Un produs Blogger.

luni, mai 13, 2019

Cele mai mari și cele mai mici pensii militare la CPS a MApN

17 comments

17 comentarii:

Sorin spunea...

Maiștri militari?
Daca nu făcea precizarea "sub forma tabelara", oare ce am fi inteles?

capitanu nemo spunea...

Avem de doua ori mai multi ofiteri in rezerva si retragere decat subofiteri.Cand am spus ca in Armata Romana avem mai multi generali decat armata Chinei am avut dreptate.Pana in 1989 pentru a avea gradul de general trebuia sa ai o anumita functie,acum daca esti sustinut politic la 40 ani ajungi general.Numeric cred ca sun cat subofiterii.

Leo spunea...

Eu nu mai înţeleg nimic.
Cum pot exista asemenea pensii în plată când OUG 57/2015 la Art. 41 , Pct. 1. alin. (1) precizeaza foarte clar că :
Art. 41
1. La articolul 2, alineatele (1) şi (3) vor avea următorul cuprins:
"(1) Beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de
pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data
înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub
nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.

Dan spunea...

Maistru militar 27,7 de ani ca scafandru militar de lupta grupa cumplita AC ( dana 0) bolnav grav si am o pensie '’speciala'' de care rad toti vecinii mei "cheferisti’. Basina voda a misorat-o cu 278 lei si psd a inghetat-o la 2341.Cine alege o cariera in sistemele militarizate sa se antreneze la inghitit galben ca ’’M"ale" ” si o va duce bine.

capitanu nemo spunea...

Gradul de general a devenit ceva banal(general, sef de popota,general, sef la cazarmare,general ,sef la GAZ,general sef la contabilitate,adjunctii acestora trebuia musai sa fie si ei generali),dupa revolutie cred ca intr-un birou erau 3 generali purtatori de creion chimic si un soldat.Peste armata asta de generali cred ca ar trebui sa fie facut cineva maresal,sau conducator stelar,mare comandant de osti intergalactic.

Leon spunea...

In tabelul de mai sus sunt cuprinse numai pensiile de serviciu, adica cele pentru limita de varsta + anticipate + anticipate partiale; lipsesc pensiile de invaliditate + pensiile de urmas. Deasemenea cred ca lipsesc si pensiile militare de la SPP + STS + SIE
Pensiile de serviciu minime, sunt completate de la buget cu diferenta pana la 640 de lei; este posibil sa fie pensionari cu doua pensii, una militara si a doua din sistemul public, primita dupa varsta de 65 ani.
Pe siteul MApN este afisat si un Tabel cu minimul si maximul veniturilor salariale nete tot pentru luna martie 2019:
-Ofiteri fara comanda, 2047 lei minim, 13514 lei maxim.
-Subofiteri -,,- 1910 lei -,,- 6353 lei -,,-
-Maistri -,,- 1960 lei -,,- 8039 lei -,,-
-SGP -,,- 1759 lei -,,- 3892 lei -,,- , etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe mine nu ma da nimeni la intors din Casa Sectoriala cu aceste minciuni ordinare! Cea mai mica pesie este de 47 lei, iar ce se prezinta aici sunt gogosile lor de mafioti penali, care numai clasifica informatiile publice si da cifre la abureala mafiota! Nu cred nimic din povestea asta de adormit copiii! Rusine MApN! Acolo este un puroi, o cloaca si-o infectie pe care numai DNA le pot deslusi, daca se vrea! Dar asta este o alta poveste de care ma voi ocupa dupa prcesele cu ei! Am sa-i toc ca pe sarmale la toate autoritatile statului, cu o perseverenta diabolica, pana o sa se urneasca naibii niste anchete serioase! Ma opresc cand macar 1 il vad bagat la puscarie, altfel n-o sa am liniste!

M spunea...

@Nemo - avem mai multi ofiteri decat subofiteri pensionari pentru ca s-a schimbat structura gradelor si au fost pensionati. In ceea ce priveste numarul celor RAMASI evident ca raportul este invers!
Documentul a fost publicat de cei de la Diamantul. Eu nu am intalnit un sindicat mai obtuz ca al lor. Civilii au retinut din tot tabelul un singur lucru: "subofiterii ies la pensie la 40 de ani cu pensii de peste 12.000 de lei". Ma intreb cand o sa ne potolim sa ne facem rau singuri? Credeti ca cineva vede pensiile mici???? Pe cineva ca Dan nu il crede nimeni!!!
@Nemo - raportul este de aproximativ un general la 870 de funcţii de militari şi civili. Nu mai exagera! Sigur, un general e mai vizibil si in general ii roade la ficati pe cei care vroiau sa ajunga si nu au ajuns, dar un civil care citeste pe aici chiar crede atunci cand e o informatie defavorabila armatei!

