Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 27, 2019

Conflictul DIA-Securitate, după 30 de ani!

85 comments

Am reprodus de pe acest cont FB o parte din dialogul contondent dintre doi ofiteri de informații care ar fi trebuit să fie doar în slujba României..
Prăpastia care se cască între serviciile Armatei si cele „civile„ este perfect reflectată de dialogul din aceste zile dintre un fost ofiter DIA și un fost ofițer de Securitate.
Editările ulterioare pot distorsiona dialogul. Nici eu nu l-am prins pe cel inițial.
Petrescu Stan- DIA, colaborator la Ziua Veche

Radu Tinu-fost adjunct al securitații  Timiș, reținut de Armată. Poza lângă statuia de ceară a lui  Che Guevara.


Din ce s-au luat cei doi  foști ofițeri de informații?
Radu Tinu a scris un text prin care își manifesta indigarea că a văzut în centru orașului un panou pe care scria #TIMISOARA!
Petrescu Stan Radu tinu a uitat să-i adauge pe cei omorâți la revoluție de colegii lui
.Radu Tinu Petrescu Stan monșer, nici un coleg al meu nu a tras un cartuș,... nu vorbii prostii...Poate foștii tai colegi de la Buzău.

Petrescu Stan Să i-o spuneți lu Mutu, ăla mort în păpușoi. Stau bine în conservare toate seriile armelor cu care s-a tras de copoii în albastru ai lui Ceaușescu. Inclusiv poze color și alb negru, precum și filme. Niciun lacăt nu rămâne nedescuia și nicio taină nedescoperită. Să vă luați dreptul să tăceți până ce închideți ochii, numai dacă sunteți înțelepți.

Petrescu Stan S-au înmulțit celovecii albaștri pe rețelel sociale. Hait!. Mă bucur că ați reînviat. Nu are nicio treabă Glucksman al dumitale cu stampila primăriei și sula lui Iliescu. Schimbarea planurilor într-o discuție este modă parșivenească de sorginte securistică, ce o cunosc foarte bine. Un smecher ca mătăluță, pe vremurile celelalte, de mânca informații pe pâine, zicea el la spriț, a încercat mistouri împotriva armatei. I-am spus în replică faptul că în două zile v-a fi împuscat. Printr-o combinație simplă, să-i zicem operativă, omul șmecheraș, s-a trezit în patul amantlâcului său cu un ins ce avea în mână un pistol. Patul se afla într-o ambasadă, cel cu pistolul era ofiter de serviciu, iar în patul cu pricina se afla soția celui cu moarte în mână. Această chestiune am rezolvat-o printr-un simplu telefon dat cui trebuie și când trebuia. Așa pățesc toți cei îngâmfați precum domniile voastre, când v-o ia gura pe dinaninte. Vă cunosc al dracului de bine stilul cominternist.

Radu Tinu Petrescu Stan halloo, daca aveti nevoie de un psihiatru, va ajut, am prieteni in lumea medicala din Timisoara, parol, cu drag o fac.

Petrescu Stan Poate luați legătura cu Aurică Rogojan să vă scrie memoriile în stilul în care i le-a scris agentului Vlad Iulian, tăticul vostru, care mânca lei si colonei pe pâine.

Petrescu Stan Camarade, nu ai tras, dar ai dat ordine, care este cam același lucru. Coman tipa cât îl țineau bojocii că nu a tras, dar pe banda, pe care am asciltat-o de zeci de ori, se auzea clar cum dădea ordine. Voi credeți că acest popor este ageamiu, să-l duceți cu zăhărelul minciunii?
Radu Tinu Petrescu Stan monser, eu stiu sa scriu, chiar am si publicat o scriitura in 9000 de exemplare, plus doua de coautorat....da nu mis DOTTORE.....

Iosif Gabor Petrescu Stan Realitatea demonstrată in JUSTITIE.NICI UN COLEG DE A LUI R
ADU TINU,NU A TRAS MĂCAR UN GLONTE IN POPOR.

Radu Tinu Iosif Gabor desi justitia aia era incaltata in cizme si primea haine , izmene, camasi, cravate si grade multe de la M Ap N.......dixit
Radu Tinu Petrescu Stan poze color atunci faceau numa unii....si erau putini, de la secu.....Bun citatul din evanghelistul Luca....parca 22 cu nu stiu catEu i l am spus public lui Atanasie Juda Gips in 94, , de Craciun.....poate confirna Asztalos
Petrescu Stan Dragă tovarășe și„ pretine” Radu Tinu, am scris mai multe lucrări/cărți decât crezi, dar nu mă laud, am avut onoarea să fiu prezent ca prof. univ. la Universitatea de Vest din Timisoara, unde, recunosc am făcut muncă informativă în scop de cunoașterre a marii dumitale personalități și unde crezi? La Recaș, la cramă, cu vreo 5 foști informatori de-ai matale, plus un colaborator, cu care am mincat plescovită, stropită cu roze, undei m-am luminat, săracul de mine, cu nevăzutele de la revoluție. Prin ani nouăzeci si ceva, când îl asiguram contrainformativ pe gl. erou Gușe Stefan, într-o deplasare către Iași, am prins filajul sereiștilor puși din ordinul lui Măgureanu pe masinile armatei. I-am prins, ia-m retint, le-am confiscat filmele. Col Andronic, șef SRI Iasi și Atudoroaiei seful COZ-ului, înebuniseră. La două zile după întâmplare, cine credeți că făcea sluji la biroul comandantului armatei de la Buzău? Tovul Măgureanu. Toată tătăsenia am publicat-o. Da, dar dintre cei retinuti si intervievați s-a găsit și un prieten de-al dumitale care ne-a relatat cu lux de amănunte , ce și cum. Eu zic să închizi emisia, că nu te-ai întâlnit cu cine trebuie. Și nu uita, că și matale ai căzut în plasa operațiunii „Lăsata Secului”, ca mulți alți securiști care loveau în armată.

Iosif Gabor Radu Tinu Aveti poze din care sa rezulte ,ca un coleg de-al Domnului Radu Tinu a impuscat? Sunteti un calomniator,

Lupu Clement PS a fost coleg ori ați mâncat la aceiași popotă? Bănuiesc că nu! Când nimic nu ai a spune se bagă in zeamă și cred că ei au descoperit...apa caldă 😁😁😁
Viorel Căpățână Petrescu Stan BAI BOULE NICI ACUM NU AI PRICEPUT CINE A TRAS LUAVAR DRACU DE CRETINI ORDINARI !

Petrescu Stan Să nu vă mai luați de armată niciodată, nici măcar în gând! La revoluție am oferit găzduire în cazărmile armatei tuturor celor fugăriți de populație, fie securiști, fie milițieni, fie activiști. Aveți cumințenia morală să ședeți în băcnile voastre și să vă bucureați de pensie, în pace. Mâine mă duc să ascult la Gaudeamus ce zice Mălureanu despre cartea lui. Firește, va fi o încercare de spălare a faptelor securistice vizavi de cultură și alte blau blauri. Că după treizeci de ani se poartă memoriile și alte puncte de vedere ale oamenilor secirității.

Radu Tinu Intre Vasile si tine, profule......sunt 25 de banci goale.....am zis, Radu Tinu

Iosif Gabor Radu Tinu Nu va apărați cu armata.Dar nu acuzati pe alți, dupa ce justitia sa pronunțat.

Petrescu Stan Iar între mine si voi, că veni vorba de ironii, este o mare diferență de caracter. Știu foarte bine ce a făcut Vasile. Stați linistiti pe cracă și luati-vă măsuri de contrafilaj. Citez: Contrafilajul se bazează pe schema ITINERARIULUI: Itinerariul este un traseu studiat, bine ales, care conţine puncte cheie - puncte de unde poţi observa filorul, puncte de unde poţi dispărea lejer, etc.. Metoda Itinerariului asigură demascarea filajului şi securitatea unei întâlniri. Să nu ziceți că nu v-am spus. Toate cele „brune”!

