Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 15, 2019

Inţelegeri între Iohannis şi Adrian Năstase privind retrocedările către Forumul Democrat German

30 comments
Pe vremea când Werner cerșea la PSD

Intreg Protocolul de colaborare  dintre Forumul Democrat al Germanilor din Romania şi PSD, semnat pe 13 iunie 2002 de Iohannis şi Adrian Năstase, poate fi citit aici .


Subliniem aici doar prevederea de sprijin reciproc pentru a asigura cadrul legislativ în domeniul retrocedărilor.

FDGR a obţinut şi recunoaşterea juridică, de succesor în drepturi  al organizaţiei naziste GEG, ale cărei proprietăţi au fost confiscate prin Decret regal în 1944(vezi AICI si AICI) şi introduse în proprietatea publică a statului.
In mod abuziv, au fost retrocedate către FDG clădiri şi terenuri, fără ca guvernele PSD să conteste, deşi ele nu făceau obiectul legilor retrocedării bunurilor confiscate de regimul comunist. 
Ca să vedeţi ipocrizia celui care vă cere votul, pretinzâd că este antipesedist!

30 de comentarii:

M spunea...

Nici atunci nu era ciuma rosie.
Nici cand Varanul Voiculescu il propunea prim ministru.

Nu pot sa cred ca un asemenea om las, fricos si fariseu are fani. Chiar nu pot sa cred!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Dar despre Adrian Nastase niciun cuvintel ?

Liviu PO spunea...

Pe baza caror protocoale secrete s-or fi dat moca si resursele tarii? Giuvaierul economiei romanesti,respectiv PETROM-ul,despre a carui privatizare, Nastase intrebat de ziaristi ce parere are,dupa ce aceasta se va fi facut,a ingaimat ceva de genul: E ca atunci cand o casa ramane fara mobila...Ei bine,oare curajul de a spune adevarul "ambalat" cumva l-a dus spre pataniile sumbre ale sale in care a fost condamnat pe vorbe si numai vorbe? Oare de ce majoritatea patriotilor romani,de-a lungul istoriei, au sfarsit terfeliti prin justitie?

Leon spunea...

Viorica Dăncilă –notă mare- la un test de agerime!
De - -12:31 15 noiembrie 2019024


Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, a avut-o aseară invitată pe Viorica Dăncilă, contra-candidata lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, unde în cadrul unui dialog dens a răspuns la un set de întrebări legate de ceea ce a făcut ca premier şi ceea ce ar face ca preşedinte al ţării. Partea interesantă a dezbaterii a fost un test insolit de sagacitate, constând în pronunţarea unui cuvânt de Mihai Gâdea, la care intervievata trebuia să găsească imediat cu ce se asociază respectivul termen. Iată testul fulger: România – Familie; Familia – Soţul şi fiul meu; Biserica – Locul în care îţi găseşti liniştea; Cartea preferată – Biblia; Filmul preferat – Parfum de femeie; Klaus Iohannis – arogant şi laş; Dan Barna – tânăr; Mircea Diaconu – Un om; SUA – principalul partener strategic; UE – Familie europeană; Preşedintele României – Un om pe care să-l simţi aproape; USR – Tineri; ALDE – Parteneri; PNL – Brătianu; NATO – Securitate; Loialitate – Ţară; Patriotism – Sentiment obligatoriu; PSD – Partid pentru oameni(Cuvantul libertatii).

M spunea...

Catu spune el ca e un deficit de 2 miliarde la pensii din taxe necolectate!

"Asa.... si cine trebuia sa le plateasca? Nu cumva privatii aia minunați, pupați prin toate locurile de chiar matele, nene Cîțule!
Poate le-or fi modificat jandarmii ADN - ul și de aia nu și-or fi plătit la timp contribuțiile la buget?" -I.M.

Iulian Mareș spunea...

