Un produs Blogger.

marți, noiembrie 26, 2019

Iluzia că electoratul alege președintele.

49 comments

Pe 21 noiembrie, între cele două tururi pentru alegerea președintelui, generalul Aurel Rogojan, fost șef de cabinet al generalului Iulian  Vlad, fost șef al DSS, a lansat, la Târgul Gaudeamus din București, cartea "Puterea umbrei", prefațată de Ion Cristoiu și postfațată de ziaristul Mirel Curea. 

Cartea este de fapt transcrierea unui dialog purtat de ziaristul Dan Andronic cu Aurel Rogojan. 
Portalul Ziariști online reproduce un fragment din carte referitor la implicarea serviciilor de informații naționale (a nu se înțelege numai SRI) și externe în asigurarea succesului candidatului care corespunde intereselor lor, interese care nu coincid întotdeauna cu interesele naționale. 

“S.R.I. şi alegerile democratice

D.A.: Când și cum s-a implicat Serviciul Român de Informații în alegerile prezidențiale?
A.R.: Ab initio“ pariați pe implicare. Asta-mi arată cât de implicat ați fost în mecanismul confecționării și, respectiv, al demolării profilurilor unor prezidențiabili.
D.A.: Nu neapărat din acest tip de cunoaștere vine întrebarea.
A.R.: Și nu numai! Ce să spun? S-a implicat în toate acele situații în care l-a obligat legea. Corect este să nu ne referim doar la S.R.I., ci la ansamblul Comunității Naționale de Informații și responsabilitățile acesteia în contextul proceselor electorale.
D.A.: Care lege obligă Serviciile la implicare?
A.R.: Cea care definește starea de securitate națională și enumeră valorile acestei stări. Într-o atare situație, implicarea poate avea legitimitate. Un electorat mințit și orbit de derbedeii, escrocii și debusolații politici trebuie ajutat, dacă este posibil și manifestă receptivitate. Cu condiția ca și media să fie în mod real conștientă de rolul ei în astfel de momente.
În altă ordine de idei, trebuie cunoscute și prevenite intențiile unor entități externe de creare, manipulare și deturnare a opiniilor electoratului. Când alte servicii, din Est sau din Vest, se implică și vor „președintele lor“, serviciile naționale ar trebui să rămână pasive?! Când rămân, și au rămas, vai de noi!
În cazul particular al României, au existat situații nefericite, în care un prezidențiabil sau altul și-a manifestat disponibilitatea la trădare. Un candidat, de exemplu, era preferatul americanilor, iar contracandidatul, deși creditat și el ca mare prieten al Americii, având oarecare temeri că oponentul său ar fi mai mult dorit la Washington, a dorit să asigure Moscova de avantajele de care va beneficia Rusia dacă el va deveni președintele României. Un magnat autohton, cu vechime în relațiile cu rușii atestată de U.M. 0110 – Departamentul anti-K.G:B., i-a dat acestuia lista viitorului guvern al României. Acest candidat a câștigat alegerile prezidențiale. „Marja erorilor de soft“ l-a declarat însă victorios pe candidatul care, în realitate, fusese învins.
Actualul președinte, Klaus Iohannis, și-a lansat candidatura pe data de 27 septembrie 2014, dar despre faptul că va fi în mod cert președinte am aflat cu șapte luni înainte, în februarie. În aceeași lună, Crin Antonescu este părăsit de directorul său de campanie, Niels Schnecker, și s-a spart Uniunea Social-Liberală, după o vizită nereușită în S.U.A. a lui Victor Ponta. Anterior, în 2013, Niels Schnecker și-a îndeplinit exemplar ordinul de misiune de a-l decredibiliza irevocabil pe prezidențiabilul U.S.L. Crin Antonescu, cu prilejul unei vizite, care trebuia să fie de susținere, în S.U.A.
Avem exemple și pentru alte celelalte decât cele la care ne-am referit.
Trebuie spus că au fost și implicări ce exclud legitimitatea. Serviciile, când s-au implicat, au făcut-o la ordinul sau cu acceptul explicit ori tacit al președintelui, parte sau nu a campaniei prezidențiale. Ion Iliescu, de exemplu, pe fondul aversiunii sale față de Adrian Năstase, a refuzat ideea unui „sprijin discret“, real, pentru campania prezidențială a acestuia.
Nu trebuie excluse implicările la sugestia, mai mult sau mai puțin discretă, a unor puternici parteneri externi.
Nu pot rămâne neobservate complicitățile la securizarea unor manopere de deturnare a voinței electoratului și atitudine pasivă chiar față de fraudarea masivă a rezultatelor votului.
Este, în continuare, de actualitate complicitatea la falsificarea datelor statistice privind numărul populației votante. Cu un ecart de 2-3 milioane, 500.000 de C.N.P.-uri ale nimănui și circa 180.000 marja erorilor de implementare și operare în sistemul informatic, plus controlul și posibilitatea imixtiunii furnizorului cheii de criptare, toate acestea constituind premisele ca între turul I și turul II (citez Traian Băsescu): „Să se basculeze 2-3 milioane de voturi“.”

