Un produs Blogger.

luni, aprilie 16, 2018

Decizia lui Klaus Werner referitoare la revocarea Luluței. A scos procuroreasa de sub controlul constituțional al ministrului justiției

26 comments

IOHANNIS A ÎNCĂLCAT ASTAZI ACEASTA DECIZIE A CCR

Decizia nr. 45/30 01 2018 a CCR
165. Cu privire la criticile de neconstituționalitate ale art.I pct.88 [cu referire la art.54 alin.(3)] din lege, Curtea constată că, potrivit art.132 alin.(1) din Constituție, „Procurorii își desfășoară activitatea potrivit principiului legalității, al imparțialității și al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiției”. Având în vedere caracterul bicefal al autorității executive, legiuitorul a optat pentru o procedură în cadrul căreia Guvernul și Președintele să conlucreze. Rolul central în această ecuație îl are, însă, ministrul justiției, sub autoritatea acestuia funcționând procurorii constituiți în parchete. Președintele României nu are nicio atribuție constituțională expresă care să justifice un drept de veto în această materie. Prin urmare, dacă legiuitorul organic a ales o asemenea procedură de numire, menținând un veto prezidențial limitat la refuzarea unei singure propuneri de numire în funcțiile de conducere prevăzute la art. 54 alin.(1) din lege, el a respectat rolul constituțional al ministrului justiției în raport cu procurorii, Președintelui conferindu-i-se atribuția de numire în considerarea solemnității actului și a necesității existenței unei conlucrări și consultări permanente în cadrul executivului bicefal. Prin urmare, nu se poate susține încălcarea art.94 lit.c) din Constituție. În consecință, art.I pct.88 [cu referire la art.54 alin.(3)] din lege nu încalcă art.94 lit.c) și art.132 alin.(1) din Constituție


Astăzi, la ora 18, declarație de presă.

Bunăăă siaara!
Ieee prea deevreeme să ne proooonunțăm peeentru revoooocarea șefiei DNA!
Să lăsăm organele competente ale justiție să  finalizeze cercetările disciplinare și, dacă eleee considerăăăă, să vină elee cu propuneri.
Vă mulțumesc!



Iohannis nu amână decizia ci vrea razboi politic!
Johannis a spus zeflemitor că ministrul i-ar fi pus în fașă un așa zis Raport și că el se ia după Avizul Negativ al secției de procurori a CSM.
Deși interpretarea textului constitțional, dată recent de CCR, nu-i dă dreptul să respingă propunerea ministrului justiției, prizonierul STATULUI VERTICAL a anunțat  că o lasă pe Luluța să continue abuzurile anticonstituționale.

Reacția promptă a TT-ului


În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !



26 de comentarii:

tehnocrat spunea...

Ce spune traian basescu, nu contest faptul ca-i bine informat, cu privire la laura codruta kovesi:"daca nu era procurorul general Lazar , doamna kovesi, era in ancheta penala demult".
Lucrurile-s clare, orice amanare a demisiei lui kovesi, aduce nari prejudicii atat presedintelui iohannis cat si lui kovesi, pt ca laura o facut parte din sistem, n-o fost Alba ca Zapada.

tehnocrat spunea...

Pacaliciul de ludovic orban, o victima a DNA condus de codruta, anticipeaza o decizie a lui iohannis de mentinere in functie, a lui codruta. De ce ? Poate ca se explica noul dosar deschis de DNA, liderului PNL.

Iulian Mareș spunea...

In prima fază o pune pe Luluța să-și ia angajamentul "că nu mai face prostii!"
În faza a doua Luluța arestează tot CCR-ul și pe toți magistrații de la curtea de apel în sus, inclusiv pe cei care i-au elaborat teza de doctorat!
Astfel daca nu guvărnul mău, măcar magistrații mău!
Macron are dreptate: "ține țara în mâinile mău!"...săracul, inamorat de Israela, crede că la noi preșădintele este și șăf al guvărnului mău!

Dan B. spunea...

