Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 09, 2019

Estimările sondajelor preelectorale privind şansele intrării în turul 2, alături de Werner. Rezultate

125 comments
Mobilizare uimitoare în mediul rural după ora 16,00
Votanti rural la ora 16,00
2 361 034
Votanti în rural la ora 19,00
3 469 699


Exit-poll ora17, 00
Klaus Iohannis – 40%
Viorica Dăncilă – 25%
Dan Barna – 15%
Mircea Diaconu – 7%
Theodor Paleologu – 6%
Kelemen Hunor – 3%
Ramona Ioana Bruynseels – 2%
Alexandru Cumpănaşu – 1%
Klaus Iohannis – 40%
Viorica Dăncilă – 25%
Dan Barna – 15%
Mircea Diaconu – 7%
Theodor Paleologu – 6%
Kelemen Hunor – 3%
Ramona Ioana Bruynseels – 2%

Alexandru Cumpănaşu – 1%
Exit-poll IRES, ora 14,00. 

 Klaus Iohannis - 39,7%
Viorica Dăncilă - 21,1%
Dan Barna - 16,6%
Mircea Diaconu - 7,8%

Theodor Paleologu - 6,7%
REZULTATE EXIT-POL  pe surse la ora 10,00
Klaus Iohannis - 40%
Viorica Dăncilă – 27%
Dan Barna – 12%
Mircea Diaconu – 9%
Theodor Paleologu – 6%
Kelemen Hunor – 3%
Ramona Ioana Bruynseels – 2%
S-a incheiat votul în Noua Zeelandă
Rezultate
  • Barna - 47,6%
  • Iohannis - 27,2%
  • Dăncilă - 5,2%
  • Diaconu - 4,2%

Prezenta la vot live AICI
Sursa Libertatea
Viorica Dăncilă a fost pe o pantă ascendentă în sondaje, iar la începutul lui septembrie aceasta l-a depășit pe Barna. 
Dăncilă e candidatul cel mai bine plasat pentru a intra în turul doi, dar Barna este la distanță mică de ea. În plus, sunt și alți factori trebuie luați în calcul. Spre exemplu, niciunul dintre aceste sondaje nu ține cont de alegătorii din diaspora, care în trecut au susținut copleșitor PNL (Iohannis) și USR (Barna). 

În cazul unei curse apropiate, voturile diasporei s-ar putea dovedi decisive în stabilirea candidatului. 
Pe de altă parte, ultimul sondaj IMAS ne spune că este mai probabil ca Mircea Diaconu să intre în turul doi.

125 de comentarii:

Leon spunea...

"Reprezentanții PSD și-au trimis expertul electoral, Dinulescu Sorin, la Biroul Electoral Central pentru a verifica, conform legii, modul în care funcționează serverele care asigură sistemul informatic.



Reprezentantul PSD a constatat faptul că generatoarele de curent care asigură funcționalitatea continuă a serverelor erau oprite. Mai mult, Dinulescu nu a putut verifica existența în sediul BEC a serverelor și a sistemului informatic pentru că nu era nimeni în clădire.

Cei de la PSD suspectează faptul că STS, de fapt, nu au instatal sistemul în sediul BEC și totul funcționează tot în sediul STS, ceea ce ar fi o încălcare a legii, pentru că un serviciu secret s-ar implica în desfășurarea alegerilor.

Iată ce spune legea în situația dată:

”La alegerile pentru Președintele României din anul 2019, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, asigură funcționarea în sediul Biroului Electoral Central a unei infrastructuri informatice […] care cuprinde servere, sisteme de stocare a datelor, echipamente de comunicații și de securitate, precum și licențe și aplicații informatice, asigurate, instalate și configurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale […]

Formațiunile politice care participă în alegeri, precum și candidații independenți pot desemna experți în tehnologia informației cu drept de acces la infrastructura informatică […]”.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/campania-electorala-s-a-incheiat-ce-este-interzis-sa-faci-astazi-amenzile-sunt-usturatoare_1400100.html

Leon spunea...

Câteva informații despre modul în care trebuie pusă ștampila pe buletinul de vot pentru ca acesta să fie valid:

Buletine de vot VALABILE:



– Aplicaţi ştampila cu menţiunea "VOTAT" pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit
– Dacă greșiți aplicarea ștampilei, puteți cere un nou buletin de vot
– Votul este valabil exprimat în cazul în care, deși ștampila cu mențiunea „VOTAT" aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă.
– De asemenea votul este valabil în cazul în care tușul s-a imprimat și pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT".
– Votul este corect în situația în care ștampila a fost aplicată de mai multe ori în același patrulater sau atât într-un patrulater, cât și în afara oricărui alt patrulater.



Buletine de vot NULE:

– pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare
– buletinele de alt model decât cel legal aprobat
– buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT"
– buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea „VOTAT" este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora;

Efectuarea de ștersături sau acoperirea prin scriere a buletinelor de vot nu atrage nulitatea acestora. Buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.

Alegerile au loc duminică, 10 noiembrie, la nivel național. Votarea se mai desfășoară vineri, între orele 12-21, sâmbătă 7-21, doar în străinătate. Al doilea tur de scrutin este programat pentru 24 noiembrie.

reddog spunea...

Sistemul asta cu tablete anti vot multiplu e dubios pentru astia de ma pesedea.
Era mai bine ca inainte, un adevarat spectacol unde baronii si contii de la pesedea stiau cum sa aranjeze lucrurile cu iobagii...
Au venit nemernicii astia cu tabletele sa strice tot.
Si mai si fura cu ele.
Si cu satelitii. 😁😂

Parca pesedeaua nu are numaratoare paralele.
Asta cu tabletele care fura voturi e pentru botistii iobagi. 😁😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am sters o postare, care ar putea sa fie interpretata de gealati in sensul dorit de ei, ca nu stii ce le poate capul, insa pot afirma ca nu am incredere in mafiotii care cica ,,supraveagheaza'' sistemul de votare, ca nu ma doare gura s-o spun! S-o supuna mutului ca asta ar face ei, eu nu-i cred deloc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tehnocrat, stiu legea, dar eu aici nu faceam campanie cuiva, sau sa numesc candidati, ci comentasem ca n-am incredere in sistemul de vot romanesc, securist si mafiot, si ce doreste statul mafiot si securist, aia se va face si vor castiga pe cine doresc ei sa le fie stapan, noi votand ca gloabele bune de ham, doar ca sa ne aflam in treaba! S-a facut cumva vreo ancheta, dupa europarlamentare, sa se verifice pe teren numarul de maghiari de la Galati, Tulcea, Teleorman, Olt, etc, unde au iesit mii de votanti din aceasta etnie conlocuitoare, care de regula nu exista in aceste judete, astfel UDMR castigand in paguba UNPR? LEGEA ESTE PENTRU TOTI, NU NUMAI PENTRU ,,PROSTIME!'' Daca se va intampla ce s-a intamplat la europarlamentare cu aceste voite ,,confuzii,'' altadata sa voteze tata din groapa, nu si eu!

M spunea...

@Tehnocrat
"Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie s-a încheiat, sâmbătă."

