Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 24, 2018

UNPR a sărbătorit Centenarul, promiţând că va fi alături de militarii activi şi în rezervă

27 comments
Preluare de pe pagina de FB a domnului general Gabriel Oprea
Dragi prieteni,

Astăzi am participat la ceremonia organizată de UNPR București pentru celebrarea Centenarului și am depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul național din Parcul Tineretului.
Le mulțumesc tuturor rezervistilor din ministerul apararii si din ministerul de interne care ni s-au alăturat la acest eveniment.
Îi mulțumesc în mod deosebit generalului de flotilă aeriană Radu Theodoru, veteran de război, prestigios scriitor, cu peste 70 de volume publicate în cei 95 de ani de viață, pentru cuvintele de suflet adresate celor prezenți.
De asemenea, am fost onorați să-l avem astăzi alături de noi pe generalul Ion Dobran, veteran, pilot de excepție, care peste foarte puțin timp va împlini 100 de ani de viață. Îi spun și pe această cale “La multi ani!”
........
Mesajul pe care noi, Uniunea Națională pentru Progresul României, dorim să îl transmitem pentru Ziua Națională, tuturor românilor, este de unitate și solidaritate.
La 100 de ani de România unită, cred că am înțeles cu toții care ne este destinul, ca națiune și care este obligația noastră față de generațiile viitoare.
Avem datoria să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit.
Am înțeles cu toții cât de mult contează unitatea, independența și suveranitatea câștigate cu efort, cu sacrificiu și cu sângele eroilor noștri.
Ziua Națională este un moment de reamintire a sacrificiului suprem făcut de militarii români, fără de care nu am fi putut sărbători în acest an 100 de ani de România Mare.
Tocmai de aceea, ne-am adunat astăzi aici, pentru a depune o coroană de flori în cinstea eroilor noștri, în acest loc special – Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national.
Acest monument are pentru mine o importanță deosebită. El a fost realizat de către specialiștii de la Armată, prin contribuția personală a mea și a primarului Piedone, ca un omagiu veșnic adus militarilor care și-au onorat cu demnitate jurământul făcut față de Patrie. Pe monument sunt reprezentate toate armele Armatei României: infanteria, aviația și marina. După cum știți, am inaugurat monumentul în anul 2010, când l-am donat Ministerului Apărării Naționale. El este un simbol al recunoștinței supreme față de cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale românilor și ale umanității.

România este țara tuturor cetățenilor săi. Pentru ei, trebuie să privim cu toată responsabilitatea către valorile, principiile și reperele care ne definesc ca națiune și trebuie să construim o națiune mai puternică și mai unită.
La nivelul societății noastre sunt, din păcate, în ultima vreme, multe lucruri care ne dezbină. Cred cu tărie că Centenarul este un moment în care ar fi bine să reflectăm la ceea ce am primit de la înaintașii noștri, să depășim divergențele de opinii, culorile politice, interesele personale sau de grup și să luptăm împreună pentru interesul national, pentru România.
Pentru că lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart.
O Românie Unită nu poate exista fără o societate unită. Așa cum o Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic.
Am considerat întotdeauna că instituțiile care formează sistemul de securitate al României trebuie să fie puternice, iar haina militară trebuie să-și recapete prestigiul pe care îl merită.
De aceea, am sprijinit prin măsuri concrete, inclusiv de natură legislativă, instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională.
Ele trebuie susținute, iar oamenii care le formează trebuie să aibă un nivel corespunzător al condițiilor de viață și de muncă.
Ei trebuie sprijiniți în continuare cu măsuri care vizează drepturile lor de salarii și pensii, precum și dotările, echipamentele și tehnica militară cu care își desfășoară activitatea.
UNPR va continua să fie alături de militari, de polițiști, de pompieri, de jandarmi activi și în rezervă și va continua să vină cu soluții pentru aceștia.
La mulți ani tuturor românilor, la mulți ani România Unită!

27 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Comentariu mutat-

Cornelius Flavius Ifrim spunea...


