Un produs Blogger.

vineri, mai 31, 2019

Rezerviști, de ziua voastră primiți Onoare... și tăierea pensiilor rareșe

89 comments
Din motive de Rareș Bogdan, elitistul Gelu Olescu a bãgat în ambuscadã grupul Fb Pensionarii militari români.
I-am atras atenția de multe ori lui Ghurka de Curtea de Arges, care deseori a comentat și pe acest blog,  cã incitã la acțiuni potrivnice ordinii constituționale. Nu citisem ce a scris  pe acea paginã Fb, acum a și fost stearsã, dar, capodopera sa pucistã mi-a fost semnalatã ca a apãrut pe celebrul site  estic, Sputnik.
Ne delimitãm de amenințãrile anticonstituționale ale domnului mr(r) de Vânãtori de munte, dar, ar cam trebui sã înțeleagã si unii politicieni cã militarii sunt privati de exercitarea unor drepturi civile(bine subliniate de Olescu) prin Statutul Cadrelor Militare, recent înãsprit de politicieni.




ANALIZE
Sa primesc un link scurt
10779200
”Interzicerea activității partidelor politice nedemocrate și a politicienilor nedemocrați, respectiv a acelor partide și politicieni care au încălcat drepturile și libertățile fundamentale și constituționale ale militarilor în ultimii 30 ani”
BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale”, a declarat recent Rareș Bogdan, în cadrul unei conferințe de presă, la Madrid. ”Nu poți să ai pensie fără să ai contributivitate, 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an (…) Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”/
Declarația, transmisă de B1 TV, a provocat un adevărat cutremur în media, dar și reacții virulente, inclusiv din rândul militarilor.
”Ieșirile naziste ale unui psihopat precum Rareș Bogdan, obligă armata să preia puterea in stat, în mod temporar, in baza Art. 118 (1) Constituție, respectiv în vederea garantării democrației constituționale”, scrie ofițerul rezervist Gelu Olescu, din celebrul Batalion 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș.
Pe grupul ”Pensionarii militari români”, Olescu propune și câteva ”măsuri imediate”: ”acordarea acelorași drepturi și libertăți fundamentale și constituționale și militarilor - EGALE cu ale lui Rareș Bogdan”. Iată și alte ”măsuri imediate”:
”Interzicerea activității partidelor politice nedemocrate și a politicienilor nedemocrați, respectiv a acelor partide și politicieni care au încălcat drepturile și libertățile fundamentale și constituționale ale militarilor în ultimii 30 ani - cu anchetă, judecată și condamnare”, scrie ofițerul rezervist.
În plus, maiorul Gelu Olescu vine cu o propunere politică: ”Organizarea de noi alegeri în condiții de drepturi și libertăți fundamentale și constituționale EGALE - pentru toți cetățenii, inclusiv pentru militari, inclusiv cu DREPTUL DE A CANDIDA ȘI DE A FI ALES!”.
”Aceasta este situația în care ne-au adus unii ca Rareș Bogdan!”, exclamă Gelu Olescu. ”Readuc aminte că în marele de stat de drept România, militarii români au drepturi și libertăți fundamentale încălcate, după modelul din alte vremuri ale negrilor în apartheid!”.
Care sunt aceste drepturi și libertăți? Ofițerul explică foarte clar cele cinci drepturi care (de)limitează situația militarilor și pentru care ei au acea compensație:
- dreptul la apartenență sindicală, la grevă și manifestații;
- dreptul de a deține firmă (care este un drept și de muncă, dar și de dezvoltare economică, financiară și familială);
- dreptul de a candida pt. a ocupa funcții de demnitate publică - fiind obstrucționat în fapt, dreptul democratic elementar al poporului de a alege pe oricine are încredere - și militar să fie;
- dreptul la liberă exprimare;
- dreptul de a practica oricare a 2-a profesia legală (ci doar "demne" - deși nu există profesii demne și nedemne, ci doar legale sau nu).
”După cum bine observăm, specimene de tipul lui Rareș Bogdan, înfierează militarii privind dreptul la pensie militară, clamând un fel de egalitate între militari și cetățenii civili!”, atrage atenția ofițerul.
Ei, bine, așa să fie – spune Gelu Olescu, dar ”nu mai trebuie să fim nici noi "fete mari" stimați colegi, și vrem și noi egalitate, dar în tot - nu doar la pensii, cum vor unii ca Rareș Bogdan!”
”Egalitate și în drepturi fundamentale, dar și în cazul obligațiilor militare la război, unde Rareș Bogdan și nevastă-sa nu au nici obligație militară, dar au în schimb pensionarii din armată - bărbați și femei!”, a scris Gelu Olescu, pe grupul Pensionarii Militari Români


Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190417/25548449/Ofiter-roman-Iesirile-naziste-ale-unuia-ca-Rares-Bogdan-obliga-armata-sa-preia-puterea.html

89 de comentarii:

Leon spunea...

Scurt istoric la proiectul de lege initiat de parlamentari USR, PL x nr.166/2018, privind abrogarea pensiilor de serviciu, mai putin pentru militari si magistrati:
- Proiectul este RESPINS de plenul Senatului
- Are aviz NEGATIV de la Consiliul Economic si Social, si de la Consiliul Legislativ.
- Are aviz NEGATIV de la Comisia pentru drepturile omului.
- Are aviz NEGATIV de la Comisia pentru Egalitate de sanse.
- Sunt asteptate inca doua avize de la Comisia ptr.Buget si de la Comisia Juridica
- Raportul trebuie dat de Comisia pentru munca, condusa tot de A.Solomon.
Interesant este ca acest proiect de lege, ocoleste Comisia pentru Aparare din CD.
Nu stiu cu ce argumente il va convinge deputatul Col(rtr.) Dumitru LUPESCU, secretarul Comisiei pentru Aparare, pe liderul SCMD, Col.(r) Mircea Dogaru, ca plenul CD va aproba acest proiect de lege, in intalnirea programata saptamana viitoare..!

Arfy spunea...

Nepotrivit mesaj! Ar fi ca un "La mulți ani!" la căpătâiul mortului!

Mihai spunea...

Mda , am inteles ca s-a inteles mesajul si au modificat ”Statutul cadrelor Militare” in sensul ca ”militarii nu mai au dreptul sa exprime opinii politice in public ”.
Eu sunt chiar curios cum se va desfasura activitatea in unitate când plutonierul de companie va fi ales primar si comandantul consilier local !!!!!!!!!!! iar cineva le va indeplini prin cumul functiile vacante .......!!!!!!
Un adevar exista in toata acesta poveste cu drepturile si obligatiile ,insa pentru unele ”propuneri”cred că unii trebuie neaparat sa se recupereze pe la doctori.
S-apoi ,in contextul ultimei modificari a Statutului C. Militare daca activii exprima idei politice in timpul liber cum se mai justifică sintagma mult utilizata in n ”justificari ” -militarul este in activitate 24 din 24 . Mai exista timp liber in acest sens ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Frumos din partea lui Gelu Olescu si il felicit! Stati calmi, va rog! Romanii s-au prins ce vor satanele negre, PDL-USR, si nu mai pupa voturi! PSD sa se bucure ca vor creste in sondaje la stirile rele ce vin dinspre dreapta politica, si daca se tin de cuvant cu pensiile civile. Pompati voturi in partide democratice, precum UNPR, sau altceva de stanga, decat din dreapta, si se vor rezolva problemele de la sine. Sa vedem, ce face Col. Dogaru miercuri. Ramanem in meditatie transcedentala, pana atunci. Dumnezeu sa-i ajute pe toti rezervistii de ziua lor, cu sanatate, prosperitate si viata lunga!

