Un produs Blogger.

vineri, septembrie 25, 2020

Gulerații și șefii asociativi au fost puși cu mintea în cuiul cătării... de Mărin Neacșu

30 comments



După ce am citit intervenția lui Marin Neacșu în cadrul reuniunii cu șefii structurilr asociative, stau și mă întreb... ce carte joacă ministrul Ciucă?  Ziaristul de Craiova, hârșit în disputele online despre legislația pensiilor militare, a pus oglinda în fața guleraților care au tot ticluit proiecte de acte normative în ultimii 10 ani, proiecte care au dus la discriminarea vechilor pensionari militari, și le-a demonstrat mahărilor din asociative că nu servesc decât ca material de manevră în dotarea funcționărimii ticăloase din ministere. 

Ministrul știa ce va spune Neacșu. De ce și-a expus gulerații subordonați tiradei de întrebări  care a devoalat modul lor agresiv de operare în procesul de legiferare, operare care era să fie adoptată imediat,  în sesiunea extraordinară, fără a mai aștepta 6 luni reluarea procesului legislativ, cum  s-au lăsați prostiți  asociativii de  anturajul lui Ciucă, pentru a justifica șmecherește că nu s-ar mai putea opera modificări în Raportul la Pl x 199/2020? 

Mă gândesc că ministrul are alt plan...dacă și-a făcut funcționărimea de râs... precum țăranul care și-a dus mârțoaga la piață.

Marin Neacșu a dovedit, prin prezentarea rezumatului intervențiilor, cât de incompetenți și de slugarnici pot să fie mulți dintre sefii structurilor asociative.

Materialul trebuie distribuit tuturor parlamentarilor din cele 2 comisii raportoare pentru a nu se mai lăsa intimidați de gulerații care le strecoară amendamente pe sub mână și apoi se disculpă că nu sunt  ale lor... că așa au legiferat politicienii.

Gulerații finanțiști ar trebui să înțeleagă că... și de vor reuși să strecoare în Pln x 199/2020 dispozițiile referitoare la eliminarea tuturor indexărilor anterioare din preconizata actualizare de la ... eheee! ...Paștele cailor și pe cele referitoare la acordarea sporului OMM celor pensionați după 15 sept 2017, tot nu vor scăpa de obligația de a restitui din urmă, începând cu luna iulie 2017, indexarea din anul 2016 și, de la 15 sept 2017, sporul OMM pentru pensiile stabilite după acea dată.

Juriștii știu că dispozițiile unei legi operează numai pentru viitor, adică de la data intrarii în vigoare a legi care va fi adoptată. 


Preluare de pe site-ul In cuiul cătării.

"4. A urmat subsemnatul. ( adică Neacșu Marin...nm)

Trebuie să mărturisesc că venisem cu un material de două pagini  pe care să îl prezint și înaintez domnului ministru privind discriminările la care au fost și continuă să fie supuși militarii, pensionarii militari în comparație cu celelalte categorii de pensionari. Dar după ce am văzut că domnul general Gropan a depus armele nemaiavând gloanțe să susțină ceea ce începuse, fiind contrazis dar fără argument, am decis să reiau  în primul rând ceea ce a abandonat dânsul, cu argumente documente și date, mai ales că se regăseau în ceea ce intenționam eu să spun.   

