Un produs Blogger.

duminică, mai 19, 2019

Sondaj CURS pentru europarlamentare, pe regiuni

47 comments
Radu Tudor a prezentat, luni, la "Punctul de întâlnire", datele unui sondaj CURS, realizat în aprilie 2019, care arată intenția de vot la alegerile europarlamentare, în funcție de regiunile istorice.
sursa: CURS

PSD: Moldova - 41%, Muntenia - 38%, Transilvania - 19%, Mediul Rural: 36%, Mediul Urban: 29%
PNL: Moldova - 22%, Muntenia - 24%, Transilvania - 28%, Mediul Rural: 26%, Mediul Urban: 24%
ALIANȚA 2020 USR PLUS : Moldova - 13%, Muntenia -9%, Transilvania - 15%, Mediul Rural: 8%, Mediul Urban: 10%
ALDE: Moldova - 9%, Muntenia - 14%, Transilvania - 7%, Mediul Rural: 10%, Mediul Urban: 10%
UDMR: Transilvania - 14%, Mediul Rural: 10%, Mediul Urban: 5%
PMP: Moldova -5%, Muntenia -4 %, Transilvania -7%, Mediul Rural: 5%, Mediul Urban: 5%
Pro România: Moldova - 9%, Muntenia - 10%, Transilvania - 8%, Mediul Rural: 10%, Mediul Urban:9%

47 de comentarii:

Leon spunea...

Sondajul CURS se apropie de adevar; la un calcul aproximativ, prin extrapolare la nivel national, ar rezulta:
-PSD- 33%
-PNL- 25%
-USR+-12%
-ALDE-10%
-PRO R-9%, etc..!

avianyc spunea...

Lipsesc Banatul ,Crisana,Maramuresul,si ..........Oltenia rosie 75% !

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ba pardon!
PNL-52%;
USR-21%.
...după redistribuire, cel puțin 75%!

*Și când s-au trezit căzuseră din pat.... și-i lingeau câinii pe gură!...😅😂🤣...🖕

Leo spunea...

Vise , taică , VISE....
Under the 26%...

Leon spunea...

Iulian, pai se confirma proverbul romanesc:
Cateii latra si Ursul merge mai departe cu Guvernarea..!

ifrim spunea...

Care stapaniti procentele si sunteti siguri pe ele mergeti cu agoniseala la casele de pariuri si dupa scrutin sunteti bogati!

Gigi spunea...

Cum?PSD,numai 33%,de la 46%?
Nu cred!Este o greșeală!
De ce spun că e greșeală:salarii mărite la învățământ,primari,medici justiție etc,pensii mărite de la pnct.pensie 734 lei în 2011 la 1100 lei și urmează în septembrie 1265 lei și în 2020 la 1675 lei,în 2021 se dublează.
Nu-mi vine să cred cu atâtea beneficii.....
Dar,dacă stau și mă gândesc bine 5% au pierdut de la noi,diferența de procente sunt la Ponta.
Așa se întâmplă când nu ai cap,sau ai capul la o persoană cu părul roșcat.
Am spus încă de acum aproape 2ani,sa nu se culce pe ureche
Chiar am zis atunci:"Să nu zică că nu le-am spus"
Prețurile la alimente a luat-o razna de tot,parcă văd că aleșii neamului își vor mări salariile prin toamnă sau la anul.
Credeți că tot ce se întâmplă în jurul prețurilor la alimente,.....etc,este o greșeală!Aiurea,mai gîndiți-vă!
Să trăiți bine,ar zice.....!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Vedem pe 26.05, spre miezul nopții!
Românii știu cum să voteze!
Gurile # spun că Bizarul va sta 3 ore în cabină să-și citească întrebările de la referendum!... și-și va anula buletinul de vot, pe motiv de plictiseală!

radu spunea...