Dupa cum se stie, ne aflam in preajma verdictului lui Iohannis privind demiterea Lulutei.
Si, in aceste conditii, cine credeti ca apare grohaind, la RO TV, in apararea ei? Desigur, Tr Basescu, inca „stapanul” ei, caci exista o teama reciproca, fiecare dintre ei avându-l pe celalalt la mâna cu fapte ce fac obiectul codului penal.
Matrozul a recunoscut ca mdm Kovesi merita demiterea, insa îi recomanda lui Iohannis sa astepte rezultatul anchetelor Inspectiei Judiciare. Chipurile, sa fie invinuita pentru diferite infractiuni si inculpata de catre Parchetul General, condus, zic eu, de oricine, numai de A. Lazar nu. Asadar , sa-si incheie mandatul ca sef al DNA.
Deci, Basescu ii cere lui Iohannis sa-si asume interesul national prin mentinerea in functie a nemernicei, una dintre pupilele fostului presedinte.
In aceeasi emisiune, fostul presedinte sustine in continuare ca referendumul din 2012 a „beneficiat” de cca 2 mil voturi falsificate in favoarea demiterii sale, ba si chiar ca detine sute de probe in acest sens. Faptul ca un cetatean detine probe privind savârsirea unor infractiuni, dar nu sesizeaza Justitia asupra existentei acestora, nu se considera COMPLICITATE?
Personal, eu cred ca acestea au facut obiectul dosarului in care a fost condamnat Dragnea, ca instigator, nu si faptasii, ceea ce induce ideea ca probele respective au fost, de fapt, „apa de ploaie”.
Nu spunea Basescu, cândva, ca el stie tot? Cum i-o fi scapat existenta protocoalelor SRI cu toate institutiile statului?

Marius spunea...

Voi credeți ce spune Băsescu? Omul ăsta nu are niște probleme cu legea? E la fel de credibil ca Dragnea&Co.

Leo spunea...

Savantul se face de ras insisteand prin "reactii". Daca guvernul va sesiza CCR-ul se va face de ras pe mana TT-ului.
Si uite asa , coada de asteptare la CCR se tot lugeste in timp....

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Măi, dar minte scurtă ai... de te păcăli Sorin Avram pe B1 sau pe Realitatea!
Intâmplător îl ascultai și eu din dorința de a fi la curent cu ce mai zice propaganda statului paralel despre decizia forțată a prizonierului de la Cotroceni.
Cum să se facă de râs TT dacă are deja interpretarea dată de CCR articolului 54 din Legea 303, privind revocarea sefilor parchetelor centrale?
Să vedem dacă Iohannis își va permite să nu respecte conduita pe care i-o va trasa CCR în aplicarea dispozițiilor privind revocarea Luluței.

MisuS spunea...

Si uite asa a ajuns lULUTA la mana lui Johannis, ca pana acum era invers si sasul statea ca pe ace. Si putea sa ramana si fara celelalte case...

Cezar spunea...

Basistii..nu moare !
Ei nu se preda....
a zis..ELBA..!!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Leo spunea...

La invatamantul politico-ideologic nu am stat bine cam niciodata. Ma bazez mai mult pe "miros" , pe instinct si pe atentia la detalii.
Memoria este de genul feminin si te mai inseala uneori.....
Abea astept sa vad cum mai scoti camasa când CCR-ul nu-i va da dreptate TT-ului.
Fac al doilea pronostic . CCR-ul il va face de ras pe TT si pe guvern daca va fi sesizat. Primul pronostic s-a adeverit , in legatura cu decizia lui KWI.
PS
MAESTRE , multumesc pt. consultanta juridica profesionista , subtila si pertinenta pe care o dobândesc prin cursurile lui talica. Imi este dor de ceva "actiune" ca de 14 luni sunt in coada de asteptare a capoatelor visinii.

Dan B. spunea...


@Huhu:

Fă, te rog, in asa fel, incât sa-l anunti, in privat, pe Leonard ca un tolomac s-a substituit persoanei sale si posteaza aiureli in numele lui!

tehnocrat spunea...

