Un produs Blogger.

marți, septembrie 29, 2020

Ce va face Iohannis cu Legea de aprobare a OUG nr. 135/2020

41 comments

Legea adoptată de opoziția din Parlament elimină dispozițiile din OUG nr.135/2020 prin care  Guvernul liberal a micșorat creșterea valorii punctului de pensie de la 40% la 14% și a amânat cu un an creșterea salariilor profesorilor. 

 Liberalii nu au avut curajul s-o atace la CCR în termenl legal de după adoptare, astfel că ea așteaptă pe masa Cotroceniilor să fie promulgată.

Desigur că, în a 20-a zi, președintele va găsi un motiv să retrimită legea la Parlament, dar nu pentru cele două abrogări de articole din Ordonanță... ci pentru alt motiv... pentru a nu afecta scorul liberalilor la parlamentare.

După parlamentare, Iohannis poate să promulge legea,  pentrru că noua majoritate liberalo-useristă o va spulbera printr-o nouă ordonanță, așa... ca să nu dea banii oamenilor.

Așa arăta Ordonanța  lui Orban!


Pl-x 491/2020
8. Art. 42 se abrogă
9.Art. 43 se abrogă
22 09 2020 :trimitere la Presedintele României pentru promulgare


 

41 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ba sa o atace la CCR, precum pe cea cu alocatiile copiilor, ca sa mai primeasca una in bot!
Oricum, orice motiv va invoca, oamenii stiu adevarul, insa mie mi se pare ca electoratul nostru a devenit o curva si vina nu o poarta el ci cei care l-au adus in situatia de a se prostitua!
Ma bucur daca se va rezolva in conformitate cu legea 153, nu cu ciuntirile ulterioare, insa nu pot trece cu vederea dubla masura a CCR in privinta legii 223 si toate OUG defavorabile!
*Singura explicatie ar fi compozitia membrilor CCR, dar si asta este subtire!
**Se va gasi cineva sa descifreze cauza pentru care establishementul roman a lovit in fortele sale armate...., forme si mijloace, scopul urmarit si efectul atins.
Nu invatam nimic din istorie, repetam aceleasi aceleasi greseli si dorim rezultate diferite? Numai idiotii au aceasta teorie in cap.
Ex: Monteoru a luptat 90% din viata sub un steag roman, intr-o societate organizata politic conform legilor de atunci; acum, m-am rafinat, nu-l duc la canal sau Aiud ci il categorisesc cu o pensie atat de mica, neprincipiala, pentru a-l face sa sufere sigur, pe termen lung, pentru perioada aceea! Ce vina are batranul soldat pentru ca el si-a aparat cinstit tara? Si le-a predat-o intreaga si pe plus in 90?
***Scuze, Monteoru pt nominalizare, insa imi plac exemplele concrete...

Leon spunea...

Mai degraba, pana pe 15 octombrie, Iohannis va sesiza Curtea Constitutionala deoarece raspunsul va veni cel mai devreme spre sfarsitul lui noiembrie si apoi mai are la dispozitie inca 10 zile pentru promulgare, exact dupa scrutinul pentru parlamentare...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i plang: lucreaza 4-5 ore pe zi la caldurica, nu in noroaie si in gaze de munitie si esapamente, martisoare de au si cadouri de se umplu de bunaciun in Martie, meditatii scumpe, si pentru asta ii lasa corijenti din te miri ce, la modul mafiot, ca stiu eu marfa, au jumatate de an vacante, eu cat am lucrat nici macar duminicile nu stiam de ele, cei care au lucrat in conditii militare si 35-40 ani au apucat 2 3 ani de pensie, ei lucreaza si la 80 de ani, ei au beneficii si vacante la mare si munte, cand eu ca activ n-am pupat, de ma chemau din concediu sa plec la aplicatii sau alarme si alte cretinisme, deci e un subiect care ma lasa rece! Au un merit imens in societate, dar se exagereaza mereu electoral! Uitati-va la Iohannis ce bogat e din meditatii, un jmecher de fizica de Casa Pionierului, cu 7 case, altii intr-o viata nu pot sa ia o garsoniera! E o gogoasa sparta, ca pingeaua! Se pare ca subiectul arzator ar fi ca PNL vrea sa dea o Lege a pensiilor la militari copiata de la civili, cu daramarea onoarei si demnitatii militare, o cloceala civila sa ni se ia avantajul de a mai fi militari, in linie cu civilii, adica aceleasi salarii pensii ca ei. Abia atunci Armata se va goli rapid sa plece in civilie, daca nu au avantaje, si nu se vor mai duce prostii sa se angajeze in Armata, si pentru ce s-o mai faca riscand, pentru zero barat in plus?

