Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 26, 2020

Actiune bine gândită a Forumului: trebuie materializată în intervenții principale și accesorii în dosarul 4241/2/2020 al CA București

42 comments

Excelente precizarile AORR,  preluate de președintele Forumului SAOPS! 
De ce nu îndeamnă Asociațiile cu personalitate juridică să formuleze intervenții accesorii și pe rezerviști, individual, care au interes în proces, să formuleze acțiuni de intervenție principală in Dosarul nr. 4241/2/2020 de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru admiterea punctelor 1/i și 1/ii precum si respingerea pct. 1/iii din Decizia nr 4/2020 a Curtii de Conturi, in contradictoriu cu CPS a MApN?
Nu trebuie să asistăm pasiv la ce va decide Justiția. 
S-a dovedit de atâtea ori că,  dacă nu este ajutată cu probe și cu argumente bine ancorate în legislația pensiilor militare, Justiția mai și greșește.



 

42 de comentarii:

Leon spunea...

Excelenta sinteza despre problema indexarii/majorarii de 5% din anul 2016; se vede mana unui mesetias..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu chicotesc, dar nu cobesc, ca pensiile sunt batute-n cuie de mu13 si-n plasă, sa fie actualizate abia in 2026! Stiu eu ce stiu, al naibii sa fiu, si daca sunt mincinos merit un șut in dos! Nu-i asa, cei care stiu ca si mine, ca dzic bine?!

Mihai spunea...

Oed!
"Bine gândită " cu efect zero 🤣

micutzul spunea...

Și nu este numai asta. Curtea de Conturi trebuie sesizată și asupra faptului că până la aplicarea OUG59 solda de funcție nu a fost calculată că fiind produsul intre CF și salariul minim brut pe economie. Dacă legea era aplicată atunci cu un efort bugetar nu foarte mare din partea structurilor de apărare acum erau mai linistiti guleratii. Dar de ani de zile spun că buboiul se umflă și tot va pocni odată .HG 1/2017 și deciziile definitive favorabile în două cazuri vor începe să își facă efectele. Sunt curios pentru ce vor opta guleratii în fața instanței....

spiritul lui Haret spunea...

Dece numai problema indexarii cu 5% din 2016 si nu si a existentei situatiei aberante de a exista pensii diferite in functie de anul deschiderii drepturilor de pensie?

Calinmihaib12 spunea...

..au intrat in IMPAS..din care chiar nu știu cum..și nici nu pot..IEȘI, pt.că probabil sunt SUME RETROACTIVE=DIFERENȚE= RELATIV MARI/ PENSIONAR începând cu 2016..până în prezent..!

Huhu Rezea spunea...

DE ce, de ce?
Nu se rezolvă toate problemele printr-o singură acțiune, asa cum a făcut Stelian de Bucovina.
Juristii au primit ca obiectiv analizarea conflictului dintre 2 case sectoriale si Curtea de Conturi privind actualizarea gresită a singurei si ultimei actualizari, înainte de eliminarea actualizării.
Reintroducerea actualizării nu înlătură greșeala deja comisă impotriva legislației de la 30 06 2017.

Alex spunea...

Aberanta este toata legislatia pensiilor militare de la cap,la coada.Aberanta este si acea lege a salarizarii care nu cred ca se va aplica in totalitate niciodata.Amintiti-va cine umbla cu hartiile sub brat si prezenta la t.v proiectul legii salarizarii ,lege in care militarii ocupa un loc deloc onorabil."Meritul" ptr.ambele aberatii ii revine in totalitate oltencei din Craiova.S-a jucat cu noi ptr.ca asa a vrut ,ori asa i sa cerut? Naiba stie! De ce nu o intreaba nimeni de sanatate?

Huhu Rezea spunea...

Este o constatare punctuală sesizată de juristii AORR. Bine că s-au trezit și ei după 3 ani deși aici noi dezbatem problema și am corectat decizii emise de cel 2 CPS-uri în culpă de mai bine de 2 ani'
Documentul vorbește de aplicarea incorecte a legii nu de propunerile de reintroducere a actuaizării.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, eu sunt vesel pentru că mâine ca un cățel cuminte mă duc la vot. Am fost șoim al patriei, pionier, utecist și comunist cu acte în regulă. Deci, trecând prin toate aceste etape ale vieții am primit o educație bună zic eu. Nu trebuie să-i dezamăgesc pe urmașii celor ce m-au creat ca om din punct de vedere politic. Deci mâine fiind zi de sărbătoare atât pentru mine cât și pentru dumneavoastră (sper) și având în vedere că poeziile dumneavoastră sunt frumoase (vorbesc serios) vă întreb de ce nu vă înscrieți ca membru al Uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică conform Legii nr. 8/2016, achitați cotizația la zi, vă eliberează o adeverință, întocmiți dosarul și il trimiteți doamnei Col.dr.ec. Andrițoiu la C.P.S. pentru a beneficia de 50% din pensie astfel îi întreceți și pe domnii Gligor, Gropan și chiar pe domnul învățător, fost coleg. Dumneavoastră o să primiți pensia în continuare pe CARD, domnul învățător în labă.