Pt Dl Leonard
Daca te adresezi unei autoritati de jurisdictie, fie ia si Curtea Constitutionala, iti exerciti un drept si indiferent de rezultat , n-ai cum sa te faci de ras.
Dupa logica dumneavoastra, daca te adresezi unei instante de judecata si pierzi procesul, inseamna ca te faci de ras ?
Pt informarea dumneavoastra, Tudorel Toader nu poate sesiza Curtea Constitutionala, pt solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala, dintre autoritatile statului. O pot face insa, unul dintre presedintii celor doua Camere si primul-ministru.

Marius spunea...

Tehnocrat, vrei să faci pe profesorul dar te faci de râs. Mai citește o dată ce a scris Leonard.
Onoare muncii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alo, alo, alo, fara misto, Casa de smenuiala si buleala de Penzii Cazone si ministresul cu zurgalai la izmene, n-ati asurzit si bine ati ati auzit? Deci, vedeti-va de buleala si nu va bucurati de pomana ca va pica Sefa de la DNA! Ei, asa ca sa stiti si sa nu va jmecheriti: Pazea si nu va excitati bucurosi de pomana ca va chica, caci iar pazea, ca de durerea de masea, ca prin domnia sa va vin de hac cu contestatia si prcestul la actualizarea mea! Aha!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Onoare, onor si multumiri respectuoase si pline de recunostinta onorabilului ca ne-a scos la lumina! Maine, daca primesc Decizia, am tot armamentul in pozitie de tragere in transee si cu laba pe butonul declansator pe atomica Contestatiei! 100 de franci dziua de intarziere le va aprinde fitilul de la cur...penii izmenelor! Maine, daca incepe procestul, fara advocat, am torquila Cererii cu tacam fulminant-legal! Vai, mamuca lor de nelegiuiti si dusmani fraticizi, de nu i-ar mai rabda pamantul! Va trebui, in loc de marca postala, sa dezenez o cucuvoaie infoata periculos, rau de tot, in prepeleacul din portocalul DNA, ca sa bage viteza de actiune si multa silinta pentru indreptare! Pazea si sase ca vine in zbor sa va ia in clontz, guleratilor! -Buhuuu-huuuuu, buhuuu-huuuu, buhu-huuuu...etc, spaima clocarilor! Macar pana se rezolva actualizarile, pe urma sa se aleaga praful si pulberea din urma sharetei de plecare! -Buhuhuuu....-Pazea, baaaaaa, guleratilor!

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Dacă aștepți decizia de actualizare, n-ai înțeles nimic din ce am spus despre contestarea în contencios administrativ a OUG 59/2017. Tocmai neactualizarea este motiv de acțiune la Curtea de Apel
Sper ca @Leonard să fi înțeles.

Negritoiu spunea...