49 de comentarii:

Cezar spunea...

Explica cineva cum s.ar putea frauda..sa zicem,la alegerile trecute ,tinand cont ca:
- toate partidele au reprezrntanti in sala
- se inchide urna la 21
- se numara voturile in prezenta tuturor
- se face p.v. semnat asumat de toti
- de fac poze imediat si se trimit instant la partide pentru numărat. Paralela
Diaspora nu a mai contat..acum

Huhu Rezea spunea...

Rogojan vorbeste despre o evedenta a populatiei transpusa intentionat eronat în listele electorale permanente în care sunt incluse cca 500 000 de CNP-uri false.
Rogojan vorbeste despre o evedenta a populatiei transpusa intentionat eronată în listele electorale permanente în care sunt incluse cca 500 000 de CNP-uri false.
Cei interesați sau cunoscatorii pot descifra mecanismul studiind modul cum au fost plantate la europarlamentare buletinele cu voturi pentru UDMR în secții de votare din Moldova, Oltenia și Muntenia.

raul spunea...

De ani de zile ridic problema nr de votanti !Luati cifrele din toamna 2,7 mil de copii incep scoala!Sa zicem groso modo ca sunt 700 000 de peste 18 ani care voteaza ,raman 2 mil sub 18 ani !2 plus 19 ,mai suntem 21 de milioane acum ???Haida bre !Cand suntem cu minus la sporul populatiei de 25 de ani!Si asta asa angro!Altadata facusem la mii calculele si nu ieseau aproape 2 mil!DAR BAIETII LUCREAZA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Securitatea romana seamana tot mai mult cu cea comunista, dar mai degraba nazista! Deci a devenit un grav pericol pentru Romania si natiune. O guvernare, candva, o sa cerceteze si o sa deconteze toate aceste crime. Poate ca au si ideea, ca in Polonia, sa le faca la toti pensiile echivalente cu venitul minim garantat, sau cel mult salariul minim pe economie, si ar trebui toti securanii sa se gandeasca si la aceasta posibilitate, intr-un viitor nu prea indepartat! O alta pagina neagra la o carte neagra a securitatii, suspectata de atitudini si practici naziste! Deie Domnul ca la pensie sa ajunga toti cersetori cu mana intinsa, pentru ca zdrentele si gunoaiele umane asa merita!

reddog spunea...

De astia vorbeste huhureaza.
Pesedeaua in astia 30 de ani nu ca a furat la vot, a mers la rupere.

E asa emotionant ca o dam in rogojani si andronici. 😁😂

Au stat si ei la o bere, rogojanul mai povestea si el de cand era lupul catel, andronicul le-a mai coafat pe ici pe colo in partile esentiale si a iesit de o carte. 😁


https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEyMDQzNDkwNDk2MDMyNTE6MjY3NDU0NTA1MjU4MzYzNg%3D%3D

Iulian Mareș spunea...

Ce naiv poți fi! Combinatorii nu trăiesc din pensie....

Unknown spunea...

Doar boii trepanati tv se duc la vot !

Iulian Mareș spunea...

Adică cei care au votat sunt niste boi?
Precis nu ai fumat ceva?

M spunea...

Cel mai mișto e că indiferent de cât de catastrofală este deja guvernarea Johannis trepanații nu vor vedea nimic!
-Scapă guvernul deficitul de sub control? Mucles!
-S-a dus euro la un maxim istoric? Liniște!
-Își angajează PNL neveste, amante, plozi? Sunt specialiști dom'le!
-Fură pnlistii? Da, dar și Dragnea a furat! 😁
-Taie pensii și salarii? Pensiile sunt nesimțite, iar salariile clar nemeritate! 😁

Trăiască camarila din jurul Regelui!!!

