Un produs Blogger.

joi, noiembrie 28, 2019

Se zvoneşte că asta ar fi Ordonanţa lui Orban de modificarea a L 223/2015

180 comments
Ieri s-a transmis unor asociaţii de rezervişti intenţia Guvernului Orban de a emite rapid o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii pensiilor militare, ordonanţă care ar purta numele de ordonanţă de corelare a pensiiilor militare.
Conform unor drafturi care circulă pe net, recalcularea ar fi de la 01 01 2022 iar actualizarea permanentă de la 01 01 2023.
In privinţa indexării reglementate de art. 59 din L 22372015, ordonanţa elimină prevederile introduse în lege prin OUG 59/2017 şi OUG nr. 114/2018 
La actualizarea din anul 2023 se introduce parametrul de cuantum de referinţă prevăzut în Anexa 2, care reprezintă nivelul minim al pensiei militare pentru o vechime în serviciu de 25 ani, la care vor fi ridicate toate pensiile care prin recalculare sau actualizare sunt mai mici.
Procedura de recalculare este stabilită aproape în întregime prin Ordinul comun emis de juriştii şi finanţiştii din instituţiile de apărare. Cu alte cuvinte, Legiuitorul acceptă să fie exclus.
Pentru câteva mii de pensionari militari, doar urmaşii lor vor mai prinde recalcularea şi actualizarea.





180 de comentarii:

maiag spunea...

lungeste doamne boala,sa prinda bosorogii de azi macar prima pensie.calculul este facut perfid,au calculat citi din pensionarii de azi mai prind aceasta recalculare,si influenta asupra bugetului e redusa substantial,vrajeala si bascalie,pina atunci vine alt guvern,alteminciuni,raelitatea este ca iar ne au pacalit,toate comisiile astea de negociere sunt niste botanisti,politistii nu se baga ca ei au pensii maimari cu 5o la suta decit apevistii ceausisti,asa sa ne ajute cel de sus,arzai ar focu

Alexandru spunea...

Bravo domnule, acestai adevărul!

Unknown spunea...

- articolele 110 si respectiv 110 ind. 1 nu oferă avantaje previzibile, deoarece recalcularea se va realiza in functie de prevederile legale privind salarizarea , aplicabile la data de 01.01.2022.
Ori ce legislatie va fi atunci ( 01.01.2022) in ceea ce priveste salarizarea activilor sunt incerte acum.

kostas spunea...

Anexa 2 cand o vedem?

Iosif spunea...

D-le H,
Exact. Anexa 2 cand o vedem? Este cu aplicare imediata?
Va multumesc pentru promtitudinea de a pune pe rol un subiect de mare interes pentru rezervisti.
Care este mersul ordonantei in timp?

Cu multumiri,

Iosif spunea...

Dupa parerea mea, in mod normal, nu ar putea fi mai proasta decat cea de care am beneficiat noi in trecut.

Cu stima,

Viorel spunea...

Viorel
Oare nu ar fi bine să ne înființăm un partid al nostru din toate structurile de pensionari, sprijiniți de confrații noștri activi, de familie, rude, etc. și la care poate adreră parte din pensionarii civili din România. Asta este ordonanță ?, sau primul pas spre debarcare la locale și parlamentare.

Unknown spunea...

Toti se pisa pe rezerviștii lași cu boltă !

kostas spunea...

Oricum, este mai buna decat proiectul lui Les, care ne abureste cu coeficienti de corectie, diferiti, pusi din burta, unii chiar cu coeficient 1 adica nimic si cu termenul ala de recalculare,nesimtit, pana la 31 dec. 2024. Acum sa vedem si anexa 2, care va fi nivelul minim al pensiei in 2020, in functie de grad si functie, daca va mai fi limitata la net, daca in modul de calcul va porni de la 80% sau tot de la 65% ca acum. Vad ca nu se spune nimic despre chestiile astea. Si mare minune sa nu cumva sa se aprobe mizeria lui Les din Parlament, ca o sa asteptam pana or sa ni se lungesca urechile pana cel mai devreme 2025.

Leo spunea...

Nu este rea ordonanţa , dar intervine un non sens care îmi treyeşte dubii.
Cum adică , este ordonanţă de urgenţă care are caracterul că nu suportă amânare fiind o situație de criză , iar tu o aplici peste 2 ani. Atunci nu mai este ordonanță DE URGENȚĂ. Nu miroase a bine din acest pdv.

Gheorghita spunea...

Unde este Urgenta,daca recalcularea incepe in 2022? E cumva an lipsit de alegeri? E loc si timp de o noua lege ca pe actuala 223 au ciuntit-o,ciopartit-o,modificat-o,batjocorit-o de ti-e mila si jena s-o mai vezi(consulti).

Unknown spunea...

Calculul este pe venitul brut sau pe venitul net ?

Unknown spunea...

Sau eliminarea prevederilor OUG nr. 114/2018 inseamna ca se revine la art 28 cum era initial ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maciuci, maciuci, maciuci si bastoane sa le lustruiasca Organ si slugile cu osanale! Singura greseala este ca nu se aplica din 3030 sau 2040, atunci chiar sa nu mai fie nici unul dintre noi in viata! Cei care ati votat cu spanzuratul, stergeti-va cu el la bot! De acum inclo o sa apara marile razuiri liberale la pensiile militare, cand o sa apara si formulele de calcul in care....ramane cum s-a stabilit, s-o tinem in mana de Malineanu! Traiasca Organul si spanzuratul care au venit cu mintitul, inselatul si furatul!

maiag spunea...

nu e cazul sa fabricati stiri false sa amarati bietii pensionari acum in prag de sarbatori,oricum nici p..s..d eul nu a rezolvat problema si nici astia nuo vor face,menestrelul ciuca,nu va face nimic,nu vedeti ca nu scoate capul?nu e bataie de joc sa spui ca peste 3 ani faci asta?pina atunci se mai nasc 5 partide,vin alti oameni,de ce nu se vorbeste direct si deskis?nennea daogaru,marele istoric nu mai zice nimic deoarece nu mai platesc fraerii cotizatia,acum face pe polticianul si nu ma surprinde sa l vad candidat pe undeva pe la locale,sa ne rugam sa fim sanatosi,ca avere nu mai facem acuma,la femei nu maimergem,de bautira si tutun ne am lasat,sa ne ajute picioarele sa mai vedem cum creste iarba si sa ascultam cirioitul pasarilor ca ciripitul politrucilor nu mai ajuta la nimi,nu mai traiti din minciuni si vise,lasati balacareala si mistocareala ca nu e nici macar de calitate,e grobiana,dar vorba unui comandant de regiment,moldovean,,,daca va e foame,,,mincati va intre voi,,,pofta buna

Andy Boldur spunea...

Pana in 2022 sau 2023 or sa emita o multime de alte OG-uri care o vor anula pe asta. Nu va pare cunoscuta manevra? Asta e vrajeala.

Negritoiu spunea...

O NEBUNIE...,
1.De ce Ordonanta de urgenta daca recalcularea se va face incepand abia cu 01.01 2022 iar actualizarea incepand cu 01.01.2023?
2.De ce,daca la cei care nu au realizat o vechime de serviciu de 25 de ani se scade cate 1% pentru fiecare an lipsa, la cei care au depasit acest termen nu se adauga cate un an in plus? Ce se intampla cu cei pensionati medical sau cu cei disponibilizati? Valoarea de referinta se stabileste pt.o vechime intregala.
3.Incepand de cand se adauga sporul pentru contributia la ,,Fondul pentru ......,,?
4.Art.60-(1) Este necesar sa se inlocuiasca ,,si,, cu ,,sau,, Este putin probabil sa se majoreze in acelasi an atat solda de grad cat si cea de functie!
5.-Cum ramane cu baza de calcul si cu plafonul de 85% ?
6.-De ce nu se prezinta Anexa 2 si Procedura de recalculare, care in mod normal ar trebui sa insoteasca ordonanta?
O parere personala:Daca aceasta actiune incepe in 2022(respectiv)2023 si va dura pana la finalizare cel putin doi ani,era bine sa se aplice pana atunci coeficientii de corectie propusi de Les.
Are dreptate Maiag: totul este o vrajeala si o bascalie!

Liviu PO spunea...

Urgenta este adoptarea pensiei minime pentru fiecare grad...

brenda spunea...

o prostie o sa vina iar cu mizerie

brenda spunea...

o prostie o sa vina iar cu mizerie

Liviu PO spunea...

Se modifica art.60,cel cu net-ul...

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Dacă citeai cu atenţie ordonanţa, sau numai ce am spus eu în topic, nu mai puneai această întrebare.
Cum să nu aibă urgenţă eliminarea cuantumului net pentru cei(gulere albe) care vor ieşi la pensie după data intrării în vigoare a ordonanţei.
Ordonanţa trebuie dată rapid ca să beneficieze de ia şi domnul Ciucă, potrivit articolului 65 din lege.

M spunea...

@maiag
"politistii nu se baga ca ei au pensii mai mari cu 5o la suta decit apevistii ceausisti,asa sa ne ajute cel de sus, arzai ar focu"

Comentariu matematic! Daca ar avea pensii mai mari cu 50% atunci si media pensiilor ar fi mai mare cu 50%. Nu este!
Media pensiilor la MAI este usor mai mare decat la MApN si pentru ca ei nu au SGP. Acelasi lucru se vede si la servicii.

Comentariu personal: desi am injurat deseori (si pe acest forum) activitatea sindicatelor politailor ei reprezinta o voce care se aude in apararea IN PRIMUL RAND A ACTIVILOR (militarii activi fiind reprezentati de politrucii partidului vremelnic la guvernare)

Leo spunea...

SUPER MAESTRE!
Atunci s-o dea noaptea , și s-o țină măcar o zi in vigoare ca să-și producă efectele și pt. noi.

antijeg spunea...

Totul se invarte in jurul Legii salarizarii unitare.Va inteleg nerabdarea dar oricum e mai bine decat tampenia lui Les.Mai bine mai tarziu decat niciodata si numai amestecati politica.