Radu Tinu Auzi, monser.....cred ca ai trecut pe la DIA....o intrebare , cati spioni ai recrutat?.....eu 8

Petrescu Stan Tovarășe Tinu, matale nu ai învățat la Grădistea că despre bucătăria serviciilor de informații nu se vorbește? Gândesc profund la faptul că mătăluță ai ceva cultură organizațională și nu te afunzi în asemenea discuții că nu-ți dă nimeni niciun răspuns.

Petrescu Stan Viorel Căpățână Întradevăr, ai nume predestinat, propensiune către prostia omenească. Nici vorbă să mă „inerveze” o Căpățâna” goală ca a dumitale. „Good lacururi”. Este pluralul pentru „succes” în limba engleză.

Petrescu Stan Sunt de acord cu toate părerile și ieșirile marilor lucrători, marilor vizionari și analiști ai muncii de intelligence. Uite-te la ei, cei care se lăudau prin BOB-uri și plenare (eram atunci acoperit-descoperit) că făuresc istorie prin munca lor, au devenit niște țațe licențioase (n-am spus cu licență, căci am îmdoieli), care aruncă cu invective în public precum cocălarii cu zaruri la babaroase. Să slobozească din cursor asemenea inepții și enormități, lăudându-se. mai sus, că au fost și au făcut etc. Doamne, cu cine a fost încadrată structura de intelligence ceausistă! Dragi tovarăși și „pretini”, căci ați rămas roșii și în cuget și în simțiri), eu am făcut un simplu exercițiu de cunoaștere informativă prin metoda „exploatare în orb, pardon „exploatare în Facebook”, aplicând înțelepciunea unui proverb spaniol care sună cam așa: „Spune o mare minciună și descoperi un mare adevăr.” De la primele cuvinte scrise și până la acestea, ultime. Într-adevăr am aflat lucruri incredibile, cu privire la caracterul domniilor voastre și la incapacitatea de a răspunde „minciunilor mele toaletate cu putin adevăr”, măcar în stil eufemistic, spre a nu murdări spațiul FB-ul. Nema meserie, nema răbdare, nema stiința muncii de intelligence, nema înțelepciunea celui care o viață a sorbit din supa unei așa de frumoase munci - cea de informații, căreia nemții îi spuneau: „Herrendienst” - Serviciul pentru domni. Nu pretind sută la sută că sunt ce am sugerat că aș fi, dar concluzia pe care o trag este amară. Ar fi bine să învățați să tăceți. Apreciez, totuși, că aveți un setntiment camaraderesc dezvoltat și anume pe cel al solidarității securistice, că ați cășunat, dintr-odată, cu toții, pe mine, ca să mă striviți cu mânie proletară. Iar marele Tinu Radu s-a dus și mai sus, dorind să sune la „112”, cum au sunat ei la salvarea securității, ca să-i ducă, la ordin, pe amărâții de împușcați la crematoriul din București . Și pentru că ați jignit informațiile militare, care anul acesta împlinesc 160 de ani de la înființare, vă spun ceva, la „prima vista”, și anume: la finele anului 1989, DIM avea în lume doar patru atașați militari. Pe baza analizelor lor informative, trimise acasă, s-a întocmit cel mai complet raport de informare, pentru Ceusescu, cu privire la amenințările externe la adresa României, la acel moment, precum și termenul când va începe să trădeze unii aliați. Sărăcia numărului de atasați militari, la post, s-a datorat, exclusiv, Securității, care lucra/dezinforma prin madame Ceusescu. Pentru că nu iubeați armata, stimați tovarăși, cum nu o iubiți nici acum. Dixit et salvavi animam meam! Vă rog să-i traduceți adagiul latin și tovului Căpățână, poate-i trece năduful.

Petrescu Stan Vă propun să lecturați editorialul meu din Ziua Veche, spre a vedea și revedea cu ce se ocupă, și azi, foșii mari informatori ai dvs., mari oameni de cultură. http://www.ziuaveche.ro/.../turnatorul-andrei-marga...

Radu Tinu Dumnezeu cu mila.... minte de caporal de schimb, ai monșer....

Petrescu Stan Tovarășu Tinu, să nu mai umblați cioara vopsita, cu furturi„ copy -paste”,că plătiți drepturi de autor defunctului scriitor. Este vorba de expresia lui M. Preda, „mon cher” și nu „monșer”, autorul „Moromeților”, care urma să fie asasinat de securitate, adică de instituția din care cu rușine ați făcut parte. Puteți să vă spălați în Bega de zece ori pe zi, că nu vă puteți spăla păcatele. Cât privește tovarășul Gionică Fărăfrică, ce să zic, este sub demnitatea mea să trec la dezvăluiri, bineînțeles, prezentate mai în glumă, mai în serios, spre a fi mai atractive și gustate de public. Puteți să-mi puneți în spate munți de etichete, hidoșenii livrești dintre cele mai murdare pescuite din subsolul limbii române, nu mă deranjează, dar voi, ascunși precum larvele pe sub pământ, tot a securitate criminală mirosiți, acesta fiind stigmatul cu care veți fi îngropați, apoi damnați și după. Zeița „Securitas” să vă aiba în paza Sa!, Iar prin sinonimie, vă zic, precum Isus: „Tată iartă-i, căci nu ştiu ce fac !” Luca 23:34.

Radu Tinu Petrescu Stan Cu asta închei, am avut onoarea sa stau la masa cu Marin Preda, spre deosebire de alții, de atunci am împrumutat, cu voia Maestrului termenul de " monșer".... asa îl și scria autorul ", Celui mai iubit dintre pământeni"....

Petrescu Stan Radu Tinu Cine poate sa creada asa ceva? Ca un mare om de cultura poate sta la masa, de placere, cu un om al securitatii. Poate Mircea Dinescu. Nu tine bre. Mai era unul ca matale,Maieran, care se numea demolatorul de primi secretari. Si a infulecat galusti de la noi si prin retea si pe TO. Primul-Secretar a fost salvat, iar el mutat.

Petrescu Stan Iosif Gabor Presa vremii este plina de poze si genti diplomat, dotate cu pistoale actionate din miner. Exista si lista acoperitilor DIE, adusi acasa sa faca zgomot si sa traga. Au fost arestati securisti in civil cu armament asupra lor. Un serviciu de informatii prieten, la Timisoara a pozat numai color. Si Munitii!

Iosif Gabor Nu erau ofiteri de securitate din Timiș. Dacă tot a-ti scris, probe indubitabile,ca X...au împuscat, de ce nu a-ti obtinut? D-tra trebuie sa știți ca au fost intocsicari si manipulări