Generalul Oprea a avut discutii cu Dragnea si au cazut la o intelegere sa participe impreuna, UNPR cu PSD, la europarlamentare, la locale, prezidentiale si parlamentare,avand la Tribunal deja o intelegere mai veche, valabila si azi. Deci, este bine, pentru ca Oprea pune conditii in acest caz, cerand rezolvarea situatiei noastre, si de acum avem sperante mult mai mari. Trebuie acum rezolvata problema puzderiei de partidulete conduse de tot atatia generali oportunisti, si de la sine se vor stinge, militarii constientizand ca n-au nci o sansa vor fi atrasi de UNPR sa-si gaseasca tinta dorintelor. Generalul Oprea se tine de cuvant, indiscutabil si cu mare fermitate, sa ne rezolve toate problemele, si nu degeaba a apelat la aceasta alianta. El lucreaza incet, dar sigur, nu se grabeste pana nu se asigura ca i se respecta tot ceea ce va cere. Au fost 400.000 membrii UNPR, acum mai sunt 170.000 si au inceput deja sa vina oameni in partid, sa creasca numarul. In tara e o ampla actiune de reorganizare, se semneaza aliante cu cele mai mari sindicate, deja Alfa a semat un Protocol de colaborare, cat si CFR sau altele, civile si militare, crscand gogoasa. Eu sunt bucuros de alianta si realzati si de ce, fiind singura noastra sansa. Oprea a avut discutii si cu alte partide, deocamdata ce se stie si ce au discutat inca nu s-a precizat, eu v-am informat, dar cel mai sigur este ca alianta de baza este PSD, si probabil ca Generalul vrea sa aduca membrii si din partide mici, sau nemultumiti din diferie partide sa ingroase partidul cu noi membrii. Cu Ponta sa faca aliante este mai putin probabil, stindu-se ca este si capos, conflictual, instabil si n-are el puterea sa schimbe oug-uri sau legislatii. Trebuie sa recunosc ca PSD va avea si in viitoarea legislatura o majoritate confortabila, si deci alianta poate sa ne fie benefica.

CEZAR spunea...

""În legătură cu problema juridică pe care o are UNPR cu PMP, Oprea a spus că speră să o rezolve pe cale amiabila"!!!???
========================
Sa cazi pe spate razand ca prostul......

Iulian Mareș spunea...

Am citi despre înțelegerea cu PSD! Dar, cu ce să-i sprijine?....cu bani, cu vorbe?...cu pielea ursului din pădure?
Serios, acum!

Huhu Rezea spunea...

Sunt multe articole pe acest blog care fac referire la UNPR şi Gabriel Oprea. Le puteţi reciti după eticheta UNPR sau, cautând în blog, după numele Gabriel Oprea. Majoritatea acestor articole este critică, dar, când a fost cazul, am recunoscut contribuţia benefica a domnului general în apărarea drepturilor militarilor activi şi în rezervă.
Nu voi ierta niciodată greşelile făcute de politicienii Dan Voiculescu şi Gabriel Oprea care au trădat şi au sărit în barca sinistrului Traian Băsescu. De aceea, nu-i compătimesc pentru că şi ei au devenit victime ale sistemului juridic odios creat de Băsescu, Monica Macovei şi Tăriceanu, în primul mandat de tristă amintire al matrozului.
Domnul general a sprijinit implicarea în politică a serviciilor secrete, indeosebi a celui al Armatei(vezi cazul Turcescu şi al politicienilor şi magistraţilor care au primit grade), astfel că, prin aşa zisul Binom SRI-DNA, a implicat serviciile şi Parchetele în realegerea lui Băsescu în 2009.Este celebră operaţiunea Sufrageria din casa sa.
Interesul naţional, atât de drag domnului general, era să continue guvernarea Nastase în 2005.
Domnul general încearcă acum să resusciteze UNPR, după ce urmaşii săi l-au închinat şi în formă celui care l-a năşit. Adică lui Băsescu.
Cu ajutorul rezerviştilor este posibil să iasă la liman, cu condiţia de a nu declara o alianţă electorală cu PSD.
Ca moderator de peste 5 ani al acestui blog, citit de mii de rezervişti, am constatat că cei mai mulţi dintre aceştia au involuat politic de la PRM la PDL Băsescu, iar acum mulţi consideră că este coool să fie de dreapta, deşi dacă le citeşti comentariile sunt de un stângism sperietor. Orium, mai toţi sunt votanţi anti PSD.
Prevăd că în acest partid îşi va găsi locul şi ilfoveanca Gabi Firea. Cineva a sfătuit-o că poate avea şanse la prezidenţiale, încălecând şi pe mârţoaga care cară obsesiile unora împotriva lui Dragnea.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Afirmativ, cu o precizare...
Gaby, cu 3 nume de familie, este moldoveancă!

Huhu Rezea spunea...

Fronda Gabrielei Firea împotriva lui Dragnea, nu şi împotriva PSD, nu poate fi extrasă din sforăriile politice care se ţes la nivelul judeţului Ilfov, în care au emigrat cu vile mai ţoţi politicienii din Bucureşti.

Leon spunea...

