Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 22, 2019

Love story electoral

98 comments
********************** ***

Cristinel Dăncilă, soţul Vioricăi, intreprinzător privat în domeniul petrolier:

-Mi-a fost frică. Era de la oraş. Am dus-o acasă, de la gară,  cu căruţa.




 Aşa l-au înfiat pe Victor!

98 de comentarii:

Leon spunea...

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul' şi sindicatele din Armată şi Poliţie, din această uniune, anunţă că o vor susţine duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD.



'Decizia a fost luată în urma întâlnirii conducerii Uniunii cu preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, întâlnire încheiată cu semnarea, în data de 14 noiembrie, a unui Protocol de colaborare. Potrivit protocolului, PSD va continua să apere, împreună cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul', demnitatea şi drepturile militarilor şi poliţiştilor, activi şi rezervişti, din toate instituţiile din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională', se arată într-un comunicat al uniunii, transmis vineri.


Protocolul subliniază faptul că Viorica Dăncilă nu consideră pensiile militare ca fiind pensii speciale, ci ocupaţionale, iar Partidul Social Democrat nu va accepta ca pensiile acestei categorii de personal să fie tăiate prin modificări legislative.

'De asemenea, PSD s-a angajat să susţină în Parlament revenirea la prevederile iniţiale ale Legii 223/2015, promovată şi susţinută de generalul Gabriel Oprea, în calitate de vicepremier pentru securitate naţională, asumată de PSD, votată de Parlament şi promulgată de preşedinte', se arată în comunicatul citat.

M spunea...

Acum să vedem dacă suntem uniți sau unii doar bat din gură că vor asta dar de fapt îi sprijină pe dușmanii militarilor !!!

Leo spunea...

Și cine mă rog i-a ținut până acum , 3 ani de zile , să susţină în Parlament revenirea la prevederile iniţiale ale Legii 223/2015, promovată şi susţinută de generalul Gabriel Oprea, în calitate de vicepremier pentru securitate naţională, asumată de PSD, votată de Parlament şi promulgată de preşedinte', se arată în comunicatul citat."
INTOXICARE marca F&M

Iosif spunea...

Dle H,

Au semnat protocolul si dl Teodorovici impreuna cu destinsa noastra "prietena" LOV, ba mai mult, si de amabilul domn Solomon ?
Unde era dna Dancila atunci cand ne balacareau cu gratie ?
"Aia hoti, astia hoti,......la toti.", conform unui text la moda.

Cu stima,

Leon spunea...

vineri, 22 noiembrie 2019
OUG-ul manipularii

ORDONANTA MANIPULARII
- In atentia tuturor rezervistilor -

Astazi, 22.11.2019, este ultima zi de campanie electorala.
Disperati ca s-ar putea intoarce votul, mizand pe nemultumirea generala a rezervistilor, manipulatorii de profesie au strecurat pe toate platformele de comunicare online si nu numai, textul unei asazise OUG a actualului guvern, in care apar numele premierului Ludovic Orban si ale tuturor ministrilor sai, OUG care ar anula OUG 57, OUG 59 si OUG 114, readucand Legea 223/2915 la forma initiala, promulgata.
Nu s-a discutat asa ceva in nicio sedinta de guvern, nici ieri, nici in cursul noptii, nici in aceasta dimineata. Este un text fabricat dupa textul unuia dintre cele 3 proiecte privind modificarea Legii 223/2015, care se afla in procedura la comisiile parlamentare.
Se mizeaza pe nerabdarea si credulitatea oamenilor, pe invidia sau ura nejustificata a celor care, in deplina necunostinta de cauza, injura SCMD sau unele organizatii ale rezervistilor implicate in procesul de amendare, pe cale parlamentara, a actualei forme, botezata “consolidata” a Legii 223/2015. Cu alte cuvinte, VOTATI VOI, DUMINICA, PE CINE TREBUIE SI VETI VEDEA DE LUNI INCOLO CE-O SA PRIMITI!
Un militar analizeaza situatia si ia decizia dupa ce a adunat toate datele, si despre inamic si despre fortele proprii! Asta nu inteleg manipulatorii, care ne insulta, considerandu-ne “mancurti”!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU

marvas66@yahoo.com spunea...

Cred ca sustineti incompetenta si ii reprezentati pe cei care au intrat in scolile militare la apelul bocancilor sau pe politrucii din armata

Patrascioiu spunea...

Prostilor.PSD a avut toata puterea.Pana acum dece nu a facut-o.Cum celor din primarii le-a dublat salariile si noua ciuciu?Mai mult decat atat .Ne-au si jignit.Aduceti-va aminte de LOV.Cine e asociatia asta autointitulata "Mihai Viteazul" Stie cineva daca ea a carait vreo data in sprijinul nostru?

Andy Boldur spunea...

Dar pana acum, cat a fost la guvernare, doamna Veo n-a stiut ce s-a intamplat cu legea 223/2015? Si cum au castrat-o inclusiv PSD-istii?

Sorina spunea...

Da asa este

radud spunea...

Cine nu este cu noi este de ” și ar trebui făcut ceva cu el – spuneau propagandiști de acum zece ani. Grobieni în funcții sunt și azi , chiar sfetnici. Ca democrat, nu poți să nu fii izbit de apelul președintelui actual la clișeul anilor treizeci: social-democrații sunt diavolul. Și de aspirația lui nu de a-i învinge în competiția soluțiilor, prin alegeri curate, ci de a-i „distruge”.

Huhu Rezea spunea...

Studiile sociologice au aratat ca foarte multi rezervisti si militari activi votează dreapta.
PSD socotit, probabil, că ar fi cazul să lase problemele militarilor în seama ciumei galbene.

