Un produs Blogger.

marți, septembrie 22, 2020

Ciucă a promis structurilor asociative că va imbunătății informarea despre pensiile militare. Despre inechități...speranțe peste 3 ani

123 comments

Imagini din timpul transmiterii de ordine de către ministru pentru cei al căror obiectiv se circumscrie intereselor MApN. Unde este interesul celor reprezentați de structurile asociative?

 Tot este bine că ministrul a constatat că instituțiile care gestionează  relațiile cu pensionarii militari nu dau doi bani pe transparența decizională și informarea pensionarilor.

Dacă se ține de cuvânt și cele 2 instituții imputernicite astăzi își vor face datoria legală spre informarea pensionarilor,  promit că voi închide paginile acestui blog care, timp de 10 ani, a fost o alternativă de informare, în lipsa informării instituționalizate.

Nevoia de informare a pensionarilor militari este demonstrată de audiența pe care  acest blog o are în rândul rezerviștilor: 20 000 000 de accesări de pagină în 7 ani. 

Blogul apreciază că MApN, SRI și MAI greșesc că nu introduc actualizarea pensiilor militare încă din anul 2021, pentru a degreva impactul bugetar din anul 2023 când, vrând, nevrând, vor trebui să actualizeze într-un an toate restanțele de majorare a soldelor de funcție, restanțe care s-au acumulat după anul 2017, anul odioasei ordonanțe a guvernului social-democrat care a eliminat actualizarea pensiilor militare, principalul instrument de menținere a echilibrului financiar pentru generațiile de pensionari militari.

                                *           *

                                        *

Coincidență sau nu, anterioara întâlnire a ministrului Ciucă cu structurile asociative a avut loc tot în campanie electorală, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, pe 18 11 2019, vezi aicicând s-a lansat ideea că printr-o Ordonanță de Urgență se va impune celebra Anexă nr. 2 cu cuantumul minim de referință al pensiei militare... ca măsură tranzitorie spre actualizare. 

Ideea a fost reluată în PL x 199/2020 și abandonată  de curând prin propunerile alunecoase ale gulerelor albe, propuneri reluate cu tupeu și în Comunicatul de mai sus, dar cu girul ministrului liberal. 

Șefii structurilor asociative nu realizează că sunt luați de fazani... să clocească ouăle electorale ale ministrului...ă...ăă...ăăă.

Următoarea convocare a fazanilor va fi în luna noiembrie, în ajunul alegerilor parlamentare.

*            *

        *

Mare dezamăgire, după ce am citit rezumatul câtorva intervenții ale reprezentanților asociativi, rezumat realizat profesionist și publicat de acredidatul special al ministrului Ciucă, via Romil.(deja a început noua strategie de comunicare preconizată de Ciucă?)

In loc să-l tragă de fălcuțe de ce amână actualizarea pensiilor militare până prin anii 2023-2025 și de ce nu i-a demis pe cei care au greșit actualizarea din anul 2023, sefii de asociative s-au lansat în dizertații constituționale, proceduri parlamentare, acuze politicianiste, interpretări pseudo-juridice... de parcă Ciucă era un eminent profesor universitar de drept în stare să le dea satisfacție cugetărilor lor. 

Un general aerian nu a aflat nici după cinci ani... si nici după numeroase decizii ale CCR de ce pensiile militare sunt, după modul de calcul, în întregime necontributive. Nimeni nu a fost în stare să-i spună generalului că Fondul pentru Pensia Suplimentară a fost naționalizat încă din anul 1998 prin Ordonanța 31 a guvernului de dreapta, al CDR, condus de răposatul Radu Vasile. Vezi AICI !

Să-i spună cineva ministrului că un Raport al Comisiilor parlamentare poate fi modificat înainte de a fi prezentat Plenului Parlamentului. Poate fi modificat și în cazul în care Parlamentul îl retrimite la Comisii. Au fost situații în care Rapoartele suplimentare  sau înlocuitoare au fost eleborate în câteva ore, nefiind nevoie să treacă 6 luni. 

In cazul PLx 199/2020 unii parlamentari din comisii s-au simțit agresați de intervenția brutală a reprezentanților MApN și MAI în procedura de întocmire a Raportului. 


123 de comentarii:

Mihai spunea...

Qed!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👌👌👌

Huhu Rezea spunea...

Ca să realizați ce atitudine poate să aibă o structură asociativă participantă la informarea de astăzi din partea ministrului CIUCĂ, astăzi am postat, sub Comunicatul prin care domnul Gropan informează că va participa la intâlnirea de la MApN, PROPUNEREA de actualizare care tronează de mai multe luni pe prima pagină a blogului pentru a fi susținută la întălnire.
La cererea unui cititor am exemplificat și cum elimină actualizarea inechitățile acumulate după anul 2017.
Răspunsul LADPM a fost dat prin stergerea comentariilor, după câteva ore.
De aceea mi-am permis să scriu acolo:

Huhu Rezea22 septembrie 2020, 18:15
@Gachi
Să-ți fie rușine dacă ai sters comentariile despre actualizarea pensiilor militare.
Inseamnă că voi, Liga, nu sunteți de acord cu reluarea imediată a actualizării?
Domnul general Gropan stie de ce faceți voi aici?

spiritul lui Haret spunea...

Sanchii inchiderea blogului.Daca il inchizi unde iti mai etalezi asa zisa conceptie social-democrata.Vrei sa pierzii dupa zicerea lui Neacsu si cei cativa centi pentru diverse reclame?

Dan B. spunea...

Iar s-au revărsat lingușelile liderilor structurilor asociative agreate de către ministru? Consider că această ședință a Forumului a fost din etapa de pregătire la originea unui eșec răsunător, căci stabilirea locului de desfășurare în incinta MApN, adică pe „teritoriul adversarului”, induce favorizarea unui pupincurism deșănțat, urmat de „preamăriri” la 25 Octombrie și la 1 Decembrie 2020.
Să vă reamintesc că pe perioada președenției rotative a Forumului, deținute de către LADPM, ședințele s-au desfășurat majoritar în Palatul Parlamentului și mai rar în sala cinema a CCA?
Vă mai amintiți că gl Mihai Iliescu, un adevărat „preș”, aflat la dispoziția oricărei formațiuni politice aflate la guvernare, a „înnobilat” cu titlul „președinte de onoare” pe mai toți liderii politici din vremea lui?
Cu ce s-au remarcat, în mandatul lor, liderii ANCMRR, AORR ȘI ROMIL, au venit cu vreun suflu nou în schimbarea strategiei de abordare a partidelor aflate la guvernare?
Personal, am solicitat gl Gropan să susțină Art II din PLx 199/2020, cu argumente de bun simț, precum și propunerea blogului Huhurez, acea amendare/modificare a art 60 din Legea 223/2015, însă nu cunosc în detaliu ce s-a hotărât în curtea MApN.
Îi rog pe cei mai bine informați să mă „lumineze” în această privință!

ifrim spunea...

Târziu dom'le,târziu!În 3ani ne rărește coviduț precum răsadurile de tomate!De ce nu se poate imediat cum zic juriștii :Cu celeritate?

Alex spunea...

Cred ca generalii nostrii au iesit cu limbile smirgheluite de atata lins.Ma(Ciuca) si-a servit stapanii.Nu a fost sigur un dialog ci o insiruire de "am onoarea","am inteles","cum sa nu ?","exact!","vom face cum ati spus" si ultima cea mai draguta :" ..oricum am inteles ca deocamdata nu se poate,iar 2023 este foarte apropiat ,timpul foarte scurt ,lasati pentru 2028".Noroc cu domnul ministru care a stabilit ca 2028 este prea departe.Ma(Ciuca)spera sa ramana inca 4 ani ministru ptr.a ne putea ajuta la fel de bine in continuare.
Inchei din nou in ritm Dogarian:
Vaiiiiii Victis! Nu inseamna nimic ca si vorbele goale ale ministrului si ale reprezentantilor nostrii.

Călugărul spunea...

