Un produs Blogger.

joi, noiembrie 07, 2019

In 2007 liberalii vâlceni cumpărau un vot impotriva moţiunii de cenzură cu 200 000 euro.Cât o fi costând astăzi?

36 comments

Imagine fb, de Marcel Dănilă 
Alianţa Dreptate şi Adevăr, dintre Băsescu(PD) şi Tăriceanu(PNL), a câştigat alegerile prezidentiale din 2004  împotriva lui Adrian Năstase, cu susținerea din umbră a partenerilor americani. 
Prin soluţia imorală Voiculescu(PUR), care intrase în Parlament pe listele PSD, plus trădatrea UDMR, Băsescu a instalat Guvernul Tăriceanu, guvern de ale cărui măsuri, prin ministresa  Monica Macovei, se leaga primele măsuri de intruziune în treburile Justiţiei şi declanşarea lungului şir de procese politice împotriva adversarilor politici ai lui Băsescu.
O telegrama a Ambasadei SUA la Bucureşti din 17 dec. 2004 consemna, potrivit dezvăluirilor Wikileaks,  următoarele despre Tăriceanu:

- "un tip comod, care chiar şi în campania electorală a insistat ca zilele de odihnă să fie respectate" . ---"Tăriceanu e un interlocutor respectat şi accesibil, care s-a întîlnit regulat cu ofiţeri ai Ambasadei înainte şi în timpul campaniei".
Aceeași telegramă spunea despre Theodor Stolojan că este un tip care construieşte în PNL şi care nu e conflictual ,e  respectat chiar şi de Ion Iliescu, dar considerat incapabil să câştige cursa prezidenţială. "Ambasada menţine o relaţie bună cu Stolojan, acestas-a întâlnit regulat cu ambasadorul înainte de a lua decizia de a se retrage din cursa prezidenţială. Ne aşteptăm ca aceste relaţii bune să continue", se nota în document, potrivit sursei Wikileaks.

După numai un an de alianţă, Tăriceanu s-a certat cu Băsecu şi i-a dat afară din guvern pe pedeliştii lui Boc, continuînd guvernarea cu UDMR, cu o majoritatea în Parlament asigurată de voturile PSD Geoană, mare adversar al lui Băsecu.
In septembrie 2007, pentru că Tăriceanu nu a acceptat cerinţele lui Geoană privind participarea la guvernare, PSD a introdus moţiune de cenzură.  Moțiunea avea şanse mari să treacă dacă se adăugau şi voturile PD, devenit PD-L. 
Gruparea Iliescu/Năstase din PSD, care era împotriva lui Geoană, nu era suficientă pentru respingerea moţiunii de cenzură. Liberalii au fost nevoiţi cumpere la bucată voturile unor parlamentari pesedişti.
Organizaţia PNL Vâlcea a primit ordinul să „convingă” cel puţin un parlamentar PSD vâlcean să voteze împotriva moţiunii, îmi povestea, după 10 ani, un om de afaceri care a participat la chetă cu suma de 70 000 de euro. Diferenţa până la 200 000 euro, cât a pretins parlamentarul PSD, fost activist UTC, între timp decedat, a fost asigurată de alţi oameni de afaceri vâlceni apropiaţi de PNL. 
Pe vremea aceea riscul trădării era mai mic. Nu se vota la vedere și nu se lua decizia neparticipării in bloc la sedințele Parlamentului în care se dezbăteau moțiunile. 
In prezent riscurile sunt enorme! Vedeți riscul asumat de trădătorii din gruparea lui Tudose și Nicolae Constantin de la PRO. Cu cât or fi fost răsplătiți?
Gulgutele cu serviciile secrete care fac și desfac guverne, sunt de cele mai multe ori perdele de fum care acoperă grave infracțiuni de corupție, precum cel relatat mai sus... sau altele, care constau în promisiuni viitoare privind cariera politică a celor care trădează. 

36 de comentarii:

Leon spunea...

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că SRI și SIE au orchestrat ”Operațiunea Trecerea guvernului Orban” și mulți dintre cei care au trădat din PSD și Pro România ar fi, de fapt, ofițeri acoperiți care au fost activați și au votat la ordin. În același timp, jurnalistul consideră că politicienilor ar trebui să li se interzică să mai folosească anumite cuvinte precum patrie, stabilitate, viitor, interes național, pe care aceștia, prin acțiunile lor, nu fac decât să le pângărească.