Petrescu Stan Toți gaborii din tara asta stiu ca exista documente probatorii pentru implicarea securitatii in crimele de la revolutie. Se știe că tovarășul Iliescu și colaboratorii sunt pusi sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. Așa că „discutăm discuții”. Vezi cazul Berevoiești, vezi piromanii de la SRI, urmașa securității, pe care i-am demascat arzând documente de valoare, vezi impostura din instituțiile de învățământ ale sri și politiei. Sunt camioane de dosare cu probe. În toate statele foste comuniste care au trecut la o democrație adevărată, nomenclatura de partid și structurile opresive de securitate au fost scoase din viața publică, lustrate, și au primit pensii doar ca să nu moară de foame, alții au fost condamnați. La români, criminalii zburdă alături de victime, iar noile structuri de informații, nou înființate, poartă grade militare în mod ilegal, ei nestiind să descifreze o hartă militară, darămite să mai preia si o comandă militară. Ați înțeles anomalia, dragă Iosif din Arimateea cu potirul otrăvit în brațe?.. În toate țările cu democrație consolidată, care nu au trecut prin comunism, gradele militare se poartă doar în instituția numită armată, iar în statele unde funcționează jandarmerii, aceste structuri militare sunt în organica armatei.Nu veți vedea generali la FBI, sora SRI-ului nostru. Jandarmeria Româna nu a fost niciodată în subordinea MAI, de la înființarea ei și până la botezul Trupelor de Securitate, anul 1948. Astăzi, Jandarmeria, nășită de securistul Bunoiaca la ordinul lui Iliescu, fiind o prelungire a Trupelor de Securitate. Comportamentul ei din stradă demonstrează că nu s-a schimbat absolut deloc. Un idiot, ce se pretindea colonel, dădea ordine trupei de jandarmi, în civil, exact ca pe vremea securității. Nu-i bai, jandarmeria va reveni în organica armatei și toate structurile de informații vor fi civile, cu exceptia celor din structura armatei. Dragii mei, treziți-vă, căci această țară are nevoie de un alt drum, iar cei ce au mutilat România, să tacă pe vecie.
Petrescu Stan Toate cheile le gasiti in ciorba vechii securitati. Dezinformare, manipulare, influentare, inducere in eroare erau prezente prin telefoanele obisnuite, operative si prin retelele de Informatii, prin a anumite functii din Garzile Patriotice. Dupa ce am arestat si dezarmat ceistii din comandamentul unei Mari Unitati operative, totul a incetat. Acestia actionau cu activul de partid conspirat si inarmat. Dupa lovitura de stat organizata de. Iliescu cu agentii Moscovei, totul a fost musamalizat.

Alexandru Glavan O intrebare... Știți care a fost ultimul ordin primit de CI'isti inainte sa fie anihilati? Caz concret CI de la Divizia din Constanța?

Petrescu Stan Au primit indicativul „Ciocolată cu alune”. Asta însemna că dacă un comandant trădează partidul comunist, să fie împuscat. Primul caz s-a întâmplat la unitatea de pompieri Buzău, dar ceistul a fost anihilat și arestat. Colegul meu de scoală militară, de la Constanta, gl. Viorel Gheptene, mutat la Iasi (acum la cele vesnice), după revoluție mi-a confirmat că a fost pe teava glonțului, dar norocul a fost acela că ceistuul a fost deconspirat în intentia lui si nu a mai efectuat asasinatul. Aflându-se acest lucru, ceistii au primit ordin sa ardă indicativul, să ardă parte din arhive. să le îngroape, si să se pună la dispozitia comandantilor, lucru care s-a si făcut. Unii comandanti fanatici au trecut la colaborare imediată cu ceistii, denunțîndu-i pe „rebeli”, numai că cei din urmă i-au arestat și pe comandanți și pe ceiști. După evenimente, am identificat unele locuri/ascunzători si am recuperat documentele, precum și evidențele retelelor..au mai urmat etapele cu preluarea efectivelor securității, materiale, spații, paza lor etc.

Petrescu Stan Deja informatiile mele te bagă în bolă „monșer Thenardier”, dacă ai un fix cu „112”. Ar fi bine să suni la „111” și vei face pe nebunu americanu. Ce nu-ți convine „mon coquin”? Că Direcția a patra a fost varză și că voi ați trădat seful pe care-l divinizați ca pe Sfânta Paraschiva? Col. Astilean, care probabil l-ați cunoscut, vă controla munca „opertivă-non-operativă” pe la Timisoara, se săturase de povestile vostre cu negrii mititei ai lui Tito. Erați unul din cei mai slabi ofițeri ai momentului, dar aveți pile pe linie de partid. Singura voastră preocupare era aceea ca de sărbători, sau la comanda sefilor, să încărcați masinile cu pachete de carne de la Combinat, de băteau noaptea cu farurile în cer de grele ce erau. Cel putin asa reiesea din rapoartele rezultate din Operațiunea „Lăsata Secului”. Cine vă controla vouă masinile pe la abatoare, ferme, crame și IRIC-uri? Nimeni nu îndrăznea. Iar ăia de afară (DIE) trimiteau parfumuri, hăini de blană, căci alea de la Orăștie vă puțeu, lăzi de tuică scotiană (numele conspirativ pentru whiski și whiskey) bijuterii (toți cei ce plecau afară aducea spaga în aur la ofițerul ce-l aviza să plece) etc. Tovarășul Tinu, curat ca lacrima de crocodil, voi securistii ați cultivat coruptia generalizată, iar când a luat Ion Ilici Gabriel Iliesc puterea, voi securiștii ați trecut la afaceri pe zone si spații ametitoare. Vă dau lista cu toti miliardarii securiști și-ți trimit și un material cu nenorocita de afacere Jimbolia unde au fost implicati majoritatea fostilor securisti/sereiști , condusi de Măhureanu, gl Marcu, Stănculescu și compania. Treceau trenurile cu cisterne de petrol încărcate la sârbi și erau vândute cu vagoane cu tot, iar banii soseau prin ofițereasa sârboaică ,Kazici Vera – director HIP Pancevo .
Petrescu Stan Dirijorul executiv al afacerii Jimbolia, din partea română, nu putea fi altul decât Virgil Măgureanu, sfetnicul de taină al președintelui Iliescu, director al instituției de informații numită SRI, urmat de generalii Victor Marcu, adjunctul directorului SRI și Constantin Grigoriu Dan, acesta din urmă, fiind arestat pentru că a fost surprins în flagrant în timp ce transporta o garnitură de cisterne de benzină fără acte.
Printre executanții zeloși ai afacerii s-au numărat și ofițeri din alte structuri, din poliție și demnitari din guvern, care au acționat împreună cu ofițeri acoperiți, aparținând unor state interesate, implicate în megaexcrocheria numită „Jimbolia”.Afacerea Jimbolia, familiară pentru actorii tirani din centrul puterii statale firave românești, rămâne necunoscută pentru marea masă de români ignoranți, sau pentru „indieni”, apropo de eticheta cinică pusă pe fruntea neisprăviților de români de către marele infractor roșu, în viață, sinucigașul de operetă în „prime time” și fost prim-ministru al României, care împreună cu alți demnitari români și străini a încasat sume în dolari și mărci amețitoare.
Acest Radu Tinu, o spun pentru toți cititorii de FB, că habar nu a avut pe unde a lucrat și ce a facut. Când va începe procesul cu Iliescu, și după alegerile aestea va începe fără frâne juridice, domnul Tinu Babuinul nu stie pe ce usă va mai intra. Ați fost instituția cea mai slabă, cea mai urâtă de popor, cea mai coruptă, cea mai represivă și cea mai arogantă. Nu vă uit gesturile când arătați voi legitimația albastră în public la toți fraierii și milițienii, numai ca să aratați cât de ordinari ai puterii comuniste erați și că puteați să-i arestați pe loc. Și acum vreți să pozați în Feți Frumoși. Nu va crede nici maica Omida. . Și nu uita. Citeste în fiecare seară Biblia, apoi mergi la Înaltul Mitropolit al Banatului, Ioan Selejean, îi spui că mă cunoști și roagă-l frumos să-ți fie duhovnic, fiind unul dintre ei mai curați ierarhi cu Har ai momentului. Cu cenzurată și nesecuristică stimă.

Radu Tinu Petrescu Stan monșer, eu nu vorbesc cu... cizmele. Pa.
NonaMaria Anahera Petrescu Stan,nu agreez disputele fără fond, cu oponenti gâtuiți de “mânie proletară”! Un om cu verticalitate și cu tărie de caracter (cum susțineți că sunteți!) nu recurge la “tehnica taciunelui”, pentru a ieși în evidentă... Tăciunele stins nu te mai poate frige, dar te murdărește... Este o tactică cvasiutilizata de oportuniștii postdecembriști... Sunteți profesor universitar? Confrate de-al meu? Acolo, în sala de curs, să vă etalați capacitatea de mentor! Dacă ați fi comis această “mârlănie” pe pagina mea, v-aș fi eliminat din conversatie imediat, nu din orgoliu, ci din respect pentru prietenii mei reali sau virtuali, participanți la dialog! E ca și cum cineva vine pe la mine, în vizită, și începe să mă calomnieze în propria casă! Iar eu să nu-l dau afară???! 
Domnule Radu Tinu, condescendența fața de impostorii oportuniști și lipsiți de manierele oaspetelui bine intenționat are, totuși, niște limite! Umila mea opinie!