Huhu Rezea spunea...

Nu va mai puneți speranța în HG 1/2017... că toți ofiterii aveam atunci solda de functie în cuantum compus mai mare de 1450 lei.Numai @Cornel și cei ca el, plus sgp-ișții aveau solda compusă mai mică decât salariul minim.
Nu înțelegeți o dată că HG 1/2017 nu putea modifica și compoziția soldei/salariului de funcție, pentru că fusese stabilită prin lege? A modificat doar cuantumul, adică suma tuturor componentelor sale nu putea fi mai mică decât salariul minim

Boby spunea...

Aberanta este toata clasa politica din Romania care emana numai aberatii in defavoarea poporului.

Huhu Rezea spunea...

Doar adepții regimurilor dictatoriale gândesc așa despre toată clasa politică. D-ta, probabil, nu înțelegi gravitatea afirmației. Mai sunt unii cărora, fiind dezamăgiți de cei pe care i-au votat, le e greu să recunoască și fac afirmații despre toată clasa politică.
Alternativa la conducerea tării aleasă prin vot este dictatura.

micutzul spunea...

@huh

Cele două decizii DEFINITIVE de la Cluj desființează clar și fără echivoc așa zisa solda de funcție compusă și obligă aparatul să calculeze solda de funcție că fiind CF X SMBE ! Acesta este doar începutul!

valica spunea...

Stimati camarazi. Pe surse , am sesizat ca problematica noastra este la politic. Ciuca a asigurat NATO ca pensionarii care au slujit sub vechiul regim (tratatul de la Varsovia-inclusiv tatal sau, subofiter) nu vor primi nimic in plus la pensii. Singurii care vor avea drepturi conform cu acordurile militare vor fi militarii profesionisti/mercenari. Si se vede , salarizare diferita, pensii si alte drepturi diferit. Cine combate primul ???

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
suntem multi care kiar facem parte din Uniune! .... tu, ce mai astepti? :))

Huhu Rezea spunea...

Tot CA Cluj prin alt complet a creat precedente prin teoretizarea cuantumului compus reglementat prin L285/2010. In final se va impune legea, nu hotararea de guvern.

Iulian Mareș spunea...

avia,

mare iubitor de Kovesi!
La incercarea lui IOHANNIS DE A BAGA IAR SRI IN DOSARELE PENALE – CSAT a avizat pozitiv proiectul de lege initiat de ministrul Justitiei Catalin Predoiu prin care SRI este reintrodus in anchetele penale. Documentul e semnat de Klaus Iohannis. Printre cei care au participat la luarea deciziei se numara si Predoiu, care si-a avizat singur proiectul, dar si seful SRI Eduard Hellvig. Propunerea de resuscitare a SRI a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ si Comisia pentru drepturile Omului din Parlament.

Ceea ce era clar pentru toata lumea s-a intamplat: Klaus Werner Iohannis baga din nou SRI in dosarele penale dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr.51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei initiata de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, alaturi de liberalii Cristina Traila si Gabriel Andronache.
Concret, proiectul este o incercare de a reintroduce Serviciul Roman de Informatii in anchetele penale, dupa ce CCR a decis ca acest lucru este neconstitutional

Insa acesta nu este singurul aviz negativ. Consiliul Legislativ a respins la randul sau proiectul lui Catalin Predoiu. Motivul: nu sunt suficiente doar interventii legislative asupra Legii 51/1991, ci este necesara si amendarea mai multor acte normative incidente in materie, care sa reglementeze in mod clar, coerent si previzibil aspectele referitoare la calificarea ca mijloc de proba a inregistrarilor, procedura de verificare a legalitatii acestora si instanta competenta, tinand seama de toate aspectele relevate in Decizia 55/2020.
Initiativa legislativa facuta de Predoiu a fost justificata prin punerea de acord a legislatiei in vigoare cu cele retinute de CCR in Decizia 55/2020. Adica prin decizia prin care Curtea a decis ca procurorii nu vor mai putea folosi ca mijloace de proba inregistrarile facute pe mandate de siguranta nationala pentru ca inculpatii nu au posibilitatea sa conteste probele rezultatede modificare si completare a Legii nr.51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei.