Iulian Mareș spunea...

Vezi, mai colega T3, câte nelămuriri ai din prima lectură?
Vrei sa candidezi, te suspenzi din funcție!
Ai fost ales, renunți pt 4-5 ani la cariera militară!
Tu ai auzit că militarii pot solicita concediu parental? Știi pe ce perioada?
Documentează-te!

Iulian Mareș spunea...

T3,
referitor la nedumeririle tale: ”-militarul este in activitate 24 din 24 . Mai exista timp liber in acest sens?
1. militarul este la program 24/24, 7 zile;
2. militarul nu doarme, el executa programul de somn la loc declarat!
3. militarul nu are familie ci coabiteaza, traieste in grup, avand voie sa intretina 2-3 dame, functie de solda.
4. militarul nu are timp liber, ci timp la dispozitie'
5. militarul nu face paralele cu veniturile altor categorii socio-profesionale si nici nu critica pe nimeni, ci executa orice si oricand!
6. cea mai mare tampenie este cea referitoare la faptul ca militarul are dreptul sa nu execute ordine nelegale, ca si cum tinereii, kiar si cei mai copti ar fi toti cu cate un judecator in spate care l-ar consilia urgent! sau, mai periculos, daca eu consider ca-i ilegal un ordin, fie el si scris, invoc articolul si gata! (in afara unor cunostinte de DIU, militarul asta este si judecator, acum? De ICCJ kiar, tinand cond ca filtrul si actiunea lui sunt finale! Dar, de ce sa nu fie exonerat de executia unui ordin superior?

Ai ceva de comentat!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
ceea ce a scris Olescu era arhicunoscut (sa zic ca le-a trimis mail si la Cd si la senat si Guvernului, nu mai stiu sigur) si daca sistemul nu s-ar fi angajat cu atat de mare aplomb impotriva militarilor, inclusiv rezervistilor, sunt sigur ca Olescu nu ar mai fi gandit asa!

Mihai spunea...

@ Mares
Felicitări 🐒🐒
Ma obligi sa citez din " Cormoran"!
Bravo Mares! Incepi sa gândești !🐒 Bravo,bravo !

CEZAR spunea...

De acord cu ..RARES BOGDAN..il voi vota .....!!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Cum ți-am spus soarele meu, viață mea, idolii mei sunt Rareș, Caramitru, Cioloș, Barna, Pâslaru, Țurcanu, Orban și în capul listei KWI!

Însă am o nelămurire...liderul modelează masele sau el este produsul lor?

Dan spunea...

Cezar metilic-stule crescatorule de capre africane raioase😀 tu cel care pierdut tabul in tinerete vrei sa votezi cu PNL ? Atat de jos a decazut votul ? A mai ramas sa voteze si M-ale fost impingator de scobitori in harti la SM si jur😁 ca fug din tara (peste Dunare) calare pe o butelie de oxigen.

CEZAR spunea...

@/Dan...
Nu stiu care esti ...al prost sau al ..gras ...hi..hi..hi...dar nici ca mai conteaza !
Am analizat situatia si am luat ..HOTARAREA...
Cu puiul de dac Rares BOGDAN si cu olteanul BARNA ..inainte !
Au zis bine ..
Nu ne intereseaza MARIMEA PENSIEI ci MODUL DE CALCUL..de la vladica pana la opinca....
In rest...nu ma intereseaza ..sa faca jde mii de autostrazi si zpitale..ca in GERMANY...!
Oricum eu ma tratez cu palica de gutui si lapte de capra ...sic!!

Iulian Mareș spunea...

GP,
Nu-i cazul de butelie de O2! ...tu plutești grație cutiei tale craniene!

CEZAR spunea...

@/ Dan ..si vezi ca rabla aia de TAB..care sta si acum pe fundul ..Muresului nu se compara cu MIG-ul pe care l-ai bagat tu la ..araturile de primavara ..adica ..adancii...!!
Pe mine m-au recompensat pentru ca AM SALVAT ECHIPAJUL...
De fapt in realitate ..nici nu i-am urcat pe tab ..doar eu si subofiterul mecanic conductor....
As vrea sa-ti fac cu ochiul ..dar nu permite tehnologia ...

Iulian Mareș spunea...

Ia citiți cum îl atacă pe idolul națiunii...niste criptocomuniști de la stiripesurse.ro
Numai minciuni....

Dragoș Pîslaru, contracte de la Dragnea - Fost șef ANAF dinamitează Alianța 2020 : "Acolo nu intrai fără linie directă cu șeful, pe bază de comision".
Fostul șef ANAF, Sebastian Bodu, dezvăluie, după ce a aflat despre legătura dintre europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru și Liviu Dragnea, că „salvatorul României” nu este nimeni altul decât un alt abonat la banii de la buget. „Acolo nu intrai fără linie directă cu șeful, pe bază de comision”, subliniază fostul șef al Fiscului.
„Firma lu Dragoș Pîslaru, fost ministru tehnocrat și actual europarlamentar PLUSR, a realizat strategia de dezvoltare a județului Teleorman, condus pe atunci de Liviu Dragnea, precum și a orașului Slatina, pe vremea când primar era Darius Vâlcov, aceștia fiind și cei care i-au semnat contractul, în 2010.
Așadar avem un salvator al României, speranță a “Dreptei”, care câștigă contracte cu institutii conduse de cei pe care îi înjură. Cum ar veni, seara salvează țara de penali pe fb, iar ziua încheie contracte cu ei. Acum sper că nu credeți că la CJ Teleorman sau la Primăria Slatina se câștigau pe bune contractele publice, că e de porc. Acolo nu intrai fără linie directă cu șeful, pe bază de “comision”. De asemena, înjurăm Teleormanul și sudul, in general, pentru că sunt subdezvoltate, iar votanții sunt medievali, nu au dinți și ne trag în jos, dar aflăm că strategia de “dezvoltare” o făcea un pluserist.

P.S.
Tot cam pe vremea aia, pluseristul Dan Bârnă făcea ghidul de comunicare al gestionarii dosarelor MAI privind integrarea europeană, minister condus de “penalul” Radu Stroe. Ghidul a constat in…modul de tipărire a unor fluturași, iar valoarea contractului a fost de…220.000 euro”, precizează, pe Facebook, Sebastian Bodu.
Dragoș Pîslaru a avut o carieră impresionantă în afaceri, firma sa beneficiind de multe contracte cu statul, inclusiv din partea CJ Teleorman, păstorit la vremea respectivă de Liviu Dragnea. Mai exact, în martie 2010, Consiliul Județean Teleorman atribuie companiei condusă de Dragoș Pâslaru un contract de 153.510 ron, pentru ”Realizarea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Teleorman 2008-2013.

Iulian Mareș spunea...

Cum se cântă și mai ales cum se va juca la Bruxelles!
Idolii României sunt pe val, și hulă de gradul 7-8!
Dar Cârmaciul știe bine să conducă nava... Soarele meu face sigur politică mare!

https://www.cotidianul.ro/partidul-lui-ciolos-la-remorca-lui-macron-si-verhofstadt/

Iulian Mareș spunea...