gheo spunea...

In urma cu circa 2400 de ani, celebrul filosof SOCRATE, desi avea multe pàcate spunea totusi si un adevar valabil si in ziua de astazi, cei care vor puterea se folosesc de celebra DEMOCRATIE pentru a pune mana pe "putere" abuzand si ascunzand maselor ce insemna de fapt DEMOCRSTIA si principiile ei. Sleahtele care seamana mai degraba a organizatii mafiote decat a grupari politice care vor puterea `prin orice mijloace, ne-au pus in fata 2 variante la ultimele alegeri prezidentiale, "sa o pupam in fund pe VERORICA-analfabeta sau pe ... JOHANNIS neo-liberatul" tacut dar bine dirijat din umbra. Am putea spune ca, "culegem ce am semanat " dar de fapt, am ajuns "prostii care culeg ce au semanat ei" iar asta este orice numai democratie NU. Dar intro tara in care circa 50 % din populatie traieste in saracie sau sub limita ei iar nivelul de educatie si cultura sunt la fel, puterea se "vinde si cumpara" cu cativa lei "tot din banii prostilor care o vand" si care nu vor sa inteleaga aceasta si este pe undeva de inteles la nivelul de saracie, educatie si cultura existent si chiar pastrat asa intentionat.

monteoru spunea...

Exceptand cei disponibilizati ca urmare a reducerii de efective ale armatei ceilalti nu au nici o justificare pentru pensionare la varsta de 40-50 ani.Unde mai pui ca beneficiaza si de pensii f.mari.O lege a pensiilor militare pe principiul contributivitatii tinand seama ca unii au fost disponibilizati ar fi echitabila.Nu sustin o lege copie fidela ca la civili dar sa aiba ca criteriu determinant venitul anual al individului precum si cel total realizat in intreaga cariera militara.Pensie fara Oskar,fara doctorate,fara talente de jurnalit,artist,sportiv si alte manarii.
Nationalizarea contributiei pentru pensia suplimentara de catre stat a cesteia este furt.
In cazul unei legi a pensiilor militare pe principiul contributivitatii nu se justifica supra impozitatea sau supra taxarea.In acest fel vad eu o lege a pensiilor militare echitabila.

Iulian Mareș spunea...

M are o vorbă: nu ne-a pus nimeni pistolul la tâmplă că să ne alegem meseria armelor și nu o alta, mai comodă și mai bine răsplătită!

reddog spunea...


Vrajitoarea vorbeste de venin?
Pai daca isi musca limba se otraveste singura.

https://m.ziare.com/alegeri/firea-multi-oameni-au-fost-pacaliti-de-o-limba-veninoasa-si-ascutita-1634462

Calinmihaib12 spunea...