Care sâmbătă???? Și cum ați decis asta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hmmm, Civil: Se pare ca pompierul atomic e cel care da foc la ceva, fiind pompier de șandramale intr-un prepeleac, dupa care suna la 112, participa si el la stingerea incendiului, apoi ia premiul cel mare: 6 case, cat si confortul de a mai sta in varful prepeleacului la trantoreala inca 5 ani! Sunt jmecher in a gasi solutia cea mai buna la o intrebare cu lacat cifrat?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, s-a dat drumul la pixelul albastru cu girofar catre sectiile de votare, si nu oricum: Romanul ghebos îi rade mai intai o stacana pântecoasă dă tulburel, sau un ciocan generos dă drojdie, dupa care cărel poteca la Sf. Biserica pentru o partida dă bârfă politică, dar si sa-si verse năduful asupra nelipsitilor dușmani... Dupa care, agale si cam nesigur pentru viitorul lui incert, si asa distrus de pleiada politica, inca de la nastere, o taie la sectia dă votare din dotare sa-si depuna icra cu ștampula in urna cu cenușa de defuncti politici! Nu-i ca un orgasm spasmodic din cearceafurile tavalite acest act civic, dar si generos fata de juramantul ca nu va mai vota cretini in viata lui, insa i se pare ca facand acest maret lucru ii va incununa fruntea cu o aura stralucitoare, pe care s-o admire cei din jur, si sa-l ridice in ocarinele lor incercănate ca pe un erou de cartier, sau de uliță, venit de pe frontul de la Stalingrad camp! Camarazi, aveti datoria sfanta sa iesiti la vot si sa va depuneti icra electorala in balta mlastinoasă, din care se poate naste un monstru sau un salvator, asta o va decide gloata intrunita si numeroasa, gandind la unison, insa nu asta este importand mai mult decat faptul ca mai tarziu sa nu mori de oftica pentru faptul ca altul a decis pentru tine, in loc sa-ti decizi tu, cu propria-ti mana si creier, viitorul cap incoronat ce va sta spanzurat frumos intr-un prepeleac sa doarma acolo 5 ani, sau din contra: Acel cap incoronat care sa-ti asigure un viitor fericit, imbelsugat si sigur! Succesuri si, Doamne, ajuta!

Decebal spunea...

Locul 4 pentru V.V.Dăncilă ar fi mulțumitor pentru ea și pentru ,,motostivuitoarele'' ei .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Decebalus per Sorillo: Aurita sa-ti fie gura: locul 4 insemna picioarele tronului, care sunt 4, adicatelea chiar si incoronarea! Diseara o sa vezi ca ti s-a implinit dorinta, ca si dupa turul 2! ,,Catindatul'' meu tine o lumanare in mana! Poate fi si o festila, ca cea a statuii Victoria!

Ioana spunea...

Chintesenţa românului este descrisă de folclorul românesc în Mioriţa. Află românaşul nostru că cei doi vor să-l omoare şi în loc să se apere cu băta și câinii , el se pregăteşte de înmormântare. Cred că Mioriţa a fost creată pe post de învaţătură de „aşa nu”, iar acest popor de mămăligari, laşi, a preluat-o de „aşa da”.De aici a apărut și proverbul greșit (al unei populații care are are in ADN genomul de sclav las) '' Capul plecat sabia nu-l taie''... Degeaba a plecat capul sclavul romanistan in fata străinilor și alogenilor , acum este terminat prin genocid organizat și jefuit cu sălbăticie de tot ce a avut.Femeile și fetele sclavului român au fost vândute că prostituate în toată Europa.El se duce că noul la vot tot capul plecat crezând că dacă votează dintre argații stăpânului(doar ăștia pot candida) ,stăpânul va fi mai milos cu el....ADN de mămăligar las !

Leon spunea...

Cine se scoala de Dimineata, ...merge intai la Vot..!
La ora 8 am votat deja,..pe o lista suplimentara; nu am stat mai mult de 5 minute..!
Curaj...somnorosilor..:))

Marian spunea...

Mai caine in calduri ! Lasa vrajeala si vezi ca mutantul tau n-afacut nimic 5 ani si nici n-o sa faca in urmatorii cinci. Tu n-o sa constati pentru ca esti analfabet functional. Sau cum spui tu "botanist iobag " !

Unknown spunea...

@caine roșu
Locul tău nu este pe acest blog!Du-te omule peblogul paznicilor de pușcărie și postează ce vrei acolo!Aici postează MILITARII iar admin.este mult prea înțelegător cu unul că tine!În ce privește votul ,este strict treabă ta,ai măcar decenta de a te abține in ce ne privește!

Decebal spunea...

Sorillo era Scorilo, în rest sper să ai dreptate cu încoronarea !

Marian spunea...

Jos palaria !

Marian spunea...

Corect ! Ar trebui sa-i solicitam Adminului sa-i interzica prezenta, cainelui turbat, pe acest site.

Stelian P. spunea...

Eu zic sa-i interziceti pe toti cei care nu gindesc la fel cu voi. O sa va simtiti mult mai bine.

reddog spunea...

Puteti incerca dar va iluzionati.
Adminul mai degraba ar inchide blogul decat sa faca ce vreti dvs.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/fake-news-vot-prezidentiale-2019-palada-ignorati_709187.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Decebal, ce sai fac?! L-am mancat pe ,,c'' din neatentie, beat de cap de atata stres preelectoral, bombardat din toate partile sa ne depunem icra pretioasa de sturion la gurile Dunarii! Exscuzemois!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Jeohanna, Iti dau dreptate cu acea comparatie socio-mioritic-carpatina, o baladă plangacioasa si de jalanie, care reliefeaza caracterul dramatic al drobului de sare la romanistani, care, in loc sa previna drama epilogului, se pregatesc de sacrificiul suprem al taierii jugularei si punerii sarii pe rana! Am primit atatea maciuci in tărtăcuțe, șutane în tampoane si capatani in frezoane si tot nu ne-am invatat minte sa nu ne mai ridicam din baltile de sange ale abatoarelor calaii, tocmai sus in prepeleacurile aurite, crezandu-i zei, uitand ca de fapt sunt doar slugile umile ale Occidentului sorosist si împerciunat, cu mult mai slugi, pupincuriști si lingători de clănțăuri decat noi!

Decebal spunea...

Multă sanătate și toate cele bune Cornelius !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intrati la sondajele de pe DC News SI ACOLO VA EDIFICATI LA CE SA VA ASTEPTATI DISEARA: V-o mai dă din cuptorașul aburid cu plăcinte gustoase, sau se intoarce cu spatele, ca o surioară speriată de incest?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leon, multumesc pentru linq, unde chiar ca m-am dumirit ca lumea cum stam cu scurgerea lichidului amniotic, sa chemam moașa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Decebal, VIATA LUNGA in sanatate, bunastare si fericire si sa ne iasa la votare omul care sa ne ajute in durerile noastre milenare! Aceleasi urari si tuturor camarazilor si camaradelor de suferinte!

Gigi spunea...

Excelent!Bravo!

brenda spunea...

REPET SCARBA DE PRESEDINTE E ALES DE MULTA VREME E ALES IN PLIC ,DAR VOTAM SI NOI ASA CA ORICUM O SA RAMANEM CU EL PE CAP , .......ALOOOO CE O ZICE CEUSESCU CA ATI AJUNS REZERVSTI .....LA CE REZRVSTI CA PARCA ASA CEVA NU RXISTA DAR SPERANTA MOARE ULTIMA VOM VEDEA CURAND..

Gigi spunea...

