Un produs Blogger.

joi, august 08, 2019

In anul 2022 un coeficient al soldei de funcție este cca 2500 lei

36 comments
Corelări cu Legea salariării cadrelor militare nr. 138/1999

Coeficient =CIF- coeficient de ierarhizare  funcție
Valoarea unui coeficient= valoarea de referință sectorială=2500 lei
Coeficient x 2500 lei = solda de funcție corespunzătoare gradației 0 în anul 2022. 
Dacă se abrogă art. VII din OUG nr. 59/2017, toate pensiile în plată la începutul anului 2022 vor fi actualizate la valorile soldelor de funcție din anul 2022 corespunătoare celor 7 gradații reglementate de art. 11 al Anexei  VI a Legii nr. 153/2017.

Extras din Anexa VI a Legii nr. 153/2017






36 de comentarii:

Leo spunea...

Eu aş fi scris ca titlu al Topicului , in loc de
"In anul 2022 un coeficient al soldei de funcție este cca 2500 lei"
că :
In anul 2022, CEL MAI MIC coeficient al soldei de funcție corespunzător gradului de SOLDAT, este de 2500 lei.

Dan spunea...

2022 deja99% vom fi 0robabil in cimitir !Cei 1% supravietuitori vor primi sigur o alta Oug cu noi taieri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, cati dintre noi vom fi oale si ulcele pana atunci! O alta inselatorie cu o alta palarie! Tooot amana, si cand ajungem in 2022 zic ca in 2032... Sunt satul de minciunile lor! Asa ceva nu se va intampla niciodata! Lola Fiola Vasilescu su t cu zecile si stau la panda sa ne paradeasca iarasi! S-o spuna mutului, sau mortilor de la cimitir asta, eu nu cred pur si simplu! Aleluia si amin.

Ela Pop spunea...

Eu as fi scris" in anul 2022 coeficientul soldei de functie va fi aprox.2500 lei."Este "e la prezent ,anul 2022 la viitor.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Poți să spui și așa, că solda de funcție a soldatului, de 2500 lei, este valoarea unitară din care se calculează soldele de funcție corespunzătoare gradației 0 pentru toate gradele. Această valoare se înmulțește cu Coeficientul din 2022, la minim și maxim, din anul 2022.
De aceea am făcut legătura în topic cu valoarea de referință sectorială din L 138/1999, modificată prin Ordonanța 8 din 2008.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intr-o postare pe Pensionarii Militari numai din MApN, Dan Buzescu sintetizeaza un subiect al pensiilor militare la modul corect, printre altele nici domnia sa nu crede in subiectul acestor majorari, adica Seful Statului Major General sa aiba 14 salarii minime pe economie la functie! De ce am crede si noi asemenea fantasmagorii? Sau cine mai crede in ele, pentru ca pana atunci PSD este oale si ulcele si vor veni altii la guvernare? Viste, taica, vise...

Sorina spunea...

Păi pana in 2022?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adineaori, Desis Bogdan propus ca prim sinistru de catre Ludovic Orbete Carcalete, daca Ciolanniss 007 va fi reales si limberalii castiga praful de pe toba! Alti campioni la paradeli, la intrecere cu jigodiile care au distrus penziile mililtare! Doamne, ce sforaieli si chelacaiel la lansarea campaniei pentru prepeleacul Cotrocenist, de catre Orbete Carcalete, Aluna Burghiu, Raluca Muian si alti clowni!

Leo spunea...

@EP
- Este foarte corectă gramatical forma prezentului ca acțiune în viitor.( discuția este translatată în anul 20:22 , ca şi când am fi atunci în 20 22 ).
@ Flavius,
- Nu te mai văieta că și atunci în 20 : 22 , presimt că vom fi tot în luptă cu PĂDURENII , APĂRĂTORII ZELOȘI AI SISTEMULUI MAFIOT DIN MFA.
Asta înseamnă să fi VIU în viaţă , să ai o atitudine combativă. Sunt in lume şi mulţi morţi în viaţă fiind.........

Leo spunea...

@ Flavius , detaliază ce a spus Dan B . Dă-i cu copy paste că este interesant deoarece autorul cunoaşte din inteior situaţia.

ifrim spunea...