Viorel spunea...

Vorbiți din proprie experiență ? Acum îmi dau seama că nu trăiți doar din pensia militară altfel nu aveați posibilitatea, redau: „Excelent! Și eu am vanit de 3 zile din Malta, căci am întîlnire cu Brenda! I-am adus un laptop care transcrie textul dictat”. Fac și eu mișto, că doar no-i fi naiv să cred că ați ajuns în Malta (poate în Balta, Balta Albă cartier din sectorul 3 al Bucureștiului, poate acolo locuiți).

Gigi spunea...

Da,așa este,sunteți o persoană de care ne putem lipsi!

reddog spunea...

La rectificarea bugetara guvernul a dat mai multi bani militarilor. Din SRI si SIE.
Asta este o veste buna.
Patria a Priori!

Viss spunea...

Și unde o ridici? (problema) În fața blocului? La coadă la ATM în ziua de pensie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, poti s-o mai spui o data! Ai dreptate!
@ Civil, problema grava este ca acesti securani sunt in barca cu noi la drepturi, si nu separat. Prin cat rau fac ei in randul politicului si societatii, punand umarul sa schimbe guvernari si sa se piarda alegeri, ei atrag ura politicienilor, care ii frig la buza si poznare cu drepturile, mutilandu-le sub diferite aspecte, ca razbunare, drept dovada ca aceste masuri impotriva lor ne-au lasat si pe noi in budigai. Aici ne-am bucura cu totii, pentru ca ar merita sa fie taxati pentru relele facute, dar fiind cu Armata si Politia la un loc, atunci toti tragem ponoasele. Bine ar fi ca apele sa fie separate, fiecare minister si compartiment dupa specificul muncii, la fel cu pensiile si soldele-salariile si pot sa-i chisoleasca politicienii cat vor, dar fara sa fie afectati ceilalti, sau fiind fiecare separat sa-si traga ponoasele dupa cum actioneaza si comit faptele. Mizeria morala insa nu poate fi stearsa, iar aceasta categorie nu se poate lauda niciodata cu cinstitele sintagme ONOARE si DEMNITATE, fiind duali si anti nationali! Sa mori si sa nu ai sufletul impacat ca ai fost curva natiunii, pe bani, nu cred ca le cad bine la intestine acestor securani cu rol distrugator! Mie imi este foarte rusine ca mi-am dat doar parerea despre ei, daramite sa fi fost si in pielea lor, sa nu mai zic si despre ce fac ei impotriva poporului roman! N-ar fi rau ca, cei care vor citi ce am scris aici si se simt cu musca pe caciula, sa aiba remuscari cu pareri de rau, sa se apuce sa-si traga labe peste ocarine, pana le da sangele, cu o specificatie: Sa nu dea palme si lu' ,,mutu''!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Unknown, si cine sa se duca la vot? Operatorii TV? Pai, daca se duce Voiculescu cu toti realizatorii si angajatii lui, iti dai seama ca ar vota majoritar doar o singura etnie, iar daca mai era si OTV, erau toti ceilalti coplesiti?!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vai, vai, vai si văleleu ce transpira acum securanii la marea ciolaniada pentru sefia PSD, dupa ce au matrasit alegerile prezidentiale, ca pe cele europarlamentare! Si-au trimis acolo toate ,,agenturili'' sa saboteze reasezarea democratica a partidului si un Congres, care sa aleaga cel mai bun ,,catindat!'' Trepadusii isi freaca mânurile fenetic sa numesca un securan consacrat, contra unuia corect, adica o sluga liberalista, sa distruga partidul din interior, asa cum si-au pus in capatanile alea seci, la instigarile spanzuratului de la Cotroceni! Daca le iese pasienta, ce prime vor lua de Craciun, chiar si cate un râtan infectat cu gripa porcina, sa fie musai romanesc si cu soriciul fraged, caci aia din import se fac apa la fripturi si sarmale! Pacat ca nu-i mai putem deosebi pe securani de restul pesedistilor, dupa irisii albastrii, de cand s-au inventat lentilele de contact... Sau poate am facut o greseala spunand acest lucru, pentru ca la cat de tolomaci sunt, chiar ca le-am dat mură-n gură cu o idee buna s-o aplice in actiunile lor!

