Un produs Blogger.

vineri, mai 10, 2019

Cine a uitat că Țara este o Patrie?

34 comments
Din controversele care marchează alegerile europarlamentare în care se evidențiază doar bătălia fără noimă a lui Iohannis cu PSD.
Contrar opiniei unei anumite parti a mass-media, Liviu Dragnea este liderul de facto al României. Acest lucru este vizibil atât în România cât și în presa internațională. Fie că sunt favorabili sau ostili, media se referă la Dragnea folosind sintagma „cel mai puternic politician din România".

„Faptul că este considerat responsabil de tot ceea ce se petrece în ţară, bun sau rău, aparând glume că este vinovat chiar şi de tornada de la Călăraşi, demonstrează că Dragnea este, practic, liderul României pe care îl urmează, mărturisit sau nu, cea mai mare parte a populaţiei. Se poate spune că adversarii săi au greşit major atunci când au folosit ca pe un reproş ideea, de altfel corectă, că Dragnea este adevărata putere din spatele Guvernului şi iniţiatorul programului de guvernare. Pe măsură ce programul de guvernare a generat creştere economică şi putere de cumpărare, șeful PSD a fost transformat din erou negativ în erou pozitiv.


Discursul său despre patriotism în raport cu Uniunea Europeană şi cu forţele economice dominante, despre protejarea bogăţiilor şi a capitalului autohton, spunând că ţara a uitat să mai fie o patrie a atins o plajă foarte largă de români. În mentalul colectiv, Dragnea a ieşit învingător la proba confruntării vorbelor cu faptele, anunţând, urmărind şi generând măsurile de protecţie socială şi de creştere a nivelului de trai. Câştigând zi de zi încrederea oamenilor, cu fiecare cuvântare, cu fiecare interviu, dar mai ales cu fiecare realizare concretă a Guvernului. În tot acest timp, liderul PSD a fost demonizat, atacat și amenințat fără să cedeze.”

34 de comentarii:

Mihai spunea...

Toți au uitat 🙋‍♂️
Buzunarul inainte de toate.
Daca ai 15 % in sodaje precis esti primul dar din partea cealalta a clasamentului.
Supararea lor ,a tuturor,este ca lumea stie destul de bine ce le poate pielea .
Si asta îi încurcă rau de tot.Inclusiv pe sustinatorii unora sau altora.
Dar listele de găști depuse in alegeri le asigură un somn linistit.
Si uite asa sustinatorii de tabere pot visa linistiti si chiar ramane doar cu visele.

Iulian Mareș spunea...

Bine că nu avem partide eurosceptice sau radicale, încă, căci neomarxiste, mascate sub globalism, avem din păcate!
Dar dacă vorbim de patrie, începând cu definiția Vladimirescului, curățenia națională trebuie începută din vârful ales, ... și vreau să cred că nereales!
Cei 2 piloni de identitate și stabilitate au fost mereu atacați de lupi turbați, cu voie sau fără de voie, din prostie și/sau trădare de neam! Poporul trebuie să și să-i judece...!

Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost' pământ!

Leon spunea...

T3, am constatat personal ca ardelenii sunt mai patrioti decat locuitorii vechiului regat, si banuiesc ca esti ardelean..!
Eu nu te condamn ca esti unul din fanii Presedintelui Iohannis, cred ca te-ai convins si singur ca nu avea ce sa caute la palatul Cotroceni, nici nu cred ca si-a dorit fotoliu de Presedinte, dar a fost impins de la spate de o parte din serviciile din tara la ,,recomandarea,, altor servicii din exterior.
In campania electorala ilegala (inceputa cu 18 luni mai devreme..!) crezi ca se poate lauda cu cresterea salariilor, cresterea pensiilor, dublarea alocatiilor pentru copii, cresterea economica, cresterea absorbtiei fondurilor europene, productii record la cereale, etc...! Nu, nu cred ca va avea atata tupeu sa se laude cu realizarile guvernarii PSD-ALDE, realizari care puteau fi si mai consistente daca incerca o minima colaborare cu actualii guvernanti, mai ales ca Presedintele, constitutional, face parte din puterea executiva a tarii noastre.
Se poate lauda totusi cu doua realizari: una ar fi alocarea a 2% din PIB pentru MApN(la sugestia SUA) si acest reusit summit de la Sibiu; pacat totusi ca l-a confiscat in interes personal..!
Acum cateva luni, spuneai cu sinceritate ca realizarile guvernelor conduse din umbra de Dragnea, vor convinge electoratul sa voteze si in continuare coalitia PSD-ALDE..!
Si eu iti dau dreptate, @T3..!