Nu,d.lor!S-a instituit cenzura?
Dacă nu ne/vă place avem/aveți la îndemână mai multe metode de a evita acest aspect.

reddog spunea...

Camarazi!

Important este sa mentinem ritmul, la Europarlamentare am luptat bine.
Nu rupem randurile! Vom invinge!

Iulian Mareș spunea...

Cei doi candidaţi ai SRI la alegerile prezidenţiale. Nume bombă! Acuzaţiile lui Cozmin Guşă

Analistul Cozmin Guşă, proaspăt înscris în PSD, consideră că “statul paralel”, reprezentat în acest caz de SRI, are doi candidaţi în cursa electorală din acest an, iar asta reprezintă un pericol uriaş.
Cozmin Guşă, patron al postului Realitatea şi proaspăt înscris în Partidul Social Democrat, vorbeşte despre asta.
El i-a nominalizat pe Barna și Diaconu că fiind cu state veki in SRI!
"Se supără?...vor dovezi? Le am!"

Iulian Mareș spunea...

Ăsta este piromanul Colectiv! 😁😜

Iulian Mareș spunea...

În transcriere fonetica?

Leon spunea...

Leonard prietene, ai fost la vot ?
Daca va iesi Presedinte cine doresc eu, dau o capsunica de 40°, chiar si fara ghinda de Bucovat..:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La orele 15.10, am depus samânța moleculei vitale in cadavrul disecat si in putrefactie de pe catafalcul ratatilor politici, pentru a renaste o noua viata datatoare de sperante, liniste, pace sociala, dar mai ales prosperitatea si dreptatea de care avem cu totii atata nevoie! Chiar vem nevoie de cineva care sa ne tina strans uniti, sa ne adune din toate vagaunile Europei crude si nemiloase, nu sa ne dezbine, nu sa ne invrajbeasca si sa ne spulbere toate visele si nazuintele, cu egocentrism, lacomie personala, inavutire neostoita si la comanda stapanilor de sclavi! Noi, romanii, suntem stapanii averii noastre nationale, Romania, si numai noi avem dreptul de a ne urma destinele si vietile in viitor, fara a fi slugile nimanui, DAR CINE NE VA CONDUCE, DE ACUM INCOLO, TREBUIE SA FIE CEL CARE SA NE ASCULTE DURERILE, DORINTELE SI PLANGERILE, SA PUNA UMARUL LA REINTREGIREA NEAMULUI ROMANESC SI PUNEREA IN FUNCTIUNE A STATULUI DE DREPT, CONFORM CONSTITUTIEI SI LEGILOR ORGANICE CARE GUVERNEAZA ROMANIA! TRAIASCA ROMANIA MARE! DOAMNE, AJUTA!

Patrascioiu spunea...

Curva masculina.Dacă te iei după Gusa ești dus cu pluta.

Marian spunea...

Stelian P.Gigi, Red - nu s-a instituit nicio cenzura dar bunul simt si buna crestere trebuie sa primeze. Nu stam aici sa va citim frustrarile voastre politice si nici sa ne scaldam in promiscuitatea voastra. Mergeti la partidul care-l doriti, pupati-I in cur cat vreti dar lasati acest site sa fie, in continoare, un mijloc de informare pentru pensionarii militari. Nici macar nu aveti talent de propagandisti !

Marian spunea...

Ce slinos esti !

Leon spunea...

Militarii din Batalionul "Vulturii Negri" au votat în Kandahar, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-o postare pe Facebook.
"Sunt cei mai buni ambasadori ai României peste hotare. Îşi fac datoria departe de ţară în Baza Aeriană Kandahar. Sunt militarii Batalionului 495 Protecţia Forţei 'Vulturii Negri', care după ce au executat o misiune de patrulare şi-au exercitat dreptul la vot", este mesajul MApN publicat pe platforma de socializare, scrie Agerpres.

În Afganistan s-au deschis două secţii de votare - una în Kandahar, unde au votat 472 de persoane, şi una în Kabul, unde au votat 312 români, potrivit platformei online a Biroului Electoral Central

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dilema ciorii: Statea o ciorela cu o halcă de cașcavea gustoasa in croncan, pe o cracă de stejarel. Vine un drac de vulpe si o intreaba mieros si viclean: ,,-Te duci, pretioasa cumatra, la vot?'' -,,Nu,'' raspunde croncanca, si ii chică cascaveaua gios! Sta cioroplina apoi pe ganduri si se intreaba: ,,Dar daca as fi spus, DA, s-ar fi schimbat ceva?!'' Morala: O s-o vedeti diseara, dupa votare, cum vi se potriveste la fiecare!

Stelian P. spunea...

@Marian
Ciinele turbat sau pupatul in cur fac parte din "bunul simt si buna crestere" ?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Inscripția Decebalus per Sciților s-a găsit pe un vas in care se punea lapte pt făcut brânză! Forma vasului este cam asiatica și vasul a fost găsit într-o încăpere a unui castru roman, deci post cucerirea Daciei!
Mai nou nu mai înseamnă fiul lui Scorilo sau Scorilo tatăl lui Decebal!
O să-ți dau pe mail...
Important este că este scris într-o limbă romanică, asemănătoare cu a dacilor!

Huhu Rezea spunea...

Doream sa merg la vot și sa votez MD.
După ce am vazut estimările pentru orele 10,00 am decis sa nu mai votez.
Prea mulți români sunt rupți de realitatea din țară. Accepta sa judece alții pentru ei.
Sa le fie de bine și sa nu-i aud ca se plâng în următorii ani, nu numai în următorul an, cum a zis Leneșul votat pe rupte astăzi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, ne meritam soarta! Unii se cred grozavi daca se vara cu botoxul in gaozul dreptacilor! Sa nu se mai planga cei vizati ca sunt neindreptatiti! Pupatul in cur...sa de soareci galben albastra dauneaza grav pensiilor militare! Punct.

Leon spunea...

Huhu Rezea, gresesti daca nu mergi la vot, mai ales ca este o lupta stransa intre V.D.si D.B.pentru intrarea in turul doi, observand deja ca voturile din Diaspora merg majoritar spre Dreapta( si inca se voteaza masiv..).
Te stiam un luptator care nu fuge de raspundere, iar votul conteaza numai pentru viitor, nu pentru trecut.
Hai, mai sunt 2 ore..!

Leon spunea...

"Înțeleg că există o mare mobilizare în mediul rural", a spus Bogdan Chirieac, duminică, în platoul Antena 3, în jurul orei 18.30.

„Este o mare surpriză", a comentat imediat Radu Tudor.

„Înțeleg că se clarifică, totuși, o diferență semnificativă, care ar putea să nu mai țină seama de votul din Diaspora între candidatul de pe locul 2 și candidatul de pe locul 3”, a spus, ulterior, analistul politic.

reddog spunea...

Pai asa usor renuntati.
Eu acum am fost.
Se pare ca acum pe seara iese cavaleria, un atac de noapte in stil Vlad Tepes.
Inca se joaca, Dancila are sanse sa intre in turul 2.
Daca intra Barna Iohannis e cam pa, voteaza pesedistii orice numai ca scape de actualul presedinte. 😁

CEZAR spunea...

Cine a dat estimari ..este interzis.. erau doar manipulari ..!
Oricum MD..NU ERA..NU ESTE o varianta fezabila...nu-i asa curat cum credem noi sau unii dintre noi ..!
Aici conteaza ce ai in spate ...
Ce avea MD..in spate ! Si un presedinte are nevoie de o forta care sa-l sustina..de nu matura cu el pe jos..cand o tabara cand cealalalta..!

reddog spunea...