85 de comentarii:

brenda spunea...

dezinformare intoxcare aiureala

marvas66@yahoo.com spunea...

Porcarie, se stie prea bine ca au tras armata si rezervisti dupa ce au fost intoxicati cu tot felul de ordine contradictorii, transmise de fosilele comuniste din jurul lui iliescu. Am fost in miezul revolutie, am stiut despre pregatirea ei din august 89 si am participat pe toata perioada de desfasurare in cadrul MApN

marvas66@yahoo.com spunea...

La DIA s-au adunat fostii politruci si pupincuristii lor

reddog spunea...

Puteti sa detaliati.
Multumesc!

Mai este o doamna pe aici, Sorina, sa vedem ce spune si ea.

PS: Sef la pesedea Mehedinti este unul pe care il cheama Aladin. Aladin Georgescu.
Votam cu inima!
Sau stinge/freaca lampa si ia-o...
Curat romaneste ce plm... 😁

Leo spunea...

Până în 22.12.1989 , DSS-ul nu era inclus în MApN. Deci , din 16.12.1989 până la 22.12.1989 au tras toți (MFA, MAI). Din 22.12.1989 , se poate spune că DSS-ul fiind integrat MFA-ului sub comanda spionului FSB Nicolae militaru , a tras doar MFA-ul.
S-au tras 12 milioane de gloanțe în 10 zile.Deci 120 000 de gloanțe pe zi. În acest context au murit 1600 de oameni după ce s-au tras 12 milioane de gloanțe.

Huhu Rezea spunea...

Nu ratați să citiți articolul pe care acest fost ofișer DIA l-a scris înainte de turul 2 în ZiuaVeche și cu care se laudă în dialogul cu securistul.

http://www.ziuaveche.ro/.../turnatorul-andrei-marga...

Parcă ar fi scris de @Stelian P. care comentează în același stil pe acest blog. Aceeași scoală, nu?
Putem să bănuim ai cui sunt ziariștii #rezist, de genul Turcescu, din întreaga presă românească. Mulți credeau că sunt numai ai SRI.

M spunea...

Misto dialogul! E ca cand (sic!) cineva ar publica dialogul dintre cezarica si x-ulica si ar ridica vorbele la rang de "istorie" sau de "adevar absolut".

Petrescu Stan cam bate campii (am verificat unele din afirmatiile lui si sunt cam pe langa adevar!).

civildoi spunea...

Nu nutresc o simpatie deosebita vis-a-vis de Petrescu dar privind sec.d-zeu cu mila.Niste indivizi care au distribuit frica in interes material.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La recrutarea acestor haidamaci in securitati, nu se pune pret pe educatie, bun simt si prea multa inteligenta, ci pe invers, adica cu cat esti mai necioplit, badaran si mai mitocan, cu atat esti pentru ei mai genial si bun de avansat cat mai repede la Colonel sau General! Disputa reflecta si intareste spusele mele, daca mai trebuia s-o si fac, din pacate! Ceea ce ma revolta este ipocrizia reciproca, pentru ca din ambele servicii s-a tras si s-a ucis, bara-bara!

DECEBAL spunea...

Nimeni nu va spune cu subiec si predicat adevarul, nici dupa ce autorii masacrelor nu vor mai fi. Putini din aceste servicii au fost si sunt inca patrioti. Din pacate sunt dati voit uitarii sau inlaturati de cei care au interes sa "DIVIDE ET IMPERA"

Stelian P. spunea...

@Huhu
Da, seamana. Motto-ul acestui articol ar trebui sa fie
Radu Tinu...."monșer, eu nu vorbesc cu... cizmele. Pa."

Unknown spunea...

Dezinformare intoxicare sub un steag străin !

CEZAR spunea...

Ati inteles ??
Big M..ii securat....!!!
Ce repede a verificat El ..spusele lu Petrescuu

Iulian Mareș spunea...

Așa crezi tu?
Poate confunzi securitatea anilor 50 cu cea din anii 80?

Iulian Mareș spunea...

Mulți da, însă nu toți..😜

antijeg spunea...

Numai cei ce au cunoscut securitatea inainte si dupa moartea lui Ceausescu sunt in cunostinta de cauza.Adevarul este ca inainte de 1990 securitatea era peste tot si in toate cele.Ce sa-i ceri unuia care pentru un trai mai bun si-a abandonat profesia de credinta si in urma unui asa zis curs de 3 luni pe la Baneasa era aterizat ofiter de securitate printr-un judet?Cei de la DIA erau ofiteri profesionisti.Cei ce au trecut pe la cercetare trupe inteleg ce spun.Petrescu este in masura sa vorbeasca numai privind perioada de dupa 1990.Nu puneti semnul egalitatii intre cei de la securitatea din judete cu CI.CI alta marie cu alta palarie.
Ifrim@DIA nu a tras.Ca militar ar trebui sa stii ca un ofiter de la DIA trage numai daca e constrans si daca viata lui e pusa in pericol.
Marvas@Esti in eroare.DIA cu toate ca seful ei suprem era un fost politruc nu agreea politrucii.Crede-ma .

Iulian Mareș spunea...

Prea mult nu a lucrat el prin serviciu, însă romanțează!
Am rămas surprins de o expresie: ... "a văzut lumea occidentală pe banii noștri și absolut nimeni nu l-a luat de guler să-l trimită la origini. Dulce Românie, fraieră mai ești!"
😂😜

Iulian Mareș spunea...

Despre faza cu McTc/Turda să zic că am auzit ceva, ceva, parcă!

Iulian Mareș spunea...

👍👏🤗

Iulian Mareș spunea...

Trebuie citit tot...

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/mmioc/curteasup/docs/0240radu.htm

reddog spunea...

Dl Civil

Nu e prima data cand va bagati in seama cu Garda. 😁

Vedeti ca eu nu sunt dl Col Mares.

Dumnealui e inca gentleman cu toate ca stie si din alea de prin jungla. Urbana sau nu.

Pareti asa un fel de pisica tare in clont.

Stanga imprejur si Mars!

Viorel spunea...

În perioada 1989-mai 1990 mă aflam în București și după câteva luni de la revoluție lumea se întreba de ce a fost nevoie să se deschidă granițele României pentru câteva zile ? Unii că ne vin ajutoare, alții ca să iasă “pedofilii, violatorii, comuniștii”, unii chiar că teroriștii. Care o fi răspunsul ?
Întrebarea, de ce a fost nevoie să fie deschise granițele României (pentru câteva zile) i-a fost pusă și domnului președinte Iliescu de către domnul Valentin Gabrielescu Președintele Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din Decembrie 1989 în data de 16.12.1994.
Despre prinderea și executarea rapidă a soților Ceaușescu , zvonul era că dacă ar fi reușit să fugă din țară, sau salvat în timpul procesului (“fostul dictator se uita foarte des la ceas pentru că aştepta să fie salvat de luptători palestinieni”.) peste luni sau 1, 2 ani s-ar fi întors din nou la putere (nu știu dacă ar fi fost posibil având în vedere situația din întreaga Europă) iar cei vinovați de situația creată ar fi fost pedepsiți.
Minciuni sau adevăruri, a trecut cam mult timp și probabil va trece și mai mult până vom afla adevărul sau poate niciodată.

reddog spunea...