VMarian spunea...

Potrivit prevederilor acestei "ordonanțe" in ianuarie (?) 2020 pensiile se vor indexa cu procentul privind inflația din anul 2019 si se va acorda sporul pentru pensia suplimentara. In ce privește procentul pentru inflația de 4.6 corespunzător anului 2018 ... putem sa ne luam rămas bun de la el - fiind abrogat de acest act normativ.

Huhu Rezea spunea...

Greşeşti!
Rata inflaţiei cunoscute la 01 01 2020 este rata din 2018.

brenda spunea...

unde este publîcata poate este o minciuna

Liviu PO spunea...

@huhu
Din prevederile art.60,al.(2)si (3) ,putem intelege ca toti cei care vor avea pensia mai mica decat cuantumul de referinta,pensiile fiind deja recalculate si actualizate pentru toti dintre noi,vor avea pensiile egale cu aceste cuantumuri din momentul publicarii ordonanatei in MO ?

brenda spunea...

anexa2?

Viorel spunea...

Viorel
Domnule Leonard, aveți dreptate, vă susțin, să o dea noaptea, s-o țină nu o zi chiar două să putem beneficia și noi, dar începând cu a treia zi să-i spună domnului Ciucă și celor ce au găndit-o că pentru ei este valabilă expresia: „Altă întrebare, altă întrebare”, tradus pe românește pentru voi „Altă dată, altă dată” pentru că noi ne așteptăm drepturile din 2011 încoace.

Neacsu spunea...

Nu stiu de unde e aceasta varianta, poate Huhu ne poate spune. Daca acest proiect, a fost dat asociatiilor zilele astea, spre studiu, sau spre.. " avizare" ca sa fie guleratii acoperiti, inseamna ca guleratii din DFC si CPS au mai punctat odata, pentru ca acest proiect este mai prost decat cel cu care au plecat acasa pe data de 15. In primul rand lungeste boala pana in 2022, adica da, dar pana sa dea, o sa ia de cateva ori si cand va fi sa dea, vor urma prorogari, in vechiul stil. In al doilea rand , nu este clarifivcat in ce baza, pe ce principii si cum se ca determina acel cuantum de referinta. In al treilea rand, cum mai remarca cineva, cine imi poate spune care va fi solda in 2022 si daca nu cumva veniturile militarilor vor creste prin alte infinerii financiare ala Oprea si nu cum e normal, prin cresterea indicelui de salarizare? In al patrulea rand daca ordonanta se va da inainte de 32 decembrie si se grabeste, adio indexare de 4,6 %, caci indevarea cuvenita ar fi cea corespunzatoare anului 2019, care este mai mica si in plus, pierdem indexarea pe 2018. Acesta este motivul pentru care se grabesc sa dea ordonanta. In forma actuala ordonanta nu rezolva nimic, doar promite ca da, dar in mod cert, va lua indexarea de 4.6%.

VMarian spunea...

Îmi pare rău dar eu nu fac nici informări nici dezinformari. Este vorba de a face schimb de pareri privind documentul pus in discutie. Daca ai o opinie pertinenta, spune-o, eu ti-o voi respecta. Vezi ca pentru art. 59 a dispărut expresia - cunoscut la data de 1 ianuarie - oare de ce?. Dar a apărut expresia - rata medie a inflației ... pentru anul anterior celui pentru care se face indexarea - oare de ce?

Huhu Rezea spunea...

Nu aş putea să divulg de unde am acest draft, dar precizez că este în forma de lucru din urmă cu o săptămână.
Nu l-am publicat până astăzi pentru că nu aveam confirmări din altă sursă. Ieri s-a comunicat de persoane sus puse că s-au dat avizele pentru un asemenea proiect de ordonanţă, care va fi supus aprobării Guvernului în următoarele zile.
Omul care grăbeşte adoptarea proiectului este prietenul d-tale de la Apărare. Este o strădanie PRO DOMO.
Anexa 2 se va întocmi de gulerele albe cu valorile soldelor de funcţie şi grad din anul 2020. Se va actualiza anual.
Citeşti greşit modificarea de la articolul 59 privind indexarea.

IulianC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ofiter pensionar spunea...

Ok

Huhu Rezea spunea...

Potrivit textului numai indexarea are efect imediat precum și stabilirea pensiilor conf art. 28-30.
Toate pensiile în plată s-ar recalcula și a tualiza la termenele din Ordonanța.
Mare graba pentru cei pentru care drepturile de pensie încep potrivit art. 65.

IulianC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Amabilul, ne spune mai sus, că de fapt este ca şi cum ar aştepta ca viaţa să nu îl contrazică. Cam LAX MAESTRE şi cam MOALE .......
Şi TOTUŞI
CEVA SE MIŞCĂ !
Dar nu ştim ce anume........

Sorina spunea...

Multumim dle H mai spuneti

jupderval spunea...

Mai importanta decat anexa 2 este anexa 1.

M spunea...

1. Nu e vorba doar de recalculare și actualizare.
2. Se stabilește o pensie minimă pentru vechime integrală.
3. Dacă legea nu prevede altfel în 3 zile de la publicare în MO
4. Nu e neapărat necesar.
5. Alte articole (rămân neschimbate)
6. Probabil atât a avut Huhu. Normele e aplicare/procedura se stabilesc prin ordin comun.

E normal ca recalcularea/actualizarea să se facă după implementarea legii salarizării.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Saraca, Sorina, doar, doar o prinde si ea o explicatie din zbor s-o inteleaga si s-o multumeasca, dar si altii, precum eu, caci incurcate sunt caile Domnilor din cauza explicatiilor insuficiente si-a sfintilor! Cine poate detalia s-o inelegem si noi mai bine ce si cat ne poate ajuta aceasta ordonanta? Dar, si fara anexa 2 e cam greu totusi. Un fost camarad de la Braila, care m-a sunat in seara asta, nici el nu intelege ce si cum cu ordonanta care rupe clanța. Nu si-o fi facut harakiri Fiola, auzind ca se vor niscaiva indreptari din furcoi?

GO spunea...

Asta este tot o varianta Gropan-Buzescu! Se observa clar dupa expresia "falii adanci" nemaintalnit intr-un test guvernamental de ordonanta! In plus ca in prima parte lipsesc si diacriticele, un alt element care nu se intalneste in textele actelor guvernamentale. Se pastreaza aceleasi 2 elemente: unul - respectiv cel cu 3-6-9% ii avantajeaza pe cei cu vechimi si varste matusalemice, respectiv pe Gropan (78 ani). Al 2-lea element - cel cu economia nationala il avantajeaza pe Buzescu. Cam astea sunt singurele elemente cu aplicabilitate imediata.

Mai este un aspect sesizat corect si de userul VMarian! In forma in care este redactata, se sare indexarea restanta pe anul 2018 de 4.6%, acordandu-se direct indexarea pt anul 2019. Si care probabil ca este mai mica decat indexarea pt. anul 2018. In caz contrar, nici nu ar mai fi inclus in textul ordonantei vreo referire la indexare, aceasta fiind deja prevazuta pt. anii 2018, in textul OUG 59/2017. Nici un act normativ nu repeta ceea ce este stipulat deja intr-un alt act normativ.

Punctul meu de vedere este acela ca proiectul din material are o parte preluata din dorintele lui Gropan si Buzescu, iar o alta parte dintr-un posibil proiect al Directiei Juridicesi DFC a MApN.Partea preluata de la MApN si singura credibila, fiind deocamdata ... secreta (anexele).

Gogu Pintenogu spunea...

Pentru M, apropos de SGP. In MApN un SGP care a iesit la pensie inainte de 15.09.2017 indeplinind toate conditiile (varsta, vechime, etc) are o pensie mai mare sau cel putin egala cu un subofiter de stat major dintr-un comandament de batalion cu functie de plutonier adjutant principal si care indeplineste toate celelalte conditii, in plus mai are si un 5 % pentru ca detinea acces la informatii clasificate nivel SSID, dar caruia nu i se ia in calcul la pensie ordinul In Serviciul Patriei pentru ca a trecut in rezerva dupa acea data si i se aplica OUG 59.

Liviu PO spunea...

@huhu
Daca e asa cum spuneti,de ce au mai introdus acest cuantum de referinta? Celor deja iesiti la pensie ni se vor recalcula si actualiza pensiile incepand din 2022 ? Ce sens ar mai avea al.(2) si (3),art.60,pentru ca cei care ies la pensie in anul 2020 si 2021 ar astepta doar doi ani sau un an recalcularea "onesta",iar noi ceilalti asteptam de vreo patru si mai trebuie sa asteptam "fo" doi? "Astia" ori nu stiu sa formuleze un act normativ,ori o fac deliberat pentru a trage de timp. Asadar spuneti ca din text se intelege ca cei cu pensii in plata mai mici decat acest cuantum de referinta ,trebuie sa asteptam pana in 2022,2023 sau sfantu' Asteapta? In acest caz,indicele de corectie a lui LES era mai valabil decat textul postat...Cine oare isi bate joc de noi si mai ales de ce ?

civildoi spunea...

Neacsu
nu esti Cel de la Craiova.Vezi ca zice ceva in proiect legat de pensia cea mai mica pentru vechimea de 25 ani.Stai fara grija.De unde scoti ca pierdem indexarea?.

Militar de la 14 ani spunea...

Dacă asta e OuG, prevăd în 2020,2021 ieșiri masive din sistem, datorita eliminării cuantumului net. Dacă cel care azi are un brut de aprox 15000 lei, pensia reprezintă 58,5%,deci vreo 8775 lei net. După OuG, la 15000 brut, netul ar fi 15000 minus impozitul peste 2000, adică 1300 lei, deci net 13700 lei.
Dacă în 2023, la actualizare, i-ar reveni să zicem un alt brut, dezavantajos, ar rămâne cu ce are în plată.
Gulerele albe și-au făcut datoria. Mai dă și poporului ceva dar își trag și ei. Toată lumea mulțumită! Decalajul se va rezolva în următorii ani, poate 5 sau chiar 10 ani. Depinde cât de bine se mișcă SF sau SG. Una peste alta, e ok și așa.

