Un produs Blogger.

vineri, septembrie 04, 2020

Noua tactică a lui Victor Orban pentru ruperea Transilvaniei de România

13 comments

De fapt, nu este o tactică nouă. Este doar o confirmare a politicii subversive față de România duse de oficialii de la Budapesta. 

Din păcate, în mrejele diversiunii au picat și unii etnici români care susțin discriminarea unor români care au pus bazele și s-au jertfit pentru unirea Transilvaniei cu România. Pe unii  i-ați citit în unele comentarii și pe acest blog.



(Text prescurtat rostit cu usile inchise – doar pentru maghiari  – la Cursurile de vara de la Tusnad de catre premierul Orban Viktor, reprodus de https://infobrasov.net/pericolul-pentru-noi-nu-vine-doar-dinspre-partea-romanilor-1/ ).



”Doamnelor și Domnilor, Stimați colegi!

…Sa ma explic: Românii nu sunt capabili să țină dușmănie, sunt în această privință moi, lipsiți  de consecvență și tenacitate. Sunt… cumsecade! 

Pericolul pentru maghiarime vine dinspre tineretul secuiesc, care începe să priceapă că era mai profitabil pentru secui să-și asume condiția etnică de neam fără nicio relație apropiata de înrudire cu maghiarii.

Tot mai răspândită este printre tinerii secui ideea că numai Budapesta a avut de câștigat de pe urma maghiarizării secuilor
Secuii își pun tot mai mult întrebarea de ce până la Trianon (1920) autoritățile ungurești făceau statistici separate despre secui, considerându-i pe aceștia că …sunt țiganii maghiarilor. 



Când a avut dreptate Budapesta?



Au aflat acești tineri că atunci când ungurii se simțeau tari, i-au tratat pe secui cu dispreț, ca pe niște străini, ca pe niște dușmani chiar. Nici când au fost în dificultate, la greu, maghiarii nu s-au declarat frați cu secuii.

Ci i-am privit ca pe niște rude îndepărtate, de proastă condiție! Ceea ce, din păcate, cam așa este!

Dar trebuie lămuriți acești tineri că nu numai noi, maghiarii, am procedat așa! S-a întâmplat și la case mai mari! Nu noi, maghiarii, am inventat 
curvăsăria politică!

Sunt tot mai mulți secuii care află că Uniunea  Europeană are programe de susținere financiară foarte generoase, dar numai  pentru minoritarii care nu au o țară mamă care să-i sprijine.
Budapesta le-a ascuns secuilor că există aceste fonduri și  programe și că nu pot fi accesate de secui pentru că au acceptat să fie declarați și considerați maghiari. Declarându-se parte componentă a nobilei națiuni ungare și recunoscându-li-se acest statut, secuii au pierdut cu brio (sic! Nota trad.) sute de milioane de  euro anual.

Ce a câștigat Budapesta din asta, secuii nu știu și nici nu vor să  știe. Nici ungurii de rând nu știu!

Sigur este – zic acești tineri  secui, că  secuii au pierdut enorm, iar așa zisa protecție de la Budapesta  este  numai în vorbe, fără nicio susținere financiară serioasă, fără programe economice regionale sau locale, așa cum există  în toată Europa pentru țigani, în virtutea faptului că  țiganii nu au o  țară mamă care să-i apere.

Tinerii secui vor să intre și ei sub protecția Uniunii Europene și să  aibă în România drepturile pe care țiganii le au în Ungaria și în  toată Europa! Iar ei știu acum, au aflat, că nu pot cere  aceste  drepturi deoarece liderii lor i-au trădat și i-au declarat maghiari. 
Ideea că și secuii ar putea beneficia de susținerea  consistentă a  Uniunii Europene prinde tot mai mult la tineretul secuiesc și ne va  aduce mari prejudicii. Nu văd cum am putea para această  situație.

Personal, mă aștept ca secuii tineri să ne ceară în curând  socoteala și ceva… despăgubiri pentru acest fals  (Vezi ultimul recensămînt din România, când de dragul UDMR ne-am lăcomit să-i declarăm maghiari pe  toți secuii. Mai puțin câteva sute de secui încăpățânați, care de atunci s-au înmulțit serios!).

De aceea ar fi bine să luăm noi inițiativa și să le propunem chiar noi secuilor să nu se mai declare maghiari, ci secui, prezentând această propunere ca pe o manevră făcută de comun acord, prin care să avem acces comun – repet: acces comun și egal, la fondurile mari destinate etniilor care nu au ca patrie proprie un stat național: precum bascii, occitanii, catalanii, țiganii, găgăuzii și alții. 

Dacă inițiativa vine de la  noi, de la  maghiari, nu se va produce o ruptură între noi și secui, ci dimpotrivă, avem motive să pretindem din partea lor recunoștință și …mai tarziu, ascultare. 