"Și mai am o întrebare pentru domnul Klaus Werner Iohannis: Știți de ce a ajuns lumea să vă compare cu Hitler, făcând abstracție de sentința de la Judecătoriei Sibiu din mai 2007, când sașii și șvabii din Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), condus de dumneavoastră pe vremea aceea, au devenit succesorii organizației naziste grupul Etnic German din România? Iată de ce își permit unii să spună că sunteți la fel ca dictatorul german: Adolf Hitler a interzis SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands), Partidul Social Democrat din Germania, în iunie 1933! Deci PSD-ul german. Prin acțiunile sale pentru demolarea PSD-ului românesc, Klaus Iohannis nu face altceva decât să legitimeze afirmațiile celor care-l compară cu Hitler. „La 22 iunie 1933, SPD a fost complet interzis în Germania.” („Istoria democraţiei sociale ”, Friedrich Ebert Stiftung, autori Michael Reschke, Christian Krell, Jochen Dahm și alții, capitolul 5 „Persecuții, interzicere și exil (1933-1945)”, pag. 70)

De restul problemelor pe care ar fi cazul să le lămuriți, cum ar fi traficul international de copii, mafia imobiliară sibiană coordonată de dumneavoastră, retrocedările ilegale către FDGR și biserica evanghelică C.A. în calitate de succesori ai hitleriștilor și casele din Sibiu obținute de dumneavoastră în mod fraudulos nu mai mai spun nimic, fiindcă m-am plictisit să vă tot întreb!"
Marius Albin Marinescu

Iulian Mareș spunea...

Pentru adevarul istoric factual:

1) CONVENŢIE DE ARMISTITIU din 12 septembrie 1944
între guvernul român, pe de o parte, şi guvernele Uniunii Sovietice, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii, pe de altă parte
(art.)15.” Guvernul Roman se obliga sa dizolve imediat toate organizaţiile pro-hitleriste de tip fascist aflate pe teritoriul românesc, atît cele politice, militare sau paramilitare, cît şi orice alte organizaţii care duc propaganda ostila Naţiunilor Unite şi în special Uniunii Sovietice; nepermitand în viitor existenta unor organizaţii de acest fel.”

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/31

2)Tratatul de pace cu Puterile Aliate și Asociate din 10.02.1947 *)
PARTEA I
FRONTIERE
Articolul 5
România, care, în conformitate cu Convențiunea de Armistițiu, a luat măsuri pentru dizolvarea tuturor organizațiunilor de tip fascist pe teritoriul român, fie ele politice, militare sau paramilitare, precum și a altor organizațiuni făcând o propagandă ostilă Uniunii Sovietice sau oricăreia dintre celelalte Națiuni Unite, nu va îngădui în viitor existența și activitatea unor organizațiuni de această natură care au drept scop lipsirea poporului de drepturile sale democratice.

https://lege5.ro/Gratuit/geztmnbzgm/tratatul-de-pace-cu-puterile-aliate-si-asociate-din-10021947

Iulian Mareș spunea...

A la Catzu....
Bogdan Chirieac, analist politic, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea a vorbit despre deserviciul făcut de Florin Cîțu.

”A fost un imens deserviciu pentru Klaus Iohannis. Nu l-a făcut dânsul direct, ci ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Când ministrul de Finanțe iese și spune că Guvernul României a avut un fel de contabilitate paralelă, în acel moment îți sare în aer finanțarea țării de către organismele internaționale, bănci, fonduri de investiții etc. Aici sunt două posibilități: fie te duci la miliție și arăți contabilitatea paralelă, iar în acele momente... nu știu... Guvernul PSD intră la pușcărie, fie în seara aceasta, domnul Cîțu pleacă de la Ministerul Finanțelor. Este un imens deserviciu făcut României în ideea oarbă de a demonstra că este dezastru. Domnul Cîțu, pentru cei raționali, a adus puncte importante Vioricăi Dăncilă. Cum? Ștergând puncte de la Klaus Iohannis”, a zis Bogdan Chirieac

Iulian Mareș spunea...

Filmul preferat – Parfum de femeie.
Aha, cu si despre pensionari militari/rezervisti!
Mda....! :}}

Iulian Mareș spunea...

Exemplu de cap de ardelean regatit tarziu!

"Norica Nicolai (ALDE) i-a adresat o solicitare lui Rareș Bogdan (PNL), în direct, în emisiunea Exces de Putere de la Antena 3, cu privire la desecretizarea dosarului 10 august.

'Domnule Rareș Bogdan, am o solicitare! Dacă Viorica Dăncilă va fi audiată pe elementele din dosarul 10 august, dacă tot ești parlamentar european, nu soliciți și audierea lui Macron pentru evenimentele din Franța? Ar fi bine să analizăm toată Europa! ' a spus Norica Nicolai.