Așa că am început prin a spune că totuși domnul general Gropan a avut dreptate când a spus că actuala formă de PLX reprezintă propunerile MApN și MAI, mai ales că însuși domnul Mocioalcă le-a prezentat ca fiind punctul de vedere al celor două instituții, iar pe ” masa de lucru” al deputaților din Comisia pentru Apărare ca și la Muncă, exista o variantă de amendamente pe care o voi posta mai jos unde amendamentele acestea apăreau ca PROPUNERI ALE MApN. Am pus pe masa domnului ministru, spre consultare, acest document din care reieșea că amendamentele fuseseră PROPUSE DE MApN. Imediat a sărit de pe scaun domnul general Bălăceanu care mi-a adus documentul final al Comisiei pentru Apărare, în care într-adevăr amendamentele apăreau având ca autori ”membrii comisiei.” Care membri? Până la acel document, toate amendamentele fuseseră trecute cu nume și prenume,  cu persoana care le propusese. Din acel moment, în Comisia pentru Muncă, raportul conținea la rubrica autor  sintagma ”membrii comisiei” fără a se menționa care comisie și care membri.De ce ? TOCMAI PENTRU CĂ PROPUNERILE VENISERĂ DIN PARTEA MApN și MAI, care nu aveau drept de a propune amendamente.

Culmea însă este că nu mă contraziceau reprezentanții ministerului, cât domnul Băhnăreanu care parcă luase foc. Domnul Bălu a încercat și dânsul să mă convingă că pe documentul pe care i l-am înaintat domnului ministru scrie că sunt PROPUNERI, nu AMENDAMENTE ale MApN, deși erau trecute la rubrica amendamente și erau PROPUNERI DE AMENDAMENTE ALE MApN. A mai specificat domnia sa că și să fi vrut, nu putea MApN să introducă amendamente, pentru că NU AVEA DREPTUL. Și eu care credeam că nu știe. I-am spus că tocmai de asta a ridicat domnul general Gropan problema, pentru că proiectul poate fi atacat la CCR. Subiectul a rămas în coadă de pește niciunul nu a vrut să renunțe la poziție.  

Am abordat apoi aspectul amânării proiectului pe care MApN îl prezintă ca pe o dramă, dar amânarea este o binecuvântare în condițiile în care nu se fac la el modificările menționate și admise chiar de antevorbitorii mei, pentru că DACĂ PROIECTUL VA FI VOTAT ÎN ACTUALA FORMĂ NU NUMAI CĂ NU NE ADUCE NIMIC, DAR NE ȘI IA. Spre exemplu art 591(3)scoate din calculul actualizării,indexările anterioare, contrar deciziei Curții de Conturi cu care aparent MApN, exceptând CPS a MApN ar fi de acord. Păi ce face MApN în acest caz, dă apă la moară CPS și practic îi  acordă prin lege ceea ce ei luaseră pe sub mână ? Dacă legea 199 este aprobată înainte de a se pronunța instanța, această lege poate fi folosită de CPS în instanță pentru a dovedi că a avut dreptate când nu a introdus indexarea din 2016 în actualizare, căci iată, LEGIUITORUL A REVENIT PRIN LEGE ȘI A SPECIFICAT CĂ NU TREBUIE INTRODUSE. Dar ”legiuitorul”, adică cel care a introdus prin lege acest lucru ESTE CHIAR MApN superiorul ierarhic al CPS. Poate fi vorba aici de un conflict de interese și chiar un amestec în soluționarea cauzei? Vor decide magistrații. Am cerut domnului ministru să specifice dacă acesta este scopul acelui articol și ale cui drepturi le apără ce leg reparatorie susține, reparatorie pentru cine ? Domnul Bălu a menționat că este de acord cu inițiativa domnului Bălăceanu de a îi contacta pe membrii comisiilor din Camera Deputaților, o să ne sprijine și dânsul și DACĂ reușim ca într-o săptămână să facem ceva….. Am cerut din nou să ni se spună DACĂ MApN DOREȘTE SĂ MENȚINĂ INDEXĂRILE ÎN CALCULUL ACTUALIZĂRII SAU NU. Răspunsul a fost că nu asta este problema ci să menținem un climat civilizat în discuții. Probabil domnului ministru i se părea necivilizat să fie întrebat punctual și să I se ceară un răspuns concret.