Trebuie făcut orice pentru a împiedica o apropiere între români și secui, care sunt gata sa le acorde, formal, un Tinut Secuiesc Autonom …la fel de „independent” ca si fosta Regiune Autonoma Maghiară !

In perspectiva, manevra poate fi catastrofală si pentru noi! Trebuie să facem să circule  printre secui ideea că în definitiv vinovați de maghiarizareasecuilor  se fac românii, deoarece după 1918 nu au asigurat nicio  protecție secuimii, lăsându-i la voia politicii de maghiarizare, promovata de comunistoidul Fazekas Janos care a acceptat fără nicio restricție teza Budapestei  precum că secuii sunt maghiari!



Românii i-au trădat pe secui! 



Această propoziție trebuie rostită cu orice ocazie. Cu explicația: deși teoretic aveau interes să-i slăbească pe unguri, iar nu pe secui, guvernanții maghiaro – români s-au lăsat cumpărați de Budapesta. Este momentul să lansăm zvonul real că românii din București i-au vândut pe secui Budapestei, … fără știrea românilor din Transilvania.

În paralel, trebuie stiut si vom răspândi ideea că românii din Ardeal sunt alt soi de  oameni decât moldovenii si românii sudisti!

Trebuie promovat adevărul că secuii se pot înțelege cu românii din Ardeal, dar nicicum cu românii – budos olah! – din București, Bacău, Craiova sau Constanța! La ce este necesara promovarea acestui adevar,ce poate parea divizare? Pentru că proiectul de  reconstituire a Ungariei Mari, oricât de drag ne este,cat exista U.E. mai are putzine șanse de reușită.

Tot mai mulți maghiari își dau seama de asta și nu avem cum și nici de ce să-i combatem.

De aici, un motiv în plus de deznădejde națională pentru orice maghiar sensibil la soarta neamului său.

Avem datoria, în această situație, să le oferim co-naționalilor  noștri o  altă țintă în care să vada și să creadă, ca este o țintă adevarata care să fie mai accesibilă, mai realistă. În acest scop trebuie lansat proiectul minimal pentru noi:  Transilvania să fie declarată stat de sine stătător.

În acest scop trebuie abandonat în chip oficial proiectul revenirii la fosta Ungaria Mare, la hotarele din 1914. Această renunțare, dacă este făcută într-un cadru solemn, cu o sustinere mediatica puternica, va avea un efect benefic pentru noi, si ne va atrage multe simpatii internaționale.

Declarând urbi et orbi că Ungaria Mare asa cum a fost n-a existat niciodată și  practic nu poate exista, vom deveni un model de comportament european, conform  cu exigențele lumii viitoare, mai ales în comparație cu românii, care nu vor fi niciodată capabili să renunțe la visul României Mari.

Dacă  vom ști să speculăm acest contrast, demonstrând gndirea noastră europeană pentru Ardeal, vom putea lansa dezinteresat propunerea către comunitatea internațională, de a se reconstitui teritorial fostul Voievodat, într-o Transilvanie modernă, cu structuri moderne, precum Slovacia, au Croația cu acte internationale de justiție și soluție de stabilitate deplină în Estul  Europei.

(După realizarea acestui obiectiv, vom putea reveni în perspectivă și la un posibil pas  următor, o Federație economică modernă pe vechile baze istorice…).”


VA URMA

13 comentarii:

anonim spunea...

daca pana acum mai aveam vreo indoiala ca viktor orban ar fi fascist,ei bine s-a risipit si ultima umbra....nu se deosebeste cu nimic de neonazistii din Germania,Italia,SUA,Bolivia Argentina (refugiul de baza al nazistilor dupa '45)sau Chile.Aceleasi minciuni cusute cu ata alba,aceeasi propaganda si manipulare mizerabile.Cand incepe cu "nobila" natiune maghiara mai ramane doar un pas la a-i trata pe toti ceilalti ca suboameni asa numitul "untermenschen"...urmarea se stie din istorie.

anonim spunea...

Un adevarat delir "a la viktor orban" cu contradictie in termeni

"Federație economică modernă pe vechile baze istorice…).”....adica un adevarat ghiveci delirant

Mihai spunea...

Județele Mures ,Harghita ,Covasna sunt full de investiții ale statului maghiar.
Câmpia vestică este cumparata in mare parte.Cine a favorizat vinderea terenurilor in spatiu nelimitat.
Toamna ungurii cumpara toate produsele agricole de pe Câmpia de Vest ( rosii,ardei ,etc) le prelucrează in fabricile lor apoi le livrează in Ro sub forma de conserve ,făină, aluat înghețat, etc.
Si culmea culmilor. Uite ce face si a facut alianta psd-udmr, a tras judetul in jos si a facut din aeroportul internațional o simplă locație cu o cursă internă pe zi.Restul pe extern ,doar de la Debrecen.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.g4media.ro/situatia-grava-in-oradea-coalitia-psd-udmr-din-consiliul-judetean-acuzata-ca-vrea-falimentarea-aeroportului-oradea-pentru-a-favoriza-aeroportul-maghiar-debrecen.html&ved=2ahUKEwin7KyBuM_rAhVSqHEKHVWsDXsQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2fdoHrLrRw1Gdm3NVZeVOY

Huhu Rezea spunea...

