Un produs Blogger.

marți, mai 28, 2019

Numai Dăncilã nu înțelege că invingătorii la europarlamentare fug de guvernare.

57 comments
Decizia politică rațională după dezastrul electoral al PSD la europarlamentare este depunerea mandatului de guvernare în brațele lui Iohannis.
 Semnalul tras de electorat este ca programul de guvernare și măsurile sociale luate guvern sunt proaste. Orice altă justificare, cum că electoratul l-a sancționat doar pe Dragnea, că păturile sociale defavorizate ar dori continuarea măsurilor sociale preconizate pentru urmatorii ani,  este de neacceptat.

Dăncilă și PSD mai rămân la guvernare doar dacă doresc sa-l inlocuiască pe Dragnea în rolul de sac de box pentru presedinte  și actuala opoziție pânã la viitoarele alegeri și sã scadã si mai mult în sondaje.
Liberalii si neomarxiștii tremura de frică,  dupa anuntarea rezultatelor, că PSD iese de la guvernare si ei vor fi obligati să guverneze cu actuala majoritate parlamentară. Nici Iohannis nu se aștepta ca electoratul sa fie intr-atât de credul încât  să-i mãtraseascã de pe acum pe social-democrati. El spera ca apogeul urii sã fie atinș la prezidențiale. Toți ezită sa mai preia guvernarea, având în minte  precedentul Ciolos dupã demisia lui Ponta. 
USR nu sprijinã un guvern Orban, iar Ponta negociazã cu foștii colegi presedinția Camerei Deputaților, dupã arestarea comandată a lui Dragnea, pentru o  presupusã instigare la un abuz cu un prejudiciu de 23 000 lei. Cu câte milioane au abuzat  statul Base și Mutu si n-au pãțit nimic?
Mint electoratul ca doresc guvernarea doar prin alegeri anticipate, dar nu spun ca presedintele nu poate dizolva Parlamentul in ultimele sale 6 luni de mandat la Cotroceni.

ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
Sper sã se gãseasca lideri în PSD, precum Liviu Plesoianu, care sã se gândeascã la viitorul social democratilor si s-o determine pe nefericita Dãncilã sa depunã mandatul ca sâ-l lase pe Klaus farã muniție electoralã.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.antena3.ro/actualitate/liviu-plesoianu-atac-dur-la-adresa-lui-dragnea-si-tariceanu-procentele-psd-si-alde-de-acum-se-522618.html&ved=2ahUKEwjyzpDT1rziAhUKs4sKHU-wCisQFjAUegQIBRAB&usg=AOvVaw2Dcu-sipih1ySsvHK6k4gM

57 de comentarii:

Patrascioiu spunea...

Mai pesedistilor ați avut și voi câțiva oameni de valoare-Gioana,Diaconescu- și i-ați alungat.Acum va dați pe lângă Ponta dar nu vreți sa va debarasati de lepre.Madam Dancila o fi ea analfabeta dar are cel puțin bunsimt .Dragnea v-a subordonat interesului personal ,scăpatul de pușcărie. Stați fără grija.În opinia mea USR nu se va alia cu un partid care a fost la guvernare,PNL și nici nu va accepta un prim-ministru precum Sica Mandolina .USR nu se va atinge de pensiile militare.
Romanii nu mai accepta sa fie mințiți și nici bătuți ca așa vor mușchii unora.Inițiatorii bătăii unor oameni ieșiți pasnic sa-și manifeste nemulțumirile si-au primit pedeapsa.Social-democratia nu presupune decalaj enorm intre bogați și săraci.Istoria lumii nu are exemple de social-democrați a căror scop unic în viața sa fie bogăția personala.


Iulian Mareș spunea...

Sa fii batran nu asigura neaparat intelepciunea!

este adevarat ca la noi nu prea sunt doctrine politice si suntem atipici! oriunde in lume social-democratia este pt tineri, mai ales studenti/intelectuali si varstnici/persoane defavorizate! La noi nu! daca Diaconescu si Geoana sunt eminente cenusii, viitorul nostru este proiectat in alta galaxie!
Urlatul pe strazi nu da siguranta unei guvernari! Doar amatorism....auzi alegeri anticipate? Astia kiar sunt prosti cu P! Nici Constitutia nu au citit-o?....ultimile 6 luni....etc!
Dar cine va fi Premierul? Orban/PNL sau Nasui/USR! Pt ca pe denuntatorul Orban, iute saritorul in sus, ca sa nu ia condamnare, iata pe Nasui:

https://www.puterea.ro/dezvaluiri/cum-au-ajuns-rudele-deputatului-usr-claudiu-nasui-pe-mana-consiliului-asf-ce-nereguli-au-fost-depistate-la-firma-de-brokeraj-a-familiei-163484.html

Daca Dancila vrea sa ramana la guernare, atunci musai:
-Fotoliul de șef CD oferit UDMR!
-Bingo! Cu Șah MAT sau cel puțin PAT dat tuturor!

*Personal vreau PNL+USR+PMP+minorități+..… să guverneze, cu Orban Premier!

Iulian Mareș spunea...

O analiza la cald... vocile apartin poporului!