Nu se va termina niciodata cu abureala la asociațiile militare via politicieni!

Liviub spunea...

Am văzut că ne unii deștepți tare pe aici?! Pluralul la vis e vise ori visuri? Azi incepe toamna 2020, recoltele încep să fie duse în cămări, beciuri, etc. MApN și alții știu că ce or da pensionarilor seamănă cu banana! Urmează campania cea mare, acolo promisiuni multe și deșarte, pe față! Și, pentru că nu am înțeles, românii n au votat 300 de parlamentari acum câțiva ani?

Călugărul spunea...

Cine deține parola softului de la BEC stabilește politica fiscala al coloniei de sclavi lasi și plină de rezerviști pupincuriști cu grade mari!

maiag spunea...

curios dw cw nenea DAOGARU PANGLICARU,tace,cumva nu a participat?semnal prost.inseamna ca a intrat pe linie moarta

raul spunea...

Cert e ca am luat-o in mana si de data asta!Ma uitam pe televiziuni acum vreo 5 min (o fac asa pe diagonala ,ca de vreo 3 ani de cand mi s-a scarbit de javrele care ne conduc,nu mai am obiceiul sa -i ascult) si vad tam tam pe legea civililor!Toti in frunte cu Zegrean mananca,spun,ca prevederile unei legi organice nu se pot schimba cu ceva inferior ,gen oug ,ou,hotarari ci DOAR CU ALTA LEGE!Cum p..a ma-sii ,la noi se poate ???Mama ei de tara ,suntem toti tampiti?Cand am spus ca la astia trebuie bâta, nu vorba buna!!!????

Mihai Anghel spunea...

După indexarea cu 40% a pensiilor civile suntem lângă cei cu ajutor social. Dar, ne mîndrim, ca avem pensii speciale. Sa fie de capul lui Dragnea si LOV. Votați UDMR.

Mihai spunea...

De azi a venit toamna.
Unii vor pune in camera doar promisiuni si minciuni care de care mai umflate chiar dacă sunt transformate in legi.
Acum ,daca le promiti ca-i votezi iti asfalteaza si-n casa ,si-n cămară si-n pivniță.
O țiganie mai mare nici ca se poate.
În Germania au fost alegeri locale in martie 2020 .
S-a votat prin corespondență, fiecare a primit acasa buletinele si instrucțiuni privind modul de lucru cu ele .
S-a votat si gata .La locale lumea voteaza omul ,oricata propaganda ar face.
Asta-i un fleac ,urmează paruielile de la parlamentare.
Îi doare pe ei in cot de tara si oameni.

Leon spunea...

Confirm si eu ca domnul Gachi a sters comentariile..!
Promit ca NU voi mai prelua articole de pe blogul LADPM si NU voi mai comenta acolo..!

brenda spunea...

DECI NU SE REZOLVA DACA SANT ASA D2ZBUNATU

Mihai spunea...

Dacă nu deschizi televizorul si radio trei -patru luni timp in care esti cuplat la activități productive în relaționare cu firme ,angajati din economia reala, cand revii si il deschizi si dai de televiziunile romanesti zici ca ai nimerit la balamuc( spitalul 9).
De multe ori in atare situatii ma gandesc de două ori daca sa-mi stric liniștea privind la televiziunile romanesti.
O mizerie generalizată fara leac.

Alex spunea...

Adevarat! Sunt toti niste hahalere.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Chiar dacă voi fi criticat din nou de către unii pentru comentariul meu, sincer aș vrea să avem acum de partea noastră 5 procurori gen Portocală care să le facă dosare (pe bune) tuturor celor ce de 5 ani de zile își bat joc de noi, începând de la prim miniștri, miniștri, politicieni, cadrelor care au încălcat legea de la D.G.F.C., D.J., C.P.S., din neștiință, cu intenție sau indiferent dacă au primit ordin sau nu și o judecătoare gen Laura Codruța Kovesi, care să-i condamne și să-i bage la pușcărie de la cel mai mic până la cel mai mare în celule cu lumea interlopă (fără favoritisme). Pierderea dreptului de pensie cum spune legea ca cei ce urmează după ei să se învețe minte și să nu fure din buzunarul meu.
Art. 8, lit. (b), alin. (3) din Legea nr. 80/1995: „Cadrelor militare nu li se poate ordona și le este interzis să execute acte contrare legii, obiceiurilor războiului și convențiilor internaționale la care România este parte; neexecutarea ordinelor în aceste condiții nu atrage răspunderea penală și civilă a subordonaților”.
Tot aud de ani de zile (afirmații ale politicienilor din toate partidele, analiști politici, președinți de sindicat din sănătate, învățământ, chiar poliție și alte categorii socioprofesionale), mai accentuat de de la sfârșitul anului trecut și anul acesta fiind an electoral, să se respecte legea, să se respecte legea și să se acorde drepturile categoriei X, Y sau Z (lucruri care chiar se realizează, pentru cei deștepți), dar voi politicienilor și cetățenilor din viața civilă care în sondaje privind credibilitatea ne situați pe locul 1 ne auziți și pe noi când solicităm să se respecte legea ? Îi întreb pe politicieni de ce nu au respectat legea timp de 6 ani și 6 luni și nu ați vrut să ne acordați ajutoarele la trecerea în rezervă (2011-30.06.2017) conform Legii nr. 284/2010 suspendând an de an aceste ajutoare prin O.U.G. De ce nu ați abrogat O.U.G. care au nenorocit Legea nr. 223/2015, lege făcută și aprobată de voi ? De ce suportați în rândurile voastre gunoaie care vă strică reputația ca partid și instituție, mă refer la M.Ap.N.
Domnule Huhu Rezea, prin această întâlnire de astăzi regizată și mincinoasă am adunat atâta ură și scârbă în mine încât pur și simplu urăsc faptul că m-am făcut cadru militar. Cei activi ar trebui să citească și să învețe din suferințele noastre din Moldova, din Ardeal, Țara Românească, întreaga Românie, pentru că ei vor ajunge mai rău ca noi când economia cu așa politicieni va fi la pământ. Am să votez la locale și parlamentare un candidat independent. Îi dau omului o șansă pentru că mie nici Armata și nici politicienii nu-mi dau nici o șansă la „Coșul minim de consum pentru un trai decent / Scenariul și regia domnul Președintele KWI / Propus pentru Oskar privind calitatea vieții în România”.

Cezar spunea...

Super tare
De la m.Al si de la litle M..ar rezolva 10 pensii marite

Huhu Rezea spunea...

Nu-mi plac comentariile care încurajează represiunea penală pentru orice faptă politică, administrativă, civică, socială care nu ne convine.
Hai să nu exagerăm!
Pensionarii militari nu sunt cei mai pauperizați cetățeni ai țării.
Eu chiar mă bucur că 5 milioane de români vor avea veniturile mărite cu 40%.

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:.atenție: la "independen ți".., au .."ODGOANE" ..cu laț..!

Viorel spunea...

Am trecut din nou pe integrame, rebus și ghicitori. În primul rând chiorii nu se ceartă pentru că se respectă suferind toți de aceeași boală (lipsa văzului). „Chiorii” din comentariu, se respectă și mai mult jucând o piesă de teatru (pentru creduli) pentru că, făcând parte din același Clan mafiot numit M.Ap.N. (D.G.F.C. și D.J. au fost tot timpul împotriva noastră la negocierile cu politicul indiferent de domeniu, inclusiv în procesele pentru ajutoare la trecerea în rezervă unde ministrul Ap.N. printr-o singură propunere putea influența guvernul să nu introducă acel art. privind suspendarea. Nu au vrut / toți din 2011 până în prezent), trebuiau să ne convingă că se zbat pentru interesele noastre. Și pentru că anul școlar a început își aruncau cu cărțile unul în capul celuilalt (așa redă povestitorul). Deci, după cum rezultă din comentariul prezentat amănunțit dar la scară redusă deoarece sonorul era dat la minim și imaginea în ceață, s-ar pute ca la Tribunalul București în urma acestei ședințe să apară unele procese penale între șefii de asociații / comitete și domnul ministru Ciucă, între domnul Neacșu și Bahna (probabil Barna, dar Bahna scrie), Tudor și Gropi, Roșu abandonează. Sunt mai mulți dar lucrează sub nume conspirative. De fapt conținutul textului nu exprimă nimic, a fost bifat ca și comentariu. Pentru ca orice pensionar să înțeleagă și să învețe ceva trebuia specificat simplu și clar. Ciucă nu a fost de acord cu următoarea problemă, dar a fost de accord cu Proiectul PLx-199/2020 „ Articol unic”, Neacșu s-a contrazis cu Bahna pe problema … dar până la urmă au dat la pace, Tudor și Gropi vor aia. Vorbe goale și o casetă ștearsă.