Aplaud modalitatea dvs. de a muta planul. E interesant. Este retorica domnului Tăriceanu și a dvs. din ultimii 3 ani. Știți foarte bine că între vestele galbene și exprimarea acestora la Paris și ce s-a întâmplat pe 10 august la București este o diferență ca de la cer la pământ. În cazul vestelor galbene, acestea acționau cu furie', a răspuns Rareș Bogdan."

*Umila mea parere este ca #golanii aruncau cu borduri, cacat in jandarmii romani si mai furau cate un pistol din dragoste si pentru ca empatizau cu fortele de ordine si nu cu furia vestelor galbene din Hexagon!
Baa, spalatule pe creier si sprancenele pensate, dar rau este sa fii mancurtizat!

Iulian Mareș spunea...

despre Rares....
"
Michael Linert
Un pupincurist.
Îmi place · Răspunde · 6h

Marius Margan
In opinia dobitocului ``copiii pasnici`` care au agresat jandarmii actionau cu blandete ? Cretin!!!
Îmi place · Răspunde · 2h"

Leon spunea...

Jurnalista Sorina Matei a luat foc la vestea că președintele Klaus Iohannis a semnat un protocol cu PSD, pentru susținerea Guvernului Năstase.

"Eh, asta chiar nu ştiam dar nu mă miră absolut deloc. Poate află si alți prosti din aceasta țara. Că Maus, un veşnic oportunist şi atârnător politic, a semnat chiar şi protocol de susţinere a Guvernării Năstase. Horror. Şi l-a semnat în 2002 (exact anul cu Cristi Panait şi înfiorătoarele momente de atunci din Justiţie ), când a început cea mai nasoală perioadă Năstase. A rămas lângă PSD, astfel că în 2009 era premierul lui Geoană, apoi parte a USL tot de partea PSD în 2012 când a votat suspendarea şi acum nu mai recunoaşte, a pus 3 premieri pe bandă de la PSD ca să-şi vadă de concediile mult mai importante şi acum vine tupeu şi zice că el e de fapt ghiocelul. El, puturosul neamului veşnic pe bani publici, oricum nefăcând nimic 5 ani, şi vine acum cu mentalitatea comunistă, de Coreea de Nord, ca să nu dau alte exemple, că democraţia nu e dezbatere. El fiind la PNL acum, nu la PSD lângă care a stat mai bine de 15 ani", scrie Sorina Matei pe Facebook

M spunea...

Cum ar fi sa se infiinteze un Partid Comunist Roman si sa revendice toate proprietatile care i-au apartinut in 1989?
O sa spuneti ca legea interzice.... da, dar legea intezice si partidele fasciste.

Va da-ti seama? Fascistii au dus in lagare si au exterminat familii de evrei din Sibiu iar apoi FDGR s-a impropietarit cu casele lor!!! E de noapte mintii - adica specific lui Johannis!

M spunea...

Nu pot sa nu postez asta ca e prea misto:
Balada SRI-ului miop
✎ Publicat pe 15/11/2019 | Autor: Traian Horia

Pe Klaus că-l am, o să-l fac președinte,
Cu Barna să-mpartă un blid plin cu linte.
Să meargă semeț, cu pas mic de gâscă,
Dovadă-n Sibiu că “Big Foot” există.
Să aibă opinii, privire docilă:
să iasă din casă, să intre-n Dăncilă.

Să țină și predici, să ceară ședințe
În capu’ lu Orban să spargă semințe.
Corupți să vâneze, cu Kovesi să plece
Și menta coruptă s-o frece la rece.
Să zică trei vorbe la miting “rezist”
Și seara să mire “Vorbesc, deci exist”.
Să numere oi când somnu’-l răsfață
Iar Hellvig să-i fie berbecu’ din față.
Să plece-n excursii la regi și la UE
Coșciugul de țară să-l umple de cuie.

Să plângă, să geamă, să ceară la vot,
să-l doară de țară în ștangă și-n cot.
Să cheme Salvarea de-atâta durere
Un doctor să-i spună că-i beat de putere.

Să pupe și proștii “rezist” din Parchete
Caracal, Craiova, Ploiești (pe-ndelete).
Când dragostea-i mare, Justiția-i viciu:
s-o pupe la zdup, sau poate-n ospiciu.

Să fie de toate: sub-șef și răcan
Machiajul să-l ia de la Rareș Bogdan.
Să fie fătucă în presa de mâine
Să mânce-n direct Dreptate pe pâine.