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Ce bine ca mai avem cate un "destept" printre noi care numara "prostii astia".
Ati uitat ca din 12 septembrie NU mai aveam la MAI nici macar ministru interimar, si Ordonanta de urgenta era pregatita inca din 21 august dar nu avea cine s-o semneze ?.
Vinovatul principal tot "locatarul " de la Cotroceni a fost si de aceasta data..!

radud spunea...

In România de azi nu se mai fac schimbări democratice. Controlul parlamentar al funcțiilor, ghidat de adevăr onest și rigoare juridică, nu mai există. Alegerile europarlamentare, cu amestecul lor de mistificări și numărare militarizată a voturilor, nu au echivalent pe continent. Referendumul pe o întrebare în care și președintele se încurca, nu numai că era destinat strângerii șurubului, dar era ca și cum întrebi dacă să fie apă curată și apoi pui apa în vânzare pentru cei aleși. Alegerile prezidențiale sunt, după trei ani consumați cu opinteli „prezidențiale” pentru meschinul „al doilea mandat”, în aceleași coordonate de prostire cu vorbe și de manipulări ce vor crea handicapuri acestei țări. În premieră nefastă, nici o dezbatere pe probleme ale societății românești sau Europei nu s-a acceptat.
După primul mandat se poate spune, cu probe pe masă, că președintele nu are cum să rezolve vreo problemă vitală a acestei țări. El își poate pune, cum se vede că aspiră, colanul, dar aceasta nu asigură dezvoltare. Combinația de nepricepere, neoliberalism securist și autoritarism de cireadă, pe care o reprezintă, va fi ocazie de împotmolire.
Ca cetățeni, ar trebui să punem întrebări. Dacă tot îi socotești pe români nepregătiți să joace un rol în Europa, de ce vrei să stai în capul lor? Dacă tot recurgi la teze, clișee și năravuri compromise, de ce nu ar fi suficient ca președinte un robot, căruia să i se șoptească ce are de declarat? Ar costa mai puțin.

Leo spunea...

Păi ea nu ştia nici cel puţin prin ce ţară sau judeţ se afla , dară-mi-te aspecte de gestionare a statului pt. care era plătită. Povestea că ea a fost o mare meditatoare de matematică și asta în timp ce spunea că aria cercului este R pătrat. Că s-a făcut de rușine ea pe unde a hălăduit , nu este nici o problemă , dar a făcut ROMÂNIA de tot râsul. O va lua în bot de tot pe 24 această impostoare.

M spunea...

@Leonard
Johannis al tau nici macar atat nu a stiut. La intrebarea despre aria cercului a ras ca un plavan si nu a zis nimic.

Dar judetul "Deva"????? Spus de lasul de Johannis???

Cum naiba voi, spalatii pe creier, nu vedeti decat greselile altora?
Johannis nu a facut de ras Romania ci a vandut-o la taraba.

M spunea...

CORECT!!!

Dar te rog sa imi spui ce au promis ailalti? Cand a iesit Johannis sa zica ceva
"cand ne balacareau cu gratie"???

Ca eu vreau sa fac diferenta! Bun, ala nu a zis! Dar alaltul? A zis el ceva?

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Dacă toţi cei care alaltăieri nu stiau cum se calculează aria cercului votează zilele astea cu Viorica, in semn de solidaritate cu cel cu acelaşi nivel de cultură generala, te asigur că Dăncilă va avea peste 70%.
Uite, daca tu stii cum se calculează suprafata cercului, scrie repede aici. , după un minut. Daca te uiti pe google, să-ti fie ruşine.

M spunea...

@Huhu Rezea
Studiile sociologice au aratat ca foarte multi rezervisti si militari activi votează dreapta.

Asta asa e! Si incepi sa iti pui problema daca dascalii care rad de "competenta intelectuala a militarului roman" nu au cumva dreptate.

Iar ca sa fiu 100% corect: reduceri de taxe, inghetari de pensii, impozit unic pe venit, investitii in infrastructura - sunt toate masuri de DREAPTA adoptate de PSD. Atunci te intrebi: daca PSD ia masuri de dreapta de unde ura salbatica a unuia ca patrascoiu? PNL a taiat pensii si salarii acum nu mai mult de 9 ani. Ori are alzheimer si a uitat, ori are creierul spalat.

Eu nu uit declaratiile Olgutei si ale lui Teodorovici. Dar nu uit nici indemnurile iresponsabile ale lui Johannis la lovitura de stat. Hmmmm.... greu! Sa uit jignirile Olgutei sau sa uit raul facut Romaniei?

Negritoiu spunea...

Aveti dreptate! Dar aceeasi intrbare este valabila si pentru KWI:in calitate de presedinte al al tuturor romanilor si mai ales de Comandant Suprem nu a cunoscut ce s-a intamplat cu legea 223/2015? De de nu a intervenit si mai ales de ce nu intervine? Nu i-a permis Constitutia? Ce conta pentru dansul,doar nu era singura data cand incalca prevederile acesteia! Nu s-a dorit si nu se doreste,atat de catre guvern cat si de catre presedintie sa se rezolve problema pensionarilor militari!
P.S. Nu fac propaganda electorala,nu indemn sa fie votat unul sau altul(alta)dintre candidati. Ambii sunt la fel de buni sau la fel de rai,depinde de cine ii apreciaza si de criteriile folosite.

Leon spunea...