Crina Comanescu
Sigur ca nu e Dragnea singurul vinovat.Voi toti PSD-istii sunteti vinovati pentru ca nu ati inteles ca lumea a inteles cine sunteti.Pacat de timpul pierdut de tara asta ne-ati mincat ani din viata ca sa va fie voua bine.
Îmi place · Răspunde · 6h

Mihai Tanasuca
Greșiți și faceți afirmații de campanie lipsite de adevăr... Coniță, ăștia care am votat cu pesediștii, nu suntem cine crezi dumneata. Nici pomanagii, nici hoți, nici tâmpiți, nici eminențe cenușii. Suntem cetățeni ai României! Dumneata și formațiunea politică pe care o agreezi ne-ați demonizat, pentru că aveți credința „sinceră„ că „noi„, surzii, schilozii, asistații social, pensionarii, bugetarii, bețivii, handicapații, copii, văduvele, elevii și studenții„ suntem o povara și cheia necazurilor. Ne disprețuiți și ne vreți anihilați, inclusiv fizic! Sunteți ahtiați după putere și „restul„...! Credeți că purcelușii au aripi! Veți avea mari surprize când, sper„ veți ajunge să luați decizii. „Atunci„ să vă vedem! Pentru că, altfel, „ciuma roșie„ va fi înlocuită de „ciuma galbenă/portocalie„ sau „albastră„...! Încă sunteți euforici, dar vine momentul trezirii la realitate! Poftiți la guvernare! Nu vă mai ascundeți după pom și eventual să acuzați „dezastruasa moștenire„, că nu ține! Dacă dumneata, ca și persoană fizică, ai impresia că poți trata concetățenii ca pe niște potăi de la adăpost, te înșeli. Ați câștigat o bătălie și ați scos din luptă ținta principală, dar a rămas marea masă a celor care cred în idealurile social-democrației. Acum, în ce direcție vă veți îndrepta „tirul„ ? P.S.D. este de neatins, deoarece are Constituția de partea sa și dacă are inteligența de a trece în Opoziție ați încurcat-o! Vă veți sfâșia cu „tovarășii„ de luptă! Pariem?

Leon spunea...

@Huhu Rezea, depunerea mandatului este solutia cea mai simpla si mai facila pentru premierul Dancila, dand satisfactie lui Iohannis, care nu va ezita sa numeasca guvernul sau pentru a-l sprijini in obtinerea unui nou mandat.
Un partid serios nu fuge de raspundere, nu le face pe plac celor 5 milioane de votanti anti, trebuie sa guverneze in continuare pentru Romania si pentru ceilalti 15 milioane de romani..!
Si sa nu uitam ca luna iunie este ultima luna in care Guvernul Romaniei detine Presedintia Consiliului UE, si cum a dovedit pana in prezent s-a descurcat onorabil.
Daca Iohannis si partidele din opozitie vor cu adevarat caderea Guvernului sa initieze o motiune de cenzura unde pot obtine trecerea acesteia prin Parlament..!

Iulian Mareș spunea...

Comentarii din care se poate retine substanta:


Ionel Vasii
Azi am văzut ceva care m-a lăsat căscăui : un popor de găoaze proaste căruia un singur om a fost de acord că trebuie să-i fie mărite salariile și pensiile l-a trimis pe omul ăla la pușcărie , nevinovat mai presus de toate, doar pentru că așa li s-a năzărit securiștilor care l-au fătat pe băsescu și care au jefuit țara asta .Dac-aș fi în locul Prim-ministrului mâine aș zice și face așa : " se taie salariile profesorilor cu 50% , se taie pensiile și salariile procurorilor și judecătorilor cu 80% , se taie tot la SRI , se desființează și se dă foc , se taie salariile medicilor și în general se taie tot și se desființează orice căcat de spital cu toate dotările lui, se anulează toate facilitățile acordate studenților și oricărui căcat care crede că dacă are un laptop în față e IT-ist și ,în general , se concediază aproape tot din sistemul public pentru că USR și PNL susțin că românica nu-și permite să susțină și plătească atâta amar de salarii ! Vă pupă Prim-ministrul și vă fute-n gură cu tot neamul vostru de proști căruia i s-a urât cu binele ."
Îmi place · Răspunde · 5 · 9h

Ion Apostol
CORECT!
Îmi place · Răspunde · 1 · 9h

Toulon Pod
he, he, da, ma rog. exagerezi totusi. pe medici si pe profesori i-a persecutat basexu in primul rand. cu i.t.-istii si cu studentii iti dau dreptate.
ce sa spun, prietene, si-a facut-o si cu mana lui. cresterea economica nu apucase sa patrunda in straturile inferioare ale societatii, schimbarea a 3 prim-ministri a uimit pe toata lumea, iar s-o pui pe elena ceausescu in 2019 ca prim-ministru...n-are cum sa-ti aduca votul tinerilor.
tineri care insa or sa vada ce ineamna dreapta politica (mai indepartata sau mai recenta): curbe de sacrificiu, scoaterea armatei impotriva muncitorilor (1933, 1999, 2012), guvernari catastrofale.
Îmi place · Răspunde · 5h · Editat

Ionel Vasii
Toulon Pod Da, prostul si-a făcut-o singur atunci când a crezut că se poate pupa cu ocnașii din SRI , pentru că el , ca mai toți psd-iștii știau cine-s hienele care au dat tunuri precum Caritas sau FNI , ăia care aduc droguri prin portul Constanța și le distribuie cu ajutorul poponarilor ca Ciobanu și cu complicitatea DIICOT și au tăcut . Stiau cine-i Dan Gheorghe(unchiul prostălăului de coldea ) , securistul lui Vadim , ăla care i-a organizat pe mineri la Costești și care era stăpânul lui Băsescu etc . Acum , jegoșii ăștia s-au reîntors ca să-și continue jafurile și să le dea cu tifla proștilor care cic-ar vota dreapta pulii pizdii mă-sii !

Iulian Mareș spunea...

Directii...
„Nu mai merge cu jumătăți de măsură, de adevăr și de acțiune!”, și-a început astfel, luni după-amiază, Liviu Pleșoianu postat pe Facebook. „PSD și ALDE capitulează sau pricep în sfârșit ce e de făcut?”, a întrebat acesta.
În opinia lui Liviu Pleșoianu, „Liviu Dragnea nu a fost trimis la închisoare la precedentul termen dintr-un motiv foarte simplu: era înainte de alegeri”.