Cifff1967 spunea...

LEON..BINE ZICI...DE CAND PULA MEA UN PRESEDINTE A FOSTA ALES IN 2 SAPTAMANI...MAI ALES CA ERA UN NECUNOSCUT...A FOST ALES PE FACEBOOK CU AJUTORUL SERVICIILOR SAU ALTOR ENTITATI.

Mihai spunea...

@ Leon
Lauda de sine nu miroase a bine. Toamna se numera bobocii.
Faptul ca nu exista variante la opozitie îi va tine la butoane ,dar pe alte procente.
Asa precum votul de blam dat pdl i-a adus la 60% candva.
Cazanul se pare ca fierbe si din pacate in defavoarea militarilor in actualele condiții sociale ,morale ,etc.
"Nimic"se cam cronicizeaza la vedere iar d-na ministru de la sanatate confirma dezastrul .Autostrazi iok,agricultura cu produse din import in magazine ,salariul mediul brut dus catre "lună "pe ineficienta bugetarilor clanuri de rude peste tot in timp ce trei milioane de pensii stagneaza pe la 900-1200 lei in conditiile in care preturile s-au dus mult in sus ,inflatia se arata peste 4-5% ,etc.
Lovitura poate veni din partea mediului privat platit prost ,tinerilor, studentilor, diasporei,etc
Tot pe locul 1 la ajutorul social prin DJ ?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Unde dai și unde crapă!?
Pisica de tip nou nu mai ascunde, ea îl mănâncă tot și zice că-i de import!
Este ca difuzorul ăla veki, nu poate reda decât un post: #și_eu!

Iulian Mareș spunea...

Patria inseamna si mostenirea lasata copiilor!
Mai poti da inapoi cand ti-e frica de inainte?

https://www.romaniadeazi.info/2019/04/germania-datoreaza-bnr-peste-18-miliarde-euro-1939-iohannis-iertat-datorie.html#.XMgV_gp7z-Z.facebook

https://www.romaniadeazi.info/2019/05/de-ce-romania-si-afganistan-sunt-atat-importante-nato-teritoriul-acestora-se-gasesc-componente-baza-armament-nuclear.html


PS-sub rezerva autenticitati! Lipsa date certe.... :))

Iulian Mareș spunea...

Si asta este tara.....

"Practic, Direcția a V-a a fost prima și singura structură centrală din DSS care s-a autodesființat. În seara aceleiași zile de 22 decembrie, când revoluționarii au intrat în sediul acesteia, aflat în imediata apropiere a clădirii CC, nu au mai găsit nimic(mai putin armamentul si munitia aferenta-nm). Totul fusese dislocat sau distrus, inclusiv documentele de planificare a operațiilor de gardare și dosarele de personal ale cadrelor. O astfel de reacție în bloc a cadrelor Direcției a V-a nu se poate realiza decât urmare a unui ordin bazat pe existența unui „plan de acțiune prestabilit” ori a „unei variante operative” pentru momentele critice.

Cu certitudine, ofițerii de securitate din direcțiile centrale operative, inclusiv cei din Direcția a V-a, cunoșteau foarte bine și cu lux de amănunte două evenimente din istoria instituțiilor de securitate similare din țările Blocului Estic european. În octombrie 1956, ofițerii de securitate de la Budapesta, care au deschis focul fără ordin și fără somație asupra mulțimii protestatare adunate în fața clădirii Parlamentului, au sfârșit prin a fi linșați de mulțimea dezlănțuită. În august 1968, ofițerii de securitate de la Praga, care se ocupau cu contraspionajul față de sovietici, surprinși strategic de rapiditatea invaziei trupelor sovietice, și-au găsit și ei sfârșitul, fiind împușcați în birouri, în fața fișetelor deschise și a dosarelor pe care le instrumentaseră până atunci. Morala: „să nu deschizi foc în mulțimea dezlănțuită și să nu te lași surprins de mișcările strategice ale sovieticilor, dacă vrei să supraviețuiești”. Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă că niciun ofițer al Direcției a V-a nu a decedat în timpul evenimentelor din decembrie 1989, deși prin jurământ ori prin consemn li se cerea „să-și dea viața dacă era nevoie pentru realizarea obiectivului misiunii”. Ceea ce înseamnă că atât ordinul, cât și planul de operații pe care se baza subliniau cu claritate că nu era nevoie.