D-le MONTEORU..poate că o pensie contributivă..e..în rând cu lumea..civilă, dar ce te faci în situația..din anii băsisto-bocieni = în care,la "reconstituirea" "situației veniturilor realizate..în carieră = S-A FURAT, pur și simplu din veniturile real dobândite, mai mult chiar,și acele venituri =solde= dobândite, au fost "stabilite" ERONAT= FURAT=..prin interpretarea arbitrară a legilor succesive ale: salarizării și pensiilor militarilor, astfel că punctajele lunare..și în final: "punctajul total realizat"= e FURAT..cu câteva puncte..bune..! =DELIBERAT,de la început( adică de la începutul APLICĂRII legilor respective..!)
ADICĂ: militarul lucra cât putea el de onest,iar STATUL ÎL FURĂ..din drepturile sale.!,prin legile respective =formulate PERVERS,dubitativ, cu unități de măsură DIFERITE pentru o aceeași valoare..!,etc.

raul spunea...

Nu ,Iuliane ,dar la inceput de drum s-a incheiat un contract intre doua parti ,cu drepturi si obligatii de ambele parti!De ce tu stat ,ca parte ,ca entitate mai puternica ,schimbi regulile in timpul jocului sau mai rau ,te dezici de obligatii???Cum se cheama asta ???Daca eu nu-mi indeplineam obligatiile eram cel mai simplu ,dat afara daca nu ,poate despagubiri uriase sau chiar puscarie(sau in caz de razboi ,Curte Martiala si executie) dar tu ,stat nenorocit ,doar pt ca esti mai puternic ,ce faci ,iti bati joc de acel contract????Repet ,cum se cheama asta???

raul spunea...

Ce DEMOCRATIE ,Gheo?S-ar numi PLUTOCRATIE ,puterea celor bogati ,dar ai naibii ,nici bogatii aia nu sunt de- ai nostri ,nu-s romani ,caci noi umplem buzunarele altora straini ,care aici au pioni si marionete ce ne conduc ,spre binele lor ,nu al nostru!Vai de ...nostru ce-am ajuns!

M spunea...

Cel mai tare mi s-a părut Mucușor azi: să trecem de iarnă că în primăvară începem un proiect masiv de schimbare a conductelor, proiect deja finanțat de UE.

Păi cine a făcut proiectul și a adus banii? Aia cu limba ascuțită! 😁

Și totuși, nimic despre dosarul lui Mucușor de la DNA? Sau i-a promis Johannis că i-l închide?

Costy spunea...

E foarte adevarat ceea ce spuneti, dar realitatea ne este potrivnica, in sensul ca, de 20 de ani "luptam" pe solde mici si doar norma de hrana ne-a mai salvat, care e aproape de 1/3 din ea. Ce punctaj, ce pensie pe contributivitate ar iesi? Va spun eu (pentru MM si SOF), o puteti calcula si dvs., nu mai mult de 1 punct pe an cu 30%,60%/100% functie de grupa in care lucrezi, si ce iese??? Usor de calculat si anticipat: 60-20 ani=40*1,3/1,6/2/= medie 64 puncte:30=2,1 puncte de pensie..............o fi bine??? Cat nu suntem salarizati corect nu ne avantajeaza punctajul!

Iulian Mareș spunea...

Nu există, principial vorbind, "o lege militară a pensiilor, pe principiile contributivității"! Aceasta este doar o construcție a unei fraze cu 99% nonsens!
In țările NATO există o lege a pensiilor militare care pleacă de la solda militarului, adică, grad, funcție, vekime...etc!

Mihai spunea...

Pe adresa dnului Huhurez & co 🤣🤣

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://romania.europalibera.org/amp/parchetul-european-isi-incepe-activitatea-kovesi-a-depus-juramantul/30862835.html&ved=2ahUKEwiRmOGMuo7sAhUF-yoKHZ_tC6gQ0PADMAF6BAgBEA4&usg=AOvVaw2jyIZZ8J-DauXwIh9CPSvW&ampcf=1

Felicitări si mult succes!
Ce bine dacă ar incepe cu ai noștri!

raul spunea...

@avia
Hai mai ,chiar asa???Cred ca ai vrut sa spui ca-si incepe activitatea cel mai mare bordel din Europa ,cu matroana sefa ,Kovesi!Ce naivi mai sunt unii,mai frate!Ati albit degeaba!