Pleșoianu lansează două variante

„Ce se întâmplă de aici înainte? Sunt două variante:
1. PSD își face mea culpa pentru că a promis că luptă împotriva Noii Securități și devine un partid puternic, "progresist" și "globalist", perfect integrat în "marea familie socialistă europeană".
2. PSD își face mea culpa pentru că nu prea a făcut ce a promis privind lupta împotriva Noii Securități și devine un partid puternic, suveranist și nesecurist, perfect integrat în noua familie europeană suveranistă din Franța, Italia, Marea Britanie, Polonia și Ungaria, familie europeană care tocmai a câștigat alegerile.

Dacă PSD merge pe prima variantă, ne despărțim. Dacă PSD merge pe a doua variantă, avem un drum lung împreună. Dacă PSD merge pe ambele variante, așa cum a făcut-o până acum derutând pe toată lumea, atunci prăbușirea de ieri e doar începutul...

...E valabil și pentru ALDE.

Nu mai merge cu jumătăți de măsură, de adevăr și de acțiune! Invit toate forțele suveraniste din România să-și dea mâna. E cazul și e timpul!”

Arfy spunea...

Abia acum a rămas psd la guvernare! Guvernul de până mai ieri a fost transferat în subordinea ministerului de justiție! Psd trebuie restructurat fie prin aducerea la vârf a une lideri noi fie prin degradarea câtorva care au un vocabular de cocalari si comportamentul ghiolbanului cu bmw, ghiolban care te stropeste cu satisfacție apoi coboară din mașină și-ți mai trage două palme că nu te-ai dat la o parte de pe trotuar! Discursurile gen prm prind la cei cuprinși de ură dar pe termen lung acest discurs devine bumerang! Această epocă a apus!

mircea spunea...

Patrascioi...imi plece in sfarsit cum gandesti...numai cu afirmatia aia ...ca au iesit unii sa manifeste pasnic, nu prea se potriveste...au fost atacati de jandarmi sau s a raspuns cu aceeasi masura si gradual?Pasnicii tai trebuiau sa plece de acolo...Gioana ...e Geoana..Diaconescu..numai valoare nu...poate curva de om...vezi aventurile lui cu amantlacuri etc.,,,Dancila...mai mult emotiva ...mai putin analfabeta sau analfabeta in masura lui Johanis si CIOLOS...in rest...astept de la ai tai si altceva in afara de.. dormit in Parlament...hranit din cosurile de gunoi...scandal si manifestatii in aula Parlamentului...obraznicie...sa dea Domnul sa faca ceva pentru tara asta dar mi e teama ca inca nu sunt indeajuns de maturizati...iar de scoala ce sa mai zic...MAIORESCU...Bogdan VODA...Valahia...Vasile Goldis..Targoviste...Tg.Jiu...aici licentele sunt pentru cei neaveniti.

Militar de la 14 ani spunea...

Eu cred că trebuie să fim optimiști. Cu actualul program de guvernare, întradevăr PSD a greșit. Ar fi trebuit să fie mai ponderat. A aruncat în stânga și în dreapta cu salarii, pensii, ajutoare în detrimentul investițiilor care reprezintă motorul dezvoltării.
Vreau să cred că viitorii guvernanți se vor ocupa de acest aspect.
Partea mai grea este gestionarea bugetului, care să fim sinceri a fost făcut praf de PSD, prin cheltuieli enorme de funcționare, angajări în sectoare care nu aduc plusvaloare, lipsă investiții, împrumuturi pe bandă rulantă la dobânzi de lumea a treia.
Misiunea e una dificilă pentru viitorul guvern, dar cu oameni competenți, cum zic că au, ar putea rezolva câte ceva. Cred că va dura vreo 2 ani reparația. Poate că e bine că s-a întâmplat acum pentru că dacă ar mai fi durat 2 ani situația era nult mai gravă.
Deci să fim optimiști. Nimeni nu o să taie pensiile militare, probabil că va fi o nouă lege în 1-2 ani. Atât USR cât și PNL sunt de acord cu existența pensiilor militare. Feriți-vă în schimb de maranțogul Băsescu. Ăsta a rămas pe poziții - e împotriva militarilor.

Iulian Mareș spunea...

Domnule profesor ION COJA, profețiile dumneavoastră nu s-au adeverit!

Domnule coleg, nici acum nu-mi vine să cred că domnul Dragnea a fost condamnat! Este o sentință rușinoasă, care face pereche cu sentința din 25 decembrie 1989! Mai întreb pe oricine mă poate contrazice, cu ce este vinovat propriu zis Domnul Dragnea?! Și le întreb pe cucoanele judecătorese, cele cinci minuni ale naturii, care este vina atât de mare a lui Dragnea în comparație cu penalii Johanis sau Băsescu, sau Roman sau Iliescu?! Abuzul de care se face vinovat Liviu Dragnea este un abuz minor, de la sine acceptat și îndătinat atât înainte, cât și după 1990, atât în România, cât și în toate țările din Europa și din lume! Cu un prejudiciu inexistent și fără niciun beneficiu al inculpatului!… Mă întreb cine se află în spatele acestei pedepse, al acestei răzbunări! Căci pare o răzbunare! Pare că Dragnea a stricat sau a încercat să strice niște jocuri, niște aranjamente secrete și nocive, iar cei în cauză l-au pedepsit exemplar, cine va mai face ca el, ca el va păți!…

Dar ce a făcut Dragnea și pe cine a supărat?
Din informațiile pe care le are toată lumea, nu-mi vine în minte decât jocul transnaționalelor, atât de necinstit, pe care Dragnea a încercat să-l sancționeze sau să-l limiteze măcar! Legile și măsurile pe care Dragnea le-a anunțat deranjau interese mari, începând cu legea repatrierii rezervei de aur și terminând cu legea interzicerii exportului de bușteni. Mi-e rușine, ca român, să văd ce succes de public a avut campania mediatică de diabolizare a lui Dragnea! Nu mă mir deloc că susținătorii acestei campanii sunt oameni din anturajul lui Cozmin Gușă, un individ atât de suspect! Ca și Ludovic Orban, ca să nu zic în primul rând de Johanis! Într-un fel, programul de guvernare conceput de Liviu Dragnea mi-aduce aminte de liniile mari ale guvernării lui Nicolae Ceaușescu! Singurul după 1990 care a încercat să recupereze ceva din spiritul pozitiv al politicii lui Ceaușescu! Era un program al interesului național! Adversarii noștri l-au citit mai bine decât noi și l-au taxat într-un mod exemplar! Din păcate, Dragnea a avut adversari redutabili chiar în PSD, care acum îl atacă ca niște hiene! Bineînțeles că și Dragnea a făcut o serie de greșeli, dar eu i le-am trecut cu vederea, sperând că-și va duce până la capăt programul de guvernare!… Ce au făcut azi judecătorii care l-au condamnat este un act de trădare națională! Ca și la Târgoviște în decembrie 1989… Să le fie rușine!

