Un produs Blogger.

joi, septembrie 10, 2020

Recomandarea greșită ca indexarea pensiilor militare să se acorde numai celor care nu au atins procentul de pensie de 85% este menționată expres și in Raportul Curții de Conturi.

101 comments
Intreg RAPORTUL de CONTROL al Curții de Conturi poate fi citit și copiat de aici

UPDATE
Aplicarea art.1/iii din Decizia nr. 4/2020 a Curții de conturi ar determina considerarea ca ilegale a tuturor indexărilor de 5% în 2016, de 5,25% în 2017, de 1,3% în 2019 și de 4,6% în 2020 acordate peste limita plafonului pensiei militare de 85% si recuperarea lor la bugetul statului, ca foloase necuvenite, pentru toți pensionarii militari, nu numai pentru cei de la MAI.

******************
Acesta este  rezultatul concret și inacceptabil al controlului exercitat de Curtea de Conturi la CPS a SRI, rezultat acceptat de Curtea de Conturi.
Cu alte cuvinte, CPS a greșit că nu a menținut indexarea din anul 2016 în cuantumul actualizat în anul 2017, dar a greșit numai față de cei care nu s-au învrednicit să aibă o vechime in muncă prin care să ajungă la plafomul de 85% din baza de calcul.
CPS a SRI nu a mai acordat niciun leu celor care au deja procentul de pensie  plafonat la 85%, dar i-a ridicat la procentaj  prin indexare, nu prin noi stagii de cotizare, cum prevede legea, pe cei în deficit de procent de calcul al cuantumului pensiei.
Domnilor de la SRI. domnilor de la MApN, domnilor de la Curtea de Conturi... găsiți dumneavoastră indexarea în cuprinsul bazei de calcul reglementate de art. 28 din lege ca s-o introduceți în plafonarea de 85% prevăzută în art. 30? 

Art. 30
Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.

Dacă tot ați introdus-o, de ce nu ați procedat ca în cazul indexărilor succesive  reglementată  de actualul articol 60, adică să măriți baza de actualizare cu 5% din baza de calculare/recalculare din 2016, înainte de aplica procentul de pensie, indiferent care este el între 65-85, ca să beneficieze toate pensiile actualizate în anul 2017 de indexarea din 2016?



*********************************

Din Raportul întocmit de Curtea de Conturi, comunicat de aceasta instituție domnului Mr. (r) Dan Băzavan, de pe pagina acestuia de socializare am ales numai ultimele 3 pagini din care putem să înțelegem Concluziile echipei de control, observațiile Casei de Pensii Sectoriale a MApN și divergențele dintre cele 2 instituții care s-au soldat cu conflictul de contencios administrativ dedus judecății către Curte de Apel București, în Dosarul nr. 4241/2/2020..
Observăm că sunt constatări de aplicare greșită a actualizării din iunie 2017, despre care am tot vorbit și noi pe acest blog în ultimii 2 ani,  și observații la fel de hilare ale CSP a MApN ca și cele vehiculate în intâmpinările depuse în instanțe, dar este bine că domnii de la CPS nu le-a mai repetat și în fața Comisiei de de control.
Este regretabilă interpretarea restrictivă dată indexării de către Curtea de Conturi, in sensul că aceasta s-ar acorda numai celor care nu au atins plafonul de 85% reglementat de art. 30 din L 223/2015.
Or, indexarea din 2016 s-a aplicat la cuantumul plafonat care a fost  stabilit/recalculat în anul 2016, iar operațiunea propriu-zisă de actualizare din 2017, potrivit art. 60 alin (1), de asemenea  s-a efectuat cu respectarea plafonului de 85% din baza de actualizare. 
Indexarea din 2016 nu se calculează din cuantumul actualizat ci se adaugă la acesta ca sumă provenită din cuantumul aflat în plată la sfârșitul anului anterior, când nu a fost si o operațiune de actualizare, 
Potrivit art. 60 alin.(3) în vigoare la 30 06 2017, dacă în anul 2016 ar fi fost o operațiune de actualizare mai mare decât valoarea indexării de 5% , desigur că aceasta dispărea din calcul pensiei militare, la fel cum a dispărut și indexarea de 5,25% din anul 2017.
Indexările sunt majorări din oficiu care se aplică la inceputul unui an, dacă rata inflației cunoscute la inceputul anului, comunicată de INS, este mai mare de zero. Ele  sunt operațiuni ulterioare stabilirii/recalculării/actualizării pensiilor militare. Se aplică tuturor pensiilor stabilite/reaclculate sau actualizate, în cuantumul avut la sfârșitul anului anterior. Până la 29 12 2018, indexarea nu a intrat în algoritmul de calculare/recalculare/actualizare, iar dacă a intrat se procedează conform noului articol 60, în sensul că se indexează baza de calculare/recalculare indexare, nu cum a recomandat Curtea dr Conturi, respectiv  suprimarea indexării pentru cei care au deja procentul de pensie 85%.
Vor zice unii că recomandarea Curții de Conturi este aplicabilă numai actualizării din 2017, dar ce facem că articolul invocat, cu plafonul de 85% din baza de calcul, se aplică la fel, și în cazul pensiilor stabilite și în cazul pensiilor recalculate? Or, toare pensie recalculate sau stabilite în anul 2016 au avut îndexarea de 5% adăugată la cuantumul plafonat la 85% și tuturor  pensiilor actualizate în anul 2017  li s-au adăugat indexările din anii 2019  și 2020 la cuantumul în plată la sfârșitul anului anterior.
Noul art.60, introdus în lege prin OUG nr.114,/2018, a prevăzut proceduri în cazul indexărilor succesive, tocmai pentru a nu se pierde nimic din indexările anterioare. 
Tare mă tem că actiunea CSP în Dosarul nr. 4241/3/2020 nici nu atacă punctul 1/iii din Decizia nr. 4/13 iulie 2020 a Curții de Conturi. 