Să facă de toate: procuror sau coafeză,
Sau Șef de Ocol la Divizia Presă.
Să meargă-n redacții- CeTePei, Tapalagi
(Când bagi prin servicii, verifici ce-ți bagi)
Și uns ca să fie Șogun și Maestru
Pe presă să stea, călărind-o-n buiestru.

Să aibă-n urechi ca cercei- microfoane,
Și ochii să-i arză ca două pampoane
Și cabluri să-i iasă din papuci și capot
Și Merkel să-nvârtă cheița-n robot.

Pe Klaus să-l am, o să-l fac președinte
O lună doar “preș”, altă lună doar “dinte”.
Și soarta de-o vrea să nu fie chiar EL
Măcar să-i rămână de-un Stat Paralel.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/adrian-nastase-dezvaluie-culisele-colaborarii-cu-klaus-iohannis-bomba-de-ce-l-acuz-de-ipocrizie_711311.html

reddog spunea...

Poate postati si balade cu jandarmii.
Si unii si altii sunt militari. 😁

Parca erati cu alea cu militarii.
Observ ca unii arunca cu pietre si pungi de rahat in unii militari.
Luati atitudine! 😁

reddog spunea...

Aceasta doamna arunca cu pietre in militari.

Poate gasim totusi militari adevarati care sa combata asta.

Huhu vedem ca o promoveaza pe aceasta doamna, Leon ne arata niste gaini protestand impotriva cdt suprem al armatei si M posteaza balade anti-militari.



https://m.dcnews.ro/elena-udrea--dosarul-prc-e2prc-80prc-9dgala-buteprc-e2prc-80prc-9d--vreau-sa-fiu-judecata-corect--nu-de-generalii-care-mergeau-cu-pedepsele-deja-scrise-pe-biletele_711320.html

Iulian Mareș spunea...

Tareee! 😅🤣👍👋👮💪

Fost parasutist spunea...

Nastase nu candideaza si, in plus, a stat ceva timp la zuhaus. Daca-l vad si pe Retardatul National vreo 5 ani pe la zuhaus, marturisesc ca, in spiritul credintei crestine, sunt dispus sa-l iert.

M spunea...

@reddog - potoleste-te. Unde vezi tu balada antimilitari? Chiar ai creierul afectat de băsită?

Asta sunteti: niste manipulatori de cea mai joasa speta! Sa iti fie rusine!

Chiar daca ar fi un articol care ar blama niste militari nu se compara cu pungile cu kkat aruncate de ai tai, sau cu bucatile de bordura cu care loveau ca niste animale turbate jandarmii aflati in misiune. Animalele alea sunt sub obladuirea lui Johannis.

Ati decazut mult domnule reddog! Una e iubirea de Petrov si alte e minciunile abjecte pe care le indreptati impotriva mea. Da, nu il iubesc nici pe Ciuca de exemplu, pentru implicarea lui in politica IN TIMP CE ERA MILITAR ACTIV, dar asta nu inseamna ca nu iubesc si respect ARMATA ROMANA.

Iulian Mareș spunea...

Felicitări pt ripostă!
Mi-e și lehamite sa ii mai dau replica! Nu ai cui!

reddog spunea...

Era vorba de militarii din SRI si balada lui Traian Horia.

Asta zice ca e jurnalist din Londra. 😁
Mai mult ca sigur e un nume fals sau un pseudonim.

"Marele" jurnalist Traian Horia nu apare pe nicaieri.
A, l-a primit Cristoiu la el pe blog si pe acolo mai abereaza. 😁

Apare si in articolul asta.

http://www.contributors.ro/editorial/inca-o-data-ho%C8%9Bul-striga-ho%C8%9Bii/


Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/iohannis-eu-nu-sunt-cu-psd-in-vreo-competitie-electorala-eu-sunt-cu-psd-in-razboi827608.html
T3, sa inteleg ca noi doi suntem in RAZBOI..?
Doamne fereste, cum poate suporta auditoriul asemenea BAZACONII spuse de(inca) Seful CSAT..??

Iulian Mareș spunea...

Statistica privind zilele petrecute la serviciu de Klaus Iohannis în cei 5 ani de mandat de până acum este cruntă. Conform unei analize a site-ului preşedinţiei, şeful statului a lucrat doar... 3 zile pe săptămână în ultimii 5 ani.