Sa nu ne mai duca cu zaharelul,gogorite ordinare,vine dreapta la guvernare schimba tot in partile esentiale pe motiv de greaua mostenire.Si atunci mai facem o asociatie.....si tot asa pana trecem șușeaua!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Eu înțeleg scepticismul, dar până la o limită.
Legea 153/2017 din care am reprodus câteva pagini care se referă la salarizarea militarilor nu este o poveste, ci se aplică de circa 2 ani.
Prin majorările soldei de funcție din anii 2018 și 2019 s-au parcurs deja câțiva pași spre valorile preconizate în anul 2022.
Va fi greu pentru oricare guvernare să dea înapoi de la Legea 153/2017, chiar dacă mulți rezerviști au dovedit că votează cu picioarele..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, se aplica selectiv si discriminatoriu, nu mie! De doi ani, am luat eu ceva? Cei peste 10.000, da!

Patrascioiu spunea...

Dacă nu votezi cum îmi doresc votezi cu picioarele.Oare? Dece cel ce îmi cere votul nu face în așa fel sa merite votul meu?Bunăoară de când aștept ca cel ce poate sa lichideze inechitatile din sistemul pensiilor militare sa o facă mi-a crescut barba pana la o palma mai jos de ombilic.

kostas spunea...

Cum a vazut Buzescu ca seful SMG va avea 14 salarii minime,cand de fapt va avea 4,35 salarii minime?

raul spunea...

Pana la alte hotarari cum ramane cu indexarea de 5% pt 2016 ,care se da la MAI si NOUA NE-AU FURAT-O SMECHERII NOSTRI????O simpla OUG si se rezolva !De ce nu se vrea ????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, nu vrea s-o haleasca postarea pe mail, gasesc casuta goala. Este doar o opinie, care relateaza subiectul, ca cel de aici, scris cu zile in urma de fapt, cu comparatii fata de civili, fiind discriminati fata de civili, deci o analiza critica de buna factura, si poate cineva ii da copy paste pentru aici, eu avand si blocaj total pe fb 7 zile, acum ramanand cam 4 zile, din nu stiu ce motiv. Regret ca nu pot accesa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Kostas, nu e greu de intrat pe blogul PENSIONARII MILITARI numai din MApn, pe fb, si poate poti transefera acel comentariu al lui @Dan Buzescu aici, ca la mine-muci!

Unknown spunea...

Poate totusi, la intilnirile la care participa si ministrul apararii, cineva o sa intrebe cand se rezolva problema indexarii pe 2016, neacordata in mod abuziv, sfidand chiar orice fel de logica

J spunea...

Huhu Rezea intrebare.Cum influenteaza marimea pensiei coeficientul de circa 2500 lei amaratului pensionat prin 1998?

Leo spunea...

5% s-a dat pt. toate pensiile recalculate și/sau stabilite în baza L 223 . 5% nu s-a mai dat pensiilor stabilite după 01.07.2017.

Huhu Rezea spunea...

@J
Hai, mai întâi să definim corect termenii.
2500 lei în anul 2022 nu este un coeficient ci o valoare în lei a unui coeficient.
Se vede că nu ai avut pensie calculată în CIF x VRS .
Dacă ești un pensionar cu grad de colonel cu 7 gradații și dacă se abroga OUG 59/2017, vei avea prin actualizare, în anul 2022, o bază de calcul de cel puțin 2,32 x 2500 + 21%(2,32 x 2500)=5791 + 1216=7007 lei. Adaugă eventuale sporuri și indemnizații.
@Leonard
Inițial, prin OUG 57/2015 s-au indexat cu 5% toate pensiile recalculate sau calculate în anul 2016, potrivit L 223/2017 dar, ulterior, la actualizarea din 2017 imbecilii finanțiști de la MApN și SRI au tăiat abuziv această indexare. Doar cei care au contestat deciziile de actualiare și își vor susține probatoriul chiar și cu expertize contabile vor reuși să convingă instanțele să reacorde indexarea din 2016. Prin act normativ, chiar dacă se precizează expres păstrarea indexării din 2016, acesta întră în vigoare numai pentru viitor.

Leo spunea...

Foarte corect MAESTRE ,
ai detaliat inclusiv cu remediile utilizabile. Dar atenție pt. potențialii justițiabili , că în 2020 intervine prescripția dreptului de remediu pe cale judiciară ( după 3 ani ).
Eu doar am descris situţia de fapt , aplicată de guleraţii din sistemul MAFIOT privitor la acei 5% conf. OUG 57/2015.

J spunea...

Huhu Rezea multumesc din inima partidului a carui guvern a emis OUG 59\2017.La votare pe el si anexele lui voi vota cu un "NU"cu ambele maini.Poate daca are timp aude si madam V.V.Dancila.

M spunea...