Începe să se facă dreptate până la capăt...
PG al Romaniei, Bogdan Licu, cere Sectiei pentru procurori din CSM sa prelungeasca cu sase luni delegarile mai multor procurori in functii de conducere, respectiv in functii de executie. Printre acestia este si fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.
Solicitarea lui Bogdan Licu urmeaza sa fie discutata in sedinta din 4 iunie a Sectiei pentru procurori din CSM.
Laura Codruta Kovesi are grad de procuror de tribunal si este in acest moment procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Sibiu.
Ea a fost delegata de fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, la Parchetul General - Serviciul indrumare si control dupa demiterea de la DNA. Aceasta delegare expira pe 11 iulie 2019.
Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti a obligat luna trecuta Sectia pentru procurori a CSM sa-i recunoasca fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi gradul profesional corespunzator Parchetului pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia putea contestata de CSM la Inalta Curte.


* Vă implorăm, nu uitați de Onea, Portocală, Veverușca, Pârlog, cei de la DNA Oradia & Co! Mare păcat să-i uitați

Militar de la 14 ani spunea...

Numai frustrări și mitocănii, nimic nou.
Mareș merită oscarul, a demonstrat-o de atâtea ori iar Cezar, la câtă minte are, să zică mersi că a scăpat de închisorile comuniste.
În rest, decât PNL-iști mai bine USR-iști. Să dăm și noi un semnal activilor. Au informații mai bune ca ale noastre, deci L164/2001 revine în actualitate.
Ii urez mult succes pensionarului ăla aflat lângă USR iști ăia. Dacă a zis să stăm liniștiți, așa să fie. Ii urez succesuri!

Leon spunea...

@Militar.., reciteste comentariul meu( este primul la aceasta tema) si o sa afli cine este "pensionarul ala" !

Gigi spunea...

În privința asta cu privarea de unele drepturi a militarilor în activitate are dreptate col.Olescu.
Nu poți să te privatizezi,nu ai voie sa faci ceva să trăiești tu și familia ta mai bine etc.Esti nevoit să trăiești din salariul pe care ți-l dau ei.
În schimb când ieși la pensie tot asa,trăiești din pensia tot de ei stabilită,ciuntită la maxim.
Și așa dacă ești în operativ nu poți face nimic deoarece ești la dispoziție 24/24 H.
Așa că ești tratat că și un sclav și în activitate și când ieși la pensie.
Du-paia,vine unul și te face, "maimuță cu epoleți!
Se recunoaște în lege că ai fost privat de niște drepturi în activitate(vezi art 1,2 L.223)și,atât.

Se fac aproape 10 ani de când statul nu a achitat drepturile prevăzute prin lege.
Atunci,întreb:de ce a mai introdus în l.223 art 1?
Doar așa că să dea bine?







Leon spunea...

La aceasta intalnire va participa si liderul Sindicatului Politistilor, Dtru Coarna..!

Arfy spunea...

Acum 16 ani când internetul își începea prin România influența și apariția saiturilor gen chat mai găseai forma asta de contre. Acolo puteai să jignești pe oricine fără milă cu satisfacția diabolică de fericire că adversarii tăi pe chat mor de nervi și se îmbolnăvesc de fiere. Dar în 2019 cu acces liber la toate formele de informații să mai întâlnești asemenea contre de puștani cu cașul la gură pe un blog în care ar trebui să se dezbată problemele reale serioase, argumentate logic și nu de influența unor aburi de alcool sau a tinerei demențe n-ar trebui să-și aibă locul decât pentru a bifa un nr de accesări pentru supraviețuirea sau profitul blogului. Asemenea apelative se banau prin programe pe nickname sau IP. Noroc cu adm blogului că este indulgent deși uneori cenzurează vârtos! (Pt Mares- Arfy= un cățel simpatic care latră dintr-o vitrină! Caută Patti Page cîntăreață)

Patrascioiu spunea...

Militarii nu se bucura și nu s-au bucurat de totalitatea libertăților democratice.Pentru asta trebuie sa primească bonificație.
Știți foarte bine ce libertăți ne-au fost și ne sunt refuzate.
Olescu poate nu a găsit expresiile cele mai potrivite dar în esență exprima adevăr.
Inexistenta unui sindicat -mă refer la cei în activitate și un cod al muncii a permis sa fim tratați drept roboti.

Leo spunea...

Astăzi 1 iunie 2019 se împlinesc 50 de ani de la înființarea Bat. 33 VM Posada din C. de Ag , parte a Bg 4 VM Posada , înființată ca urmare a evenimentelor din august 1968. Bg. 4 VM Posada mai avea și Bat. 30 VM Dragoslavele și o Sc. de șoferi de nivel companie independentă.
Frumoasă armă era "vânătorul de muşte" cum erau alintați pe vremuri........

Gigi spunea...

Dumitru Coarnă și col
Dogaru,vor rezolva împreună
toate nedreptățile care sau făcut cu acele OUG.
Am încredere totală!
Acum,depinde și de voința politicienilor.
Ceilalți reprezentanți ai As.Militarilor,ne-au convins.
Adică,oamenii s-au zbătut,au luptat,dar au primit numai promisiuni neonorate.Cum de fapt am și spus noi aici la timpul respectiv că se va întâmpla.
Acum,au văzut cu toții că viața le mai dă câteodată și câte o palmă pe la urne, ca să le între în cap că nu e bine să minți niște bătrâni care nu au făcut altceva decât să slujească țara.

Huhu Rezea spunea...

@Naivitate și inconsecvența din partea acestor sindicate di domeniul apărarii si ordinii publice, dar si din partea unor comentatori.
Cum sa te asezi la discuții cu o grupare politică anarhistã,care a promovat miscari de stradã ilegale, a discreditat o arma importanta cum este jandarmeria și a sustinut abuzurile si incalcarea drepturilor cetatenesti de catre Serviciile si parchetele subordonate unui sistem mafiot.
In plus, aceastã miscare refuzã sa intre la guvernare dupa ce a pãcãlit cam 11% din electoratul inscris pe listele permanente.
Chiar nu realizeaza ca USR doreste sã se foloseasca de aceste organizatii sindicale pentru interesele ei electorale si numai atât.
O fi ordin de la serviciile departamentale si SIE...dar nici chiar așa; în campanie mergi cu PUNR si dupã alegeri intri in jocurile adversarilor?

Mihai spunea...

Asta-i Romania care trebuie restructurata din temelii .

https://www.curentul.info/dezvaluiri/ajunsa-presedinta-la-hidroelectrica-dupa-ce-a-facut-sex-pe-canapeaua-lui-crin-lambru-a-avizat-salarii-lunare-de-15-000-de-euro-in-institutia-de-stat/?fbclid=IwAR3y4GvUb7STIN4DHsrslEq8evvtn1TgM7pKdBvFu1n3iG25xTU4Ua0EULw

M spunea...

@Huhu - cred că nu o să mă bănuiți e dragoste față de PNL sau USR!
Eu zic ca trebuie să negociem cu toți.
PSD - pentru activi a făcut o lege carastrofală de salarizare, pentru rezerviști a înghețat pensiile, a redus cuantumul acestora și mai ales a atacat cu disperare pensiile militare ca fiind "nesimțite".
PNL - activi sunt niște "maimuțoi cu epoleți" iar rezerviștii nu merită pensie.
USR - au atacat militarii activi din Jandarmerie. Rezerviști - acceptă măcar declarativ repararea nedreptăților.
Pro Romania - declarativ doresc repararea nedreptăților și pentru activi și pentru rezerviști.
Ăilalți (PMP, UNPR nu contează ca putere politică). Special UNPR mă așteptam să promoveze mai mulți militari în rezervă dar cu Năstase și Nea Puiu....
1. Eu aș negocia cu oricine!
2. Sunt dezgustat de Comandantul Suprem care nu a găsit timp să intervină față de declarațiile demente ale lui Rareș Bogdan.

Mihai spunea...