”Este o zi tristă pentru siguranța națională deoarece pentru ”Operațiunea Trecerea guvernului Orban”, SRI și SIE au fost obligați să deconspire vreo 10 politicieni oficeri acoperiți. De regulă, serviciile evită deconspirările, dar numai când este o comandă vitată își sacrifică oamenii. Este o comandă vitală și au sacrificat niște oameni, cel puțin pe Mihai Tudose l-au sacrificat, așa, din scurt. Tudose este europarlamentar și nu înțeleg de ce l-au sacrificat. Pornind de la ceea ce spunea Mihai Tudose, o să inițiez o petiție prin care să interzicem politicienilor să folosească anumite cuvinte, de exemplu ”patrie”. Să facem o listă de cuvinte pe care ei să nu le poată pângări prin luarea lor în gură: patrie, stabilitate, viitor, interesul național. Este limpede că am avut parte de o operațiune de sacrificare a unor ofițeri acoperiți. Există un lucru bun: n-au fost obligați să deconspire de la PSD. Pentru această operațiune de pregăteau două loturi: una cu cei pe care i-am văzut și un lot de vreo 20 de la PSD și atunci aruncau în aer unitatea mobilă de la PSD.”, a spus Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii ”România 9”, de la TVR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tradarea e un sport national si nu exista rusine, remuscari cu pareri de rau sau sentimentul de jena pentru imoralitate. Cred cu tarie in existenta spagilor pentru tradari politice, azi fiind triple față de inceputul anilor 2000, iar faptul ca politicienii pot fi securani este cat se poate de adevarat, asa cum a fost si cu proaspata demisa de la sefia Justitiei, cuconetul, Poamăacră Bir Cal, o fufă securan-tradatoare, dintr-o gasca imensa infiltrata in PSD, (alaturi de Tudostar Streck si alti gusteri), care ne-a demonstrat-o cu prisosinta, pe langa faptul ca este o imorala si in viata personala, in ce privesc hăndrălăii de tavăleli, tradandu-i si pe ei si schimbandu-i, ca pe sosete, nesatula! Sa nu se uite ca seful acestor tradatori este chiar Gibon Poantă, probabil fiind Polcovnic de Securitate in rezerva, poate si cu sefi pe la Kremlin, adunand, vorba Gen. Oprea, toata golanimea securan-politica sub umbrela partidului sau de securani... Cand a demisionat din functia de Premier, aia i-a fost tinta politica a Gibonului: sa destrame o guvernare si s-o predea pe mana pederastilor tehnocrati, condusi de Bubos Cioloșică, alt tradator ordinar al natiunii, sorosist si gâlgâietor urolog de urina, profitandu-se de incendiul de la Colhoz. Asa a facut si cu recenta guvernare PSD, daramand-o cu haita-i de tradatori securani, pentru sume uriase de maNgoți ascunsi in chiloți. Gibon Poantă asta are zilele politice numarate, pentru ca va fi parasit de toti, cat de curand, iar dreapta pe care azi o serveste subteran si in ascuns cu rodul tradarilor sale politice, o sa-i traga un sut in cur...peni de o sa-l trimita dupa draperiile trase peste cadavrele politice, tradatoare!

Leon spunea...

Cititorii DC News au fost întrebați pe cine votează în primul tur al alegerilor prezidențiale 2019. Au participat aproximativ 22.000 de oameni.



Așadar, la întrebarea ”Pe cine votați în primul tur?”, cititorii DC News au ales astfel:


Dăncilă 44,6% (9724)


Bruynseels 4,3% (949)


Iohannis 13,7% (2979)


Cumpănașu 2,5% (541)


Barna 4,2% (919)


Diaconu 23,6% (5154)


Kelemen 1,4% (302)


Paleologu 5,7% (1249).



După cum puteți observa, Viorica Dăncilă a ieșit pe primul loc, fiind aleasă de 9.724 persoane. A obținut 44,6% din voturi. Este urmată de Mircea Diaconu, cu 23,6%. Pe locul trei s-a clasat Klaus Iohannis, cu 13,7%. Pe ultimul loc s-a clasat Kelemen Hunor cu 1,4%.