Leonard, am vazut ce (N-) A facut Iohannis in 5 ani de "domnie" la Cotroceni !
Hai s-o votam duminica pe Dancila, si dupa 5 ani tragem linie si comparand cu (ne)realizarile actualului Presedinte, putem decide in cunostiinta de cauza daca o mai votam in 2024 sau nu..!
PS. Eu nu credeam c-o sa avem un Presedinte mai slab decat Basescu dar se vede ca m-am inselat !

radu spunea...

Mai oameni buni,dupa intrebarea cu aria cercului adresata candidatei Dancila, romanii au accesat de peste 700000 de ori motorul de cautare google, ARIA CERCULUI..., domnilor sa ne vedem barna din ochiul nostru ca paiul din ochiul fratelui este usor de gasit!

kostas spunea...

Dancila nu e proasta, doar s-a prefacut ca e, cand a raspuns la intrebarea cu aria cercului, pentru a ridica nivelul de cunostinte al romanilor.Ia ganditiva ca,acum, toti romanii cunosc aria cercului.Cati cunosteau inainte de a i se pune intrebarea? A fost un bun strateg, dar nu ne-am prins noi. Ha ha ha!

reddog spunea...

Dom'le, e o intreaga filozofie cu lebada asta neagra.
Multi o asteapta. La pesedea ma refer. 😁

Asa asteptau si tchiorile lebedele prin Viena. Ca pesedeaua acum. 😁

Avem aici o lebada alba victima a statului paralel, se stie. E doar o coincidenta ca e de la pesedea. 😁😂


https://m.mediafax.ro/social/gandul-fostul-deputat-psd-cristian-rizea-dat-in-urmarire-internationala-se-ascunde-in-chisinau-foto-18605557?fbclid=IwAR08Xv3UTgw2MMwZkWGZrEwBHtL-vQ8rPiXWhvCG7YgGv-gjqfQsDQfJ8Ug

Leo spunea...

MAESTRE , nu uita că tălică care eşti de formare umanistă , absolvent de drept , ai rezolvat foerte corect și rapid o problemă de conservarea inpulsului . Iar un ing. îți va spune întotdeauna că aria cercului este pi , d pătrat pe 4 și nu pi r pătrat pe 2 dar ști de ce va spune asta inginerul ?
Le țineți partea tot acelora care au emis oug 59 și recidivat cu oug 114 , MULT MULT MAI TOXICE DECÂT oug 57. Veți vedea că în 6 luni se va îndrepta situația privind pensiile militare.

Patrascioiu spunea...

Cu sa aiba habar?Daca plt.maj.Danci la a abandonat-o cum crezi tu ca priveste militarii?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Eu te intrebasem de suprafața cercului. Aria este 3,14 x r patrat si atât.
OUG 59, fiind comandată de Sistemul de apărare, ar fi fost dată de orice guvern.
Liberalii lui Iohannis îl vor înfrunta pe Ciucă şi vor impune recalcularea pensiilor militare, benefică pentru pensiile mici si medii, dar catastrofală pentru pensiile mari.

Huhu Rezea spunea...

Se simte o oareşce stare de nervozitate la mulţi postaci snobi şi cosmopoliţi, concretizată în agresivitate faţă de admin. Oare de unde vine tăvălugul? Cumva de la cei care au absentat în primul tur?
Pe unii nu-i veţi mai citi o bună perioadă.

Leon spunea...

Aria cercului= Suprafata= 3,14 x (D/2) la patrat = 3,14 x r la patrat..!!

Leon spunea...

Pai daca i-ati incurajat..?

Ioana spunea...

Bine ar fi !

Leo spunea...

Da , ai dreptate aria cercului nu este pi x d pătrat / patru......
În plus eu am vrut să evidențiez că dacă un umanist știe lucruri tehnice mult mai subtile decât aria cercului , atunci cu atat mai rușinos pt. un tehnic să nu știe aria cercului. Eu o știam cu d pătrat , că așa am utilizat-o zeci de ani la tehnologia mecanică și rezistența materialelor ...
Foarte bine , ce nevoie au cei cu pensii peste 6000 lei de majorări ?
Să facă recalcularea astfel cum spui și pe care multă lume o așteptă. Dar oare cum o fi dpv tehnic , acea metodologie de creștere numai a pensiilor mici și medii ?

totoiany48@gmail.com spunea...

Ce usor se da cu ...piciorul la o oportunitate. Sa asteptam mult si la balalaica si ciuca sa rezolve pensiile militare . In scurt timp va invoca o ...directiva de la UE si ...gata .
PSD in diferite etape a ...plusat in altele a stagnat,dar nu a taiat . Sa te aliezi cu ...taietorii nu ma face sa ma simt confortabil. Cu aria cercului ...prea va duceti dupa fenta ,putea fi mii de intrebari ...usoare la care nu poti raspunde dupa o intrerupere de multi ani si mai ales in conditiile despre care vorbim .
VOTATI PATRIOTII !

Huhu Rezea spunea...

Dacă introduci Diametrul în formulă, înseamnă că te-ai gândit la lungimea cercului care se calculează după formula 2 x 3,14 x R sau D x 3,14, pentru că 2R = D

marvas66@yahoo.com spunea...

Am deranjat politrucii dintre pensionarii militari??? De asta nu-mi dati voie sa comentez??? Oricum, PNL o sa faca ceeace trebuie, pensie contributiva!

marvas66@yahoo.com spunea...

Nu-ti face probleme, militarii nici nu stiu cum arata un cerc... Ei sunt " cei saraci cu duhul", nimic mai mult...

Leo spunea...

Chiar în centrul lui..............

M spunea...

După o discuție cu alți rezerviști am ajuns la concluzia că o să tratăm alegerile cu dezinteres. Nu vom vota nici cu Johannis nici cu Dăncilă.