Leon spunea...

Ai dreptate:
"Ce bine daca ar incepe cu ai nostri" ...Guvernanti..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avia, te bucura faptul ca Fofoaia Cucuvoaia si-a deschis Inchizitia stalinista cu dosare falsificate la comandapolitica, ca la croitor si cizmarie, impotriva oponentilor politici,si acolo? Dar ea e capabila de ceva, cu facultatea terminata pe pomana ca a fost sportivă? Daca n-are cu ea si SRI, la falsificat, si pe Portocala si alti schizoizi, n-o sa faca nimic! Ce crede ea, ca acolo aia sunt prosti ca la no?i! Bucurie scurta o sa ai, pentru ca la prima gafa de acest gen o zboara aia de nu se vede, ca la ei nu-i gulag ca la noi! Sa vedem, si acolo o sa aiba dulapurile si sertarele cu dosare mucegaite misto, de ani si ani, sa-i protejeze pe mafiotii reali? Ca de asta e buna ea si, apropo: Ea a intocmit vre-un dosar cumva la noi, sau Portocala si companionul lui, 90%? Ca alea, restul, ascunse, le intocmeau procurorii reali, pe bune, pe care ea doar le ascundea la prafuit! Rateu la bucurie!

Liviub spunea...

D. "Avia",
Sa nu inceapa cu nr. 1 (Clausica)? Ar fi demonstrata cestiunea democratiei clamate mai sus!!!

HALA spunea...

Dar cine s-a putut pensiona la 40 de ani fără a fi disponibilizat? Și ați fi satisfăcut dacă disponibilizații nu ar avea ce manca? V-ați gândit ca tocmai disponibilizații au fost oamenii de sacrificiu pentru integrarea tarii în NATO? Și mai știți cât s-a profitat de pe urma lor,odata fiind băgați la înaintare de către cei din eșaloanele birocratice, și apoi prin deturnarea lui 1% pentru fiecare an rămas pana la pensionare, in 1% pentru anii "stați" în armata de care au beneficiat tocmai cei care disponibilizau și redtructurau pana la adânci bătrâneți? Iar începem a ne ciorovai între noi în loc sa ne unim în a ne cere drepturile?

M spunea...

Domnul Costy a vazut corect!

Pensia militara este considerata o "plata intarziata". Adica: daca imi servesti minim X ani iti promit ca iti adaug la pensie pentru ca sa ma asigur de stabilitatea personalului (se practica si la firmele mari).

Daca vreti pensie pe "contributivitate" e OK, dar trebuiesc refacuti coeficientii de ierarhizare ca sa nu mai fim la baza piramidei salariale.

Cum naiba ar arata o "pensie militara pe contributivitate"? Adica ar fi o pensie civila!?

Eu sunt pentru pensie contributiva dar cu abrogarea Statutului Cadrelor Militare, a politistului, a Politistului de Penitenciare etc. ca sa fim toti egali! Drept de greva, 3 luni de concedii etc.
Adica facem un Statut Unic pentru TOTI bugetarii si atunci Legea UNICA de salarizare si Legea UNICA de pensionare isi are sens!
Dar cum? Unii fututi si cu banii luati?

Mihai spunea...

@Monteoru & all
Ce pensia _uli pe contributivitate vrei cand in 2020 la un SMB pe economie ,ridicat artificial de psd la 6000 lei ,activii abia ar mai reuși să facă un punct ,doua de pensie.
Cine mai are un brut de 12000 sau 18000 sa mai faca 2-3 puncte de pensie ,cum făceau multi pe vremuri.
@all
In alta ordine ,
măi " hahalerelor" pesediste care scrieti pe aici ca actualii au redus VPP cu 26% ,ati calculat cate puncte de pensie mai face un angajat din privat in anul 2020 la un SMBE de 6000 lei.
La un brut de 3000 lei =0,5 PP fata de 2016 cand facea 0,9 -1 P pensie.
Si cati din privat se bucura de un brut de lux de 3000-3500 lei?