Viorel spunea...

Nu m-am referit la pensionari. Și eu mă bucur pentru că i se mărește pensia mamei mele și mă doare inima când o văd la 83 de ani dând cu sapa în grădină pentru a pune o ceapă, cartof sau fasole. M-aș bucura și pentru alocația la copii pentru că am nepoți și copilul vrea multe dar nu știe că tata și / sau mama nu au loc de muncă de unde să aducă bani și dulciuri la copii. Politicianul știe lucrul acesta ? El dă un „tun” și s-a făcut om pentru toată viața.
Legea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari, promulgată de Klaus Iohannis. 03.04.2020
"Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare", prevede actul normativ.
(https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/legea-privind-majorarea-salariilor-pentru-mai-multe-categorii-de-bugetari-promulgata-de-klaus-iohannis-1285887)

Laleaua neagră spunea...

Aștept sa sune goarna cred ca a ajuns cuțitul la os...

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cu îngăduința dumneavoastră, atunci eu propun și susțin ca zecile de mii de amenzi date pe perioada Pandemiei să fie plătite de cei vinovați. Eu consider că faptele celor menționați de către mine sunt mai grave decât ale cetățenilor și dacă aceștia au fost amendați pentru că au încălcat O.M. cei menționați de mine de ce să nu plătească (după faptă și răsplată ?).

Periamu lucica spunea...

Ciuca sa se tina de cuvant sa nu umble cu smecherii ..sa dea ordin sa se faca actualizarea pensiilkr repede

Unknown spunea...

Orgabizatiile s-au dus sa obtina drepturi pentru militari si au obtinut o pagina de internet a CPS actualizata (pe care aveau obligatia sa o faca oricum - din nou cine raspunde?) . Ce ziceti un succes ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pacat, mare pacat ca rezervistii inca nu au inteles absolut nimic din ce se intampla: Atata timp, si asta este valabil in vecie, cat sunt la putere liberalii, si de cate ori vor fi, nu se va majora absolut nimic la nimeni! Chiar sunteti cu totii copii sa credeti ca peste 3 ani se vor majora pensiile militare cu liberalii la guvernare? Cate zile si nopti vor detine puterea NU SE VA DA 1 LEU, NICI LA APARARE SI NICI LA NIMENI, iar norocul chior al civililor a fost majoritatea pesedista care au permis majorarile, dar la armata cine sa faca majoritate? Repet, daca nu-l votam pe Gen. Gabriel Oprea sa intre in Parlament sa se bata pentru pensiile noastre, abia daca peste cam 5 sau 6 ani o sa vedeti o bruma de bani, care vor mai trai pana atunci! Mergeti si votati lberali pentru inghetarea pensiilor militare, cei care va urâti camarazii si propriile pensii militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dv credeti ce se comunica, stimati camarazi? De ce nu scriu ei ce balamuc a fost la sedinta? De ce nu spun cum Gropan a urlat la Ciuca si l-a facut cu ou su cu otet ca ne tradeaza, ca este lenes si ca nu face nimic, inhaitandu-se la doctrina liberala de austeritate, si chiar toti generalii intrasera intr-o cearta aprinsa ca au fugit din sedinta Rosu si activii? Eu nu pun botu' la aburelile lansate de MApN in campanie electorala pro PNL! Dar nu suntem satui de atatia si atatia ani de sedinte, si chemi tu generalii sa le propui inca 1000 de sedinte de acum inainte sa taraganezi dreptatea inca alti cativa ani sa moara toti rezervistii?! Chemi tu pe Rosu, paraditorul, si alte hiene, in loc sa-l chemi pe un Ifrim, Huhu Rezea, Tehnocrat, Leon si alti rezervisti loviti la pensii de filoxera? Cei trei generali mor de foamel sau un Ifrim, Palageanu Stelica si alti prapaditi sa fie interesati de aceste negocieri? Ati auzit de acel rahat mare, cat o basca de tractorist, la umbra caruia citeau cretinii ziarul Scanteia? Asa a fost si vor fi toate aceste intruniri inutile de amagiri, trancaneli si taraganari made Ciuca si MApN! Daca votati PNL, v-as ruga sa va cumparati cu anticipatie si sicriile, care aveti pod la casa!

Cezar spunea...

Apropo
Dar Velea...unde rste marele comandant ..Velea cu geaca

valica spunea...

A fost o sedinta de PUPINCURISM , si atata doar.

tutueanumarinel spunea...

,,Ciucă a promis structurilor asociative că va imbunătății informarea despre pensiile militare,, Deci d-nul ghenaral apromis ca v a imbunatati informarea si atat restul la sf. asteapta ! Asa ca dragi camarazi cum bine zicea un clasic in viata : puneti mana si cititi,,Infernul lui Dante,, punct!

Huhu Rezea spunea...

Singurul care a ieșit din front a fost bătrânul general Gropan, lider la LADPM. Bunele sale intenții se lovesc de schematismul cunoștințelor sale juridice și de contribuția nefastă pe care o au asupra sa cei din jurul său.

reddog spunea...

Se aude si ca dl Iohannis, cdt suprem al fortelor armate, are o geaca rosie. Ca focul! :)

Cezar spunea...

Apropo
Dar Velea...unde rste marele comandant ..Velea cu geaca
Imi place çum toti militienii au pus tunurile pe Ciuca..si aici pe blog unde sint peste 80%..si pe fb..si pe paginile sscmd..asta on timp ce marele comandant Velea..a lasat dracu si pandemie si MAI..SI FACE CAMPANIE LU FI.SA SA O INGA PRIMARITA
PUNE CINEVA PARIU CA SALARIUL SI TOATE STIPENDIILE II MERG..BA POAȚE MAI HALESTE SI CEVA PRIME
ASA CEVA....

Xpert 86 spunea...

Începând din 2017, prin aplicarea OUG 59/2017și OUG 114/2018, politrucii își bat joc de militari și politiști și cei care au preluat puterea o fac în continuare și o vor face, pentru că de la activi și rezerviști se pot aduna bani pentru buget ca să-i dea la obedientii lor lipitori de afișe!!!! Nu cred că se va schimba ceva în următorii 5 ani pentru că vine recesiunea!!! Amintiți-vă cui i-au fost tăiate pensiile și salariile în 2009 ??!! Toți politrucii așteaptă data de 30.09.2020, când CC trebuie să se pronunțe cu privire la supraimpozitarea pensiilor de serviciu sau speciale!!! Să nu avem surpriza ca magistrații să scape din nou și militarii și politiștii să rămână cu pensiile supraimpozitate, la fel cum rezerviștii au rămas fără salarii compensatorii și cu pensiile plafonate și activii fără cel de al 13 salar și prima de vacantă!!! Urmează în scurt și dușul rece, adică înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020 și tăierea voucherelor de vacanță, fapt ce va atrage amânarea actualizării pensiilor militarilor și politiștilor pe o durată îndelungată, până ce se va ieși din recesiune!!! Urmarea acestor măsuri totul se va da uitării, adică toate proiectele care au fost tergiversate până acum, adică se vor baga în sertar pentru vremuri mai bune și militarii și politiștii nemulțumiți vor rămâne frustrați și își vor scrie pe blog nemulțumirile!!!