Olescu sperie dusmanii democratiei constitutionale amenintand cu preluarea puterii de catre armata.
Până atunci poate face trecere pe la un dogar -revizie cerc 😇

ro.sputnik. Ofiter-roman-Iesirile-naziste-ale-unuia-ca-Rares-Bogdan-obliga-armata-sa-preia-puterea.

Leo spunea...

Da , sigur , așa este că goar USR-ul a dat oug 59 și oug 114..

Arfy spunea...

Dle Huhu prima propoziție adevărată! Urmează câteva neadevăruri: 1. Este vorba de o alianță USR cu Plus;
2. Nici vorbă de provocare a mișcărilor de stradă(În parte cu voci clare și cereri pt un curs normal al legalității);
E. Jandarmii sunt Ok! Șefii au acționat la ordin politic;
4. Ca să ajungi la guvernare ai nevoie de un procent ce trece ușor peste 55% sau o alianță din max trei partide(Usr+ deja au două);
Este nevoie de șefi de sindicat(nu-i musai generalii "pregătiți" ai lui Mares) care să mânce legile pe pâine și să știe să scoată în stradă la miting rezervistul și nu numai! Exclus stil dog-aru!
Există un teren de "instrucție" perfect în această perioadă de a obține de la psd+alde+udmr+pro-ro și susținuți și de opoziție drepturile pt activi și rezerviști. Terenul se numește președinția din nov '19 și alegerile apropiate din 2020!
Așé Feri ďä Foc! Un banc cu soldatul Fèry paznic la depozitul CL!

M spunea...

@Arfy - Jandarmeria a acționat legal. A ataca Jandarmeria, chiar și numai conducerea acesteia este o porcărie!
Cu toate astea aș negocia cu USR deși au incurajat anarhia și nu au reacționat când la mitingurile lor au apărut instigari la crimă!
Repet, în condițiile date, Jandarmeria a acționat profesionist și recurgând minim la forță. Pentru unii idioți nu cred că e clar ce înseamnă un consemn, un ordin și că atunci când o structură militară te somează legal NU E DE JOACĂ! Animalele din Piață încălcau legea. Sau legea se aplică doar la psdei?

Huhu Rezea spunea...

Mulți rezerviști au memoria tot atât de scurtã cât pestilor din acvariu, care se tot lovesc cu gura de peretii de care s-au mai lovit de atâtea ori.
Pensiile militare au fost reintroduse de un guvern social democrat, nu de un unul PDL-list sau de imitații ale lui.
Oricât de proasta a fost inghetarea, poate temporarã, a pensiilor militare, ea nu se comparã cu desfiintarea lor , clamatã de ceva vreme de bãtãusii liberalo-neomarxiști.

Leo spunea...

Fery era cumva paznic la depozitul 100 CL ?
Ori la cel de la Băiculești sau Furnicoși ?
JOS COLEOPTERUL de la avocatul împotriva poporului.
L-am văzut ieri la TV , că stătea fix pe pragul Catedralei Sf. Isif.
Însemnă că este pe făraș...........

Patrascioiu spunea...

PNL nu va ajunge la guvernare în condițiile în care îl vrea pe Orban prim- ministru.Mai curând va ajunge prim-ministru Răres sau Ciolos dar nu mai devreme de alegerile parlamentare si ăsta dacă PSD nu-și da afară oamenii lui Dragnea precum Vâlcov, Olguta,Olgutu,Ceordache,Nicolicea,
Huhu cred ca exagerezi în afirmații. Poți explica diferența de comportament a jandarmeriei în ziua de 10 august și 11 august 2018? Arma "jandarmerie"a fost,a dispărut, a reapărut.Care e problema ca i se spune altfel?

Iulian Mareș spunea...

1. US au reușit iar, în seara asta, un film plin de încărcătură militară și emoțională: Battleship-Invazia! Forța extraterestră primește lovitura mortală de la rezerviștii ce nu mai aveau nimic de pierdut!
2. Nu va înfigeți în a ataca un camarad pt că ați gândit măcar o secundă la asta! Când crezi că lumea e mică poți trăncăni ca un civil ce ține minte din armata tragerile și I. Front!
3. Nu vă dați virgine, Gelu a scris de mai bine de un an ceea ce gândește; voi condamnați delictul de opinie?
4. Negocieri poți avea și cu dușmanul (încetarea focului, evacuarea răniților, înhumarea morților, sărbători...etc)!
5. Militarii nu excelează în negocieri politice, dar sindicatul da!
6. Efectul de bumerang tocmai a început și va rade tot!
7. Nu trage într-un om mare un glonț mic!

*Mereu cei care revin sunt mai tari și le vor face viața dușmanilor un kin, după principiul: unește forțele, multiplica efectul în locul și momentul potrivit numai cât timp este necesar!
Dacă ai greșit nu repeta: cei care acționează în același fel, dar se așteaptă la efecte diferite sunt doar idioții!
Oricum dacă a plouat câteva zile nu înseamnă că Soarele te-a uitat!
Așa că nu fiți supărați, știu că nu vi s-a predat înfrângerea, este o lacună, dar capitularea nu există!
Ce mai știți de noii mei idoli? Tot așa?

PS-cand 2% din efectiv au idei contrare sigur sunt doar idioții cu nume și prenume! De ce? Simplu...dacă erau genii nu așteptau vârsta a 3a! Și au fost idioți în stare latentă și tineri. Asta sa o țineți minte!

BONIFATIE spunea...


Toți aveți dreptate pe fond pentru că susțineți drepturile rezerviștilor, însă unii vă împiedicați de modul în care vedeți sau acceptați lupta. Cred că d-lui O. i-a ajuns la os, ca de altfel tuturor militarilor de bună-credință, manipularea, nemernicia și mitocănismul unor guvernanți egoiști, cu ochii doar spre propriul buzunar și al unora care-i cam „înfundă”.
Dacă nu achiesați la lupta de stradă care cam face rău la stabilitatea țării, chiar și când este pur politică, atunci nu săriți imediat la gâtul celor care vor să le arate pisica celor care ne duc cu vorba de ani buni, fie și prin întâlniri cu opoziția (OPOZIȚIA față de PSD, nu față de rezerviști, cu excepția unor zăpăciți apăruți ca iepurașii din joben). Când vor fi, dacă vor fi, la putere și vor proceda ca „înaintașii”, vom relua lupta alături de noua opoziție pentru că „așa-i în tenis”.
Instabilitatea o creează politicienii, cu instrumentele care-i susțin, nu cetățenii care-și cer și susțin drepturile.
Dacă știți vreo altă cale (care să asigure stabilitatea perfectă), detaliați!
Faptul că unui sunt citați de EST iar alții luptă cu mijloace(!?) din VEST, nu înseamnă că sunt, în mod cert, filo. Mai degrabă li se creează o falsă imagine de către cei care ar trebui să se deștepte în ceasul al 12-lea și să rezolve problemele militarilor nu să-i tot „pupe” cu Fata Morgana.
D-l O. este citat și folosit de EST pentru manipulare. Oare nu este mai apropiat de EST un partid decât d-l O!?
Mesajul DOMNULUI, adus de PAPA în aceste zile în ROMÂNIA, este de iubire și unire pentru prosperitatea tuturor.
Poate vor înțelege și politicienii ceva, dacă au frică, în sensul bun al cuvântului, de DUMNEZEU.

M spunea...