Gigi, si eu cred ca ceva procente bunicele a pierdut de la noi!
Pentru consecintele actiunilor politice eu unul si familia mea taxam la votari PDL si probabil urmeaza... PSD

Gigi spunea...

Domnule Mareș,nu-i o problemă,se aplică metoda din Franța,8'/vot.😁

avianyc spunea...

Cat timp psd sta la 30-33% in sondaje adio eliminare discrimanari intre militari.Adica mai pi romaneste ,il doare-n _ur de niste rezervisti care le bat la ușă.
Daca scade sub 30% atunci aveti o sansa ca liderul sa-si intoarca mustata si spre militarii rezervisti penzionari.
Dar cum până atunci mai umbla cu vrajeala pe la tarani ,ciobani ( singurii care mai pun botul in afara de bugetari)si le mai promite cate ceva de la buget ( adica poate chiar de la vrajeala cu eliminarea discriminarii la p militare) posibil sa castige ceva procente in plus.
Ca doar nu da de la el ,da de la buget.
Asa ca bravi luptatori pentru eliminarea discriminarii inghesuitiva ca .........la
poarta noua si puneti stampila pe ei in loc sa-i taxati de sa stie ca la prezidentiale si parlamentarii rezeristii conteaza.
Vorba ceea ,românul si mintea de pe urmă 😝🦃

M spunea...

Dacă ii dai ceva cuiva nu e sigur că te votează dar dacă îi iei ceva cuiva sigur nu te mai votează.
Am auzit mulți militari nemulțumiți de PSD zicând : "nu as vota PSD dar îmi e mai scârbă de violenta și ura PNL + USR" .
Radiografia la alegeri va arăta în primul rând procentul de români care sunt pentru violență, pentru ură, psihopați, pasiv - agresivi, schizofrenici sau paranoici.
Eu sunt nemulțumit de PSD dar alternativa (discursul deschis împotriva militarilor, instigarea la uciderea forțelor de ordine, asmutirea slugilor din procuratura militară pentru a face dosare penale) este mai gravă decât declarațiile Olguței sau înghețarea pensiilor.

Niky spunea...

Nimeni nu ne va da mai mult decît PSD.Se vede cu “ochiul liber”comportamentul dușmănos al reprezentanților altor partide politice,la adresa rezerviștilor si chiar a activilor! Oricine ar veni la guvernare in afara PSD,ne va produce pierderi mai mari.Singura soluție este sa se continue acțiunile începute de asociațiile militarilor în rezerva si sindicatele din poliție.Sunt sigur ca vor reuși pîna la urmă!

Dan spunea...

Pentru a doua lună consecutiv, liberalii se plasează în poziția de câștigător al alegerilor europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai, având patru procente peste PSD, potrivit unui baromentru IMAS, realizat la comanda Europa FM . Klaus Iohannis ar câștiga un nou mandat prezidențial, având de două ori mai multe procente decât Călin Popescu Tăriceanu. El este dat câștigător și în fața Laurei Codruța Kovesi.


Dacă scrutinul ar avea loc acum, liberalii ar obține cele mai multe voturi, adunând mai mult de un sfert din opţiunile electoratului care anunţă că se prezintă la vot.

PNL ar obține 25,6%, urmat de PSD cu 21,7%, iar pe locul al treilea se clasează Alianţa 2020, formată din USR şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş, cu 16,4% – într-o scădere cu mai mult de un procent faţă de luna martie.

Cresc însă, în preferinţele alegătorilor Pro-România – formaţiunea condusă de Victor Ponta: 11,7%, UDMR si PMP: 5,6%. În timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai pierde jumătate de procent faţă de luna trecută şi ajunge la 12,2%.

Iulian Mareș spunea...

Avyasan,
tu iti bati copii preventiv?....te lansezi in vrajeli ieftine, autiste! Este o greseala ca sunt ajutati crescatorii de oi si li se cumpara lana? Kiar asa?
Dide, Ceausescu, Bot, Angi, Sandi, etc, = imbecilii lui Iohanis!