Cezar spunea...

Ei asta mi.a plăcut
Sa.l cheme pe marele Ifrim..cu turba in cap🤣🤣
Mai omule tu TOT NU AI INTELES CA JOCI INTR.UN FILM GRESIT??
DACA MÎINE SE REPARA TOATE TU CREZI CA VEI FI MULTUMIT??
VEI TURBA SI MAI RAU
LA VECHIMEA TA...NICI LEGEA DE PE MARTE NU TE FERICESTE
CERE SA BAGE UN CAPITOL SEPARAT..PENTRU INVALIDANTI CUM ZICI TU

Viorel spunea...

Maxx, cineva pe blog povestea despre lupi. Am zis că voi vota un independent dar am timp să mă mai gândesc. Depinde ce știri „Senzaționale mai apar”. Să știi totuși că un independent, este ca și lupul singuratic și dacă cu ani în urmă ai fost la cinema și ai urmărit filmul Lupul singuratic cu Chuck Norris, acesta făcea fapte bune și aplica legea mai ceva decât în Codul Penal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Informati ca or fi mintiti, taraganati si amagiti, cei de la STS, MAI, SRI, SIE nu s-au prezentat la cloaca si infectia organizata de ministrul Ciuca, si au avut drpeotate! Chiar asa: De ce Vela nu a venit la intrunire? Acest om este penelist si deci este dusmanul meu, dar macar a avut demnitatea sa nu se dica la omologul de la Aparare, sa stea umar la umar cu un tradator, mincinos, dual, pervers si fara demnitate! Macar ca este civil, dar i-a fost rusine sa participe la o mascarada organizate de niste papusari odiosi! Bravo lui!

Viorel spunea...

Încă o mică problemă. În comentariul meu nu m-am referit doar la pensionari. Dumneavoastră afirmați că: „Pensionarii militari nu sunt cei mai pauperizați cetățeni ai țării”. Deci nu suntem săraci și marea majoritate o duc bine. Atunci de ce pe blogul dumneavoastră (al nostru) pensionari de bază criticau coeficientul de ierarhizare al șeful S.M.Ap. stabilit conform Legii nr. 223/2015: Coeficient soldă funcție la maxim = 4,35 comparativ cu (ex.):
- Rector = 6,49; Prorector = 5,97; Director general administrativ al universității = 5,79; Decan = 5,79; Pro decan = 4,98; Director de department = 5,62; Director general adjunct = 4,35; Secretar șef – universitate = 4, 35; Profesor universitar = 4,35 (deci coeficient egal cu ultimul șef din cadrul unei universități).
Am prezentat doar din învățământ că este foarte mult de scris. Lăsând pensionarii deoparte și discutând despre militarii activi, de ce colegii îl plângeau pe șeful S.M.Ap. că are un coeficient mic comparativ cu alte categorii socioprofesionale. Eu înțeleg dimensiunea structurii (70.000 + 20.000 de funcții, depinde câte or fi încadrate din lipsă de personal) și responsabilitatea ministerului, dar dacă pe mine ministrul apărării, fost șef al S.M.Ap. și actualul nu mă crede, înțelege și ajută să-mi obțin drepturile stabilite de lege nu de dânsul, eu pentru ce să-l compătimesc și scuz (apăr) atunci când greșește. Îi ajunge oare solda ? Moare de foame ? Să fie sănătos. Acum le vede bine pe toate, o să văd cum le vede din opoziție, când probabil vor apare și alte schimbări în cadrul structurii.
Încă un lucru. Îl întreb pe domnul Ciucă în calitate de ministru al Ap.N. cum poate accepta acum din postura de ministru nu când era șeful S.M.Ap. ca subordonatul dânsului care l-a urmat să beneficieze de Coeficient soldă funcție la maxim = 4,35 și Cuantum soldă grad = 410 lei când are în subordine 90.000 de oameni. La fel îi întreb și pe politicienii care au gândit, editat, aprobat și promulgat această lege. Chiar nu fac (,) comparație între ei care pe lângă faptul că unii nu vin la program, dorm în parlament, pleacă în teritoriu joi și vin marți și au o indemnizație și alte privilegii mult mai mari. Bun simț și rușine la ei (parte) nu există.


HALA spunea...

Nu așteptati nimic puneți mana pe ei!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Care este trecutul lui Gropan? Unde a fost in activitate? Este general de drept sau avansat dupa
expirarea activitatii? Tot aud de Gropan si Gaki in sus si jos de zici ca sunt alfa si omega!

reddog spunea...

@Viorel

Este si o vorba: Din bucata mea de paine am hranit un lup si-o oaie.
Chuck Norris are o geaca de piele ca a domnului Vela. Cu doua fete: pielea de lup e pe fata. :)

Huhu Rezea spunea...

Nici acum nu realizati ca nu politicienii ci guleratii lui Ciuca se opun reluarii actualizarii pensiilor militare?

Huhu Rezea spunea...

Desi Curtea de Conturi a comunicat ca nu face controale la cererea unor ministri, Ciuca continua sa spuna ca el a solicitat controlul.
"În ceea ce privește rezultatul verificării pe care Curtea de Conturi a României a efectuat-o la solicitarea mea, i-am asigurat pe participanții la întâlnire că decizia definitivă a instanțelor de judecată va fi aplicată imediat de către Casa de pensii sectorială a MApN"

ifrim spunea...

Țivilul Dușa pădurarul a fost un ministru al apărării mai bun decåt Ciucă fară să aibe Ursa Mare,Mică pe epoleți!

Mihai spunea...

Corect ar fi ca după acest vot pe rectificare pnl sa se dea deoparte si sa lase psd sa-și puna in aplicare votul.
Oricum cale de intors nu exista pe majorarea cu 40% a pensiilor civile si majorarea salariala cu 25% pentru profesori. E lege se aplica , mai acum sau mai tarziu ,odata cu publicarea in MOf.
Este exact aceasi schema ca la majorarea de catre dna Andronescu a salariilor profesorilor cu 50% ,votata de toti ,apoi neaplicata de guvern . Au urmat procese si recuperarea prejudiciilor prin instante.
Problema-i ca pe langa cele doua prevederi mai sunt n prevederi care papă bani grei din buget (catedrală ,primarii, spitale Hr si CV -udmr,etc)
Rezolvarea va fi complicata si cu suferinte posibile pentru bugetari. Din păcate căile de rezolvare nu sunt prea multe si la indemana in afara de împrumuturi masive sau restructurari masive in sistemul bugetar .
Din impozitare pensii speciale nu platesc nici macar majorarile de pensii pe o luna de zile.
Oricum pensionarii civili ,mult ,mult mai amarati ca si alte categorii de pensionari au o singură deviză ; daca au avut bani sa-și dea lor pensii speciale ,majorari de salarii ,tichete de vacanta ,bani de hrană ,etc sa aibă bani si pentru noi.

Boby spunea...

Pusca si cureaua lata am fost ofițeri odata iar acum ne tanguim ca niște babe prafuim si nici nu ramane-n palme decat praful....

Leo spunea...

LICHELELE GULERATE nu ar putea face nimic dacă politicienii din guvern și/sau din parlament ar avea voința politică să ELIMINE DISCRIMINĂRILE din pensiile militare printr-un act normativ. Dar , politicienilor le convine situația și ei nu vor să se facă nimic. Ba , mai mult , se zice că secretarul de stat Balu de la MFA , și l-a luat consilier pe maciu , cel care a gândit actualizarea și recalcularea pensiilor pe legea 223 până la oug 59.

Laleaua neagră spunea...

Mai durează... Acum sa constituit alt grup de lucru și după o lta perioada de timp va construi alt grup și tot asa și tot asa... Chipurile ca nu se înțeleg vor constitui alt grup...

Colonelul xxl spunea...

