Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 03, 2018

Dăncilă înfruntă PE: nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre!

63 comments
Stimați europarlamentari,
În numele României vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care îl reprezint.
Încep cu o întrebare esențială: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV? Pentru instituții? Pentru magistrați? Pentru politicieni? Evident că nu!
Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni! Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din parlamentele naționale! De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție! Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat!
Este legitim să ne întrebăm: în ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre numirile de magistrați, despre lupta anticorupție. Este foarte bine! Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și instituțiile din justiție.
În baza acestor protocoale, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete, în numele luptei anticorupție.
Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovății sau cum erau șantajați martorii pentru a depune mărturii mincinoase.
Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Asta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat. Și cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis, din neglijență sau cu rea-credință, aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană!
Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene.
Comisia de la Veneția spunea că „în sistemul sovietic, parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecătorească”.
În ultimii 4 ani, peste 3.000 de magistrați au fost cercetați de DNA. Practic, jumătate dintre magistrații din România au avut, ani de zile, dosare, prin care, probabil, au fost influențați să dea soluții stabilite în afara sălii de judecată. Nu o spun doar eu, o spun cu multă îngrijorare asociațiile de magistrați din România.
Prin astfel de dosare contrafăcute, au fost înlăturați din funcție un judecător al Curții Constituționale, un vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecători ai Înaltei Curți, mai mulți judecători de instanțe superioare, un procuror general, un șef de parchet superior. În final, toți au fost achitați sau dosarele au fost clasate. Dar ei au fost înlăturați!
Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea și revocarea judecătorilor. Independența e totală, nicidecum restrânsă. Și vă asigur că avem bună-credință și vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.
Există totuși și o parte bună a acestei întâlniri.
Astăzi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România.
De acum, nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se va mai putea vorbi despre Justiția din România fără a se vorbi și despre aceste abuzuri, doar dacă se face un joc politic fără nicio legătură cu justiția.
Întrebați-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri! De ce nu v-au spus nimic, dacă totul era legitim și legal? Puneți-vă aceste întrebări înainte de a ridica piatra împotriva României.
Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte.
Văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat, împotriva unor manifestanți violenți, care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. Nu am văzut aceeași poziție față de evenimentul de săptămâna trecută de la Bruxelles sau față de alte mitinguri din Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, când forțele de ordine au intervenit cu exact aceleași mijloace și cu aceleași proceduri ca cele folosite în România.
Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acțiuni și proceduri practicate peste tot în Europa!
În final vă cer următorul lucru:  Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale Uniunii și nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre! Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali.
Nimeni, niciodată nu va putea întoarce România din parcursul sau european.
Vă mulțumesc!

63 de comentarii:

Unknown spunea...

Un discurs demn de un prim-ministru.

mega2005 spunea...

Un discurs OK. Deci, se poate si altfel. Bufnita de Macovei era turbata de furie si nebunie. Nebuna asta a aruncat Romania in haos cu legile ei de kkt.

Iulian Mareș spunea...

Cel mai bun discurs al unui Premier al ROU în CE!
Trebuie sa recunosc că și Dna. Turcanu ar fi putut fi la fel, dar nu Ares ea șansa asta! Nu are noroc în viață! Ghinion! Și și-a pus și okelari de firmă, progresivi!... :))
Bine, Gorghiu este antologică...
Suna madama la o ușă, în campanie electorală...
"Copilul:
-Cine-i?
-Sunt A.Gorghiu, deputat PNL, deskide ușa!....
Copilul:
-Nu! A zis mama sa nu deskid usa la hoți!"
Așa ceva?!😁🤔
Demonstrat! 😂🤣🤗😎

F16 spunea...

o vaca

CEZAR spunea...

....hai basistilor scarbosi si retardati ..sariti si numarati greselile de ortografie....!!!

vasile spunea...

Un discurs si o atitudine foarte bune. I-a cam lasat cu ochii in soare. Acum poate au inteles si o parte dintre ei cateva adevaruri si daca au probleme concrete de lamurit sa stie unde sa intrebe.

Iulian Mareș spunea...

Dauna totală, data de Premier!
Aștept că unii să-și facă sepuku in prag!

Gigi spunea...

Da,în sfârșit,iată un politician român care nu face mătănii în fața UE.
Bravo!Bravo!Bravo!
LOV,et compania,luați aminte!
Atâta,că iar voi fi acuzat de Huhurezianism
Cârcotașilor,a uitat prim-ministru să pună vreo virgulă?