Iulian Mareș spunea...

Leon,
Auzi o noua opinie?

https://m.ro.sputnik.md/politics/20191107/28118114/Ofiter-SRI-avertizeaza-stiu-bine-de-cine-si-de-ce-a-fost-aruncat-in-lupt-Diaconu.html

Gigi spunea...

Când interesul de grup,care după părerea lor,este mai important decât poporul,recurg și la astfel de metode!
Dacă este așa cum ne spune, Cristoiu, zis Ardei Umplut.
Ăsta se schimbă precum bate vântul;Mai ieri era cu "Zeus"!!!

Gigi spunea...

200.000 Euroi???Ce de bănet!
Și nouă ne-au înghețat pensiile pe considerentul că sunt nesimțite!
"Trăsniar D.zeu,maică ziceam că mai îmi pune si mie 50 dă lei de la anu- la pensie!"Am citat o bătrânică octogenară de pritr-un sat uitat de vreme și de vremuri.

Leon spunea...

Iulica, m-ai convins !
Votez si eu Viorica Dancila..!

Sorin spunea...

De ce news are propriul segment de cititori. Cu alte cuvinte, rezultatele nu sunt elocvente. De aceea a fost denumită intrebare si nu sondaj. Pe de altă parte, poti raspunde de cate ori vrei, nu te blochează la mai mult de un raspuns.

Gigi spunea...

"Nu contează cine votează,contează cine numără voturile"
Acest citat se poate adapta la vremurile noastre.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E clar ca Diaconu e bagat la brodeala si nu-l pot vota pe un sacrificat pe altarul provocarilor electorale, tovarasi camarazi! Dancila, de bine de rau, este de 1000.000 de ori mai buna decat Iohannis, care in 5 ani nu mi-a raspuns niciodata la plangeri, si l-a durut fix in aut de pensiile militare si de rezervisti! Dancila poate fi convinsa de acte umanitare, sa faca bine romanilor, este empatica si solidara cu situatiile sociale, dar Iohannis, daca ar putea, ne-ar pune pe toti la tras in jug la plug, pe-o felie de paine sau turtoi cu apa chioara, sa aiba doar el si liberalii lui! Iohannis ne-a aratat in 5 ani ca este excursionist pe banii statului si mare amator de lux orbitor, risipitor de bani ai statului, zgarciogar in conceptii ca romanii sa fie doar flamanzi, in lipsuri, coate goale si rupti in curpeni, fiind deosebit de dusmanos, cainos, inrait, baga fitile intre categoriile sociale ale societatii, este partnitor doar cu un singur partid, incalcand astfel Constitutia, instiga la revolte in strada si imbarliga romanii intre ei, doar sa instaureze ,,guvărnul mău'' si sa destabilizeze statul de drept, nu-l intereseaza Caracal si prostitutia generalizata, mafiile generalizate si interlopii, decat sa se faca dosare penale la comanda politica pentru oponentii politici, ceea ce ma duce cu gandul la un extremism politic de joasa speta! Votez cu noșalanța si mai degraba pe madam, Veorica, decat limbrici, gandaci si viermi! O votez ca are bun simt, este educata, manierata, sensibilala la durerile romanilor si compenseaza foarte mult o pregatire mai precara, dar fiti siguri ca nici proasta nu este, si m-am convins de asta! Chiar este o luptatoare barbatoasa, curajoasa si autoritara! Este cea mai buna varianta dintre toate relele posibile, tovarasi camarazi! Votati-o fara frica si eu va gaeantez ca va fi foarte bine, pace sociale, liniste politica si o sa ni se garanteze ca drepturile vor fi reparate si respectate, parol!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Uite ca Iulian Mares a facut bine cu postarea-link! Bravo, Iuliane! Felicitari!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nici Iohannis și nici Dăncilă nu au capacitatea intelectuală să înțeleagă subtilitățile dispozițiilor constituționale. In plus, Iohannis a demonstrat că nici nu are voința de a respecta constituția.
Singurul care vorbește corect de Fisa postului de președinte este Mircea Diaconu.Este susținut de 2 partide politice, dar nu este înregimentat în vreunul.

Gheorghita spunea...

Cu ce garantezi nea Ifrimus?

Iulian Mareș spunea...