Am continuat spunând că mai sunt articole care ne sunt defavorabile, menționând art 591(1), art.1102(1,2,3) care împing actualizarea până la aplicarea în integralitate a L153, adică NICIODATĂ, dar și art 1102 care prevede că ”Procedura de recalculare a pensiilor prevăzută la alin. (1) și TERMENUL DE EMITERE A DECIZIEI  se stabilesc PRIN ORDIN COMUN  al conducătorilor instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.” De ce nu prin lege, de ce suntem din nou lăsați la mâna celor care iată dau ca termen PAȘTELE CAILOR? Domnul Bălu a încercat să susțină că aceste amendamente nu ar fi propunerea MApN dar nu a insistat.  

Am revenit apoi la ceea ce susținuse mai înainte domnul general Gropan privind punctul de vedere al Guvernului pe PLX 199 iar domnul ministru răspunsese că acest punct de vedere a fost reprezentat de minister și am întrebat care minister, pentru că inițial MApN venise cu un set de propuneri care apoi au fost respinse, sau nesusținute prin document de către MAI pentru ca în final să fie retrase de MApN. Am întrebat cine a prezentat punctul de vedere al guvernului, MApN. Domnul Bălu a spus că după aceea s-au pus la masă și au venit cu un punct de vedere comun. Am întrebat apoi de ce s-au pus de acord pe variant MAI și nu a MApN care se pusese de acord cu asociațiile (în noiembrie 2019). De ce MApN a acceptat  varianta MAI și nu pe a pensionarilor militari?

La această întrebare domnul ministru a spus că toate deciziile au fost luate de comun acord cu structurile militarilor și Forumul că nu pot să îi acuz că nu au făcut nimic și că au acționat împotriva militarilor. Am replicat că eu nu am acuzat, ci doar am întrebat ca să înțeleg care a fost scopul introducerii acelor amendamente și în al cui interes AU FOST INTRODUSE DE MApN. Domnul ministru mi-a replicat că nu au fost amendamente ci DOAR puncte de vedere ale ministerului, de parcă pe mine mă interesa cum le spune, nu ce conțin. Au sărit câteva voci care  au luat partea ministerului, deși chiar ele susținuseră mai înainte că sunt articole care trebuiesc modificate."


PS.(n.m) NU există nicio dispoziție în Constituție care să interzică reglementarea prin ordonanțe de urgență în domeniul legilor organice. Nu se poate reglementa prin ordonanțe în domeniul legilor constituționale.- art. 115 alin.(6)

30 de comentarii:

Cezar spunea...

Neacsu...liderul miltarilor in rezerva si retragere din MApN
Parerea mea
Sa.i lasam pe cartonati fara obiectul muncii...
NB
Nu am facut si nu fac parte din nici.o organizatie..bla..bla

micutzul spunea...

Hi hi...azi am expediat pe mailurile deputatilor din comisia de aparare o pozitie zic eu pertinenta explicand clar că de fapt sintagma ,,la punerea in aplicare in integralitate a L. 153,, inseamna crva genul...,, la pastele cailor,,! De asemenea am propus un mod de majorare a pensiilor militare care cred ca ar multumi pe toată lumea si nici nu ar exploda bugetele ! Totodată am adus in atentia deputatilor că in avizul favorabil al CES la Plx. 199 se propune si majorarea indicilor de corecție!
Sa vedem.
Cat despre BB (nu Bardot) eu nu am incredere nici cât în Bugs Bunny!

ifrim spunea...

Te-am crezut infantil dar la o reevaluare atentă ai o bilă albă.Neacșu este incisiv,știe carte,se deplasează la fiece activitate militară cu carburantul propriu și harnic.Îl pot compara cu Coarnă.Huhu jurist stăpânește legislația în domeniul pensiilor militare,xpm a ajutat mulți militari cu răspunsurile de pe blogul Câmpia Turzii plus doi avocați ce stăpânesc ce ne privește astfel văd eu un nucleu organizatoric.Ideal ar fi să-l pui la aceiași masă și pe Moș Alecu dar cu Huhu este imposibil.

Mihai spunea...