Si sa nu uitati niciodata ca noi suntem de la Marea Neagra, Legio Corsarul Invincibil Pia Fidelis. 😁

Nu ca ne laudam, 😁 stim si cu codul bunelor maniere dar stim sa dam si capete in gura, asa ca prin taverne. 😁
Zat!

Cezar spunea...

Se face o mare eroare de catre cam toti de pe aici si altii..deloc dezinteresati
SE FACE CONFUZIE INTRE..S.A TRAS SI AU IMPUSCAT
DAA ARMATA A TRAS MILIOANE DE CARTUSE IN AER..INSA PENTRU DESCURAJARE
AVETI UN SINGUR OM CA EXEMPLU IMPUSCAT DE M.14.5..SAU DE PSL.7.62..SAU IN FRUNTE IMPUSCAT CU AKM..??
PE ASTIA INTREBATI..CINE I.A IMPUSCAT
ACCIDENTELE SI UNELE ERORI..DATORITA INFORMATIILOR CONTRADICTORII..CARE APARTIN ATMSTEI SUNT CU TOTUK ALTCEVA SI EXCEPTII

Leo spunea...

Pînă în 17 dec. 1989 , şeful DIA din MFA a fost viceamiralul Stefan Dinu. Ghiciţi cine a fost după ? ........

Iulian Mareș spunea...

Pentru un subofițer curios! 😜
Rabdare până la final!

https://www.money.ro/in-ce-conditii-poate-romania-sa-inchida-granitele/

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tot român este!
Eu cred că știut cum și unde sa caute...
Asta se învață tot în școli! 👍

Iulian Mareș spunea...

Eu știam că Secu făcea școală militară nu curs de 3 luni! Și mai știu că acel curs era pt cei cu studii superioare trași în sistem!
Acum, să nu ducem în derizoriu...tractorist fruntaș la CAP + 3 luni = ofițer la DSS!
Ceea ce spuneți dv. a fost o dată, când era lupul cățel...
*În plus, unii ofițeri pt unele specialități (Tras, Fi, Ch, Int, Au...) erau pregatiti, pe locuri separate, tot în Scolile militare de ofițeri, kiar și în Academia Militară!
În UNAP am avut în grupa colegi de la MI-Jdm și Pompieri, SRI, SPP...etc!

brenda spunea...

ACELA .... SA AUZI CE SPUNE SORINA AR SPUNE MULTE CA A AVUT ACCES LA INFORMATII CURATE NU LA DEZINFORMARI SAU CE BAJBAIE UNII PE ACI ...... ACEI OAMENI PE CARE ACUM II HUIDUITI TOT TARA O SERVEAU NU PARTIDUL ....VEDETI BINE CE VA FAC ASTIA ACUM ATI AJUNS BATAEA DE JOC A UNEI MUERI ASA CA ......

Iulian Mareș spunea...

Bunica, pe patul de moarte, isi cheama nepotul la capataiul ei si ii spune:

-Nepoate, vreau ca tu sa mostenesti averea mea. Vila, ferma, herghelia de cai, tractorul si toate animalele de casa plus cele 22 de milioane, toate vor fi ale tale.
-Excelent! exclama nepotul. Multumesc, bunico, nu stiam ca ai asa o avere. Unde este ferma despre care vorbesti?
Bunica raspunde, dandu-si ultima suflare:
-Pe Facebook.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Antijeg, nu-ti pune mana-n foc pentru jegosii aia de securani din 1989. Ii stiu prea bine, mai ales ca m-au urmarit pentru ca faceam declaratii ,,necontrolate,'' in fapt refulam tare si fara frica, stiind ca la sfarsitul anului cărel poteca comunismul, intrucat scapau vorbe in anumite imprejurari si intre persoane de mare incredere, cu grade mari, si umbland prin spitale in acea perioada am avut ocazia la SMC sau SM BV, SM Galati sau Constanta sa relationez cu pacienti internati, ofiteri superiori care cleveteau si faceau scapate previziuni sumbre pentru sfarsitul anului, din care am inteles clar ca Ceausecu era pe faras. O matusa din Bucuresti, casatorita cu fratele lui tata, care era medic, acum toti verisorii mei fiind in Suedia, mi-a spus clar in 1987 ca Ceausecu va fi dat jos pana la finele anului 1990, fiind prietena buna cu sotii de mari Generali, iar ea era o anti comunista mai inversunata ca un calau, pentru ca din cauza ca taica-sau fusese mosier a sfarsit la Canal. Mi-a trebuit cativa ani sa realizez ca din gura ei am auzit prima oara de Ion Iliescu, iar varul meu, fiul unchilor, mi-a marturisit acum cativa ani in urma ca nu m-am inselat ce auzisem de la matusa de Iliescu. La inceputul anului 1990, si asta am mai spus-o candva, au venit ,,muncitori'' cu salopete noi noute , declarand ca sunt de la telefoane, si au scos toate microfoanele bagate la lustra, in locasul din perete la priza telefonului, din telefon si de pe unde dracul le mai montase prin dormitor. Un procuror militar, de la o scara vecina cu mine, in Navodari, mi-a spus prin 1992, dupa ce s-a pensionat, ca eram urmarit inca de la Braila, pentru ce ma scapam la gura in anumite anturaje sau in particular despre regim si nedreptati. Si atunci, ca si acum, n-am tacut din gura si le-am spus lucrurilor pe nume, acolo unde sunt abuzuri, discriminari si nedreptati. La Revolutie umblau CI-istii si securanii pe acoperisurile blocurilor, tragand la aiureala, de s-a infipt un glont la doua palme de geamul meu, iar in Mamaia si Constanta, in Gara si alte obiective se tragea ca la nunta, chiar si cu mitralierele jumelate de pe tancuri si TAB-uri. Sa i se spuna lui mutu ca securanii n-au tras, pentru ca vazandu-i pe multi ,,teroristi'' de aproape, stand la ultimul etaj si avand perspectiva asupra orasului si acoperisurilor, la cum erau incaltati in salopete de tanchisti, anumite efecte militare cu petlitele scoase, cat si alte detalii, erau securani romani 100%, si pentru ca la ei nu conta din ce Directie faceau parte, se stiau intre ei si actionau impreuna, adica CI-stii MFA cu cei de la SECU. Sunt taine pe care le tin cu dintii sa nu ajunga la bulau, ori de cacao public, sau sa faca rau urmasilor, insa au constiintele incarcate cu sange si crime! Pentru mine, un securist este un securist, indiferent de vopseaua de 2 cm sub care se ascunde astazi in toate partidele, indiferent de Directie, de CI, DGIA, etc, si fiecare imi produce indigestie si repulsie. Daca nu era Revolutia, eram pe listele lor sa mi se inchida ciocul. Definitiv.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Raspund aici unui bun prieten si de suflet, care citeste dar nu scrie prin zona folclorica Huhu Rezea, despre Marcel Ciolacu: Nu contest pregatirea acestuia cu o Facultate Ecologica particolera, sub una de stat Agricola, tatal meletar, dar a fost la Buzau 20 de ani mana dreapta a penalului primar Boscodeala, plin de bube pe cap, apoi presa i-a publicat pozne de la partidele de vanatoare cu teroristul Haysam! Mai sunt picanterii (ne)veosimile din viata sa aventuroasa, sau cu tradari pentru Star Streck Tudose, s.a.m.d, dar ce rost are sa le scot eu la iveala si aici, cand despre acest aspect o sa se ocupe oponentii politici, sau media? Asa ca eu tot cu Firea trag nadejdea sa fie aleasa, ori un tanar curat ca lacrima si cu mari perspective de viitor...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci si in concluzie: Pe 24 Nov 2019, cand s-a anuntat victoria spanzuratului, Marcelică Colac de parastas a organizat un puci de partid impotriva Veoricai, rezultatele se vad astazi. De unul singur asa ceva nu se poate face, asa ca o gasca a pus umarul en gross, printre ei toti fiind si autorii celebrelor oug-uri de la penziile cazone! Asa ceva nu se uita si nu se iarta, dar nu cred ca pucistii vor merge pana la capat, pentru ca Dumnezeu vrea altceva! Daca tot vorbim de securani, de ce sa nu vorbim si de actiunea asta securana?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Na, că ai văzut-o și pe asta: Mr.(Rz) Ilie Năstase are pensia puțin mai mare (1445 lei) decât Plt. Ifrim Corneliu! 😜👍🤗
Ce mai zici?... El cum de are vile? 😂💪🤣

Leo spunea...

