Un produs Blogger.

marți, septembrie 08, 2020

Minimul sau maximul veniturilor nete din MApN și MAI în luna iulie 2020

36 comments
Față de veniturile nete publicate de cele 2 instituții militare, se naște intrebarea de unde răsar pensiile numeroase de peste 10 000 lei stabilite în ultima perioadă? 


NOTA 
Valorile minime sunt cele stabilite pentru program normal de lucru.
Veniturile salariale prezentate includ exclusiv drepturile prevăzute de Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
În tabel nu sunt incluse drepturile cu caracter nepermanent obținute de categoriile de personal cu activități specifice (piloți, magistrați militari, medici și profesori universitari,etc.).



36 de comentarii:

ifrim spunea...

Probabil a devenit o cutumă ca toți cei ce urmează a ieși la pensie să primească în ultimele 6 luni prin rotație Oskar căci nu ies toți odată și se încadrează în procentul stabilit!

Călugărul spunea...

În colonia asta de tip mafiot oscarul e cireașa de pe coliva sistemelor militarizate!

Ein Stein spunea...

Da' la intrebarea nascuta de domnia mea de ce nu se incumeta cineva sa raspunda? Care intrebare? Hai sa o mai nasc o data. Cum se face ca un individ oarecare cu o solda de functie de nici 2 000 lei ajunge sa castige o pensie de peste 15 000 lei. Vorbesc de solda de functie, adica aia pentru care iti gasesti rostul in armata. Oare asta sa fie motivul pentru care se pun pe picioarele dindarat bandele de contopisti?
Ma uit in tabelele alea si constat ca pentru un MM, subofiter sau chir SGP este interzisa indemnizatia de comanda, in schimb o gasim din abundenta la PCC si la FP, nu mai vorbesc de cunatumuri, si asta in ARMATA. Prietenii stiu de ce. Pacat ca nu o stie si DNA-ul. Asta a ajuns armata Romaniei un rai ai famigliilor. Vai natia noastra.

tutueanumarinel spunea...

Ar fi bine ce spuneti dar asa zisul ,,OSKAR,, ajung sa-l ,,miroase,, doar unii care umblau pe la dosul sefilor !

Marcel spunea...

Cam asta ar trebui sa fie spiritul Oskarului, avand in vedere ca acum nu mai primesti nimic cand iesi...
Din pacate nu este nici pe departe asa....

Leon spunea...

Poate reusiti sa postati si Nota de la subsolul Tabelului MApN, si vedem ca NU sunt incluse drepturile cu caracter NEPERMANENT obtinute de unele categorii de personal cu activitati specifice(piloti, magistrati militari, medici, profesori,etc.)

E. Cristescu spunea...

Nici gand. Cine e ... iubit sus poate sa ia tot timpul Oscar, iar ailalti primesc unul singur (in luna cu concediu!) sau deloc.

E. Cristescu spunea...

Nu vad de unde se naste intrebarea. Ati estimat cam cati ies la pensie de pe functii de comanda?

Burebista spunea...

Între cele două tabele este nota despre care vorbești...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este un comunicat mincinos si perfid! Are curaj Ministrul Apararii si Sefa Casei de Pensii Militare sa si-l asume, daca cineva are ideea sa-i dea in judecata pentru aceasta minciuna bolsevică? De ce nu da si pensiile pana in 1500 lei? Golaneala nu-i permisa in Armata, Tovarase ministru al Apararii! Ia revizuiti datele si sa comunicati si pensiile alea intre 47 lei si 1500 lei, sa vedem cate sunt! Cand si pensia minima pe Armata, tovarasi bolsevici stalinisti? Macar dati-le cartele de paine si alimente, ca in comunismul vostru barbar, celor cu pensiile foarte mici, daca tot sunteti cu totii ancorati la doctrinele marxiste! Cu mine nu va merge cu gogosile voastre, facute in podul Kremlinului, ca va cunosc ca pe buzunarele mele goale!

Leon spunea...

Baza de calcul prevazuta la art.28 din OuG.57/2015 este elementul principal care da si valoarea pensiei militare. Pentru acelasi Grad si acelasi coef.de Functie, sunt cateva elemente care pot face diferenta, cum ar fi, Indemn.de Comanda, Gradatiile, si SPORURILE de la lit.g) care se regasesc in Deciziile de Stabilire/Recalculare/Actualizare.Cine are Sporuri mai multe si cu procente mai mari, sigur are o pensie mai mare fata de colegul cu sporuri putine sau deloc..!
Veniturile colegilor au crescut in fiecare an in procente mai mari fata de pensiile militare cu o crestere modesta.
Bugetul MApN in ultimii ani referitor numai la 2 elemente, Cheltuieli de Personal si Asistenta Sociala:
-in anul 2018, cheltuielile de personal erau cu 50% mai mari decat asistenta sociala(5,2/3,5 miliarde lei)
-in anul 2019, cheltuielile de personal erau cu 100% mai mari dacat asis.soc.(7,4/3,6 miliarde lei)
-in anul 2020, raportul este putin peste 100%, 7,84/3,84 miliarde lei= 2,041;
-in anul 2021, raportul estimat, 8,12/3,96 miliarde lei= 2,050..!