QED!
Chiar așa? Actualizare cf L153 cu urmări anuale; indexare+ actualizare cu cresterea SF, sf reflectate în elementele venitului luat baza de calcul prin L153?
Nu ar fi suficient ,pentru a nu distanta soldurile pensiilor de activi in timp ,doar actualizarea cu cresterea SF,sgr, reflectată în toate elementele bazei de calcul?
Ar fi foarte bine zic !!
Coarna, singurul lider pe felie cu vorbele la purtător, bun cunoscător al legii in domeniu.

Huhu Rezea spunea...

Din 2022, fiind o solda de funcție calculată din C x 2500 lei, nici nu se poaate calcula altfel baza de calcul decât raportându-se la noua soldă de funcție unitară.
Singura jongleală care le mai rămâne este dacă vor calcula celelalte elemente salariale din solda de funcție corespunzâtoare gradației 0 sau din cea corespunzătoare gradației reale.
Pe Coarnă l-a interesat mai mult salarizarea polițiștilor decât pensiile militare.

Leo spunea...

Este atât de simplu să fie soluționată problematica, prin ceea ce este formulat chiar aici pe blog la
"Propunere a blogului pentru PL x 199/2020".
Articol unic.
Începând cu data de 01 01 2021, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1)Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional avute la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de muncă și soldele de funcție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.
Actualizarea din anul 2021 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție și de grad din anii 2018-2020 prevăzute în articolul 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017 .
(2)In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se aplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an."
Articolul elimină implicit dispozițiile OUG 59/2017 și OUG nr. 114/2018
Dar NU SE VREA. Toţi vor conversaţie adică MIMĂ şi nimic concret.

Colonelul xxl spunea...

De acord cu Cezar și Ifrim că Neacșu și Huhurez, dacă acceptă și ei, să ne reprezinte prin poziții legale și incisive în formele de comunicare promise de Ciucă.

Huhu Rezea spunea...

Nu poți fi incisiv în informare decât dacă ești independent de structurile oficiale ale ministerelor.
Indrăznește vreun ziarist de la Presa militară să cârtească măcar împotriva deciziilor și comunicatelor oficiale referitoare la situația rezerviștilor?
Nu, pentru că și-ar pierde pâinea.
Există atâtea site-uri ale Caselor Sectoriale și ale ACMRR-urilor dar ce folos că nu sunt folosite cu anii sau nu sunt interactive.
Nici SCMD nu și-a luat riscul să lase membrii săi să comenteze pe si-te-urile sale.

Leon spunea...

La negocieri serioase ar trebui sa ne reprezinte, Huhu Rezea, Neacsu&Mateias, Trofin si Mos Alecu...!

Alex spunea...