Cred că este o încercare disperată a lui Ciucă de a obține voturile noastre.O fi fost la Mandolină, însă, având atâtea probleme pe cap,l-a trimis la plimbare.Urmeaza o nouă aburire înainte de Sf.Nicolae și la revedere!

Laleaua neagră spunea...

Procesul poate dura 2_3 ani... Trăiască amânarea și tergiversarea..

ifrim spunea...

Iar din reducerea nr. de parlamentari la 300 pot debloca și actualizarea pensiilor militare!

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea
Nu ai dreptate.In Camera Deputatilor sunt politicieni,presedintele C.D este politician,guleratii lui Ciuca sunt cadre militare si nu fac politica(cel putin la vedere). Daca exista vointa politica,presedintele comisiei de munca(politician) respecta termenele prevazute si nu amana de atatea ori,din interes,intocmirea raportului . Guleratii doar au propus dar decizia a luat-o politicul.Concluzia este ca la indicatiile politicienilor,guleratii gasesc metodele de a nu se face actualizarile. De ce nu este la fel de vehement Ciolacu cand este vorba de actualizarea pensiilor militare? Legea 223,votata de palamentari(politicieni)si promulgata de Presedintele Romaniei(fost politician)nu trebuia aplicata la termenul si in forma publicata in MO?

Huhu Rezea spunea...

Dacă gulerații țipă... de la Dobrițoiu încoace, că nu au bani pentru pensionarii militari, de ce și-ar complica existența politică parlamentarii social democrați pentru un segment electoral care îi este ostil... în cea mai mare parte?
Ce au propus politicienii in cele 2 propuneri PL x199/2020 și PLX 121/2020 și ce a mai rămas din ele, doar titlul, după intervenția prăduitorilor de pensii militare!
Chiar și pe acest blog se vede că simpatizanții social democrati suntem minoritari.


Soluția ar fi scoaterea fondurilor pentru pensiile militare din gestiunea MApN, MAI și SRI.

reddog spunea...

Huhu Rezea
E normal sa fie minoritari atata timp cat tin cu banditi gen Dragnea si injura oameni in slujba legii precum Kovesi.

M spunea...

@Viorel

Să încerc eu să răspund
1. Eu m-am cam saturat să îi tot aud pe cei din învățământ că se plâng că au salarii mici. Cum a constatat și domnia ta: NU AU!
2. Dacă te dai cu kurul de pământ că ai făcut o salarizare "unitară" atunci pune la locul lor și importanța funcției. Adică, câți profesori universitari sunt în tara asta? Zeci de mii.
Seful SMA este funcție unică. Șef peste 100.000 de oameni. Eu zic că era normal să îl duci la egal cel puțin cu un rector. Asta chiar dacă avem sute de rectori. Dar așa.... să le satisfaci orgoliile grețoase ale celor din învățământ.

Verifică te rog câștigurile salariale de prin universități. La un asistent universitar (0-5 ani vechime) cu un venit ce se apropie de 10.000 de lei.... Hmmmm.... Și cu 62 zile lucrătoare de concediu...

Nu am nimic cu ei!!!!! BRAVO LOR!!! AU SPECULAT INTELIGENT!
NOI SUNTEM FRAIERI! NOI SPUNEM CĂ AVEM SOLDE PREA MARI!
NU AI SĂ AUZI UN DASCĂL ZICÂND ASTA!

Alex spunea...

Ma(Ciuca) loveste din nou,
Cred ca a fost ultimul episod din seria" Ma(Ciuca) vesnicul adormit".A chemat la cortul dumnealui vasalii ,si dupa indelungi discutii spre "binele" tuturor a decis ca rezervistii nu sunt informati cu ptivire la. ....(punct)De aceea in perioada urmatoare cuprinsa intre 2021-2024 va continua personal informarea prin toate mijliacele de care dispune.Pentru ca noi rezervistii sa putem aprofunda cunostiintele despre ciuntirea legii pensiilor militare,va trebui sa urmam un curs platit de C.P.S. si sponzorizat de M.Ap.N.,a.carui durata nu se stie cu exactitate.Cursul se va finaliza cu un examen,in urma caruia cei declarati reusiti ,vor avea pensiile reduse cu 50% si tichetele de transport eliminate.Totul este spre binele nostru al tuturor.Traiasca actualizarile pe minus si adunarile care se fac prin scadere(la noi).
Pentru a incheia acest comunicat intr-o atmosfera de optimism,va aduc la cunostinta ca ministrul are totusi de gand sa revina,cu inca un episod "Ma(Ciuca) se intoarce".S-ar parea ca va aparea undeva prin 2023 ,un pic mai aproape de 2024.Va fi totusi o diferenta mare intre rolurile avute ,s-ar putea sa joace rolul unui mic pres pe care isi vor curata pantofii unii dintre alesi.
Na ca v-am povestit fara sa vreau despre ce este vorba.
Cred ca acum pot spune ca acest comentariu este un pamflet al naibii de ....nu are rost sa o mai lungesc.
Inchei in ton Dogarian:
Vaiiiiiii Victis! Ave! e.t.c.

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, aveți o vârstă și experiența vieții. Și eu și dumneavoastră știm că domnul Gl. Oprea așa cum îl mai critică (,) câte unii a făcut și lucruri bune. Pentru cei ce vor să-mi pună pumnul în gură în acest moment îi rog să-mi prezinte o singură realizare a domnului Ciucă în afară de o semnătură, o ștampilă și o minciună cu acel Plan de măsuri. Revenind la domnul Gl. Oprea, nici dânsul nu realiza nimic (poate era și mai rău). Singurul lui noroc au fost cele 5-7 procente ale U.N.P.R., de care președintele Băsescu avea nevoie. Fără procentele domnuli Gl. Oprea era singur printre străini pentru că nu avea majoritate.

Huhu Rezea spunea...

@Penitenciaristule
Tocmai de-aia zic și eu.... să ai pretenții de la cei pe caren îi votezi!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cine poate face acest lucru, adică scoaterea fondurilor pentru pensiile militare din gestiunea M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. ? Acest lucru se poate face la cererea pensionarilor militari din toate structurile prin întocmirea unei baze de date sau tabele nominale cu toate datele necesare și semnături ca și listele pentru votare ? Sau care ar fi modalitatea cea mai simplă, eficientă și legală din toate punctele de vedere.

Viorel spunea...

Laleaua Neagră, știi zicala „boală lungă, moarte sigură”. Dar dacă în urma procesului de 2-3 ani cum zici dumitale te pune să dai banii (indexările) înapoi din 2019-2020 și încă 2-3 ani ai tăi. Ce faci, vinzi și calul și măgarul și tot nu-ți ajung banii. Sigur te împrumuți de la Ciucă.

Iulian Mareș spunea...

Lasă că rezolvă ăla, de-i ia interviuri destoinicului ministru Ciucă!
Încă un interviu fulger și pot fi liniștit!

Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:

Dacă Huhu nu are bunăvoința să-ți comunice adresa mea de e-mail, astfel încât ulterior să ne contactă și telefonic, mă găsești pe FB pentru detalii. Cert este că gl Gropan, cu tarele lui, tot este cel mai bun lider de asociație, cel mai combativ dintre toți, iar pensia lui este puțin peste jumătatea unor din conducerea LADPM. Combativitatea și aciditatea lui în beneficiul pensionarilor militari i-a adus ostracizare din partea tuturor miniștrilor. Multi dintre transmisioniști îl cunosc ca fiind cdt școlii de la Sibiu.

Iulian Mareș spunea...