Domnilor,care postati zilnic la orice tema pusa in discutie,
- observ ca va pricepeti la toate,ca rezolvati(teoretic)toate problemele economice si politice care ne afecteaza viata,ca aveti(la nivel declarativ)relatii care va informeaza despre ce a fost si despre ce o sa fie,dati sfaturi peste sfaturi si gasiti solutii pentru problemele altora.
Un singur lucru nu-l faceti:nu va rezolvati propriile probleme.
Credeti ca atunci cand introduc cardul in ATM,pensionarii se gandesc la situatia Codrutei,la casele lui KWI,la afacerile si manariile lui Dragnea,la dorintele fantasmagorice ale lui Orban si Tariceanu ? NU! Toti se intreaba cum se vor descurca cu plata facturilor umflate la utilitati(cu justificari puerile ale autoritatilor)la ,cu preturile care au crescut si cresc zilnic,cu impozitele si amenzile recent legiferate(amenda pentru nu stiu ce buruiana crescuta pe teren,care pune in pericol productia agricola a Romaniei).
Doamna Ministru al muncii si justitiei sociale(sac!),ar fi trebuit sa inlocuiasca sloganul PENSII NESIMTITE cu PRETURI SI TARIFE NESIMTITE.
A facut o lege a salarizarii de rahat(scuzati-mi expresia),lucreaza la o lege a pensiilor care va aduce civilii in situatia militarilor:pensia recalculata va scadea dar ramane cea aflata in plata.Stiti cati ani vor trece pana cand cele doua cuantumuri se vor echilibra?
Domnilor , in loc sa luati la misto si sa jigniti pe unul si pe altul,pe diverse teme,mai bine folositi-va inteligenta si creati niste modele de contestatii si chemari in judecata bine documentate ,care sa ridice probleme impricinatilor. Nu mai luati in deradere incercarile unora.
Lasati-i pe Dragnea,Tariceanu,Codruta,KWI si altii sa-si rezolve problemele si haideti sa ne unim si sa rezolvam problemele noastre;OUG57/2015,OUG59/2017 ,actualizarea conform Legii 152/2017 si a Legii 223.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, cu tot respectul, eu n-am inteles nici atata si, pe deasupra, mai stau si prost la capitolul legislatie, ca daca stiam, saracan de mine, ca astia ne freaca pensiile la ridiche ani de zile, ma inscriam naibii la cursurile la Drept! Cu ocazia asta, ii sfatuiesc pe cei mai tineri sa urmeze cursurile de Drept, doar si numai spre o buna cunoastere legislativa si buna folosinta in anii grei de lupte greco-catolice prin salile de Tribunal, ca in Romanistanul mafiot asta este regula de aur: Sa fii furat, mintit, inselat si tarat prin tribunale dupa drepturile legale si constitutionale, ca alta treaba, ce naiba sa avem la batranetile, care numai zile linistite si senine n-or fi ele, mama ei de viata parsiva! M-au obosit framantarile, gandurile si actiunile de documentare legislativa, poate mai mult ca atunci cand ma duceam la serviciu si lucram in conditiile acelea, nu tocmai usoare! Rad manzeste cu purcica pesedista moarta-n cotineata, pentru ca nici nu visam eu sa continuie si PSD panaramele si shulfariile pesediste asupra drepturilor de pensii si salarii, dupa ce ne-au ghiftuit cu sperante, promisiuni si tot felul de amageli, pe care acum se fac ca le ploua-n garleje! In Satana poate mai gasesti sperante, mila si onoare, dar in toti politicienii....mai bine ma sterg undeva cu latraturile lor in pustiu! Dixi.

Leo spunea...