Să revenim la alegerile de duminică. Cum le comentați?
Ca naționalist mă bucură două lucruri: implicarea tineretului, care a ieșit în arenă, a lăsat Face Book-ul și s-a pus pe treabă , și mai ales atitudinea românilor din diasporă! Dacă mergeam la vot, aș fi votat un independent. Ai mei, din familie, au votat cu USR-ul și mă bucură succesul tinerilor din USR. Mă nemulțumește scorul nemeritat de mare obținut de PNL, de falșii liberali. Nu meritau să reunșească nici alde Ponta sau Băsescu. Cu toate astea cred că prezența lui Băsescu va fi de folos pentru România. E cu un cap mai deștept decât liderii de la Bruxelles.

Credeți că va cădea guvernul?
PSD are o singură șansă de redresare: să nu abandoneze programul lui Liviu Dragnea! Dar trebuie să schimbe persoanele care au fost purtătorii de mesaje ai PSD la televiziuni! Trebuie să găsească câteva fețe mai simpatice, mai istețe, care să schimbe imaginea morocănoasă a celor care îi reprezintă.

Ați încercat să le transmiteți celor de la PSD vreun sfat, vreo sugestie?
Am transmis câteva mesaje, printre care le-am făcut și o propunere, pe cine să pună cap de listă la alegeri

reddog spunea...

Inamicul nr 1 al Romaniei, Dragnea, a fost condamnat.
Romanii s-au descurcat admirabil la aceste alegeri si la referendum.
Acest om, Dragnea, este un dement psihopat, nu e deloc o figura de stil.
Trebuie mentinut insa ritmul, demonii trecutului inca ne urmaresc.
Ratacirea prin desertul postdecembrist este insa aproape de final.
Sa fim optimisti, evreilor le-a luat chiar mai mult pana au gasit iesirea din desert. 😁

CEZAR spunea...

marți, mai 28, 2019
Militar de la 14 ani spunea...bla bla ..
===============================
Ba tu esti prost ?
Nu ai vazut si tu aseara ca toti au disparut doar un ametit de la Usr..SLEDIER (ce-mi place ardelean)..se chinuia sa explice ceva ce nu a inteles niciodata ..alegerile anticipate
Ma asteptam ca televiziunile sa fie inundate de invingatori....dar pauza
Nu bagi seama ca KlauSS..nu mai vrea guvernul MAU...iar Organul lui KlauSS..nu mai vrea PRIM.
Chiar asa esti prost ..??

CEZAR spunea...

Mares ..gresesti impardonabil..
GUVERNUL TREBUIE SA PLECE URGENT....ar fi trebuit sa o faca IMEDIAT dupa anuntarea alegerilor
Popoprul suveran ..mai merita si cate un bici de gheata din cand in cand ..inculusiv ..pensionarii militari si chiar activii...

Mihai spunea...

D-nule Huhu cred ca asemenea caractere jalnice nu au ce cauta pe aici
Liderul Federației din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, îi transmite o scrisoare ironică lui Liviu Dragnea. Sindicaliștii îi oferă sfaturi de supraviețuire în penitenciar și îi transmit că va găsi condițiile pe care le-a provocat prin tăierile succesive de buget. De asemenea, sindicaliștii îl sfătuiesc pe Dragnea să nu mai invite pe nimeni la baie pentru că în penitenciar nu este ca la Parlament.
@ Patrascoiule esti si tu de aceeași speta cu Sorin Dumitrascu ? Sau împarți Romania in doua ca idolul tau de la Cotroceni - mai pesedistilor?! si ceilati romani .Tu ești mai roman decât un pesedist?Ai mai multe drepturi, sau ce ? Nu înțeleg cum sunt acceptați asemenea indivizi abjecti pe un site onorabil poate mai moderați asemenea ieșiri discriminatorii !

Stelian P. spunea...

@Iulian
Asta e substanta pe care o postati dvs. aici ?
" Vă pupă Prim-ministrul și vă fute-n gură cu tot neamul vostru de proști căruia i s-a urât cu binele ."
" Acum , jegoșii ăștia s-au reîntors ca să-și continue jafurile și să le dea cu tifla proștilor care cic-ar vota dreapta pulii pizdii mă-sii !"

Iulian Mareș spunea...

Îmi place că unii văd doar lucruri mărunte...unul scrie de motorul economiei...altul de restructurarea PSD.
România are o creștere economică de invidiat, recunoscută și de UE!
Altceva? Altă întrebare?
Va deranjează mărirea salariilor și pensiilor?
Vă doare capul?...că să fiu gentelmen!

Iulian Mareș spunea...

Nu-mi atribui mizeriile altora!
Peste tot pot fi furioși care răspund în maniera #Muie! Kiar este limbaj de Cotroceni...
Și fii calm că vei simți adânc guvernarea PDL!..

Iulian Mareș spunea...

Cezar, părerile sunt împărțite...binele cu forța nu se poate face!
Lasă-i să simtă 1 an mandolina lui Orban, nu asta au votat?

Leo spunea...