Neacsu spunea...

Huhurezea,
Proiectul este in lucru din data de 15 .11, dar din pacate, la intocmirea lui lucreaza numai guleratii. Nu a primit nici un aviz pana in prezent si se va mai lucra la el probabil si in decembrie. La ora asta nimeni nu stie care este sau va fi forma finala, pentru ca aceasta va fi doar o forma partial finala, cea care priveste MAp. Cei de la interne vor trebui sa il " adapteze" la specificul lor, ma refer la anexa 2, abia dupa ce se hotarasc cei de la MApN, desi eu as fi solicitat o colaborare intre casele de pensii, ca sa nu ne trezim ca in cazul indexarii din 2016, ca pe aceeasi lege sunt doua variante de aplicare. Si la cat de complexa este problema" corelarii" nu cred ca se poate rezolva batand din palme . Daca se va face pe repede inainte va contine praf de copt.

maiag spunea...

place ca arunca unu pastila si papagalii incep sa macane,pina la urma este ca in povestea cu ciobanu si lupu,pina nu apare in monitorul oficial sunt barfe si zvonistica,dar e bine ca ne tine in priza si mintea treaza.ma uit cum unii deja propun modificari,parca aici s ar stabili totul,dar e ok,ne mistocarim unii pe altii si ma disrteaza ca unii pun botrul si kiar cred ce se gavareste pe aici

Unknown spunea...

Romanistanul e iadul pe pămînt,

tolbac spunea...


Multe din cadrele din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala au lucrat in " civilie " anterior intrarii in sisteme. Consider ca pentru perioada lucrata in afara sistemelor - LA ALEGERE - sa poata opta pentru calculul pensiei in sistemul public. Ar fi ceva normal pentru ca acolo au contribuit iar pe de alta parte ar degreva bugetele sistemelor de o suma semnificativa. Ar fi ceva asemanator cu optiunea celor care au lucrat in aceleasi conditii dupa trecerea in rezerva. Cred c-ar fi ceva de luat in seama!S-auzim numai de bine!

raul spunea...

LA ANUL SI LA MULTI ANI!SA TRAITI O MIE DE ANI !Va urez eu ,ca nesimtitorii astia ar vrea sa murim cat mai multi!
De ce la art 59 in afara de inflatie sa nu fie si 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI BRUT cum era in lege???
Si 2. referitor la inflatie de ce cea cu un an in urma ?,SA NE-O DEA IN FEBRUARIE SAU MARTIE cand vin datele de la INS ,retro de la 1 ianuarie !De ce sa ne traga in piept un an???
AIA HOTI ,ASTIA HOTI ,MAMA LOR LA TOTI!

Neacsu spunea...

Nu, va trebui sa li se faca actualizarea, care incepe in 2023.

BONIFATIE spunea...



Am onoarea!
Dacă ordonanța de urgență nu-i o făcătură și intră în vigoare la data de 01.01.2020 atunci, referitor strict la prev. art.59 din Legea nr.223/2015 modificată, trebuie să beneficiem, „de îndată” și deodată, de ambele indexări (prima indexare cu rata inflației de 4,6% din anul 2018, pe legea nemodificată, și a doua indexare cu rata inflației din anul 2019, pe legea modificată prin prezenta o.u.g., rată care este de… ???).
Ura și la gară!!! Vom beneficia, potrivit art.108 din lege, modificat, și de calculul procentului de 3%, 6% sau 9%, după caz și necaz, distinct de plafonul de 85% (varianta de la 80% la 100% a rămas valabilă numai pentru magistrați?). Au schimbat modificarea pentru a treia oară.
Este bine că facem flotări și genuflexiuni, combinate cu genunche, cu ochii și cu neuronii personali pe draft-uri și peste câteva luni iar îi îmbogățim pe oftalmologi, schimbând ochelarii… de cal.
Fata Morgana (art.90/60/90), blondă, proastă și fluidă, este la orizont prin anii 20…22 și ne va satisface, pe unii, precum în cer, așa și pe pământ.
OFF TOPIC: vor să listeze la bursă și CEC-ul, începând firav cu vânzarea a „cel puțin 20%” din capital, Statul paralel/perpendicular/oblic rămânând, deocamdată, cu 80% (că așa-i în tenis). Urmează privatizarea prafului de pe tobă.
Noapte bună bunici!

Huhu Rezea spunea...


Am primit acest draft pe 22 11.
Eu cred că ordonanţa va fi introdusă în guvern săptămâna următoare, dacă se doreşte cuprinderea în ea a eliminării modificărilor introduse în articolele 59 şi 60 din lege prin Ordonanţele 59 şi 114, astfel încât si cineva... mare ... să primescă un cuantum calculat din soldele brute.

BONIFATIE spunea...



D-le RAUL!
Corectă prima observație dar pentru afirmația 2 mai citiți odată art.59. Se plătește inflația cunoscută din anul anterior de la 1 ianuarie a anului următor, nu din martie sau aprilie. În actuala redactare este mârșăvia cu rata medie a inflației, cunoscută cu doi ani din urmă.

Huhu Rezea spunea...

Este foarte greu pentru un nejurist să înţeleagă că acest Proiect ar modifica articolele 59,60 108 109, 110 din Legea 223/2015, aşa cum ele fuseseră deja modificate prin Ordonanţa 57/2015, Ordonanţa 59/2017 şi Ordonanţa nr. 114/2018. Dispoziţiile respectivelor ordonanţe introduse în articolele de mai sus sunt eliminate sau modificate prin această nouă ordonanţă care intră în vigoare exact din ziua in care ar fi publicată în MO, potrivit art. 10 din L 24/2000

GO spunea...

Huhu Rezea joi, noiembrie 28, 2019. Asta am inteles! Numai ca nu imi cade bine chestia cu "faliile adanci" si cu prima fila fara diacritice. Mai ales chestia cu "faliile adanci" nu are nimic in comun cu forma de redactare guvernamentala. E chiar hilara exprimarea!

raul spunea...

BONI ,ma refeream la fapul ca ar trebui indexata cu inflatia din anul precedent chiar daca INS stabileste procentul prin februarie sau martie !Noua sa ni-l dea in martie ,binenteles retro de la 1 ian!Pai noua ne-a dat anul asta 1,5 % parca ,inflatia din 2017,de ce sa nu mi-o fi dat pe aia din 2018 ,de 4,6% chiar cu intarzierea de la INS!Ne trag in piept cu un an,exact cum spuneai prin redactarea marsava a articolului!

Huhu Rezea spunea...

Alooo!
Indicatorii definitivi pentru anul 2019 nu vor fi cunoscuţi în luna ianuarie 2020. In luna ianuarie 2020, în cel mai bun caz, INS va comunica indicatorul provizoriu privind rata inflaţiei pentru anul 2019.
Pe 28 decembrie 2019, Casele de Pensii au datele finalizate pentru tipărirea cupoanelor pentru luna ianuarie 2020.
Incetaţi cu prostia că de la 01 01 2020 se va aplica indicele de inflaţie din 2019.

Gigi spunea...

Patroane,cu acest Draft de OUG,ați întărâtat viesparii care întraserăm în amorteala de iernat!
Nu zic că nu ar fi bun,s-ar facem unele corecții,dar acel termen de prin 2023 dat de recalculare(2022)și actualizare(2023)cam spună din nou a bătaie de joc și pute al dracului de tare.
Nu mai departe postasem pe art.anterior despre gulere albe încă în funcție,până să apară art.de față.
Unii care au pensii mari se mai pot descurca,dar ceilalți ce fac?

Huhu Rezea spunea...

"Olescu
Dacă ai ajuns la studiul grafoscopic şi grafologic al textului draftului, poţi vedea că şi în cuprinsul Ordonanţei, nu numai în expunerea de motive, sunt intercalate texte scrise cu diacritice şi texte scrise fără diacritice. Cu diacritice sunt scrise textele preluate prin copy paste din textul elaborat în 21 august. Asta înseamnă că ambele texte sunt concepute în acelaşi laborator, dar cu operatori diferiţi.
Doar nu îţi închipui că eu am primit textul definitiv, propus să ajungă săptămâna viitoare pe masa lui Orban.;);)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parca nu ne mai muscam unii pe altii, ca hienele si spumele cu injuraturi sunt acum aruncate catre adversarii comuni. Fiecare cu supararea lui... Daca n-ar fi criminalii de la Armata sa ne saboteze la politic, dar asa ii avem si lucreaza in secret si pe documente secretizate in mare taina, ca de obicei, politicienii aproba crimele, asa ca nimic nu este sigur pana la legiferare. Gelu Olescu, deja a observat si labele intrusilor care-si cer drepturi intime din economia nationala, si sincer ca si eu am vazut de prima data mana groparilor lui Gropan, dar n-am mai vrut sa mai aprind un foc in discutii pe subiectele dezbatute. Sabotorii gulerati ai MApN sunt adevaratele vipere, acei crotali de desert cu muscaturile sagetand in pensiile noastre, si asta de mai bine de 10 ani. Deci, ne simtim in nesiguranta si incertitudini. Rabdarea noastra se pare ca a ajuns la culmea culmelor de atatia ani de zbateri si nici acum nimeni nu ne baga in seama... Pe de alta parte, Câțu, geniul carpatin al PNL, pe care nu l-as angaja nici macar chelner cu prosopul pe mana la un birt de cartier, a inceput sa excaveze si sa gaseasca fel si fel de gauri si gaurele la budget, numai pe a nevesti-si probabil n-o mai poate gasi, si pana la urma o s-o piarda, fara a juca pe ea la barbut. Abia de acum incolo va incepe marea distractie, cand PNL va face tot ce este cu putinta sa piarda toate alegerle de la anul! Camarazi, chit ca raman iar lefter, dar macar sa fac o burta babana de ras de stangaciile si gafele laberale, cum si-o iau in freze si ocarine, sa-mi mai ies din suparari si chinuri, mai ales ca tratamentul de diabet cu Siofor este atat de rau, de nenorocit cu venin in gura si in tot sufletul, si imi da reactii cu greata intensa si voma, somnolenta si ameteli, o stare generala deplorabila cu sfarseala si fara chef de nimic, dar si o depresie de ma tine blocat, aproape ca ma tarasc prin casa si pe strada... Lua-v-ar dracul de boli nenorocite!