Dăncilă este exclus din cauză de Olguța. Câtă vreme Olguța e în PSD exclus votăm cu ei. Nu neapărat din cauza înghețării pensiilor și a legii salarizării ci mai ales din cauza jignirilor spuse de cățeaua de Craiova! 😁

Cu Johannis este exclus. Nu numai că nu și-a îndeplinit funcția de Comandant ci a atacat militarii, a jignit oamenii în uniformă și suntem convinși că a vândut tot ce mai era de dat din țara asta.

PNL va modifica legea pensiilor militare, unii vor câștiga dar cei mai mulți vor pierde. Să fie clar: bugetul de pensii militare nu va crește. Chiar dacă unii cred că vor creste pensiile mici se înșală. O să trăim și o să vedem. Ce e bine e că am aflat că ai dreptul să ataci instituțiile publice și că asta e legal și chiar "european". 😁 Cum jandarmii îl înjură pe Johannis pe toate vocile o să fie interesant un miting cu scopul de a devasta.... Cotroceniul, sa zicem! 😁

M spunea...

Johannis nu apare nicăieri din mai multe motive :
1. Cercul a fost inventat de Ciuma Roșie
2. Ce se face dacă îl întreabă cercul ceva!!?
3. Lui Carmen nu îi plac cercurile și fără ea, în fustiță arătându-și genunchii osoși, Johannis nu merge!
4. Aria respectivă nu i-a fost retrocedată deși avea acte că e moștenitorul lui Pitagora! 😁

M spunea...

"Am un mesaj pentru cei nehotărâţi. Dragi români, vă cer încrederea şi votul pentru un mandat de muncă. Zi de zi, oră cu oră, am arătat că nu îmi este frică de muncă şi că nu fug de responsabilităţi. Tinerilor le cer să îmi dea o şansă şi să vină alături şi să construim un viitor mai bun pentru România şi români. Medicilor le promit că le voi rămâne aproape, la fel şi profesorilor. Voi sprijini reforma pentru aceste două domenii importante. Pensionarilor le spun că sunt un om care le-a susţinut mereu drepturile şi a susţinut creşterea pensiilor pentru un trai decent. Pentru femei şi mame, am fost mereu alături de ele. Sunt de-a lor şi le înţeleg, ştiu ce înseamnă să fii femeie. Pe antreprenorii români îi voi sprijini să fie unul dintre motoarele ţării şi îi voi sprijini să ajungă pe pieţele internaţionale", a declarat Viorica Dăncilă.

DA, DĂNCILĂ, ȘTIM, PRIORITARE SUNT SĂNĂTATEA ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTUL. ȘI STUDENȚII. ȘI PENSIONARII TOȚI, MAI PUȚIN CEI MILITARI.
ĂIA SE TE VOTEZE! VOI AȚI PUS SOLDELE LA BAZA PIRAMIDEI SALARIALE ȘI AȚI ÎNGHEȚAT PENSIILE MILITARE.
PNL O SĂ TAIE PENSII ȘI SALARII DAR MĂCAR NU O SĂ AȘTEPTE VOTURILE NOASTRE!

Neacsu spunea...

Domnule Dogaru, respectivul proiect este " opera" celui langa care v-ati produs pe scena ( sau sceneta?) de pe data de 25 Octombrie, din Piata Victoriei, domnul general Gropan. Dumnevoastra nu va informati unul pe altul cu proiectele,ca vad ca scoateti amandoi proiecte la foc automat pe care le discutati cu Viorica, acuma dupa ce i-a murit purceaua. Pana acuma ce ati facut? Deci nu mai dati vina pe altii, pisica moarta e in gradina proprie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M, ca bine mai ziseși, frate camarad, catre megieși! Cat va fi Lola Fiola in PSD floare, n-am sa merg eu la votare, c-a lovit criminal in penziile militare! Pam-pam!

Cezar spunea...

M...cateodat pari om ..destept
La final insa..demonstrexi ca esti prrrost rau
Auzi...nu votam din cauza ca l.a suparat pe el ..Olguta
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leon spunea...

@M, cam egoist privim lucrurile..!
Daca pensiile militare nete in 3 ani de zile au fost majorate numai cu 15-20%, faptul ca sotiilor noastre, acest guvern PSD le-a marit pensiile cu 45%, nu-i asa ca nu mai conteaza deloc ?
Aceste venituri nu sunt folosite in comun, sau avem fiecare "pusculita" proprie..?

kostas spunea...

Eu propun ca cineva sa faca sesizare la CCR si sa hotarasca CCR care este aria cercului.Pun pariu ca CCR ii da dreptate lui Dancila.

Leon spunea...

Radu Tudor, de cand este preferatul lui Iohannis, in aceasta seara la A 3, a incercat o manipulare (electorala) calculand el niste informatii pe surse din partea unor case de sondaje, ca Iohannis ar avea asigurate 60% din voturile romanilor, iar Dancila 40%..!
Daca-mi aduce cineva cel putin 3 argumente solide in favoarea lui Iohannis, duminica il votez si eu !

Neacsu spunea...

Sa nu imi spui ca ai auzit si talica de analiza situatiei Mircica, ca iau foarfeca si ma impusc.

bassil spunea...

Răspuns CCR.
Aria cercului este egală cu pipixr la patrat.Formula se aplica deandata.

M spunea...

Nu, fraiere, tu poți să votezi cu cine vrei! Eu doar v-am comunicat concluzia la care am ajuns noi.
Știu că pentru tine concepte ca onoare, camaraderie nu există.
Dar nu am scris pentru tine. Cezarică, ți-am mai spus : ești tare prost, dar asta e de acceptat, ești și îndoctrinat și plin de ură, iar asta este inacceptabil.

bassil spunea...