Concluziile din Raportul Curții de Conturi





















101 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un pomelnic cat o zi de post, să ce? Sa nu faca dreptate si celor ce depasesc 85%? Putea scurt sa dea solutia, dar ouale trebuiesc invartite in găleata sa ne ameteasca si sa ne plictiseasca, pe unii sa-i sedeze ca sa-i ia somnul... Dreptatea sta agatata ca biciul in cuiul de pe dosul usii grajdului!

sky-zone spunea...

Huhu, vro informatie mai de actualitate despre PLX 199?

Huhu Rezea spunea...

Mai importante decât PL x 199/2020 ar fi aprobarea legii de abrogare a OUG 59/2017, care așteaptă de 7 luni să fie pusă în dezbaterea plenului CD, și abrogarea art 84 din OUG 114/2018.
Ar face inutilă adoptarea PL x 199/2020.

Ein Stein spunea...

Huhurez eu nu vad ca CC limiteaza indexarea doar pentru cei care nu au atins 85%. Parerea mea e ca precizarea CC este foarte buna si lamuritoare, cum am mai scris dealtfel. Indexarea se acorda in baza art 59 si se aplica conform art. 60, legiuitorul nu a prevazut cum se calculeaza indexarea pentru cei in pensie inainte de 2017. Punctul 2 din Art.60 reglementeaza un algoritm de calcul al indexarii, practic se fac doua calcule, primul, se calculeaza indexarea aplicata la pensia in plata apoi se adauga la aceasta, doi, se calculeaza indexarea, in aceasi maniera dar aplicata la baza de calcul, adica media soldelor nete, trei, se acorda cunatumul cel mai mic dintre cele doua cunatumuri calculate. Insa acest algoritm nu se poate aplica celor care au pensia calculata cu limitarea la 85% pentru ca pct. 2 nu este acoperitor si aici intervine CC si sugereaza ca se aplica acelasi algoritm si pentru cei dinainte de 2017 insa acestia neavand baza de calcul media soldelor nete, calculul indexarii aplicat la baza de calcul trebuie sa se faca cu "incadrarea in procentul de 85%", ceea ce e foarte corect. In baza precizarii CC calculul pentru cei dinainte de 2017 se procedeaza la fel ca la ceilalti de dupa 2017 insa diferea doar aplicarea indexarii la baza de calcul, pentru unii media soldelor nete, pentru ceilalti la 85% din baza de calcul, astfel exista pentru cele doua tipuri de pensionari elemente de comparatie pentru a se aplica cuantumul cel mai mic.
A doua precizare a CC, pentru cei care nu au atins pragul de 85% trebuia o precizare deoarece la ei nu se poate aplica "incadrarea in procentul de 85%" pentru ca ei au mai putin. Probabil cei de la CC nu au inteles ca cei care nu ating 85% din baza de calcul indiferent cu cat s-ar mari aceasta baza procentul de limitare ramane acelasi, sau poate au inteles insa exprimarea nu e suficient de lamuritoare.
Toate aceste precizari, cred eu, au rostul ca indexarea sa nu se acorde pentru cuantumuri ale pensiei care includ alte elemente decat cele rezultate din pensia calculata. Ca sa fiu mai precis indexarea nu se acorda la un cuantum care contine sa zicem OMM sau drepturi de artist, d-aia se fac si doua calcule si se acorda cunatumul cel mai mic.
Tine cont ca CC spune "cu incadrarea in PROCENTUL de 85%" nu spune "cu incadrarea in CUANTUMUL".
Daca vezi lipsa de logica in comentariul meu te rog sa ma corectezi, dar ca un gentlemen.

Huhu Rezea spunea...