Negritoiu spunea...

Felicitari pentru continutul discursului si pentru pozitia adoptata de catre Premierul Romaniei! Aceasta este pozitia pe care Romania trebuie sa o aiba in relatiile cu U.E. si cu alti parteneri straini.
Din pacate rauvoitorii,in loc sa inteleaga cele prezentate de catre primul-ministru al Romaniei,cauta si numara greselile de ortografie!
F16(sau MIG 21 ?)
Atat esti in stare sa spui? Ce anume te-a deranjat din continutul discursului? Faptul ca a fost prezentata realitatea,faptul ca apara o institutie a statului care a actionat similar celor din alte tari membre a UE sau ,faptul ca solicita nominalizarea celor care au prezentat date false?

vasile iosif spunea...

Excelent.
Romania se ridica din genunchi pt. prima data dupa 30 de ani. Si asta datorita unei femei.
I-am ierat orice greseala.
Sa traiasca, sa fie sanatoasa.
Jos palaria.
Cu respect,

ifrim spunea...

Bravo Veorica!F16 asa vaca cum zici tu ca este are grija sa-ti intre cu regularitate simbria militara pe card.Daca era dementu chior PM aveai venitul minim garantat instituit de piticul porno.Unii dintre noi chiar meritam asta!

trofin spunea...

Materialul sigur este realizat de consilierii lui Dragnea.

Leo spunea...

Nu intelege despre ce este vorba.
Dar nu este vina ei.

Iulian Mareș spunea...

Hopa....
La drum de seara apar și #Jupuitii!
Dar, dacă este realizat sub îndrumarea viitorului Președinte, ce-i stătea de-a dreapta?
Va trimit oxigen sau jointuri? 😂🤣🤗

Huhu Rezea spunea...

Confirmarea că anarhiștii s-au bucurat și de suportul moral, oare...numai?,al unor rezerviști este data și de unii comentatori de pe acest blog cât și de un fost aviator militar, secretar al Senatului din partea unui partid anarhist.
Pe pagina sa de fb publică un material in care întoarce pe dos intervenția lui Dănilă despre violențele din 10 august .

Stelian P. spunea...

Stie cineva dece cind Viorica vorbea in limba romana TT statea cu castile pe urechi ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu...
Pt # și laptele este negru!
Banii intrați în conturile anarhiștilor lasă urme electronice!
Mai sunt câțiva pași....procurorii adevărați vor desface ițele!

Leo spunea...

Banila , Maestre . Banila nu Danila.
Ai grija cu erorile materiale cam dese in ultimul timp.
PS
Gradina Maicii Domnului, are multe tipuri de flori. Talica iti plac trandafirii iar mie de exemplu imi place floarea soarelui. Dar eu nu ma inversunez pe talica ca-ti plac trandafirii.
PS
ce s-a mai intamplat cu sentinta marinarului ?
Sigur este "dosar politic" , ca asa m-a invatat daddy

Leon spunea...

@Huhu Rezea, senatorul Nicu Falcoi (USR) este acelasi care, acum un an, a semnat in calitate de secretar al Comisiei pentru Aparare, avizul favorabil, fara niciun amendament, pentru aprobarea OuG.nr.59/2017 ! Si noi care ne bucuram ca avem militari in Senatul Romaniei..!!

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Verifica daca translatorul o răstălmăcea bine pe Viorica in limba franceză
😎

Ein Stein spunea...

Viorica a avut o atitudine curajoasa ceea ce a lipsit pupincuristilor fosti Primi dinaintea ei. Este evident ca mare parte a discursului, probabil in totalitate, a fost facut de consilieri si tocmai asta ma nelinisteste. Pentru Dumnezeu nu intelegeti ca nu intereseaza pe nimeni care e situatia reala? Nu ii intereseaza si punct. Degeaba le explici, ei tot doi cai frumosi. Prestatia Vioricai putea fi mult mai buna, din cele cinci minute pe care le avea la dispozitie ajungeau numai primele 30 de secunde cand le-a dat peste bot si le-a spus ca nu a venit sa le dea socoteala si putea sa completeze "Atat am avut de spus continuati voi cu gogoritele, oricum pentru voi nu conteaza ce avem de spus".
Este un pas inainte insa ar trebui mai mult curaj, un razboi nu se castiga cu sfiosenie si umilinta ci cu tupeu si curaj iar noi suntem in plin razboi hibrid si ati vazut cat tupeu porcesc au banditii. Bravo Viorica!