Astfel, conform unui calcul, în perioada 2015-2018 au fost 1041 zile lucrătoare, însă preşedintele Iohannis nu a lucrat în 570 dintre acestea. Aici sunt incluse zilele în care nu a lucrat deloc, dar şi zilele în care şeful statului a semnat doar decrete prezidenţiale.

Din punct de vedere statistic, în primii patru ani de mandat, Klaus Iohannis a fost prezent la serviciu în doar 45 la sută din numărul total de zile lucrătoare. În rest, şeful statului a prestat activităţi formale sau a fost plecat în concediu.

Zilele nelucrate, în creştere de la an la an

Analizând datele de pe site-ul preşedinţiei în care nu apare nicio activitate în dreptul preşedintelui Klaus Iohannis, se poate vedea că numărul zilelor în care şeful statului nu a muncit deloc a crescut de la an la an. Astfel, de la 23 de zile nelucrate în 2015 s-a ajuns la 108 zile nelucrate în 2018.

Ba mai mult, dintre zilele în care sunt trecute activităţi prezidenţiale, aproape 50 la sută dintre acestea sunt legate de activităţi de semnat decrete sau altele care nu sunt precizate.

În mod previzibil, activitatea președintelui Iohannis s-a intensificat din luna aprilie din 2019, perioadă care s-a suprapus cu campania pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe temele Justiției.

M spunea...

😁 Dupa reddog si balada mesterului Manole este despre militari! Stie el precis de la autor ca se referea la cei din arma geniu!

Probabil ca Balada Miorita e vorba despre conlucrarea dintre intendenta si DIA.

Patrascioiu spunea...

Va tremura ismenele in cur ca Sica si Turcana va ia Oskarul.Valabil pentru Iulica ,M,Leon si alti purtatori de vorbe ale pesedistilor.Ia vedeti voi cine si cu ce legi ne-au blocat cresterea pensiilor si dupa aceea mai vrajiti?

M spunea...

@Patrascoiu - intelege ca "oskarul" e cam 20% din pensie. Ultima data PNL ne-au taiat 25% din salariu.
Sica si Turcana cea cu studii la MOSCOVA le transimt m#ie! 😁 Sigur, "ca optinune politica" asa cum ne-a spus prostul satului!

Pentru o unghie in gat ca tine care iti mananci ficatii ca are unul pensia mai mare decat tine probabil ca e important. Dar te inteleg, oarecum, am mai intalnit oameni ca domnia ta!
Dar sa nu intelegi ca eu nu am sa votez psdeii cat timp Olguta e acolo, lucru spus de un milion de ori cred, inseamna chiar ca nu iti prea merge mintea.

Dar nici nu am sa votez un las si un fricos cum e Johannis. Pentru tine probabil ca e bun - cine se aseamana se aduna! 😁

Leon spunea...

"Mă aștept să fiu chemată la DNA, în următoarea perioadă. Sunt prea multe coincidențe: în 2014, a avut Victor Ponta dosar penal. Anul acesta, se aștepta ca dl Barna să intre în turul doi, a avut dosar penal. Nici nu am intrat bine în turul doi și Rareș Bogdan m-a amenințat că dezbaterea o voi avea cu procurorii. M-aș fi așteptat ca președintele Iohannis să se delimiteze, dar am văzut o a doua afirmație a lui Rareș Bogdan care a spus că voi da ochii cu procurorii” a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Liderul PSD a subliniat că aceste afirmații ale lui Rareș Bogdan sunt dublate de declarațiile din Guvernul Ludovic Orban I.

Leon spunea...

"Eu am făcut o facultate de cinci ani, pentru că toți au ieșit în spațiul public și au dedus tot felul de informații. Am făcut Facultatea de Petrol și Gaze, cinci ani de zile, iar trei ani de zile am făcut Armata. O facultate foarte grea și am terminat cu medie peste 9, ca să vă dau detaliile", a declarat Viorica Dăncilă, în direct, la Antena

M spunea...

Ați observat ?
Ironizarea numelor românești a devenit mijloc de luptă. Dacă nu te cheamă Klaus, Werner, Siegfried nu ești un bun român.
Vă amintiți? "Victor Viorel"? "Liviu Nicolae"? Iar acum "Viorica Vasilica"?
Când nu ai argumente politice.... Când urăști tot ce este românesc...