Iesiti la vot indiferent de optiuni.
Cine vrea poate face chiar si reclamatii. 😁
Unde am votat eu toate doamnele erau decente. Enervant de decente. 😁

http://m.ziare.com/alegeri/o-operatoare-dintr-o-sectie-de-vot-a-fost-reclamata-ca-are-decolteu-prea-adanc-1585053-font1

Clawoodiu spunea...

He, he, he... Tin minte ca la niste alegeri dinainte de '89 mi-am facut de treaba si am ajuns in zona urnelor pe la 10. Ce de apostrofari am primit pana la cabina... Eu tot le ziceam ca se poate vota pana seara, ei, politrucii, nu si nu, ca deja trebuia raportata terminarea votarii, iar eu eram ultimul elev militar lipsa pentru a inchide procesul verbal. Altfel, pensionar militar fiind, m-am inscris de cateva ori ca observator, deci fara sa primesc ceva bani sau alte beneficii, gen telefon de la partid, pachete cu mancare, apa, sucuri, cafea etc. pentru participare. La sfarsit, dupa incheierea procesului de votare, se deschid urnele si se face numaratoarea de catre membrii biroului electoral. Ca reprezentanti erau cei din partidele parlamentare, plus, daca era cazul, si de la alte partide. Membrii biroului aveau voie sa voteze in sectia respectiva. La ultimile alegeri parlamentare era si o reprezentanta a UDMR, iar la numararea buletinelor nu a fost niciunul pentru UDMR. A fost intrebata respectiva daca a votat, a zis ca da, dar nu pentru UDMR. Dupa terminarea activitatilor si semnarea procesului verbal, toti membrii biroului electoral primesc un exemplar din actul incheiat, fiecare trimitand o poza cu el catre partidul care i-a trimis. Asadar principalele partide, gen PSD si PNL, au cate o copie de la toate sectiile de votare si pot face o numaratoare paralela cu date reale. Nu cred ca voturile pentru maghiari din Oltenia au fost bagate aiurea, este o speculatie, cel mai probabil unii membri de partid, nu stiu care, au votat cum li s-a spus.

Mihai spunea...

Voturile diasporei nu sunt inca estimate.
Acolo se pare ca se plătește factùra de utilități, apă și gaz,in favoarea lui D B si in defavoarea lui V.
M-am alăturat lui Huhurez prin absenteim.
La turul 2 nu ne lasam.
Dupa ce un urs a omorat un cioban ,la Sibiu se pare ca doi ciobani au dat de pamant cu ursul.

Mihai spunea...

@Leon
Inca un tradator!!!🤣
Ar fi cazul sa-i luati caii de la bicicletă 😂😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, locurile 3 si 4 o sa restoarne asteptarile celor de pe 1 si 2, asa ca, Onorabilul si Avianyc, inca se pot razgandi si sa se duca la cabinele de vot, fara frica, fara ochelari de soleill pe sub cozoroace si plini de fermitate patriotica! @Clawdiu, STS nu doarme cand este vorba de maniPULArea rezultatelor, si sunt curios cate voturi O SA AIBA UDMR LA PARLAMENTARE IN JUDETELE UNDE LA EUROPARLAMENTARE AU REUSIT PERFORMANTE!!! Primarii de la sate au mobilizat taranii, ca la Marea Rascoala de la 1907, astfel incat i-au egalat pe urbani cu prezenta la vot, chiar daca tulburelul i-au facut sa inconjoare sectiile de votare de cateva ori in stilul ,,opt-uri,'' daca nu cumva i-au si intecut pe targoveti! Diasporenii au rupt asteptarile, sarind stachetele inalțate in stilul pe partea dreapta si cu coarnele de berbeci in bara orizontala, la muchia cucuielor, manca-le-as euroii din banci! Lenesul si-a pus latraul, Desiș Bogdaproste, sa urle ordine pe celular slugilor ingalbenite de icter, precum un General de izmene la bocancii de reforma din magazia de efecte a Companiei de Diribau, cu spumoase la botoase si aere de Iperatorium Maximus... Tare as fi vrut sa ma ginesc la nasolo daca tot desculț este si astazi in pantofii rosii de lingurar, cu proteza proaspat lăcuiă, butoni la cămeșa-i de borangic si cu cararea la chelie pe parteaaa-dreaaaa-ptă! Pe loc-repaus, pana la orele 21!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, Iulian, pentru amanunte! Ma mai harjonesc, uneori, cu ramasitele de Istorie din anii tineretii, cand iubeam Istoria si eram abonat la revista de mare valoare culturala, Magazin Istoric, azi preluata de Ion Cristoiu, din fericire!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma bucur, prietene Tehnocrat, ca o sa pice toate coorvele-amante si toti branzarii si fripturistii, care au fost adusi pe functii inventate, doar sa suga din laptaria statului si din drepturile noastre de pensii, neacordate tot din aceeasi cauza!

Iulian Mareș spunea...

Red,
Te bag la studiu obligatoriu! Ceea ce a făcut Vlad Țepeș nu se numește atac azi, dpv tactic, ci raid!

Iulian Mareș spunea...

Red,
Sau incursiune!...întrucât el a dorit capturarea sau uciderea pașei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cer scuze onorabilei astistente cazone ca mai halesc litere, asa-i noaptea cu mine si cu ochii mei impaienjeniti de suparari! Ciolan a castigat primul tur cu 39%, urmeaza Veorica cu 22%! Bravos, natiune!

Iulian Mareș spunea...

Groful leneș și ipocrit poate fi învins?
Să se poată oare salva poporul din vasalitatea jegoasă care i s-a pregătit?

Liviu PO spunea...

Dupa estimarile de la orele 21,exista o diferenta de aproximativ 528,324 de voturi intre doamna D si domnul B in plan national.Daca vor fi 800,000 de voturi in strainatate ,domnul B trebuie votat de aproximativ 70% dintre alegatori pentru a o depasi pe doamna D.Ar fi un Iliescu nr.2(in Noua Zeelanda are 48%)...Doamna D. este ca si intrata in turul 2.Legea este incorecta.Diaspora ar trebui sa aiba 3 zile de vot,chiar si sapte,sau chiar o luna de vot inainte ,dar ora 21,ora Romaniei sa fie ora finala de vot,indiferent de meridian.Romania poate avea o femeie presedinte cu conditia ca vreme de doua saptamani doamna D.sa ia la pas cat mai mult din zona rurala a tarii,iar primarii de la comune sa promita marea cu sarea.Doamne ajuta,ca bine ar mai fi sa ne mai spuna si noua cineva ce,cum si cat a mai antamat din resursele nepotilor si stranepotilor nostri ,nu de alta dar sa stim si noi ce pret mai avem de platit pentru nenorocirea din '89 la care am fost partasi si pentru tradatorii de neam si tara care au administrat-o de dupa acel moment fatidic ,fara frica de Dumnezeu si cu mare ciuda fata de semenii romani...PS Daca numarul voturilor din diaspora depaseste 800 de mii,ceea ce e greu de prevazut,orice vot in plus e un minus pentru doamna D.si un plus pentru domnul B.Sa nu uitam totusi ca si W. culege voturi destule in diaspora...

vasile iosif spunea...