IAR99Army spunea...

@STELIAN
auzea in casti discursul Vioricai Dancila tradus din romana in engleza pentru toti parlamentarii europeni prezenti in sala, ceea ce arata ca TT viitorul presedinte al Romaniei cunoaste foarte bine aceasta limba.
@LEONARD
fii sincer si recunoaste ca tie iti plac la nebunie doar portocalele, tu ai legatura cu floarea soarelui doar in cazul cind aceasta a fost altoita cu portocal. pentru voi portocalii napirliti si lasi galbenul este doar de paravan. v-ati ascuns ca potirnichiile si mai scoateti ciocul din cind in cind, ca cea mai buna aparare este atacul.

Dan B. spunea...


Adevărul este că, deși nu „inghi” PSD-ul, discursul premierului la UE a avut aprecieri pozitive din partea majorității comentatorilor, numai Vâlceanu, Cioloș și sectia de procurori a CSM au manifestat cretinism, criticând-o, fără temei, pe mdm Dăncilă.

PS: Stie cineva ce rasă de bou este aia denumită F-16?

Liviutatarush spunea...

@Leonard http://www.in-cuiul-catarii.info/2018/10/03/base-a-castigat-deocamdata-14884

iceparu spunea...

.Dacă și presa rusa favorabila lui Putin lauda prestația lui Dancila e de bine.Haraso tavarisci.

avianyc spunea...

Acest blog care nu publică opiniile cititorilor și publică înjurăturile unui nespălat pe dinți inclusiv recidiva după ce i se atrage atenția că se adresează comentatorilor trebuie sancționat drastic.
Greu de înțeles atitudinea unui patron de blog.
Însă dacă ii face placere, reacția va fi pe măsură.
Așa ceva nu este permis nici chiar de Google.

Iulian Mareș spunea...

Daca din cam 18 useri cel mult 2 (#11,11111%) sunt impotriva, este de bine sau de rau?
In realitate este si mai mic procentul...., dar si ei, #, sunt tot ai poporului, ca nu or fi ai lui KWI? :))

vosi spunea...

Mda, avem un prim-ministru moscovit și tras de sforicele, pe deasupra.
Bravo, d-le Putin, iată pohta ce-ai pohtit, s-a îndeplinit.
Să-ți trăiască SPUTNIK, izvor nesecat pentru tembeli !

P.S.- văd că sunt permise numai comentariile care pupă în cur PSD-ul și pe autorul blogului.
Asta da democrație, să moară Europa !
Ceaușescu ar fi invidios...

Dan B. spunea...


@Mareș:

Încă puțin și intrau în marja de eroare!

Leo spunea...

@IAR ,
Multumesc pt. cuvintele tale. Esti un simpatic.
Am crezut ca te cunosti cu Leon , deoarece intr-un comentariu de mai demult am inteles ca va-ti intalnit cu prilejul unei sedinte ancmr Craiova. Da era vorba despre acel Mitica , cel mai mare cadrist si uns cu toate alifiile din sucursalele lui 2418. Daca vrei sa afli ceva apeleaza la el cu incredere , caci a cunoscut ceva conserve la viata lui.
PS
MAESTRUL a coborat mult stacheta calitatii comentariilor.
Pe de alta parte , daca ar ridca-o , gazeta ar fi cam anemica.
Este greu sa ceri unor "scriitori" sa formuleze civilizat si fara atac la persoane.
Suntem ceea ce scriem.
@vosi , esti nedrept. Nu politica este punctul forte al acestei gazete ci informatiile juridice despre pensiile militare. Este adevarat ca de cam 1/2 ani aceste informatii s-au estompat fiind coplesite de politica.
Sunt convins ca s-ar putea discuta si acest subiect intr-un mod civilizat. Dar cine s-o faca ?

CEZAR spunea...

Din pacate Nu a luat decat pozele....era si un comentariu amplu !!
Un sindicalist din politie dezvaluie cum si-au tras safii pensii..uriase umfland ilegal salariile.....!!

Iulian Mareș spunea...