Cred că dumneata nici nu ai citit topicul care este contrar a ce scrii mai sus.
Chiar nu realizezi că aplicarea art.1/iii din Decizia Curții de Contui are drept consecință recuperarea de către Casele Sectoriale de Pensii a tuturor indexărilor acordate din 2016 și până astăzi celor care au deja procentul de pensie de 85%... ca drepturi necuvenite?
Pensiile stabilite până 15 sept 2017 au doar plafonul de 85% din baza de calcul. Nu au nicio treabă cu plafonul net.
Nici indexările, nici sporul OMM nu intră pentru aceste pensii în algoritmul de stabilire/recalculare/actualizare a bazei de calcul.

Iosif spunea...

Dle H,
Aceasta inseamna ca vor fi returnati banii de catre militarii din MAI ?
Ce este aceasta? Haiducie?
Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Vă indemn să deveniți raționali și să cântăriți bine acest avertisment.
Aplicarea art.1/iii din Decizia nr. 4/2020 a Curții de conturi ar determina considerarea ca ilegale a tuturor indexărilor de 5% în 2016, de 5,25% în 2017, de 1,3% în 2019 și de 4,6% în 2020 acordate peste limita plafonului pensiei militare de 85% si recuperarea lor la bugetul statului, ca foloase necuvenite, pentru toți pensionarii militari, nu numai pentru cei de la MAI.

vasile iosif spunea...

Am luat nota. Aveti dreptate.
Numai ca la MAPN nu e o surpriză sa ti se ia.
Care ar fi solutia, maestre?
Poate CApel sa hotărască?
E nevoie de modificare a cadrului legislativ?
Cu multumiri,

Anton spunea...

D-le Huhu, părerea mea este ca pentru cei pensionați după 15.09.2017,care au limitata pensia la net deci care au procentul de 85% doar pe decizie nu cred ca exista "obiectul muncii" în ceea ce privește obiecțiile CC în speță de fata. Părea mea poate ca greșesc.

Huhu Rezea spunea...

Așa este, numai că acestora li s-a indexat mai întâi baza de calcul și, așa cum am demonstrat într-un topic anterior, este același lucru ca și când indexarea se aplică la cuantumul aflat în plată în anul anterior indexării, nu cum a procedat SRI, care a suprimat indexarea care trece peste plafonul de 85%.

kostas spunea...

Nu este asa. In cazul unei actualizari, in viitor a pensiei, atunci se vor sterge indexarile precedente, de la ultima actualizare. CC se refera clar, ca in urma unei actualizari, nu trebuie depasit 85% din baza de calcul cu vre-o indexare. Din 2017 pana in prezent nu a avut loc nici o actualizare, deci nu are cum sa se returneze indexarile care s-au dat din 2017 pana in prezent. Precizarea CC mi se pere corecta, deoarece, la actualizarea pensiei iti face 85% din baza de calcul echivalent cu 85% din din solda activului, la zi.Daca tie ca pensionar iti mai da si o indexare peste asta, atunci asta nu mai e actualizare. Pe de alta parte, ce nu e corect, CC a stabilit ca totusi se poate completa baza de calcul cu indexare, pana la 85%, celor care nu au 85%.Ceea ce nu mi se pare corect. Dar CC s-a referit strict la anul in care are loc o actualizare.

Huhu Rezea spunea...

Potrivit legii in vigoare pana la OUG 59/2017, numai actualizarile si indexarile din acelasi an se regularizeaza i tre ele. NU SI cele anterioarw, cum a procedat "MApN si SRI.
Ce spui d-ta mau sus este prevederea pe care gulerele albe vor s-o introduca in PK x 199 ca sa pareze decizia CC.
Nimic nu s-a prind de d-ta din ce am discutat timp de 3 ani despre actuslizare.
D-"ta poți face diferenta dintre expresia" pensiile stabilite/recalculatea tualizate"și expresia "la stabilirea/recalculare/actualizarea" cuantumul nu poate fi mai mare de 85% din baza de calcul?

Operatiunile de stabire/recalculare/actualizare nu presupun si indexarea. Indexarea este o operatiune ulterioară.
Ai si uitat ca pensia actualizata un 2017 a fost indexata in 2019 si 2020?
Adaugarea indexarii din 2016 la cuantumul actualizat din 2017 nu inseamna ca a avut loc o indexare a cuantumului actualuzat.
Sa-ti fie clar ca plafonarea se aplica la fel pensiilor stabilite/recalculate/actualizate pâna la 15 09 2017.
Nu te culca pe urechea ca plafonarea in stil Curtea de Conturi s-ar apluca doar,,"la actualizarea" din 2017

Cezar spunea...

Locotenent comandor..jegosule !
Cele doua grade obtinute in rezerva de la Oprea..la stîna nu.au valoare si nici recunoastere!!😛😛😛😛

valica spunea...