@Patrascoiu - puteți să fiți mai clar?
"diferența de comportament a jandarmeriei în ziua de 10 august și 11 august 2018"
Eu am văzut un comportament egal și previzibil al Jandarmeriei.
Eu sunt adeptul reglementărilor americane. La ei când polițaiul scoate pistolul îl scoate pentru că a luat decizia să îl folosească.
Au murit de râs când când le povesteam cum e la noi cu somații, cu focuri în plan vertical. Vreau o țară ca afară!
În rest sunt de acord cu ce a spus Mareș mai sus.

Iulian Mareș spunea...

M,
Mulțumesc!
În rest, căci trebuie sa vorbim și de resturi, uneori unora le trebuie dioptrii +8, sau alti oki, cel mai sigur, alti oki ai minții! Dar, nu este îngrijorător, se încadrează în acei 2%; aș licita, în eroarea biologică!

Gigi spunea...

@Mareș,@Bonifatie,@M.
👍 👍 👍.
Întreb și eu,așa,pe persoană fizica:voi,care acuzați,dacă erați acolo,în
piață,în locul acelor jandarmi
și vă scuipau,vă dădeau în cap și pe uniformă cu rahat,vă
loveau cu borduri,vă dezarmau,incendiau tot felul lucruri etc,ce ați fi făcut?
Miting neautorizat,declarații anterior războice,amenințări cu moartea.
Trebuia să moară cineva,că să acționeze?Sau voi ați văzut alt film?
Cred,că 98% din cei din piață manifestau pt o cauză anume,pașnic,dar 2% au devenit violenți,vroiau să curgă sânge,să distrugă etc.

În ceea ce priveșc negocierile cu opoziția,nu văd nicio treabă rea în acest demers.Nu credeți că am așteptat destul să ni se facă dreptate?
Nu credeți că am fost umiliți destul? Nu credeți că din 2016 prețurile la alimente,energie,gaze,la
utilități s au dublat,triplat la unele alimente?Iar noi în 2ani am primit indexare cu inflația de 1,3%?
Ne-am săturat să fim tratați ca ultimii găinari,sau să fim făcuți în fel și chip de niște
....cu ochi plini de ură.
Băbăieți,cei care sunteți înfipți aici cu sarcini concrete,cântați pe la alte mese,v-ați descoperit de mult.
Dreptate,demnitate,onoare și respect.Vă cerem prea mult?

Patrascioiu spunea...

Draghici@învingătorii au întotdeauna dreptate.Și Ceausescu a invocat ordinea constituțională și a murit.
Retine.Militarii nu sunt roboti.Răbdarea are și ea o limita.Dacă abuzezi de ea poți avea neplăceri. Partidele ar trebui sa-și precizeze poziția în legătură cu militarii ca sa știm și noi cu cine și cum dansam.
Afirmațiile unui politician sau altul sunt personale.

Iulian Mareș spunea...

Cata dreptate are Presedintele meu, dar cine sa-l auda si mai ales sa-l inteleaga?

“Iohannis: „În România avem persoane publice care au dificultăți în a se exprima””, scrie evz.ro
Pe site-ul administrației prezidențiale din România au fost publicate intervențiile președintelui României, Klaus Iohannis, din cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

“Avem un analfabetism atât de răspândit cum nu am avut de multe decenii, avem din păcate și persoane publice care au oarece dificultăți în a exprima o idee într-o frază coerentă. Deci lucrurile nu funcționează bine. Și de multe ori ne dăm seama că ajung oameni în poziții pentru care nu sunt pregătiți. Nu au educația necesară și suficientă.“, a spus Klaus Iohannis în cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”

Leon spunea...

@Iulian, pai daca si Presedintele nostru are "oarece dificultati" de exprimare, chiar lipseste "educatia necesara si suficienta", in aceasta tara..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Cu toată stima, AFIRMATIV!

M spunea...

Pentru cei care nu inteleg nimic din 10 august fac un mic indreptar privind adunarile publice si relatia cu jandarmii.
1. Adunarile publice trebuiesc autorizate. In acest caz va bucurati de drepturile prevazute in lege. Se pot organiza si adunari publice neautorizate daca: nu se blocheaza drumuri, nu se fac in apropierea obiectivelor de importanta nationala sau strategice, nu perturba activitatea unor institutii (spitale, statii de salvare, pompieri), iar in zonele locuite se disperseaza la ora 23.
2. Jandarmii au 2 tipuri de dispozitive: defensiv si ofensiv.
- defensiv:
jandarmii sunt in tinuta de instructie simpla (camasa, bereta, baston la centura) sau cu protectie avansata (bereta e inlocuita de casca si apar butelii cu gaze lacrimogene). Se instaleaza garduri de protectie in cazul unui numar mare de demonstranti. Perimetrul delimitat de garduri se dimensioneaza pe baza informatiilor.
- ofensiv: jandarmii au scuturi! Nu sunt garduri. Apar lansatoare de grenade si tunuti cu apa. Se fac somatii.
Jandarmii NU VOR CONTACTUL CU DEMONSTRANTII!!!!!!! NU dati cu pietre in ei, nu ii atacati fizic si NU VETI AVEA PROBLEME!
3. Echipe pentru retineri sunt pregatite in cazul dispozitivului defensiv si actioneaza doar DACA MANIFESTANTII PASNICI COOPEREAZA si se indeparteaza de cei violenti. In cazul dispozitivului ofensiv (vezi dispozitivul jandarmilor francezi!) se fac sarje pentru a retine pe cei turbulenti. Aceste sarje sunt extrem de periculoase pentru demonstranti (pot crea busculade, oameni calcati in picioare, panica). Francezilor nu prea le pasa!
4. Atunci cand se ia decizia de evacuare TREBUIE SA EVACUEZI LOCUL. EVACUEZI!!!Nu ca stai cu mainile sus sau in nas! NU e o problema, poti sa vii si maine sa demonstrezi!
Pe timpul EVACUARII nu se fac retineri! UN retinut scoate din dispozitiv 3 jandarmi. Deci NU SE FAC RETINERI!
5. Interventia in forta este ferma si decisiva. Cui nu ii plac gazele si bastoanele POATE SA SE INDEPARTEZE! Cine sta ori vrea sa lupte ori e masochist. Inca o data: ridicatul mainilor pe timpul evacuarii nu te protejeaza! Doar indepartarea din zona!
6. Da-ti acest ghid si catre animalele care se duc la demonstratii! Au drepturi dar si obligatii! :D

Iulian Mareș spunea...

Dl. Drăghici,
Ați terminat de citit cartea?

Mihai spunea...

Mesaj pentru @ Leon !
Pesedeii nimic.
"Prăzaria" la fel ,nimic !

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.presidency.ro/ro/media/mesaje/mesajul-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-transmis-cu-prilejul-zilei-rezervistului-militar1559282763&ved=2ahUKEwjT8pq4y8riAhXtxIsKHcJ0BxEQFjAAegQIBRAC&usg=AOvVaw0jGjonBaXuuELmyIUGLWEJ

Domn Leon ,multumit sau ......?

Iulian Mareș spunea...

Dispută mare, mare moralitate...Orban/Înțeleptul vs Cioloș/Patriotul:

"Faptul că noi avem candidat nu înseamnă că suntem împotriva cuiva”, spune, senin, Dacian Cioloş, pozând în politicianul de tip nou, consecvent, competent şi dedicat exclusiv interesului public, care nu are nicio legătură cu vechea clasă politică, plină de oportunişti puşi pe căpătuială şi dispuşi să trădeze dacă interesele personale le-o cer. Fals! Faptul că Dacian Cioloş vrea candidat propriu la prezidenţiale pentru alianţa USR-PLUS, poate chiar pe dumnealui, înseamnă că acesta este împotriva bunului simţ."