În sfârșit,
Apar și cei ce se spala!....de cele mai multe ori doar pe creier!
Un fel de morți vii, zombi!

CEZAR spunea...


COMUNICATE
NATIONAL
CONTACT/PUBLICITATE
vestea TV

Liderul sindical Cănărău aruncă bomba spre Ministrul de Interne: „Şefi din Poliţie cu pensii uriaşe pe baza salariilor umflate ilegal!”

avianyc spunea...

TT, sluga găștii,
oricum nici cu căștile pe urechi nu pricepe nimic.
România este o țară în care corupția endemica și mizeria mustește pe fiecare metru pătrat de instituție a statului iar Viorica citată cu emfaza de Huhurez nu-și dă seama nici aici ce gafă enormă comite când spune "nu permiteți ca în România să se întâmple ce nu este permis în alte state din UE "
Adică, în nestiita ei a spus cu alte cuvinte "nu permiteți în UE condamnați penal în fruntea instituțiilor statului ca în România ".
Bravos aplaudacilor!!
@ Vosi
Greșit "tembeli ".
Corect "retardați ".

CEZAR spunea...

@/Vosi
Ai baut apa de la catel...??

Huhu Rezea spunea...

@avia
Ai minte de bolând!
Nu sunt permise in celelalte state membre UE protocoale secrete intre instantele judecătorești și serviciile secrete.Instantele au cedat singure independenta lor în fața SRI.
Nu sunt permise interceptări de poliție politică.

Leon spunea...

Leonard, Mitica este mare si in prezent, avand functia de Prim Vicepresedinte al Filialei Dolj "Mihai Viteazul" !
Cu "Soimul" in mod sigur m-am intersectat fie la adunarile anuale ale Filialei, fie la festivitatile desfasurate in Craiova cu prilejul sarbatorilor de 9 Mai, 25 Octombrie sau 1 Decembrie..! Este mai dificila identificarea..:))

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Au intrat deja la "Și alții!"

Și acum sa vedem cum stăm, pe cifrele Departamentului de Stat al US, cu valorile corupției reale...nu cum spălații pe singurul neuron paralizat, încearcă să toarne altora cenușă în cap și lor nu!
"Află ce poți face tu pt tara ta și nu țară pt tine!" JFK.
Citiți și dați-le cu tifla năimiților de #!..

https://m.activenews.ro/prima-pagina/Replica-usturatoare-la-apelul-ambasadelor-STOPati-exportul-de-coruptie-151635

F16 spunea...

Nu o mai pupati in curul ei cat malul.Nu a facut decat sa citeasca cu o privire tampa ce i-a dictat psdul care urineaza pe noi rezervistii cu mare bolta.Nu ne foloseste la nomic curajul unui imbecil care nu stie ca de la ue ne vin banii de sosele subventii etc.O VACA

Iulian Mareș spunea...

F35,
Turcanu! Ea era mai bună!
....și mai zvelta....și mai tânără!
Ea, și-ar fi pus și lentile de contact violet!

iceparu spunea...

Ce sula lui Hector.Noi avem vana?Ce ne trebuie noua UE?Sa vina acasă toți romanii.Plecam la ruși. Au votky,au hazeaica deranjatilor la mansarda.

IAR99Army spunea...

@LEON
Nu esti bine documentat. Eu nu mai sunt membru ANNCMR de prin 2014, cind m-am retras si de la CAR-ul lor, intrucit am constatat ca nu ma reprezinta ca rezervist, ei se ocupa doar de avansari in rezerva si de obtinerea de grade militare(o sa le trebuiasca dincolo.... crezind ca si acolo vor ordona) si de papat banii primiti de la MApN(mese festive, excursii prin tarile balcanice si bilete de tratament doar pentru cei din conducere). Poate ca ne-am intersectat pe la unele festivitati in perioada 2009-2014 dar eu reprezentam atunci SCMD Craiova insa daca imi spui numele real imi voi da seama daca am vorbit vreodata. Singura asociatie unde mai activez este PROCONCORDIA Craiova.
@LEONARD
Inca odata ai luat plasa, e drept ca asta este mai ...mica. Pe Dolea l-am cunoscut foarte bine cind am intrat in PRM(el avind ceva vechime in partidul lui Vadim) si intimplarea a facut ca intr-o anumita perioada sa lucram intr-o anumita institutie din Craiova si te asigur ca te inseli, nu este asa de tare cum il crezi tu, daca ai fost conserva lui inseamna ca te-a impresionat tare cind iti facea instructajul, l-ai crezut SUPERMEN SPAY.