Nu a fost şi nu este nici un conflic.
Că nu se înţeleg 2 sau mai mulţi indivizi din diferite structuri , asta nu înseamnă că a fost conflict între DIA și DSS.
Așa scria și Cristoiu prin 1992 la Ev Zilei cu TITLU MARE pe prima pagină ,cum sunt violate găinile și caprele românilor de zburau tirajele de 200000 de exemplare.
Auzi , "CONFLICT" , când erau cele mai bune prietene aceste structuri comuniste.

civildoi spunea...

Meciul Dinamo-Steaua sau Steaua-Dinamo nu face bine nici unei parti.Subscriu ideii ca serviciile de informatii care nu apartin MApN demilitarizate.
Cezar a pus punctul pe I.Admir sinceritatea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Securistii de azi... Daca vedeti un cetatean in plina zi de vara insorita, plimbandu-se ingandurat pe aleile umbroase ale Cismigiului, printre copacii batrani si cu umbrela deschisa, sa-l intrebati aproape soptit, ca sa nu se sperie: -Dar de ce va plimbati cu umbrela deschisa pe sub coroana umbroasa a copacilor? El va va raspunde cu o urma de ingrijorare: -,,N-ati auzit? La Moscova ploua!'' De aici, va rog sa trageti si concluziile...

Huhu Rezea spunea...

D-ta glumești.
Cine crezi că a scos diversiunea securiști teroriști, diversiune pe care au luat-o în serios și civilii Iliescu, Roman, Dinescu, Voiculescu, Doina Cornea?

Viorel spunea...

Mulțumesc domnule Iulian Mareș, eu mă refeream la perioada decembrie 1989/ianuarie 1990 nu ce spunea în 2015 „Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2015, 6:42”.

Huhu Rezea spunea...

@Civil
Am mai spus pe acest blog și repet.
Inceputul evenimentelor de la Timișoara, cu priveghiul la casa pastorului reformat Tokeș, a fost floare la ureche pe lângă evenimentele din 15 noiembrie 1987.
La Brașov au intervenit organele specializate în restabilirea ordinii publice și au făcut-o profesionist, fără nicio victima umană.
La Timișoara s-a greșit prin expunerea inutilă și disproporționată a Armatei într-o acțiune de gherila urbană. Era previzibil că vor fi victime și indignarea populației creștea exponențial.
Studiile sociologice arată că orice intervenție de restabilire a ordinii nu trebuie să fie agresivă și, mai ales, nu trebuie să producă victime, pentru a nu escalada evenimentele prin atașarea la ele a unor categorii de populație care, altfel, n-ar fi participat.
Este elocventă în acest sens și intervenția mai violentă a Jandarmeriei din finalul mitingului din 10 august 2018, când lucrurile se mai calmaseră, și nu în momentul când manifestanții atacau clădirea guvernului sau forțele de ordine.
Este de neînțeles cum generali ca Gușe, Chițac, Coman și Stanculescu nu au știut să protejeze Armata în 1989.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, alegerile au trecut, suntem în post așa că vă rog să lăsăm disputele la o parte (dacă am greșit îmi cer scuze, chiar dacă m-ați jignit eu vă urez să fiți sănătos), am însă o mare rugăminte la dumneavostră și vă cer părerea despre conținutul punctului: 2.4.4. București-după 22 decembrie 1989 spre sfârșitul paginii 181 și începutul paginii 182 din 22.12.1989 REVO(INVO)LUȚIA DIN ROMÂNIA scrisă de Col. (Rz.) Prof. Univ. Dr. Ing. Marian RIZEA. Ce întreba domnul Gl. Gușă ș ice răspundea Dan Iosif.
https://books.google.ro/books?id=oi97DwAAQBAJ&pg=PA182&lpg=PA182&dq=%C3%AEn+1989+frontierele+de+stat+ale+romaniei+erau+%C3%AEnchise&source=bl&ots=BVv64RMMep&sig=ACfU3U2Mcy-X7dCQ3NBhzezbEJwln5D-_Q&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwin3f2Mk4vmAhWE_CoKHTKxCv0Q6AEwA3oECAoQAQ#v=onepage&q=%C3%AEn%201989%20frontierele%20de%20stat%20ale%20romaniei%20erau%20%C3%AEnchise&f=false
Referitor la comentariul meu anterior, bârfele bucureștenilor cu privire la deschiderea frontierelor de stat a fost condiționată de unele dintre statele vecine și cele arabe în special privind acceptul reîntoarcerii în țară a românilor ce lucrau în aceste țări (sonde, mine, construcții, etc.).

tolbac spunea...

Zicea I M, "Este adevarat ca pentru anumite specialitati serviciile din sistemul de aparare si siguranta nationala (SRI, Pompieri,MI) isi pregateau cadrele in institutiile de invatamant militare, inclusiv in ACADEMIA TEHNICA MILITARA, avand locuri separate la admitere.Eu, in specialitatea mea am avut trei colegi in asemenea situatie. Este adevarat ca locurile au fost separate dar nimeni nu poate spune ca n-au fost -BAIETI DESTEPTI- din toate punctele de vedere. Si sa va mai spun un lucru. Se tot spune ca securistii din timpul lui Ceausescu erau niste -NABABI-. Cu totul si cu totul -FALS-. De ce? 1. Am avut ocazia sa fiu de trei ori in apartamentul lui VLAD NICU pe str. PARIS, acolo in DOROBANTI. Un apartament SUPER MODEST. 2. Am avut ocazia sa vizitez asa zis -VILA lui CEAUSESCU din OLANESTI- acea vila "POLEITA cu AUR.De unde? MANIPULARE TOTALA! Comparati" securistii" de ieri, oameni patrioti si cu o pregatire profesionala desavarsita ( ATENTIE nu militia politica)cu cei actuali -UNSI- in functie pe P.C.R. si-o sa va dati seama de ce ROMANIA este in situatia actuala. D.zeu sa-i ocroteasca pe ROMANI!...

reddog spunea...

Nu va mai distrati de unul singur pentru ca bate la ochi.
Noi.
1.Pentru ca era vorba de Legio
2.Pentru ca un militar face cat doi civili. Cel putin!

Viorel spunea...

Domnule HUHU REZEA, pentru cele „2 miliarde lei avans pentru înzestrare militară (plătim în avans fără să fie cerut prin contract)” nu le putem „solicita americanilor o dobândă de vreo 10% cum plătim noi pentru fiecare împrumut”, că ei au de unde plăti, doar le dăm în avans, nu ?.
Dacă din PIB / 2019 plătim anul acesta în avans (pentru 2020) cele 2 miliarde, nu cumva domnul ministru Ciucă pe lângă indexarea de 4,6% vrea să ne „recalculeze și actualizeze la foc automat pensiile din PIB / 2020, ajutoarele la trecerea în rezervă (2011-30.06.2017), cei 5% / 2016 și pensia suplimentară cuprinsă între 1 - 9% în funcție de vechime” ?