Viorel spunea...

Chiar credeți că un subofițer din M.A.I. are un venit minim=2.143 lei și un venit maxim de 3.770 lei iar un subofițer din M.Ap.N. are un venit minim=2.284 lei și un venit maxim de 6.262 lei când v-am am dat un exemplu clar cu valoarea pensiei mele (pensionat 2016) și valoarea colegului din M.A.I. (pensionat tot în 2016), diferență de pensie aproape 600 lei ? Ăsta ca exemplu.

anonim spunea...

Cum zice huhurezu....akordeonu e pe dinafara

daaa poate imi "iesplica" si mie(dupa ce "ievalueaza" personal) cum dreak se face ca in tabelele alea "ofiter cu functie comanda minim are"plecarea" de la 2733lei iar un FP cu functie de comanda minima INCEPE(woow!!) de la "MODESTA" suma de 6024 lei(sase mii douazeci si patru) adica are 220,4 % mai mult decat un OFITER la minim.....maximul l-au lasat mai piannisimo sa nu-i supere pe ghenerali dar MINIMUL l-au ridicat cat mai sus ca sa intre cat mai multi din cohortele de fepeisti:)

CE MAGARI!!
Pai cre' ca "minimul" ala de 6024 e pe undeva pe la echivalent de lt.col deja.....noaptea mintii!!....ooo ba nu se apropie de gradul de col. ca sunt venituri nete
Baaa da prost mai sunt!! Deci un fepeist la min aprox cat un col....poate un piculet mai putin. Deci e clar!! Aici sunt verii,nepoatele,nevestele,unchii si matusile s.a.m.d....a da si in primul rand amantele.Na ca uitai huhule de amante:)

anonim spunea...

@E. cristescu
Na ca am estimat eu ceva mai sus= cam toti fepeistii:)....scuze ca acu' va vazui

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca inainte de a ne mita trebuie vazut cine sunt FP/IFP si unde-i regasim in state!
Cu siguranta nu la nivel actional: B/Bg/D!

https://www.wall-street.ro/articol/Social/234762/salarii-de-peste-16-000-de-lei-in-mapn-cum-poti-urma-o-cariera-militara-in-mapn.html#gref

Si mai in clar:

PERSONAL CIVIL

Personalul civil din structurile Ministerului Apărării Naționale se încadrează în două mari categorii:

funcționari publici, persoane numite în funcții publice, potrivit Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în prezent abrogată, prin intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2017 privind Codul administrativ;

personal civil contractual, persoane încadrate în baza unui contract individual de muncă, încheiat în temeiul Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a legislației naționale aplicabile, în funcție de statutul socio-profesional.
În prezent, în structurile M.Ap.N. sunt încadrați aproximativ 400 funcționari publici, numiți în funcții publice din structurile centrale și Casa de pensii sectorială a M.Ap.N. și 16.000 de persoane încadrate cu contract individual de muncă, acoperind întreaga gamă de profesii existentă pe plan național: cadre didactice, personal medico-sanitar și auxiliar sanitar, consilieri juridici, cercetători, artiști, referenți, muncitori calificați și necalificați etc.
Prin Regulamentul de ordine interioară aplicabil personalului civil din Ministerul Apărării Naționale sunt stabilite principalele dispoziții referitoare la raporturile de muncă/de serviciu ale personalului civil, drepturi și obligații, regulile de disciplină a muncii, timpul de muncă și de odihnă, evidența personalului civil, abateri și sancțiuni disciplinare aplicabile personalului civil, precum și evaluarea performanțelor profesionale pentru personalul civil contractual.

https://dmru.mapn.ro/pages/view/97

jupderval spunea...

Toti sefii de post din politie care sunt subofiteri au indemnizatie de comanda. Numai in armata nu exista asa ceva.

Trofin spunea...

Când mă gândesc că , atunci când eram în activitate , în mileniul trecut , în pragul primirii soldelor , aveam colegi , colonei , care împrumutau bani de la cei fără greutăți familiale ca să-și poată întreține familiile iar azi , exercitând aceleași responsabilități ( ipotetic!) cei din activitate primesc solde imense . Eu mi-am luat prima mașină la 50 de ani , astăzi un cadru militar în activitate are posibilitatea să-și procure orice din primii ani ai carierei. La asemenea venituri mai aveți speranța ca să fie înțelese problemele pensionarilor militari de către cei din activitate care ne gestionează problemele ? Aiurea !.