Nimic nu este intamplator , totul este planificat .

Periamu lucica spunea...

Deci doar constatari in rest nimic

vasile iosif spunea...

Dle H,
Din citirea intregului Raport al CC nu ar rezulta ca se confiscă indexările.
Eu am inteles ca se actualizează CUANTUMUL pensiei militare, cu indexarea inclusă.
În raport sunt date formule de calcul.
Le aveti?

kostas spunea...

Dl. Huhu, cu tot respectul, te rog sa-mi raspunzi cu DA sau NU la urmatoarea intreare: Daca, presupunem prin asurd, in 2021 se actualizeaza pensiile cu soldele activilor, la pensionari trebuie sa se acorde si un plus de 5,9%, care reprezinta indexarile pe 2019 si 2020? Nu s-ar creea exact in anul actualizarii din nou o noua diferenta intre pensionar si activ? Apoi, normal, din 2022 trebuie din nou acordate indexari anuale pana la o noua actualizare. Intreb si eu, asta nu treuie sa fie un motiv de enervare sau de suparare. Cum e legea acum formulata, numai indexarea din anul actualizarii nu trebuie acordata, celelalte din urma anului actualizarii, da. Dar eu sunt sigur ca ei cand au dat legea au avut de gand sa fie cum vor guleratii sa o faca acum, insa in prostia lor nu au stiut cum sa formuleze.

Huhu Rezea spunea...

Inseamnă că d-ta nu ai citit cum a aplicat SRI actualizarea cu acceptul Curții de Conturi>
Să zicem că un pensionar are procentul de 83% dintr-o baza de calcul de 3000 lei. Cuantumul pensiei este de 2490.
Dacă ar fi avut procentul de 85% cuantumul ar fi fost 2550.
Indexarea de 5% din 2490 lei este 125 lei
Conform novațiunii Curții de Conturi, așa cum rezultă și din adreasa SRI, pensionarul nu primește intreaga indexare ci numai diferența dintre 2550-2490 lei, respectiv numai 60 de lei.
Altfel spus, Curtea de Conturi îi ridică,ilegal, prin indexare, procentul de pensie de la 83% la 85%, cu toatre că legea spune că procentul de pensie variază numai în funcție de vechimea cumulată.
Dacă are procentul de 83%, pensionarul rămâne cu acest procent, dar se mărește cu 5% cuantumul in plată sau cu 5% baza de calcul si se extrage din ea 83%, că este același lucru.



Huhu Rezea spunea...

Nu este nevoie de nicio modificare a cadrului legislativ, instanța urmând să oblige Casele Sectoriale să aplice întocmai art. 60 în forma in vigoare la 30 06 2017. Deci, să aplice operațiunea care aduce cel mai avantajos cuantum, pornind de la drepturile salariale avute la sfârsitul anului precedent, nu să compare mere cu pere.

Trofin spunea...

Am citit de mai multe ori concluzia finală . Nu se subînțelege nicăieri că majorarea din 2016 nu se aplică decât acelor pensii care nu ating pragul de limitare de 85% . Din contra , se evidențiază faptul că acei pensionari care nu au ajuns cu procentele de la art. 29 și 108 la 85% sunt dezavantajați fiindcă , fără luarea în calcul a majorării de 5% au obținut o pensie actualizată mai mică decât pensia recalculată in 2016. Mai simplu , Curtea spune că procentul de limitare de 85% trebuie să se aplice noii baze de calcul care să cuprindă și majorarea de 5%. Parcă , undeva mai în urmă Huhu Rezea a demonstrat cum se face așa ceva și era corectă demonstrația . Ar fi bine dacă ar fi repostată. Si cum Scipio Africanul repeta cu orice prilej " și totuși Cartagena trebuie învinsă " , iarăși repet că majorarea soldei de funcție cu 15% în 2017 trebuia să se reflecte la toate componentele salariale din algoritmul de calcul din M25/2016 care depind de solda de funcție , respectiv acelea din cuantumul compus al S.F. , în cuantumul soldei de comandă , în cuantumul gradații și în cuantumul sporurilor care nu fac parte din acel chisnovat cuantum cumulat al S.F. .

Huhu Rezea spunea...

Da, s-ar crea o diferență, dar ar fi o recompensa pentru pensionari, pentru că timp de 4 ani nu au primit cresterile de solde de funcție, în timp ce activul le-a primit. Nu avem ce face, dacă așa a prevăzut legea.
Revenirea la actualizarea pensiilor militare presupune și o reglementare a procedurii de actualizare, fără a mai lăsa gulerații să decidă.
Nu s-au învățat minte gulerații, dacă propun din nou, după 2023, după ce au ras indexările anterioare, regularizarea actualizărilor și indexărilor din același an.
Soluția corectă ar fi regularizarea actualizării cu suma tuturor indexărilor de la precedenta actualizare, dar asta trebuie să se stipuleze în lege.
Nici Casele Sectoriale și nici Curtea de Conturi nu au baza legală pentru eliminarea indexării din 2016, cum au făcut casele SRI și Armatei, și nici să codiționeze adăugarea ei în ccuantumul pensiei actualizate de plafonul de 85%, cum a decis Curtea de Conturi.

monteoru spunea...