BONIFATIE spunea...


Domnilor H și R!
Vorbim de același lucru. Sigur că la 01.01.2020 ne vor da (dacă nu ne vor uita), potrivit legii în vigoare, indexarea de 4,6% din urmă cu doi ani (2018), însă conform noii oug se preconizează ca în viitor indexările din anul următor să vizeze rata inflației din anul anterior.
Nu e greu de priceput. Dacă vor să facă un mic efort financiar pot să ne dea în anul 2020 și indexarea cu rata inflației din anul 2019. INS-ul comunică rata inflației din anul 2019 până cel mai târziu la 31.03.2020, deci din luna aprilie se cunoaște indicatorul definitiv din anul anterior și legiuitorul poate prevedea ca să ne dea, retroactiv, indexarea începând cu luna ianuarie 2020, nu din luna aprilie. Și tot așa și în anii următori. Asta este și rațiunea legiuitorului prin modificarea art.59 din lege.
Nu le mai cântați în strună guvernanților că abia apucă să ne dea cât mai puțin posibil.
Și încă o problemă, că tot mai beau cafea la ora asta, legea îi vizează pe toți pensionarii militari și atunci, dacă au semnat împreună Ordinul comun de aplicare a legii, de ce nu se întrunesc reprezentanții din toate structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru că unde sunt mai multe capete poate „scot” o oug mai morală. Sau au ales MApN-ul ca port drapel ca să-i arate cu degetul, la o adică.
Ați văzut ce au făcut cu Anexa 1b la Ordinul comun nr.31/M.25/8.148/..., fiecare CPS a redactat și emis un format propriu (ex.: la lit.g) SRI a înscris în tabel, în coloana 1, toate sporurile și a precizat apoi, în coloana 3, numai sporurile de care a beneficiat fiecare pensionar în parte, în timp ce MAI-ul a înscris numai sporurile de care a beneficiat pensionarul iar MApN-ul a înscris un singur g), în care a cumulat toate sporurile, nedefalcate, pentru ca pensionarul să ghicească ce conține un procent total de, să zicem, 60%.
Adică fiecare Mărie cu... pălăria ei.
Ce pălăria mea ne și o tot amețiți!!! Nu mai complicați problemele simple.
Adunarea 1+1=2 se poate rezolva simplu sau, dacă vrem să filozofăm, printr-o ecuație, așa cum o făcură DFC-urile cu formulele, care țin de matematicile superioare, din ordinul comun.

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Am citit si recitit cu atentie Art59-(1) in care se spune clar;indicator cunoscutsi.....pentru anul anterior celui pentru care se face indexarea. Deci,daca in ianuarie 2020 se face indexarea pentru 2019,atunci se aplica 4,6% corespunzator anului2018. Daca in ianuarie 2020 se face indexarea pentru 2020 atunci se aplica coeficientul corespunzator anului 2019. In acest caz au dreptate cei care sustin ca 4,6% sunt pierduti. Modul cum este formulata lasa loc la interpretari din partea celor care o aplica.Sa dea Dumnezeu sa gresesc!

Iulian Mareș spunea...

Degeaba drăcui bolile!
Nu câștigi nimic ci pierzi bani pe hapuri!
Știai că Ilie Năstase postează și el aici, pt că nu-i ajunge pensia?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Așa este, însă dl. ministru al Fi, Cîțu in persoană vie, crezi că nu poate și mai mult decât a arătat până acum?

ifrim spunea...

Făceti-ne o prezenta azi si una-n 20 23!

civildoi spunea...

Ifrim-fii mai concis ca obosesti oamenii.Asa de curiozitate.1000 lei pentru ce vechime ei?

jupderval spunea...

Din art. 60 ( 2), rezulta ca pensiile vor fi recalculate ( probabil conform anexei 1). Nu stim ce contine aceasta anexa, si mai mult de cand se aplica aceasta anexa. Asteptam provincia!

GO spunea...

Explicatie logica. Textul apare de cateva zile, inclusiv la diversi useri si grupuri FB (Ex. Teodorescu Laurentiu https://www.facebook.com/profile.php?id=100001008898332).

Sorin spunea...

Chiar credeti in aceste zvonuri? In conditiile deficitului bugetar de acum de 4,4% si de 3,5% la anul, autostrazi neterminate, investitii amanate, organigrame bugetate super umflate, chiar credeti ca se vor aloca bani multi pentru actualizari si recalculari? Parca vad cum explodeaza presa de indignare cand vor apare asa zise analize despre pensiile nesimtite.

M spunea...

art 59 - Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza din oficiu, in fiecare an, incepand cu luna ianuarie, cu rata medie a inflatiei, indicator definitiv cunoscut si comunicat de INS pentru anul ANTERIOR celui pentru care se face indexarea.

1. Se scot ineptiile introduse de ord 57,59 si 114
2. Indicatorii definitivi apar ori in ultimile zile ale lui ianuarie ori in prima saptamana din februarie. Nu zice nicaieri ca nu se pot da retroactiv pentru o luna sau doua.
3. Ca sa se dea pe 2018 si 2019 incepand cu anul viitor ar trebui ca proiectul de mai sus sa fie dat, publicat (neatacat la CCR) luna viitoare. Ma indoiesc!

M spunea...

😁 Presa "explodeaza" la comanda. 95% din presa este la PNL.

Mai tineti minte cum s-a indignat "presa" cand PSD a facut indexarea cu inflatia si a rezultat o crestere de 1,3%??? A urlat presa afiliata PNL. "Ii imbuiba pe militari!", "pensiile civile nu se indexeaza de la intai ianuarie doar cele speciale ale militarilor."

Daca da Johannis ordin presa o sa ne planga de mila.... daca da alt ordin o sa ne treaca iar la imbuibati!

jupderval spunea...

Sorin,
Eu chiar cred ca se pot recalcula si actualiza pensiile militare, chiar cred ca se poate mari cu 40 % pensiile civile, din toamna. O data ce se va incerca oprirea hotiei care exista peste tot, pana la cel mai mic nivel, se pot face si lucruri mari, problema este ca noi ne-am pierdut speranta ca poate cineva , vreodata, poate sa fie corect cu acest popor, deaceea noi votam in continuare aceiasi oameni si aceleasi partide.

Niky spunea...

Atunci sa votam la urmatoarele alegeri USR-ul!Cine știe,poate iese ceva bun!

marvas66@yahoo.com spunea...

Este corcit cu proiectul negociat de les... dar mai prost. La ce trebuie sa ne asteptam de la ciuca, el a baleat intre politicieni si a facut tot posibilul sa nu-i supere ca sa-i fie lui bine, este departe de dorintele militarilor pentru ca are mult mai mult de castigat pentru el... si altii ca el cu care a injosit armata activa si de rezerva

Huhu Rezea spunea...

Presa nu e controlata de PNL. Cel mult sunt ziariști cu convingeri PNL, nu zic liberale.
Redacțiile mass media, parțial și A3 și Rtv, sunt unități militare mixte ale SIE, SRI și DGIA +2 si un sfert.

marvas66@yahoo.com spunea...

In toate situatiile au lucrat pentru tara, de ce sa le impunem confitii, au fost colegii nostri de aplicatii si de munca, am depins unii de altii. Tu ti-ai fi gasit de munca in viata civila, a-i fi fost compatibil cu sistemul civil? Asa ca ar trebui sa procedeze fiecare cum doreste pentru ca oricum, minimul de 15 ani vechime civila e greu de realizat si sa mai aiba si un punctaj de pensionare. Ar avea o nimica toata

CEZAR spunea...

Singura problema care-i cu adevarat importanta ..
Cat ii taie in aceasta varianta lu m-Al si lui BIG M..??,,,,:D

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Civil Doi, eu nu raportez civililor situatia mea, dar E BINE SA STII CA AM IESIT IN INVALIDITATE, DUPA ACCIDENTE IN MISIUNI LA ORDIN, care nu este totuna cu cei iesiti la cerere, sau ca au primit a trei-a cizma pentru abateri disciplinare sau infractiuni penale!!

brenda spunea...

civil părăt ,dar nu crezi ca pensia militara a luiIFRIM ,CHIAR CU VECHIME mica trebuie sa fie mal mare? ,o pensie de civil cu 10 vechime nu se compara cu una miltara care a fost in slujba tarii 24 de ore din 24 asa ca nu ma spune ce nu trebue sau cu ajutoru socual al unuia care nu a muncit deloc......

M spunea...

@Huhurez - și șefii SIE, SRI, SPP, STS, și altele din 3 litere sunt numiți de Johannis. 😁

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

cu o singura conditie; MACAR UNUL DINTRE PRIMII 30 DIN CONDUCERE SA AIBA NUME ROMANESC SI SA VORBEASCA FARA DIVERSE ...INTONATII....

Liviu PO spunea...

https://www.gandul.info/stiri/cat-castiga-ofiterii-mapn-si-mai-salarii-plus-bonusuri-si-sporuri-18630702

CEZAR spunea...

NB
SI FARA PENALI ..DECI BARNA EXCROCUL INTERNATIONAL..SA INFUNDE PUSCARIA SI SA RESTITUIE BANII..

ifrim spunea...