Iulian Mareș spunea...

M,
La mitingul PNL din P. Victoriei s-a lansat un slogan: "Zi-le tuturor să meargă la vot #ASAAZISBUNICA"!...

Replica a venit instant: "să-i spui lu' mă-ta mare să renunțe #lapensiamărită"!

Daca umorul crud, real nu a disparut inseamna ca mai avem sanse..... Tara asta este totusi pe drumul firesc.

Leon spunea...

T3, ce-ti place sa manipulezi !
Ce legatura au pensiile militare cu europarlamentarele ?
Eu voi merge la vot pentru a trimite in Parlamentul European, patrioti adevarati, care sa se bata si sa apere interesele Romaniei si ale romanilor ..!

Iulian Mareș spunea...

Parketele , SRI si "Justitia inca pe ganduri" ....Cum vine asta Aviasan?

A apărut între timp un raport cumplit al Inspecției Judiciare în care structurile teritoriale ale DNA au monitorizat, atenție, aproape 3.000 de procurori și judecători.Un exemplu de unitate! ....PNL unde ai fost si ce ai ajuns?

Senatorul UDMR Laszlo Attila a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre intenţia Fidesz (din Ungaria) şi a UDMR (din România) de a forma un grup politic maghiar în Parlamentul European.

avianyc spunea...

Sanctiunea din partea militarilor daca nu rezolva discriminarile până la europarlamentare nu inseamna pierderea guvernarii sau majoritatii in parlament.
Ar insemna doar atragerea atentiei ca militarii in rezerva conteaza in ecuayie cu cateva procente.
Evident ca zona colorata in rosu ma va contrazice vehement incepand de la Valcea pana la Dorohoi via CraiovaTecuci.

Iulian Mareș spunea...

Despre falsul politician si stirile lui false:
"Ieri, trei șefi ai Jandarmeriei m-au sunat pentru a-și cere scuze și mi-au spus așa: 'Domnule Bogdan, ne cerem noi scuze și credeți-ne, nu suntem așa. Suntem oameni și să aveți încredere că nu vrem răul fraților noștri. Ne e rușine nouă de șeful Jandarmeriei din Mureș care a mandat un copil de 17 ani și de șeful Jandarmeriei din Topoloveni, care, pentru a nu se opune oamenilor lui Liviu Dragnea, i-au băgat în dube pe manifestanți'", a spus Rareș Bogdan.

Dar despre Legea 60/1991, nimic, nimic, domnule candidat?

ART. 5
Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor , obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare.
De asemenea, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.

ART. 26
Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni:

d) participarea la adunari publice nedeclarate sau interzise si urmate de refuzul parasirii locurilor de desfasurare a acestora, la avertizarile si somatiile organelor de ordine facute potrivit legii;
f) instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice;

PUNCTUL ASTA, DIN ART. 26 E CEL MAI IMPORTANT:
i) organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare;

Toate incalcarile prevederilor legii 60/1991, de la punctele din Art. 26 de la litera d) pana la litera k), se pedepsesc cu inchisoare de la 1 luna pana la 3 luni sau cu amenda intre 10 000 si 50 000 lei:

j) introducerea sau desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice, pe toata durata acestora; k) refuzul de a parasi imediat adunarea la solicitarea organelor de ordine, potrivit legii.
Contraventiile prevazute la lit. a) - c) se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la una la 6 luni sau cu amenda de la 50.000 la 200.000 lei, iar cele prevazute la lit. d) - k) cu inchisoare contraventionala de la una la 3 luni sau cu amenda de la 10.000 la 50.000 lei.
Pentru contraventiile de la lit. a) - c) se sanctioneaza dupa caz, organizatorii sau persoanele fizice responsabile pentru conducerea adunarilor publice.

Iulian Mareș spunea...