Dle H,
Faceti cumva si anuntati-o pe dna Dancila sa nu se ma afiseze cu O. Vasilescu ca va pierde voturile militarilor. OV este persona non grata pt.militari.
Cu stima,

CEZAR spunea...

Poporul IDIOT ..isi voteaza CALAUL ..idem ca si cu BASINESCU...
Chiar ma bucur....:D

Gigi spunea...

Bobor pe invers!
Iată că ce am spus încă de când a început canpania bătăii de joc asupra noastră de către roscată si companie,s-a adeverit,nu de azi,ci de la alegerile EU.
Unde au fost cei cărora au beneficiat din plin de drepturi în toți acesti 3 ani de guv.a colegilor viperei rosii? Doar un 1.6 meleoane de votanți au votat cu Veorica? Puțin,foarte puțini,la câți primesc pomeni.
50%&,nemulțumiții csre nu se prezintă la urne.De ce atâția de mulți?D'aia!
Marea Mută,familiile lor,prieteni,cunoștințe,în proporție de 95%,nu cred că au votat sau dacă da,cei 5% au votat la mișto,cu alții.
Cînd va candida un partid sau o persoană serioasă,iubitori de tără și popor,atunci românii vor vota în proporție de 85% și va ieși cine trebuie cu adevărat.
Să te buri că te-au votat 2 meleoane,respectiv 1,5,din totalul de 18 mil de alegători și să și mai râzi ca prosta-n târg,este strigător la cer.Atitudine de neamuri proaste.

Liviu PO spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviu PO spunea...

Sansa de a avea un erudit cu un tata de exceptie precum Theodor PALEOLOGU, candidat la presedintie se iveste o data la 50 de ani...Pacat ca oamenii nu-si pot depasi nivelul de educatie slab din comunism si execrabil din capitalism...Daca nu votezi un om care a invatat engleza,germana si franceza din familie,atunci pe cine sa mai votezi?

Huhu Rezea spunea...

Să te numeşti Paleologu şi să-ţi aşezi numele sub nemernicia şi incultura lui Băse este o blasfemie.

brenda spunea...

dle H o sa votati data viitoare sa scapam ,poate, de neamtul asta corcit.

Ioana spunea...

Greșit ! La politie e la fel sărăcie lucie ! Politicienii urasc poliția pe care au infestat-o cu neamuri proaste și corupție !

Ioana spunea...

Corect

Leon spunea...

Potrivit datelor furnizate de AEP, după centralizarea a 18.744 secții votare, ceea ce înseamnă 8.683.347 voturi (99,99%), nu au fost constatate schimbări. Astfel, pe primul loc se clasează Klaus Iohannis cu 36,6%, urmat de Viorica Dăncilă cu 23,7%, iar pe locul trei se clasează Dan Barna cu 13,9%.

Potrivit datelor provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, clasamentul este următorul:



Klaus Iohannis -36,6%

Viorica Dăncilă- 23,7%

Dan Barna-13,9%

Mircea Diaconu-9,2%

Theodor Paleologu- 5,6%

Kelemen Hunor- 4,1%

Ramona Ioana Bruynseels- 2,7%

Alexandru Cumpănașu-1,4%

Viorel Cataramă-0,5%

Bogdan Stanoevici-0,4%

John-Ion Banu-0,3%

Sebastian Constantin Popescu- 0,3%

Ninel Peia-0,3%

Cătălin Ivan- 0,3%

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/groups/1160749544076232/?ref=nf_target&fref=nf

Iosif spunea...

Dle H,

Ce fac asociatiile noastre? Cum negociaza cele 1.000.000. de voturi ale militarilor si dependentilor?
Sunt exact voturile care I-au lipsit V.Dancila.
Sa-i multumeasca lui Teodorovici, dansatorul de discoteca si lui LOV, mancatoarea de colonei, dornica sa iasa in poza cu cu fostul premier si sa o compromita definitiv.
Toti care au actionat impotriva Armatei Romaniei au disparut ca niste umbre politice.
A se avea in vedere.

Cu stima,

M spunea...

Corect!!!!!
De la preluarea PSD de catre Dragnea-Dancila militarii au fost constant dezavantajati. Eu nu am sa votez nimic legat de PSD cat timp e Olguta pe acolo.

Pe de alta parte PNL a fost constant impotriva militarilor. Un Rares Bogdan sau un Klaus Werner Johannis nu fac decat sa mearga cu directia generala a partidului. Deci: pas!

M spunea...

Sa inteleg ca mergeti pe o integritate totale, fara pata si fara retinere a TUTUROR reprezentantilor unui partid! Sunteti un idealist! Au tradat ei parlamentarii PSD si ProRomania cand erau amenintati si cu camerele TV pe ei daramite observatorul X din comuna Y.

Nu uitati ca la alegerile europarlamentare un numar imens de procese verbale nu picau pe cheile de verificare. Au fost "aranjate" din Bucuresti si din softul STS.

M spunea...

Raspund eu: Johannis! A invatat germana din familie!

Este ingrijoratoare diferenta de optiune dintre cei din tara si diaspora. Evident ca cei din tara, indiferent de optiune, sunt mai informati. Dar cand cineva ia 30% in tara si aproape 60% in diaspora sau 25% in tara si 3% in diaspora inseamna ca ceva se intampla!

In statistica asemenea valori se numesc aberatii statistice si sunt in mod regulat eliminate. Ca la patinaj artistic! Nota cea mai mare si nota cea mai mica se elimina si apoi se face media din ce a ramas. Impresia proasta pe care o am fata de diaspora se consolideaza. Arata ca sunt complet rupti de politica din tara, ori sunt complet idioti ori sunt corupti.

M spunea...

Parca maine o sa fie o formalitate in instanta. Ajunge Johannis in fata judecatorilor in procesul cu casele șparlite. O sa aiba curaj un magistrat sa dea o sentinta corecta impotriva celui mai iubit fiu al poporului roman?

Cel mai prost rezultat de pana acum al PSD la alegerile prezidentiale tur 1 a fost pe la 32%. Cand l-am vazut pe Johannis sarind in sus de fericire ca a luat 36% si a declarat asta ca o "victorie istorica" mi-am dat seama, inca o data, ce om politic de nimic este.

Am urmarit discursul plin de ura al lui Johannis cu tema nimicirii unui partid, discurs care daca ar fi fost rostit in limba materna a "marelui" castigator ar fi semanat izbitor cu discursul unui conational de al lui din 1933 cand devenise cancelar al Germaniei. Nu va faceti vise! Asta vor romanii!

Leon spunea...

In aceasta saptamana, guvernul PNL a promis ca trimite in parlament proiectul de lege privind Bugetul de stat si Bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020, doua bugete bazate pe AUSTERITATE..!
Cred ca Premierul Iohannis nu va avea acest curaj !
Posibil sa nu fie date nici Ordonantele privind RECTIFICAREA NEGATIVA la cele doua bugete, pentru sfarsitul acestui an.

M spunea...

Ma uitam la TV la o emisiune americana despre imagini socante prinse pe video. La un moment dat apare Boc vorbind de la tribuna Parlamentului. Vorbea despre legea salarizarii.
Un roman disperat, Adrian Sobaru, s-a aruncat in gol de la unul din balcoanele salii strigand: “Asta este viaţa în care trăim noi! Boc, ai luat pâinea de la gura copiilor mei!”