Si atunci cine a scazut valoarea p de pensie?
Nu cumva Liviu& LOV cu umflarea bugetarilor prin L153 si cresterea artificială a SMBE?
Ati vazut cumva prin privat sa umble cainii cu salarii de 6000 lei brut in coadă?
Chiar nu aveti putin bun simt si respect fata de cei mai defavorizați salariați.
Noroc ca astia " multi si prosti" care tot intretin ciuma rosie nu cunosc formula de calcul a valorii p de pensie .
Mare noroc la vot pentru pesedeua .....

Iulian Mareș spunea...

avia,
eu nu îți mai dau nicio replică, întrucât am lăsat locul altora sa râdă de tine!

Iulian Mareș spunea...

Să vedeți și voi cum arată profu de fizica!

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/09/29/acest-individ-preda-intr-o-scoala-din-franta-neomarxista-si-ar-vrea-sa-instruiasca-si-copiii-de-gradinita/

Leon spunea...

@Avia, aterizeaza dle la sol..!
SMBE este stabilit de Orban&Câțu in Legea bugetului( prin asumare..!) pentru 2020= 5429 lei,Nu 6000.
PSD-ul in anul 2019 l-a stabilit la 5163 lei.
PS.Azi dimineata erai mai atent in exprimari dar acum, spre seara ai devenit cam agresiv..!

Calinmihaib12 spunea...

CORNELIUS F. IFRIM: ..n-o fi fost AICI= D-NA Laura KOVESI o "sfântă",având în vedere PRESIUNILE asupra ei, dar să știi că ea nu era cârdașă cu "PORTOCALĂ" ( care nu e un "prost"=prost,ci e un ins fără caracter și "coloană", trădător, împotriva lui Kovesi,..etc.);
ACOLO ..în EUROPA..nu cred că sunt condițiile infernale de la noi, așa că își poate face profesia fără reproș..!

Mihai spunea...

Ce sa zic ,dupa cum se vede ,au început pesedeii sa tremure 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Fac precizarea ,nu si susținătorii, ei doar s-au agitat.....
Nu ar trebui ,daca sunt cinstiți.
Dar cum banuiesc ca in mod sigur nu le-au cazut averile si banii in cont din cer ,stau si mai analizează niste posibilitati de modificare a legilor in asa fel ca sa scape basma curata sau cu cativa ani cu suspendare.
Of ,of si cand ma gandesc ca mai sunt obligați prin UE sa voteze si confiscarea extinsă a averilor chiar ii compatimesc.
Bietii de ei 😪😪.
Si eu care doar voiam sa-l informez pe dnul Huhurez 🤣🤣 .......
Oricum ,după lucratura Liviu -TT ,DNA a amuțit, clanurile-au revenit ,bugetul ni s-a golit ,....
Si ce de bani fura prin buget pentru bugetari si pensionari cat statu Laura cu lupa pe ei ,de le era frica sa mai faca vreo șmecherie sub semnatura ,vorbeau la telefon numai in wc cu apa trasă, 🤣🤣🤣
Acum mai ne-a ramas sa ne bucuram cand ne zâmbește Lenuta de Plescoi pe televiziune ,după ce-i scoasera probele SRI din dosar🤣🤣🤣si multi altii aflați in aceeasi situatie.
Naivi ,naivi dar nu analfabeti juridic .....mult mai confortabil domnilor.
Cu stimă

Calinmihaib12 spunea...

Citind cu câtă atenție..am fost în stare și făcând sinteza opiniilor citite(25 = ora 21:13) rezultă CLAR ca NU SUNT DEOSEBIRI ESENȚIALE.. privind pensiile contributive = la militari,în condițiile LEGISLATIVE aplicate civililor(:salarii,ani diferiți..ale vârstei de pensionare,condiții de muncă, restricții,etc..!)adică= ar fi un dezastru..!