Au dormit destul pe banii cotizantilor.Ar fi cazul sa intre toti in depou ptr.o ultima revizie.Lupta care se duce impotriva guvernantilor ,dusa de reprezentantii nostrii trebuie sa imbrace alta forma.Trebuie sa se termine odata ptr.totdeauna cu "Sa traiti " si am "am inteles".A fi incisiv nu inseamna ca esti prost crescut.Majoritatea guvernantilor au demonstrat de-a lungul timpului ca sunt prost crescuti si bine mersi de 30 de ani ne conduc.Ar fi cazul sa se termine cu servilismul si pupincurismul unor reprezentanti de-ai nostrii.De bine de rau au un venit rezonabil.Nu mai sunt reprezentanti sa stea acasa ptr.ca nu vor muri de foame.
Fara suparare,sunt depasiti de situatie .Sa se apuce de pescuit sau de apicultura ,sa-si creasca stranepotii si gata.Garda trebuie schimbata,dar nu asa ca pleaca de aici si urca mai sus .Atunci nu s-a facut nimic.Pupincurismul ,slugarnicia si Yes-man-ul merge cu ei.Sa se retraga linistiti la casutele lor de vacanta.Ajunge!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea (nu mă pricep dar întreb), este posibil ca dumneavoastră și domnul Marin Neacșu (și pe cine credeți că v-ar mai putea da o mână de ajutor) să solicitați printr-o petiție în calitate de pensionari independenți de alte structuri o audiență la cine credeți că este în măsură să pună în aplicare propunerea dumneavoastră Proiectul PLx-199/2020 „ Articol unic” și aici mă refer începând de la domnul președinte K.W.I., primul ministru L.O., ministrul Ap. N. Ciucă, președintele C.D. domnul Ciolacu, etc. În spatele petiției, anexați sub formă de tabel solicitarea noastră de a fi reprezentați pe care să v-o trimitem (ex.) sub forma: B. Viorel, nr. Deciziei de pensie, seria și nr. C.I. Dacă vor să verifice autenticitatea datelor solicită prin sondaj C.P.S. a M.Ap.N. dacă Decizia de pensie nr. 16 din 1962 aparține pensionarului B. Viorel. Unde nu știu întreb, citind comentariile anterioare.
IAR DACĂ NU-I POSIBIL SAU NU VĂ ACCEPTĂ SOLICITAREA,
Domnule Huhu Rezea, să fie sănătoși atât domnul ministru Ciucă, Iohanis, Orban și toată gașca PNL-listă. În afară de Iohanis care va mai dăinui până în anul 2024 ceilalți vor dansa pe muzica lui Oban la chitară în OPOZIȚIE. Asta pentru că la fel cum și între noi mai sunt jigniri, controverse, atitudini diferite, așa se întâmplă și în partidele politice (contre, trădători apoi aliați, etc.). Ceea ce nu a vrut să facă domnul Ciucă, adică aprobarea Proiectul PLx-199/2020 „ Articol unic” o va face viitorul ministru al Ap. Problema este că „toată floarea cea vestită a întregului Apus” și aici mă refer la Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, președintele SCMD, Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, președintele AORR, Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, președintele LPADPM, Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR, Dumitru Coarnă președintele, SNPPC, etc., să lase aroganța și ifosele deoparte, să fie de acord și pregătiți din timp (dacă mai au ceva benefic de adăugat / înlocuirea doc.trsp. cu contravaloarea lor, etc.) pentru acest proiect conceput de dumneavoastră și benefic pentru toți, inclusiv domniilor lor. Eu îi înțeleg că nu prea le convine să susțină un proiect conceput de altcineva (chipurile inferior din punct de vedere intelectual), dar o să le treacă. Aici nu este vorba despre grade și funcții ci despre ce te pricepi să faci. Gradele și funcțiile de nivelul dânșilor (nu pentru toți) știm cum se obțin. Discutăm de interesele tuturor pensionarilor nu a cuiva personal. PNL-ul va fi în opoziție pentru că după locale și parlamentare PSD-ul va forma noul Guvern cu Pro România și ALDE (care au zis că fuzionează) și alții dacă vor (minorități).

micutzul spunea...

După ceea ce am aflat azi sunt alți trăgători de sfori plus șefii asociațiilor și forumului. Dar atenție nu băgați în aceeași oală pe gl. Gropan. Sunt și colonei care vor generali. Si au soldați de plumb care mint pentru ei. Să nu credeți în orice veverita!

valica spunea...

VOM PRIMI " O MACIUCA " , de fiecare rezervist de ziua armatei si alta de ziua republicii . AMIN

Mihai spunea...

Decizia definitiva a instanței coroborate cu faptul ca legea in vigoare nu mai prevede acest drept pot face inoperabile prevederile unei legi abrogate care prevedea acest drept.Asta din pv juridic.
Politic ,cu voința se poate remedia in favoarea păgubiților, lucru,cu parere de rău, putin probabil.

Viorel spunea...