Din Wikipedia am retinut ca domnul General maior de flotila aeriana ION DOBRAN, peste 2-3 luni va implini... 100 de ani ! Este nascut in data de 5.02.1919, in Valeni-Podgoria, jud.Arges si este unul dintre asii aviatiei de vanatoare romane din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. A participat la razboiul din Est luptand impotriva aviatiei URSS, la apararea regiunii petroliere Ploiesti, luptand impotriva aviatiei de bombardament americane si la campania din Cehoslovacia, impotriva Germaniei , efectuand misiuni inclusiv in 9 Mai 1945, ultima zi a razboiului. A luat parte la 340 de misiuni , 74 de lupte aeriene si a avut 10 victorii aeriene confirmate, 3 probabile si una la sol. Este decorat cu Ordinul Steaua Romaniei, Ordinul Corroaa Romaniei si Ordinul Virtutea Aeronautica.
Anul trecut avea o pensie sub 3000 de lei, la care se mai adauga indemnizatia de veteran si de la o decoratie: ,,Asa ajung la 6000 de lei, dar imi ajunge pensia..!,,
Sa ne mandrim ca suntem contemporani cu un Erou in viata si personal va urez Multa Sanatate si La Multi Ani, Domnule general Dobran !

ifrim spunea...

Momentan e singurul partid care macar a promis ca va face ceva pentru SNOPSN.Celelalte partide ce au infrastructura in teritoriu nici macar nu cunosc in amanunt doleantele noastre!

Gigi spunea...

La mulți Ani,d-lui gl.Radu Theodoru.
Ce repede au trecut anii.
Mă mândresc că am fost contemporan cu un astfel de om și că am avut ocazia să-l cunosc personal.
Un patriot și un OM deosebit!

Acum,întreb și eu,nu dau cu parul,acum PSD-ul e bun?
Parcă unul,doi de pe aici îl numeau "ciuma roșie" și criticau de zor,nu de mult,când au trecut în tabăra lui G.O.
Am vrut să le atrag atenția încă de atunci,bănuind că la un momentdat așa se va întâmpla,o alianță era iminentă a UNPR,dar nu eram prea sigur cu cine.Mă așteptăm cu Ponta.Jocuri politicianiste!






Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, pianul trebuie carat usor pe scari sa nu se dezacordeze. In politica, obligatoriu trebuie sa faci si compromisuri, altfel nu razbesti sa-ti atingi scopurile, multe marete, iar Generalul Oprea a avut ca scop sa ne fericeasca la pensii, si a reusit cu peste 90%, si sa ne dam seama ca era in basismul intunecat! Prietenia Generalului cu invizibilul stat paralel, care atunci nu era cunoscut sub acest nume, nu s-a facut pentru a participa la opresiunile si abuzurile lui, ci ca o amicitie de bun simt, ca sa sa aiba o relatie buna cu absolut toti pentru a nu fi impiedicat in atingerea unor teluri politice pe promisiuni facute eectoratului. Daca atunci nu te imprieteneai cu ei de indosareau si-ti gaseau repede nod in papura, nestiind atunci ca chiar si prietenia era taxata in conceptia lor subterana, ceea ce s-a vazut mai tarziund cand au incercat sa-l matraseasca, dar neavand pedigree si fapte de coruptie in carca, fiind de o corectitudine exemplara, n-au putut sa-l infunde, toate hotararile instantelor achitandu-l. Intrarea langa Basescu a fost un scop in sine sa fim ajutati, noi toti, nu pentru sinele sau personal, deci s-a sacrificat pe sine pentru binele nostru, printr-un compromis criticabil, dar foarte necesar, ca trebuie sa ajungi si la compromisuri, vrei, nu vrei, insa nu putem sa-i reprosam, in afara de orgoliile unora, care n-au vazut cu ochi buni alianta ca ar fi cumva corupt sau ca a facut abuzuri, ca a tradat cu scopul de a se alege cu ceva, ci doar a sperat sa faca ceva util aliindu-se si intrand in prietenii cu cei care acum sunt denumiti ca fiind statul paralel. Acum e stat paralel, atunci era doar o conventie legala de cooperare intre justitie si serviciile secretea, azi intand in joc interesele sorosiste si masonice, tradatoare intereselor Romaniei, deci un ansamblu cu mult mai sumbru si care urmareste destabilitatea tarii si fractionarea statului unitar roman.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ai uitat sa-i multumesti Dlui General, Oprea pentru pensia de peste 8000 lei, se poate asa ceva? Incearca sa-ti infrangi orgoliile si fa-o ca se merita! Prea se merita, si eu cred ca i-as pupa si mana de multumire!
@Cezarica, UNPR sunt in Tribunal cu Basanaul-PMP si ,,amiabilitatea '' asta de care pomenesti ii costa pe PMP-isti, caci nefiind un om conflictual, Generalul Oprea ii lasa pe legiuitori sa hotarasca ce si cum, dar sansa sa se retraga din proces pentru pretentiile ridicate nu exista, si pe aceasta cale, daca poate sa rupa si din PMP dezolati si dezorientati, pica bine experienta politica ce poate fi reeducata dupa tiparele UNPR, dar si ca ingroasa randurile. Nu intelg ce ti-a starnit rasul la aceasta banala declaratie, stoarsa de jurnalistii care mai baga si din burta lor cuvinte, mai bine zis cotite, sau vinul tau fiert a avut pra mult piper?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu am ce-i mulțumi lui Gabita, kiar dacă am muncit pt el, uneori firect, și nu el pt mine!
Că a preluat și coordonat elaborarea L 223 este adevărat...., dar, din cauza lui sunt coleg cu Turcescu, Kovesi și atâția alții! Că să nu spun că a tras legea cam pe spuza polițiștilor!
A făcut și lucruri bune, în compensație! Dar a greșit când s-au considerat Alfa și a dat mâna cu statul subteran!