Romanii au uitat! Cred ca si eu uitasem. Au venit inapoi cei de la PNL.

M spunea...

T Paleologu a obtinut EXACT numarul de voturi ale PMP la europarlamentare. Toxicul Basescu a indepartat automat alegatorii non-PMP. Practic, doar fanaticii basisti au votat Paleologu. In plus mie nu mi-a dat nici o clipa impresia unui om care ar putea sa fie vertical si independent si nu o marioneta in mana lui Petrov. Nici pozele "de dragoste" cu Udrea si alti penali din camarila basista nu l-au ajutat!

Leon spunea...

https://www.facebook.com/groups/drandreilaslau/permalink/2527862550779212/?sfnsn=mo&d=n&vh=i

reddog spunea...

Salve camarazi!

A fost o batalie strasnica, asta e de povestit nepotilor.
Cavaleria a sarjat bine pe flancuri in raidul/incursiunea de noapte.
Au fost si cativa boieri haini care au tradat. Au mai fost cazuri.

Cronicarul a consemnat cele de mai jos.
Importanta este opinia razesului Nea Costel.

Traiasca Romania!

https://www.timesnewroman.ro/politic/13-prime-impresii-dupa-rezultatele-primul-tur-al-alegerilor-prezidentiale

M spunea...

" intre noi si politie sau servicii este o diferenta de abordare si ei au cupoane mai generoase."

Așa credeam și eu. De fapt ideea asta e veche și cred că a fost cultivată tocmai pentru că o unire a militarilor cu polițiștii ar face probleme oricărui guvern.
Cu respect vă spun că nu e așa. Deseori polițaii se bat prin instanțe să obțină drepturi pe care militarii le au deja (și invers).
Repet : unirea tuturor din SNAOPSN este SINGURA noastră șansă!

Leon spunea...

T2, cred ca de aia l-au omorat pe nea Nicu americanii si rusii, ca in 25 de ani, in ruptul capului n-a vrut sa invete nici engleza si nici rusa..!

Marian spunea...

Oricum nu mai merg la vot. S-o voteze Olgutza !

M spunea...

Unul din principalele atribuții ale președintelui este Apărarea. Ce calități îl recomandă pe Johannis? Că era să fie ministru de interne al guvernului PSD? Când PSD = LOVE?

PRINCIPALA CALITATE a unui președinte cred că este dragostea de țară și capacitatea de mediere a conflictelor.

Ceaușescu nu știa nici o limbă străină și negocia de la egal la egal cu mai marii lumii. De fapt, dacă ați fost în negocieri oficiale știți că nu se acceptă negocierea fără translator.
La prostime însă merge asta. Zicea un votant: "cum să nu îl votez pe Johannis. E deștept că doar a fost și în Japonia!!!!!"
Sigur, a fost și și-a dat cu sos pe cămașă ca un necioplit ce este. 😀

Huhu Rezea spunea...

Las-o mai încet cu voturile militarilor cu PSD! Sunt militari care, nici ei şi nici neam de neamul lor nu au votat vreodată cu PSD.
Asta.... ce faci d-ta şi încă mulţi rezervişti, se cheamă ciuda că PSD putea să rezolve problema actualizării şi n-a făcut-o şi au venit alţii la putere de la care nu aveţi nicio aşteptare.
Votaţi cu ei bravilor!

Ioana spunea...

Nimic e acum gaura neagra Romanistan supranumit zona genocidului absolut prin negarea negație și al infinitului absolut al prostiei ! Mareș nu e vorba de tine ci de Ciolanis.

Liviu PO spunea...

De fapt e definitia "softului" dupa care functionam noi oamenii ca intreg...Procesul de vindecare al unui popor traumatizat timp de secole nu poate fi scurt,mai ales ca in acest timp al vindecarii vin noi si noi traume care se adauga la cele aflate in vindecare...Vae Victis!!!

Mihai spunea...

”Raspund eu: Johannis! A invatat germana din familie!” zice cineva .

Domnule ,raspunsul corect era ; germana in cazul mentionat s-a invatat în școală. ”În familie ” s-a invătat ”dialectul săsesc” ,un derivat al limbii germane . Daca vorbesti ”săseasca” în Germania esti marginalizat si considerat inferior nemtilor ,imigrant ,etc
Eu am facut germana șapte ani in scoala si ma intelegeam si ma inteleg si acum greu cu sașii prieteni plecati si vecini pe timpuri în Sibiu.
În privinta ”diasporei ” pe care o huliti atat de mult în loc să-i multumiti pentru faptul ca toti ce-i care se repatriaza isi deschid din banii castigati firme in care angajeaza bastinasi care nu au avut curajul să faca pasul.
Că ”diasporezii ” se intorc acasa ”scapati de saracie ” sau ”atenuând sarăcia” si vor conditii ca și în tarile civilizate (macar ca in Spania) probabil pentru multi este un fenomen pe care nu-l pot întelege.
Probabil celor care nu pot intelege fenomenul nu remarca ca țara s-a cam albăstrit ,iar cu rosu au ramas zone de ”înalta civilizatie ” unde urna este ”butoiul de varza” sau sectia de votare o dcamera cu podele rupte si tavan gata să cadă ,etc
Până si vâlcenii s-au contaminat după atatea vizite si cumparaturi facute la SHopping City Sibiu si au albastrit judetul.
Probabil d-nul Huhurez va fi nevoit să ceara azil politic la Dolj (@ Leon ) sau Olt- Giurgiu ( Mareș). Lăudabil totusi ca ”realizarile psd ” puse în cumpănă l-au tinut departe de urna de vot.
În replica ,si eu am procedat la fel ,si tot asa voi proceda si la turul 2.

Dupa aventura si lafaiala bugetara (în schimbul a 1300 000 voturi) promovata in ultimii trei ani de guvernare ( prin intarzierea programelor de dotare a fortelor armate ,infrastructură -drumuri expres,autostrazi ,spitale regionale si dotarea celor locale ,crese si gradinite ,etc) VĂ PUTETI PUNE POFTA ÎN CUI ÎN PRIVINTA ACTUALIZARII PENSIILOR MILITARE . În atare conditii nici guvernul psd nu o facea ,doar dădea sperante.
Recuperarea acestor intarzieri in investitii,sanatate ,dotarea armatei cu logistică ,etc se va numi AUSTERITATE prin masuri absolut obligatorii , reducerea/restructurarea aparatului bugetar umflat peste masură cu clientelă, eliminarea salarizarii autonome in administratie , eficientizare si restructurare de personal în companiile de stat ,etc ,etc
Mi-aș dori să nu am dreptate ,numai că ........

reddog spunea...

Dl profesor Paleologu, provenit din clasa senatoriala, a luptat bine.
Centurionii i-au fost alaturi. 😁

Legio Pia Fidelis.

Alaturi de profesorul Paleologu si comandantul Basescu. 😁



Leon spunea...

@Iosif, nu militarii au inclinat balanta la votul de ieri, ci ce 6 milioane de pensionari si bugetari care n-au fost multumiti ca in 3 ani de zile, PSD le-a crescut veniturile numai cu 45%..!!

reddog spunea...

Asta cu butoiul de varza-urna de vot este din Valcea de la Huhu.
Nici nu putea fi de altundeva. 😁

Leon spunea...

T3, ce bine le zici..!
Sa nu te auda Turcana, ca mintenas te ia Consilier personal la palatul Victoria !

