac, ulcere, gastrite, pentru ca are in compozitie acele elemente care se potrivesc si vindecarii ficatului, dar si stomacului. Uimitor, nu? Dar ce aroma are de la busuioc!

Gigi spunea...

Acești nenorociți de guv.puteau să rezolve pe cei în drept cu ajutoarele la ieșirea la pensie foarte simplu,și anume:
Începând de la anul,de exemplu,să se acorde celor ieșiți la pensie în anii 2011și 2012,în 2020 la cei ieșiți în 2013 și 2014 samd.
Nu ar mai fi impactul bugetar atât de mare. Și așa nu este dacă s-ar da la toți, dar nu se vrea.
Păi,ar mai avea ei bani de măriri
salarii la aleși?
Ne-au aflat slăbiciunile și profită.
Cel mai slab jurist se întreabă ce mai caută un art.intr-o Ordonanța, dacă Legea care prevedea acordarea unui drept este abrogată?Mă refer la art 11 din OuG 90/2017.
Vine primăvara,trebuie să trecem la pichetarea ,zilnic,a instituțiilor care își bat joc de noi.Cu jigodiile ăstea nu trebuie să ne mai purtăm cu mănuși!
Cu,furt,mint și înșel nu mai e de glumit.
Ați mai auzit în vreo țară unde militarii,polițiștii,etc.nu li se acordă drepturile, după ce au muncit o viață și legea este călcată în picioare,sau o schimbă,modifică cum vor cei care vin vremelnic la guv?
Deci,la luptă!Nu mai dormiți!







CEZAR spunea...

@/ Leonard ...
Din cand in cand mai merge si cate o respiratie ..buson la buson !
Dar doar atatica..vad ca tot ii trageti cu buruieni...
Numa la prostii te duce gandul...,,se ocserva"..imediat ca astia de la Breaza ..de pe pasunea cpt. Raduta suntem mult mai maturi seriosi ..etc ..(sic!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea si @Leonard: V-am facut gratulari si complectari pe pagina de buruieni!
@ Cezarica, poti sa copiezi si tu o reteta-surpriza de acolo, daca ai vecine ,,darnice!''

Niky spunea...

Am vazut pe LIGA MILITARILOR PROFESIONIȘTI un proiect al unui nou statut al cadrelor militare. Acolo sunt prevăzute ajutoare pt.cei care trec in rezerva, ART.55 din proiect. Daca se va adopta vreodată ,vor primi plățile compensatorii doar cei care vor trece in rezerva după intrarea in vigoare a acestui nou statut?

Huhu Rezea spunea...

@Niky
Proiectul acela de statut a fost pus în dezbatere pe site-ul MApN încă din anul 2016, înainte de legea salarizării.
Este dezbatut și pe acest blog aici:

https://www.huhurez.com/2016/07/proiectul-noului-statut-al-cadrelor.html

Normal, vor primi acele ajutoare doar cei care se pensionează după intrarea în vigoare a legii de adoptare a Statutului.

CEZAR spunea...

...si GENERALUL...!!

Iulian Mareș spunea...

La modă este broasca fara mătase!

Iulian Mareș spunea...

Cere unul nou!

Iulian Mareș spunea...

Sau fă Hotspot cu telefonul, căci se pare că ai conexiune slabă de Net!

CEZAR spunea...

Asta a RAMAS INCREMENIT in PROIECT ..L-223 in INTEGRUM! Saracul om..dus cu pluta !

CEZAR spunea...

COMUNICAT ANCMRR din 15.01.2021
By ANCMRR Published 15 IANUARIE 2021 COMUNICATE ANCMRR
Domnilor Președinti,