*În momentul în care a fost arestat în clădirea CC, alături de Tudor Postelnicu, generalul Marin Neagoe, ultimul șef al Direcției a V-a, a arătat camerelor de filmat semnul victoriei. Secvența respectivă a rămas ca un document iconografic interesant pentru istorie. Totuși, nimeni nu s-a încumetat până în prezent să descifreze semnificația acestui gest și cui i s-a adresat. Dar nici nu a fost întrebat."

Iulian Mareș spunea...

O alta Romanie!

Afirmatiile politicianului Radu Cristescu, nimeni altul decât fostul lider al PMP:
Totul a fost postat pe pagina de Facebook a lui Radu Cristescu. Printre dezvăluri se numără cele legate de sistemul ticăloșit,al fostului maior Coldea și al Codruței Kovesi.„Tot cu silă am văzut că la lansarea candidaților la europarlamentare a partidului, te-ai milogit la cei prezenti în sală să te ajute să mai câștigi încă 20.000 de euro pe lună la Bruxelles.Dar cine este de fapt adevăratul Traian Băsescu. Băsescu-PARADITORUL, Băsescu-coruptul și Băsescu-imoralul. Cum a petrecut Paștele, domn președinte, ajuns senator?Frumos, nu?Cu nevasta, copiii, ginerii, nepoții, masă îmbelșugată și atmosferă frumoasă.Uitându-se la veselia din casă, a avut vreun moment de tresărire, vreo mustrare de conștiință, gândindu-te la cei pe care i-a paradit? Il intreb: Te-ai gândit o clipa la cei cărora le-ai distrus destinele și viețile?
Ți-ai pus întrebarea: cum și-au petrecut Paștele, în anii domniei tale , Monica Iacob Ridzi, Remes ,Mircea Gutău, Antonie Solomon, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, Cătălin Cherecheș și mulți alții, a căror arestare a fost ordonată chiar de tine?!?
De fapt, ești un bătrân rau, (nici măcar un bătrânel), un om urât atât la fizic cât și interior, ros de ură, invidie și,culmea de gelozie! TU ai creat acest sistem ticăloșit, acest Stat paralel! Să nu uităm că atunci când ai început construcția acestui sistem ticăloșit, Coldea era un simplu maior, iar Codruța un procuror oarecare, fără nicio realizare , care încă se juca cu mingea de baschet pe la Sibiu. Sub directa ta coordonare ai făcut din ei “doi asasini” profesioniști. De fapt, adevărataunitate haules, adică centrul de comandă, era la tine în birou!

Codruta, Portocala, Onea, Man au fost de fapt copia ta perfecta! Nicio arestare și niciun dosar nu se făcea în țara asta fără să fii informat, sau și mai grav, chiar tu dădeai unele ținte! Oamenii de care te milogesti să îți mai dea o dată votul, trebuie să știe că cei cinci procurori importanți ai DNA veneau la tine în birou și se consultau, cu dosarele pe masă, si tu ca un “adevărat” procuror șef le spuneai ce să facă, ce măsuri să ia și pe cine să facă. Știi că știu asta și știi și de unde știu!
Văd că mai nou spui că pe la T14 și K se puneau la cale arestări, ăia de fapt se jucau de-a hoții și vardiștii, știai tot ce se discută acolo și te amuzai. Știai tot ce mișcă și știai inclusiv de existența protocoalelor!Ne mirăm de faptul că Portocală l-a paradit pe unul, doar pentru că l-a înjurat de mamă, pe când tu,presedintele l-ai executat pe Năstase pentru că te-a plesnit, în scara blocului unde locuiați, pentru că beat critza fiind i-ai insultat nevasta și familia.
Pe Cătălin Cherecheș primarul de la Baia Mare l-ai paradit doar pentru că s-a „apropiat”‘ prea mult de Elena, care la Baia Mare fiind nu ți-a răspuns la telefon, iar Pahonțu- pe care-l sunai disperat, o dădea din colț în colț, neștiind ce să-ți spună! Ai turbat rănit fiind în egoul tău de don Juan cu aere de macho tomnatic și l-ai paradit, nevinovat fiind! Ai dat ordinca primarul să fie arestat în cel mai scurt timp, și astfel ai folosit DNA să îți rezolve crizele de gelozie. Pe Solomon la fel, cu răutate de om bolnav, ai dat ordin să îl aresteze când tu erai in avion, doar pentru că ți-a șoptit ție cineva că într-o seară la Craiova, la o petrecere, a stat prea aproape de Elena și i-a soptit „ceva” la dans , fiind foarte bine dispusă, Iar tu ,o starpitura, un biet bătrân gelos nu permiteai ca femeia ta să se simte bine…altfel , ci doar în prezența ta. Si bine-nțeles, să nu se afle de sponsorizările făcute… către tine (nu intru în detalii în ceea ce privește familia).Pe Mircea Gutău l-ai executat fără milă, deși omul acesta, ca mulți alții, ți-au adus zeci de mii de voturi să ieși președinte. L-ai nenorocit doar pentru că ai fost informat că ar fi făcut niște afirmații despre tine (iar… nu intru în amănunte). Mai mult de atât, n-ai avut curajul/omenia sa o primesti pe nevasta lui in audiență, doar sa îți explice ororile prin care trece în arest!