Ok.Nu contest....voiam să știu! Omul nu are jurist bun alături asta este cert! Eu l-am auzit o singura dată vorbind însă nu m-am dat pe spate!
Acum Ciucă & Co face ce vrea cu ei!
De ce? Pt că poate!
De ce poate? Pentru că sunt slabi și neuniti!
De ce neuniti? De proști!
Vreo 2 ani am fost subordonat direct Gl.Bahnareanu și aveam o părere...
Azi, sunt uimit! Și sunt cât se poate de reținut în calificative...
Dacă și în fața lui Ciucă pot îngenunchea...
Lasă că vine ăla cu interviurile și ne spune cum Ciucă lupta pt noi, "omorând" și el câteva zeci de mii!
De fapt problema nespusă este că seniorii noștri au otel otel in ei și se încăpățânează să primească cuponul lunar!
Tatăl meu (col-rtg) a rupt ața pe 06.09 cu inima amară, la cei 86 de ani refuzând și să îl mai intereseze ceva din capitolul pensii militare!
*Nu am cont pe FB, doar Huhu ne poate pune cap la cap, prin mail, pt inceput!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, toti avem azi pensiile lui Oprea, si daca nu reusea performanta din 2010, azi eram chiar cersetori si milogi cu totii, ca s-au dat de atunci si pana acum doar brume, amageli, praf in ochi! Asta-i meritul cel mai mare a lui Oprea! Mi-a povestit, personal la o discutie, ce greu a fost sa-l induplece pe Basescu sa aprobe, nu mai dau multe amanunte, dar la urma, furios, Basescu i-a zis lui Oprea: ,,Bine, fă ce vrei!'' Imi povestea ca, atunci cand a iesit din cancelaria lui, ii venea sa zboare, nu alta, de bucurie ca-l convinsese sa ne majoreze pensiile! Domnia sa merita atentia, macar ca a realizat acest unic lucru, pe care azi absolut nimeni nu-l mai poate repeta, si este extrem de rusinos ca Ciuca este si el General si face invers: NE SABOTAZA PE FATA PENSIILE SI SOLDELE MILITARE, CA UN VERITABIL CALAU TACUT! @Viorel, macar o bucatica din Oprea daca ar exista intr-un General roman, cat de putin sa reuseasca ceva, dar toti sunt o apa si un pamant ca mimeaza si joaca teatru ca se zbat, dar in fapt ii dor pe ei in spate de cei 68% dintre noi cu pensiile extrem, extrem de mici, practic inghetate de cativa ani, eu cel putin din 2010! Vorba lui @Leonard: toate panzele sus! Speranta moare ultima!

HALA spunea...

Foarte curios ultimii trei șefi ai SMG sub care s-a dat lovitura
mortala militarilor activi și rezervisti, au fost absolvenți ai liceelor militare.

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, dacă veți citi comentariile mele, veți constata că nu l-am criticat niciodată pe Gl. Oprea. Cunosc și am prezentat realizările dumnealui pentru că mi-a dat de lucru ca supliment la personal. Gl. Oprea obținea mai multe pentru militari dacă nu apărea sloganul polițiștilor (să nu se supere dar asta este realitatea) la manifestațiile din 2010 de la Palatul Cotroceni, „Ieși afară, javră ordinară !”. Astfel domnul Băsescu vrând să se răzbune pe polițiști s-a răzbunat atât pe noi cât și pe celelalte structuri (presupun) pe care de atunci și până în ultima clipă a vieții nu le va „înghiți”.

Paul Puiu spunea...

Dl Viorel, de la faza cu javra ordinara din 2010 au trecut 10 ani si Basescu nu mai e, dar mentalitatea politrucilor nu s-a schimbat!!! Probabil e nevoie de o noua faza cu o astfel de scandare pentru ai trezi iar la realitate pe politruci,ca sa mai modifice in bine si L 223/2015, ca prin discutii amiabile nu se ajunge la nici un rezultat!!!!

raul spunea...

De cand va spun ,si va doare undeva!Arhiva lui Huhu e martora!Si voi mosilor stati ca blegii desi știu ca aveti urmasi in structuri!Eu n-am ce face,ca am fata ,dar voi cu flacai in armata stati ca blegii ??

raul spunea...

Corect!Cand nu ae vrea rezolvarea unei probleme ,se mai infiinteaza o comisie!Legea coruptiei!Dixit!

raul spunea...

Mai mosilor ,de fapt realizez ca vom crapa cu pensiile actuale!Ciuca ,iti voi aprinde lumanari la Ghencea militar!De-al dracu o sa vreau sa traiesc o zi in plus,nenorocitule!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dle Viorel, nu, nu am zis asta, din contra: M-am folosit de ocazie sa dezvolt o evocare din trecut! Multumesc pentru incredere!

monteoru spunea...

Politicul nu vrea.Daca politicul ar vrea gulerele albe nu ar avea ce sa faca decat sa execute.Pe aici sunt si propagandisti ai unor partide politice care incearca sa le disculpe aruncand vina pe slugile lui Ciuca.Eu nu afirm ca fostele slugi ale fostilor ministri precum si ale lui Ciuca sunt cu crucea in san dar in final nu ele hotarasc pentru stapanii lor.Singura solutie este luarea in suturi a celor celor ce au puterea de decizie.Nu trebuie exclus nici Ciolacu ca detine puterea prin Parlament..Dreptate nu se castiga stand acasa comod in fotoliu .Pacat ca nu intelegeti ca a trecut vremea negocierii.Nu va-ti saturat sa tot negociati fara rezultat?

Iulian Mareș spunea...

avia,
...asa spunea si Basescu!

Iulian Mareș spunea...

In perioada guvernarii alogene, impuse de Ursul de la Rasarit, cu acordul molailor din Vest:

*Pînă în 1989, condamnarea politică era o piatră de moară la dosarul de cadre. În primii ani de după revoluție foștii deținuți politici au devenit eroi, dar în scurt timp au intrat în uitare. În principal, aceștia făceau parte din următoarele categorii:
a) legionarii, care au început să fie arestați încă din 1941;
b) generalii și ofițerii care au luptat pe frontul de est și care au refuzat să se înscrie în cele două divizii românești create de bolșevici (“Tudor Vladimirescu” și “Horia, Cloșca și Crișan”), arestați începînd cu 1945;
c) politicienii de vîrf ai fostelor regimuri, începînd cu 1947;
d) luptătorii din munți (cei mai mulți tot legionari, scăpați de primele valuri de arestare ori militari, în nici un caz însă nu politicienii).
Cea mai grea soartă au avut-o legionarii, care în ultimii 90 de ani, exceptînd cele 130 de zile de guvernare, în rest au fost prigoniți de toate regimurile, iar după moarte le este prigonită memoria, insa asta este o alta discutie.

**In perioada ^statutului de colonie a ROU^, adancit "pas cu pas" sa va asteptati la lucruri mult mai rafinate decat cele de la punctele b si d!
Raul a inceput in 1990 prin predarea hamurilor tarii unor aventurieri si se adanceste pe zi ce trece, imbracand forme din cele mai rafinate! El, RAUL, constituie si avertismentul nespus, dar la vedere, pentru cei mai tineri, carora le-ati predat stafeta! Va rog sa nu-i blamati ci sa-i iertati crestineste! Nu au nicio vina atat timp cat veti intelege ca noi "am ratat clipa si Prezentul nu ne apartine"! ...iar Viitorul pare incert.
Sunt sigur ca foarte multi vor supravietui si vor povesti nepotilor, ca pe un Samizdat, Calvarul la care au fost supusi cei care au girat ruperea de socialism si comunism!
Nu stim noi cum ne intareste EL si cat putem duce! EL ne incearca in fiecare zi pe care ne-o da! Kiar daca inima va este amara zambiti calailor si iertatii, caci ei nu mai au mintile intregi, ei sunt zombii, mancurtizatii, cu voie sau fara de voie! Lor, Istoria ROU le va rezerva cel mult un rand, si ala incert, VOUA pagini intregi, cu nume sau fara nume, dar VOUA vi se multumeste, cel putin voalat, ca tara asta inca mai exista!
Si atunci, cand ai predat-o la keie, ce mai conteaza umilinta la care ne-au supus pigmeii natiei ce au profitat ca niste infami oportunisti, inversand Valorile.

Iulian Mareș spunea...

Azi, paradigma poate suferi un update, de nivelul 2.0:
- Gewöhnliche Javra!

Iulian Mareș spunea...