Huhurez ai asa un talent sa imbarligi lucrurile incat lasi oameni perplexi.
Nu ne ia nimeni nici un ban.Majoritatea dintre noi printre care si tu avem pensiile in plata pe alte legi care nu au nimic comun cu 65% sau 85% .Legea 223/2015 intereseaza pe cei putini care primesc pensia in buzunar pe aceasta lege.Habar nu am dece tot bati moneda pe aceasta lege cand stii ca ea este discriminatoare pentru ca avantajaza numai pe cei care au norocul sa se nasca mai tarziu.

Huhu Rezea spunea...

Prin operațiunea lor, casele sectoriale ale MApN și Sri au diminuat efectiv pensiile actualizate ale tuturor pensiilor calculate/recalculate aflate în plată la 31 12 2016, nu numai pe cele ale celor care prin vechime nu au putut să atingă procentul de pensie de 85% .
Repet, cum să mărești procentul de pensie al unor pensionari prin operațiunea de indexare, pentru că asta propune CC pri decizia sa de la pct 1/iii.?
Dacă articolul 59 spunea că se indexează cuantumul in plată, fie el calculat/recalculat, fie el rămas în plată, apoi acel cuantum se indexează.

Iulian Mareș spunea...

Sincere felicitări!

Huhu Rezea spunea...

Nu sunt eu vinovat că tu ești habarnist!
Esti doar temporar în plată cu pensia contributivă, dar nu ți-ai calculat pensia cât va fi după 2022, dacă se revine cu actualiarea? Iți doresc viață lungă să vezi pensia militară actualizată mai mare decât pensia contributivă indexată.
Blogul este pentru toate categoriile de pensionari militari! Scuză-mă, că nu pot scrie doar pentru tine!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Dar totusi in raport CC subliniază că atat indexarea cat si actualizarea au fost concepute de legiuitor cu dorința de a avea efecte pozitive asupra cuantumului om si nu de inghetarea sau DIMINUARE
Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

Tocmai asta spun si eu de când am văzut Decizia Curții de Conturi că punctul 1/iii pare scos din logica Raportului.
Demonstrază pe 20 si ceva de psgini că au dimunuat pensiile militarilor calculati/recalculați în 2016 prin eliminarea indexării avute în anul 2016 din actualizarea din 2017, pentru ca în final să găsească chichița salvatoare că au fost păgubiți doar neterminații si inapții care nu au reușit să strângă atâta vechime încât să ajungă la procentul de pensie de 85%.
Legea a fost concepută astfel încât cel care are 70% procent de pensie cu el rămâne cât timp este pensionar militar, unele modificări putând apare numai la pensionarii anticipati partial, dacă nu face dovadă unor stagii de vechime suplimentare.
Procentul de pensie nu poate fi apropiat de plafonul de 85% prin indexare.
Daca pensionarul are procentul de 70% ...apoi primește și indexare tot de 70%. Dacă are procent de pensie 90%, primeste atât cuantum cât și indexare de 85%, nu suprimată indexarea, cum a procedat SRI cu acordul CC.
Intervin aici propietățile operatiunilor de inmulțire și împărtire.

Burebista spunea...

Indiferent ca a-ți rămas în plată cu cuantumul avantajos stabilit pe legea 263 vi s-a emis o decizie de pensie în care acel cuantum avantajos a devenit pensie militară de stat cfm legii 223. După ce a rămas stabilita pensia vi s a indexat la fel ca și celor care au avut un cuantum mai avantajos pe 223...

Burebista spunea...

Când am scris eu la început după ce am văzut răspunsul primit de pensionarul SRI, ca raportul Curtii de Conturi mai rău a încurcat... Unii au ras...
La fel cum spune și domnul Huhu Rezea orice indexare anuală pozitiva, produce efecte de majorare a tuturor elementelor din care s a stabilit pensia militară. Mai pe românește creste cuantumul bazei de calcul cu procentul respectiv și apoi se calculează procentul de 85% (sau cât are fiecare în decizie) din baza de calcul majorată... După se acorda sporul pt OMM și din total se retine impozitul.
Pensia militară brută valabila la 31.12.2016 era deja majorată cu 5 %.
În 2017 pana la 30.06.2017 acea pensie a fost majorată încă cu 5,25%...După 30.06.2017 a intervenit actualizarea cu 15% doar a soldei funcției de baza nu (și a sporurilor pe baza de pontaj care se calculează din SF) celelalte elemente solda de grad, gradație, comanda, toxicitate (antena) chiar și oskar au rămas la fel ca în 2016..de aceea creșterea ar fi fost mult mai mica decât 15%, undeva la 7,5% pe toată pensia brută deci cu doar 2.25% mai mare decât inflația 2017...