Klaus six house plus PNL au avut si au ca scop distrugerea PSDului.Sa fim infantili sa credem ca acestia nu cunosc pozitia rezervistilor cu afinitati prin El leader Maximus,Goarna,Goprea fata de tanti Veorica.Atunci de ce ar face ceva pentru acestia?Tot asa de bine pot considera ca si rașchetatul este tot o facere dar in sens invers justificand ca sa va rezolve beneficiarii voturilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Brenda si Stelica, va multumesc pentru solidaritate si intelegere! Eu nu mai am nimic de comentat, pentru ca, oricum, suferintele noastre sunt grija si bucuria altora, cand dintr-o mie de lei ai de platit chirie si intretiere cat valoarea pensiei, ca sa nu mai zic medicamentele, hrana, imbracamintea, nesesitatile uzuale zilnice, etc... Astia sunt romanii nostrii, grijulii cu capra vecinului si cu varatul batului prin gard, gandind ca politicienii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Abia astept Declaratia de avere ce vrea PNL sa ne-o impuna, nolens-volens, tuturor romanilor: Voi trece toate procesele pe rol cu Armata, plus cel nou, pe care il pregatesc sa-l deschid in Decembrie, pentru drepturile de pensie, actualizare si recalculare! Stelica & mii de comp, daca vor face ca mine, ii saturam de declaratii de avere pe penelisti! Si-o s-o facem, neabatut si neconditionat! Iac-asa! Va prindeti in horă, onorabili camarazi cu procese pe litigii de drepturi la penzii?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ JUPDERVAL: Felicitari pentru optimism si incredere! Numai un om cu credinta in Dumnezeu poate avea asemenea sperante si incredere, eliminand fatalitatile! Ar cam trebui si noi sa credem in sperante si intr-o schimbare in bine, pentru ca negativismele la nivel de mase si multimi chiar ca pot produce negativisme in lant, si este chiar dovedit stiintific asta! Sa dea Dumnezeu sa ne fie mai bine tuturor! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

Până la d.zeu în cont îţi bagă pensia, mai mică sau mai mare, apostoli ca LOV, Ciucă, Cîţu, Viorica, Orban şi alţi pământeni reali.

Iulian Mareș spunea...

M,
Așa arată cele 2 variante ale mediei "imparțiale": (+/-) 😂 / 😢 sau 🙈🙉🙊!
Numai ce le vântură maleficii contractele de publicitate și li se scurg balele! ....

Iulian Mareș spunea...

😂👍🖕

marvas66@yahoo.com spunea...

Suntem tratati ca sclavii pentru ca in fruntea sistemului militar am avut papusi de carpa, manevrate de politicieni de carton. Sper sa fie mai multa corectitudine de acum incolo

Iulian Mareș spunea...

Cezar stă stă n in posturi și rugăciuni la poarta catedralei!
A făcut ditamai burta de la colivă bio!
Cum se duce unul dincolo, hop și el cu steagul negru și cu rănită în spate.,, pt că îl ține acasă pe balcon!

Iulian Mareș spunea...

Eu vreau cu penali....!
Adică cu Orban, Buldogul, Barna.. etc și inclusiv datornicul a 320000 €, cu dobândă aferentă cu tot!

Elisav spunea...

Daca ordonanta de urgenta va fi ca acest proiect va fi O MARE PORCARIE! Unii dintre camarazi se grabesc sa o laude si bineinteles sa se bucure. Inca odata, este o cacialma care nu trebuie sa apara in aceasta forma. Vom avea pielea ursului din padure caci peste doi si trei ani unii dintre noi vom fi doar amintiri sau cine stie poate Gropan se crede nemuritor.

M spunea...

@Mares
Teoretic, ziariștii, ca și militarii, ar trebui să nu aibă convingeri politice. De aceea de câte ori văd un militar sau un ziarist trecând în politică înțeleg că în realitate a încălcat principiul neimplicarii politice. Aud că și Mititelu de la Realitatea a fost promovată în Guvern
E adaugă listei destul de lungi de "jurnaliști" care în ultimul an au primit grade militare (pe față). Cine știe, știe la ce ma refer!!!! 😁

M spunea...

😂 😂 😂 😂 😂 Ce tare !!!! 😁 😁 😁

marvas66@yahoo.com spunea...

Ca la Biblie... Fericiti cei saraci cu duhul... Pai noi, militarii am fost instruiti sa fim saraci cu duhul? Eu unul, am fost pregatit sa fac orice pentru patrie si popor, adica pentru teritoriul tarii si populatia ei! Voi sunteti diferiti in pregatire??? Ati studiat la maici???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rez: Mi-ati spus-o bland de m-ati facut sa rad! Eheeei, si vai, vai e cam asa-i! Adicatele, pana la Dumnezeu ma mananca satanele! Duca-se pe pustie si de cap sale fie, ca Ifrim face tot ce el stie: Isi cauta dreptatea prin tribonale, sa doboare necuratul cu coarne, cat i se mai tine carnosul pe ciolane!

Huhu Rezea spunea...

Altii, precum "Dan Aldea, au fost la mânăstirea de taici...D

Dorel 66 spunea...

Se vorbește iarăși despre impozitarea pensiilor speciale.

marvas66@yahoo.com spunea...

Ai pensia mica pentru ca am avut in statul major al armatei calaii armatei, care au facut sluj in fata olgutei si cei ca ea. Nici ciolanosul nu a fost mai presus fata de volguta... Nu ne ramane decat sa speram ca liberalii v-or fi cinstiti, tinand cont ca garnizoana din Sibiu a crezut in Iohanis decand era primar, crede in continuare si Iohanis chiar a aratat ca stie ce face, dupa cum arata Sibiul. Daca-si vor bate joc de noi si liberalii, nu avem decat sa ne facem propriul partid, care v-a avea cu siguranta mai multe voturi ca UDMR... Dar fara conducerile vandute ale scmd si anmcrr...

Dan spunea...

Sa intelegem ca pensiile se vor suplimenta cu sporul pe contributivitate la Fondul de pensii si inflatia pe doi ani 2018 si 2019?

marvas66@yahoo.com spunea...

Este foarte corect, ele sunt constituite din parte contributiva si... merit de pupincurist sau de tradator de neam... Partea 2-a sa se impoziteze... si cu puscarie...

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa intelegem ca nu sunt bani, chiar daca ar vrea sa faca numai bine pentru armata. Am fost vanduti de scmd si ancmrr de multi ani... Ce poate face Orban mai intai? Noi mai putem trai pentru ca am facut supravietuire, dar civilii batrani, bolnavi, copii saraci si atatia cati au nevoie urgenta de ajutor?

Iulian Mareș spunea...

marvas,

Liberalii și pedeliștii au jurat pe carne de porc că vor fi cei mai harnici!
Însă, în viață să te ferești mereu de prostul harnic, care este mai periculos decât bomba N; asta are 5 efecte distructive, însă prostul harnic nu este limitat!

Iulian Mareș spunea...

Privește partea plină a paharului!
Ești cu puțin mai jos decât generalul ** Ilie Năstase!
Te dai mare! 😜✌️🙍

Iulian Mareș spunea...

Gropan nu se crede nemuritor, altfel își skimba numele!

Alexandru spunea...

Foarte bine, sa se impozite!

Gigi spunea...

La un militar,polițist etc,nu contează vechimea dacă nu a mai putut continua serviciul din cauza unor accidente suferite în/din cauza serviciul.Am fost întotdeauna solitar cu acești oameni.Nu este vina lor,li se putea întâmpla oricui.În ce privește pe civil,să-și vadă de treburile lui,de pensiile lor.Nu am nimic cu nimeni,dar prea o dăm în nesimțire!

M spunea...

@marvas66@yahoo.com

Pensiile militare nu au parte contributiva. E adevarat ca in anumite perioade a fost calculata dar prin abuz la lege (adica nu s-a platit dar s-a considerat platita). Personal, tot spun ca trebuie evidentiat clar, pe decizie, partea contributiva si cea necontributiva.

In rest, sa se impoziteze TOT! Si cea contributiva, si cea necontributiva, si indemnizatii si tot!!! Toate veniturile, indiferent de unde provin!

De ce doar partea necontributiva a pensiilor? Adica de exemplu o prima de craciun este impozitata altfel decat un salariu? NU! De ce IT-istii sa fie scutiti?

Impozitarea in trepte este politica de stanga, de "Ciuma Rosie", de "penalii", de "m#ie" iar ompozitarea in cota unica de dreapta, de PNL, de "Romania Normala". Acum - HOTARATI-VA!!!! CUM DRACU AIA DE AU VOTAT JOHANNIS ACUM PLANG DUPA POLITICI DE STANGA???

M spunea...

Stați că s-a trezit Coarnă!!!
"armonizarea Legii 223/2015 cu prevederile recentei Legi 215/2019 privind sistemul public de pensii, respectiv acordarea a 4 luni (față de 3, cât se acordă în prezent) pentru fiecare an de vechime lucrat în ,,condiții deosebite” (sau în grupa a II-a de muncă, după caz), începând chiar din primul an de activitate, și nu după 6 ani, cum prevede actuala reglementare, pentru polițiștii și militarii care au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă"

Dan B. spunea...

@Huhu:

Poți indica sursa acestui drsaft?
Este unul cu final neschițat?
Mă interesează documentul în întregime, pentru a încerca să dibuiesc autorul.

Iulian Mareș spunea...

M,
Numai avansările generalilor se dau in Monitorul Oficial....să vezi ce lista va fi!

reddog spunea...

Si dl Col Mares ar fi putut fi general.
Asta e, a gresit baricada. 😁
Oricum, e de-al nostru.
Honor et Patria!

Cezar spunea...

Fara liceu militar si scoala de ofiteri..nu poate...oricâta spaga ar da..poate daca statea capra...😜😛😜😛😂🤣😂🤣😎😎😎

Iulian Mareș spunea...

Să ne definim termenii: ce înțelegi prin "de-al nostru?....căci eu șef de paznici nu am fost!
...poate într-o "existență anterioară" vorba Președintelui Monarh!

Iulian Mareș spunea...

Bună dimineața Coarna!
Legea produce efecte retro? Se recalculează și vekimea?
Adică din 56 o sa fac un 69?
A găsit și ăsta hiba principală!
În definitiv el se bate pt activii lui din sindicat! 👍

Huhu Rezea spunea...

Ce esti, Dane? Cumva investigator?
Doar pentru atât te interesează?

