Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 06, 2019

Cum poti salva viata cuiva actionand rapid in caz de AVC (Accident Vascular Cerebral)

17 comments
Daca suspectezi ca cineva sufera un AVC (Accident Vascular Cerebral), actioneaza rapid (F.A.S.T.) si fa-i urmatorul test:


F – Face (Fata) – Cere persoanei sa zambeasca. Ti se pare ca fata e asimetrica sau gura e cazuta intr-o parte?

A - Arms (Brate) – Cere persoanei sa ridice simultan ambele brate deasupra capului. Unul dintre ele ramane inert sau mai jos decat celalalt?

S – Speech (Vorbire) - Cere-i persoanei sa repete o fraza simpla (de exemplu “Cerul este albastru”). Nu poti distinge ce zice sau vorbeste ciudat?

T – Time (Timp) – Daca remarci oricare dintre aceste semne, suna IMEDIAT la 112! Pentru ca persoana sa fie transportata cat mai repede la spital, spune-i operatorului ca suspectezi ca aceasta a suferit un accident vascular cerebral si transmite-i ora la care au aparut primele simptome.


Accident Vascular Cerebral // CC License by ConstructionDealMktin
Daţi şi apropiaţilor voştri să citească acest material, pentru a vă salva pe voi. Traiul bun şi sedentarismul conduc la creşterea colesterolului şi depunerea plăcilor de aterom  pe pereţii vaselor de sânge care alimentează creierul. Mai expuşi sunt cei cu pensiile mari. 😕

17 comentarii:

Leon spunea...

Huhu Rezea, un material util pentru noi ; l-am trimis deja copiilor mei pe Wp si o sa-l trimit si unor colegi !
Din 21 octombrie a.c. am si eu in familie o persoana cu AVC( mama sotiei, 88 ani), si dupa un tratament de 10 zile, se pare ca isi revine, a inceput sa vorbeasca, bea apa si "ciuguleste" putina mancare; speram sa fie din ce in ce mai bine !
Oricum, doarme foarte mult si o supraveghem mai tot timpul ( eu cu sotia..).

Ioana spunea...

Pensiile grase peste 7000 lei provoaca sigur AVC !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ioana, Pensiile de la 67 lei, pana la 1500 lei pot provoca AVC, Doamne, fereste! Cele peste 7000 lei, direct Belllu, Eternitatea, Socola, Balaceanca & similare!

ifrim spunea...

Soarta,viata-i grea ,ne mai asumam si riscuri!

Fost parasutist spunea...

Pentru cei care (mai) simt ca apartin acestui popor, le recomand sa citeasca pe justitiarul.ro articolul lui Marian Nazat "Mancurtizarea Romanie".

Aurel spunea...

Buna seara,
De două săptămâni mă tot sâcâie o durere in cosul pieptului cu iradiere in piept.
S-au adunat multe în 30 de ani de MAI.Doi colegi sub 60 au plecat de azi pe mâine,infarct.
Medicamentul asta și altele prezentate sub aceasta formă nu sunt decât reclame comerciale și adjuvante fara efecte semnificative.
Un fel de apa de Ploaie.
Așa spune nora mea de la Sântimbru,farmacistă la Alba,și care se ocupă de medicația mea funcție de prescripția doctorului.
Acum m-a trecut pe "Srtis" pentru un colesterol mărit.
Mergeți la medic și nu irosiți bani pe reclame care te fac bine in câteva săptămâni.
Sortisul spre exemplu după câteva luni de luat zilnic reducere colesterolul ,dacă-l întrerupi creste peste cât l-ai avut.
Și este un medicament care luat zilnic afectează pe alta parte.
Dar nora și medicul zic că ar fi printre cele mai utile.
Numai bine și mergeți la analize și medic.Respectatile recomandările .
Azi am trecut pe la Sântimbru ,unde m-am făcut și eu cu o mică proprietate că să nu fiu sedentar.
O localitate frumoasa de oameni gospodari, apă,canalizare ,asfalt,wi-fi gratuit.
E bine.
Pe drum o sa va arat in film am dat întâmplător peste o echipa de campanie care se fotografia in grup in fata primăriei.
Regretabil că E81 este supraaglomerat si stresant in timp ce la autostrada in construcție nu vezi de vreo 6 luni țipenie de om.
Vă servesc cu doua video clipuri realizate azi pentru a va confirma spusele.

Sântimbru și autostrada fără muncitori și utilaje paralelă cu E 81 supraaglomerată.

https://youtu.be/9oFj5OVSgRo

Aurel spunea...

PS
https://youtu.be/SfPIIkcB1_A

Ela Pop spunea...