Veorica nu înţelege multe , dar a înţeles repede că Oblio şi mitralieră sunt indezirabili și nocivi imaginii lui F&M. Și când te gândești că Oblio a stat numai 2 luni pe funcția lui Neacșu și alți câțva ani pe bară.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Daca le-ati postat trebuie sa vi le asumati. Daca nu vi le asumati sunt sigur ca stiti sa selectati un text si sa folositi tasta DELETE. Furiosii ar trebui sa se calmeze inainte de a se exprima in public, daca tin la gradul si la pregatirea lor.
Am sa simt guvernarea viitoare tot asa cum simt si guvernarea actuala, n-am ce face. Nu ma sperie amenintarile cu taierea pensiei pentru simplul motiv ca am 32 de ani de serviciu reali. Indiferent ce formula de calcul va fi adoptata (daca se va face asa ceva) mai mult o sa sufere cei care au doar vreo 15 - 20 de ani de armata. Ii inteleg foarte bine dar inca nu vad ce perspective au in afara de promisiuni de genul "intr-o saptamina...." si promisiunile astea nu justifica vocabularul de mahala.
Ma mir ca domnul Coja nu a votat (halal nationalist) si ma mir si mai mult ca il bucura succesul tinerilor din USR. Nu mai vorbesc de aprecierile la adresa lui Basescu. Nu cumva ati gresit site-ul ?

Arfy spunea...

Mares.Cu genul acesta de "mesaje substanță" a pierdut psd 20 de procente! Oricum se pare ca preferi partidul unic! Accepți atacurile la persoană și mai puțin pe idei! Vezi ce a spus în Cex-ul psd unul dintre liderii acestuia: Fără penal în fc administrative etc! Închide puțin mass-media pro psd pentru a reuși să te echilibrezi emotiv și să dezbați idei. Ai pregătire dar consumi energia în gol! Pt un nou guvern este necesară o altă structură parlamentară! Votul din 26 mai reflectă oarecum câtă încredere mai au românii în puterea actuală! Rămâi în cursă, nu abandona chiar dacă îți dai suflul înainte de linia de sosire!

ifrim spunea...

E foarte bine asa,nu avem dreptul sa ne plangem avem ce am votat.Partidele ce sunt acum pe 6 cai frumosi ar trebui intrebati totusi cand sunt invitati la TV cum au in programe despre impozitarea multinationalelor,redeventele extractiilor din Marea Neagra,gestionarea fondului forestier,daca restructureaza aparatul stufos administrativ dar cu inlocuirea obligatiilor de dreapta etc.Pe hamster serviciile l-au introdus la beciul domnesc Koldea,Kovesi,Pahontu chiar daca protocoalele scrise sunt chipurile anulate cele verbale raman de -an pururea pentru procurori,judecatori ce iau salariu dar si solda!

M spunea...

NU am sa inteleg cum un militar poate sa accepte ca niste animale sa arunce cu pietre in alti militari. Din doua una: ori Patrascioiu nu e militar ori nu merita sa fie militar.
Apropo! In Farul Democratiei, chiar in capitala Washington acum 2-3 ani 3 politisti l-au impuscat mortal pe un idiot care aruncase cu pietre in ei. Procuratura (e adevarat ca nu sub bocancul lui Johannis si a animalelor rezist) a considerat ca o piatra cu diametrul de 10 cm pune in pericol viata politistilor si acestia au tras in legitima aparare si au clasat dosarul! PUNCT!
Daca esti militar domnule Patrascioiu ma bucur ca nu am fost sub comanda ta lasa si parsiva! O rusine pentru uniforma asemenea specimene care tradeaza juramantul depus!
Si, sa iti fie clar: daca as fi in security detail (sa nu zic garda personala) a idiotului national Johannis si un bou ar indrepta pistolul spre el iti jur pe viata copiilor mei ca nu as ezita un moment sa ma arunc in fata lui sa il protejez pe cel care e presedintele Romaniei.
@Arfy - "Închide puțin mass-media pro psd " - OK!!! Bun!!! Dar dai si tu pe Antena 3 sau esti bun doar la sfaturi??

Iulian Mareș spunea...

Eu nu sunt membru de partid de la desființarea PCR.
Am postat că să vedeți că nebuni și exaltați prin limbaj sunt și de-o parte și de cealaltă! Însă susținătorii # practică acest gen de limbaj de f mult timp!
Am 36 ani efectivi și 54 cumulați, așa că nu-mi fac griji ca și tine!
Eu vreau din tot sufletul sa văd un nou guvern și știu bine de ce... Voi nu?
Abia aștept să fiu martor al guvernării noi; tac totuși, însă va pot da verdictul de pe acum! De acum voi taxa numai ipocrizia, cum ar fi a Bețivului Kior care cere demisia guvernului uitând cu creierii lui rupți de alcool cum nu și-a dat el demisia la referendumul in care aproape 8 mil i-au cerut asta!
Nu este penibil?
Voi ce ziceți? Ați mai văzut fost președinte de țară în PE?
Vreau sa vad cum noul guvern va repara nedreptățile făcute nouă prin amputările la L223?
Ei, ce ziceți? Vor face ceva?
Vreau autostrăzi rapid...vor face?
Eu aștept un an. Este puțin?

Huhu Rezea spunea...

Datele BEC indică faptul ca peste un milion de votanti din mediul rural nu s-au prezentat la urne. Slaba pregatire juridicã a primarilor a contribuit la perceptia in randul taranilor cã neparticiparea la vot inseamna boicotarea referendumului lui Iohannis.
Liderii PSd nu au stiut sã-si informeze alegaturii ca pot sa mearga la vot pentru europarlamentare si vor avea posibilitatea fie sa nu ceara formularele pentru referendum, fie sa anuleze votul prin nestanpilare sau prin stampilare multipla pe DA sau NU.
Multi s-au dus si au votat NU. Referendumul era pe muchie daca la cele 5% voturi nule se adaugau si cele 500 000 voturi Negative transformate in voturi nule.