Iulian Mareș spunea...

IAR,
Câtă dreptate ai...
M-ai făcut curios, am căutat și am văzut niste foto cu ofițeri (r) în uniformă, unii cunoscuți de mine!
Nu m-am simțit confortabil știind gradele lor reale!
Idem structura centrală!
Un fel de mascaradă ffff ieftina!

Dan spunea...

(Tuta absoluta, mancurta infractorului Drac-nea scoate colonia de sclavi lasi din UE iar voi o laudati.Pe Mares ospatarul kaki ( din SM comuniste ) cu sinapsa rosie il inteleg pentru ca dupa o viata inutila de infipt scobitori cu strgulete in harti primeste o pensie de peste 10 000 lei de se mira si el de pleasca . Pe ceilalti aplaudaci nu . Sunt eu calugarul Pahomie ,maiorul initiat Dan Aldea.

iceparu spunea...

Ce sula lui Hector.Noi avem vana?Ce ne trebuie noua UE?Sa vina acasă toți romanii.Plecam la ruși. Au votky,au hazeaica deranjatilor la mansarda.

IAR99Army spunea...

@UNKNOWN
pe tine te caracterizeaza LASITATEA, intii ca musti si fugi si al doilea ca te ascunzi ca un las sub un ID necunoscut, probabil ca asa faceai si cind erai in activitate. De initiat sunt de acord cu tine, ai fost bine instruit in acest sens si baietii destepti te-au stors ca pe o lamiie. se vede ca nu mai ai vlaga ca de caracter DUCI MARE LIPSA.

Iulian Mareș spunea...

IAR,
Cat de mult curaj are individul ce postează cu nume și prenume la vedere!
Lasa-l IAR, să se "simțească" și el bine, odată-n viață!

Leon spunea...

IAR99, faptul ca ai ales sa pleci de la un CAR puternic cu peste 1500 de membri si de la o asociatie a cadrelor militare in rezerva si retragere cu aproape 1000 de membri, si acum activezi la PROCONCORDIA si ROMIL Craiova, cu un numar mult mai mic de membri, ne arata cat de ,,uniti,, suntem in apararea drepturilor noastre, si culmea este ca toti ne desfasuram activitatea sub acelasi acoperis ! Asta Da UNITATE..!
Cand ai timp, urca la etaj, unde se afla clubul Asociatiei, si pe langa expozitia de fotografii ce prezinta o mica parte din activitatile asociatiei desfasurate de la infiintare(anul 1991) si pana in prezent, citeste si cele trei carti scrise de Conducerea Filialei ANCMRR: ARC peste TIMP 1991-2006, Arc peste timp 2007-2013 si Monografie Doljana(2016).
In ce priveste fondurile necesare unor activitati, sa stii ca cele mai multe provin din buzunarul participantilor, putine din sponsorizari( Legea nr.32/1994 ) si deloc de la MApN. Ministerul poate da bani Asociatiilor care au mai mult de 500 de membri si sunt de utilitate publica numai din toamna acestui an odata cu publicarea in MO nr.832/28.09.2018 a Ordinului M 161/12.09.2018, privind sprijinirea asociatiilor militare.
PS.Ultima participare a 9 persoane (13-15 sept.) din cadrul Filialei, la comemorarea a 146 de ani de la moartea lui AVRAM IANCU, Craisorul Muntilor, cu momente deosebite desfasurate la TEBEA si CAMPENI,( in Tara Motilor patriotismul romanesc este la el acasa..!) a costat 250 lei de persoana.

Dan B. spunea...