BONIFATIE spunea...


Chestie de mentalitate, d-le Trofin!
Adică magistrații „ies pe scări” pentru a apăra interesele magistraților pensionari (cinste lor că se gândesc și la vremea când vor ieși la pensie), pe când ai noștri activi ne dau cu flit, mai ales cei care sunt pe funcții mari cu căpățâni mici.
Mergeți la un CMJ sau la un IPJ, IJJ etc. și veți observa cum foștii colegi vă vor privi dubios de parcă ar vrea să vă facă, înainte de toate (ca la infractori), o percheziție corporală.

E. Cristescu spunea...

Da, am avut si eu un sef de birou care se imprumuta regulat de la subalterni. Erau si alti sefi care aveau probleme cu memoria la returnarea banilor ...

Costy spunea...

Din pacate nici astazi nu se discuta/s-a discutat PLx 199 in comisie....nici nu stiu daca sa ne mai batem capul!

anonim spunea...

@
tehnocrat
miercuri, septembrie 09, 2020
Salut Dorule, nu te-au mancat ursii? Salutari lui Otilia C ,d-na Mr(R).

..................................................................................
Nu ! inca supravietuiesc:)...cu chiu cu vai
mr(r)Otilia C.???.....m-a lasat memoria? sau mai curand este o confuzie.

Burebista spunea...

Subofițeri la mai sunt decât la jandarmi și pompieri.
La agenți de politie salariul maxim este 5289.
La sumele astea se adaugă norma de hrana 1050 lei și echipament 260 lei.

Burebista spunea...

În tabelele de mai sus sunt sumele minime și maxime ale soldelor /salariilor nete din ministere.. Nu ale pensiilor nete..

Leon spunea...

Pai nu v-am zis mai sus ca Fondul de salarii este de 2 ori mai mare decat Fondul de pensii?
Apropo de Pl x 199/2020, desi Comisia de Aparare are astazi sedinta, acest proiect NU este pe lista celor 5 proiecte programate..!

Alex spunea...

Unde sunt reprezentantii asociatiilor militatilor in rezerva?
Nici unul nu stie nimic? Ce frumos mai vorbesc unii dintre ei despre starile de conflict din alte tari,infiinteaza noi filiale,doneaza masti ,fac schimburi de experienta cu rezervistii de prin alte tari..
D-l Ciuca ?!!! Absent total.Bine ca unii dintre ei si-au rezolvat un post caldut,un grad nitel mai mare in rest....potopul.Sa le fie bine lor.Platiti cotizatii pentru niste fripturisti.Dupa cum spuneam odata sunt multi gen Dinu Paturica in M.Ap.N.,in C.P.S.-uri si printre onor reprezentantii nostrii.Dupa atata"munca" o sa li se para cotizatiile cam mici.

Mihai spunea...

Abia de acum inainte veti intelege ( cei care nu au inteles sau nu vor să înțeleagă) binefacerile ingrasarii bugetarilor prin L.salarizarii data de LOV si explicată de Livache la tabla pe "Cosa Nostra" A3.
Va explicăm candva in detaliu ca prin L. salarizarii ,LOV ,declaratiile de avere ale funcționarilor publici cu statul special si ale militarilor au fost exceptate de la obligatia de a fi făcute publice.
Polițiștii s-au prins și le-au secretizat inca de la apariția legii ,militarii mapn ,nu au inteles sensul de la început și si-au publicat declaratiile de avere pana cand a intervenit ministrul de interne V si a modificat l. salarizarii de asa natura ca toti cei care inca aveau obligatia sa-si publice declaratiile de avere pe site-ul Ag N.de Integritate sa fie scutiți de această obligație. Acum toate declarațiile de avere ,contrar obligațiilor legale ,sunt secretizate.
Dacă Huhurez publica un topic cu subiectul asupra căruia am atras atenția atunci acum ati intelege mai bine fenomenul.
Declarațiile de avere erau sursa de documentare in privinta salariilor nete.
De retinut ca in declaratiile de avere este trecut netul salarial si separat normă de hrană, haine ,alocații, alte venituri din chirii ,etc.
Cat timp nu veti accepta ca legea salarizarii ,în care se include si salarizarea autonomă din administrația publică la pachet cu pensiile speciale au distorsionat echilibrul între salarii si pensii nu veti intelege ce vi se întâmplă.
Dacă un primar de comuna cf decl. de avere a ajuns la 13.-1400 lei lunar ce ar mai fi de discutat.
La darea legii LOV spunea că prin salarizarea autonomă, primăriile, etc isi vor regla salariile functie de veniturile entității locale si nu li se vor da bani de la buget.
Acum nu le ajung banii si toti cer din greu bani de la buget.
Aici sunt mare parte din banii de pensii ,alocații, etc.
Noua lege a pensiilor pentru civili este tot o fantasmă inventata de LOV & co in scopuri electorale parsive la fel ca si promisa majorare cu 40% exact in prag de alegeri.