2.1:

- Geh raus, du gewöhnlicher Bastard!

mircea spunea...

redog,mai gardian cu mintea lipsa...cu ce este Dragnea bandit?Ca l au agatat cei din statul paralel cu doua fufe platite de Protectia copilului,cu paguba de 6000 de euro?Pai pupa l undeva pe tatucul cu paguba de 300000 de euro neachitati statului roman si neanchetat in 40 de dosare penale sau pe Orban cu 50000 cersiti pe fata de la Urdareanu,sau pe mucusor cu 50000 virati in cont de nu stiu cine stie cine,sau un barna cu delapidare europeana demonstrata .Si toti acestia neurmariti de slujitorii Justtiei gen kovesi,,,asa ca lasa ma cu prostiile tale....eu cred ca ai minte de paznic si atat....

Leon spunea...

Are dreptate Huhu Rezea in completarea Topicului( scrise cu rosu si albastru), Ciuca este in campanie electorala in favoarea liberalilor..!

Iulian Mareș spunea...

...de mancurtizat al zilelor noastre! Unii mor fara sa inteleaga nimic din viata consumata in van!

reddog spunea...

Pe Livache l-au agatat cei din statul perpendicular nu paralel.
Esti cam impertinent dar cunoastem genul asta de comportament.
Asa gandesc si actualii colegi ai banditului Dragnea de la Rahova.

Fiat justitia, et pereat mundus!

Dan B. spunea...

@Viorel:

Din păcate, exemplarele umane, despre care faci referire (Negulescu, Koveși, ș.a), întotdeauna, au răspuns la comenzi politice, de aici și de dincolo de granită.


@All:

Opinia mea este că cei care nu pășiți dincolo de pragul secției de votare, în lipsa oricărei oricărei opțiuni electorale, greșiți masiv, căci STS va „vota” în locul vostru. Pentru a preîntâmpina așa ceva, vă recomand să vă anulați buletinul de vot ce vă revine de drept!

Dan B. spunea...

@Ifrim:

N-ai priceput nimic!
N-ai înțeles că Ciucă a convocat doar acea parte a Forumului, care are membrii proveniți din MApN?
Sau n-ai înțeles că, din octombrie 2020, se aplică legislația privind recalcularea pensiilor din MAI, cea care are în vedere salarizarea minimă din Legea 153/2017. Deci, cresc salariile civililor polițiști și militarilor din MAI, inclusiv pensiile celor care provin exclusiv din acest minister. Sau n-ai priceput că și guvernul Orban a fost de acord cu așa ceva, căci au nevoie de „mânuitorii de bastoane”?

tudor spunea...

Domnilor,
Vad ca suntem cu totii din ce in ce mai revoltati
Existenta starii de discriminare in randurile pensionarilor militari este o realitate.
Discriminarea unor pensionari militari si necesitatea eliminarii ei au fost recunoscute mereu in ultimii 10 ani de inalti oficiali ai statului roman, precum si de importanti oameni politici. Insa nimeni nu a facut nimic.
Recent Ministrul Ciuca, in urma intrevederii din zilele trecute afirma ca are in vedere rezolvarea acestei stari de lucruri.
Dar, discriminarea unor persoane pe orice criterii este interzisa de tratatele internationale la care Romania este parte, de constitutia si legile tari.
Emiterea legilor, in special a ordonantelor de guvern ar trebuii sa aiba in vedere, in primul rand principiu nediscriminarii.
In domeniul pensiilor militare insa, legislatia a fost modificata, schimbata, faslificata, astfel incat sa fie ocolit controlul de constitutionalitate si astfel a fost generata situatia arhicunoscuta de discriminare.
Prin urmare este cert,in Romania,unora dintre noi, cetateni romani, nu ne sunt respectate drepturile si suntem supusi discriminarii. Pentru noi Constitutia Romaniei este suspendata. Fata de existenta acestei stari de lucruri, militarii in rezerva si retragere, beneficiari ai dreptului la pensie militara, afectati de discriminare, au protestat inca din 2010
Ne amintim cu scarba si revolta de brutalitatea jandarmilor fata de acel ofiter superior, participant la o manifestatie de protest (la Constanta cred).
Ne amintim de toate manifestatiile de protest inclusiv ale celor de la MI, (iesi afara javra ordinara), ramase fara rezultat.
Ca urmare nu manifestatiile sunt calea, nu am reusit si nu asa vom reusii sa obligam politicul sa ne respecte ca cetateni ai acestei tari.
Trebuie sa actionam pe alte cai.
Sa suspendam si noi Constitutia cu tot ce presupune aceasta. Sa nu mai il recunoastem pe presedinte, sa nu mai recunoastem autoritatea statului care ne supune discriminarii.
Si sa vedem ce se intampla.
Cum sa o facem, ramane sa stabilim.
Am onoarea.

Mihai spunea...

Prin ținuturile astea mioritice s-au dat bani grei pentru îndepărtarea si denigrarea procurorilor care au luat urma banilor furati.
"Trăiască mafia, jos patria" ,asa percep susținătorii de infractori mersul spre o societate echilibrată, civilizată.
La " Ploiesti" cu voi ,DNA a murit ,clanurile au revenit .....

valica spunea...

Acest gunoi uman , un General handicapat care poarta nume de oltean CIUCA, minte de cum respira. Nu are dram de constiinta. Romania , unicat in NATO, cu zeci de generali corupti condamnati sau anchetati de DNA si alte unitati de parchet. Genrali facuti la apelul de seara , niste indivizi fara de nici un Dumnezeu .

Huhu Rezea spunea...

Tu esti sustinătorul praduirii tarii de catre urmasii nazistilor si de catre cei care militeaza pentru rapturi teritoriale.
Jos cozile de topor cioplite de "omuletii verzi"!

Mihai spunea...

Dacă ati publica si celalalt comentariu s -ar vedea mai clar cine sunt praduitorii si in ce scopuri.
Dar este bine si ca doar ati luat la cunostiinta 🤣🤣

brenda spunea...

sa se rezolve cu pensiile civile si pe urma vor rezolva cu altele,

reddog spunea...

Hihurezul ia la cunostinta mai mult de la Sputnik.
Aia sunt cu propaganda asta cu acuzatii gen nazisti.
Lucreaza binisor prietenii piticului de la Kremlin.

Leon spunea...

Haideti sa fim mai decenti in exprimari, cum de altfel ne cere si Adminul:
"Pe acest blog, nu este permisa publicarea comentariilor/opiniilor
-Avand un limbaj indecent, vulgar, obscen, discriminator, xenofob sau rasist;
-Care aduc injurii de orice fel sau instiga la violenta;"

Laleaua neagră spunea...

Pentru urgentarea pichete zilnice de 100 de rezerviști la parlanent guvern și președenție și totul va fi rezolvat intr-o luna....

Laleaua neagră spunea...

Din păcate clanurile au penetrat toate instituțiile statului... Viitorul le aparține... De aci încolo Dumnezeu cu mila... AMIN...

Huhu Rezea spunea...

@Jigodie rosu
Decretul regal din octombrie 1944 prin care imobilele Grupului Etnic German au fost trecute în proprietatea publică a statului este cumva tot propaganda Sputnik.
De ce acele bunuri sunt acum în proprietatea organizației minoritare FDG din România?
Doar la atât te duce mintea, să repeți clișeele ambasadorului Marelui Licurici?

reddog spunea...

Monarhia le-a luat si urmasii comunistilor le-au dat inapoi.
Vor fi luate cand Romania va redeveni Regat.
Multumit?

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Prin hotărâre judecătorească definitivă nu-ți poate lua mai mult de 1/3 din pensie!

Leon,
👍! Mai ales că nu există în MApN generali la apelul bocancilor!
A se vedea legea ce are că prevedere stagiul în grad!
Hai, să nu ne prostituăm intelectual!

Iulian Mareș spunea...

Deja plâng după acești fripturiști pedeliști! Cu Lăiețul Blond in frunte!

Iulian Mareș spunea...