Mihai spunea...

Candva "potecarul" avea in cap sa infiinteze cateva batalioane de " garzi formate din voluntari",total contrar ordinii constitutionale.
El si Rares = doi zbanghii de elită.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, maine in Comisia pentru Aparare din Senat se reia discutarea proiectului de lege L 180/2019( initiat de senatorul Tit Brailoiu), pentru intocmirea unui raport suplimentar: Va propun sa publicati Raportul favorabil cu amendamente admise, al Comisiei pentru Aparare, unde apar multe noutati fata de proiectul initial, astfel:
-se revine la pensionarea anticipata partiala pentru 25 ani vechime si cel putin 15 ani vechime in serviciu.
-se revine la reducerea varstei de pensionare cu max.13 ani pentru activitatea in conditii speciale si/sau alte conditii, dar nu mai devreme de 50 de ani.
-se renunta la indexarile anuale si se revine la prevederile art.60 alin.1,lit a) si lit.b) din Legea nr.223/2015.
- se propune majorarea etapizata, pana la 63 de ani a varstei de pensionare cf.Anexei.
Chiar va propun sa postati acest raport al Comisiei pentru Aparare pe acest blog si sa-l supunem criticii colegilor; poate citeste si Dogaru $ Coarna..!

Huhu Rezea spunea...

Potecarul spunea odată, nu cu mulți ani în urmă, ca nu dorește puterea pentru sine ci pentru fostul rege. Nu știu dacă acum se lupta pt sine sau pt. doamna Duda.

Arfy spunea...

Dle M observ că o tot dai de gard cu jendarii! O singură imagine să privești: atunci când un tânăr cu mâinile ridicate este "pulănit" de profesinistul dumitale! Halal gândire de militar! Într-un conflict după tine n-ar exista prizonieri, pentru că, fie îi desfigurezi, fie îi execuți cu sânge rece! Și securitatea, bunicuța jandarmeriei, mai întâi te bătea pe urmă te întrebau ce ai făcut! Dai impresia că n-ai citit decât trei file din DIU: copertă, introducerea și cuprinsul!

CEZAR spunea...

..nu-l supraestimati !
Potecarul ii fiert ca tot mai mult se vorbeste de contributivitate la pensie
La vechimea lui de vreo ..15...ani
Asta-i tot...

Leon spunea...

T3, mesajul este scris corect de Consilierul pentru aparare, ar fi mai dificil de citit de catre Presedintele nostru..:)).

M spunea...

@Arfy - degeaba încerc eu să te educ. Mă doare în cot de părerea ta. Eu ți-am spus ce trebuie să faci să nu iei gaze și bulane.
Chiar nu înțelegi că dacă jandarmii îți spun să evacuezi piața, tu te întorci și pleci.
Că vita aia fara pic de creier a ridicat mâinile e pur și simplu ZERO! Animalele trebuiau să plece. Atât!
Ce are restabilirea ordinii publice cu conflictul militar?
"Tânărul" ăla era un cretin. De ce stătea cu manile ridicate? E idiot sau ce?
Arfy - arăta naibii că ești capabil să înțelegi un text!

M spunea...

@Leon - Deci singurul "câștig" este pensionarea la 63 de ani când speranța de viață este de 62?
În rest "se revine" sau "se renunță"!!!!
Deci, au tăiat, ne-au lăsat 2 ani, acum dau înapoi ce au tăiat mai adaugă creșterea vârstei de pensionare și noi să cădem în admirație și să îi sărutăm mâna lui Brăiloiu?

Iulian Mareș spunea...

Dl. Drăghici,
Dacă ți-a plăcut dă-o mai departe, pt a fi cunoscută istoria reală, uneori nespusă din bunătatea acestui popor, nu exagerările măscăricilor cărora le pute și le este rușine cu Romania!
Un mr. luxemburghez(Tc) îmi vorbea prin 99 cu atât patos de arma lui și tancurile lui încât l-am întrebat: Și câte aveți? Doar 3...😂🤔
Bine, mai bea o bere! 😅

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Asta-i tactică de jandarmi!
Îl felicit pe M pt sinteză!
Lasă treabă cu ridicatul mainilor, că nu știi ce făcuse înainte?
Nici soldații tăi nu l-au fi împușcat, însă îl "puneau ușor în genunki" cu mâine la ceafă!

M spunea...

Revin la Arfy pentru că mă îndoiesc că e capabil să citească mai mult de 4 rânduri fără să îl ia durerea de cap!
De ce stătea idiotul ăla cu mâinile pe sus? De ce nu a plecat? I-au spus jandarmii "mâinile sus!" sau i-au zis "evacuați piața"? În rest e clar că nu înțelegi cum e treaba cu militarii! Poți să negociezi cu poliția locală! 😁

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Este mult până departe. Proiectul lui Brailoiu este cam dezarticulat, se află abia la Senat și, mai mult, este reîntors la comisie.
Brailoiu face amendamente la propriile propuneri.
Eu aștept Legea de aprobare, mai bine zis de respingere a OUG 59/2017.

Leon spunea...

@M, eu am ofert informatia despre stadiul acestui proiect de lege, nu i-am adus laude senatorului Brailoiu !
Critica o merita senatorul, in niciun caz persoana mea..!!

Leo spunea...

Legea de respingere a oug 59 ar trebui să precizeze mai multe aspecte nu numai cum că SE RESPINGE OUG 59/2017.
De exemplu , pt. a avea o consecinţă asupra pensiilor militare , ar trebui sa precizeze clar in textul ei ca ,art. VII din oug. 59/2017 își încetează efectele începând cu data de 15.09.2017 , urmând ca actualizările pensiilor militare să fie (re)calculate începând cu 15.09.2017. Efectul ar fi că solda de funție (în cuantum compus ), la care se actualizează pensia va fi de 1900 lei.
Asta ar fi singurul efect al respingerii oug 59 fără respingerea și a oug 114 , art. 84.
Parafrazând , aș spune că eu aștept Legea de respingere a Art. VII din OUG 59 începând cu data de 15.09.2017 și Legea de respingere a Art. 84 din OUG 114/2018 începând cu data de 01.01.2019.
DAR ESTE O UTOPIE asta.

Lenovi spunea...

Animale? Cei care protestau erau animale? La fel ca tinerii din Piata Universitatii in 1989, nu? Daca uslasii ti au spus sa iesi din piata, iesi, nu? Ai vreo dovada ca persoana care a luat bataie, desi dadea de inteles ca nu e violenta, a facut ceva inainte? Si daca a facut, si ai dovezi, il retii, nu l bati. Si mai vrei onoare de militar, exemplu pentru societate..Tot ce s a intamplat pe 10 august a fost premeditat, s a cautat cu orice pret iritarea manifestantilor si a jandarmilor, cu colonelul in alb care tipa la oameni: mi ati omorat doi jandarmi..chestie care s a dovedit falsa si diversionista. Si inchei cu chestia cu care am inceput, sa ti consideri un seaman animal, doar pentru ca are alta parere, spune totul despre calitatea ta umana..

M spunea...

@Leon - îmi cer scuze cu respect! Am vrut doar sa precizez că eu comentez la postarea Domniei voastre, deci în contextul acelor informații ca să nu mai vă citez cu ghilimele!
Știți că am spus că trebuie să negociem cu toți factorii politici dar nu chiar cu toți politicienii. Eu aș refuza să negociez cu Olguța, Solomon sau Brăiloiu.
@Mareș - ar trebui ca televiziunile să explice modul în care se intervine. Știm toți că în SUA dacă ești oprit de poliție rămâi în mașină cu mâinile pe volan. Vedeți ca domnul Arfy nici măcar nu a citit ce am scris acolo. Trebuie făcute probabil desene animate, o manea, ceva la nivelul lor ca să nu îi ia durerea de cap citind! 😁

tati spunea...

