Un produs Blogger.

luni, noiembrie 26, 2018

Combateţi propaganda neomarxistă! Naţiunea română s-a format în secolul al XIX-lea

14 comments

Mariana Deac :
Stinge focul dintre frați!

Continuă să fie difuzată pe toate televiziunile o un clip publicitar despre ziarele Marii Uniri. Textul rostit de Victor Rebengiuc cuprinde un supărător neadevăr.  Zice că naţiunea română a apărut pe lume odată cu Marea Unire din 1918. 
Chiar nu intervine nimeni pentru stoparea unui neadevăr istoric? 

 Un excelent rezumat al formării naţiunii române citiţi aici
„Deşi formarea naţiunii române a fost un proces complex,, cu adânci rădăcini în istorie, despre apariţia efectivă a naţiunii,române nu se poate vorbi decât în veacul al XIX-lea, veac al „culturii eroice " (deci şi al conştiinţei naţionale), veac în care se formează o piaţă unică, o economie naţională, un stat naţional (1859).
Anul 1918 marchează desăvârşirea statului naţional unitar român, în urma Marii Uniri, care a redat patriei străbune teritoriile Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei.
Principalele momente în formarea conştiinţei naţionale româneşti au fost:
- Unirea de la 1600, realizată de Mihai Viteazul;
- redactarea, în 1791, a documentului „ Supplex Libellus Valachorum ", în care sunt enunţate dezideratele naţionale ale românilor ;
- revoluţia de la 1821 ;
- revoluţia burgheză din 1848, care a trezit solidaritatea naţională ;
- 1859, Unirea Moldovei cu Ţara Românească ;
- 1918, Marea Unire.
În concluzie, principalele premise care au făcut posibilă crearea naţiunii române în veacul al XIX-lea au fost: realizarea integrităţii economice şi politice a Ţărilor Române (1859) şi redobândirea unităţii culturii român

Adaug alte două evenimente peste care site-ul  de mai sus a sărit.
-Dobândirea independenței în anul 1877, eveniment care a desăvârșit crearea statului național român, dublată de declararea Regatului României la 10 mai 1881. 
La anul 1918 națiunea română avea deja o vârstă de 40 de ani. Era formată din olteni, munteni, dobrogeni și moldoveni. 
La 1918 națiunea română s-a întregit prin unirea cu transilvănenii, basarabenii, bucovinenii și românii din 1/2 din provincia Banat.
  
   Excelent este și articolul lui Dan Andronic din Evz„ Vampirii politici atacă...”
„Dacă tot vorbim de Istorie, de Anul Centenarului trebuie să punem capăt manipulărilor provenite din neștiință sau răutate și să spunem exact cum stau lucrurile.
Propaganda comunistă care ne-a înveninat timp de 45 de ani nu a fost contracarată în mod eficient, iar discursurile neomarxiste ce le auzim din partea USR, a grupării lui Dacian Cioloș, a unor comentatori TV de tipul lui Cristian Tudor Popescu sau Moise Guran, pe post de influenceri, îmi aduc aminte de vampirii ce populează imaginarul adolescenților lipiți de Netflix.
De aceea aș fi vrut să citesc și să văd mai multe explicații legate de simbolul Catedralei Neamului, de nevoia de identitate națională și de Istorie, decât să combat comparații stupide legate de construcția Catedralei și construcția unui spital sau a unei autostrăzi.
Trebuie înțeles că atunci când veacul se năștea, România avea nu numai un monarh luminat, Carol I, un stat ce-și obținuse independența și devenise Regat (1881), dar și o Biserică autocefală, desprinderea de Patriarhia de la Constantinopol având loc în 1885. Biserica Ortodoxă devine biserică națională prin Constituția din 1866.”

14 comentarii:

radu spunea...

Foarte bine venit acest articol!
Nimic nou (pentru unii) ca televiziunile private promoveaza voit interesul antinational, este foarte trist ca televiziunea nationala finantata de la bugetul tarii a cazut si ea.

Iulian Mareș spunea...