Referitor la Dogaru,daca PSD pierde Dogaru nu mai primește ce i s-a promis.Nu va mai avea obiectul muncii.

M spunea...

Acu' să mă bucur că au studenții călătorii gratuite?

Cu pensia soției nu m-ai nimerit. Aș spune eu mai multe dar probabil Cezarică s-ar bucura în ura lui dementă și nu vreau. Deci...

M spunea...

Ce e mișto e ca pe mine ma avantajează pensia contributivă dat pe mulți dintre fanii PNL tare îmi e că nu! 😁
Decât proiectul "comisiei" mai bine contributivă.

ifrim spunea...

Cu tanti Veorica prezident si vipera rosie consilier prezidential pe probleme de aparare si siguranta nationala ne doare la basca!

Gigi spunea...

Bine punctat!
Cine?Cum cine,cea care nu iubește coloneii!?
Dar.....vom vedea!

Gigi spunea...

Asta și facem!Analizăm militărește!
Mai sunt două nopți,si cum se spune că noaptea este cel mai bun sfetnic...vom vedea!
Cum a zis și d-na cu părul de foc:văd ei,d.nii colonei în toamnă,cum este toamnă,încă,vom vedea!!!

Niky spunea...

Asa este,e tardiv acum! Sa fie tot abureala marca F&M? E cel mai probabil, ar fi facut-o până acum, au avut destul timp!

Neacsu spunea...

Dogaru e un istoric. Ca istoric el se raporteaza la Istorie. Cat a fost PSD-ul la putere, organiza proteste preventive la guvern. Acuma ca PSD a devenit Istorie, Dogaru s-a indragostit de ei. Nu ca nu e pe craca lui.

hankook spunea...

Tara de kakat cu locuitori pe masura..stiti ce este tragicomic ? Aproape toti astia batuti cu plua in tampla, agresivi verbal si uneori chiar si fizic, sunt fara studii inalte , lucreaza pe salariu minim la patron sau sunt pierde-vara si se ghideaza dupa sloganuri tip nutret pentru cretini..ei formeaza masa de manevra a nenorocitilor asa zisi de dreapta care abia asteapta sa nimiceasca ce a mai ramas din tara...nu zic ca ceilalti sunt mai buni, dar au dat subventii pentru agricultura, au refacut reteaua de irigatii, au marit salarii si pensii, etc. Nivelul de trai a crescut si asta nu o poate nega nimeni....sa vedeti jale , imediat dupa ziua de duminica....sa nu ziceti ca nu v-am spus ! Blamam, pe buna dreptate, PSD-ul, ca ne-a hacuit Legea 223, dar eu va intreb: crede cineva ca nivelul nostru de trai se va imbunatati cu PNL-ul la putere si Werner presedinte ? Eu nu am nici cea mai mica speranta, mai ales ca in PNL sunt aproape toti pdl-istii ! Concluzia: va fi vai de plua noastra si nu numai !

Huhu Rezea spunea...

E de coma proiectul de ordonantă care a fost lansat diversionist. Preia art. 109 din Legea 223 în forma greșită promulgata de Iohannis, cu recalcularea la valorile avute la data trecerii în rezervă, nu la data recalculării.
@Marine
Ai sa vezi duminica la vot cât de actual și nu istorie este PSD. Cum sa dispară un partid social democrat când mai bine de jumătate din populație este săracă?

BONIFATIE spunea...

Să stăm strâmb și să judecăm drept.
Să tragem aer în piept… dacă nu am fost deja noi trași în piept.
Grea-i judecata… cu „parafa”. Parcă pe vremuri era mai simplu.
Ne-am reamintit formula cu aria cercului dar n-o mai știm pe cea a pătratului sau a altor figuri geometrice cu patru la(ă)turi (politice). Dați pe Google!
Pentru câte (nu) ne-au făcut/rezolvat cu pensiile militare, și nu numai, înclin să-i votez pe amândoi.
Nici votul negativ nu mai este satisfăcător.
A naibii dilemă.
Să alegi între patriotism și trădare, între inteligență și inocență, între doct și semidoct, între dragoste și ură, între război și pace (fără Lev Tolstoi) și să le așezi pe toate, într-o ordine anume, în stânga și în dreapta, pe talerele unui cântar fabricat la „Balanța” Sibiu (o mai exista fabrica?). Asta da rezolvare.
Noaptea e un sfetnic bun. Oare chiar o fi?!
Noapte bună tuturor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hei! Se aude?! Lasati ciorovaiala si iesiti toti la vot, daca aveti onoare si sange ij instalatie, ca nu suntem copii! Votati cu cine ati vota, dupa constiinta, dar musai este sa iesiti la vot si sa votati cu cineva, pentru ca ne obliga statutul de rezervisti militari si morala crestina, si pentru ca trebuie sa avem totusi un rege sau ragina peste Regat! La naiba ca iar trebuie sa votam din doua rele unul mai putin rau, dar am s-o fac constiincios!

Gigi spunea...

O doare la bască pe d.na candidat la președintia ROU!
Are de partea d-ei pe cei din adm.locală și ceilalți bugetari(cărora le-au făcut salarii de NabABI),plus cei 5 mil.de pensionari.
Totuși,nu uit niciodata,că în 2010,unii,acum vopsiți,au tăiat salariile,nu cu 25%,ci cu 35%.
Iar cei ce i-au succedat la putere,au înghețat pensiile,după ce ceilalți le tăiaseră salariile.
Pe cine să votez? Pe răul cel mai mic? Ba!