Vaide zilele noastre.Astia chiar a-si bat joc de noi,an frunte cu domnul RARES.Dar poate se anvate roata,cine stie?.

M spunea...

@Lenovi - așa e ca nu ai reușit să citești ce am scris mai sus?
Uite, îți fac pe plac! Cum îi numești tu pe ăia care încalcă legea, atacă militarii aflați în misiune, ii jefuiesc de armă, aruncă în ei cu bolovani, sticle, pungi cu fecale? Îi înjură, îi amenință, ii atacă laș pe la spate sau la adăpostul plozilor? Zi tu, băi deșteptule!
Deci să dai în cap semenilor tai în uniformă este un act de mare umanism?

Iulian Mareș spunea...

Pt că zilnic apare cate un caz nou, repostez...
-cand 2% din efectiv au idei contrare sigur sunt doar idioții cu nume și prenume! De ce? Simplu...dacă erau genii nu așteptau vârsta a 3a! Și au fost idioți în stare latentă și tineri. Asta sa o țineți minte!
-exista lege, sunt proceduri standard de operare (SOP), sentimentalisme ieftine le depui cu pietroaiele aruncate?-femeia care vine cu plodul in căruț la miting neautorizat este căpiată sau își asumă? ... oricum este ea MAMĂ?
-esti in locul nepotrivit și la momentul nepotrivit pt că așa ai dorit și pt că nu ai
dat curs somațiilor REPETATE! ... nu a fost destin, adică nu treceai întâmplător cu pâinea în pungă.... Tu ai răspuns de viață și/sau integritatea unor subordonați? Ai văzut tu că jandarmii francezi dădeau in Vestele Galbene cu baghete de pâine sau cornuri?

Gigi spunea...

Întrebare:Într-o țară democratică,este necesar să respectăm legea indiferent din ce categorie socială,etnie,
religie samd?Sau facem fiecare cum ne taie capul?
Dacă da,atunci,tu cetățean
care pretinzi că vrei democrație să trăiești într-o țară democratică,unde vrei să se respecte legea,păi hai să o respectăm toți,nu numai unii!
Aaa,vrei democrație numai atunci când ți-e bine ție,dar nu te gândești și la semenii tăi!Sau atunci când ai tu interes îți bagi ceva în ia de lege?
Da,ești nemulțumit,atunci poți manifesta respectând legea.
Nu respecți legea,ești pasibil de pedeapsa,suporți rigorile legii pe care tocmai ai încălcat .
Hai să gândim!Suntem oameni în toată firea!
Dacă se vrea ANARHIE și nu DEMOCRAȚIE,atunci facem fiecare ce vrem,cum ne taie capul!Estul Europei Sălbatic.

Lenovi spunea...

In care din ipostazele descrise de dvs. a fost prins cetateanul cu mainile ridicate sau reporterul de la digi24,care si au luat bastoane?? Au dat in cap, au aruncat cu fecale, s au ascuns dupa plozi? Sau sunt doar vorbe la tv?Eu credeam ca jandarmii au un cod deontologic, trebuie sa linisteasca situatia, nu s o agraveze. Si ce te faci daca ordinul de evacuare a pietei a fost ilegal, cine raspunde? Cate persoane au fost retinute pana cand s a decis degajarea pietei? Nici una..pacat ca politicul a reusit sa strice absolut totul, doar dvs nu vreti sa recunoasteti. Alte exemple? Abuzul de la Topoloveni,fortele mobilizate in cazul beizadelei lui Carmen Dan , ca de, a luat bataie copilul ministresei..etc. incercati sa ganditi cu mintea dvs si nu mai puneti etichete..fiecare are dreptul la o opinie , fara sa fie jignit . Sunt multe de discutat, traim intr o lume a manipularii, a informatiilor trunchiate. Depinde doar de noi sa mergem pe calea corecta.

Huhu Rezea spunea...

@lenovo
Esti si d-ta un pui de lele anarhist.
Ce cauțau zabaucii să intre în cladirea guvernului? Toți gură cască din piață se solidarizau cu ei. De asta se duseseră acolo să fie martorii dărâmării guvernului.
Dacă nu ai ținere de minte si minte de judecat, mai urmărește o dată filmul cu grovăviile pe care descreierații le-au provocat în Piată.
Chiar crezi că poti prosti cititorii acestui site cu propaganda anarhistă promovată de instituțiile statului subordobnate chiriașului de la Cotrocen?.

Lenovi spunea...

Anarhist? Amuzant, dar foarte departe de adevar. Eu cred in domnia legii, fiecare sa raspunda pentru faptele lui , fie presedinte, senator , deputat,fie jandarm, politist, simplu cetatean sau orice altceva. Si mai cred in libertate, libertatea de a avea o opinie fara sa ti jignesti semenii,libertatea de ati trai viata asa cum crezi. Si mai cred in ceva, in oamenii care schimba destinele unei tari, cum au fost cei care au facut Principatele Unite,Romania Mare ,ca Spiru Haret care a luminat mintile unei natiuni etc..ca mi da unul 100 de lei acum sau altul imi ia 200..sunt oameni mici. Conteaza ce ramane copiilor si nepotilor , ce tara le lasam . Din pacate ,ce conducatori avem in ultimii 30 de ani, nu ne dau mari sperante. Si cu asta inchei, promit ca nu va mai deranjez, dar o sa urmaresc cu placere si amaraciune incrancenarea politica , care din pacate va anima pe acest blog.

Mihai spunea...

Dece nu lasati in seama justitiei aceasta chestiune.
Sunt art in codul penal care pot face incadrarea faptelor atat pentru protestatarii violenti cat si pentru jendarii care si-au depasit consemnul.
In SUA sunt procese in care sunt implicati politisti care au folosit abuziv armamentul impotriva unor persoane.
In Franta dupa episodul "vestele galbene" procurorii cerceteaza atat organe de ordine care au folosit disproportionat forta impotriva demonstrantilor cat si demonstranti care au recurs la violente.
Problema cu folosirea disproportionata a fortei prin producerea de leziuni si punerea in pericol a sanatatii oricui indiferent ca este demonstrant sau politist ,jandarm este o problema penala si cei implicati trebuie sa suporte consecintele.
Exemplu ; bataia luata de turistii israielieni care coborau dintr-un taxi si fara legatura cu evenimentul din piata etc,folosirea fortei impotriva minorilor,etc.
La fel si pentru demonstrantii recalcitranti pare-se cam cunoscuti si care au actionat cu intentie la comanda.....lovirea unor persoane de pe strazile laterale care nu aveau leg cu demonstrantii ,etc
Dece totusi reprezentantii guvernului s-au ascuns voit si nu au iesit in fata sa stea de vorba cu demonstrantii pasnici sau cu o delegatie a acestora si sa le asculte pasul.
Am inteles ca cereau doar lucruri firesti ,spitale curate si noi,autostrazi ,invatamant de calitate ,un viitor mai bun pentru copii pe aici ,etc.
Si pe vremea lui Tudose au fost demonstratii contra guvernului.
Omul a coborat in mijlocul lor in strada, s-au explicat fenomenele descjis si totul s-a incheiat pasnic fara violente.
Consider ca am fi fost mult mai in progres daca acesti luati de nu stiu unde si facuti jandari pentru un serviciu ar fi avut in lungul timpului un comportament caracteristic omului sanatos la cap ,cu minte si gandire si mod de actiune normal in limitele legii.