IulianC spunea...

Varianta ordonantei este din ce in ce mai plauzibila, sa vedem in ce forma.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23522871-basescu-pensiile-speciale-trebuit-taiate-prima-sedinta-noului-guvern.htm
Premierul Ludovic Orban a declarat, în urmă cu două zile, că se va face o analiză în privința pensiilor speciale, deoarece nu e atât de simplu să le elimini.„Și legat de pensiile speciale vom face o analiză extrem de serioasă a modalităților, pentru că este extrem de simplu să spui că elimini pensiile speciale. Trebuie să stabilești niște măsuri de a corecta diferitele inechități”, a spus Orban.

Subiectul a fost atins și în cadrul întâlnirii de vineri dintre premier și liderii USR-PLUS care au cerut impozitarea pensiilor speciale.


Viorel spunea...

Viorel,
Cum s-au găsit bani pentru sănătate să se plătească salariile la nivelul anului 2022, discriminatoriu față de celelalte categorii socio-profesionale, tot așa să se găsească bani și pentru noi. (Cine s-a întors în țară ? ciucă/măciucă). Parcă a spus domnul Iohanis și Guvernul Orban că ei vor respecta legea. Atunci să o respecte mot a mot, nu să o ciuntească precum Legea nr. 223/2015/Ciolș.

M spunea...

@Mareș
Ce listă a fost! Acum când îi văd pe listă pe unii care ....

M spunea...

Îmi plac ăștia naivi.
"Sa intelegem ca nu sunt bani, chiar daca ar vrea sa faca numai bine pentru armata."

Organ și Johannis 6 case nu dorm noaptea de grija militarilor și că nu sunt bani.

Apropos: marele licurici a cerut 2% din PIB pentru Armată nu a zis că nu se pot plăti de aici pensii și salarii.
Dar șmanglitorii PNL au nevoie de contracte să fure. GHINION!
M#UIE PNL! 😁

Xpert 86 spunea...

art. 29,al.1,lit.a din L.223/215 mai bine l-ar modifica și ridice baza de calcul de la 65% la 85%

Iulian Mareș spunea...

Petrică,
Eu am folosit cerneală la scris nu am văzut-o!
Cărțile le-am citit și nu le-am jucat!
Caprele le-am mâncat nu le-am pângărit!Ani de școală cam câți ai tu de serviciu, iar neuroni cat toată strada ta!
Zice lumea că ai o circumvoluțiune adâncă la cap, însă ea provine de la kașketă!
Mai faci planton acasă, peste rând, în scop metodic?
😂👏👮

Viorel spunea...

Viorel,
Înainte de a continua bătaia de joc la adresa Armatei Române și a celorlalte structuri care beneficiem de pensie militară de stat conform Legii nr. 223/2015 și nu de pensii speciale cum afirmă analfabeții (unii) din politică, presă, TV., “analiști politici/fără studii sau pregătire în domeniu”, sau alte categorii sociale influiențate de cei anterior menționați, îi rog să-mi arate care din cei ce beneficiază de PENSII SPECIALE semnează vreun contract cu statul român pe 9 ani și va depune un jurământ de credință față de țară și popor altfel va plăti școlarizarea iar încălcarea jurământului=Tribunalul Militar, pușcărie dacă s-ar putea cu executare nu cu suspendare ca la politruci și beizadele, contract ce se reânoiește din 4 în 4 ani, iar după 15 ani unul până la vârsta standard de pensionare.
Să-mi arate unde scrie în contract despre partea contributivă, necontributivă, impozitere, taxare sau ce dracu le mai trece prin cap.
Să-mi mai spună ce s-a întâmplat și ce se întâmplă cu foștii și actualii miniștri și președinți care și-au încălcat jurământul rostit cu atâta mândrie în fața președintelui la investire, prezentat mai jos.
Art. 82 pct. (2) din Constituția României: Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".
Ultima dorință: Lor le sunt interzise parte din prevederile art. 22 la 57 (drepturi și libertăți fundamentale/îndatoririle fundamentale) prevăzute în Constituția României, cum ne sunt impuse nouă prin prevederile art. 28-31 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cu modificările și completările ulterioare ?



Neacsu spunea...

G.Olescu,
Textul acestei ordonante ar la baza textul agreat in august, la care motivarea a venit de la LADPM, la fel cu rezolvarea problemelor celor din industrie, care aici in acest proiect nu mai apare, desi in proiectul discutat pe data de 14 era inclus. Practic, dupa data de 15 11. guleratii au scos problema celor care au lucrat in economie si au introdus cuantumul de referinta, care, asa cum este prevazut acuma, se va aplica din 2010 celor care urmeaza sa iasa la pensie, caci pentru ceilalti actualizarea si racalcularea se face din 2022-2023. La acest proiect, in acest moment- din informatiile mele - lucreaza doar guleratii, doar ei stiu ce au facut, iar daca au trimis acest proiect la asociatii, acestea -fie din proprie initiativa, fie pentru ca au primit indicatii, nu ies cu el pe strasse. Nu stiu daca cei car l-au primit, daca l-au primit realizeaza efectele si defectele. Ministrul asteapta proiectul final, avizat si de asociatii, si abia dupa aceea urmeaza analiza acestuia . Nu cunosc inca daca va fi expus dezbaterii publice inainte de a fi trimis si la celelalte structuri, sau dupa, dar avand in vedere ca pentru pensionarii de azi efectele se aplica din 2022, nu inteleg de ce se da ordonanta de urgenta. Vrea cineva sus pus, de la DGFC sa iasa la pensie in 2021 si are nevoie de un calcul la solda bruta? Se pare ca da.

M spunea...

@Mareș
La recalculări.... 😁

Huhu Rezea spunea...

"Neacşu
Proiectul este deja avizat de celelalte instituţii din Apărare.
Graba este mare pentru că.... domnul Ciucă nu şi-ar fi deschis, încă, dreptul de pensie militare. Se doreşte să i se calculeze pensia din veniturile brute.
Proiectul nu are implicaţii bugetare în următorii 2 ani.

IulianC spunea...

Pai si cei pensionati anul asta nu pot face cerere de revizuire si calcularea pensiei din brut?

Huhu Rezea spunea...

Exit-pollul de la prezidențiale a arătat că numai un milion de pensionari au votat cu candidatul PSD.
Deci, Organ poate să ia liniștit măsura înghețării pensiilor, pentru ca are susținerea a cel puțin 3 milioane de pensionari.
Nu pot susține ca nu au fost în cunoștință de riscul nemajorării pensiilor de către noul guvern.

Huhu Rezea spunea...

@IulianC
Nu! Care ar fi baza legală?

Gigi spunea...

@Viorel,excelent punctat,ești un câștig pt.blog.Bravo!
Asta trebuie să înțeleagă toți vremelnicii care se perindă prin politică și prin cancelariile puterii.
Militar,polițistul,celelalte structuri,sunt în serviciu 24/24 H,semnează un contract cu statul, depune un jurământ și mai important,rămâne în slujba țării,la ordin,chiar și după trecerea în rezervă.
Asta trebuie să înțeleagă toți,politicienii tembeleviziuni(unele),civili și toți care ne mai mușcă de unele părți neexpuse la vedere.

Ps/Cer scuze pt.unele greseli în texte.
Calculatorul joaca feste dacă nu revin cu corecții ulterior!
Mulțumesc!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Adica dl. Ciuca a fost trecut in rezerva fara pensie? Instructiunile CSP/MApN nu prevad asa ceva, insa el o fi exceptia care intareste regula?

Iulian Mareș spunea...

Euro si $/US in varful parului in timp ce Leul sta in cap! Reactii evidente......:

Cristian Vasile
hei, chiar nu s-a prins nimeni? astia glumeau cand reprosau guvernului trecut ca se imprumuta mult si scump ... ei vor acum sa arate ca ei pot mai bine, adica mai mult si mai scump.

Ion Popescu
Va dati seama ce afectati or sa fie aia din diaspora?
Ce o sa le mai scada lor salariu si ce o sa le mai creasca lor ratele la banci?
Sa vezi acum sinucideri in Noua Zeelanda si Madagascar!
Aia din Spania or sa culeaga capsuni cu mana stanga in semn de protest!
In Italia vor spala cacatul cu apa rece si fara manusi!
Bravo diaspora! Eu zic sa adoptati si protestul: "Nu fara prezervativ!" poate va mai imputinati.

*Asa este marele combinator CAtu:
Ministerul Finanţelor Publice condus de Florin Cîțu a împrumutat miercuri 332,5 milioane euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 200 milioane euro scadentă în 2023, la o dobândă de 0,31% pe an.

Radu Soviani l-a taxat pe Florin Cîțu pentru că s-a împrumutat în euro: ”Este o politică nefirească și total ciudată a unui ministru de Finanțe de a se împrumuta într-o monedă străină în condițiile în care moneda națională este sub presiune”.

Iulian Mareș spunea...

M,
Lovitura pt Predoiu/MJ:

Radu Herjeu reacţionează după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și cei de la marile Curți de Apel din România au votat pentru menținerea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma unei consultări inițiate de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.

"Noooooooooooo! Nu pot să cred! N-are cum! Păi și propaganda? Păi și proștii afiliați ei? Păi și sloganurile inepte? Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție se alătură colegilor de la Curțile de Apel Bucureşti, Oradea, Braşov, Alba, Craiova și procurorilor de la Parchetele Curţii de Apel Timişoara, Braşov, Oradea, care doresc (prin vot) păstrarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție!

Cum? Deci profesioniștii nu sunt disperați că nu-și vor mai putea face meseria cum trebuie din cauză de SIIJ? Deci nu am ieșit din Europa prin înființarea secției? Deci nu s-a dus naibii independența Justiției? Nu s-a încurajat corupția și nu iese Dragnia din pușcărie?

Serios, nu pot să cred așa ceva!", a scris Radu Herjeu

*Nu prea mai au trecere #2%!

ifrim spunea...