Viorel spunea...

Vorbiți din proprie experiență ? Acum îmi dau seama că nu trăiți doar din pensia militară altfel nu aveați posibilitatea, redau: „Excelent! Și eu am vanit de 3 zile din Malta, căci am întîlnire cu Brenda! I-am adus un laptop care transcrie textul dictat”. Fac și eu mișto, că doar no-i fi naiv să cred că ați ajuns în Malta (poate în Balta, Balta Albă cartier din sectorul 3 al Bucureștiului, poate acolo locuiți).

Negritoiu spunea...

C.F.Ifrim
In felul acesta iti va creste si tie pensia! Dar ce o sa faca Cezar ca a lui(pensia)o sa se micsoreze?
Din curiozitate, sti cumva cat e salariul minim garantat in Polonia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poarca tradatoare si manglitoare de pensii militare, Lola Lov Fiola, in aceste momente cere demisia Vioricai Dancila, dupa ce i-a fost sefa campaniei electorale! Ce tupeu are mafalda asta grotesca si mai mwereu mangă, in loc s-o taie chiar ea din PSD la Cracovia olteneasca, ca acceleratul! Sarpele veninos nu se tine la sân, madam Viorica Dancila, ci i se taie capul cu maceta! Malai Vicol, alt nenorocit, tot un jeg spagar din contracte pe harmamente, ca papagalul o imita pe betiva si ii cere demisia celei care i-a pus painea si cutitul in mana in guvernare, tinandu-l tot pe langa jupoane, si pana la alegeri ii aducea mieros si cu viclenie osanale si plocoane sa mai prinda in alta guvernare ceva macră pe ciolane! Astia-s o parte din puii de vipera securani, de care vorbitaram in prezenta postare, stimati camarazi!

raul spunea...

Viss ule tata ,in niste adunari ale unui partid si pe site-uri citite de mai multi oameni destepti ,credeam eu,care ar fi putut lua masuri !Ca toti se complac in situatia asta ,e alta poveste!Stii ce presupune adevarul ,o populatie mai mica?Nr de parlamentari si de europarlamentari mai mic,fonduri europene mai mici ,pe plan local fonduri mai mici etc!De aia nu e nimeni interesat!Si mai lasa mistoul ,ca nu-i frumos!

Sorina spunea...

Dle Viorel .ce ar fi sa iti bagi leptopul.in ......brenda scrie asa fiindca este grabita si nu apasa asa cum tebuie pe tasta.alt subiect nu ai mataluta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, Sunt trecut de 64 de ani si cred ca la varsta asta nu-mi mai creste decat firele de lânos din urechile alveolare si fosele nazale, cat despre penzie...uite ca nu vrea ea sa mai creasca, de cand am intrat la andropauza, sa ma ajute sa ridic cricul, cat si la medicamente, pentru ca ieri cand am luat un plasoi de medicamente, pe la toate farmaciile imi cereau bani pe ele, ma rog, o parte semnificativa, nu pe toti, desi la diabet sunt gratuite, iar pentru boala cardiaca trebuia sa-mi ia putin, motivand ca nu au contracte cu Ploiestiul si alte chestii care ma aiureau si ma abureau. Pana la urma, am inlocuit gligobai cu silofor, apoi prestarium cu perindopil, tertensivul cu endapamid, si tot asa, ca la nunta cu lautari, si deci este foarte bine in Romanistan si nu mai am nevoie de penzie majorata, altfel m-ar urmari securanii cu Garda Financiara sa ma bage la zdup intr-un gulag din Siberia ca sunt chiaburan sau vataf de mosie, am venituri prea mari si nu am platit birurile catre Stat! Si am strigat apoi, foarte nervos, in pustie si tare: -Hai, liberare!... La care am auzit o voce, ca un scartait de balama de sicriu, din departare: -,,Ai in PLM rabdare!'' Mai crede cineva, dintre onor dumneavoastra, c-o mai vedem noi mare si tare, de acum icolo, cand țintirimul e la capat de carare, iar Harmata bani in budeget se face ca bani n-are?!

Viorel spunea...