Iulian Mareș spunea...

Mama, ce o mai ard aia din 2% cu deontologia!!!
"incercati sa ganditi cu mintea dvs si nu mai puneti etichete."....este clar din cei 2 %, numai expresii din presa deontoloaga!
Ia uite ca a devenit geniu: "Si ce te faci daca ordinul de evacuare a pietei a fost ilegal, cine raspunde?"
Si ce te faci daca ocuparea pietei si a carosabilului au fost ilegale, cine raspunde? TU? Ai Tu o calitate aparte? Ai orgnizat TU? Raspunde TU, atunci si nu o mai arde cu deontologia...

Leo spunea...

Dar turiştii izdraelieni ce căutau în taxiu ?

Huhu Rezea spunea...

@Lenovi
Dta crezi în legea d-tale, nu in lege.
Cei care nu respecta rezultatul alegerilor libere și dau grămadă sa atace institutiile democratic alese sunt anarhiști. Sunt puși la respect, inclusiv cu bastoane și gaze, de forțele de menținere a ordinii publice și constituționale.
Constituția da dreptul și Armatei sa apere ordinea constituțională. S-o apere, nu cum zice potecarul.
Eu nu știu ce militari ați fost unii dintre voi dacă acum molfăiti idei anarhiste.

Mihai spunea...

Cei care nu inteleg ca legea prevede sanctiuni atat pentru " mitingul neatorizat" cat si pentru folosirea disproportionata a fortei impotriva unui cetatean ,apatrid ,etc supus legilor romanesti.

M spunea...

Deci ca sa inteleg si eu!
La Topoloveni nu au fost batuti ci doar retinuti - E RAU!
In Piata Victoriei nu au fost retinuti ci doar au luat bastoane pe spate - E RAU!
Logica de militar cu vederi anarhiste!
@Avianyc - nu ma intereseaza ce cereau! NU TREBUIAU SA LOVEASCA MILITARII AFLATI IN MISIUNE! Si daca un SINGUR JANDARM ar fi lovit chiar si un singur demonstrant care demonstra legal, autorizat, pasnic etc. acum as fi zis ca "jandarmii sunt animale"! Clar?!?
"In Franta dupa episodul "vestele galbene" procurorii cerceteaza atat organe de ordine..." - poti sa imi dai sursa? De unde ai aceasta informatie?

P.S. - Lasati cu "israelienii" ca va faceti de ras!

Iulian Mareș spunea...

Pentru Lenovo!

Poliţia din Tiranaa făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe manifestanţii care forţaseră barajele în încercarea de a se avansa spre clădirea parlamentului păzită de zeci de membri ai forţelor speciale, au constatat jurnalişti aflaţi la faţa locului.

Ambasada Statelor Unite a condamnat recurgerea 'la violenţă (...) Folosirea dispozitivelor pirotehnice, în special contra poliţiei (...) este inacceptabilă şi complet nedemocratică', a subliniat ambasada într-un comunicat, îndemnând organizatorii protestelor 'să înceteze violenţele şi să angajeze un dialog constructiv.

Iulian Mareș spunea...

T3,
poate procurorii francezi deskid dosar si celui care a dispus activarea Planului "Senitnelle" pe timpul demostratiilor, intrucat fortele speciale ale armatei sunt prevazute pt criza terorista?

Hai, nu o mai dati in deontologie..., umblau israelienii cu pasaportul in mana? ... regretabil, dar mereu sunt si victime colaterale!

Iulian Mareș spunea...

Care apatrizii in P Victoriei? Dide & CO? Au cetatenie, omule! cu legea stau ei mai prost....cat si cu capul!
Ce cautau minori in piata la ora aia?
Ce cautau mamicute iresponsabile cu carucioare la un miting neautorizat?
Dar dupa somatii de ce au riscat viata si integritatea clor si a plozilor?
Ai vazut undeva, candva ca jandarmii sa-i ademeneasca cu o cafea, o pizza ca sa paraseasca zona?
O mai ard unii cum ca nu prefectul a elaborat ordinul de actiune pt jandarmi! Stie ma un prefect sa elaboreze OA? Il citeste, are juristi si semneaza! Ce este neclar? Stie cumva dl.Presedinte sa elaboreze Directiva Politica catre Fortele Armate? Nu! I se prezinta, cu celeritate il citeste si semneaza!

Arfy spunea...

Bravo mare luptător Mareș! Ai impresia că este musai să știe orice om regulile tale războinice! Acolo s-a mers pașnic! Chiar faci pe neștiutorul! Au fost zeci de mitinguri în care participanții au fost pașnici și fără manipularea jendarilor ar fi rămas la fel. Imi aduci aminte de tabul de la inter! Așa mă faci să cred că a fost condus de fratele tău geaman(deși l-am cunoscut și pe mecanicul condutor, oarecum personal și vremelnic și pe tine! Te respect ca om! Dar în idei contemporane ești asfințit! Reține: asfințit, nu apus!

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Exista miting pașnic în capul tău și al presei!
În lege exista miting autorizat sau nu!
Regulile de care făceam vorbire sunt pt militari, mitingiștii se supun sau suporta consecințele legale!
Deci ai intrat în "Clubul Select" al celor 2%!
Eu sunt in rezervă, am funcție prevăzută, ekivalenta! Tu ești bezna?

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Nu știu, nu mă pronunț...
Fă și matale o sinteză în câteva puncte: CV, contextul acțional, cauze, masuri, lecții învățate!

Leon spunea...

@Huhu Rezea $ @M, lucrurile se precipita in privinta proiectului de lege L 180/2019, in sensul ca astazi Comisia pentru aparare din Senat a intocmit un Raport suplimentar favorabil cu (noi) amendamente, iar plenul Senatului il avea programat astazi, pe ordinea de zi (poz.3).
Cine doreste amanunte sa citeasca raportul pe site-ul Senatului (apare si art.59 prim..)

hankook spunea...

@ Leon
Proiectul de lege a trecut de senat...el prevede cresterea varstei de pensionare la 63 ani /varsta minima 50 ani ( se poate sta pana la 65 de ani, pentru fiecare an primind 2% la solda)...pensia sa actualizeaza ori de cate ori creste solda de grad si solda de functie. Speram sa treaca si de camera deputatilor !

Leon spunea...

@Hankook, eu n-am urmarit sedinta senatului live si nu stiu ce varianta a fost aprobata.
Totusi cred ca s-a votat raportul suplimentar 1 al comisiei de aparare, unde nu mai apare majorarea varstei la 63 de ani, ci se mentine vechea varianta de 60 de ani..!
PS. Ce inseamna critica dlui @M la adresa senatorului Brailoiu de ieri pe acest blog...:)).

Leo spunea...

Pt. a nu scrie pe noul topic care este o injecție cu esență de vise , scriu aici ca TOTUL ESTE MIMĂ (GOGOAȘĂ)
Toate GOGOȘILE pe care le-am prevăzut s-au adeverit.
JOS GOGOȘILE !
JOS COLEOPTERUL !

Leon spunea...

Forumul asociatiilor militarilor in rezerva si in retragere al carei Presedinte este Gral(rtr.) N.Bahnareanu, a trimis o scrisoare liderului USR, in urma discutiilor purtate in data de 3 iunie, in care solicita scoaterea din proiectul de lege PL x nr.166/2018 a articolului referitor la pensiile militare..!

Leo spunea...

@Leon,
Avea mai multe şanse de câştig dacă-i scria epistola lui PAPA de la ROMA....