Seful SMG 14 salarii minime? In care Romanie? In aia creionata de PSD - Olguta?

Repet:

Va rog sa va inchipuiti o piramida cu 12 trepte. Tot SNAOPSN este inghesuit la baza pe cele mai de jos 3 trepte. Dar ATENTIE!!! Pe treapta 3 sunt doar generali (amirali si chestori). Deci prostimea nu trece de treapta a 2-a!

Doar cativa "scapa" pe treapta 4 - seful SMG, seful DOSP, seful STS - la nivelul asta. Ei sunt alaturi de coregrafi, instrumentisti, prim-balerini.

Pe treaptele 5 si 6 gasim "prioritarii PSD" adica invatamant + sanatate si intra si procurorul debutant cu ZERO vechime.

De la 7 la 10 doar magistrati iar de la 11 la 12 doar politicieni. Deasupra tuturor troneaza Johannis aflat evident in concediu!

Daca nici acum nu va este clar unde ne-a aruncat PSD atunci eu renunt sa va mai demonstrez!

Leo spunea...

Tema topicului va fi de actualitate dacă cineva din cele 49 de dosare de până acum de la CCR , va reuşi să obţină o decizie de admitere a excepției de nec. a art. VII din oug 59. Unul din acești luptători cu sistemul MAFIOT este Flavius , care în sept. va ajunge cu dosarul lui la ccr .
Cătălin , tu ai întreprins ceva în sensul de a ajunge la ccr pt. a maximiza posibilitățile ca cineva să câștige admiterea acestei excepții ?
Numai prin câștigarea acestei excepții se poate ajunge la ceea ce spune tema.
Dar câștigarea execpției presupune luptă și acțiune deoarece ea nu vine de la sine.
Întreabă-l pe Flavius cum a făcut el , dacă vrei să te lupți și tu și să ajungi la CCR , Cătăline.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
E și mai rău. In legătură cu indexarea de 5% pe anul 2016, dreptul de a mai apela la justiție s-a pierdut la 30 de zile după comunicarea deciziei de actualizare potrivit L 152/2017.

Leon spunea...

Comunicatul Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale nr. 22 din 09 august 2019
august 09, 2019



Va aducem la cunostinta ca in data de 08 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea Grupului de lucru pentru elaborarea proiectului legislativ prin care sa se asigure inlaturarea IN TOTALITATE a inechitatilor existente intre pensionarii militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensionat in perioade diferite de timp.

La intalnire au participat 9 militari in rezerva si in retragere - specialisti pe tematica in lucru, 3 specialisti in activitate din Structurile centrale ale ministerului si consilierul ministrului - gl. (rz.) Tase Marian.

In cadrul intalnirii s-a finalizat varianta documentului de aprobat intocmita in cadrul Grupului de lucru.

Documentul, in format electronic a ramas la reprezentantul Casei de pensii pentru a primi forma finala si pentru a fi listat.

Incursul zilei de astazi, 09 august gl. (rz.) Tase va prezenta documentele ministrului Gabriel Les pentru a decide iar in situatia aprobarii sa fie inclus pe circuitul legislativ corespunzator.

Apreciem ca daca documentul va fi aprobat de factorul politic in forma in care a fost intocmit de Grupul de lucru si va fi pus in aplicare intocmai se vor inlatura aproape IN TOTALITATE atat nedreptatile existente intre pensionarii militari din generatii diferite dar si cele existente intre principiile legii 223 si cele ale legislatiei civile din domeniu.

maiag spunea...

dragi copii si stimati mojnegi,vorbim discutii,totul se va skimba,va fii alt guvern ,cu alt program,asa ca mai bine stati cu okii pe orban si usr,probabil cei care vor forma majoritatea la guvernare,sa nu ne trezim cu pensia la jumatate,sanatosi sa fim,politica e curva,traim printre curve,asa ca la curve platesti inainte,am platit,acum ei ne dau futaiul ,sa fim iubiti si viata lunga

Iulian Mareș spunea...

M,
Dide este pe aceeași treaptă de salarizare cu ioha, numai că înaltul pt cai nu plătește taxe și impozite!
Aman2 au ceva cu jandarmeria și secția specială din PG!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Avem un comunicat al LPDAM privind convenirea asupra unui proict de oug care ar rezolva toate problemele. Aveti amanunte?
Cu stima,

bassil spunea...