Ce domnule Iulian Mareș, va surprins cumva comentariul domnului Unknown, ia citițivă comentariile și spuneține și nouă cât ați fumat dumneavostră, mai ales că Senatul a adoptat tacit, marți, proiectul de lege ce prevede reglementarea folosirii canabisului și derivatelor acestuia în scopuri medicale. Vedeți, nu sunteți parolist, ați știut, ați tăcut și ați fumat doar dumneavoastră pe ascuns ca să nu vă mai doară capul de atâta carte. Rușinică!

Liviub spunea...

M-ule!
Alesul cu >63% nu e Rege! Doar m-ula.

M spunea...

@Viorel
Serios? Dumneavoastră trăiți din pensie? O să aveți surprize interesante de la Guvernul Gaură.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Negritoiu, cu scuze, dar uitasem sa-mi dau parerea despre penzia lui Cezarica: Nu stiu cat o are, dar daca e trecuta de 20 cm, inca e bine! In Polonia, fiind vecina cu Germania, si sa nu se faca de ras au legiferat ca venitul minim garantat sa fie de 1000 de dolari, si nu stiu de ce nu-l declara in euro, probabil din patriotism sa nu se considere ca sunt slugi europene!

Negritoiu spunea...

C.F.Ifrim ,
Multumesc pentru precizari. Eu m-am referit numai la pensie.
Referitor la LOV stai linistit,a fost numit sotul drept vicepresedinte. Oricum,pana in februarie se refac gastile.
Multa sanatate,

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
in afara faptului ca am o sandrama in Malta si o barca de pescuit, te rog sa nu te bagi intre mine si brenda, intrucat avem o relatie de simpatie reciproca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorina, uite ca-mi place cand ii ei apararea lui Brenda si-l ocarasti pe impricinat, motivand ca sarmana nu contreaza sau, ma rog, nu apasa prea tare! Am lacrimat cand am citit, amintindu-mi de vremurile cu apasari tari si serioase sa iasa toate frumoase! Eu, de exemplu, caut sa-mi razbun amintirile apasand cu mare putere in volanul carjei din dotare, si astfel imi capat antrenament si pentru apasarea tastelor! Ce zici de idee?!

Iulian Mareș spunea...

Eram sigur ca nu vei intelege expresia "reglementarea folosirii canabisului și derivatelor acestuia în scopuri medicale"!
Tu cum crezi ca va fi? Si mai ales pt ce boli?

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Confirm!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am deschis TV-ul cu ochii cârchiți de somn si gura uscata, dar cu glicemia buna de 110, cu ocaziunea luarii glicemiei si halimosului obligatoriu, sa nu fiu toata ziua prea dulce, riscand astfel sa-mi adun toate vecinele pe cap, precum mustele pe colac si, ce sa vez?: Marcel Colacu a pus laba pe PSD, tocmai de ce ma temeam in sinea mea! Acum, deie Domnul sa ma insel, dar Colacu asta de parastas mie imi miroase a angajat cu legitimatie si drept de penzie la SRI, SI TARE MA TEM SA NU FIE SI SCULA SPANZURATULUI DE LA COTORCENI, CU MISIUNEA INGRATA SI ORDONATA SA VADA FORMATIUNEA POLITICA TERMINATA! Dancila dandu-si demisia, inseamna ca sa ne asteptam si la un Congres, asa ca securanii, daca tot suntem pe subiectul asta, au timp sa-si adune tradatorii de serviciu sa intomeasca un simulacru de capitanie mafiota si fratie de partid, astfel ca PSD sa fie scos din istorie pe usa din dos, si Romanistanul sa fie prima tara europeana fara stanga politica! Ieri, m-au respins la dosarul 3235/110/2018 partea cu CCR, adicatelea ca ei nu-mi permit sa ma apropii de CCR pentru ca am raie capreasca, si ca cine as fi eu, asa de gogeamitea de mafalda, sa-mi cer drepturile si pe acolo?! La care moi, gata si contestatia-recurs si la ora 09 ii bulesc cu un fax, sa nu creada ei ca daca n-am avocati la bara de gimnastica n-am si capete luminate, in jurul meu, care sa-i razuiasca! Ce ocarine ca cepele o sa faca contrasii mei, care pana acum m-or fi crezut fraierestean! Na, bai, ca va bulii, si-o sa va mai bulesc si altadata, mo contras

Iulian Mareș spunea...