Mitica spunea...

Generali...generali.....pai daca onor generalul Yissu era la 37 ani......37 ani ati citit bine...general de brigada....la 41 general maior...ce sa mai zicem....Cum se fac generalii ?????????????? Cred ca l-a salvat pe Iliescu de la inec....de l-a facut general la 37 ani....

capitanu nemo spunea...

Daca acest sistem piramidal este in regula (34000 de ofiteri la 16000 subofiteri), este ok.Suparator este faptul ca din armata asta de generali nu s-a gasit unul care sa i-a atitudine fata de nedreptatile facute camarazilor sai prin legea salarizarii si ciuntirea legii pensiilor sau fata de campania de presa dusa de Olguta cu privire la pensiile nesimtite.Multi din cei care au aparut in loc sa aiba coloana vertebrala si sa se ridice la nivelul gradului obtinut,s-au facut pres in fata politicului pupand in dos partidul iubit(indiferent de partid).




0

Zar Dacul spunea...

Doar ca respectivii magistrati, chiar daca au fost militari, n-au iesit pe legea militara ci pe cea a magistratilor. Dupa cum ma asteptam, tzucalarii de la MApN se fac anu sti acest lucru ....

M spunea...

Domnu' Nemo - e vorba de pensionari!!! Sa zicem ca ai mostenit un sistem disfunctional. Si ai mai multi ofiteri decat ai nevoie. Atunci incurajezi iesirea lor la pensie/disponibilizare/restructurare si concomitent reducerea functiilor respective. De aceea ai mai multi pensionari dintr-o anumita categorie!
In rest AI DREPTATE!!! In primul rand generalii ar fi trebuit sa ia atitudine!! Dar sunt pres pentru ca, la fel ca in majoritatea armatelor lumii, generalii sunt facuti pe criterii politice! Si generali (in rezerva) sunt in toate partidele.

Iulian Mareș spunea...

Tuturor,
Aveți ce aveți voi cu generalii! Pot înțelege și asta cum pot înțelege ce are "C": gălbează!
Dar, voi încerca să fac puțină lumină și să înțelegeți că nu se fac preș, pt că au găsit n forme să-și asigure ceea ce politicienii refuză tuturor:
-încercați să identificați ce forme și mijloace perfect legale au accesat pt a nu fi afectați de amputările dure privind L223!

*Celui care identifică va câștiga un poster cu Merkel pe cal, pe timpul Cântecului Nibelungilir și al lui Roland!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
După tabel tu ești kiabur, dar rău, kiar di tăt!
Pezevekiule!

Leon spunea...

In MO.nr.375/14.05.2019 este publicata Decizia CCR nr.138/13.03.2019, prin care se constata ca sunt doua articole neconstitutionale (din cele 183 articole ale legii) in cuprinsul proiectului de lege privind sistemul public de pensii.
PL x nr.725/2018, va reveni la Senat si Camera Deputatilor pentru a corecta cele doua articole, dupa care va ajunge din nou la promulgare, cel mai devreme luna viitoare..!

Ein Stein spunea...

@M
Numarul mare de pensionari dintr-o anumita categorie nu e rodul incurajarii trecerii in rezerva. Intreaba-te daca in armata in momentul actual sunt mai mult de 15 000 de subofiteri din totalul de vreo 45-50 000 de militari, asta doar ca sa echilibreze numarul pensionarilor ofiteri, sa nu mai aducem in discutie numarul de ofiteri activi. Daca toti militarii activi ar fi subofiteri, adica toti cei aprox. 50 000 plus toti subofiterii pensionati tot nu se apropie de raportul de un ofiter la trei subofiteri, cum ar trebui sa fie. Asta e raportul real, daca are vreo importanta, basca ca se fac ofiteri in draci din "surse externe" in continuare.

M spunea...

@Ein Stein - eu zic ca si 1 la 3 sunt prea multi. Mai corect ar fi 1 la 4. Dar ce stiu eu?
Armata Romana a plecat de la cam 300.000 in '89 si a ajuns sub 90.000. Avem activi vreo 75.000 si in rezerva tot cam atatia.
In 2025 se zice ca ajungem la standardele NATO ca repartitie pe grade. Acu' eu sper sa dea afara si sa treaca in rezerva numai subofiteri ca sa egaleze numarul de ofiteri aflati in rezerva!!! :D