Leon spunea...

"Liberalii au strigat sus și tare că organizarea alegerilor a fost perfectă datorită lor, pentru că ei sunt acum la Guvernare. Nimic mai fals! Este adevărat că au venit la putere, dar într-o săptămână nu ar fi putut organiza nimic. Organizarea alegerilor prezidențiale 2019 în România, dar și în diaspora este făcută de PSD, Guvernul Dăncilă mai precis.

Liberalii s-au lăudat că vor schimba prefecții imediat ce preiau puterea, dar acest lucru nu s-a întâmplat din motive tehnice. Așa că, la butoanele alegerilor prezidențiale s-au aflat, în continuare, prefecți PSD.

Cât despre diaspora, știm cu toții că românii de acolo au fost privilegiați. Au putut vota timp de trei zile, deci adio cozi! Și acesta este tot meritul PSD! De asemenea, în diaspora, sunt aceiași consuli. PNL nu a făcut altceva decât să-și aroge meritele PSD pentru organizarea de succes a alegerilor prezidențiale. Absolut toate pregătirile pentru vot sunt precedente venirii liberalilor la putere.

M spunea...

Aproape 60% din cei care au votat cu Johannis nu au liceul .

Auoleu, acum am văzut ca i-am răspuns lui Avianyc. Nu citisem cine e autorul dar era de bănuit după dragostea băloasă de căpșunari. Ce nu văd pupincuriștii de diaspora e că nu ei vor "schimbarea", ca "nu e bine în țară" dar votează constant cu președintele în funcție.
Scăparea României este abordarea dreptului de vot doar pe teritoriul României. Nu plătești impozit nu ai dreptul să votezi! Altfel lașii care au fugit din țară ne vor alege nouă stăpânii.
Au plecat = nu votezi! 😁

M spunea...

PS - 😁 😁 😁 😁 "Unul din principalele atribuții.... "😁 😁 😁 😁 😁 Cred că autocorectarea este făcută de un ungur!!!!!

Leon spunea...

"De astăzi , polonezii nu mai au nevoie de viza pentru a merge în SUA. E o măsură așteptată ani de zile, pentru care Varșovia a făcut o adevărată desfășurare de forțe diplomatice. Polonezii vor putea sta fără viza pe teritoriul american până la 90 de zile, în scop turistic sau de afaceri.
Președintele Poloniei, care va candida pentru un nou mandat peste câteva luni, i-a mulțumit președintelui Donald Trump. Liderul american promisese în urmă cu un an că Varșovia va fi admisă în programul de desființare a vizelor înainte de sfârșitul primului sau mandat.

Doar patru țări membre ale Uniunii Europene mai au acum nevoie de viza pentru Statele Unite: România, Bulgaria, Croația și Cipru ".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie sa recunoastem toti ca voturile militarilor contau foarte mult, daca PSD nu-si batea joc de pensiile si soldele lor, pentru ca aici intra si politistii, serviciile, etc! Rau faci, rau gasesti! Cum sa mai convingi un om persecutat la pensie sau solda, cand ni s-a ras in nas cu mistocareala, a se vedea Solomon, Nicolicea, Vasilescu, Fifor, Les si alti satrapi pesedisti, care credeau ca le tine guvernarea o vesnicie si nu mai au nevoie de voturile noastre! Imediat dupa ce s-au instalat, pesedistii si-au intreit veniturile la urgenta maxima, cat si celor din adm. locale, primari, etc, apoi si-au angajat pe bani grei amantele si rudele, suprapopuland administratiile, guvernul, etc! Si un vot conteaza, daramite voturile a sutelor de mii de militari si politisti, si celelalte categorii din inst. de forta, poate peste milion, unde intra cei neindrptatiti, familiile si prietenii?! Nu cred ca mai au nici o sansa de acum incolo si trebuie sa fim realisti ca PNL AU CULES VOTURI CHIAR SI DE LA ALTE CATEGORII, SATUI DE ABUZURILE PSD IN MAI MULTE DOMENII, DAR MAI ALWS PENSIONARII, CARE AU PRIMIT FUMIGENE SI S-AU SCUMPIT TOATE PESTE FUMIGENELE LOR! Pensiile mici au primit praf pe toba, dar cei cu veniturile uriase au primit super majorari, parca in ciuda celor napastuiti, care sunt cu milioanle, acolo de unde vin de fapt si voturile! Saracii de 30 de ani lupta cu saracia si sa nu va mire de ce acum PNL a castigat cu voturile lor, macar ca au facut-o din razbunare acesti napastuiti satui de greutati si lipsuri!

Iulian Mareș spunea...

Și când primesc se jeluiesc cu balade!

Iulian Mareș spunea...

Peste minimum 7 zile va avea curaj....

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Aşa şi...!!?? Soluţia este să votezi PNL, ca să-ţi tai orice sperantă?
Ce mai ştii de Leonard... că a dispărut după mitingul din 25 10?

Iulian Mareș spunea...

Ok...10, la TG1!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Red Dog: Ar zice cioara ramasa fara cascaval: ,,Ah, sa moara mama mea!'' PSD a fost generos si i-a facut pe toti candidatii cu voturi pe care nici nu le visau! Felicitari pentru toti candidatii, pentru ca mi-a placut modul democratic in care au fost mai multi candidati si toti au beneficiat de atentia romanilor! Ced ca incepem sa iesim din obscuritatea in care am lancezit 30 de ani, votand ca robotii doar rosu-taur, facand pe PSD sa creada ca doar ei sunt buricul pamantului! Lectia data acum PSD-ului trebuia data mai demult, sa nu creada ca daca au guvernarea au dreptul sa-i terfeleasca la pensii si solde pe mioitari si politisti, care mereu i-au bagat in Parlament cu voturi generoase, incat si-au permis apoi sa ii terfeleasca la drepturile de pensii si solde! O lectie foarte buna de democratie, s-o inteleaga Solomon, Les, Vasileasca, Fifor si alti golani politici PSD, SA NU CREADA CA SUNT VESNICI LA GUVERNARE SI VOR CASTIGA IN FIECARE ZI GUVERNARILE!

Militar de la 14 ani spunea...

Foarte bine că o să iasă Iohannis încă un mandat. Dar trebuie să ne întrebăm ce realizări a avut în primul mandat.
Politică externă : Schengen = 0, vize USA = 0 (asta se ia lejer de la ambasadă pentru afaceri / turism în 2 zile, deci mai mult o fandoseala, dar facem comparația cu Polonia)
Politică militară : multă carne de tun și consum resurse fără a beneficia de vreun avantaj în teatre de operații (că suntem compatibili, de nădejde... bla, bla), achiziții de tehnică depășită și cu bani mulți fără offset
MAI: discreditare în orice situație (de aia se și întâmplă toate evenimentele din ultimii ani), jandarmeria pusă la zid
Justiție : un lucru bun este referendumul dar în rest... să mă lase cu lupta de 5 ani
Bilanț, notă de la 1 la 10, cred că 3 spre 4.
Alegeri 36% primul tur, 60-65% turul 2. Oare românii știu ce votează? Nu că aș vota cu Dancila care este pe modul avion, vorba lui Tudose. De fapt nu avem nici ce vota, nici cu cine vota.

Iulian Mareș spunea...

Waw...filozofic, scris adânc!
Fii corect și nu nelua pe din dos: sașii sunt pt nemți un fel de rommi!