Premierul isi apreciaza enorm Vicepremierul!

"Corina Drăgotescu, jurnalista care a suferit de cancer, a povestit un episod oribil cu Ludovic Orban.

Corina Drăgotescu a relatat o întâmplare petrecută în 2016, în direct, la Realitatea.
Nu pot sa nu-mi aduc aminte de un episod. Eram cheala, in ultima etapa a tratamentului, deci prin 2006, la emisiune la Stelian Tanase, pe Realitatea. Am fost atunci cu Raluca Turcan si Anca Boagiu in studio. Deci, 3 femei. Cred ca era la inceputul lui martie. Imi aduc aminte ca aveam o bluza rosie, si studioul era negru, iar capul meu era ca un ou.

A intrat in direct Ludovic Orban si a zis ca femeile, ca sa aiba o cariera, trec prin asternut. Turcan si Boagiu au ramas blocate in fata marlaniei, Tanase a gangurit ceva, iar eu l-am luat la trei pe Orban pentru mitocanie, ca mi se inrosise si oul de furie. Poate cineva scoate din arhiva defunctei Realitatea aceasta interventie. Atat”, a povestit Corina Drăgotescu."

Vorbe....de Premier!

CEZAR spunea...

Nu am inteles ca care schemuta se aplica ..ca sa-i creasca numa lu CorneliunSSon si mie Ba...?? Apoi si daca se va intampla nu-i suparare !
Prefer un picut mai mica ..dar ..beton...ce zici Brenda...??
NB
Dar lu m-Alul si lui BIG M..ce ziceti...acopera Organu o ..gaura...??
Zicea cineva ca dupa guvernul 0 , avem guvernul Gaura....!!

M spunea...

La Casa Alba ieri a fost primit primul-ministru al Bulgariei. Primul ministru nu presedintele (care are cam aceleasi atributii cu al nostru) pentru ca Bulgaria intelege ce e aia reprezentare internationala si nu trimite un vanator de sepci.

Sunt curios daca si Bulgaria o sa intre in visa waiver inaintea noastra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, despre gauri si alte calibre sa-l intrebam eventual pe premierul, Organ, ca el se pricepe sa le ocoleasca, din cauza de flasc de mangă mai tot timpul, pana o sa cada in gaura de la bugt la pensii! Cat despre cum s-a exprimat fata de Corina Dragotescu, cum ne relateaza, @ Iulian, trebuie sa fie inteles ca doar atata il duce capul, gasi-l-ar dalacul: Sa ocoleasca gaurile negre si sa-i aduca osanale lui Spanzuratul!

antijeg spunea...

Ati luat-o in mana,daca ati mai avut ce.
Sper ca in fruntea PSD sa vino cineva chiar cu conceptii social democrate.Le este necesar ca lider un adevarat intelectual venit din afara partidului care sa trimita la plimbare toti care au vazut in politica un mijloc de imbogatire.Social democratia nu face casa buna cu bogatia.

civildoi spunea...