Mihai spunea...

@ Leon
Se pare ca iar ati scapat pe la damigeana cu capsunica .
Al dreak ce tactica v-au turnat in soft.
Să spui ca a dat Orban cand de fapt a respectat legea ,nu-i de ici de colo.
Si cand va fi din nou obligat de CCR-psd sa respecte legea ,prin creșterea salariilor la profesori cu 25% SMBE se duce pe la 6000 lei.
Da fire-aș al naibii de ce nu zisesi nimic de legatura SMBE cu VPP in 2021 vizavi de 2016?
. Sa nu stii dta ce salarii sunt prin privat . Ma indoiesc.

Calinmihaib12 spunea...

Citind cu câtă atenție..am fost în stare și făcând sinteza opiniilor citite(25 = ora 21:13) rezultă CLAR ca NU SUNT DEOSEBIRI ESENȚIALE.. privind pensiile contributive = la militari,în condițiile LEGISLATIVE aplicate civililor(:salarii,ani diferiți..ale vârstei de pensionare,condiții de muncă, restricții,etc..!)adică= ar fi un dezastru..!

Paul Puiu spunea...

In luna decembrie 2020, indiferent ce partid sau coalitie va fi la putere dupa alegeri, vor ingheta salariile bugetarilor la nivelul acestei luni datorita crizei medicale si a recesiunii care a afectat economia tarii. Este posibil ca anumite sporuri si beneficii sa numai fie acordate bugetarilor, inclusiv voucherele de vacanta! Din pacate si pensionarii militari si politisti vor suporta consecintele recesiunii, deci se va mentine aceiasi situatie ca pana acum fara actualizari si legislatia privind pensiile de serviciu sau militare va ramane neschimbata!!! Sa speram ca maine CC sa nu taie pensiie militarilor si politistilor si sa amane pronuntarea pana dupa alegerile parlamentare!!! Am emotii, pentru ca exista posibilitatea ca magistratii sa ramana cu pensiile neimpozitate iar militarii si politistii sa le fie supraimpozitate pensiile pentru ca au devenit moneda de schimb a politicienilor!!!!!

Alex spunea...

Exact!Tinand cont de punctajul pe care-l vor avea activii,si de faptul ca acesta se calculeaza prin impartirea brutului pe care-l au la salariu mediu/economie din anul respectiv,vor rezulta pensii de mizerie.
Nu stiu exact cat este S.mediu brut in prezent,d-l Avia ,spune ca 6000 de lei.Sa.ai trei puncte ,solda ar trebui sa fie de 18.000 de lei.Trei puncte inmultite in acest an cu aprox.1200 cat este punctul de pensie ,da o pensie de aprox.3600 de lei.
Din 2021 cele 3 puncte se inmultesc cu 750(valoare aproximata apropiata de cea stabilita de guvern) si va rezulta o pensie de cca.2250 lei.Automat va scadea.Cred ca majoritatea militarilor ar avea putin peste un punct.

Viorel spunea...