Dacă erau absolvenți de liceu agricol ne dădeau pământ sau tractoare?

Iulian Mareș spunea...

😂👍 Fă-i woodoo!

Iulian Mareș spunea...

Metodele,
Ce lagatura ai tu cu justiția? Știi ce ai scris? Tradu....

Iulian Mareș spunea...

Adică, cum sa suspendam Constituția? Nu pricep...
Cum și cu ce?...cu lumânări?

Iulian Mareș spunea...

Red,
Ai auzit de cazul Wass Albert?

Huhu Rezea spunea...

Cum să audă?
Albert nu a fost închis la Periprava...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cel copil esti @Avia sa crezi in Portocala si mafiotii lui din tigania ploiesteana, ca si el este colorat pana-n albul ochilor! Daca era DNA si nu institutie corupta, nu erau toti cercetati penal pentru crime, iar Portocala la bulau! Spirtul nu-i bun ca e scump, dar nu s-a scumpit acetona ca sa-ti clatesti creierul de basismul alcoolic!

Leon spunea...

http://ancmrr.ro/wp-content/uploads/2020/09/COMUNICAT-FORUM-22.09.2020.pdf

Alex spunea...

Bataia de joc la adresa rezervistilor va continua.D-l ministru Ma(Ciuca) face jocul politicului.Au ele si gulerele albe "meritul" lor ,dar daca politicul vrea sa faca ceva nu ar mai sta la discutii.Ar face si gata s-ar pune in aplicare.Ce negocieri? Exact ca si cu introducerea pensionarilor militari in Legea 263/2010.S-au facut zeci de intalniri cu reprezentanti ai guvernului; s-a discutat chiar cu Basescu care a afirmat sus si tare citez :" Daca militarii vor fi introdusi in legea civila a pensiilor ,nu o voi promulga".Legea a fost data iar pe Base' si pe cei din guvern i-a durut la baston.Base' a intors legea ptr.a modifica varsta de pensionare a femeilor si atat.Nu a scos un cuvant despre militari .Degeaba a semnat o multime de protocoale pe care reprezentantii rezervistilor le fluturau mandrii.Nu au folosit la nimic.Nu a contat ca exista si filmare in care si-a luat acest angajament.Ca ulterior s-a constatat ca a fost benefica ptr.multi este alt discurs.Daca politicul stia de la inceput ca prin acea modificare le vor
creste pensiile militarilor ,nu ar fi facut acest lucru.
Este deranjanta si atitudinea presedintelui cu zambet inghetat.Nu scoate un cuvant.Tace si ranjeste.

Iulian Mareș spunea...

Azi la Cotroceni, călcând Constituția ROU s-au întâlnit 2 experți în imobiliare!
Unul are o datorie morală și reală de 300.000€, celălalt de 50.000€, însă îl poate întrece pe primul!
Dna Vijulie, de inteligentă ce este, declară că a rămas șocată!

Iulian Mareș spunea...

Ei, este copil...!
Altfel se numește, nu fi eufemistic!

raul spunea...

Vai de fundul nostru!Oricum dorim tuturor celor implicati si la care constiinta e ,,dusa",sa-si ia lumanari din banii pe care ni-i fura luna de luna!

Leo spunea...

Intr-un fel omul a fost sincer când a spus că peste 3 ani se va mișca ceva.

Iulian Mareș spunea...

Exact! A spus 3 ani și când se că rezolva in 2 ani și 10 luni să vezi ce fericiți vor fi unii camarazi!

E. Cristescu spunea...

In ce sens? Ce te face sa crezi ca se va misca ceva peste 3 ani?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, păi cum vine asta, tu îmi indexezi pensia în 2019 cu 1,4%, în 2020 cu 4,6%, tu C.P.S. te faci vinovată de modul eronat al calculării pensiei, apoi vii tu stat mafiot și-mi reții din pensie lunar câte 1/3 adică 33,33 la infinit. Dar de ce să nu-mi reții lunar 6% (1,4 + 4,6) până recuperezi suma totală ? Citiți toate art. din O.U.G. din 2011 – 2018 și o să vedeți că toți pensionarii care și-au câștigat anumite drepturi în instanță, fie că vorbim de ajutoare, sporuri, etc., plata acestora statul a făcut-o eșalonat în 5 ani, pe procente din sumă (nu din pensie). Ei dau tunuri de milioane de euro, îi prinde, durează ani până se judecă, se prescrie, mai dă măciuci înapoi iar la mine cetățeanul de rând se lăcomește la o amărâtă de sumă și impune timp de restituire.
Ex.: O.U.G. nr. 57/2015 (renumitata ordonanță cu indexarea de 5%).
ART. 15
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2016, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) Procedura de plată eşalonată prevăzută la alin. (1) se aplică şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2016, având ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eşalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
Altă prostie de om politic. Abrogi Legea nr. 284/2010 și O.U.G. privind ajutoarele pe 01.07.2017 și emiți în decembrie 2018 O.U.G. nr. 114, care la art. 41 prevede:
„(1) In perioada 2019-2021 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva”. La care ajutoare se mai referă ? Nu-s bătuți în cap.

Leon spunea...

Sedinta CCR din 30.09.2020: 2. Dosar nr.758A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru
completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal,
obiecție formulată de Avocatul Poporului
3. Dosar nr.759A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru
modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind
Codul fiscal, obiecție formulată de Înalta Curte de
Casație și Justiție.
Pana nu apare o Decizie a CCR, PL x nr.199/2020 ramane in standby...!

Alex spunea...

Este foarte mult si un an .Mai bine tacea din gura.Spera sa prinda un mandat nou la minister ptr.a-i scapa pe americani de toate vechiturile.Halal !
Trebuia facut ceva cu incepere cel mai tarziu din 01.01.2021.

ifrim spunea...

Las' că vine după parlamentare Leș cu coeficienții dacă n-a vrut el să vină cu anexa!

Viorel spunea...

Domnule Dan B., de la + 10 procente în 2014 să pierzi alegerile cu alte 10 adică + cu - = 20, credeți că a fost din interior sau de peste ocean sau UE ? Întreb doar, nu sunt analist politic. Nu același lucru se întâmplă și acum ?

Viorel spunea...

FORUMUL STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR DIN SISTEMUL DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ COMUNICAT din 23.09.2020
„Datorită atitudinii unor membri ai structurilor asociative, a vocabularului, de multe ori degradant pentru un cadru militar, am ajuns masa de manevră a politicului, o permanentă sursă de exemplu ce nu trebuie urmat, indiferent de forma sub care se manifestă. Acest lucru se observă și în graba unora de a da comunicate care urmăresc alte scopuri decât cele stabilite prin Protocolul de colaborare semnat de 54 de structuri asociative”.
Îmi cer scuze pentru vocabularul (cuvântul) degradant (cum scrie în comunicat) pe care am să-l folosec, dar îmi pun întrebările. Cine dracu le-a dat voie să înființeze 54 (auziți cine ne reprezintă, 54 de structuri asociative), mai multe decât partidele înființate în România, care sunt acestea și de cine mă rog sunt conduse ? Vorba domnului Dan B. sunt conduse tot dinVest sau și Est. Deci am avocat care mă reprezintă, pus din oficiu de statul roman și care nu-și arată fața, stă în spatele oglinzii.

valica spunea...

Militarii rezerviști pensionari, li se va oferi din partea guvernării laberale , o MACIUCA, in loc de drepturi, deoarece au învățat de la PSD, și funcționează.

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL: KWI ..a câștigat în 2014 și în 2019 pt. că era.(E..!) "INTRUSUL.. și..pt. că..din când în când, își ia din dressing ,. ..GEACA ROȘIE,..să nu uite..!
Simbolistica...și la socialiști are un mare rol în comunicare..!

Leo spunea...

Nu numai că MFA-ul le-a dat voie, ci i-a încurajat ca să fie cât mai multe structuri. Acum un an erau 32. Adică să fie divizată ca să poată fi controloat de MFA corpul de rezervă.