@Aurel
PtDumnezeu! Nu mai lua statine ( sortis)! Fac enorm de mult rau! Pe yutube vizioneaza : " ,prof.Adrian Radu- statinele sunt toxice pt organism"! Da, reduc coles

Terolul ,dar cu ce pret? Strica in 10 parti.Si mie mi_au prescris dar nu il iau sunt si alte
metode de reducere a colesterolului!

Iulian Mareș spunea...

Iar cele mici, ce produc?

Iulian Mareș spunea...

Luati si un protector pt ficat!

Iulian Mareș spunea...

AVC este la cap, la creier...

Iulian Mareș spunea...

Sa nu spui ca iei ceaiuri...a la Corneliunsson!
De fapt ce iei in loc de statinele din sortis sau derivatele lui?

M spunea...

Comentariu complet lipsit de logica al unui om plin de ura! Vezi ba, ca d-aia ai 4 stenturi! Ca esti plin de ura si gras. Crezi ca din pensia ta de kkt platesti asistenta primita de la "cei mai buni medici din Sp Militar Central"? Nu ba, spalatule pe creier! Fiul tau trebuia sa contribuie prin plata de impozite! Dar nu intelegi pentru ca grasimea iti afecteaza ultimii neuroni neatacati de alcool!

PS1 - daca vorbesti civilizat si cu argumente atunci raspund la fel. Daca jignesti INTERLOCUTORUL nu te astepta sa iti raspund ca unui om!

PS2 - Ei? Domnule Huhurez? Mie mi-ați dat o ora sa mut comentariul postat aiurea (mea culpa!) Dar domnia ta esti un pic partinitor!

CEZAR spunea...

@/ ...zice boul (distrus) de tehnokrak ..alias T-2 MaKiss:
"Copilul meu a facut studiile in strainatate si statul roman nu i-a decontat un bilet in cinci ani"...si unde lucreaza Studiosul Tau ? SI CINE-TI PLATESTE TIE PENSIA DE 1000Euro pe LUNA ...NU CUMVA COPILUL MEU...sau al lui ..sau al lui..care au invatat in Romania ..este
licentiat MUNCESTE 10 ore pe zi ..si statul ii retine 45 % ..???
Apropo daca esti asa DISTRUS...ce te mai zbati atata? Vrei sa lasi pensie de urmas cat mai barosana..platita de copilul meu ..sau al lui..etc..??
Baa..dar OBEZITATEA ..asta de unde ai luat-o ..?? Nu cumva de la Alcool si ciukalata Mocca..??
Eu stiu ca atunci cand eram in activitate ..nici macar acasa dupa ora 22 nu aveam curaj sa trag prea tare la masea ..caci nu stiam ..cand suna telefonul si trebuia sa-mi conduc masina pana la unitate iar daca ..dadeam nas in nas cu o comisie de la Bucuresti ..matol chit ca era -ra 01-2...ala eram!
Tu in nesimntirea care te caracterizeaza te laudai ca umbla doctorita sa te bage in pat cu coniakul in mana ..chit ca a doua zi zburai cu Tractorul cu Helice..Mi-8 ???!!
Al dreak cu neamul tau porcesc..acum urli de se cutremura Hurzicati ca nu-ti ajunge mia de euroi /luna...

Sorina spunea...

Care trag?

CEZAR spunea...

Bravo domnule M..mare de tipar...pe GROBIAN..trebuie sa-l tratezi ca pe un ..GROBIAN !

Leon spunea...

Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat joi, la preluarea mandatului, să „problemele sunt enorme” în cazul pacienţilor care suferă accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic, din cauza numărului foarte mic de centre care asigură intervenţii specializate pentru astfel de probleme, relatează News.ro.



„Concret în momentul ăsta dacă cineva face AVC sau un infarct miocardic în ţară, problemele sunt enorme. Nu este normal ca România, ţară europeană, să avem această situaţie: cel mai mic număr de centre de boli cardio-vasculare din ţară, cel mai mic număr de centre infarct miocardic din ţară şi vom reglementa rapid pozitiv acest lucru.Au fost ani în care, paradoxal, trăim într-o ţară în care nu aveam centre de infarct şi a modificat legislaţia ca să dăm în cap la centrele de infarct care funcţionau” a afirmat Victor Costache într-o conferinţă de presă la preluarea mandatului de ministru.

Noul ministru promite soluţii pentru pacienţii cu astfel de probleme. „Pot să vă garantez că tot ce înseamnă programe de urgenţă, atât în domeniul accidentelor vasculare cerebrale, cât şi în domeniul infarctului miocardic vor fi atât prioritizate, cât şi dezvoltate. Acum avem nişte programe cât de cât pilot, funcţionale, vom face să fie mult mai eficiente, aducem expertiză internaţională şi veţi vedea în lunile care urmează”, a adăugat Victor Costache.