Alex spunea...

O.k.

Pop Iuliu spunea...

Curtea de Conturi spune in Raport (pag.14 și următoarele) ca : “ Pensia actualizată 30.06.2017 = minim [(Baza de calcul 30.06.2017 x ”K” + Indexare 2016),
(85% x Baza de calcul 30.06.2017)]”!!!

Călugărul spunea...

Logic 85% e deja prea mult pentru cei cu pensii militare de cinci cifre.Ar trebui anulate toate indexările care depășesc plafonul de 85% pentru șmecherii cu pensii de cinci cifre!

Viorel spunea...

MAXX, tot comentariul tău este o prostie de la cap la coadă. Păi am luat bani mai mulți decât spune legea pentru că tu MAXX DEȘTEPTUL ai făcut o facultate (nu zic Spiru Haret) iar în loc să înveți carte jucai barbut, trăgeai pe nas, gagigi-gagici, etc. După ce că aiterminat-o în 5 ani în loc de 3 că aveai restanțe (adică erai repetent) pe la vârsta de 30 de ani, s-a gândit mămica și tăticul să-ți asigure și o funcție bănoasă așa că a uns osiile și domnul MAXX ajunge din viața civilă ofițer la C.S.P. a M.Ap.N. unde în marea lui deșteptăciune îmi calculează greșit pensia. Cine trebuie să plătească ? Tu MAXX DEȘTEPTUL, din banii lui mămica și tăticul. Dă-mi și mie un exemplu de: „De ce au pensii mici pentru că nu au dat PLOCOANE la Serviciul Personal și Financiar să-i Unfle funcția și să-i dea sporuri la greu”. Iar ai tras pe nas. HAHAHA

radum spunea...

Este o situație destul de încurcată creată de Curtea de Conturi cu acest punct 1.iii . Se crează un dezechilibru dacă adăugăm indexarea/majorarea la cuantumul pensiei recalculate, iar baza de calcul a pensiei rămâne la fel (aceeași valoare). Astfel cei care au procentul de 85% nu mai pot beneficia de această indexare/majorare; iar cei ce au între 81-84% beneficiază doar de o parte din ea (4,3,2,sau1%). Din art. 28/L.223 se precizează că baza de calcul=media soldelor brute din 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. Conform L.284/2010, Anexa VII, art.3 (1),(2),(3) solda lunară are mai multe elemente componente: solda funcției de bază (SF,SG,Gr.,SC),îndemnizații compensații, sporuri, prime, premii, etc. Pentru ca baza de calcul să crescă corespunzător cu indexarea/mărirea este legală dacă socotim că fiecare element salarial al soldei lunare brute a crescut cu valoarea indexării. Iar suma tuturor elementelor duce la cresterea soldei lunare brute. În acest fel baza de calcul se mărește corespunzător indexării.

Iulian Mareș spunea...

Adica cum i-a umflat lui X si Y functia, cei de la "personal si financiar" si le-au dat sporuri la greu?
Cam as? Ex.: subofiterul avea coeficient de functie 1,36 si de grad 1,2 si "baietii' i-au dat 3,99?
Personalul UM avea spor de dispozitiv 25% si lui X si Y li s-au acordat 49%?
Nimeni din UM nu avea spor de incordare psihica, insa aceiasi "baieti" le-au dat catorva "descurcareti" acest spor?

PS: eu stiu ca tu esti si umorul la purtator, insa nu credeam ca esti glumaret! Ai vekime pe aici si unii kiar cred! Uite cum pune boticul Monteoru/IcePar/GP!

Ein Stein spunea...