Salutările mele la început de an 2021, ocazie cu care reiterez urările de sănătate, noi realizări și bucurii împreună cu cei dragi! Am incheiat un an 2020 păgubos din toate punctele de vedere, în primul rând PANDEMIA care ne-a schimbat total modul de comportare, fără posibilitatea de a trăi împreună evenimentele majore din viața ANCMRR și în al doile rând, la fel de important, cu realizări „ZERO” în domeniul eliminării inechităților din sistemul pensiilor militare de stat.Am sperat ca demersurile privind eliminarea inechităților din sistemul pensiilor militare de stat, desfășurate în ritm alert la sfârșitul anului 2019, se vor finaliza in cursul anului 2020. Am mizat pe colaborarea, dezinteresată, cu MApN și slujirea interesului comun al conducerilor structurilor asociative din SNAOPSN. Se cunoaște contextul politic în care am desfășurat toate aceste demersuri, despre care v-am informat de fiecare dată, cât si principiu declarat si de care nu m-am dezis „suntem de acord cu demersurile celui/celor care au câștig de cauză și le sprijinim”. Forma și conținutul inițiativei legislative cunoscută sub denumirea de „PLx 199″, care am recunoscut și am intervenit că nu este cea mai corectă și completă, încă din luna iunie 2020, mai avea un pas să intre in plenul Camerei Deputaților. Nu a fost să se intâmple pentru că de fiecare dată am avut „trompetele de serviciu”, „frustrații”, cei care dețin adevărul absolut, care nu știu altceva decât să creeze și să intrețină atmosfera în mediu online, să se poziționeze ambigu și cel mai păgubos să nu-și asume răspunderea, iar la capitolul realizari „ZERO”. Aveți posibilitatea să analizați conținutul atașamentelor de

CEZAR spunea...

Nu a fost să se intâmple pentru că de fiecare dată am avut „trompetele de serviciu”, „frustrații”, cei care dețin adevărul absolut, care nu știu altceva decât să creeze și să intrețină atmosfera în mediu online, să se poziționeze ambigu și cel mai păgubos să nu-și asume răspunderea, iar la capitolul realizari „ZERO”. Aveți posibilitatea să analizați conținutul atașamentelor de mai jos, să le comparați cu cel al comunicatelor FORUMULUI, transmise în a doua jumătate a anului trecut și să trageti concluziile ce se impun. Este evidentă diferența între membrii structurilor asociative din SNAOPSN când vorbim de „inechități” si „discriminare”. Cei mai mulți pensionari militari discriminați sunt în structurile asociative care sunt in jurisdicția MApN, dar pentru că L.223/2015 este unică, ajungem să se ocupe, aproape dezinteresat, alții de ce ne doare pe noi, și, culmea, sunt cam aceeași care s-au ocupat si acum 5-6 ani când se definitiva respectiva lege. In loc să beneficieze cei discriminați de niște sume de bani ca diferențe intre cuantumul minim brut individual, propus prin PLx 199 si cuantumul in plata, de la 1 decembrie 2020 sau 1 ianuarie 2021 sau 1 aprilie 2021, venim acum și spunem, fără nici nu temei real: „Cu trei excepții, respectiv reprezentanții MApN, ai AORR și ANCMRR, toți ceilalți au fost de acord că respectivul proiect nu poate fi acceptat în varianta propusă de MApN nici chiar cu promisiunea sau în speranța că proiectul va fi amendat în plen, pentru că există riscul ca modificările sau amendamentele dorite să nu fie acceptate și astfel s-ar crea noi discriminări și nedreptăți. Domnul deputat Dumitru Coarnă a sugerat inițierea unui proiect care să cuprindă doar câteva puncte care să reglementeze problema indexării, aplicării actualizării pensiilor în raport cu salarizarea, aplicarea salarizării așa cum prevede legea și menținerea calcului pensiei la vechimea cumulată, nu la vechimea în serviciu. În acest sens domnul deputat a propus formarea unui grup restrâns de lucru care să dea formă acestui proiect.” Domnilor, chiar dacă din imaginile postate nu rezultă că aș fi fost prezent la așa zisa „ședință comună”, ei bine am fost, am ascultat toate argumentele, punctele de vedere, propunerile și discuțiile mai mult sau mai puțin direcționate, am luat cuvântul și le-am urat succes celor care și-au făcut agenda de lucru pentru cei patru ani de mandat, iar pentru pensionarii militari am spus că îi voi propune ministrului apărării să inițieze, în regim de urgență, un proiect de OUG (propunere pe care o prezint anexat). In cadrul sedinței BPC al ANCMRR din 21 ianuarie a.c. voi propune si supune aprobării și alte măsuri care vă vor fi aduse la cunoștință în mod oportun.

Cu aleasă considerație și deosebit respect,

PRESEDINTELE ANCMRR „Al.I.Cuza”

CEZAR spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat-ancmrr-din-15-01-2021/
*****************************