Aviasan?
acesta este si pdv al militarilor pensionari din Sibiu, sau doar al tau?
Il voi suna si pe dl. Tudose!

CEZAR spunea...

Ce-mi place cum scheunati....waiiii..!
Sunteti aia care de trei ani ma injurati si care VA VISATI CU 5 CIFRE PE CUPON....he..he...vise taica vise...
Ia faceti un efort sa vedeti cam cum stateati acum pe L-119....?? Si mai ales cum erati in 20-20?
Ca sa fie treaba si mai draguta ..pe la negocieri -vax apa de ploaie- prin fruntea asociatiilor care mai de care ..LUPTA UNII CARE IN MOMENTUL DE FATA STAU BINE MERCI SI NU VOR SA SE SCHIMBE NIMIC....nu ati inteles inca ??
Lipsa minte nene..doar scheuneli....
La muncaaa..vorba lu AveaMuchi..:D..:D..

M spunea...

Militarii in rezerva nu pot schimba mai nimic. In primul rand din cauza ca "sunt in rezerva" si in al doilea rand din cauza ca printre ei sunt si masochisti!
Sa fiu bine inteles: partid care sa fie pro-armata sau pro-militari nu este in Romania. Atunci sa ne uitam la cel care e neutru sau macar nu agresiv impotriva noastra. USR si PNL s-au pronuntat de nenumarate ori impotriva militarilor, au incitat la uciderea reprezentantilor fortelor de ordine, si-au facut un program politic din asta. PSD o au pe olguta, il au pe solomon si pe brailoiu - toti su un discurs impotriva militarilor.
Acum cateva saptamani va spuneam ca atata vreme cat e Olguta la PSD eu nu votez acest partid. Violenta atacurilor facute de Johannis si PNL m-au convins insa sa ma duc la vot si sa votez CONTRA PNL - Johannis.
Orice - oricine e mai bine dacat acesti tradatori!
@Mares - sunteti chiar simpatic, stimate camarad, daca domnia voastra crede ca poate sa convinga un trepanat de ceva! Legea, bunul simt, viata - nu au valoare pentru aceste animale!

Gigi spunea...

@Cezar@
Am mai spus odată și am să repet:
***Dacă ai avut 💯 de puncte pe legea 19/2010,PMA=100:20=5 puncte.
-5×1100(valoarea unui punct de pensie)=5500 lei.
În Septembrie 2019:
-5×1265=6325 lei.
Și tot așa până va intra nouă lege(dacă va mai intra)și presupune un nou calcul.
*100(puncte)×75(valoarea de referință)=7500 lei.
#Valoarea de referință (75)
se obține din:1875 lei(VPP):25(ani cotizare).
ATENȚIE:
PUNCTAJUL DE 💯 NU SE MAI ÎMPARTE LA 20(Legea 119),CI LA 25.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Ai dreptate 100%!
Numai că mister "C" a fost pensionat în 87 cu Decretul 72; în primii ani a fost coleg și cu Burebista!
De asta le mai încurcă, explicabil, nu? 😂👮💂
...oricum el are pensie și de la CAP, pt perioada petrecută la: 🐑,🐎,🐄,🐂,🐃 și 🐖/🐷.

Dan spunea...

Huhurez mai ti pariul in care am spus ca psd-Olguta ia sub 20% la euroșparlamentare ?

Gigi spunea...

O fi fost coleg cu Daia!?

Aceste sondaje sunt făcute în funcție și de cine sunt comandate și au marje de eroare de cca 3-5%.
Mănâncă și ei o pâine!
În concluzie,nu dau 2 bani pe ele.Așa că sunt așa orientativ.
Oricum,cam 60% nu se prezintă,vezi prezența la ultimul scrutin.De ce?Răspunsul este la îndemâna oricui.
Dacă s-ar prezenta 80% dintre votanți,cei cu drept de vot,partide că UDMR,PMP,n-ar mai face 5% și nu ar mai intra în parlament.Pagubă-n ciuperci!