Lucrurile nu stau tocmai asa, art. 60 este lamuritor, si stufos in acelasi timp.
Pentru cei iesiti dupa 2017 indexarea se face astfel:
se calculeaza cuantumul indexarii acordat la pensie, apoi se calculeaza cuantumul indexarii la baza de calcul, se compara cele doua cuantumuri si se alege cel mai mic care se adauga la pensie. Atentie, cunatumul indexarii! Asta e modul corect de calcul, compararea cuantumurilor indexarii si adaugarea celui mai mic la pensie.
Indexarea bazei de calcul si alegerea ei ca pensie in plata se face doar pentru comparatie, asta nu inseamna ca baza de calcul se majoreaza, imediat dupa calculul indexarii ea se reseteaza si revine la cuantumul avut inainte.
Pentru cei dinainte de 2017 art.60 nu prevede cum se face indexarea, ea se poate face doar conform art.59, adica se acorda procentul de indexare la pensia in plata. Pentru cei cu limita la 85% nu se poate stabili cu ce se compara indexarea la pensia in plata pentru a se alege cuantumul cel mai mic. Ce ai scris, ca se calculeaza la procentul de 85%, e doar o supozitie, o extrapolare a prevederilor art. 60 si asupra celor cu pensia calculata 85% din baza de calcul, in textul legii nu ai sa gasesti acea precizare. E posibil ca CC sa fi venit cu acea precizare "incadrarea in procentul de 85%" pentru a avea termen de comparatie si pentru cei pensionati inainte de 2017. Asta ar aduce modificari legii ceea ce nu e tocmai bine, la fel intervine peste lege si in situatia inteleasa de CSP a SRI prin care acorda indexarea numai celor sub 85% din baza de calcul.
CC ar fi trebuit sa fie mai explicita in acea precizare pentru ca forma actuala dezvolta cel putin doua supozitii si ambele neacoperite de lege.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
S-a dat la stevie si el, bat-o vina!
A lucrat la cazarmare, din cate am inteles eu, posibil Sef depozit materiale de cazarmare!

Ein Stein spunea...

Este perfect ce scrie in tabelul de la prima pagina insa sufera de o mare hiba, nu spune cum se calculeaza si se acorda indexarea chiar daca ea e folosita in majoritatea calculelor cu atat mai mult ca se presupune in decizia CC ca acea indexare se acorda doar celor care nu au atins pragul de 85%. Deci indexarea ar trebui sa dispara din majoritatea calculelor pentru cei care au atins pragul de 85% daca CC asta a vrut sa spuna in decizie. Eu raman la parerea ca prin acea decizie "incadrarea in limita de 85% din ..." CC doar a vrut sa puna de acord art.60 cu situatia celor cu pensia calculata prin limitarea la 85% din baza de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@Ein stein
La care articol te referi? La cel vechi sau la cel nou? Esti confuz. In 2016 și 2017, până la data actualizării, se opera doar cu plafonul de 85% din baza de calcul.
Vezi că am completat topicul cu modul cum a aplicat SRI plafonarea indexării.

Huhu Rezea spunea...

@max
102% este maximum.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Eu vorbesc ce se va intampla la 1 ianuarie 2021 sau ce s-a intamplat de anul asta sau anul trecut. Pentru ce a fost in 2016 si 2017 s-a pronuntat CC. Ce au facut aia de la SRI e treaba lor, probabil va fi sesizata din nou CC. Curios e ca ei spuneau ca au pus de acord decizia CC cu calculul pensiilor si au acordat indexarile doar pentru cei care nu atingeau plafonul de 85% dar la fel de curios e de ce nu au inceput si procedura de recuperare a sumelor considerate drepturi necuvenite pentru ceilalti. Eu cred ca e o minciuna si nu au consultat CC daca e bine ce au facut. Ramane de vazut.

Michel spunea...

Stimate coleg, dacă citește cineva care nu a fost militar chiar va ia în serios și poate să-și pună întrebări privind respectarea legilor în Armată. Așa că...

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu înțelegi că actuala formă a art. 60 se aplică doar celor ieșiți la pensie după 29 12 2018? Nu retroactivează acelei date.
CC a analizat lucrătura CPS doar prin legislația în vigoare la data de 30 06 2017.
Prin indexare cu 5% cuantumul pensiei devine:
cuantum indexat = (Baza de calcul) x 85% x 5%.
sau, pentru unul neterminat
cuantum = (Baza de calcul) x 70% x 5%
In ambele situații, fiecare a primit indexare de cât procent de pensie are.
Domnii de la Curtea de Conturi nu au înțeles că indexarea aplicată la un cuantum plafonat de 85% este și ea plafonată la 85%.

Huhu Rezea spunea...

Dacă mergi la topicul respectiv vei vedea că SRI este chiar lăudat de Curtea de Conturi pentru modul cum a aplicat recomandările controlului. De aceea nici nu au mai dat Decizie pentru impunerea Raportului de Control.
Dacă se merge pe logică punctului 1/iii din decizia CC, în halul în care a fost aplicat la CPS a SRI, cei care au deja procentul de pensie de 85% nu vor mai primi nicio indexare și să se aștepte să primească decizii de reținere a sumelor necuvenite primite ca indexări până în prezent.

Huhu Rezea spunea...

Tu poti să faci deosebirea între pensia militară calculată/recalculată/actualizată în baza legii pensiilor militare și pensia militară, adusă la acest statut prin articolele 109 și 110 , rămasă în plată din vremea Legii nr. 263/2010? Nu prea poți, se vede!

Unknown spunea...