Iulian Mareș spunea...

Continuarea cu atac la Petrov de romania!

Cu toate astea, mai ai nesimtirea și tupeul, după ce ai construit tot sistemul opresiv, sa ne vorbești de “drepturile omului”.Asta, explica-le oamenilor când le mai cerșești votul ca să te cari la Bruxelles la bătrânețe pe 20.000 de euro! Am văzut și declarația d.lui Cristoiu în care spunea că ai fi fost trădat de SRI…Total neadevărat! Coldea te-a avertizat din timp și ți-a și propus să îl salveze pe fratele tău! Dar pentru un scenariu cinic ce viza alegerile prezidențiale, ai vrut printr-o emoție puternica să convingi electoratul ca alegi Justiția în detrimentul fratelui tău,Fara sa tresari , l-ai paradit și pe el! Pentru ca ai vrut sa fi jucator inca o data,dar ai fost un ticalos ! Calculele nu ți-au ieșit pentru prezidențiale pentru ca într-adevăr SRI te-a trădat, nefăcând jocul de a-l scoate din cursa pe Iohannis cu dosarul de incompatibilitate. Astfel, istoria a intrat pe alt curs, nu cel dictat de tine! (Va urma…)

P.S: Vreau să îți reamintesc de vizita mea la Cotroceni, când ai aflat că as avea niște documente care vizau un important lider politic Aproape m-ai somat să ți le aduc pentru a-l paradi… Din fericire pentru „victima”, nu ai mai reușit, deși imediat după ce am iesit eu ai chemat-o pe Codruța. Ori nu ai mai avut timp, ori se săturase și Codruța de paradelile tale,care acum le duce singură in carcă!

Iulian Mareș spunea...

T3, asta-i Romania ta?
Asta incerci sa acoperi?

https://www.dcnews.ro/raport-inspectia-judiciara-informatii-cheie-inainte-de-publicare-documente-antena-3_652921.html

Iulian Mareș spunea...

Tot Romania si Tara! 2 pdv, dar nu cu parul in cap, a la Orban!

Cristian Bodgros
Vor sa spuna ca iarasi romanii sunt cei mai prosti. In timp ce in lumea normala leprele sunt huiduite, la noi sunt primite ca vedetele rock.

Mihai Tanasuca
Jean Paul Belmondo - Din păcate Cristian Bodgros are dreptate. Mi s-a părut că retrăiesc clipele de „omagiu și veșnică recunoștință„ adresate Marelui Conducător...Unii oameni nu s-au dezvățat nici acum de ridicat osanale. Și le place, chit că sunt sibieni, deci transilvăneni, pofticioși de stăpânire nemțească, ceea ce nu mă miră...No,să nu ne ascundem după deget...! Pentru ei, noi „regățenii„ suntem o pacoste și le cam stricăm planurile! Aroganți și tupeiști au fost și pe timpul lui nea Nicu, dar acum dau prin băț...! În Piață au fost majoritari membri ai F.D.G. și „mobilizații de serviciu...Lumea serioasă și cu ceva minte nu s-a amestecat pentru că, „acolo„ s-au întâlnit neprietenii României, iar „informala„ folosește poporului meu ca un pansament la un picior de lemn. Cum s-ar spune, „ei între ei„...!