Ia mai puneti voi osul la treaba,ce atata milogeala.La sate e pamant suficient ce asteapta sa fie exploatat.Ca sa nu stati toata ziua cu mana la buzunar realizati mai o rosie,mai un ardei,mai un morcov,pastarnac.Puneti cativa butuci de vie,un cires,un mar,par,muri,zmeura etc.1500-2000mp mai mult decat suficient.Decat sa o bateti toata ziua in cap mai bine miscare ca e sanatoasa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, pe Romanistan TV, Col. Dogaru a negat vehement orice colaborare politica cu orice partid, deci nici cu UNPR si nici cu Uniunea Militarilor si Politistilor. Prezenta domniei sale pe canalele media nu inseamna obligatoriu si declaratii si alte vehemențe pentru repararea pensiilor militare, cat obisnuitele carcoteli, vaicareli si neplaceri mondene, decat acest subiect arzator! Tataie, matale baga acele urlete de lupchi flamanzi intrati prin ograzile megiesilor dupa angării si lighioane, sa-si ostoiasca foamea, nu sa stergi vazele de flori si paharele din cristal cu batiste matasoase, daca vrei sa te credem ca nu esti vandut diavolului! Eheiii, noroc ca s-a scumpit carnea de porc cu 30% si este suparacios ca i s-a atacat portofelul, altfel avea sa ne spuna cum istoricul din domnia sa a descoperit originile stramosesti, din daci si din romani, de unde a izvorat ancestral punctul ,,G,'' ce sta la baza de calcul a pensiei minim garantate a rezervistului, si in care o pensie militara poate sa depaseasca 85%, daca se dovedeste cu probatoriu ca acel punct ,,G,'' din varful muntelui Venus, a fost atins prin actiuni profesionale pe toata perioada carierei militare! Camaradul, Gelu Olescu, fiind vanator de munte, ne poate impartasi ce sentimente sufletesti si patriotice a simtit domnia sa la atingerea acestor cote inalte, ca profesionist de ELITA, nu tocmai de pomana primindu-si toate drepturile pe care le ravnea, avand dovada atingerii punctului culminant si apoi inchizand blogul, din lipsa de alte revendicari colaterale! Aceasta se numeste indeplinirea obiectivului propus, dupa ce ai ajuns sa atingi punctul,,G'' de pe culmile succeselor! Pam-pam!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Antijeg, de ce gandesti ca un membru PNL? N-ai vazut ce a facut unul adus din afara, adicatelea din PDL-PNL, Liviu Dragnea, de a facut partidul varzoi? Mai bine spuneai de prima data ca ni-l recomanzi pe marele geniu laberal, Organ! Dupa un an de guvernare, PNL va cobori sub 15%! Parol?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Civil Doi: Osul il punem noi la treaba. da n-avem bani de prospaturi, apoi putem pica in patima celor de la Caracal, furnizori de prospaturi pentru...oase! Cat priveste recomandarea pentru lucrari de geniu in agricultura, sa stii ca le putem face, daca ne dai si pamantul de care amintesti, ca nu ne dam in laturi de la nimic sa ne pastram in forma, tot pentru...oase!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, am înțeles destul de bine (pentru dumneavoastră oricum rămân un subofițer prost) pentru ce s-a dat această lege (sper și chiar mă rog să muriți de bătrânețe și la o vârstă cât mai înaintată și nu de cancer/plămâni, ficat, rinichi cum a murit sora mea la 56 de ani în urlete groaznice de durere). Va fi bine pentru cei cu afecțiuni oncologice, le alină durerea insuportabilă.
Ca să fiu sincer și domnul Unknown a greșit prin faptul că ce sursă de informare are omul de pe malul Prutului sau de pe vârful muntelui decât radioul sau TV., și atunci în funcție de pregătirea ce o ai sau afinitatea politică față de un partid, întărită de știrile reale sau false ale TV., omul se duce la vot, asta nu însemnă că e bou iar TV. nu poate fi folosit pe post de trepan (informația intră în tărtăcuță cu ajutorul auzului, văzului și pipăitului). O gaură dată în cap cu trapanul sau burghiul îți blochează informația și ești nevoit să folosești canabis.
Dumneavoastră trebuia să-l contracarați (ca militar) cu alte argumente, chiar cu finuță ironie.
Și eu am votat absolut de fiecare dată când au fost alegeri indiferent de natura lor.
Am votat pe domnul Iliescu și PSD, pe domnul Vadim și PRM, pe domnul Băsescu și PD, PDL, pe domnul Iohanis (2014) și mă consider un VOTANT fidel VOTULUI și necesității de a vota în funcție de situația momentului.
Am citit în ultimele 2 săptămâni comentariile referitoare la alegeri.
Pe cine ați susținut în 2008 când Guvernul Boc era format din PDL și PSD / Prețedinte domnul Băsescu ?
Dar în 2012 când Guvernul Ponta era format din USL (PSD+Alianța de Centru Dreapta /PNL+PC) / Prețedinte domnul Băsescu ?
Vă rog un răspuns dacă se poate pentru că nu vă înțeleg contradicțiile din această perioadă și vreau să învăț.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, multumesc pentru urari, si eu ti le transmit pe ale mele cu sinceritete! Daca securanul de barbatu-su este vicepresedinte, e posibil sa revedem aceeasi Marie cu o alta răpălie, poate cu mult mai rapace si distrugatoare pentru partid! Mafiile si pirul nu pot fi distruse niciodata!

Viorel spunea...