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, suntem in atentia prim ministrului si Guvernului pentru rezolvarea inechitatilor la pensiile militare. Chiar daca sunt liberali si nu admir acest partid, am tras concluzia ca ar vrea sa rezolve inechitatile, si nu-i acuz de rele intentii in aceasta privinta, inca, pentru ca probabil au si ei rude, prieteni, parlamentari rezervisti care fac presiuni asupra lor, fiecare in felul lui. Cu cat mai repede, pana spre sfarsitul lui Decembrie, maxim, cu atat mai bine,eventual cu aplicare de la 01 Ianuarie. Durerea mare este ca puterea in decizii o au mafiotii din Ministerul Apararii Nationale, guleratii Casei de Pensii Militare, infratiti cu mafiile din toate ministerele de forta, cei care il pot aburi si pe actualul ministru al Apararii, sau de Interne, cat ar fi domniile lor de abili, intrucat, si ca orice mafie de oriunde, au marea putere de a convinge sa se acorde doar ce vor ei, si nu ce vor politicienii si ministrii, sprijiniti intensiv si convingator de catre acea comisie gestapovista de mediere, pe care-i cunoastem toti si stim ce vor si sunt capabili impotriva intereselor generale. Deie Domnul sa-i lumineze pe prim ministru si ministrul Apararii, cat si cel de Interne, sa descopere la timp mafiotii ca sa dea de pamant cu ei si sa ne rezolve pozitiv. Anterior, spunea Onorabilul admin intr-o postare: ,,Se vor rezolva pensiile mici si medii, dar de celelalte pensii va fi foarte rau!'' Vorba lui @Leonard: Vant in pu(l)pa, camarazi!

Huhu Rezea spunea...

Reține trei cuvinte de la liberali pentru pensiile reglementate de legi speciale:
-recalculare
-plafonare
-taxare

gigi 2 spunea...

https://www.libertatea.ro/stiri/un-sef-de-politie-locala-e-mai-bine-platit-decat-un-general-de-armata-2813661

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: ,,Sa vedem mai intai,'' zise orbul! Asteptam cu sufletul la gura sa vedem ce au de gand sa faca, oricum la un bine multumitor nu ma astept nici eu. L-am auzit pe Labă Organ spunand despre decalajele la pensiile militare si rezolvarea lor, de aia m-am hazardat sa am o bruma de speranta. Sa vedem cum interpreteaza ei decalajele si rezolvarea acestora. Basistii din PNL nu-s morti, si cat vor exista ei sperantele pot fi spulberate intr-o clipa. Adevaratii liberali au dat, prin Tariceanu, ceva bani, candva, la pensiile militare, insa in contextul cand s-au desprins de basanoi si au guvernat singuri. Ciuma asta nenorocita, basanist-pedelista, oriunde s-ar infiltra, in orice partid, ei vor fi intotdeuna dusmanii de moarte ai tuturor pensiilor, impreuna cu spanzuratul care le este far calauzitor!

Iulian Mareș spunea...

Ceva de vis!
Oana Băluță, conferențiar la Universitatea din București, transmite un mesaj tăios despre Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

”Spre România normală. În dreapta, Rareș Bogdan care își face cruce, un fost jurnalist înregimentat și el la pupitru, numărul 1 pe lista de la europarlamentare. A deschis, așadar, lista, s-a aflat cu mult înaintea altor membri ai PNL care au avut și activitate politică și activitate în partid și mandate anterioare, deci avantajul de a fi incumbent. Ce îl recomandă să fie numărul 1 pe listă? Desigur meritele, competența și priceperea în politica europeană.” scrie Oana Băluță, pe Facebook.

Iata:

https://www.dcnews.ro/oana-baluta-ce-l-recomanda-pe-rares-bogdan_714113.html

*Dar nu asta-i surpriza: vizionand filmuletul din link, veti constata cum Rares Bogdan isi face cruci a la Becali, cand Regele da decretul: <>.... sau a la Berceanu/ex ministru transporturilor, cand Boc cel Viteaz anunta mii de Km de autostrada! :))

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson:
Iti recomand pastilele "Credulostop"!

Iulian Mareș spunea...

De atata Catuiala Euro sare sa nu ia condamnare! daca mai pui si intentia vadita de vanzare a CEC, atunci hai sa facem o puscarie noua, ca avem ce baga!

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, miercuri, un curs de 4,7792 lei pentru un euro, în creştere cu 0,27 bani (+0,06%) faţă de cotaţia anterioară, de 4,7765 lei/euro. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, până la un curs de 4,3422 lei, cu 0,66 de bani (+0,15%) peste cotaţia din şedinţa precedentă, de 4,3356 lei.

Potrivit BNR, moneda naţională a pierdut şi în faţa francului elveţian, ajungând la un curs de 4,3505 de lei, mai mare cu 0,33 bani (+0,07%), raportat la cotaţia stabilită cu o zi în urmă, respectiv 4,3472 lei pentru un franc. Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 63,5 bani (+0,31%), până la 203,8477 de lei, de la 203,2127 lei, cât se anunţase marţi.

*Propun introducerea unei monede noi: Iohanul de Au! (cel mult poleita 1/4 numai pe o parte)

CEZAR spunea...

Mi se pare ..cooorect !
Problema-i ..sa fie diferentiat ..nu la gramada..!

Unknown spunea...

Asa și trebuie, nici o pensie de stat sa nu depășească 6000 lei!

Sorina spunea...

Recalcularea in.2022 parca ada suna

M spunea...

Azi Organ se intalneste cu ucrainianul lui basescu, tomac. basescu, seful partiduletului de betivi, este singurul care solicita isteric desfiintarea pensiilor militare.

PNL, USR aii ALDE merg pe ce spune Huhu (recalculare,plafonare,taxare) iar ProRomania merge pe revenirea la 223 in forma initiala. UDMR dracu stie ce vrea!

@Cornelius Flavius Ifrim - cum stiti, nu sunt fan ciuca si cred ca pentru un avantaj politic asta isi tradeaza si mama. Valea este un idiot care crede ca isi aduce aproape de el oamenii din subordine daca isi bate joc de ei, promoveaza amante si "declasifica" documente strategice de dragul canaliilor!

In concluzie, nu na astept la vreo "luminare" din partea lor.

Oprea nu are ce sa mai caute pe prima scena politica. In politica IMAGINEA e totul iar a lui a fost terfelita rau de tot (nemeritat zic eu).

Iulian Mareș spunea...

nuuu! sau mai bine muuuu!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
eu cred ca stiau/intuiaumacar, insa decidentul politic nu mai intelegea nimic!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

un sarpe! :))

Iulian Mareș spunea...

Vad ca nu ma crezi! Legislatia de atunci nu o gasesc....incearca dumneata!
Oricum deskiderea frontierelor poate fi realizata total sau numai intr-un sens!
Insa, ca sa fim corecti, P Roman a cerut explicit Moscovei retragerea a aproximativ 23000 "cetateni"/URSS din Romania! De ce nu si ai altor state?...Ei, poate plecasera deja!
In maximum o saptamana ei au renuntat 'la turismul de placere!"

Iulian Mareș spunea...

de Caramitru ai uitat? sau Sergiu?

Iulian Mareș spunea...

Daca imi dati dreptate, faceti-o tusat, ca sunt 2% care pricep luna viitoare! :))

Iulian Mareș spunea...

M,
nemeritat, insa parca s-a acoperit cu o patura cazona prea scurta si el mare....

Iulian Mareș spunea...

Cu mare risc de prorogare! ... idem pensiile!

M spunea...

"Asa și trebuie, nici o pensie de stat sa nu depășească 6000 lei!"

Ai grija ce iti doresti!!!!!! Daca cea mai mare pensie este 6000 (sa zicem seful ICCJ) iti dai seama ca cea mai mare pensie pentru un subofiter ar fi pe la 600 de lei?

Mai era un idiot care solicita le legea salarizarii ca Seful SMA sa aiba un salariu cat mai mic. Si au inceput aia: bun, solda Sefului SMA e 8000 de lei, adjunctii trebuie sa ia mai putin, 7800; sefii statelor majore 7600 si asa mai departe..... Soldatul ajungea cu o solda de -400 de lei (aducea in fiecare luna bani de acasa!!!) 😁😁😁

CEZAR spunea...