Niște tembeli de pe aici se tot intreabă ce mare rahat ar fi făcut mdm Dancilă la Bruxelles, fără a pricepe că este primul politician de vârf, intre premieri și președinți, care prin discursul său a reușit să mai recupereze din suveranitatea României, vândută la kilogram de către Basescu și Iohannis.
Faptul că a deschis gura și a citit un discurs scris de oricine, dar asumat de ea, reușind să schimbe, măcar in parte, opiniile auditorilor, este un real succes. Chiar contează cine l-a scris, nu persoană care si-a asumat fondul în cauză? Nu sunt PSD-ist, dar nici tembel ca alții, care nu au priceput noima discursului!
Personal, promovez ROEXIT, eveniment care, in plan financiar, ar aduce mai multe avantaje nației române prin taxele vamale și de tranzit percepute de la operatorii în transporturi, exportatorii de bunuri, servicii și alimente, etc. Sau nu vedeți Portul Constanța ca o anticameră a produselor chinezești, indiene, japoneze, coreene?
ROEXIT se recomandă cu atât mai mult cu cât fondurile de coeziune vor fi, incepând cu 2019, de două categorii, pentru zona euro și pentru cea non-euro.
Sau n-ati priceput că Cioloș a fost trimis aici ca să nu absoarbă fonduri europene, cele programate întorcându-se la „licurici”?
Sunt uimit și de faptul că destui colegi încă neagă aspectul pozitiv al referendumului, motivând ca in Codul Familiei scrie de familia alcătuită de un bărbat și o femeie, deci banii pentru acest referendum ar fi trebuit redirecționați către alte ținte. Oare ei nu pot pricepe că acest cod al familiei poate fi schimbat intr-o săptămână de către o altă majoritate parlamentară cretină? Pe când inscrierea expresă în Constituție ar face imposibilă respectiva idioțenie, căci, tot așa, un referendum poate schimba asta.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Încep să dau crezare celor care spun că mulți dintre bărbații care fac propagandă împotriva referendumului au avut probleme ca să se apropie afectiv de o femeie sau, daca sunt căsătoriți ...saracii s-au aflat sub papucul nevestei.
Nu înțeleg de ce niste gay se bagă în seamă la acest referendum. Doar... nu-și pot închipui că ei pot impune reguli heterosexualilor

CEZAR spunea...

Basistii...scarbosi sunt toti ..homalai ..!!

Stelian P. spunea...

@Dan
Facind abstractie de argumente de genul „tembeli, iarasi tembeli, majoritate cretina” care va legitimeaza pe deplin competenta, am si eu citeva intrebari:
- Dupa roexit iesim si din NATO ca si aia au idei „cretine” ca si cei din UE ?
- Dupa ce ne transformam si noi intr-o insula in Europa pe cine ne mai bazam, pe China (tara comunista strins legata de Rusia), pe India, pe Japonia..? adica pe tari apropiate de noi geografic ? Apoi ne declaram neutralitatea si traim liberi si independenti ca si fratii de peste Prut ?
- Daca intrarea in UE a fost conditionata de apartenenta la NATO si in caz ca mai raminem in alianta, care o sa fie relatiile dintre noi si ele, cam ca in Turcia ? (inflatia creste si la noi, deci primul pas e facut deja).
- Cui ii dam apa la moara cu asemenea idei, nu cumva Rusiei ?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca tot vreti sa modificati Constitutia conform prevederilor unei legi, nu credeti ca ar fi cazul sa introduceti in legea fundamentala si prevederile art. 377 CP caci „inscrierea expresă în Constituție ar face imposibilă respectiva idioțenie, căci, tot așa, un referendum poate schimba asta.” ? Logic, nu ?

Stelian P. spunea...