Negritoiu spunea...

Leon.
De unde ai scos procentele privind majorarea pensiilor militare nete cu 15-20% in ultimii 3 ani? Ai uitat(sau treci cu vederea) ca ne-a furat indexarea pt.anul 2016? Ai uitat de recalculari si actualizari care au dus la scaderea cuantumului calculat al pensiei? Este adevarat ca a crescut cuantumul in plata dar aici este o alta jmecherie pe care o s-o simtim la o eventuala marire a pensiilor. Sotiei tale i-a crescut pensia cu 45% ? Hai sa nu mai umblam cu abureli!
Sigur,cand dam votul cuiva trebuie sa analizam ce a facut bun pentru toti romanii-civili sau militari.Sa lasam pe fiecare sa aprecieze meritele candidatilor si sa voteze cum le dicteaza constiinta!

Sorina spunea...

Pana acum viorica nu a stiut ca ar fi putut ea sa dea o.odonanta devurgenta chiar cu o zi inainte sa ii pice guvernul dar stai asa cavin parlamemtarele.

Sorina spunea...

Cel.putin ss o fi dat o.dat sa vada ei cca vin psrlamentatele toti sant niste mincinosi

CEZAR spunea...

" De ce sa votezi un neamt in loc sa votezi o romanca?"

CEZAR spunea...

M---mare de tipar
Esti prrrrost rau ..dar rauuu ..de tot...
Pentru tine conteaza DOAR PUNGA SI BURDIHANUL TAU...!!
Si ce sa vezi ...te supara ca toti ceilalti inclusiv eu ..nu topaim de fericire ca TE_AI ARANJAT TU..CA TI-AI TRAS SI AIA SI AIA..
Cat esti de mic in toata GOMOSENIA TA.,.! Tremuri ca o piftie rancezita sa nu-ti barbiereasca ..OSKARUL sau sporurile cu nemiluita pe care ai reusit -cum numai tu sti-sa ti le tragi ..
NB
VOTEZ VEOOOOOOO...ROMANCUTA NOASTRA !!
Daca ai demnitate si onoare in exces asa cum clamezi pe aici AI SI UN PIC DE CURAJ si descopera-ti fata !
Sa stim si noi CINE ESTI CU ADEVARAT ..CE AI FACUT PENTRU ARMATA..
POATE NE INCLINAM.....si scoatem palaria...NIKE...hi..hi..hi..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am motivat in cealalta postare de pe blog de ce NU voi vota cu Klownul arogant, infatuat, indiferent, anti roman, fara bun simt, fara empatie,fara Dumnezeu, vandut masonilor si fortelor intunericului, un papusar de doi bani, sorosist, increzut si gretos si care a dezbinat dramatic Romania si pe romani! Dau pariu pe ce doriti Dv ca asta are ordin sa scoata Ardealul si Banatul din sfera Romaniei, s-o tranforme intr-o noua Yugoslavie, si mare lucru sa nu instige si la un razboi fraticid, atata ura ce zace in el, dar se foloseste de toata prostimea si tradatorii Romaniei sa-si atinga scopurile criminale si murdare de vanzator de Patrie! Mai bine votez cu Veoreaua decat cu beleaua! Doi bani n-a dat pe militari, desi a primit de la rezervisti zeci de mii de petitii, si nu a intervenit in tot jegul si crimele de la pensiile militare, vazandu-se ce calau de suflete este! NU VOTEZ CU UN ASTFEL DE NEOM, DEZBINATOR SI AROGANT, NICI DACA AS FI AMENINTAT CU MOARTEA! NU MERITA!

Leon spunea...

Voteaza linistit @Ifrim ,..am vorbit eu cu Olguta si mi-a promis ca nu merge la Cotroceni, revine la Primaria Craiova..!

Leon spunea...

Media pensiei publice la nivel naţional era în octombrie 2019 de 1.371 lei, existând un total de 4.668.080 beneficiari, potrivit datelor publicate de Inspecţia Casa Naţională de Pensii Publice.

Leon spunea...

@Negritoiu,
Am cuponul meu de pensie militara in mana si este asa cum am spus mai sus; fata de luna decembrie 2016, PENSIA BRUTA a crescut cu 6,6% in acest an, dar PENSIA NETA are o crestere de 19,3%..!
Valoarea punctului de pensie la civili a crescut de la 871 lei in 2016 la 1265 lei in septembrie 2019, adica ..45%..!
De curiozitate, cauta cuponul din dec.2016 si compara-l cu cel din aceasta luna si vezi ce procent ai obtinut..!

Leon spunea...

"Antena 3 a anunțat vineri, citând surse din interiorul guvernului, că PNL pregătește pentru săptămâna viitoare o înghețare a salariului minim, cel puțin pentru anumite categorii de salariați.

Astfel, este vorba despre salariul minim din sectorul construcțiilor, care ar urma să rămână la valoarea de 3.000 de lei, așa cum a fost stabilit pentru anul trecut, de către guvernul PSD.

Mai mult decât atât, 350.000 de persoane ar urma să fie afectate de înghețarea salariului minim pentru angajații cu studii superioare, anunță sursa citată.

Premierul Ludovic Orban este cel care nu mai dorește un salariu minim diferențiat, în funcție de nivelul studiilor. Iar creşterea prognozată de Guvernul Orban pentru salariul minim, pentru cei cu studii medii, înseamnă aproximativ 83 de lei net, respectiv puţin peste 100 de lei brut".

BONIFATIE spunea...