Dacă nu mi-ați citit ultimul comentariu de la topicul - Unde duce Pasajul Ciurei din nordul Capitalei ?-, vă redau doar un pasaj domnule tehnocrat „Poezia este frumoasă, numai că eu nu aș fi intitulat-o Fericirea ci Regrete, Dezamăgire, poate chiar Vise dar nu prea, pentru că (,) conținutul ei asta exprimă”. Deci Regrete / Dezamăgire (conform poeziei ca aviator), Regrete / Dezamăgire din partea șefilor și amicului Dogaru. Mă bucură faptul că recunoașteți în sfârșit că nu sunteți perfect, redau: „eu sunt acel cățeluș dresat ce se joacă cu mingea prin păpușoi (deci sunt vesel, fericit, nu-mi pasă de nimic), dumneavoastră sunteți pilotul cu năzuințe (dorințe) neâmplinite” în plus recunoașteți „inclusiv amicul Dogaru fac doar valuri si balonase de sapun pentru copilasii naivi care suntem noi”. Copilași naivi (dex=credul, lipsit de judecată matură, fraier, prostuț, etc.). Ăștia suntem, cu bune și cu rele.

Calinmihaib12 spunea...

În textul propus de BLOG pentru modificarea articolului 60 din legea 223/2015 eu propun MODIFICAREA următorului pasaj:
.."în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie."...
cu textul formulat astfel cum urmează :
"(CUANTUMUL se actualizează..) ..,"în procentele stabilite de articolele 29 și 30,la care se adaugă sporul (pentu pensia suplimentară) prevăzut în articolul 108 din lege,în funcție de vechimea stabilită în condițiile articolelor: 23,24 și 25 din lege."
Modificarea are SCOPUL de a evita "libera" (?) interpretare.(..) a CASELOR de PENSII..să INCLUDĂ procentele de 3-6-9 % ale PENSIEI SUPLIMENTARE..în
% PROCENTELE de VECHIME CUMULATĂ, % care "devin"=se "transpun" =în % de calcul (=PLAFONATE la max.85 %) din BAZA DE CALCUL,și care, în acest fel = SE PIERD =SE FURĂ = din % PROCENTELE REALIZATE și CUVENITE
LEGAL..!
TOCMAI cu ACEST SCOP= guvernul CIOLOȘ a modificat articolul 108
din legea 223/2015 ORIGINARĂ, promulgată de președinte în vara lui 2015,text care era suficient de clar,limpede=privind modul de acordare a SPORULUI PROCENTUAL pt.PENSIA SUPLIMENTARĂ: din CUANTUMUL PENSIEI stabilite conform articolelor 29,30 și 39.

Calinmihaib12 spunea...

În textul propus de BLOG pentru modificarea articolului 60 din legea 223/2015 eu propun MODIFICAREA următorului pasaj:
.."în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie."...
cu textul formulat astfel cum urmează :
"(CUANTUMUL se actualizează..) ..,"în procentele stabilite de articolele 29 și 30,la care se adaugă sporul (pentu pensia suplimentară) prevăzut în articolul 108 din lege,în funcție de vechimea stabilită în condițiile articolelor: 23,24 și 25 din lege."
Modificarea are SCOPUL de a evita "libera" (?) interpretare.(..) a CASELOR de PENSII..să INCLUDĂ procentele de 3-6-9 % ale PENSIEI SUPLIMENTARE..în
% PROCENTELE de VECHIME CUMULATĂ, % care "devin"=se "transpun" =în % de calcul (=PLAFONATE la max.85 %) din BAZA DE CALCUL,și care, în acest fel = SE PIERD =SE FURĂ = din % PROCENTELE REALIZATE și CUVENITE
LEGAL..!
TOCMAI cu ACEST SCOP= guvernul CIOLOȘ a modificat articolul 108
din legea 223/2015 ORIGINARĂ, promulgată de președinte în vara lui 2015,text care era suficient de clar,limpede=privind modul de acordare a SPORULUI PROCENTUAL pt.PENSIA SUPLIMENTARĂ: din CUANTUMUL PENSIEI stabilite conform articolelor 29,30 și 39.