Iulian Mareș spunea...

Un roman cu idealuri de In_Volutie, kiar daca nici caii nu l-au dorit! Au si caii de rasa mandria lor, diferita de a gloabelor!

https://www.facebook.com/cristianmihai.dide

Militar de la 14 ani spunea...

Cu acest tip de discurs, Dragnea își aduce singur deservicii. Iohannis nu trebuie să facă nimic, doar să marșeze cu justiția călcată în picioare de PSD. Nici nu-l mai atacă pe Dragnea, și-a dat seama că singur se afundă prin adunările obligatorii pe care le-a ordonat la Craiova și Iași.
De cealaltă parte, Dragnea nu are carisma unui lider formal/informal, ci mai degrabă a unuia care face totul pe la colțuri (aranjamente în biroul de la CD). Prin discursul lui de tip neaoș de fapt se vede frustrarea și în ultimul timp ura fata de Iohannis. Asta îl ajută pe actualul președinte. Bodyguarzii ăia cu cefe late de lângă el reprezintă un minus. E asociat cu un interlop. El nu a participat la bătălii, în toate funcțiile a fost numit iar la cele alese a fost singurul candidat și au votat cei cumpărați de el.
După aceste alegeri europarlamentare, în care rezultatul va fi slab pentru PSD, mai are timp să se redreseze pentru prezidențiale. Dar cu tipul ăsta de abordare va fi loserul de serviciu.
Cine va câștiga? Eșalonul 2,3 din PSD. Afacerile merg înainte, ei nu apar decât rar în media, iar la o cădere a liderului sau PSD-ului ei vor avansa.
În concluzie, dacă discursul lui Dragnea va continua în aceeași notă (ură, stat paralel, români buni vs. răi, tu ești nimic etc.), ceea ce nu și-a dorit se va întâmpla : va ieși ca prostul din viața asta, nu numai din politică.

Leon spunea...

T3, azi pe siteul Camerei Deputatilor:
-14 proiecte de lege, la promulgare.
-66, la control al constitutionalitatii
-25, primite de la Presedintele Romaniei spre reexaminare.
Ieri, 10 mai 2019 au fost trimise inca 2 proiecte de lege la CCR..!
Nu-i asa ca suntem tare mandri de Presedintele Iohannis..?

Huhu Rezea spunea...

@militar
La minte nu ai evoluat deloc. Ai rămas cu cea de la 14 ani.

Gigi spunea...

Iulian Mareș,lui Tănăsucă, asta ar trebui spus că:"Marele conducător",chiar a fost un mare conducător,cu toate păcatele lui! Spre deosebire de acești pupincuriști care adoptă poziția ghiocelului și în genunchi în fața stăpânilor din Vest.Demnitate,demnitate și iar demnitate,eu nu o mai regăsesc,ci numai atitudine de slugi."Țăranul" avea demnitate ceea ce azi nu o mai regăsești la nici-un așa zis reprezentant al țării.
Pe lângă faptul că se fac preș la oricare neavenit,mai stau să fie și urecheați la ei în
batătură.
În rest,cam are dreptate,în legătură cu obișnuință de a fi în postura de slugă.
De,calul se învață cu hamul!

Iulian Mareș spunea...

Țara și Patria asta sunt ale măle! Ca și cele 6 căși! Și Summit-ul este al mău! Dacă vreău și Ziua Independenței și a Europei sunt tot ale măle!
Merkel este matrioșka măe, în care intru doar ău!

Mihai spunea...

Liviu , fii barbat .
Treci si pe la ardeleni !

Leon spunea...

T3, pai am inteles ca Liviu & Calin, vor fi prezenti chiar la Sibiu in ziua de 27 mai dupa amiaza, impreuna cu cei 20 de europarlamentari PSD-ALDE...!!

M spunea...