Huhu Rezea spunea...

@Cornel
Am acordat mai sus consultanță gratuită pentru UNPR. Nu mă îndoiesc că, cel puțin, domnul purtator de cuvânt mai citește ce se scrie pe aici.
Oportunismul domnului G Oprea și Voiculescu au privat România de 10 ani de dezvoltare în termenii negociați de Năstase, Rus și Pușcaș în capitolele de aderare la UE. Ponoasele regimului Băsescu sunt tot atât de catastrofale în plan politic, economic, social și moral cât o jumătate de secol de regim comunist autoritar. Regimul Basescu a scos la suprafață zgura umană, lipsită de caracter și principii, care a năpădit tot ce mai era rezonabil în această țară.
E greu să mai recuperezi încrederea electoratului după un asemenea parcurs.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, multumesc frumos pentru postarea aceasta, care poate constitui o sparanta pentru foarte multi rezervisti, si mai ales ca acum exista si o colaborare politica cu partidul din arcul guvernarii. V-ati exprimat si niste opinii, pe care vi le respect, cat si pe ale camarazilor Mares si Cezarica, insa eu avand opinia ca trecutul este expirat si ce vine de acum incolo trbuie avut grija sa nu mai repete cele din trecut. Si supararile unora din trecut vor trece, pentru ca timpul sterge ce e rau si raman lucrurile frumoase. Si mai important pentru noi, care nu avem mandate politice, sunt masurile ce se vor lua sa ne reintram in drepturi, si asta conteaza cel mai mult, ele neputand fi facute de partide de buzunar, oportuniste, ci de PSD-UNPR pe o coșaborare stransa, iar un Ion Onisor, Ontanu, Chelaru si pleiada de stele apuse, n-au nici o sansa, in palavragelele lor neregasindu-se nimic din ceea ce aspiram noi! Doar si numai pentru traistoiul lor, iar Generalul Oprea le este total opus, dorindu-ne binele!

Gigi spunea...

Cornele@
Nu te superi pe mine.Nu știu dacă ai citit ce am spus mai sus,dar,am vrut să scot în evidență faptul că,unii,se aruncă prea repede cu capul înainte și făra gândească ce ar putea să se întâmple pe viitor,îi face ca pe-o albie de porci,apoi constată că tocmai acea entitate tocmai împroșcată cu lături a devenit aliat cu tine.
Eu zic sa nu mai reacționezi la primul impuls atât de agresiv.
Oricum,nu dau doi bani pe promisiunile politicienilor,dar ținând cont că gl.Oprea este militar și gândindu-mă prin ce a trecut,îi acord un dram de încredere în viitor,la fel spun și prietenii mei,tovarăși de suferințe.
E greu ca oamenii să uite prin ce-au trecut și trecem în continuare.

Huhu Rezea spunea...

@Cornel
Gândeste-te doar la cât de antipesedist esti d-ta!
Sfatul meu era să nu se grăbească să anunțe alianțe electorale cu PSD, dacă vrea să beneficieze de cât mai multe voturi de la rezerviști.
La alegerile euro nu pierde nimic dacă iese sub prag, dar cel putin își măsoară forța electorală pentru strategia de la locale și parlamentare.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

eu zic sa ne facem prieteni cu DRACU si sa trecem puntea ............