Tu esti un excelent propagandist pentru planurile lui Orban de independenta a Transilvaniei.

Calinmihaib12 spunea...

..acest"discurs",.."rostit"=aici =în ROMANIA,.pare.:INCREDIBIL..! la un PRIM-MINISTRU,și arată..că este..cel puțin..IDIOT..!(dacă acest discurs=ar fi REAL..!)
Pur și simplu.."discursul" pare "fabricat"..de "băieții"..NOȘTRI și..ai..LOR..!!(argumentația ar fi mai lungă,.dar mă opresc aici!)
Concluzia:
..= O simplă diversiune..!!

Mihai spunea...

Am luat la cunostiinta despre parerea dvoastra in lipsa documentării.
V-am oferit un link exemplificativ si mai pot face efortul.
Oare dece udmr-istii sunt pe acolo cei mai mari dușmani ai lui Bolojan ,chiar un pericol in alegerile pentru CJ.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ardealul este plin de tradatori, majoritatea politiceini platiti din banul public, si au si pensii speciale de zeci de mii! Chiar si Boc mocneste in surdina, sa nu mai zic de altii... Ce-i de facut? Ce se face si la pensiile militare: nimic!

micutzul spunea...

V.Orban este pumnul lui Putin în plexul UE.

anonim spunea...

Discursul o fi el fabricat dar asta nu are importanta cat timp reflecta cu acuratete "viziunea" lui orban(viktor) lucru pe care el l-a demonstrat pe deplin in ultimii ani.Faceti un recurs la memorie si veti vedea ca asa este
@calinmihaib
Discursul nu este "incredibil" A spus lucruri mult mai dure aproape in fiecare an la intalnirile de la Tusnad.Inainte de a trage "concluzii" bazate pe NIMIC faceti minimul efort si informati-va(inclusiv de la agentia MTI),apoi vorbiti.Cateva mostre va ofer eu...gasiti cu zecile daca doriti

https://stirileprotv.ro/stiri/international/discursul-extremist-al-lui-viktor-orban-publicat-de-mti-occidentul-a-violat-granitele.html

https://www.defenseromania.ro/viktor-orban-derapaj-i-amenin-ari-la-un-eveniment-despre-trianon-vom-fi-prezen-i-la-inmormantarea-celor-care-au-vrut-sa-ne-bage-in-mormant_603589.html

DW
https://www.dw.com/ro/trauma-lui-viktor-orb%C3%A1n/a-53677408

https://www.capital.ro/ungaria-inainte-de-toate-discursul-premierului-viktor-orban-despre-starea-natiunii.html

samd....

anonim spunea...

@Calinmihaib

...Si unul din 2014(ca sa inlaturam discutiile inutile)...si cum am spus mai sunt cu zecile toate pe aceasi tema in politica externa

https://budapestbeacon.com/full-text-of-viktor-orbans-speech-at-baile-tusnad-tusnadfurdo-of-26-july-2014/

reddog spunea...

Huhu (si multi altii) atata pot.
Dragnea patriot-Iohannis nazist.
Probabil de asta ungurii il "iubesc" asa de mult pe Iohannis...
Cu pesedeaua nu prea au probleme.
Dar atata pot unii, nu le poti cere mai mult.

Calinmihaib12 spunea...

..SD:."discursul" lui "V ORBAN:
1...când a fost ținut..??
2."autoritățile române..ce pă-
zesc,când el,Victor=inamicul
"zburdă"pe plaiurile române.?!
3.de ce ACUM se vorbește,.și de
ce..AICI ?,iar"presa"..tace..?
..și:SD(=..ce abreviere este..?)
= nu mă trimite la surse românești de presă pt. că cei.. 30 de ani ++.. anii anteriori lui '89 m-au lămurit..cam..ce "pot"..și cât de "credibile"sunt ..!(asemenea ..MTI..!)
P.S.:eu n-am tras "concluzii"(=care.. ?) din "nimic"..!
.citește mai atent ce am
scris in primul comentariu..!
..si O intrebare:..ce partid..
"din ROMANIA"..interbelică
avea in programul său ruperea
TRANSILVANIEI din..ROMANIA,
fiind unealta Rusiei..și a
Ungariei..?

Iulian Mareș spunea...

avia,
nu prea mai tii minte! Tu si inca 2-3 lustruiati binefacerile hungare! Ai uitat cand ii glorificai?
Ce inseamna contradictia asta? Nu poti fi consecvent? ... te trag motii morti si mortificati de maini!!!