Primul sfetnic bun a trecut.
La noi este soare, pe cer nu pe gard.
Mai avem de gândit o noapte... și apoi la urnă (nu puteau găsi un alt cuvânt, urna parcă ar fi funerară). Să fie oare „cenușă în vânt” sau în urnă?! Vorba cântecului: „Dust in the Wind”.
Dacă d-l HUHU vrea, putem să rămânem melancolici, înainte și după votare. https://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ

Leo spunea...

Mult, foarte mult 40%.
Va fi mai MAX. 20% , după cât a putut face de râs ROMÂNIA + eșecul ONU + MCV-ul + inflaţia record + criminalitatea de tip CARACAL , etc, etc..............

Leo spunea...

Votează Flavius cu OUG 59 şi 114.......

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Inca o data dovedesti cat de irational si rautacios esti ca indoctrinat al ciumei galbene.
mai găseste tu o tara din UE care a crescut veniturile cu 40% si cresterea economica din ultimii trei ani.
Incompetenti ca ai lui Iohannis nici in 10 ani nu pot avea asemenea performante.
Nu PSD a făcut România de rusine ci iresponsabila propaganda a lui Iohannis, cu sprijnul SIE, a adus imense deservicii Romaniei.
S-a umplut de ridicol Orban la Zagreb cu orbengleza lui si mai ales cu prostiile pe care le-a spus , spre uluirea si a asistenţei populiste.
Să spui ca ai dat jos un guvern, nu în interesul românilor, ci al popularilor europeni seamăna a traqdare cu amestec străin în treburile interne ale României.

Leo spunea...

Iartă Maestre acest delict de opinie.
Vom vedea măine la ora 21 , cât de irațional este el.
SUS ROMÂNIA LIBERĂ !

Huhu Rezea spunea...

Leonard
Eu nu sunt atat de iraţional încât să imi fac iluzii că Dancilă are prea mari şanse să câştige după greşelile pe care le-a făcut anul acesta, cea mai gravă fiind neacceptarea candidaturii lui Tăriceanu, după refuzul de a părăsi guvernarea in luna mai. Dacă pleca atunci, Iohannis nici nu mai avea curajul să candideze.
De aceea nici nu as fi votat-o pe Dancilă în primul tur, dacă mă prezentam la vot.
Remanenţa diabolizării PSD de către o maşină de propagandă infernală, căreia i-au căzut pradă categorii sociale care nu au avut de suferit din cauza PSD, va dura încă 4-5 luni după intrarea in pâine a guvernării de dreapta.
Cei care mâine il vor valida pe Iohannis vor valida si sloganul liberalilor de desfiintare a PSD.
Doctrina liberală este dură cu cei săraci.
Cât timp sunt săraci, este nevoie de politici sociale în orice ţară, nu numai în România.
Ar trebui ca şi PSD să devină surd, să nu auda vaietele care nu vor întârzia să cuprindă spaţiul public peste 2-3 luni.

Leon spunea...

"Ratele sărăciei și inegalității se mențin foarte ridicate în România, care trăieste în continuare un paradox al inegalității sociale și al sărăciei, deși creșterea economică a țării se menține peste media Uniunii Europene.
Conform ediției din 2019 a Semestrului European, unul din trei români este expus în continuare riscului de sărăcie și excluziune socială.
România are cea mai mare rată de sărăcie a persoanelor încadrate în muncă din UE (17,4%)".

Iulian Mareș spunea...

Mai și zâmbiți:

https://www.facebook.com/409653412535960/posts/1198103207024306/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Leo spunea...

Eu nu pot uita , cum acest F&M , chiar din 01.07.2017 prin legea 153 , și-a mărit considerabil salariile sărind direct în 2022 pt. parlamentari , miniștri , demnitari de toate culorile tocmai cei care aveau destul mai ales la cât au făcut pt. RO , în timp ce cu veselie dădea Art. VII din oug 59 și Art. 84 din OUG 114 , iar de atunci numai a mimat că fac consilii , comisii , etc.......
Fi OPTIMIST dragă MAESTRE că nu are cum să fie mai rău. Eu așa simt și de aceea sunt vesel ca un școlar în vacanță.
SUS ROMÂNIA EUROPEANĂ !

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ai dovedit ca ai simțul cam slab în politica
Nu uita cuvintele de ordine ale liberalilor pe care le vom auzi de săptămâna viitoare:
-recalcularea și plafonarea pensiilor militare și a celor pentru magistrati
-desființarea celorlalte pensii speciale

Stelian P. spunea...

@Huhu
Si care ar fi problema ? Recalculare inseamna obligatoriu scadere ? Si daca raspunsul e DA se va face scadere la toti pensionarii militari ? Ce formula de calcul se va aplica ? O cunoasteti sau faceti propaganda ? Sa fim seriosi. Plafonare ? Dar pina acuma cum s-a numit chestia asta ? De 3 ani ne cresc pesedistii pensiile de nu mai stiu la ce banca sa-mi fac cont. Cu ce ma afecteaza pe mine desfiintarea celorlalte pensii speciale ? Pe cine vreti sa speriati dvs. pe cei care intra in rata de saracie, adica pe noi ?

brenda spunea...

DLE H , DACA RAMANE CRETINUL LA COTROCENII,PSD VA TOCA MARUNT acest nenorocit de guvern o sa vedeti

Huhu Rezea spunea...