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Spuneai că pleci, dar scrii numai și numai neghiobii, caracteristice neghiobului din tine și nu ție! 😂
Generalul este un veteran și un onorabil, dar nu s-a pensionat cu grad și funcție de general!
În rest.... adresează-te organelor competente pt a-i mări pensia de veteran, căci nu noi am stabilit asta!
Dar, mai fă și dracului ceva, nu tot aștepta ziua de pensie, căci este odată pe lună, că la fete!
Ce tot încerci să faci pe moralistul?
Tu nu vezi că nu te baga nimeni in seamă când începi să scrii prostii?
Știi comanda? Înainte MARȘ! Și tine cadența!
Ne vedem la Arcul de Triumf, pe 1 Decembrie!

Iulian Mareș spunea...

Proteste și incendii în Paris...
Bruxelles nu condamna jandarmeria franceză pt că a pus tunurile cu apa pe ei deoarece apa era caldă și protestatarii au primit și șampon!..cică Macrin nu a încurajat strada, neavând geaka roșie, dar îi va duce întâiul Autist al țării!

Iulian Mareș spunea...

Capital, că de obicei cu știri "bune":

https://m.capital.ro/lovitura-pentru-toti-pensionarii-decizia-luata-de-guvern.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, onorabile si am sa-i transmit!

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Că să-ți spun pe românește!
Când ai scris că aici sunt neghiobii, înseamnă că cei ce postează sunt neghiobii!
Bai, ești prost sau uiți repede? Cum vrei sa fii respectat?
Merkel a produs dezastru in EU, iar Obama în US! Nu numai eu o constat cu toți care știu să citească și să înțeleagă!
Tu încerci mereu să intoxici comentariile, făcând pe filozoful idiot! Ți-a spus bine unul, că ești un frustrat! De fraier înghiți găluști...
Poți avea câte reședințe vrei, dar un singur domiciliu!
Mă enervezi când îmi jignești colegii și fiind un blog exclusivist eu ți-aș da flit, dar nu sunt nici Admin nici proprietar!
Cat despre unele greșeli...este blog și cel mai adesea folosesc telefonul, dar acum scriu corect? TBPM!
Cred că și tu faci parte din zgura de furnal....

Leon spunea...

Dragilor, va reamintesc ca astazi 25.noiembrie 2018, a fost sfintita Catedrala Mantuirii Neamului, construita pe Dealul Arsenalului din Bucuresti, si noi suntem contemporanii evenimentelor din aceste zile iar aceasta impunatoare cladire va dainui sute de ani si va fi admirata de generatiile viitoare..!
HRAMUL acestei Catedrale este si INALTAREA DOMNULUI, ziua in care sunt pomeniti EROII ROMANI din toate timpurile. Ministerul Apararii a predat 1684 pagini cu Numele, Prenumele, Functia si Razboiul a 350 000 de militari care s-au jertfit pentru apararea patriei si credintei ortodoxe; aceste pagini au fost asezate in piciorul Sfintei Mese din Altarul Catedralei Neamului ! Pe site-ul TRINITAS TV, titlul ,,JERTFA POARTA NUMELE LOR,,gasim numele acestor eroi care au luptat pentru libertatea si demnitatea poporului roman.
Poate ca in aceste zile ar fi nevoie de mai multa decenta in comentariile noastre..!

Dan B. spunea...

Vă rog să nu mai insistați ca G. Oprea să inițieze un nou proiect legislativ pentru pensiile noastre, căci, la ultimile două, unde el a fost autor sau coautor, cuantumul recalculat a tot fost pe minus și tare mi-e teamă că noul „fruct” UNPR-ist îmi va coborî valoarea sub cea a unui caporal în rezervă, adică sub 2.400 lei, așa cum este înscris în propria-mi decizie de recalculare.
În goana după imagine și aflând de la „binom” că va pica guvernul Ponta, s-a grăbit să-și repare tâmpeniile din vremea lui Băsescu și a inițiat o altă lege, la fel de idioată, în care doar a preluat mizeriile din cele vechi, în loc s-o statueze pe principii noi, benefice rezerviștilor.

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Toate bune, până când ai jignit userii, neghiob nesimțit și uituc, ce ești!
Rămâne cum am stabilit!

Leon spunea...

@Gigi, poti sa-l suni pe Dul General Maior-cu doua stele, THEODOR IOAN-RADU pentru avansare in grad, prin Decret prezidential din data de 28.11.2018, si sa-l feliciti si din partea noastra . La Multi Ani cu Sanatate , Dle General..!