Stelian P. spunea...

Apropo
Deputatul "mitraliera" le propune pensionarilor sa plece din tara. Va simtiti vizati ?

"Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel. Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR. Dacă le place ce măsuri propune PNL şi USR să rămână cu ele“, a spus Cătălin Rădulescu.

raul spunea...

Pt unii care comentați pe acest site ,va rog prietenește sa mai treceți pe la doctor!Unul psihiatru!Aveam pretenții dar m-am înșelat, mai ales că eu credeam ca suntem oameni școliți si echilibrati in gândire și nu din cei care ,scuze pt limbaj,pun botul la unii ca Marin Vor si co sau hastagisti spălați pe creier!Păcat!
!

Iulian Mareș spunea...

Este un fel de răspuns la nervi, marca eurodeputatului Băsescu, nu?

Iulian Mareș spunea...

Cu cât mai repede o guvernare PNL, USR sau PNL+USR cu atât mai bine poporului! Așa a dorit, așa să fie! Sunt pregătiți au oameni și dorința de a face un bine mult mai mare poporului!
Tot ce nu a reușit PSD vor reuși ei! Eu sunt doar beneficiar! Vreau și alegeri anticipate!
Vreau sa pun mereu ștampila pe ei! Sunt convins că vor reuși în orice domeniu!
Dar, vreau că și Portocala să fie repus în funcție!

ifrim spunea...

Posibil ca guvernul sa nu fi trimis fonduri la primarii PSD pentru campanie electorala.Gresit ca doar nu dadeau din buzunarul propriu.Atunci primarii au lasat-o pe tanjeala si nu au trimis membrii de partid la oamenii cu mai putina intelegere sa le explice ce si cum.Au crezut ca e deajuns doar cu sanatatea,educatia,gratuitati pe calea ferata studenti,subventii agricultori iar oamenii cu sacii-n caruta nici nu s-au mai deranjat sa voteze.Acum o sa-i ia frezoanele!

Arfy spunea...

Dle M nu-s fun A3 și nici u folosesc limbajul agresiv, murdar a majorității celor din postul respectiv. Sigur ca există limbaj neadecvat de-o parte sau de alta dar nu-l promoveze, nu-l folosesc si nu sunt de acord cu asemenea abordare. Sper ca portavocea psd de acest gen să apună după acest semnal e la europene. Obs ca pnlistii cred că s-a votat pentru parlamentarele din România nu pentru europene și vor la guvernare. Asemenea derapaje trebuiesc taxate! Niciodată nu te lipi de o personalitate politică aceasta este ca vipera încălzită la sân!

Militar de la 14 ani spunea...

Am înțeles. Trebuie să emiți numai mesaje pro PSD. Cei pro PSD au voie să jignească, ceilalți nu. Chiar că te comporți ca ăia din PSD.
Normal, ca sa evaluezi ai nevoie și de ceilalți. Dar ce îmi bat capul. Deunăzi spuneai de maturizare. Am impresia că tu nu ai să te maturizezi niciodată. Dacă ești capitalist și dai numai mesajele care îți convin, atunci rămâi cu ele.

M spunea...

@Arfy - păi atunci nu mai da lecții de genul "Închide puțin mass-media pro psd"
Și îți mai spun un secret : antena 3 are păcatele ei dar în materie de limbaj murdar și agresiv e departe de Realitatea lui R. Bogdan.
Îți pun o întrebare: după parlamentare când PSD a luat aproape 50% (nu 29% ca PNL acum) nu era cazul ca Johannis să plece de la Cotroceni ca reprezentant al acestui partid? Atunci "poporul nu a mai vorbit"?
Nu mai judeca cu dubla măsură!

Mihai spunea...

Stati linistiti ca va repara A3 "onoarea nereperata" .Garantez !👌

Dan B. spunea...

Chiar vreți să vă reamintesc recenta istorioară din 2015, când Ponta a cedat sistemului și a facilitat „guvernul meu” bruxellez? Consecința? O victorie electorală uluitoare a alianței PSD-ALDE in dec. 2016.
Dacă PSD preferă să treacă în opoziție, anul 2021 va regasi partidul majoritar în Parlament, cu peste 51% din locurile acestuia în mentenanță.
Partea proastă ar fi ca ar urma 2-3 ani să „repare” ceea ce va dispune noul guvern și noua majoritate parlamentară într-un singur an (scenariu în reluare din 2016).
Rămânând la guvernare, chiar dacă subzistă unei moțiuni de cenzură, alianța se va eroda imagistic cu largul concurs al sistemului mafiot și al „partenerilor” externi.

Iulian Mareș spunea...

Numai că toate posturile specializate folosesc și limbaj neacademic excesiv: ex. Rareș Bogdan, B1Tv, Orban...etc!

Mihai spunea...

@ Leon
Se pare ca USR-ul te-a facut fara trei sferturi din trambita pesedeauă in Banie.
Tare de tot !!!! Daca si "ai vostri" v-au mirosit că umblati cu "ocaua mică " prin târguri........
"Vă lucrară " .....@Leonard ,cred !!!!!!!!🦃👌🌹

Mihai spunea...

@ Huhurez
Probabil babele vaduve din mediul rural de suparare că nu le mai duce nimeni barbatii la vot nu au mai dat pe la intalnire in sectia de votare.Si atunci babă cu babă s-au facut de meleon .
Si uite asa se ofilira trandafirii 🥀🥀🥀
Sa va pare bine ca nu s-a bagat votul ala electronic ,prin corespondenta ,.....că, că, că...

raul spunea...

Era vorba de Malin Bot!Din cauza telefonului!Oricum nu va intereseaza!Toti ii dati înainte cu ce stiti!Sunteti exponenții fideli ai societății,deși noi având atat de multe in comun ,formând o casta ,n-ar fi trebuit să fim atat de diferiți!Dar ,asta e ,si la bătrânețe am ramas un idealist!