Aici, fiind o argumentație grea numai #Stelica, doamnele Aurel și Dogioiu, precum și "ăla de spărgea gheață și nori cu capuțul lui mic, mititel" ne pot da judecați de valoare , mai mult sau mai puțin luterană!
Aștept denigrările profesioniste, dar voi publica tot, în situația asta, cât și relațiile ei cu "Garda pretoriană"!....
Eu doar vă aștept...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar sigur că nu mă așteptam că singurul "NEGHIOB" al blogului să revină!
Asta da neghiob, nu doamna Aurel!

Huhu Rezea spunea...

@drăghici
Anul 1918 face parte din secolul XX.
Reciteşte articolul.
Cominternistii au susținut teoriile statului român întârziat și artificial.
Noul proletariat neomarxist, neocomunist, globalist, #rezist a înlocuit cuvântul exploatatori cu corupți și lupta de clasă cu lupta împotriva corupției.
Nimic nou sub soare!

Huhu Rezea spunea...

"Drăghici
Nu ar fi rău să te mai documentezi la istorie şi doctrine politice.
Vezi când devin popoarele naţiuni.
Unele popooare, chiar mai mari decât cel român, nu au devenit naţiune nici până acum, pentru că nu s-a putut constitui în stat independent.

Huhu Rezea spunea...

"Drăghici
Prima propoziţie din titlu este un îndemn, iar a doua, neavând semnul întrebării, este o constatare a adevărului istoric.
Neocomuniştii globalişti de astăzi, urmaşii revizioniştilor de ieri, susţin că naţiunea română s-a constituit abia în secolul XX.
Văd că eşti un ardent neocomunist, ca şi cei care au conceput clipul publicitar despre Centenar. Ala citit de actorul ...hârtie igienică.

dragos946 spunea...

Romania devine regat la 14 martie 1881 nu la 10 mai 1881.

Iulian Mareș spunea...

Deh,
Țărani neghiobi eu nu am văzut!
În skimb...este unul pe aici, de coma!
Eu cred că ar trebui să-și ceară mai întâi scuze...și să "postească" ceva timp, cu doamna Aurel!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Corcodel și Aurel nu au comentat pe acest topic.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
dar citesc!
In plus unul doar ataca ca taurul in fonta, iar ea doar copiaza articole de pe Net, atribuindu-si-le!
Tot la sergenti majori mesianici intra si ei!....numai ca sunt mai prost nobilati la partea superioara!

Podar spunea...

la acest program face referire domnul Draghici,
http://www.mfinante.gov.ro/acasa.html;jsessionid=P5-V4LVJZ34e6b1M1h48T3S8wArQmIa7tr3adOmJ.slave1:server13?method=detalii&id=999612508

Ma intereseaza si pe mine parerile celor pregatiti in domeniu.

Iulian Mareș spunea...

Un neomarxist bătrân ca bolșevismul a ieșit nevopsit!
De
CA Alba Iulia nu a dorit să vopsească Cocota de la PG și a pasat plângerea către CA București, pe motivul: lipsă competență!
Eu cred că venerabilul Cocotă este lipsit de competență profesională și o marmeleș turte la trecerea timpului!

Leon spunea...

Sa nu uitam ca astazi se implinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Romania, dupa Unirea Basarabiei cu Romania la data de 27 Martie 1918, provincii care astazi nu mai fac Romania Mare..!
Si trebuie sa avem mare grija sa pastram in continuare Transilvania langa Moldova si Tara Romaneasca !

Huhu Rezea spunea...


Istoricul Lucian Boia despre formarea României ca stat.

„M-a oripilat expresia Mica Unire. Am impresia că nu prea se mai pronunţă; poate am contribuit cu ceva. Era un soi de condescendenţă: că în 1859 s-a făcut mai puţin decât în 1918. Nu-i adevărat. Atunci s-a făcut România. Îi aud pe mulţi spunând inclusiv la televizor că România există de 100 de ani. Există de la 1859, atunci fiind Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, cărora li s-a alipit Dobrogea două decenii mai târziu. Şi apoi toate celelalte provincii: Basarabia, Bucovina şi Transilvania. Celelalte provincii s-au integrat într-un stat gata construit, dovadă că avem o Constituţie din 1923 asemănătoare cu cea din 1866, cu unele modificări inevitabile.”

Citeste mai mult: adev.ro/pj2cm7