Iulian Mareș spunea...

Micutzul,
De ce sa vrei sa "fii" general, daca nu ai fost general? ... vorba lui Jiji! Ai semnat un document, in activitate, cu grad si functie de general? NU! Atunci inseamna ca esti hahalera!
*Mai zilele trecute un lt.col.(rtr), iesit la pensie maior, promotie 68-fara scoala militara- ma ruga sa ma inscriu in ANCMMR! Si sa vin la o sedinta, care incepe in 10 minute! I-am spus direct, ca o lovitura cumulativa intre oki: eu la sedinta? sa stau in banca si tu sa prezidezi? NUUU!
1- sunt dezamagit de gl. Bahnareanu si Balaceanu, de care tu doar ai auzit, iar eu, unuia i-am fost subordonat direct, iar celuilat i-am intocmit OA!
2- nu s-au inversat valorile reale in armata incat eu sa stau si sa audiez prostiile tale! 15 ami am semnat cu grad de colonel si acum sa iau lumina de la tine? Mai bine ti-ai vedea de sanatate si nu mai dati iluzii false camarazilor, rastalmacind si ceea ce este corect si drept!
*In sala erau 10-15 camarazi, ale caror opinii le stiam: la atatia ani de la pensionare acestia vor ca tot seful sa le dea, sa le faca, sa le spuna ...., oameni de buna credinta, insa captivi in vekea armata! Exemplu: daca le dai sa faca o cerere, la toti va fi identica, doar numele va diferi si vor fi convinsi ca asociatia LE VA rezolva pasul!
**Si-ti mai spun ceva, foarte sincer: niciun activ nu cunoaste legislatia care reglementeaza pensia; hai cu ingaduinta, 1-2% din cei care sunt in ultimul an! Asa am patit si eu! Si nici nu-i de mirare sau o acuza, pt ca la multitudinea de activitati pe care le au de rezolvat nici nu se gandesc sa se informeze, considerand, pe buna dreptate ca SISTEMUL le este LOIAL si RECUNOSCATOR! NUUUU! Si aici ii acuz de ABUZ de INCREDERE!

Colonelul xxl spunea...

Așa cum marinarii au Liga amiralilor și generalii ar putea să-și facă Liga generalilor și să ne scuteasca de prezenta lor în asociațiile de pensionari.Acesti șacali ne tratează că pe niște sufocate pentru că nu facem parte din aceeași familie!suricate!

CEZAR spunea...

Nea MARIN NEACSU...,liderul asumat al militarilor rezervisti si in retrageregere NUMAI DIN MApN !!
NB..
Nu sunt prieten cu Neacsu..dimpotriva ! Am luptat ..impotriva L-164 Eu ..EL..NU.!
Acum insa situatia s-a schimbat fundamental !
Avem interese comune !

Ein Stein spunea...

Important e sa ne dumirim daca mai are rost continuarea unui razboi deja pierdut fie el si cu alti leaderi sau forme asociative. Principiile nu-si au locul intr-un razboi cu grupurile de interese, sa nu le zic clanuri mafiote. Ultimile articole de pe cuiul catarii descrie clar situatia, cea mai penibila este interventia lui Ciuca, chiar daca se lauda ca el a solicitat controlul CC, o minciuna, nu e de acord cu constatarea, fie chiar partial. Intelegeti spilu? Dupa atat scandal in presa, mii de procese in instanta, control CC, etc. culmea e ca nu s-a luat nicio masura la nivelul institutiilor vizate, un control intern, o destituire, sanctiune, mustrare, ceva acolo. NIMIC! Mai mult s-a creat o uniune monolitica intre sefi si subordonati care duc un razboi impotriva la orice le-ar putea tulbura linistea, mai precis pozitiile. Nu vi se pare nitel absurda situatia? Desfiintarea L223 ar trebui sa fie obiectivul nostru principal, cu slabe sperante de reusita cei drept dar singura masura care ar putea indrepta situatia si a ii lasa pe combatanti fara obiectul muncii. Am vazut ieri la TV pe fostul sef de la jandarmerie care a iesit la pensie la doar 42 de ani, anticipat partial, un chestor la 44 de ani, daca ne uitam in L223 practic este imposibil ca acest lucru sa se intample, doar daca nu exista ceva norme, la secret, care exced legea. In jurul acestei L223 s-a creat o intreaga increngatura de interese de grup, complet netransparente. Crede cineva ca exista vreo sansa ca lucrurile sa intre in normal? Promisiuni se fac de ani de zile, si vor continua ca nu costa nimic, atat, doar promisiuni.
Hai sa ne trezim la realitate.