Leon spunea...

T3, iata rezultatele finale in jud.Dolj:
-PSD 40,84% (115 520 votanti)
-PNL 22,87% ( 64 682 votanti)
-USR 16,95% ( 47 947 voturi )
-ALDE 5,15%...!
Eu nu eram in Craiova, si in Sectia unde am votat,tot in jd.Dj, pe o lista suplimentara,PSD a obtinut 69%.
Concluziile le poate intelege oricine vede aceste procente..!

Gigi spunea...

Măi,T2,îmi place să gust glumițe,dar nu de prost gust.
Să știi și tu că babele ăstea văduve,văduvele în general,sunt protejate de Dumnezeu.Iar dacă te blesteamă o femeie văduvă nu prea te văd bine.
Dar ce să le ceri la un simpatizant #…....,de unde atâta cap?

Mihai spunea...

Important este să nu va panicati!
Votul s-a dat din ura impotriva unui manipulator ..... si gastii de care s-a servit .....sau care l-a servit.....
Daca Veorica ne spune "că suntem alaturi de Liviu" eu le doresc succes si cu cât mai repede posibil cu atât mai bine.🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

Leon spunea...

T3, printre cei 34 790 de votanti USR+ din orasul Craiova se numara si copii mei, si cred ca le voi taia sponsorizarile acordate in fiecare luna..:))
Deasemenea, din luna iunie posibil sa renunt si la sponsorizarea pe care o fac de 8 luni la "Bursa de Fericire" !
( parca amandoi am inceput aceasta sponsorizare inca din 2018..!).

Arfy spunea...

M și Mares n-o să înțelegeți e ce au pierdut social democrații! Nu aveți cum! Până și Dăncilă vă dă lecții ! Sistemul militar va pus ochelarii pt cai iar voi spuneți că sunt ochelari de soare! Nu vreau să enumăr pe cei care au tras în jos psd. Două grupe au fost: trompetele și profitorii! Ambele grupe aduse de condamnatul "politic"! Încă nu ați înțeles că nu cel care urlă mai taŕe are și dreptate! Voi încă mai credeți că în România oamenilor trebuie să li se dea! Încurajează privatul! Când am spus de restructurarea psd m-am referit la restructurarea tuturor structurilor de stat acaparate de clientela psd, începând de la sate, comune etc acolo unde oameni sunt captivi ca în epoca medievală. Mergeți și stați de vorbă cu oamenii de acolo, dar ascultați fără a le impune voi "adevarul" vostru!

M spunea...

Domnule Arfy - eu am tot spus ca nu votez PSD cat timp Olguta e acolo, dar si Solomon si Brailoiu. Ii dai inainte cu lozincile pe care le toooooot mesteci!
Da, nu cel care urla mai tare are dreptate! Asa ca nu mai urlati pe strazi ca oile capii!
Eu iti amintesc de perioada cand PNL (pe atunci se numea PDL) a fost la guvernare! Cum a schimbat toti sefii de parchete si de instante superioare intr-o noapte, cum a schimbat legile, cum si-au pus acolitii peste tot. Dar TU si altii ca tine nu pot sa vada asta!
PSD nu este nici mai rau nici mai bun decat PNL sau USR.
Eu ma uit la ce fac si la ce promit! PNL s-a lansat in taierea unor pensii "speciale" printre care si ale magistratilor! Daca facea PSD asta acum erati ca oile in strada: haoleu! justitia independenta! Daca o face PNL - taceti!
Asta sunteti!

Iulian Mareș spunea...

Esti doar banal de naiv!
Ai impresia vaga ca Orban, Cilos si Barna vor face ceva, vor misca tara mai bine?
Mi-am salvat comentariul pe calendar si ti-l voi reaminti fix peste un an si peste 2 ani!
Si oamenii vor fi la fel de nemltumiti, daca nu si mai rau!
Eu nu am okelari de cal, dar tu esti un naiv incurabil...si poate este mai bine asa! Iti da seva zilnica!

Arfy spunea...

Șansa României aflată în NATO și UE! Se va dezvolta tehnologic pentru că tehnologia vine peste noi fără să vrem! Pare interesant cum pe ilișul căruței stă conducătorul de atelaj cu telefon de ultimă generație fără să știe că e urmărit de un semnal spațial! Sunt optimist în ceea ce privește situația traiului! Dle M nu mă lupt cu nimeni nici nu vreau să conving pe cineva de ce spun! Doar observ ce se întâmplă și fac un rezumat atât cât mă pricep, dar nu sunt partizanul niciunui partid politic și prefer să fiu mereu critic la adresa puterii, în principal dar și a opoziției aproape inexistentă, în secùndar! Surpriza la europarlamentare este dată de masa de oameni activi. Activi care știu să taxeze derapajele puterii. Masa constanta de aproximativ 30-35% este împărțită de marile partide, masă pe care as putea să-i spun "armata disciplinată"! Surprize mari vor fi și la toamnă, chiar dacă actualul se visează din nou președinte! Aș paria pe un nume care începe cu litera D! Om trăi și v-om vedea!

Huhu Rezea spunea...

Iohannis își va concedia consilierii care i-au sugerat referendumul pe teme specifice propagandei USR. Sociologii și politologi l-au atenționat ca nu a făcut altceva decât i-a ridicat mingea la plasa USR.
La prezidentiale va fi pe locul 3, după candidatul USR și dupa PSD.

Arfy spunea...

Referendumul nu a adus mai mult electorat la vot, dimpotrivă o mare parte a celor care ar fi votat psd au a stat acasă, asta si faptului că șefii psd n-au știut gestiona jocul democrat, ba mai mult șeful alde și-a dat cu tesla în scrotus(testicule pt politică nu mai are)! Creșterea procentului pentru opoziția a făcut-o elegant psd-ul prin hranirea permanentă a urii, a sfidării, a persiflarii și a inechităților între grupuri sociale în special a rezervistilor militari dar și a activelor prin blocarea nejustificată a actualizării pensiilor! Dar aceste reglementări și echilibre sociale trebuiesc făcute de către putere și susținute de opoziție și nu folosite ca mită electorală ci ca un respect față de fiecare cetățean. Altfel se face loc conflictului între diferite categorii sau chiar între indivizii din aceeași categorie socială!(vz categoria militarilor de pe acest blog, ca exemplu).

