Un produs Blogger.

marți, mai 14, 2019

MAI şi Ministerul Muncii despre reconstrucţia soldei/salariului de funcţie

15 comments

15 comentarii:

capitanu nemo spunea...

Comunicat SCMD.La comisiile Camerei Deputatilor se afla in dezbatere un proiect de lege a impozitarii, marca Orlando Teodorovici, care, pe principiul caprei, stimuland ura impotriva celor cu pensii colosale anunta ca tot ceea ce trece de 10.000 lei la pensii va fi impozitat cu 90% (ceea ce este o imposibilitate, deoarece inseamna confiscare si-i are in vedere pe magistrati). In subsidiar si in fapt, se anunta reimpozitarea pensiilor de la zero, ceea ce inseamna ca amaratii cu pensii sub 2000 lei vor pierde 10%, iar noi, ceilalti, cu pensii peste 2000 lei, pierdem automat 200 lei (prin impozitarea celor 2000 de lei scutiti pana acum). Vina va fi aruncata pe ONG-urile rezervistilor, care in Consiliul de Yes-mani inventat de Gabriel Les au inghitit gulguta, propunand saptamana trecuta chiar impozitarea cu 90% a pensiilor ce trec de 8000 sau 6000 lei;
2. in proiect se afla o noua lege (deloc necesara) a pensiilor militare de stat, varianta Dragnea, care va cuprinde, mascat, prevederile Art. 40 din OUG 57/2015 si OUG 59/2017, cu disparitia definitiva a OMM, a pensiei suplimentare, raportarea calcului la brut, etc. in schimbul enuntului revenirii la pragul de 100%.

Liviu PO spunea...

Se vede de la o posta ca acesti indivizi ne iau de fraieri,fata de care trebuie facute analize de impact pentru diseminarea publica a informatiilor cu caracter public bla ,bla ,bla...
Tot pun in fata legea nr.330/2009 si afirma ca salariul de merit,indemnizatia de dispozitiv,sporul de confidentialitate au fost introduse in solda/salariul de functie,dar uita ca aceste prevederi se refereau la o vrs de 705 lei!!! Nu le-ar fi rusine ca prin ordine de ministru sa perverteasca legi in integrum!!!Acesti ministri care au facut asemenea nazbatii au gresit grav,ori din necunoasterea legii,ori voit.Acest lucru probabil ca va fi stabilit de cei in drept si care au datoria sa se autosesizeze si sa cerceteze cum sta trebusoara...

Leon spunea...

@Huhu Rezea, pag.1 este raspunsul de la MAI iar pag.2 este raspunsul de la MApN pentru Mr(rz). Dan Bazavan; asa ati dorit sa le postati, sau este o eroare ,,materiala,,..?

Leon spunea...

@nemo, ca de obicei Dogaru este cam pe langa subiect; proiectul senatorului Liviu Pop de impozitare a pensiilor,B 160/2019, este inca in consultare publica pe siteul Senatului, nu este repartizat la comisii, are deja un aviz negativ de la CES..!

Negritoiu spunea...

Din comunicatul SCMD ,postat mai sus de capitanul nemo ,reiese ca saptamana trecuta a avut loc totusi intalnirea grupului de lucru(alcatuit din ......). Care este adevarul ? Oricum,pe spusele lui Dogaru nu pun mare baza.

Ein Stein spunea...

E, si acum ajungem la vorba mea, cum rezolva contopistii obligativitatea raportarii la salariul de baza minim pe economie? Se vede clar ca Ministerul Muncii a zis cu rosu si boldit ca e obligatoriu. Hai sa zicem ca anul asta salariul, de fapt salariile, minim pe economie este inca cat de cat mic, daca se continua in acelasi trend cred ca la anul salariul minim se va duce probabil in 3000 de lei iar in 2021 probabil in 4000 de lei. Ce se va intampla atunci?
Pai se va intampla ca aproape jumatate din militari vor avea soldele sub salariu de baza minim pe economie OBLIGATORIU.
Cum se poate rezolva?
Ar fi mai multe solutii, vreo trei de tip contopistic.
Prima ar fi sa plateasca amenzile care sunt prevazute in actele normative care reglementeaza obligativitatea aplicarii salariului minim, ar iesi cel mai ieftin pentru ca amenzile nu sunt tocmai mari, ele se platesc de catre institutii si nu de cei care au generat problema, plus ca platind amenzile vor iesi mai ieftin decat daca ar plati soldele conform legilor in vigoare.
A doua ar fi sa bage limba in ureche la niscai politicieni sa emita astia vreo lege, ceva, care sa prevada ca pentru militari nu se aplica obigativitatea salariului minim pe economie, chiar ar fi cea mai sanatoasa pentru ca motivul deja exista si se folosesc de el, acela ca militarii sunt platiti pe legi speciale.
A treia solutie ar fi tot aia cu limba dar sa se lase la latitudinea contopistilor sa stabileasca ei un salariu minim pentru sectorul de aparare. Motiv, ar fi tot ala de sus.
A patra, imposibila si ciudata in ochii contopistilor, sa se rezolve problema care genereaza toate aceste aberatii si situatii, adica cauza si sa nu se tot caute rezolvari de conjuctura pentru efectele pe care le produc niste legi imbecile.