Huhu Rezea spunea...

CCR a respins sesizarea ciomăgarului Orban privind completele de 3 judecători de la ICCJ.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Cel mai mare scriitor în viața, Bizarul Von Klauss, își lansează mâine cartea și la Craiova, în cartierul Românești sau Cernele!
Dacă apuci, ia și pt mine 10-15 cărți, poate îi plătim noi datoria la ANAF!
Am prieteni în China și se vinde nemaipomenit și la ei...300-350$/bucată!
Cărțile astea se vând ceva de speriat...mai bine decât tigăile la reducere!

emillian123 spunea...

1.Gigi:Nu fi asa de rau(in politica...)PSD face cat poate si cat VREA...!dar punctul de pensie de 1.100 de lei(VPP-la 1265 de lei -va fi cam 24 %...)-totusi e cam 21- 22 % din salariul mediu brut pe economie-care -de ex. -in martie 2019 este 5.050 de lei.....!ce pensii vor avea actualii salariati...? 2.Fac un pronostic:.. PSD la europarlamentare= 40-43 %..!

Leon spunea...

Iulian, daca le doresti cu autograf, imi pare rau, nu pot sa stau la o coada de 1 km,..la ora aceea am programare la ecograful de la Regina Maria..:)).

Iulian Mareș spunea...

Emilian,
Cu toată dragostea, dar ți l-ai făcut "prieten" pe Avianyc!
Și asta se numește un risc asumat! 😂🤗

Gigi spunea...

@Emilian
Păi,tocmai am spus,ceva mai sus,că nu dau doi bani pe aceste sondaje înainte de alegeri,am arătat și motivul.
De ce credeți că sunt rău(în politică),numai d-voastră sțiți!

Actualii salariați, exclusiv bugetarii(cam 1,2 mil),au salariul minim/ec 2080 lei.
SMBE=5050(cum ați arătat),vor face 0,41 puncte/an×35 ani cotizare=14,35( puncte obținute în toată activitatea)×75=1075 lei pensie.
Deci,după 35 de ani de muncă plătit cu Salariul min.brut.
Ca un salariat să facă 1 punct.de pensie,cel puțin,trebuie să aibă Sal.brut de cel puțin cât este Sal.mediu brut pe economie(SMBE).

Leon spunea...

@Gigi, punctajul va fi mai mare,deoarece:
-stagiul de cotizare va fi mai mare de 35 de ani(65 ani-20=45)
-grupele de munca vor creste punctajul lunar cu 25% sau 50%
-pensia suplimentara majoreaza punctajul cu 12-22%
-se majoreaza punctajul cu inca 10-20% - indicele de corectie.
-de regula venitul lunar este mai mare decat smbe (sporuri,prime, vechime, gradatii,etc.)
Asa ca nu va fi dracusorul chiar atat de negru..!

M spunea...

Corect Gigi!!!! De aceea, cu încuviințarea domniei voastre, eu adaug că pentru actualii militari activi vor veni vremuri grele la pensie. Olguța și PSD i-a pus la baza piramidei salariale. A coborât salariile coloneilor (înainte un colonel avea salariul unui profesor universitar, acum salariul Șefului statului de major este egal cu cel al unui profesor universitar)
A crescut un pic salariile gradelor mici care și asta adăugându-se la mulțumirea că nu cresc salariile celor cu grade mari au asigurat liniștea în SNAOPSN.
Să își calculeze fiecare punctajul lunar înainte de legea Olguței și după! Vor avea mai surprize!!!!!

avianyc spunea...

@ Leon
Ce bine de ti-ar fura vreun #rezist trompeta cu clapete rosii 🦜🦉

Gigi spunea...