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca am inteles bine la prezidentiale candidatul USR va fi primul iar cel al PSD al doilea ? Sa dea Dumnezeu !
Am memorat si predictia asta.

Stelian P. spunea...

@Arfy
La ora 11.00 cind am plecat la vot am ramas uimit de citi tineri am vazut pe strada iar in sectie cei de virsta mea erau aproape in minoritate. Am vazut o familie de tineri cu bebelusul in ham stind la coada la lista suplimentara. Tinerii sunt complet dezinteresati de alegerile pentru politicieni dar cred ca au iesit in numar mare la referendum. Este pentru prima data cind urbanul a depasit ruralul ca numar de votanti si eu cred ca tinerii sunt "vinovatii". Tot ei voteaza in numar mare pentru USR, idem in diaspora unde voteaza cei activi nu pensionarii.
Sunt de acord cu celelalte afirmatii ale dvs.

emillian123 spunea...

...Rares BOGDAN-de la PNL,precum si cativa USR-isti -au anuntat- ca vor taia pensiile militare. Rares a spus ca va propune taierea tuturor pensiilor militare,cu exceptia pensiilor militarilor care au fost in ,,teatre de operatii ,,...! Ciolos =+PLUS-istul= mare atentie=ROSU(vedeti sigla partidului...!=e din aceeasi ..tabara..a FSN-ului..!) e capul ,,rautatilor,,-prima lui grija -dupa investirea in functia de premier- in noie. 2015- a fost -sa elaboreze si sa publice in 09 dec.2015 -ORDONANTA DE URGENTA NR.57-prin care- a inceput ciclul taierilor din cuantumul pensiilor militare....!

emillian123 spunea...

P.S...de mai multi ani...eu scriam- ca Iohhanis e-constient /sau nu ,,omul.. ,, PSD-ului...!=contrar tuturor aparentelor...!

Iulian Mareș spunea...

Mizerabilul de Bețiv a ruinat și ultima fărâmă de suveranitate, apelând la puterile străine să-l scape de șutul în fund!
Apoi a urmat maimuțoiul de Ponta acceptând cele 13 puncte în 2 secunde!
Apoi s-a încercat o revitalizare a ceea ce mai rămăsese!
Apoi nimeni nu mai vrea sa guverneze!
Apoi a venit manipularea unui segment social cu mai puțină experiență.
Samsarii firmelor de exploatarea gazului din M. Neagră sunt de ceva timp pe capul petrolistei pt anularea legislației privind condițiile de exploatare din zăcăminte offshore.
Apoi se va renunța la cota de exploatare masa lemnoasa și interdicția de export bușteni și kerestea!
Apoi va fi modificată legislația privind dublu standard alimentar.
Apoi va începe exploatarea Roșia Montană cu cianuri.
Apoi vor fi și altele...până la birul că te-ai născut aici!
Nu va fi nicio măsură pt degrevarea de balast a L223!
Apoi nu va mai fi nimic...doar mintea de pe urma! ... și mulți, enorm de mulți proști și prostiți!

Gigi spunea...

@emilian123..
Așa a zis,cu ură de burghez proletar frustrat???
Eu nu înțeleg de ce toți au o ură permanentă față de cei din SNAOPSN!
După modelul Cioloș,LoV,acum și Insolventul!
Credeam că ăsta e mai cu capul pe umeri. Ai mai vedea la cineva care este sub influența celor care acum 10 ani tăiau cu "drujba"salarii.
Se pare că dragii nostrii concetățeni și camarazi au uitat despre acele vremuri,când prefăcutul neamului cu o șuviță în vânt anunța pe toate posturile de tembeleviziuni că se taie felii groase de salarii,adică 25%,care de fapt la un mic calcul era 40%.
Băi d.....lor,vreți să loviți în cei care mai simt ceva pt.neamul ăsta oropsit?
Vă e frică de niște oameni bătrâni care au făcut ceva pt.tărișoara asta și care o iubesc? Nu mai vreți armată,poliție,organe de menținere a ordinii,de siguranță națională?
Sper,să fie numai un zvon!

***Un tâmpit,ofițer al armatei,făcut probabil la apelul de seară al bocancilor,era foarte bucuros azi despre cele aflate.
Doamne,câți tâmpiți mai avem și-n rândurile noastre!***
Dreptate mare când Corneliunson i-au numit
"dezertori"!

nick spunea...

@Gigi
Ura permanenta fata de cei din SNAOPSN vine din faptul ca marea majoritate dintre cei care ne conduc sunt potentiali infractori, mai devreme sau mai tarziu dovediti, sau au gandirea lor. Care nu se incadreaza in profilele de mai sus au in spate sustinatori de acel tip!

M spunea...

@unknown - esti pe aratura stimabile! Toti politicienii fura! Lasa-i la guvernare cativa ani si pe astia!
E foarte simplu! Iese unu' ca Johannis si urla: Daca nu era Dragnia sa aiba vila mergeati toti cu Ferrari!
Si prostimea zice: da, nu eu sunt vinovat, ala e!
Iese Rares Bogdan: daca nu ar avea pensii speciale militarii pensiile voastre ar creste de zeci de ori!
Si prostimea zice: taiati-le pensiile!!!
PNL si USR au mers pe un discurs bazat pe ura - un sentiment mai puternic decat toate celelalte - si a prins. Si Hitler a fost votat de nemti cu amandoua mainile tot pe un discurs bazat pe ura. De altfel expresia "Ciuma Rosie" apartine fascistilor!