@ Flavius are 2 modele formulate. Nici unul nu este pt. Curtea de Apel.
- Unul este pt. Comisia de Contestatii a MFA-ului, pt. situatia când primeste Decizia de Actualizare pe L 152 ( Interpretata , completata si modificata de OUG 56+ L207)
- Al doilea model este pt. OBLIGATIA de a FACE actualizarea , pt. competenta materiala a Tribunalului. A scos de acolo solicitarea probei cu "expertiza contabila" deoarece m-am consultat cu avocatul si mi-a zis ca este "tres bien" formulata , incat nici el "n-o redacta mai bine."
Mai exista o varianta pt. "Obligatia de a FACE" cu invoc. exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59 , dar nu este in acest moment de actualitate pt. noi.In primul rand , avand in vedere coada de asteptare de la "capoatele visinii".
MAESTRE ,
SA TE POMENIM !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Petre Aldea, subscriu ideii de a se intocmi variante solide si plauzibile pentru contestatii si cereri in judecata, folositoare tuturor in circumstantele date de ce se intampla acum, chiar daca vor fi aproximativ tipizate, uniformizate si la indemana tuturor, pentru ca acele comisii de contestatii, cat si instantele, lucreeaza procedural pe legi, nu ca ar semana un document cu altul, asa ca daca i-am potopi cu documente beton, insurmontabile, vor ceda, si este de ajuns ca macar unuia, sau la doi sa li se faca dreptate, ca obligatoriu ceilalti vor primi aceeleasi indreptatiri. Important, in acest caz, sa fim ca o echipa strans unita si sa concepem acele documente care sa ne scoata din bele, iar care nu vrea, sau are avocati in care cred ca vor reusi, ori sunt firi egocentriste, sa nu zic egoiste, n-au decat sa stea deoparte in tribuna, dar sa nu ne besteleasca, sa nu ne mistocareasca si sa-si vada de ,,succesurile'' lor personale, fara sa ne incurce cu mistocareli si bestelei, asa cum noi nu v-om avea nimic de impartit cu ei si-i respectam. Doar suntem niste ,,bosorogi'' cu mintile intregi si cu parul alb! In acest caz, doar onorabilul Huhu Rezea poate intreprinde ceva, ca sef de trib si blog, care oricum are interesul, prin propriile actiuni si acest sfant blog, sa ne ajute, nu sa tinem shuete si claci de tzatze! Ei, ce ziceti? Putem sa cadem la o invoiala pe aceasta tema care sa ne scpata din acest cacao nenorocit de la actualizari? Avem noi sange in instalatie s-o facem hotarat, cu seriozitate si rapid, caci timpul ne este nefavorabil si viata-i scurta? Ganditi-va bine, caci este poate ultima sansa sa ne strangem randurile si sa-i lovim pe mishei acolo unde au ei punctele slabe si sa le ruinam breasla de clocari clociti! Sub deviza: ,,O unica Contestatie, o unica Cerere-actiune, un unic Raspuns la Intampinare pentru instante- mai multe reusite'' sa-i dam bice cailor, cei fara de spernte, fara avocati si setosi totusi sa-si recastige drepturile pierdute, pe o singura aciune si strans uniti in jurul adminului Huhu Rezea, ca sa se auda de noi peste clocarai, si sa-i bagam in toate lichiturile pe clocari! N-am dat cu parul, iar care are constiinta si este hotarat, sa se alature tribului, cat ma grabnic posibil! Doamne, ajuta!

Dan B. spunea...


Domnule Aldea,

Atunci cand introduc cardul in ATM sau piolet, mă tot gândesc si vreau sa aflu cu ce-am gresit ca toti despre care faceti vorbire incalca prevederile contractului meu cu Armata, prin care eu ma agajam sa prestez in beneficiul ei min 10 ani, iar daca voi continua, statul imi va asigura o pensie pentru un trai decent (chiar daca viata se scumpeste).
Nu neg ca o lege unitara a salarizarii bugetare sau/si cea privind pensionarea unitara ca sunt dezirabile ca principiu, insa prevederile acestora sunt cele care incalca principiile inscrise in fundamentarea lor.
Apreciez intentia dvs ref. la unitatea noastra in rezolvarea problemelor pensiilor noastre, ba chiar m-as bucura sa prezentati măcar unul din respectivel modele de contestatii si de chemari in judecata, eventual creatie proprie, mai ales ca eu sunt in asteptarea deciziei in baza Legii 223/2015. Dar nu uitati ca si deciziile nu sunt elaborate unitar, specificitatea fiind diferită de la un set la altul, caci nici personalul CPS nu este uniform pregatit, chiar daca el este chemat sa bage niste date intr-un program de calculator (si aste date sunt interpretate diferit de catre lucrator).
Pentru multi dintre comentatorii acestui blog, termenul de contestare al recalcularii (Legea 223/2015), ba chiar si al actualizarii (legea 152/2017), este depasit, de aici rezultând inceputul lipsei de interes pe domeniu (cine si-a propus contestarea, la CPS si la instanță, deja a săvârsit-o), motiv pentru care „tocăm” meticulos partidele politice cu ai lor membri, in vederea cristalizarii optiunii noastre la urne.
Este si aceasta activitate necesara mentinerii capacitatilor neuronale la un nivel superior, individualizat fiecaruia dintre noi, motiv pentru care administratorul ne invita la dezbaterea diferitelor opinii.