@Dan
Daca vreti ca portul Constanta sa fie o antecamera a produselor provenite din Asia (si eu vreau asta) v-ati gindit macar o secunda ca daca iesim din UE, antecamera romaneasca o sa devina o poarta de iesire spre o Europa care ne va impune taxe vamale de toata frumusetea ?
Apropo de cretini, daca vreti sa fim o poarta de intrare in Europa atunci TREBUIE SA FIM IN EUROPA NU IN AFARTA EI, trebuie sa fim in spatiul Schengen si pentru asta trebuie sa lasam coada mai jos caci altfel portul Constanta o sa fie doar motiv de fudulie pentru tembeli.
Dvs. ginditi inainte de a posta toate prostiile ?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Dta confunzi definirea unei institutii de drept civil, cum este căsatoria, cu o infracțiune, cum este cea de incest? Era scuzabil @iceparu, dacă spunea idioțenia asta.
....
Dacă ne mai lasăm mult timp calcati pe coadă de o tara ca Olanda, portul Constanța nu are nicio perspectivă.
Istoria ne invată ca niciun tratat international nu este veșnic. Trebuie sa gândim și in termeni post NATO si post UE, dacă vrem ca această țară să mai dăinuie.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Homosexualitatea era nu de mult si ea o infractiune si e plinsa pe aici de unii. Nu e vorba de o confuzie ci de un simplu exemplu. Se poate scoate sanctiunea si faptul ca in Constitutie nu e prevazuta fapta e motiv pentru alt referendum. Puteam sa caut ceva in dreptul civil si atunci ce ati fi spus ?
Olanda e unul din marii investitori pentru noi asa ca ar fi bine sa fim atenti la ce ne reproseaza. Nu au dreptate ca la noi (mai ales in vama portului) coruptia e la ea acasa si in general in toate vamile ? Mergeti la orice sediu vamal si o sa vedeti acolo un salon auto cu cele mai luxoase modele. Nu au dreptate cind ne cer un lucru simplu si anume sa nu alegem infractori in functii de decizie, infractori care fac legile la noi ? Nu avem oameni fara pata in Romania ?
Putem sa gindim si in termeni post...dar oare asta nu-i indreptateste pe occidentali sa nu aiba incredere in cuvintul nostru si sa ne trateze asa cum nu ne place ? Dupa ce am intrat in NATO am avut ocazia sa beau citeva beri cu doi germani din fosta RDG. Stiti ce m-au intrebat ? Cind avem de gind sa intoarcem armele ? Va imaginati ce mindru m-am simtit ? Si daca tot ne ridicam poalele ce propuneti in locul UE si NATO ?

CEZAR spunea...

Portul Constanta ...va deveni printre altele bastion SUA-NATO in M.Neagra ! Asa ca toti ..pas..!

Dan B. spunea...

Așa se întâmplă când „anestezia” la prostie este eficientă, nu doare!

@Stelian P.:
Stii cumva după cât timp intervenția militară americană ajunge la nivelul optim pentru apărarea României, într-un conflict militar cu Rusia? După min 4 (patru) săptămâni, timp in care rusul ajunge dincolo de Berlin și Roma.
Ți-a spus cineva că „motorul” dezvoltării economice este functional, în primul rând, doar dacă există relația de bună vecinătate, astfel încât produsul importat/exportat să nu fie tarat cu mari taxe de transport, eventual transoceanice? O garnitură de mobilă românească este mai vandabilă la ruși decât la argentinieni.
Nu neg că mai sunt și alte câteva posibile teme de referendum, însă actuala degradare morală, începută tot în Olanda, dar amplificată masiv la nivel european (vezi și Norvegia, Suedia, Franța, Germania, cu preluarile de copii din familia tradițională și ulterior cedați cuplurilor homosexuale), a devenit prioritară în România, spre interdictia oficializării familiei atipice. Este drept că, în Codul Familiei, se prevede acum că familia este cea formată dintre un bărbat și o femeie, dar acst act normativ poate fi modificat oricând de oricare majoritate parlamentară. Pe când Constituția nu poate fi modificată decât prin alt referendum. Nu pare ciudat că USR, Iohannis și Biserica Luterană s-au poziționat pentru boicotarea referendumului? Desigur, mai există și neutralitatea Bisericii Catolice, a PNL si ALDE, incl a unor formatori de opinie din media,care au promovat absenteismul, ceea ce induce pasivitatea pentru degradarea moralității.
Chiar dacă România ar vrea să se înscrie intr-un trend al optimizării dezvoltării economice, lipsa de moralitate ar duce in desuetitudine realizările în cauză.
Orice modificare a unui regim dintr-o țară aduce fiscalitate crescută, însă, în timp, aceasta revine la cote normale.
Îmi spui cam ce interes are Rusia in preluarea ostilă a României? Eu cred că doar pentru a îndepărta flancul NATO de ea; eventual, pentru „prietenul” V. Orban, este gata s-o cedeze Ungariei. Altfel, Rusia nu este interesată in acapararea de noi teritorii, preferând „cordonul sanitar” față de NATO. Sau ai uitat că cele două pacte militare, de cândva, s-au angajat la dizolvare simultană? Rusiei îi este suficient că are SUA „în cârcă” la O. Pacific, dar măcar în partea europeană să scape de amenințare.
In prezent, crezi că productia exportată de asiatici intră în Europa fără taxe vamale? Te inșeli, căci tările meditaraniene fiscalizează exporturile asiatice.
Olanda – investitor strategic? Unde, in Piata de Flori dela Chirigiu? Portul Constanța le-ar oferi posibilitatea nerestricționării traseului drogurilor în Europa și, pe aceeași rută Rotterdam – Constanța, exportă prostituție si homosexualitate. Iar dacă-mi vii cu chestia „șantier naval”, las-o, căci domeniul ăsta-i atractiv și pentru alții, nu numai pentru Olanda, principalul adversar european al României dintre cei mai aprigi.