Unknown spunea...

Ce ritm să menții,ce rânduri să nu rupi,pe cine să învingi nefericitule ??Vezi că mai bântuie o stafie prin țară,care țipă că este în război cu nu știu cine,dar lui îi trece repede după o vacanță lungă....Că să-ți treacă și ție, dă ture pe după pușcăria cea mai apropiată!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Eu mi-am votat candidatul meu independent, dar ce am scris este totusi o realitate necontestata. In Onesti si Jud. Bacau a castigat PNL, pensionarii fiind revoltati de majorarea cu foarte putin a pensiilor si scumpirile care au depasit majorarile de pensii si i-au saracit si mai mult, inciudati ca PSD si-au intreit salariile si pensiile speciale si au majorat la nesimtire salariile si pensiile cele mai mari, ei fiind tot lasati de izbeliste ca de obicei! Azi imi zicea un vecin ca mai bine voteaza cu PNL decat sa-i voteze pe pesedistii care doar ii aburesc la pensii cu resturile de la mesele lor imparatesti, si asta o spun toti pensionarii Romaniei, mai ales ca scumpirile osa-i ucida in iarna asta, ca de fapt ca si pana acum! Am vorbit cu o sumedenie de pensionari si toti s-au dezis de PSD, va asigur cinstit de asta!Leonard este bine, dar este foarte ocupat cu probleme personale, si va asigur ca a votat tot un candidat din afara PNL! Cu procesele mergem inaite, luna asta ar trebui totul finalizat, am trimis si Cerere prealabila la Ministrul Apararii si Casa Teritoriala pentru actualizarea pensiei, in conf cu salariul minim pe economie, asa cu avocatii m-au sfatuit!

Iulian Mareș spunea...

Și dacă știi germana tradu-ne și nouă articolul din Der Spiegel in care ei șterg pe jos cu sasul!

Leon spunea...

In jud.Valcea, taranii pun varza la murat intr-un butoi de Stejar, istetilor..!
In butoiul de plastic se pastreaza tescovina pentru rachie !!

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Vezi cum ti-a rămas în ureche sîsîitul de şarpe al propagandei?
In ultimii 2 ani punctul de pensie a crescut cu 15+9% si inflaţia cu nici 10%.
Asa că pensionarii îşi permit luxul să voteze liberalii, chiar dacă nu le mai maresc pensiile.
Speră că vor veni iar proştii de pesedişti sa le mai puna ceva peste 2-3 ani

ifrim spunea...

La scrutinul din padure copacii votau cu toporul deoarece având coada din lemn credeau ca este de-al lor!

Stelian P. spunea...

@Leon
De acord cu dvs.

Stelian P. spunea...

@M
„Impresia proasta pe care o am fata de diaspora se consolideaza. Arata ca sunt complet rupti de politica din tara, ori sunt complet idioti ori sunt corupti.”
Nu urmaresc neaparat sa va supar dar conform afirmatiilor dvs. aveti un baiat care participa la manifestatiile #rezist si care vrea sa plece din tara alaturindu-se animalelor din diaspora (termenul va apartine si il folositi la adresa tuturor). Azi vad ca mai adaugati trei adjective. Spuneti-mi, baiatul dvs. in ce categorie intra, la complet rupt de realitati, la animale, la complet idioti sau la corupti ?
Va asumati raspunderea ?

Iulian Mareș spunea...

Cred că-i mai mult de atât!
Eu am viza bisnis, pt 10 ani, de 3 ani, cu condiția că la 6 luni sa am o ieșire din state!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ai făcut ce te-am învățat eu, prin acel e-mail?

Iulian Mareș spunea...

Huhu, se rezolva că soțul Dnei ministru de la munca este ofițer MApN! 😂🤣

Leon spunea...

Cornele, valoarea punctului de pensie a stagnat sub guvernarea PDL si a crescut substantial in guvernarea PSD : 01.10.2009 = 732,80 lei

01.01.2010 = 732,80 lei

01.01.2011 = 732,80 lei

01.01.2012 = 732,80 lei

01.01.2013 = 762,1 lei

01.01.2014 = 790,7 lei

01.01.2015 = 830,2 lei

01.01.2016 = 871,7 lei

01.01.2017 = 917,5 lei

01.07.2017 = 1000 lei.

01.07.2018 = 1100 lei

01.09.2019 = 1265 lei
Mai jos apare si Inflatia:
anul 2010 = 6,1%
2011 = 5,8%
2012 = 3,3%
2013 = 4%
2014 = 1,1%
2015 = -0,6%
2016 = -1,5%
2017 = 1,3%
2018 = 4,6%
2019 = max.4%, probabil.
Poate refaci calculele si vezi plusul si minusul acestor ani..!




Iulian Mareș spunea...

Cel mai idiot europarlamentar declara:
"Cristian Ghinea (USR), după înfrângerea categorică a lui Barna: Azi Sistemul a fost mai tare”!
Fiule, ori ești prost ori idiot?
Ori ambele?
Păi, cine v-a creat, netotule?

raul spunea...

Corect!Tutea e de actualitate ,,un popor de idioti''!Cum sa votezi pe cineva care nu a facut nimic in 5 ani? Avea si el ceva de facut ,politica externa si pe aia a facut-o praf! Adica nu a facut-o!Si poporul asta idiot il voteaza!Nu-i roman,nu-i ortodox ,nu a facut nimic ,ura endemica asupra a 25 % din populatie(partea psedista-vezi discursul din seara trecuta)si totusi lumea il voteaza!Nu-i de domeniul patologicului?Se mai vindeca poporul asta?

raul spunea...

Huhule raspunsesem si eu lui,,de la 14 ani''!Nu spuneam decat ca sunt nedumerit cum poti sa votezi pe cineva care nu a facut nimic 5 ani si care de singurul domeniu care ii apartinea ,politica externa si-a batut joc!Si mai spuneam ca poporul asta e cum spunea Petre Tutea adica idiot!Am gresit cu ceva??

M spunea...

Aveti dreptate!

Un sustinator al lui Johannis zicea: "E om destept, a fost si in Japonia". L-am intrebat daca a vazut poza cu Johannis in Japonia cu sosul curgandu-i pe camasa!
"Ce poza? Nu e adevarata!!! Ciordacii PSD cu Dragnea si analfabeta au furat bugetul si ne scot din UE."

Daca Johannis tremura in chiloti ca un las ce este de frica unei discutii cu Dancila chiar crede cineva ca ficusul a zis ceva la vreo intalnire oficiala?

Apropos: in "cuvantarea" tinuta de Johannis dupa alegeri, citita de pe fituica, cineva a numarat 6 greseli gramaticale! Vedeti pe undeva ceva?

M spunea...

Oho!!!

Art. 80 Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei
De nenumarate ori a in calcat Constitutia si si-a batut joc de legi!


Art. 85 În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
A refuzat sa isi indeplineasca atributiile.

Dar mai ales, pentru noi este important:

Art. 92 Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Avem un presedinte de tot rasul dar pe profilul acestui popor. E dintre noi, e ales de noi.
Va dati seama daca ii e frica de Dancila cam ce kakacios este?

Leon spunea...

http://m.ziare.com/bani/o-familie-cu-doi-copii-are-nevoie-de-minimum-7-000-de-lei-pe-luna-pentru-a-trai-decent-1585452