Un produs Blogger.

miercuri, mai 01, 2019

1 MAI pentru proletariatul digital

10 comments

10 comentarii:

reddog spunea...

Ma, sunt cam dubiosi coloneii astia proletari, asa fratie intre unii colonei si tractoristi vedeai doar prin URSS si mai nou prin Venezuela. 😁

Stelian P. spunea...

Multumesc. M-am simtit cu 30 de ani mai tinar. Bere la sticla, mici, crenvursti subtiri....

reddog spunea...

Acolo era un "Mda" nu "Ma", autocorectorul de pe telefon ne joaca feste uneori. 😁
"Ma" nu i-as spune nici macar tov general proletar din Venezuela, Vladimir Padrino.
Asta are un nume, ceva intre raket si mafiot. 😁

Daca nu erau multi cubanezi ( multi cu fumctii mari in armata din Venezuela ) era pa pana acum Maduro, soferul/presedinte.

Gigi spunea...

1 Mai muncitores!
Mi-e dor de 🍺 de acum 30-40de ani,de acei mici fără E-uri,de tinerețe,de tot ce era frumos!
Fără ură,fără grija de mâine,fără #,fără,fără,fără!
Noi,cei mai în vârstă,am trăit
vremuri frumoase,dar... grele,ar spune unii!Așa cum au fost,aș vrea să dau timpul înapoi cu 40 de ani să retrăiesc acei ani ai tinereți,care,din păcate, nu se vor mai întoarce niciodată!
Văd,acum,vești triste,când mai pleacă dintre noi oameni,
prieteni,colegi,camarazi și tristețea ia locul bucuriei
Văd,cum românii se urâsc între ei,cum pentru un "pumn de galbeni"își trădează țara,neamul românesc,atât de încercat de-a lungul acestei istorii atât de zbuciumate,când milioane de ostași și-au vărsat sângele pentru apărarea acestui pământ sfânt.
Este trist ce trăim în aceste vremuri,când lupta pentru averi a luat locul iubirii de țară,a iubirii de oameni,a iubirii față de cei care s-au jertfit pentru a apăra acest pământ vândut pe daiboji la străini.
E trist când tineretul pleacă spre alte zări în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit,lăsând în urmă bătrâni necăjiți,bolnavi,copii lăsați în voia sorții,în grija bunicilor.
Urmașii noștrii,nu ne vor cruța,pe noi,care nu am făcut și nu facem nimic,pentru a opri aceste tragedii trăite de poporul nostru.Istoria ne va judeca și pe noi contemporani cu acești ani triști ce i-am trăit.
Nu scriam aceste rânduri,dacă nu vedeam cu ochii mei,aceste zile,pe unde am fost,stând de vorbă cu oamenii,am trecut prin sate aproape pustii.
Da,România de azi,este împărțită în trei,adică:oameni foarte bogați,oameni care trăiesc la limita subzistenței și oameni foarte,foarte săraci.
Cine a adus țara în acest stadiu? Puteți constata fiecare!
Îmi e dor de 1 Mai adevărat,de berea și micii de altădată,fără E-URI!









Iulian Mareș spunea...

ANP,
Armata României execută voința și este în slujba poporului, însă prin structuri democratice, reprezentative!
Daca ai văzut col frate cu tractoristul, în afara cazurilor biologice, fiind frați buni sau vitregi, eu cred că te gândești la GP, ceea ce skimbă opțiunea militară în cea politică! Și cum la județe toți Cdt B.GP aveau funcție de Lt col și era doar una de col, consider că gândul îți duce la statul major al GP din CC PCR, comandat și de col Parcalabescu!
Așa că, poți mulțumi liniștit PCR că te-a făcut polițist, după un stagiu prin fabrici și uzine sau CAP/IAS/SMT!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Kiar dacă nu regret vremurile alea, ele au o nostalgie individuala firească, iar despre trădare ai dreptate, însă îți amintesc că trădarea de azi a unora stă în trădarea părinților lor din ani 47-68!
Cu deosebire că aceia trădau preponderent la ruși, iar azi oricum și tuturor!

Gigi spunea...

D-ne Mareș,a fi nostalgic după ceva ce azi nu mai găsești,ați iubi patria,pe oamenii ei,a nu trăda,a nu vinde pământul care dă roadele necesare hrănirii cetățenilor,cred că este abc-ul fiecărui om de bun simț care își iubește țara lui și cred că nu costă nimic.


Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Costa doar poziția bipeda!

Patrascioiu spunea...

Gigi nu te pune cu Mares.El este rezultatul experimentului -omul nou,comunist sub acoperire.El nu a fost alături de amarasteni decât în măsura în care i-a adus profit.Se cheamă burghezia clasei muncitoare.Hoțul strigă hoțul adică el etichetează pe alții dar el e neomarxist.ObServ ca te ataca cu ironie precum ca provini din cei ce au lucrat în uzine și pe ogoarele patriei.E tipul geambasului care vrea sa interpreteze pe Ilie Moromete doar ca nu-î iese.

Iulian Mareș spunea...

Pătrăș_oIo,

Dacă nu înțelegi ceea ce cu greu citești nu-i vina mea, dar specialiștii au dat o definiție specifica in DEX!
Nu am nimic cu Gigi și nici cu Red/ANP! Daca tu ai fost frate cu tractoriștii a fost numai opțiunea ta! În cercul meu intim nu s-au regăsit aceștia și departe de mine să-i desconsider, dar nici în cele câteva campanii agricole la care am participat nu am avut frăție; existau sergenți, caporali, fruntași! Cât despre faptul că am fost și eu membru PCR, nu am ascuns că da, pt aproape 1/6 din activitate! Ceea ce nu pot înțelege: când ești agresiv te numești Patrascioiu, când ești naive ești Ice-Par! Să înțeleg că, prin măritiș ți-ai păstrat și numele anterior?
Sau, mai fumezi și iarbă?