Cred că ar face bine dacă s-ar duce și în Ardeal.😁
În primul rând nu cred ca ardelenii nu înțeleg democrația și faptul că cineva poate să aibă altă părere. Sigur au și ei idioții lor, iubitorii de M#UIE și de violență.
In al doilea rand PSD speculeaza statutul de victimă a violenței de limbaj și fizice a celor cu Johannis. Asa că o reacție violentă a ardelenilor le-ar face un serviciu. Oricum nimeni nu se așteaptă ca psd să câștige în Ardeal. Să nu uităm că la Cluj, Boc a câștigat alegerile după ce a făcut praf România. Asta spune multe despre inteligența ardelenilor.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Cumva Ardealul nu este tot Romania? Este Erdely?
Nu-ți ajunge lumina lui Orban și a PDL?
Cazi în patima unuia ce vorbea doar de Sibiu și nimic de România! Pe el îl înțeleg cumva, dar tu?
Și tu ai rămas doar la cusutul de nasturi din armată?
Păcat....
Dar stai liniștit, că nici nu știi ce-ți dorești: și PDL și YSR au anunțat că-ți retează pensia.... așa că masokismul este în floare și se ia!
Dar e bine și la 65 de ani în aviația civilă? ...și plouă, plouă și la vară cald!
Dar dacă madam L. Stanciu nu-i inkidea dosarul prin akitare, exact înaintea campaniei pt prezidențiale, nu avea dreptate Nuți că ea era în turul 2 și se bătea cu Ponta!
Încâlcire și cărările transhumanței sibiene!
Dar dacă există un Petrov o există și un Hans?
Oricum cineva are dulapul cu skeleți: unii de adulți, alții mici, de copii! Posibil? Imposibil? Vom vedea, zicea orbul care a găsit Brăila!
Afurisit orb, cu un oki de șoim!

Iulian Mareș spunea...

M,
Am tradus cu translator google din turcă și mi-a ieșit că cei nominalizați de dumneata, unii, iubesc kk-ul. Că asta înseamnă boc!
Rahatul ... 💩 ăsta își plimbă și nepoatele cu elicopterul SRI, de protocol!
Dar ce frumos muncea el că zilier: dădea zăpadă, cosea și ascuțea unealta morții, cioplea, matura pe jos, lua ouă roșii în cap, juca pimpong ca un tăntălău, zicea că este Premier și râdeau și școlarii de el!
*Era să și moară la emisiunea lui Andrei Gheorghe!...un boc mic, cu oki de slugă perfectă și okelarii > ... 💩

Mihai spunea...

@ Leon
Nu am dreptul să adresez o invitatie ?
La cat au facut pentru oras si judet precis se va inegri piata de mustăti sub pălării de ploaie si fuste crețe fara bilet de autobuz-justificare la transport, flancate de bugetari!
Mult succes ........

Leon spunea...

T3, din cei 33 de consilieri ai Consiliului Judetean Sibiu, aproape 40% din locuitorii cu drept de vot din judet au votat pe cei 12 consilieri PSD..!
Oare de ce s-o fi intamplat "minunea" aista..?

Gigi spunea...

Mie nu-mi este frică să merg în țara mea,în vizite!
Chiar ieri am primit o invitație la meciul de miercuri cu Dinamo.
Am refuzat politicos datorită faptului că ăla nu e stadion,se anunță timp urât și mai multe.
În Sibiu sunt mulți dinamoviști.Unde să vezi un meci când stadionul este în reconstrucție?







Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

T3,
Uite ca "un infractor" nu a uitat ca Tare este o Patrie, fata de indiferenta suspecta a altora:

"Premierul Olandei, in vizita in Romania, a avut o atitudine incalificabila prin raspunsul pe care l-a dat referitor la intrarea Romaniei in Spatiul Schengen.
M-as fi bucurat insa ca vreun lider din Romania (desigur nu ma gandesc la Klaus Iohannis) sa-l seminarizeze pe Rutte in legatura cu „statul de drept" din Olanda. Si ar fi putut apoi sa-i spuna ca „statul de drept olandez" e singurul, in Europa, care interzice orice control de constitutionalitate judecatoresc si, de asemenea, nu e „dotat" nici cu o Curte Constitutionala, astfel incat buna parte din drepturi pot fi, cu usurinta, eludate prin lege.
Olandezii au, intr-adevar, un Consiliu de Stat de tip francez dar el se ocupa de aspecte administrative, neavand competente in chestiuni constitutionale.

Puteti citi, mai jos, textul articolului 120 din Constitutia Regatului Olandei, din 2008:

'Article 120 The constitutionality of Acts of Parliament and treaties shall not be reviewed by the courts.'