Cred ca adori truda paralelilor!

Initiativa legislativa facuta de Predoiu a fost justificata prin punerea de acord a legislatiei in vigoare cu cele retinute de CCR in Decizia 55/2020. Adica prin decizia prin care Curtea a decis ca procurorii nu vor mai putea folosi ca mijloace de proba inregistrarile facute pe mandate de siguranta nationala pentru ca inculpatii nu au posibilitatea sa conteste probele rezultatede modificare si completare a Legii nr.51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei:

Iulian Mareș spunea...

Este timpul sa ramai acasa, Calin Georgescu! Si nu doar sa ramai ci sa te implici...suntem destui care iti vor fi alaturi!

Pentru ca România sa inceteze de indata a mai fi o colonie condamnată la neputinţă pentru a fi exploatată!!!!!

Călin Georgescu, expert ONU în dezvoltare durabilă a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, despre România, politiceni şi lume.

Ţara naostră este doar o „vacă de muls”, condusă de un Preşedinte preocupat să-şi hrănească popriul ego.
Expertul ONU a acordat un interviu realizatorului TVR, Monica Ghiurco, în care spune ceea ce românii nu vor să audă.
Călin Georgescu spune că românii nu ştiu să discearnă între bine şi rău şi că preferă să se victimizeze.
„Poporul român nu are puterea de a discerne binele de rău. Nu înţelege puterea gândului, cât de uriaşă este.
Nu este suficient să-ţi doreşti, se întâmplă ceea ce gândeşti. Şi dacă gândim poziţia de victimă, victimă eşti. România este doar o colonie furnizoare de materii prime şi de forţă de muncă.
Toţi au participat la această chestiune, i-a unit un singur lucru, pe toţi: hoţia!
Ne urâm între noi, nu există niciun proiect comun, iar proliticenii au un singur ţel comun, interesul propriu, i-a unit doar hoţia. România este condamnată la neputinţă pentru a fi exploatată„, a declarat Călin Georgescu.
Expertul ONU spune că: Dacă s-ar cunoaşte istoria lumii, vă garantez că tot sistemul de credinţe astăzi, s-ar prăbuşi în cel mai scurt timp, iar guvernele ar dispărea imediat. 1% din omenire, controlează 54% din bogăţiile planetei. Haosul emoţional al omenirii, perturbă energia planetei. Lumea este condusă prin non educaţie, medicină, alimentaţie şi mass media.
A plecat de la ONU după 17 de ani pentru că nu a dorit să fie părtaş la o minciună. Într-un an, ONU, cheltuie cu sediul de la Geneva, 2,5 miliarde de euro.
Despre ONU, Călin Georgescu susţine că: nu îi interesează decât consumul şi profitul.
Călin Georgescu susţine că România nu avut niciodată lideri şi că actualul Preşedinte e interesat să-şi hrănească propriul EGO: România nu a avut niciodată lideri, a avut deţinători de putere patriarhali, care s-au schimbat rapid. Iar presedintele, da, … ştiti când îţi hrăneşti egoul nu nu ai cum să îţi hrăneşti ţara.
Expertul ONU a mai spus că în România nu există justiţie şi că „în puşcărie intră doar slugile” şi că ţara noastră nu a vândut „trunchiuri de arbori” ci „trunchiuri de suveranitate„.
Expertul ONU atacă şi biserica şi pe Patriarh, despre care spune că este interesat doar de profit: Spiritualitatea înseamnă cunoaştere şi înţelepciune şi nu dogmă şi profit. Biserica Ortodoxă Română poate să ajute enorm poporul român. Înainte era cruce de lemn şi inimă de aur, acum este cruce de aur şi inimă de lemn, cam asta e legat de Patriarh. religiile dezbină, spiritualitatea uneşte.

bassil spunea...

Legea nu se va impune,este abrogată.

reddog spunea...

Pentru banditi institutiile statului inseamna stat paralel.
Unii care gandesc asa sunt si militari.
Cerbi, soparle si alte creaturi... :)))

Huhu Rezea spunea...

In feb 2017, cand s-a dat HG nr.1 legea era îsn vigoare. alarizarea din perioada 2018-2020 urmează conform dipozițiilor art. 38 din L 153/2017

Huhu Rezea spunea...