Da, domnule M, trăiesc numai din pensie pentru că din punct de vedere al sănătății nu pot să mai fac și altceva, nu că nu mi-ar place, dar nu pot (am iețit la pensie pe 30.11.2016 deși conform legii trebuia să ies pe 31.01.2019 / nu am mai rezistat fizic și moral, nu am ieșit pe caz medical ci anticipat).
Am spus întru-un comentariu legat de pădurile din România și cele din Ucraina, socrul meu (decedat) acum cumnații au un atelier măricel de tâmplărie, face mobilă din lemn masiv (cu sclupturi manuale, adevărate opere de artă) în special și după doleanțele clienților și din alte materiale, am îvățat și eu, mă joc cu strungul, cu dalta și ciocanul, am învățat chiar dacă la început, cu ani în urmă le-am creat ceva rebuturi.
Dacă aș putea din punct de vedere fizic (piciorul drept amorțit aproape în totalitate cică din cauza diabetului pe sistem nervos / mâine îmi recitește un RMN pentru alte detalii, astm, depresie, etc.) oricând pot să vă fac doar cu un simplu om în ajutor mobilă din lemn masiv necesară în apertament. Eu mi-am făcut din nuc și stejar.
Poate în altă viață.

Viorel spunea...

Doamna Sorina, cu tot respectul, sunteți amabilă să-mi precizați un comentariu de al meu adresat personal doamnei Brenda ?
Doamna Brenda apare într-un comentariu scris la adresa domnului Iulian Mareș, nu am jignit-o și nici nu intenționez pentru că nu mi s-a adresat niciodată și nici nu m-a jignit prin intermediari cum faceți dumneavoastră.
Dacă am jignit-o cu ceva, să-mi spună și atunci îmi cer scuze (chiar îmi place dialogul dintre dumneaei și domnul Mareș).
Dacă nu, atunci fiți politicoasă și lăsați laptopul (nu leptopul) acolo unde este pentru că atunci îl jigniți pe domnul Mareș. Dânsul a specificat clar că atunci când se întoarce din Malta îi aduce un laptop doamnei Brenda. Redau: „Excelent! Și eu am vanit de 3 zile din Malta, căci am întîlnire cu Brenda! I-am adus un laptop care transcrie textul dictat”.
Solicitații domnului Mareș ca data viitoare să vă aducă și dumneavostră unul dacă sunteți invidioasă.

M spunea...

Aseara, in conferinta de presa a dictatorului:
"Credeti-mă, eu nu mai sunt în campanie electorala și vă spun adevarul"😁😁

Iulian Mareș spunea...

Trag concluzia ca nici el el nu stia ce inseamna Romania Normala, insa ii placea cum suna!
*De cat adevar vorbeste? Macar de cel de 320000E?

Viorel spunea...

Domnule Civildoi, acum 14 ani (chiar dacă eram cadru militar am pus mâna la muncă) eu și socrul meu am plantat pe 2 parcele a câte 1,5 ha fiecare câte 600 de nuci (atât se poate cu spațiul legal între ei). Nucul intră de drept pe rod la 7 ani. I-am plantat în primul rând pentru lemnul necesar în atelier la confecționat mobilă.
Am ridicat coroana la cel puțin 4 m pentru a putea scoate din tulpină scânduri pentru mobilă de orice dimensiune. După 40 de ani nucul ajunge la maturitate, sădești între ei alți nuci (altă generație) și pe cei vechi îi tai (așa prevede legea, nucul se taie numai cu aprobare, în anumite condiții). Am sădit 600 nuci pentru copii și nepoții mei (nucile+1 singur metru cub de scândură din fiecare tulpină=600 m3). Acum 14 ani m3 de scândură de nuc (uscat natural 6-8% umiditate) costa 2.400 lei. Faceți un calcul câți bani vor câștiga copii, nepoții mei peste 26 de ani.
Am făcut o investiție bună Domnule Civildoi ? Cel puțin rămâne ceva după mine (astăzi nucile, peste ani lemnul).
Lipsa nucilor din România înseamnă lipsa de iod, carența de iod duce la boli ale glandei tiroide. România este considerate în UE o țară de gușați.

M spunea...

Johannis l-a facut Cavaler pe seful de sala unde a tinut susaneaua cu prietenii din presa.

Traiasca!!!!