Leon spunea...

De acord cu cei 40%, dar de ce Orban&Câțu au mentinut acest procent si in Legea bugetului dar si in Prima Rectificare din 2020 ??
PS.Vezi ca trebue sa mai pui un zero la 1400(cred..)...!

Șoimul spunea...

Armata este condusă de nevertebrate, nu de generali!
Persoane fără onoare și slugi ai clasei politice.

Leon spunea...

Ce-ai nene Tehnocrat ?
Am zis eu ceva despre piloti ?? Poate ar trebui sa-ti ceri scuze mai ales ca eu mai bine de doua decenii am colaborat foarte bine cu pilotii de la CÎZ..!

Leon spunea...

Sigur va fi intr-o zi de Marti/Miercuri, asa cum a fost in fiecare saptamana, dar DATA unde este, poate pe 30.09.2020..??

Mihai spunea...

@ Leon
Multumesc 13-14000 lei/ luna ca sa fie de 2 puncte bune de pensie pentru alesul comunei la un SMBE de 6000 lei ,ridicat artificial.
Nimeni nu spune ca la un SMBE de 6000 privatii din sistemul civil de pensie abia mai trec de 0,5 puncte de pensie/ a
Va mai trece multa apa pe Dâmbovița pana se va reface echilibrul între salariile din bugetar si cele din privat si pensii.
Iar in sistemul privat nu umbla cainii cu grupele de munca in coada.
Cine a avut ochi a putut vedea ca pnl nu a avut marja de miscare in fata majorității psd din parlament ,nici macar pentru taierea pensiilor speciale ale aleșilor.
În al doilea rând, nici un partid nu taie inainte de alegeri.
Stai sa vezi ce se va întâmpla după oricare ar castiga.

M spunea...

Domnu' șef, publică te rog un tabel cu veniturile de la alți bugetari: de pe la primării sau universități sau spitale. Așa.... spre comparație.

Când un asistent universitar (0-5 ani vechime) ia 9000 de lei (nu vorbesc de norma didactică și de 4 luni de vacanțe) oare mai sunt mari soldele militare?
Nu zic că vajnici dascăli nu merită salarii mari zic doar că "mare" sau "mic" se poate spune doar după ce stabilești un sistem e referință!

Primul găsit: https://umfcd.ro/despre-umfcd/resurse-umane/transparenta-veniturilor-salariale/

Leon spunea...

Si..,,începând cu 1 septembrie 2020 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.,,prevede OuG nr114/2018.. !
OuG.nr.135/2020, amana cresterile salariale din sept.2020 in sept.2021, dar se dezbate inca in parlament..!

Ein Stein spunea...

Oameni buni lasati primarii si bugetarii ca nu ei sunt de vina pentru ce se intampla in armata. Mai bine incercati sa explicati cum se face ca un individ oarecare, conform tabelului, cu o solda de functie BRUTA de 1 500 lei ajunge sa aibe o solda lunara BRUTA de 25 000 lei. Asta e problema noastra. Isi face cineva iluzia ca acest gagiu fremata de nerabdare sa intre in vigoare noua lege a salarizarii cand va primi o solda nici macar la jumatate din cat ia acum? Cine ne taraste prin tribunale si se opune la masuri legislative de indreptare a situatiei? Isi face cineva iluzia ca in 2022 salarizarea in armata se va face conform noii legi? Treziti-va.
Are cineva imaginatia atat de bogata sa explice cam cum se poate constitui o solda ca a celui din capatul tabelului de 25 000 lei BRUT? Tineti cont ca acea functie nu poate fi decat maxim de colonel. Si in armata e tot ca la primari si bugetarii de lux, cine imparte parte-si face, nu va asteptati la nimic bun in viitor, lucrurile vor ramane la fel.

Iulian Mareș spunea...

👍😂

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Să nu o dam dintr-o extremă in alta!
Dacă vrei să păstrezi forță de muncă în țară, că să muncească și să plătească asigurări de sănătate, taxe și impozite aci, trebuia să ridici nivelul salarizării!
Iar pensiile părinților și ale noastre trebuiau să crească!
Dacă PNL/PDL știa că este impotent, atunci nu se băga și lasă PSD sa rezolve ei până la alegeri!
Dar, miză a fost cu totul alta: organizarea alegerilor!
Acum sa vedem cine și-o va lua!
Eu cred că PNL/PDL va obține un scor răsunător! 😜😂🤣👍