Exact! Asta înseamnă dubla comandă pe care cei 2% nu o pot pricepe!

Iulian Mareș spunea...

Sorin,
Pt că nu este sondaj sociologic și nici institut specializat!
O idee tot îți faci: așa că poți vedea cum a votat SB, TM, CJ...Diaspora sau regiunile istorice!

Iulian Mareș spunea...

Indiferent de șanse eu votez cu români de încredere!
Pt că prostul care nu știe că-i prost este periculos, însă cel mai periculos este cel harnic, care o tine langa cu inepțiile lui de autist: dezastru, catastrofa, ciumă...etc!
Bai, ești prost, sau te prefaci? ROU are creștere economică de locul 2-4 în UE!
Ei, se preface!

*Că ești mai puțin dotat intelectual nu este bine pt o funcție de Premier!
**Când ești slab dotat intelectual, dar mai ai și venin ești o catastrofa de Premier!
***Să dea Domnul să greșesc eu și să-i fie bine țării, însă...

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ!

Iulian Mareș spunea...

Serios?

Iulian Mareș spunea...

Are UATC....😜😂😎

Leon spunea...

Cornele, muta canalul Tv pe Romania Tv, si de la ora 21, avem o prima confruntare serioasa, moderata de Victor Ciutacu: Viorica DANCILAAA - Mircea DIACONUUU..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, mai avem ceva timp pana la vot ca sa mai judecam serios lucrurile, sa ne edificam corect ce este mai bine de facut pentru urmatorii 5 ani. O sa tin cont si de sfatul Dv, fiti sigur de asta. La, sau in urna, trebuie sa intre optiunea cea mai potrivita ca sa nu ne mai plangem de mila, cum am plans cu egoistul, neseriosul, incapabilul si nulitatea de Iohannis! Trebuie sa fiu sigur ca Diaconu nu este chiar un pion de scrificiu, ci un om al poporului, mai ales ca nu de mult am citit o carte scrisa de el, in tineretea-i zbuciumata, cu anii sai de copilarie si adolescenta, de la țară, fiind talpă de țăran, cum s-ar zice.

reddog spunea...

Sputnik este sursa de propaganda si dezinformare, Face politica si urmareste interesele "prietenilor" nostri din Est.
Fostul ofiter SRI Dragomir este o lichea.

Cezar spunea...

Cine il sustine pe ..Robi?
Dar pe Veo??
Asta.i intrebarea de la care trebuie sa plecam
Cred ca . ROBI..E IN IEPURAS BAGAT SA FURE CEVA VOTURI SOCIAL.DEMOCRATE SI NU NUMAI

Huhu Rezea spunea...

O compătimeswc pe Viorica, dacă a acceptat o asemenea confruntare cu Mircea Diaconu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ghiorghita, garantia este faptul ca Dancila este cel putin de cuvant, nu-i ca zdrentele alea de dreapta in care nu te poti increde nici cat intr-un copil de trei ani si te poti sterge la dosnic cu vorba lor neserioasa, vicleana si perversa! Urasc PSD pentru pensia zdrobita, dar niciodata nu m-as lasa dus de val de dreapta romaneasca, care indiferent ce s-ar intampla, tot n-ar da 1 leu nimanui din societate, decat gastii lor selective! Dreapta la noi, in Romanistan, este asocierea infractionala a tuturor penalilor, fostilor si actualilor securisti...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, m-am comutat chiar acum, orele 21.25!

Leon spunea...