Nu mâi prostea, indivizi din instituțiile statului care nu respectă legea fac statul paralel.

Mihai spunea...

#Mares
Orice cetatean care isi castiga existenta onest isi doreste o entitate ,fie ea si SRI, care sa furnizeze in mod LEGAL probe procurorilor,fara amestec in dosare ,privind activitatea infracțională pe siguranța națională.
Altfel ,fara o astfel de entitate coruptia si starea de infracționalitatea sufoca Romania.
Păcat ca multe astfel de probe au fost eliminate din dosare ,favorizînd astfel achitarea si punerea in libertate a unor infractori ,care azi ne zâmbesc ,plini de averi nejustificate,in nas pe televiziuni .Vezi Udrea, etc.
La ora actuală nivelul corupției și a stării infracționale ,la nivel politicieni ,administratie ,justiție, politie ,mediul de afaceri a crescut alarmant.
Si sancțiunile trebuiesc modificate pentru a descuraja abonații la fenomene de corupție, trafic de influență, infracțiuni economice ,etc
De asemenea trebuie promovat proiectul susținut de LC Kovesi privind confiscarea extinsă, inca de cand era inca sef a DNA si ținea lupa pe ei.
Si cat a ținut lupa pe ei au fost si bani in visterie ca sa împartă Liviu si Lov întregului sistem bugetar de parca dădeau din buzunarul lor.
La romani nu merge decat cu poliție la poliție, adica supraveghere încrucișate chiar si prin servicii.
Numai asa intra frica in ei si se mai tempereaza fenomenul.
Sigur ca nimeni din cei care se înfruptă din infracționalitatea nu vor de acord cu asemenea proiecte de lege.
Jos mafia ,sus patria!

reddog spunea...

Pai unii nominalizeaza institutii nu unii de pe acolo.
E vorba de DNA si SRI in special dar nu numai.
Mai alea astia cu prostea-n gura. :))
Mars!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Unii care nu respectă legea și promovează legi care favorizează infractorii mai ajung ,din cate se vede, șefi de celulă . Mai concludent nu se poate.

Ein Stein spunea...

Aoleooooo, tot aici esti mai necazule. Nu ti-ai gasit turma de magari si porci sa va adunati voi ai vostrii. Ce cauti aici printre cerbi si lei? Nu e locul tau aici.

Ein Stein spunea...

Bine descrisa situatia Romaniei dar incompleta. A uitat sa spuna despre impostura, asta e mai a dracu ca toate alealalte la un loc.

Ein Stein spunea...

@avia
Los mafia. Care? Si aia a ta de suflet sau doar a alorlalti? Daca acum cand la putere este partidul dreptatii, nepatatilor, cinstitilor, liberalilor, ciuma galbena nu rosie, etc. coruptia a ajuns la cote alarmante, ce e de facut? Spune tu care ai mers cu masina pe autostrada aia noua data in folosinta, ce e de facut? Aia cu jos mafia e doar slogan sau credinta?

Viorel spunea...

Sunt prea mic domnule Iulian Mareș și îmi cunosc locul, singurul meu talent înăscut este mila / compasiunea față de omul aflat la nevoie și dorința / putința de al ajuta dacă este posibil, în rest un om simplu. Citind postarea dumneavoastră cu interviul domnului Călin Georgescu (o analiză foarte corectă și reală) consider că o părticică „Înainte era cruce de lemn şi inimă de aur, acum este cruce de aur şi inimă de lemn, cam asta e legat de Patriarh. religiile dezbină, spiritualitatea uneşte” din „ inima de aur” există și în pieptul meu. În rest, dorințe și proiecte de viitor ce sper să se îndeplinească.

Viorel spunea...