Aveți perfectă dreptate domnule Paul Puiu, datorită crizei medicale și Covid-19 ce a cuprins întreaga lume, inclusiv România, Guvernul actual a fost nevoit să facă împrumuturi enorme cu dobânzi la fel (doar aveau mână liberă de la UE) pentru protejarea populației cu măști, mănuși, medicamente, echipamente pentru dotarea medicilor și a spitalelor, de absolut tot ce era nevoie. Nu conta de unde și cu cât le cumpăra (vedeți cazul Giurgiu) așa că, după alegeri o să înghețe salariile și pensiile nu pe un an sau 2 ci pe vreo 5 ca la noi. Și totul s-a făcut cu cap că doar era de unde. Drept exemplu că aveți perfectă dreptate, vă redau cazul din comuna mea unde fraierii de consăteni (comuna și 3 sate) l-au votat din nou pe fostul / actualul primar PNL-ist.
ANCHETA SĂPTĂMÂNII 6 APRILIE 2020, 07:00
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
https://botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/afaceri-in-plina-pandemie-in-coasta-orasului-primaria-cumpara-banci-de-la-un-fost-angajat-devenit-patron-peste-noapte-document/. Din ianuarie și până în august când a început campania electorală, nu a trecut deloc prin satele comunei să vadă ce fac (,) copiii la școală sau bătrânii singuri. A adus și în satul meu 20 de bănci și le-a dat ici colo la câte un cetățean spunându-i să cumpere ciment și balast și să monteze băncuța lângă gard în exterior. Vedeți câtă nesimțire și măgărie în plină pandemie. Și ne mirăm de sumele enorme împrumutate și furate, după care să mai ai tupeu să îngheți sau și mai rău să tai salariile și pensiile.

Iulian Mareș spunea...

Raul,
ma simt obligat sa-ti dau dreptate, kiar sa accentuez: a sckimbat regulile jocului, dupa final! Ceea ce este si mai grav si mai incorect si perfid!
*Eu fac parte din categoria, sa zicem bizara care nu este de acord cu fraza tipica: "daca as lua-o de la capat, as alege acelasi drum!" Cu experienta de acum, sigur nu as repeta trecutul, pt ca pe mine nu m-au facut altii ceea ce am fost ci eu, prin munca mea; nu mi-a dat nimeni nimic gratis! Consider ca mi-am luat ceea ce mi se cuvenea, ce-i drept si cu putin noroc, dar stii, norocul ti-l faci singur, macar 50%!

Iulian Mareș spunea...

avia,
nu contest dreptatea ta, partiala zic eu, insa:
-evaziunea fiscala cine o produce?...cea din panificatie, industria carnii...etc? Buticarul din colt umbla cu SUV, concedii afara, vara si iarna si-si plateste angajata cu minim pe economie, inclusiv sambata, duminica si sarbatori legale! Cat din marfa si banii rezultati sunt fiscalizati? Dar la un cabinet stomatologic?
Eu nu contest ca in unele sectoare bugetare au crescut salariile mult, ai dreptate, insa un guvern trebuia sa-si asume si asta! Stii ce-i ciudat? Ca aceasta masura, clar liberala, coroborata cu scaderea TVA si a unor taxe, precum si eliminarea/comasarea altora le-a facut un guvern social-democrat! Si culmea i s-a intors in bot! Pe principiul: "de ce-mi bagi mai, bani in buzunar, nu stii ca eu sunt angajat la stat, dar sunt liberal?"...si aici ma refer la sistemul medical, la acei medici cu filozofii tampe, gen "eu sunt mana LUI", insa, nu renunta la spaga nici acum! Sau la Cabinetul personal, rupand usa spitalului cu multe ore inaintea terminarii programului!
Desigur, principiul "merge si-asa" inca ruleaza, dar pana cand?

*Uite, am o intrebare: Care este cel mai profesionist ministru din Guvernul Orban? Si de ce?

Iulian Mareș spunea...

avia,
in tarile UE, ce tot ne arata cu degetul, coruptia institutionalizata a atins forme transoceanice, atata timp cat o banca ca ING accepta o amenda de 850.000 $/US pt incetarea cercetarii penale; mai adaug FRA si DEU! Multumit?

Iulian Mareș spunea...