@Leon
Într-adevăr,se aplică un indice de corecție,aveți dreptate,de 10%.
Nu toți au grupe de muncă.
Sporuri,vechime,prime,da parțial adevărat la privat.
La stat,da,la privat mai puțin.
În postarea anterioară,m-am referit numai la privat și numai la S.min pe ec.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Foarte de interes !De la ICCJ 20 05 2019.

https://m.facebook.com/groups/309415019148703?multi_permalinks=2232965356793650&notif_t=group_highlights&notif_id=1558369052003343&ref=m_notif#!/groups/309415019148703?view=permalink&id=2232965356793650&refid=18&ref=m_notif&notif_t=group_highlights&__tn__=%2As%2As-R

Ionescu Claudiu spunea...

Jos cenzura, domnule H. Respectati opiniile, chiar daca sunt contrare.
Altfel, Coreea de Nord emigrează in Balcani....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MIREL PALADA fostul purtator de cuvant al Guvernuui, a declarat in Stiri pe surse ca Basescu avand tinicheaua de colaborator al Secu, apoi faptul ca UNPR a luat atitudine severa cu militarii dupa scoaterea statuii lui Mihai Viteazul de la Oradea (i-a scros azi lui Dancila si Guvernului o solicitare de repunere a statuii la loc) si ca posteaza cu echipele de imagine masiv pe retele, pleaca de la 3%, ce avea acum 2 saptamani, si la alegeri va avea peste 5%! Sanatate tuturor! Multumesc, onorabile, Huhu Rezea, pentru spatiul acordat acestei stiri! Ce le-am facut eu liberalilor pentru statuie si Tricolorul de la Harghita, ridicat de Generalul Oprea in 2015, si era celmaimare drapel arborat, doborate de ciuma neagra a PNL, si am asmutit tot internetul impotriva lor, ii vor costa scump la europarlamentare! Care e in ARMATA UNPR cu mine, stiu despre ce vorbesc! Praf si pulbere i-am facut pe ciumele vinete liberale! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@M
Sunt mulți colonei care abia așteaptă sa preia Orban ciomagarul guvernarea, ca sa le dubleze coeficienții de functie din L 153;)

Iulian Mareș spunea...

Aviasan.....ia citeste despre Referendum, la Sibiu

Sibiu
nu votez: 43,6% (72)

din cei care voteaza, vor stampila:
NU: 28,5% (47)
DA: 27,9% (46)

Data stelara: azi 21.05 anul 2019, d.H.

Iulian Mareș spunea...

Leon,

este o mare pierdere culturala, dar daca-i pentru sanatate este OK! ... poate-l programezi si pe Scriitor! Encefalograma fac medicii de la Regina Maria? Au si logoped?

Leon spunea...

T3, stau destul de linistit, in Craiova nu prea avem #rezist..:)).
PS. In cele doua intalniri de astazi din Craiova, Presedintele nostru se poate lauda ca l-a adus pe Mazare din Madagascar, cu o cursa de linie, fara ajutorul Laurei & Sebi (economie la buget..) si l-a bagat la puscarie !

M spunea...

@Huhu - Hi, hi, hi - sigur ca da!!!
Nu m-ati crezut cand v-am spus ca "nu o sa fie gata simularile!"
Singurul lucru bun facut in ultimul timp a fost respingerea de catre Guvern a initiativei lui Tit Brailoiu - o alta jigodie psdista ce sa alatura Olgutei si lui Solomon. Oricum, pe la sfarsitul lunii, se adopta tacit porcaria initiata de acest idiot (specialist in turism, si, in mod evident, presedinte la Comisia de Aparare).

Cezar spunea...

Cică...
Ai cedat câteva plaje...de umfla la pușcărie
Ai cedat juna din Sibiu...faci referendum pe justitie😂🤣😂🤣

Cezar spunea...

SIMULARILE sunt facute de GUSATII gulerati din MFA..care au ca sarcina:
1.sa tragă cat pot de timp
2.impactul bugetar sa iasa CATASTROFAL
PRIETENII STIU DE CE....