Valică vorbești prostii. O fi el domnul Gl. Ciucă un om fără cuvân (vezi Planul de măsuri), fără inițiativă, fără ce vrei tu, dar asta poate să o afirme în țară în cercuri restrânse sau pe șustache (ca să-ți dau ție crezare, pe surse) pentru a intra pe sub piele lui Orban sau Iohanis, dar în discuțiile cu NATO nu poate afirma așa ceva. Nu ar mai avea credibilitate în fața omologilor săi și a structurii NATO în sine pentru că ar încălca prevederile art. 14 din CEDO (Interzicerea discriminării). Iar dacă tu faci acest lucru în interiorul propriei instituții pe care o conduci, atunci ce să mai vorbim despre siguranța / securitatea proiectelor colosului numit NATO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vai, vai vai ce mai adorati unii Inchizitia de tip stalinist, cu dosare fabricate in fals la comanda politica, cu martori mincinosi si intimidati, sa distruga oameni fara vina, fara nici o proba, sa li se distruga vietile, familiile si destinele, sa fie ucisi in beciuri, doar ca sunt mai buni politic si intelectual decat Iohan Ciolan si toti din dreapta politica iesiti din gurilor de canal! Niste gunoaie si lăturoaie toti cei care au conceput si aprobat acest sistem de tortionari descreierati, ca si cei care-l sustin! Rusine ca inca mai sunt cei care se atarna cu disperare de metodele evului mediu timpuriu, inapoiat si inchizitorial! Si daca n-ar fi absolventi de liceu, scoli militare, academii, asa mai zice... Constiinta si inteligenta, pe care le gasim inclusiv la animale si insecte, nu se cumpara, daca nu te nasti cu ele! Intunericul lipsei judecatii dauneaza grav intregii societati!

Mihai spunea...

Mai Cornele, recomandat ca după ce umbli pe la cacao sa ascunzi urmele.
Asta cat timp il ai pe conștiință pe V.Vreme căruia i-ai facut se pare o imagine de campanie electorala falsă din belsug. Si naivii pe care i-ai păcălit au pus botul.
Hai sictir!
Mai bine inveseleste auditoriul cu cate un pamflet pe teme de actualitate si vreo reteta de somn adânc.
Altfel rămâi cu ,ca_ca_ua pe degete.
Sănătate multă!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, vedeți care este diferența dintre noi, cei care ne-am ales meseria de militar (terestru armă / specialitate, aviator, marinar) din dragoste, pentru că ne-a plăcut. Ne gândim cu nostalgie la anii care au trecut, cu bune și cu rele, cu realizări și neâmpliniri.Cei care au devenit militari pentru că așa le-a spus tata sau nu și-au găsit locul în altă parte cum (cu regret o spun) este domnul ministru Ciucă, prea puțin îi pasă de militari, activi (salarii la sfântul așteaptă / 2022) sau pensionari (după ce murim sau când când vor mușchii lor / ce proiecte, ce lege, ce drepturi).
„ Și răbdător voi aștepta / Legea dreptatii ...s-o găsesc ..”. Vă sugerez să vă rugați ca legea dreptății să o găsiți cât mai târziu pentru că pe pământ nu o veți găsi. Doar acolo sus există adevărata lege a judecății și a dreptății. Pe pământ (redau din postarea domnului Iulian Mareș / comentariul domnului Călin Georgescu), în România nu există justiţie şi că „în puşcărie intră doar slugile”. Deci dacă nu există justiție, nu există nici o lege a dreptății.

Iulian Mareș spunea...

avia,
Că de obicei N mic nu înțelegi! O fi de la zgomotul motoarelor?
SRI nu oferă probe ci informații! Bagi la cap?

Iulian Mareș spunea...

👍😜

Iulian Mareș spunea...

Clar că numai informatorii o adoră!

Dan B. spunea...

Poate cineva să-mi explice cum de concluziile președintelui AORR (gl Bălăceanu) nu sunt însușite de președintele și prim-vicepreședintele ANCMRR, respectiv gl Băhnăreanu și gl Bălăceanu), dar sunt lăudate de către președintele în exercițiu al Forumului, col (gl în viitorul apropiat) Tudor?

Alex spunea...

Cam greu sa gasiti legea dreptatii ,dar ...bafta.Desi unii va ironizeaza fara rautate desigur,sunteti o persoana sensibila.Din care vad " aveti ceva a spune..".👍

Leon spunea...

Vad ca Sedinta de plen a CD programata initial astazi, NU se mai tine !
In schimb se tine sedinta CCR, si la prima ora se discuta Taxarea suplimentara a pensiilor de serviciu; sper sa apara astazi un Comunicat privind Decizia CCR..!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣😛😛😜😛
CINE VORBESTE..SCARNAVIA DRACULUI....

Leon spunea...

@Max, pai nu spuneai cu ceva timp in urma ca Juristul MApN isi lua informatii de pe acest blog..??
Se confirma inca odata ca acest blog este citit regulat de cei de la MApN !
PS.Eu am obsrvat eroarea si ti-am atras atentia cand ai postat aici Hotararea nr. 1242/21.09.2020..!
Si daca in acest fel ne multumesti, nu mai avem ce discuta !!