Paul Puiu,
este un pdv tot mai des vehiculat prin Palatul Victoria si redactiile unor gazete; nu-l putem omite si trebuie luat in calcul, ca varianta de lucru a unui guvern incapabil! De ce spun asta?
Pt ca niciun guvern care conduce o tara pe principiile stiintifice ale managementului (unul din ele fiind capacitatea predictiva) nu poate fi luat prin surprindere, fie si de o criza sanitar-umanitara, urmata de una economica! Faptul ca onorabila DEU a intrat in contractie, cu tot sprijinul sparanghelistilor orbano-wuhanisti, nu face decat sa intareasca afirmatia!
Urmand alegeri parlamentare in decembrie si implicit o noua compozitie parlamentara si un nou guvern generat de aceasta, exista posibilitatea ca deja creionatul Buget sa aiba incluse aceste "bombe cu efect intarziat" greu de dezamorsat, intr-un timp f scurt!
*Personal, eu doresc ca pedeleii (de fapt ei sunt la butoane in PNL; ex. Turcanu, care a girat tot ce era "mai bun" pe timpul lui Base) sa faca ceea ce stiu ei mai bine: sa taie cat mai mult ca sa fure cat mai mult!

M spunea...

@Paul Puiu

Interesantă analiză.
Nu uitați că din cele 4 mari familii ocupaționale (sănătate, administrație, învățământ și apărare) numai în SNAOPSN s-a păstrat calendarul de creștere a salariilor.

Deci o "înghețare" ar afecta numai camarazii noștri activi, toți ceilalți bugetari find deja pe grila din 2022.

Sigur, nu vorbesc aici de cei de cei din privat care vor fi cei mai loviți dat pe de altă parte și cei mai înfocați și violenți susținători ai actualei puteri.

M spunea...

Avantajați de "contributivitate" sunt cei care au prins salarizarea din anii 80 - 90 (când nu eram fraierii salarizării bugetare) sau cei care au avut o creștere rapidă în carieră, cu funcții de comandă și sporuri.

Toți ceilalți (dar mai ales cei activi acum) at pierde, uneori chiar foarte mult.

PS - mă uitam pe forumul celor din educație. Evident și ei nemulțumiți dar nu am găsit nici o postare, ABSOLUT NICI UNA, în care cineva să ceară tăieri de drepturi (sporuri, beneficii, indemnizații etc.) Numai noi facem asta. De ce dracu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi se decide soarta pensiilor speciale, la CCR. DACA URSUL AR AVEA COADA, SI-AR TAIA-O SINGUR?

raul spunea...

Corect ,M!Asta ,cu regret ,nu observa @avia ,ca suntem ultima roata de la caruta!Intr-adevar ,cum sa obtii puncte ,in eventualitatea pensiei pe puncte ,cand un soldat profesionist ce moare in Afganistan ,are indice 1 ca o femeie de serviciu ,un locotenent mai putin ca o invatatoare ,un maior mai mica decat un fiziokineteraput si insususi marele nostru sef,SEFUL STATULUI MAJOR AL APARARII ,are cat un director teatru de papusi sau mai putin decat un medic dentist primar??????Despre ce dracu vorbim???Despre ce puncte sa vorbim
,cand am ajuns prostii societatii?????Se aude Ciuca ,pt ca pe timpul tau s-au aprobat indicii astia de rahat ,in bataia de joc a Olgutei?????

Xpert 86 spunea...

In cele din urma CC va aproba taierea pensiilor de serviciu si militare ale politistilor si militarilor si ii va salva pe magistrati!!! Pensiile militarilor si pilitistilor a devenit moneda de schimb in favoarea magistratilor!! CC, pentru cresterea electoratului PSD in favoarea lor, va aproba supraimpozitarea pensiilor militarilor si politistilor alaturi de plebe si pensile magistratilor vor ramane intacte!!!! Asa se vor mai atrage niste bani la bugetul de stat!!!! Pun pariu ca pana la 04.11.2020 va gasi motivarea prin care sa-i faca scapati pe magistrati si restul sa ramane cu pensiile supraimpozitate, PSD batandu-si joc inca o data de pensiile militarilor si politistilor!! Acest lucru se doreste, pentru ca nu s-ar fi adoptat legea cu supraimpozitarea pensiilor speciale, singurul impediment fiind pana acum doar inlocuirea magistratilor cu moneda de schimb, adica cu pensiile politistilor si militarilor!!!!