Ein Stein spunea...

Corect se spune "famiglie".

Colonelul xxl spunea...

Gl.BB&Co:Noi nu facem parte din"cosa vostra"! Și nu ne place pescuitul și alte chestii din astea, săracilor!

micutzul spunea...

Bai papagal sunteți din nou manipulați. Nea Marin e bun acolo unde e . Nu zic că nu i-ar place să fie boss dar eu zic că deja am văzut că înclină spre Ciuca Și dacă se supără dar are după părerea mea o linie trasată și nu poate fi echidistant. Așa te-a păcălit și șmecheră aia de elena. Și a dat plăcuțe suedeze la toată lumea.

Leon spunea...

http://ancmrr.ro/wp-content/uploads/2020/09/COMUNICAT-FORUM-SAOPS-din-25.pdf

reddog spunea...

Cezar pare genul care alege mereu baricada gresita.
Probabil i se trage de la TAB-ul ala si de la GAZ.

raul spunea...

De mult am spus-o,cu regret ,ca atat timp cat vom fi reprezentati de generali ,care la fel cu regret o spun ,90% din ei si -au obtinut gradul pupand dosuri ,nu vad succes in nici o activitate!Unul obedient o viata credeti ca o sa i se scoale acum la batranete?Luati cazul concret ,al actualului ministru!Unul cu cojones lua atitudine la legea salarizarii cand era sef SMG sau cum naiba i-o mai fi spunand acum,cum a facut-o omologul francez in fata MacronuluiAcum ca ministruce dracu sa mai zica?Asta-i valoarea daca a ajuns o tarfa olteanca sa-si bata joc de mii de barbati!Ne meritam soarta!Cred ca mai bine ne reprezenta unul cu origine sanatoasa care ridica acea coasa din 1907,pt ca ai nostri sefi nu stiu decat de bata!

Alex spunea...

Lipseste unitatea in gandire si in modul de actiune al asociatiilor si asta datorita celor ce conduc.Presedintii si cei din apropierea lor isi urmaresc propriile interese.Multi erau probabil umili si servili inainte de a ocupa aceste functii.Cat despre pupincurism.Abia au inceput sa-l practice.Olteanca si-a facut un titlu de glorie din faptul ca a blocat majorarea pensiilor militare la o emisiune televizata.Daca nu a avut atributii fiind la alt minister,ce naiba cauta zi si noapte in mana cu proiecte care priveau pensiile militare?Cineva trebuie tras la raspundere ,dar cine? Fatuca nua actionat de capul ei.

Calinmihaib12 spunea...

ALEX:..Intrebarea.cu "fătuca" OLGA..e retorică..!,
"Altă intrebare"=tot retorică:în
ce partid e membră tovarășa..?
..restul..e tăcere..!
În timp ce scriu, (ora14:27) la tv.: "Realitatea": rulau imagini cu o coadă la ceva, probabil la vot, undeva in țară, dar fondul
sonor era "plin" de: țipete, urlete,imbrânceli..!
..eu la așa ceva..,nu particip !

Alex spunea...

Calinmihaib@ = 100% ...o persoana inteligenta.