" Stelian
Am văzut astă seară unul deştept la Rtv, care l-a tamponat pe mierloiul de Pelican cu deciziile CCR... care spun că poate fi micşorată partea necontributivă a pensiilor.
De aceea insist, dar nimeni nu reacţionează, ca pensiile militare să fie calculate după acelaşi mod cu pensiile magistraţilor, pentru a avea în ele şi o parte contributivă protejată de hachiţele guvernanţilor.
Din punctul meu de vedere, nicio pensie nu ar trebui să fie mai mare decăt valoarea a 5 puncte de pensie.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sunt de acord cu dvs. Sper ca de luni incolo sa va axati strict pe problematica pensiilor militare (unde sunteti doctor) si sa eliminati propaganda de partid de orice culoare. Explicati-le oamenilor ca pensiile speciale nu ne dau garantia unei batrineti decente ci ne mentin legati in lesa guvernantilor, oricare ar fi ei. Multi dintre colegii nostri au ramas blocati in ideea ca statul condus de un singur partid le da siguranta zilei de miine asa ca voteaza cu oricine promite mai mult si mai frumos. Argumentul suprem cu care isi sapa singuri groapa e ca avem DREPTURI de pe vremea lui CUZA (colonel si el cu interese specifice) drepturi care sunt batute in cuie. Unii aflati la un pahar de vorba se comporta ca niste curcani umflati in pene laudindu-se ca ei sunt SPECIALI (ce-mi placea mie in comunism termenul asta imprumutat de la rusi. Va mai amintiti de magazinele speciale in care intrau unii pe furis si ieseau plini de mindrie cu 10 oua si 1/2 kg. de unt aruncat intr-o hirtie de ambalaj ? Va mai amintiti de hotelurile si restaurantele de partid in care intrau doar SPECIALII ?). Vor in continuare sa fie SPECIALI si sa tremure de spaima la orice alegeri ca o sa-si piarda titlul de noblete. Ajutati-i sa nu dea definitiv in mintea copiilor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Inebuneste Cezar! ;))

Iulian Mareș spunea...

Huhu, dacă toți, cf legii din 2011, au plătit personalizat pt pensie contributivă, însă se ia așa și perioada anterioară, la militari, că și la ceilalți plătea angajatorul și ulterior lui 2011 individul!
Nu vad care este diferența între pensionarul civil și cel militar? Ah, că statul a venit și cu ceva pe lângă partea contributivă, asta-i că recunoaștere pt viața dedicata unei meserii in care multi au dorit și puțini au fost aleși!

M spunea...

Clampaniti aiurea ca ne taie astia pensiile! Nu le taie!

Cursul valutar creste si o sa va luati 5 paini cu pensiile actuale, asa netaiate!

M spunea...

Statistica matematica elementara: ca sa cresti jumatatea inferioara a pensiilor trebuie sa tai jumatea superioara a pensiilor. Deci tai 50% din pensii ca sa cresti 50%. Da, sunt unii cu pensii mari dar sunt putini iar cei cu pensii mici "e" multi. Sa zicem ca tai COMPLET cele 10 pensii de 20.000 de lei si imparti banii la cei 100.000 de pensionari. Fiecare ia cate 2 lei. Clar?

O a doua varianta ar fi sa maresti anvelopa pensiilor, le ingheti pe cele mari iar cresterea se duce doar la cele mici. Marirea anvelopei insa iti ridica propriul electorat indoctrinat ani de zile cu "nedreptatea pensiilor speciale".

Leon spunea...

@M, pai nu noi spunem asta !
O spune cel care conduce Guvernul "Nivelul deficitului bugetar rămas de la guvernarea anterioară ”va crea nişte constrângeri extrem de mari” în 2020, a afirmat premierul Ludovic Orban vineri seară, la Piteşti, în cadrul unei întâlniri cu membrii organizaţiei PNL Argeş.

“Pur şi simplu acest deficit bugetar este creat doar de tipul de politică clientelară pe care ei l-au generat şi de modul de sifonare a banilor publici pe care l-au promovat. Evident că acest deficit bugetar va exista şi ne va crea nişte constrângeri extrem de mari în anul viitor, pentru că e clar că în anul viitor va trebui să strângem cureaua. În anul viitor nu ne putem permite să acceptăm un deficit aşa cum ni l-au lăsat ei, va trebui să reducem deficitul bugetar iar în paralel (…) va trebui să asigurăm şi resurse financiare pentru susţinerea investiţiilor publice, care vor fi prioritare”, a spus Orban.

Iulian Mareș spunea...

M,
Afirmativ! Afectați și cei cu pensii de stă cât și cei cu contributive! O frază care a reușit să demoleze o întreagă propaganda mascate, prezentată mai sus, de cineva f infirmat, din miezul PNL!
Am auzit că simpatizanții Iohanului au condiții mai bune pt împrumuturi la bănci nemțești și austriece, dar cu parolă:
Parola: puteți să-mi dați un împrumut pt a 6-a casă?
Răspuns: Nu, pt că o primiți moca de la RAPPS!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Optimistul spune: Ba se poate și mai rău!
Așteaptă și tu finalizarea alegerilor și vom rade sau nu? 😂😈😭

M spunea...

@Mares 😁😁😁

Iulian Mareș spunea...

Scuze..pt unele greșeli tipo, tastam din mers

Iulian Mareș spunea...

Și mata pui suflet la prostiile lui Orban? Asta e mai beat decât Kioru!

Gigi spunea...

Foarte edificatoare foto ce preced art.Excelentă paralela făcută!

M spunea...

@Leon
A fost o ironie, dar oarecum bazată pe o situație posibilă.

Se zice că vizita lui Orban la BNR a vizat o promisiune din partea lui Isărescu că euro nu va ajunge la 5 lei înainte de turul 2. Pentru asta BNR a cheltuit aproape un miliard de euro. Împrumutați! 😁 Dacă e să preiau propaganda PNL, acești bani vor fi plătiți de copiii noștri!!!!