Nu fi țigan.Este vorba de la 65 la 80 nu 85.Pentru asta luptam disponibilizatii,neterminatii cum ne alinta sefu'.Șerpașu' Olescu se mai zbatea pentru noi,restul ne imbie la ceaiuri de cucuta zeama de matraguna!

Iulian Mareș spunea...

Politizam orice?

http://europarlamentare2019.bec.ro/wp-content/uploads/2019/04/DA_PNL_ALEXANDRU_VICTORIA-VIOLETA.pdf

Sotul doamnei ministru de la munca este angajat in MApN, conform declaratiei de avere!

In link-ul de mai jos descoperiti ce postări șocante are soțul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe o rețea socială.

Halal sot de ministru, halal angajat al MApN!

https://www.dcnews.ro/sotul-ministrului-violeta-alexandru-gest-socant-vasilcoiu-l-a-prins_714495.html

Concluziile va apartin!

Leo spunea...

A nu se confunda revizuirea făcută de cps-uri cu revizuirea judiciară , care în fapt este o cale extraordinară de atac ( de retractare) care trebuie să îndeplinească strict anumite constrângeri legale ca să fie în primul rând admisibilă.
De cerut poți cere orice (și de asta s-a murit la RĂSCOALA din 1989), iar în acest caz poți s-o faci printr-o acțiune având ca obiect "recalculare pensie"
PS
Luptaţi-vă , Luptaţi-vă , Luptaţi-vă , că nimic nu se obține fără LUPTĂ , cu SISTEMUL MAFIOTIZAT AL GULERAȚILOR MFA

Huhu Rezea spunea...

"Mares
V-am rugat să citiţi art. 63 din lege, lasă instrucţiunile, pentru a vedea ce cum îţi poate amâna data deschiderii dreptului de pensie.

Art. 63
(1) Drepturile de pensie se stabilesc și se plătesc astfel:
a) de la data încetării plății soldelor/salariilor lunare ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susținătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situații;
b) din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a).




M spunea...

@Mareș
Facem pariu că nu o să îi intereseze?
Aseară unul de la USR explica nevoia de a se da ordonanțe de urgență pe justiție și că referendumul e "consultativ" deci nu trebuie prea mult luat în seamă! 😁

Pensionar discriminat spunea...

Varianta lui Les o sa suporte multe amendamente, varianta SCMD. Bine că a intrat pe flux, macar e ceva palpabil.

Pensionar discriminat spunea...

Varianta Les este lege și trece prin parlament, o să suporte multe amendamente. E bine că este intrata in flux, deci trebuie să aibă o finalitate.
Ordonanță maCiuca e praf in ochi.

Pensionar discriminat spunea...

Corect, de ce se numește de urgență? Vedem pe cupon banii, votam PNL, daca nu, nu.

Huhu Rezea spunea...

Cum să treacă Proiectul lui Leş? Este propus de ciuma roşie. Incă nu aţi revenit cu picioarele pe pământ? Ciuma roşie este în opoziţie, Aţi uitat ce aţi votat anul acesta? Acum trec proiectele #rezist.
Câtă prostie, atâta ignoranţă.

Leo spunea...

Pe 22.11 şi pe pragul uşii.........

Viorel spunea...

Viorel
Păi dacă LEUL (Regele/Monarhul Junglei) stă în cap în timp ce Euro și $/US stau în vârful parului cum afirmă domnul Iulian Mareș în comentariul dumnealui, Guvernul Oban (Mandolină) și toți aliații la guvernare, la anul nu pot sta și ei în cap dacă își bat joc de noi și nu emit ”de îndată” (cuvânt din motivările CCR) sau poate preferă ”imediat” cum îi explică doamna Dana Gîrbovan președintelui României această OU, cu aplicare tot ”de îndată” (01.01.2020/indexare/spor cum spun ei acum de 3, 6, 9%) iar celelalte drepturi începând cu 2021 cel târziu 2022 ?
Nu numai noi suntem nemulțumiți de această tărășenie și tergiversare de prezentare și justificare (de ce așa și nu așa, în cazul în care în mare parte ne este nefavorabilă) a OU ci și populația cu credite în euro și prețurile care cresc.
Nu cred că Guvernul Orban, dacă nu fac alegeri anticipate, va mai câștiga alegerile locale și parlamentare (la termen) de la anul.
I-am trimis doamnei viceprim ministru Raluca Țurcan o petiție cu toate problemele prezentate fostei guvernări și răspunsurile primite. Sunt curios de răspuns.

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu mai este cu Ciumă Roșie cu bolșevicii?
Acum este cu menșevicii!
#2% cei care au cred/cred încă!
*Pe rețelele de socializare Diaspora deplânge discriminarea noastră cu votul într-o singură zi și deprecierea Leului prin declarații și măsuri financiare ciudate!
Eu mă simt bine când ei se gândesc și suferă pt noi! Cred că vor protesta masiv în toată EU și mai ales în UE! Se vor auzi opinii politice scandate că la fotbal: PUIE MNL și OUIE MORBAN!
Cinste lor!

Gigi spunea...

Numai un milion?
Să-mi fie iertat ,dar am atras atenția celor îmbătați de putere că așa se va întâmpla la viitoarele alegeri!
Si-au făcute socotelile greșite!Nu întotdeauna se potrivesc cu cele din târg!!!Unde au fost cei 5 mil.de pensionari?
"Marea muta"este singura care are onoare și demnitate,dar nu vor accepta niciodata să le fie călcate în piciore!
Aviz amatorilor!

Dan B. spunea...

DA!!!!

Sorina spunea...

Nu vedeti ca de ani buni astia vorba Vioricai, isi bat joc , Iohainis l-a decorat pe cel de la SRI asa ca ce mai vreti Lunganis nu uita ......militsrii

Sorina spunea...

Ordonanta de urgenta ?.....pentru anul.223!?

M spunea...

Stați așa că încep să se prindă unii. 😁

„Am fost prost.

In anii si lunile si zilele in care v-am spus aici ca Legea Recursului Compensatoriu e o ticalosie care scoate din parnaie criminali si violatori, am fost prost.

Mai mult, am fost un propagandist neprofesionist. V-am spus asta fara sa ii intreb pe unii dintre cei care castigau puncte politice atunci:

„Bre, e adevarat? Draga PNL, e o tampenie legea asta sau cum?”

N-am intrebat. Direct. Dar am presupus ca asa e. Mai ales ca nimeni nu mi-a zis altceva. Adica ceva in genul asta:
„Mindruta, mananci rahat, e o lege buna, are dreptate PSD-ul, sunt pline puscariile, ne luam amenzi la CEDO”

As fi inteles atunci. As fi tacut, poate.

Dar nu mi-a zis nimeni, nici mie si nici natiunii, ce zic acum:

„Ar fi consecinte mai grave daca o abrogam. Ramane asa (deocamdata).”

Asta e o fraza cheie care a lipsit din campanie.

Si pentru ca cei care n-au rostit-o nu se pot insela, pentru ca i-am ales si i-am recomandat si altora, nu-mi ramane decat sa duc vina acasa si sa recunosc public:

Am fost prost.

Am crezut ca lumea e desenata in alb si negru si granita dintre aceste doua lumi sta in votul nostru sincer si dezinteresat.

Si adevarul e gri. Si-n el nu mai gasesc nici binele si niciun compas moral.
As putea sa va mint si sa va dau cateva indemnuri morale si-o poveste frumoasa cu final fericit, acum la sfarsitul acestei marturisiri.

Dar nu, ATAT DE PROST inca nu sunt!”, a scris Lucian Mândruță pe pagina sa de Facebook

Unknown spunea...

Vă salut! Urmăresc cu atenție comentariile dvs pe diverse teme, dar în special cea cu privire la posibilile modificări la legea 223 și ca o noutate,aș vrea să revedeti cu atenție art. 6o,unde la ultimele 2 al.se face referire la faptul că cuantumurile pensiilor minime din anexa 2 se stabilesc în corelare cu soldele activilor din 2020, după care ultimul aliniat spune că această anexă se actualizează în fiecare an. Deci anexa 2 va trebui aplicată cu 01.01.2020 până în momentul începerii la 01.01.2023 a actualizării, sau chiar până la primirea noilor decizii. Vă rog întrebați persoana de la care ati primit draft-ul cu OUG, este posibil să lipsească vreo completare. Cu stimă!

Iulian Mareș spunea...

M,
Un bou grețos!
Urli că un cretin și acum recunoști cât ești de râtan! Merci și marș dracu idiotule, cu nume și prenume: Lucian Mândruță!

M spunea...

Interesant! Este posibil ca anexa 2 să se aplice din 2020 la pensiile stabilite după publicarea modificărilor?

Trebuie să vedem legea 223 actualizată și cu modificările propuse.

Huhu Rezea spunea...

@Unknown
Nu lipsește nimic.Totul este pregătit ca gulerele albe să iasă la pensie după cuantumul brut al soldelor.
Anexa 2 se aplică din 2020 dar numai pentru cei care își stabilesc drepturile de pensie după intrarea în vigoare a ordonanței.
Cei în plată vor beneficia din 2022 de Anexa 2 actualizată.

Leo spunea...

Vise taică , vise.
Vinde Amabilul vise pe post de anestezic sistemic.
PS
"După nişte vise stranii
Își luă arma din rastel
Vrând să-mpuşte toţi fazanii... (se poate substitui și cu huhurezii)
(Să rămână numai el.)

Silviu spunea...

Dacă această ordonanță nu produce efecte din 2020 nu are rost sa fie data.Ce facem ni se pregătește alta gogoașă de care sa beneficieze un grup restrâns de șmecheri.

Koko48 spunea...

Oamenii astia isi bat in continuare joc de noi?? Daca e imperios necesar daca s-au produs grave neregului de ce nu este valabila cu 01.01.2020?Sa cumpere mai putin cu un avion de lupta si sa regleze si situatia pensionarilor militari.Chiar nu se gaseste un ministru al apararii care sa faca ceva si cu militarii tarii? e mult mai important sa cumparam avioane si tehnica uzate de la altii sa ne caciulim la straini? Sa-si ia proiectul si sa se tot duca daca continua umilirea nostra. Pai cine mai apuca 2023? si oricum pana atunci se schimba guvernele si in fiecare an o luam de la capat. Ori o dau acum ori duca-se invartindu-se cu ea cu tot.