Catu si-a cerut scuze pentru faptul ca nu poate da inca ajutoarele la pensionare ..aviz m-Al..! Ce om bre ..ce om...

M spunea...

Asa e! 😁

Dar vă dau un exemplu : Blaga! După ce a fost prins cu șpaga "a trecut în plan secund" dar de acolo a coordonat campania! El fiind și unul din cei care au propus ca Johannis să fure campania USR "fără penali". Ce ironie! El avea dosar penal!

M spunea...

Cezarică iar te-ai băgat ca musca în kurul calului.

Să zic simplu că știu că altfel nu înțelegi! Când cineva spune de date publice își asumă că cineva le poate și verifica!
Goagle, Cezarică, Goagle!!!! 😁

PS - respect un securist deștept dar nu un prost ca tine!

Iulian Mareș spunea...

#2%, cu știință sau fără de știință! Democrație...scrie fiecare ce poate și Cezar are resursa nelimitată!...,🤸👍🤕

M spunea...

Nu contează armele folosite. Istoria este scrisa de învingători.

Rezultatul contează. Domniile voastre nu ați fost întrebați de aliații noștri cum e mai bine? Acum sau înainte de 89? Și dacă ați fost întrebați, ce ați răspuns? 😁

Gigi spunea...

Adevărat,@tolbac!

Gigi spunea...

Nu-i nicio noutate,slugile sunt plătite întotdeauna bine,că d'aia e slugă!
Sper că nu mă întrebați a cui slugă.

Iosif spunea...

Dle H,

In traducere, "Ce-I cuvenit Cezarului nu-I cuvenit magarului"...Ha, ha.

Colonelul Talanga, pe cand era cdt. al R.1 Mc, avea o vorba…."Daca toata viata ai fost vultur, de ce la pensie vrei sa fii cioara…."


Dar sa revenim "la cestiune"...…
Tribunalul Bucuresti, prin celebra sa SECTIE A VIII A "Gemina", emite intr-o veselie hotarari contradictorii privind aplicarea art.108/L223/2015 :
- cand recunoaste ca pensia suplimentara trebuie platita in afara plafonului de 85%,
- cand hotaraste ca e bine asa cum face CSP.

Pe de alta parte, sunt tot mai multe actiuni castigate privind OMM peste pensia limitata la net.

Care mai sunt consideratiile d-voastra si ale distinsilor colegi cu preocupari in domeniu ?

Cred ca blogul d-voastra si-a castigat cititorii prin utilitatea sa in apararea drepturilor militarilor si mai putin prin subiectele adiacente preocuparilor de baza ale militarilor rezervisti.
Este doar o sugestie politicoasa,

Cu stima,

Iulian Mareș spunea...

Blaga, marele strângător de daruri din vămi! Marele combinator politic din PDL....acum onorabil europarlamentar!
I-au confiscat macar banii?

CEZAR spunea...

http://sokant.com/wp-content/uploads/2019/11/Romania-anti-corruption-protest.jpg

Iulian Mareș spunea...

Radu Tinu...."monșer, eu nu vorbesc cu... cizmele pt ca ... sunt doar șan!"

Iulian Mareș spunea...

Declarație regala:

Declarație șoc a președintelui României care a precizat că rectificarea bugetară este obligatorie și a arătat, printre altele, că, pentru pensii, nu au fost suficienți bani.

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, acum 2, 3 luni am trimis Domnului HUHU REZEA conținutul petițiilor adresate Ministrului Finanțelor Publice și Ministrului Ap. N., dar probabil având în vedere conținutul prea mare nu a mai fost publicat.
În ambele petiții am solicitat acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă, indexarea cu 5%/2016, revenirea la forma inițială a Legii nr. 223/2015 și abrogarea articolelor în ceea ce ne privesc din OUG nr. 57, 59 și 114.
Am specificat faptul că, în caz contrar vor pierde alegerile prezidențiale.
Redau o mică parte din petiție:
„Din anul 1989 și până anul trecut Moldova a fost ROȘIE / P.S.D. indiferent de alegeri, prezidențiale, locale, parlamentere și mai nou europarlamentare, referendum, etc.
De ce oare de anul acesta s-a schimbat ?
Pentru că în 30 de ani de democrație în mare parte cu P.S.D. la guvernare, nici un guvern nu a vrut să numească vreun ministru din zona Moldovei proporțional cu procentajul voturilor obținute.
Excepție au făcut: - domnul Victor BABIUC - 1996 - 2000;
- domnul Octav COSMÂNCĂ - guvernul NĂSTASE;
- domnul Viorel ȘTEFAN - președinte și vicepreședinte comisia de buget finanțe.
- domnul Marius-Constantin BUDĂI - guvernul DĂNCILĂ;
Oare chiar suntem prea proști ?
Dacă nu vom fi băgați în seamă moldovenii vă vor uita, nu pe dumneavoastră ci ca partid.
Deja s-a văzut la europarlamentare.
Și nu uitați, activi și rezerviști (din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională), soții, copii, părinți suntem peste 2.000.000”.
Aceste petiții le-am trimis pe 23.07 și 28.08.2019, nu au înțeles nimic.
Luni o să trimit petițiile și răspunsul primit doamnei viceprim ministru Raluca ȚURCAN, cu profeția că dacă nu se rezolvă total sau partial (mulțumitor) cele solicitate, vor pierde și ei alegerile locale și parlamentare iar PSD va fi din nou la putere.

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, mai în glumă, mai în serios, eu știam că Orbul a zis următoarele: Să de Dumnezeu să văd toaă viața așa cum am văzut și până acum.

M spunea...

Nu am citit decizia instantei dar, in mod normal, la achitare se restituie corpurile delicte. 😁

M spunea...

@Iosif - aveti dreptate stimate camarad!

Momentan e putin intetosata situatia pensiilor militare. Se poarta negocieri (am scris eu pe undeva pozitiile fiecarui partid). Pana cand nu se cristalizeaza o conceptie stam si noi pe sant si vorbim politica!

Asteptam momentul in care Organ o sa anunte taierea pensiilor militare si reintoarcerea lor la contibutivitate si atunci ne luam iar la paruiala, cei fericiti cu cei nemultumiti!

brenda spunea...

SANT DIVERSIONISTI au pus pe ala de la BANCA sa spuna tampenii in asa fel incat IOHANIS sa se dea mare ,dar a scapat ca nu poate modifica legea decăt in parlament cand o sa aiba majoritate ,dar legea 223 promulgata de el dece a fost jumulita cu oug? dar intrebati pe dl gen MINISTRUL DVS unde este ordonanta aia de urgenta ....

Gigi spunea...

Domnilor,să nu uităm că cei care au contribuit la"jumulirea" legii pensiei noastre sunt încă în funcții. Așa că,chiar dacă s-a schimbat stăpânirea tot au un cuvánt de spus.
Totuși,Sper că noua guv.sa nu cada în plasa lor ca vechiul guv.
Să ne abținem pe cât se poate de la unele comentarii care deocamdată nu-și au rostul și să păstrăm "muniția"pt.mai târziu.

Huhu Rezea spunea...

Oricare organizare la Timişoara ar fi fost anihilată dacă interveneau numai organele de restabilirea ordinii, nu şi Armata.
Nu-ţi trebuie mai mult decât scuturi, pulane şi gaze lacrimogene, pe lângă costume de protecţie adecvate. Nu ai ce cauta cu arme şi muniţie reală impotriva populaţiei civile, decât dacă vrei inadins să escaladezi evenimentele.
Crezi că erau mai dotate trupele de milişie-securitate din anul 1987?

brenda spunea...

eu sant convinsa ca daca nu va face asa fel sa multumeasca pe toti ,ceva vor face si pe urma vom vedea ,dar sa faca ceva la pensiile sub nivelul sariului minum pe economie