RTv...pacaleste auditoriul..!
Nu avem meci direct, se joaca in doua reprize .
Dna Dancila a demonstrat, in prima repriza, ca merita sa intre in turul doi.
N-ar fi nicio surpriza daca Finala va fi cu Diaconu..!
Oricum pe mine m-a convins sa-i dau votul meu, DUMINICA !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte interesant ce am urmarit la Ro TV! Doi patrioti, doi daruiti Romaniei si romanilor, doua caractere placute si care vadit ca nu au mintit, nu au falsat, nu au cautat sa insele, ci pur si simplu au vorbit cu inima si sufletul pentru tara si poporul lor! Departe, foarte departe de Barna, de Iohannis, Paleolou si ceilalti candidati, din toate punctele de vedere candidatii indragiti de mine, Diaconu si Dancila, incat trebuie sa alegem, in turul doi, unul dintre acestia, caci nu ajunge el, Iohannis, in turul doi, camarazi! Mie imi plac competitiile si competitorii manierati, sinceri, educati si de bun simt, si asta am vazut la Dancila si Diaconu. Orientarea mea se va inclina usor spre un barbat, dupa aceasta prezentare, caci n-a existat si o confruntare, dupa cum mintira si exagerasera porcarii TV ai lui Ghiță, si nu o fac din misoginism cat o serie de criterii, in care Diaconu se detaseaza si se prezinta mai bine ca independent politic, nefiind sluga la nici un partid, ceea ce ii confera un plus de valoare, fiind cunoscut de o viata de catre toti romanii din activitatile cinematografice, teatrale si culturale, dar si politice cu foarte bune rezultate si priza la electorat, adaugand si caracterul bonom, impaciuitor, alaturi de patriotism si grija fata de tot ce ne inconjoara in Tara asta data de Dumnezeu, spre pastrare, cum ar fi padurile. Nu dau sfaturi nimanui, optiunile sunt personale, dar eu, sincer ca de obicei, v-am relatat o parere ce se va transforma intr-un vot Dumninica. Inclinatia fiind mai mult, acum, catre Diaconu, se pare ca voi ramane ancorat in aceasta ultima decizie, si deie Domnul sa nu ma fi inselat, asa cum am facut-o cu unii pe care i-am votat in trecut, dar sansele n-au fost de partea lor, asa cum s-a intamplat cu Geoana si cu Ponta, furati de Securitatea gestapovista si kovesista a STS, sau dracul mai stie cum s-or mai numi ele, botezate de Satana! Doamne, ajuta sa alegem pe cel mai potrivit candidat pentru noi, pentru romani, pentru Romania si, nu uitati: Daca nu mai vreti iad si panarama cu inapoiere medievala in Romania, sa nu mai votati in vecii vecilor candidati la Presedintie din partea dreptei politice, caci satane se numesc si in râpă ne duc!

Liviu PO spunea...

Apare intr-o filmare in CC la lovitura de stat...Ce cauta acolo si mai ales de cine era trimis?

Huhu Rezea spunea...

În ultimii 15 ani, peste jumătate din electorat s-a comportat la urne ca și când a fost drogat.
Nu a contat realitatea trăită, ci ce a spus propaganda. Uitați-vă la câțiva colegi de-ai noștri, care repeta în comentarii clișeele basist iohanniste cu pretentia ca sunt originali.

Marian spunea...

Eu votez Mircea Diaconu ! Este singurul care vorbeste despre adevaratele drepturi si obligatii constitutionale ale presedintelui. Ceilalti…..vai mama lor !

M spunea...

Acum cateva saptamani, asteptam sa intru la medic. Langa mine o batrana, se vedea de la tara.
Scoase la un moment dat o bancnota de 100 euro si o netezi pe picior, cu mainile tremurand de grija.
- O fi bine, domnule, 100 de euro?
- Pentru ce?
- Pentru domn' doctor. Le-au marit nenorocitii astia de la PSD salariile si acum s-a marit si spaga!
- Lasati doamna, nu ii dati!
- Cum sa nu ii dau? Dar se mai uita el la milionul care il dadeam eu inainte? Mi-a trimis baiatu din Italia bani sa am sa dau spaga.

Cred ca si pretul per vot a crescut. E inflatie! Si de tradatori dar si de bani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca bine zisesi, @M!

Iulian Mareș spunea...

Trist și adevărat!
Oare cat o mai trece până când establishmentul nostru va va intintee că în țările sărace este corupție pe sume fabuloasele și femeile nasc copii fără număr!

Iulian Mareș spunea...

Domnule KWI,
Mi-ai divizat poporul și ponegrit tara, cu spume la gură!
Ești autist de nu poți citi și pricepe o data? Ia și citește dracu și să nu te mai aud terfelind România:

https://www.capital.ro/romania-da-marea-lovitura-tara-noastra-este-unica-in-europa-se-intampla-doar-la-noi.html

*Soțul actualei ministru de la muncă, aruncata în stradă de MAI, este angajat MApN!...Doru Alexandru, cf declarației de avere! Câștigă 50000/an; o fi SGV?

Iulian Mareș spunea...

Nu este exclus o finală D vs D!