@Cezar:
Zona Constanța pentru americani? Stii cumva că polonezii au negociat dur cu yankeii pentru amplasarea bazei militare, prevederile acordului aducând chirii substanțiale, absorbtia forței de muncă si reguli clar precizate ca obligații pentru ambele părți semnatare?

was spunea...

vorbimvorbe in vant, domnilor uni de aici iubesc rosul,galbenul ,portocaliul eu prefer verdele ala sfant ROMANESC nu romanesc

IAR99Army spunea...

@LEON
deci tu singur recunosti ca voi aveti peste 1000 de membrii si ca daca o asociatie de utilitate publica ANCMRR(pentru cine oare sunteti voi de utilitate publica ca daca intrebi pe membrii vostrii sunt majoritatea nemultumiti, singurul motiv care ii tine in asociatie este CAR-ul, tine minte aceasta remarca)are peste 500 de membrii primeste bani de la MApN, deci implicit si voi primiti. Daca va duceti undeva pe banii vostrii asta este valabil doar pentru simplii membrii, cei din conducere se duc pe banii altora. Tu vorbesti de unitate a asociatiilor, ong-urilor si a sindicatelor cadrelor militare in rezerva ? voi care a-ti interzis rezervistilor membrii ANCMRR sa se inscrie si in SCMD(pe cind noi le indicam membrilor SCMD sa se inscrie si in alte asociatii ca sa cream unitate) ori in alte asociatii ? cind PDL cu base&boc in frunte ne umileau, ne taiau pensiile si ne batjocoreau pe toate canalele media iar noi cei din SCMD eram singurii care ne bateam cu hidra portocalie, ne expuneam familiile si apropiatii iar pe voi va interesa doar legalitatea infintarii sindicatului rezervistilor militari ? ASA VRETI VOI UNITATE ? si observ din afirmatiile tale ca va sta acum in git si ROMIL ori PROCONCORDIA ? PAI NU VA ESTE RUSINE ? Stii ca pe 20.09.2018 multe asociatii ale rezervistilor au cerut infiintarea unui sindicat al activilor cum au majoritatea statelor din NATO ? iar voi a-ti tacut ca va este teama sa nu mai apara inca o asociatie de utilitate publica, in schimb cereti in continuare desfintarea unui sindicat care a avut o mare importanta pentru noi cindva si inca mai are pentru apararea onoarei, a demnitatii si a drepturilor noastre legitime. TE CREDEAM ALTFEL dar acum m-am lamurit ca esti LEONARD 2.

Stelian P. spunea...

@Dan
"Olanda – investitor strategic? Unde, in Piata de Flori dela Chirigiu?"

https://www.capital.ro/topul-tarilor-care-au-investit-cei-mai-multi-bani-in-romania.html

"Invatati, invatati, invatati !" V.I.Lenin (daca tot va plac rusii)

Leon spunea...

IAR99, eu am scris cele de mai sus in nume personal, nu in numele celor 30.000 de rezervisti militari, membri ai ANCMRR ! Dar ai dreptate, deja am inceput sa ma rusinez...si incerc sa nu mai raspund la provocari..!
Prefer un dialog civilizat cu Leonard, chiar daca avem optiumi politice diferite.

IAR99Army spunea...

@LEON
Daca intr-adevar ai a te rusina dupa cum singur afirmi de cele spuse despre asociatia ta draga care a facut si face in continuare intelegeri de supusenie si umilire fata de cei care ti-au micsorat pensia si te-au jignit dar in acelas timp esti nemultumit de cei care totusi ti-au dat ceva in plus du-te la LOV si spunei ca vrei sa dai diferenta inapoi ca si asa este foarte indestulatoare, ori vorba lu BASE ai furat-o si esti un OT(la olteni asa se pronunta hot). Fai umbra pretenului tau LEONARD adoratorul acuzatorului tau ca esti hot, si atunci nu este de mirare de ce armata si angajatii/rezervistii sai este in continuare batjocorita si umilita.