Nicaieri in lume nu exista o astfel de interdictie. Ar trebui oare ca si noi sa desfiintam Curtea Constitutionala si controlul constitutionalitatii legilor pentru a ne conforma „standardelor" lui Rutte?
............," este mesajul lui Adrian Năstase.

M spunea...

Pentru mine cam asa stau partidele:
1. PSD In general discurs impotriva militarilor (aici includ si politistii). Solomon, Tit Brailoiu si Olguta chiar cu discursuri pline de ura. PSD a pus salariile militarilor cel mai jos din istoria legilor privind salarizarea (oarecum de asteptat conform programului lor: sanatate + invatamant), a lansat un atac furibund la adresa pensiilor militare pe care apoi le-a inghetat.
La pozitiv - a alocat 2% pentru aparare (vedem noi cum se cheltuiesc) iar Dragnea este singurul cu discurs normal la adresa militarilor din pacate e "penal", "ciuma rosie" si M#IE.
2. PNL - discurs TOTAL impotriva militarilor. Johannis, Orban, Rares Bogdan si toti ceilalti au atacat constant militarii, au incitat la ura si au admis violentele impotriva lor. Programul lor este impotriva militarilor. NICI UN membru PNL de frunte nu a avut un discurs rezonabil privind militarii.
3. USR + discurs TOTAL impotriva militarilor. TOTI, absolut toti, au atacat constant militarii, au incitat la ura si au admis violentele impotriva lor. Programul lor este impotriva militarilor. NICI UN membru USR+ nu a avut un discurs rezonabil privind militarii.
4. ProRomania - singurii cu un discurs rezonabil privind militarii. In program insa nu se regaseste nimic. Coordonatorul programului e un tip, Pirpiliu (Inginer Mecanic).
5. PMP discurs TOTAL impotriva militarilor. Basescu si Tolomac au avut un numar de iesiri nepermise si jigniri la adresa militarilor. Basescu a coordonat personal decimarea politistilor care au indraznit sa ii strige "iesi afara, javra ordinara".
6. UDMR - :D
Acu' ma intreb si eu: "Cine mai stie că Țara este o Patrie?" si "Eu cu cine votez?"
P.S. - daca cineva crede ca eu gresesc mi-ar face placere sa am o surpriza!

Iulian Mareș spunea...

M,
Greșiți prin omiterea unui update:
-USR, prin vocea comisarului NF (cf coșurilor de pe fata) vrea o lege pt desființarea/dizolvarea mai lesne a unui Parlament incomod! Germenii unui partid aproape nazist sunt vizibili! Vedeți și scremuta OUG, pe vine și din picioare, a idiotului cel mic din familia Caramitru!

PS-nu exista date și informații că în acest an vor fi modificări pt îndreptarea situației pensionarilor militari! Și vă mai fac o predicție: nu va fi nicio îmbunătățire consistenta pt pensionarii SNAOPSN până când cel mai tânăr Lt din promoția 88, participant la evenimente, firește, nu va pleca la Armata din Ceruri! Nu cred că mă invitați să dezvolt....Nu o voi face!

Leon spunea...

@M, cand ai timp citeste si proiectul de lege, PL x nr.37/2017, care aproba Statutul personalului FEROVIAR, si o sa observi ca au mai putine obligatii si mai multe drepturi decat personalul militar aflat in activitate; proiectul este adoptat de CD. si va ajunge in cateva zile la promulgare..!

M spunea...

@Iulian - ai dreptate, colega!
@Leon - am citit! Nu face decât să îmi confirme ceea ce spun eu :
statut->salarizare->pensie
Fără o echilibrare a celor trei nu există decât situații speciale. Dau un exemplu : pensia de vechime de obține de o persoană care a lucrat 15 ani. Păi cum? Ca unul are prin statut 12 ore de muncă pe săptămână iar altul 40, unul are 4 luni de concediu și altul 25 zile. Dar un an de muncă este tot un an de muncă.
Poți să faci legea pe contributivitate și pentru militari dar schimbi codul fiscal și zici ca militarii contribuie cu 75% la CAS și că diferența față de cât plătesc acum se compensează. Crești astfel brutul și nu mai ai nevoie de pensii militare.

Iulian Mareș spunea...

M,
Așa da! Afirmativ!