Felicitări maiag,adevăr grăiești.In rest vise ...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile Iosiv, nu recomand nimanui acel proiect al LPDAM, pe care l-am citit pe Militarii pensionari numai din MApN, PENTRU CA E O TAMPENIE SI VIZEAZA DOAR PENSIILE CELOR POTENTATI! Cei cu pensii mici si medii, kanci! Ce a facut aceasta Comisie este foarte bun, in principiu, decat cum eram pana acum! Daca se dovedeste a fi bun, in final, si daca se misca repede cu un oug de aplicare, nolens-volens trebuie sa aparam ce am castigat, la putere sa nu ajunga PNL! ALTFEL NE PUN PIELEA PE CIOMAG!

M spunea...

@Mares - 😁
Trebuie să recunoaștem că nu avem prieteni nici în tabăra Johannis, nici cea USR - rezist, nici a PSD.
Avem cea mai proastă salarizare din istorie. Și dacă și-au bătut joc de cei activi, de care au nevoie, domniile voastre cred că o să rezolve ceva pentru rezerviști.
Sunt de acord cu Cornelius. Pentru noi PNL înseamnă rezist la putere. Deci atacul pe față împotriva militarilor, a legilor și domnia infractorilor.

Dan B. spunea...

@CFI:
Acel proiect de act normativ prevede procentaje acordate tuturor pensionarilor militari (pensia suplimentară și cei 5% prevăzuti de art 14 aln 2 din OUG 57/2015), adăugate la pensia recalculată.

@Kostas:
Ați dialogat împreună, tu cu CFI, și ați înțeles diferit.
Gl Jianu a motivat că șeful SMAp, prin sporurile acordate, ar ajunge la un cuantum de 16 (nu 14) salarii minime brute pe economie (unde am mai auzit eu tâmpenia asta, nu la LOV?).
Eu i-am pus în față principiul retribuirii corespunzătoare a sefului militar al Armatei, ținând cont de atribuții și responsabilitate. Solda de functie a sefului SMAp este împănată, ca la oricare alt angajat, de sporuri și indemnizații, însă mi-a părut exagerat cuantumul amintit de interlocutor.
Ajuns acasă, am verificat ultima declarație de avere a persoanei în cauză (cineva mi-a explicat că valoarea soldei anuale de 195581 lei reprezintă netul) și am împărțit 237000 la salariul minim brut pe 2018 (1900 lei) și abia am ajuns la 10 salarii minime brute pe economie, nicidecum la 16 smbe.
Reiterez, seful SMAp are functie echivalenta secretarului de stat, nu balerinului sau primarului de cătun; sporurile lucrative au rolul lor, ca la oricare angajat din țara asta. Solda de grad și gradațiile aferente, incluse în totalul brutului, au valențele unei prestări cu grad în proprietate.
Pe de altă parte, soldatul nu poate fi asimilat muncitorului necalificat, mai ales că exploatează/mânuiește tehnica de luptă, deci îi este impropriu un coeficient al funcției mai mic de 1,40.
De oriunde s-ar porni reașezarea coeficienților, de jos în sus sau de sus în jos, operațiunea este una strict necesară. Sau, mai bine-zis, așa cum a afirmat, ar trebui elaborat un pachet legislativ de retribuire și de pensionare a militarilor (ce-o fi făcut până acum?), total independent de legislatia specifică functiilor civile.
Vă mai relatez că, în ultimii 5 ani, bugetul Apărării s-a dovedit a fi excedentar, motiv pentru care s-au returnat la stat sume consistente. Returul ăsta n-a indus premieri consistente pentru cei care au economisit?

M spunea...

@Dan B. - și balerinul și coregraful și toți ăilalți egali cu șeful SMAp au și ei sporuri, compensații atât doar că eu nu sunt obligați să le treacă în nicio declarație de avere.
Amuzant e că acum câțiva ani dascălilor li s-a dat sporul "de cretă" 😁 Au motivat că inhalează praf de cretă deci lucrează în mediu toxic. Dacă va uitați pe forumul sei o să vedeți ca erau speriați că introducerea tablelor inteligente și a markerelor le va afecta salariul.
Citiți lunga listă de sporuri din educație sau sănătate și înțelegeți că și la salariile lor babane se adaugă sporuri. Șeful SMAp este plătit, în sumă totală, ca un profesor universitar. Iar profesori universitari avem cu miile. Nu ma plâng, nu vreau scăderea salariului profesorului ci doar constat unde ne-a situat PSD. Nepotul meu absolvent de AMT are solda mai mică decât salariul soției lui, învățătoare cu studii medii. Cu toată solda lui de grad și sporuri.