Gigi spunea...

Ba are rost.E cu dedicație pt.Boși!
Așa a fost dintotdeauna!

Sorina spunea...

Ati auzit azi pe ministru pomenind de rezervisti?

Viorel spunea...

Viorel
Domnule KOKO48, într-o petiție adresată ministrului Ap. N. Domnul Gabriel-Beniamin LEȘ, printre problemele prezentate spre analiză și eventual rezolvare (având în vedere că nu a făcut armata) i-am prezentat un mic (,) capitol dintr-un ordin emis de un fost ministru al apărării, (pentru a face diferența că fără om, celelalte lucruri nu au nici o valoare), astfel:
„În ordinal Ministrului Apărării Naționale nr. M-111 (A.Î.I. / apărare împotriva incendiilor), se specifică:
În caz de incendiu, se salvează: - personalul;
- armamentul și muniția;
- documentele clasificate;
- tehnica din dotare și celelalte material.
Armata Română activi și rezerviști „a luat foc”, starea moralului, la pământ.
SALVAȚI PERSONALUL DOMNULE MINISTRU”.
Răspuns la toate: Așa prevede legea X, Y, Z (acum noul guvern are posibilitatea să modifice legea, OU, vom vedea dacă va fi benefică pentru noi).

ovidiu35 spunea...

Eu vad cam asa aplicarea acestei ordonante: cuatumul de referinta , stabilit la valoarea minima, se va aplica pana la finalizarea legii salarizarii , adica in anii 2020 si 2021; Dupa finalizarea legii salarizării, se va face recalcularea la valorile reale potrivit funcției, gradului si vechimii; Începând cu 2023 se va efectua actualizarea, când va fi cazul.

IulianC spunea...

M111 este abrogat si este inlocuit de M53/2015, dar in mare e cam acelasi lucru.

Silviu spunea...

Asa ar fi corect..

GO spunea...

A aparut si modificarea https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2439107723071168&set=p.2439107723071168&type=3&theater

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

DC scrii doar 1/2 din adevar? Scrie si despre hotararile finale....

Iulian Mareș spunea...

Cu ipocrizie despre pensii:

Miercuri, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, se află un proiect de lege care zace în Parlament de la începutul anului 2018. În proiectul inițiat de USR, este un articol și despre pensiile speciale ale magistraților. În acest context, amintim o declarație care, la acea vreme, a fost virală, a lui Rareș Bogdan, despre tăierea pensiilor speciale.

În primul interviu acordat după alegerile europarlamentare, în 29 mai 2019, Rareș Bogdan făcea următoarele declarații despre pensiile speciale: ”Am spus clar: toți în afară de militarii din teatrele de operații - vor avea pensiile speciale tăiate n.r.- am spus-o clar și voi face o presiune uriașă pe partid”.

Întrebat ..... dacă magistrații rămân cu pensiile speciale, europarlamentarul PNL a răspuns: ”Nu, pe contributivitate. Am spus nu. Nu pot să aibă pensii de 400 de milioane, de 350 de milioane și marea masă a cetățenilor să aibă pensii... au venit plângând la mine”.

”Tăiem pensia tuturor, eu nu sunt mincinos, dacă am spus așa, așa vom face!” a precizat Rareș Bogdan, care a insistat: ”Iar dacă nu vor face asta colegii mei, vor avea o problemă direct cu mine. Să văd ce-mi vor face! Sunt cinci ani europarlamentar.”

nm(nota mea): tare greu de cap esti ardelene: Nu "Să văd ce-mi vor face! Sunt cinci ani europarlamentar", ci <>
In alta ordine de idei, ipocritule pensat spune tu, cu ciocnitza ta, cat si cine iti plateste indemnizatia de europarlamentar si indemnizatia pe viata dupa cei 5 ani?

Iulian Mareș spunea...

Hai ca o dam cu vesnicii cantaciosi!

In deplina armonie a ligheanului de protest cu tehnocratia, doamna de la munca (fara munca la activ) şi-a luat şi ajutoare. Un fost cântăreţ a ajuns secretar de stat în Ministerul Muncii. Este bineeee! Au adus specialiştii de care au nevoie, pentru a destinde situatia: secretarul de stat canta si ministrul gandeste la o alta lege! BALAMUC, adresa: str. Dem. I. Dobrescu nr. 2-4 sectorul 1 Bucureşti!

Iulian Mareș spunea...

Jandarmi, nu va lasati impreionati, mana pe tonfa!

aveam ceva griji ca ministrul asta are multe probleme pe cap, dar se pare ca in afara de "10 august" nu exista probleme in Romania ... nu in domeniul sigurantei cetateanului si a celorlalte domenii de activitate ale Ministerului de Interne.
Sunt curios cum vor actiona jandarmii la proxima manifestatie.

*Prevad o actiune inedita: cu prima ocazie, jandarmii vor arunca, la skimb cu pungile cu fecale, pungi pline cu prajituri, bomboane si covrigi, musai fierbinti! ... in portavoce nu se va mai auzi: Eliberati piata, vom folosi forta!...ci melodii cu Mos Ene pe la gene, sau mentalisti care vor induce somnul pe asfalt!

Iulian Mareș spunea...

Uluitor...undialof ce sfideaza logica si pregatirea!
O doamna (Lavinia Craioveanu) cu studii economice la zi, intreaba pe un domn "de ce ROU se imprumuta in Euro, stiind ca MF/Citzu va trebui sa plateasca datoria cumparand Euro, cu dobanda cu tot, punand astfel presiune pe slabanogul de leu!
Domnul, cu studii ala EBBA, raspunde mucalit:
Sorin Moldovan: Dacă vreţi, fac lecţie de matematică cu dvs.

Mai jos, postez link-urile cu CV amandurora:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=184&cam=2&leg=2016&pag=0

https://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=96c595b9-b65d-4187-967c-3a9edca39cb4

*Nu pot sa nu remarc ca tanarul rebel are kiar si examenul de capacitate trecut cu brio (8 clase)!

Iulian Mareș spunea...

Te referi la cea cu media aritmetica?

Dan spunea...

Domnilor eu vad mai multe cursuri de actiune in cazul acestui document:

COA1 - este un document fara valoare aruncat catre pensionari militari sa aiba ceva de rontait si sa stea la discutii si dezbateri pe net, adica linistiti pana trec cele doua valuri de alegeri din 2020, apoi PNL isi va reveni la adevarata fatz si va trece la taieri asa cum le cunoastem obiceiul din trecut, iar documentul va fi uitat cu desavarsire;

COA2 - acest document are ceva real dar va fi pus in aplicare dupa cele doua valuri de alegeri din 2020 insa anexa ”secreta” ne va dezavantaja, deci taieri, deci simuliar cu varianta de mai sus.

COA3 - Un document de rontait pana vor trece alegerile din 2020 dupa care va apare noua sau noile legi PNL pentru pensii civile si militare, lege ce ii va dezavantaja pe toti si civili si militari.

Ca atare parere mea este ca acest draft este doar pentru deturnarea atentiei pana dupa alegeri... de aceea si apar termen de punere in aplicare începând cu 2021.

L 223 / 2015 fost modificata pein atatea ordonante incat e greu sa mai modifici ceva fara ca modificarea sa ramana fara efect din cauza unei modificari anterioare care a scapat respecteviei modificari. Cred ca solutia corecta ar fi o noua lege a pensiilor scrisa corect si abrogarea prezentei legi cu toate modificarile si completarile ulterioare. O lege prin care cei pensionati la varsta standard sau varsta standard redusa sa beneficieze de o pensie bruta ce nu depaseste 100% din solda lunara bruta (cea din care se retin contributiile si impozitul).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ceaiul meu face ravagii in gripa: A inmuiat-o si merg spre bine chiar foarte bine: amestec parti egale de fructe de padure, catina, galbenele, busuioc, menta, echinacea, ceai verde, dupa care razuiesc cam 1 lingurita ghimbir, 1/2 lingurita miere si pun zeama de la 1 lamaie. Din acest amestec de plante si ingrediente pun intr-o cana 1 lingurita cu varf, apoi infuzez turnand apa in clocot si apoi acoperind cana cu un capac, tin acoperit cel putin 15 minute, il beau caldut cu inghitituri mici si rare, cu cel putin 1/2 h inainte de mese de 3 ori pe zi, chiar si 4. Norocul meu ca acest ceai il beau mai demult si am imunitate sporita. Plicurile cu fructe de padure, catina, menta, galbenele, busuic si echinacea le-am taiat cu foarfeca, apoi le-am amestecat si le-am pus intr-o cutie ermetizata cu capac, la racoare si intuneric. Am luat cantitati mari din fiecare planta, apoi 2 kg ghimbir, dar si 3 kg lamai, pe care le tin in lada frigiderului, si sa-mi ajunga amestecul de plante pentru toata iarna. Normal se bea dimineata doar 1 cana, zilnic, toata iarna, si cand loveste gripa sau viroza marim numarul de cani la 3-4 pe zi. Aveti incredere in acest ceai, dragi camarazi! Cand m-a lovit gripa, eram leguma, si cum am marit nr de cani a cedat automat! In paralel mananc mere, grefe, pomelo si alte citrice acrisoare, pana la stingerea bolii. Ghimbirul, echinacea si celelalte priesc la diabet. Caut intodeauna la oferte si iau ce este mai ieftin din super marketuri. Am facut si bai, apoi corcolit in carpele asternuturilor cu somn. Sanatate tuturor! Am uitat ceva: La acest amestec, puneti si cateva pliculete de cuisoare, tot rasnite, pentru ca sunt un dusman de temut pentru gripa! Cine v-ar opri sa puneti si scortisoara, care este si anticancerigena, dar da si aroma si are efect anti viral?