Huhu Rezea spunea...

@ Ein Stein
Ca să nu te mai îîngrijoreze compararea soldei de funcșie cu salariul minim pe economie, ar trebui să recitești Anexa VI a L 153/2017 pentru a-ți reaminti valorile numerice la care vor ajunge aceste solde,în cuantum compus, la 01 01 2022. Atunci se va confunda cuantumul compus al soldei/salariului de funcție cu solda/ salariul de funcție definit/ă de Legea 153/2017.

https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/legea-cadru-nr-153-2017-privind-salarizarea-
personalului-platit-din-fonduri-publice?pid=200791233#p-200791233

Leo spunea...

Iar Legea 153/2017 este "întărită" şi de Legea nr. 207/2017, care a validat definitiv echivalerea dintre soldele de functie cu sallariul minim brut garantat prevăzut de HG1/2017.

Iulian Mareș spunea...

Se pot întâlni zilnic și să nu ajungă la niciun rezultat!
În generația noastră nu cred că vor mai fi skimbari importante! Din păcate, trebuie să învățăm să privim înainte, prin furtună! Altfel, nu avem de ales!
S-au întâmplat lucruri și mai rele in trecut...amintiți-vă drama celor din armata regală după WW2! Pușcării, drepturi la pensie anulate, dezonorare, mizerie, excludere socială, copii îndepărtați din școlit,...calea munților pt rezistență!
Dar azi? Dar mâine? Mâine poate fi peste ce s-a întâmplat atunci...
Daca vă imaginați cerandu-va drepturile unui Caramitru-Premier, atunci sa vă imaginați că veți fi cercetați de Dide-PG, "Ceaușescu" șef la DNA....etc! Este vremea lor, istoria este ciclică! Și noi uitam ușor trecutul!?
Ce drepturi legale de pensie mai vrem?
Să ne scuipăm în sân...plec la Vf Omu, sa prind Triunghiul Energetic!...

M spunea...

Pe mine ma ingrijoreaza "coeficientii de ierarhizare" asta si pentru ca spre deosebire de ceilalti bugetari noi cam intelegem treaba cu "ierarhia".
SNAOPSN este la baza ierarhiei. PUNCT! Din cate stiu eu (a treia generatie de militari din familie) ESTE O SITUATIE UNICA in istoria Romaniei. De aceea probabil ca sunt si ultimul militar din familia mea (cred ca bunicul se intoarce in mormant acum).

CEZAR spunea...

m-Al ..ai emotii ..negative v..este ??..adica iti este teama de nu mai poti !!!

Iulian Mareș spunea...

C-ule,
Îngrozit kiar! ...doar de ideologia neomarxiștilor! Și știi de ce? Pentru că f mulți dintre ei au studii superioare, kiar aprofundate!

kostas spunea...

Din L153/2017 rezulta ca salariul minim brut in 2022 va fi de 2500 lei.

emillian123 spunea...

...Apropo de ,, DIDE..?,, (si altii asemenea...!)-eu cred ca e un DIVERSIONIST -asemenea ,,ULTRASILOR,,-diferitelor echipe de fotbal din tara, diversionisti afiliati (...si PLATITI...!) unor ,,structuri,, oculte- ale unor ministere de forta...!

Ionescu Claudiu spunea...

Domnule H, incepeti sa va desteptati, va exlodeaza adresele in fata?