PS: Nu vă ascund că sunt pregatit pentru un acerb „duel” in instanță cu CPS si MApN, caci nu am asteptări pozitive privind decizia de recalculare. Nu-i mai puțin adevărat ca am gasit, pe diverse site-uri, fel de fel de modele de contestare sau de chemare in judecată, motiv pentru care le-am printat si, la momentul potrivit, impreuna cu un avocat specializat in domeniu, vom alege unul, care va fi adaptat cerintelor mele, conforme legislatiei.

Leo spunea...

@ Flavius
Daca voiesti "actiune" si pe L 544 pt. Curtea de Apel , adica te consideri citez pe amabilul : " esti persoana vatamata intr-un drept ori intr-un interes legitim prin ordonanta nr. 59/2017. Primul capăt de cerere se referă la repararea prejudiciului produs de ordonanță prin faptul că dreptul de pensie nu-ți mai este indexat din anul 2018 și cu creșterea câștigului salarial, potrivit fostului art. 59, iar actualizarea ce trebuia efectuată de la 01 01 2018, prim majorarea cu 25% a soldei de funcție, de asemenea a fost abrogată abuziv prin aceeași ordonanță, discriminându-te față de viitorii pensionari." ( incheiat citatul din amabilul)
atunci sa-mi spui sa ma apuc de lucru. Dar sa nu ma pui la munca si sa nu deschizi actiune la Curtea de Apel Bacau , ca nu-ti mai spun nimic si te las decat pe mana amabilului...............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

HUHU REZEA, PAI, DATI-NE APA LA MOARA CU ,,CONTRANCIOSUL'' ASTA ADMIRATIV PE SUB CATRAFUSELE LUI OG59, CA LA PASTILA MEA DE PUTUT NU-MI POT FACE NUMARUL SI MA FAC DE RAS!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, sa fie sanse, ca plicul mapa poate fi pus la Posta si ei il inregistreaza instant la Registratura, ramanand sa ma duc cand ma cheama, dar, ma intreb: Oare sa nu fi stiut nimeni de asta pana acum si sa inceapa o astfel de actiune? Sa fiu numai eu spargatorul de gheata la matreata din punga pe care o am? Daca am material greu pe incarcatuta mare in culata, ma duc la rezbel, ca-s dispert de foame de bani, dau faliment dracului! Merg cu materialul de baza, adica il aplic nemodificat, asa cum il detin, cu mici ajustari, asa cum am descris cele 2 articole din Lg. 182/2002, ca nu toti judecatorii le stiu mot a mot, in Motivul Nr.1, desi se pomeneste vag si in Motivul Nr.2 ca sa-i oblig sa-mi actualizeze asa cum zic tezele, plus cu ce mi se ofera pe spart oug 59 de catre trib, insa pe un dosar solid cu doua capete, ca daca motivatia e solida si argumentata nici nu mai e nevoie de clampaneala si schimb de shuete cu juristii la bara fixa de gimnastica juridica! Ma duc acolo si doar sustin cu tarie acele argumente si inscrisuri pe legalitate, ca sa nu ma intind la taclale cu coclarii dau de dreaku' la saracia mea legislativa sa ma faca KO! Deci, sa ma duc acolo cu benele de betoane cu insertie metalica, DA! MA INHAM! Oricum, sunt hotarat acum sa merg chiar si numai cu cererea de actualizare, dar sa fie in paralel cu noua idee ar fi o surpriza si pentru ei ca ma avant la greu pe cascaval! Ori la bal, ori la spital, fratilor!

Leo spunea...

Pt. dl. tehnocrat,
Imi facusem iluzii ca esti rational.
Eu nu ma pot face de ras in ceea ce ai spus, deoarece spre deosebire de individ eu NU SUNT "SAVANT" in drept. De aceea imi sunt permise si scuzate nu numai greselile in aceasta materie dar chiar le-as pute face si voluntar.
Da , daca domeniu ar fi fost domeniul "Quality Assurance" altfel se punea problema.Dar nu e.