Asta e neocomunism, adica daca cei de la CC, in profesionalismul lor de absolvenți de Spiru Haret, chiar asta au gandit, atunci in viitorul apropiat toți o sa aiba cam aceeași pensie. Cantitatea de imbecili a crescut îngrijorător în frumoasa noastră patrie.

valica spunea...

Nu cred ca este gresita , sunt sigur ca este "intentionata" la ORDINUL GULERATILOR. Pensionarii militari, in primul rand trebuie sa se imputineze si sa paraseasca natural sistemul, adica sa mai moara si de oftica.

Huhu Rezea spunea...

Măi, tu îți ataci șeful?
Nici la bufetul de peste drum, în Poligrafiei, nu te mai primește.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, Dosarul 4241/2/2020( poate corectati in Expunere..) inregistrat la CA Bucuresti inca nu are stabilita data pentru prima sedinta, asa ca va dura luni bune pana la o decizie finala...!

CEZAR spunea...

IDIOTUL...luati-l si in Siberia cu el !!

Huhu Rezea spunea...

PS intră în plafonul de 85%.
ai
85% + 20% x 85=85 + 17 =102%

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

!Felicitari, Tehnocrat, pentru postare! Ai demonstrat ca 1000 de vorbe un ban nu fac! Poate Ciolacu nu-l asculta pe stapanul sau, Iohannis si se apleaca si spre noi!

Unknown spunea...

Bună dimineața!
Aș dori să stiu dacă militarii disponibilizați în anul 2011, se încadrează să iasă la pensie conform legii 69/2020, cu vechimea specificată în lege (25 ani din care 15 în sistem), fără a mai ține cont de grupele de muncă.
Menționez că eu am vârsta 51 de ani, 29 de ani vechime în câmpul muncii, dintre care 20 în sistem.
Gupe de muncă: 4 ani gr. I
16 ani gr. II
Vă mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

DA, cu reducerea vârstei standard conforma art 21, dacă sunt îndeplinite și celelalte condiții de la ultimele alineate.

Unknown spunea...

Adica 60-5 ani de grupe = la 55 ani

Burebista spunea...

Cfm art 21.pr dvs scăderea vârstei de pensionare este de 6 ani (2 pentru gr I și 4 pentru gr II). Vârstă de pensionare pentru cei născuți în 1969 cred ca este 59 ani și 6 luni (pt ianuarie 1970 este 60 ani) deci cu aproximatie ar mai trebui sa așteptați 2 ani și jumătate. Căutări grila cu vârstele de pensionare în funcție de anul și luna nașterii și scădeți 6 ani...

Leon spunea...

Inca un mesaj de la domnul Gachi:
"Domnule minstru!
Domnule general cu patru stele!
Domnuile Ciuca!

Mai Nicule!

Noi, foastii tai profesori, comandanti, camarazi, subordonati venim incaodata sa iti atragem atentia ca ARMATA nu are nimic in comun cu politica iar daca tu, fecior de militar, militar cu deplina cariera de la elev de Liceu militar pana la cea mai inalta functie militara din aceasta Tara nu reusesti sa intelegi acest lucru si sa te comporti in consecinta... nu mai ai ce cauta acolo... cere-te afara ca te faci de tot rasul... si nu de alta... au fost si padurari si ingineri si... orice de orice alta meserie care au trecut pe acolo care au facut mult, mult mai mult decat ai reusit sa faci tu pana acum cu toata originea ta militara... cu tot...

Noi pensionarii militari inca te asteptam...

Gachi David"

Huhu Rezea spunea...

Mai precis, limita de vârsta corespunzătoare anului de naștere minus 5 ani.Uitați-va pe Anexa ! de la finalul legii.

Unknown spunea...

Multumesc frumos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Felicitari D.lui Col Gachi! Stima si respect, desi ne-am muscat o vreme si m-a scos de pe grup!Asa, DA! Sa ne iertam reciproc: Amadoi suntem firi vulcanice, dar se stie ca luptatorii adevarati sunt vulcanici!

Trofin spunea...

@Huhu Rezea , îmi cer scuze pentru interpretarea eronată pe care am făcut-o anterior. Acum , după ce am citit înșiruirea de relații de calcul , demne de un elev nesilitor la carte , pe care o fac specialiștii Curții de Conturi , nu rămâne decât să mă retrag din discuții și să zic că îmi este rușine că sunt contemporan cu asemenea hal de specialiști. Cum adică , faci actualizare bazei de calcul la data de 30.06.2017 , calculezi produsul cu acel indice individualizat , K , adaugi indexarea pentru 2016 și rezultatul se compară cu produsul 85xbaza de calcul la 30.06.2017 și alegi valoarea minimă . Avantajezi pe unii și dezavantajezi pe alții . Cu ce scop ? Dezbinarea între categoriile de pensionari? Din toată demonstrația specialiștilor se deduce că orice actualizare a cuantumului pensiei va avea actualizate doar acele componente care se actualizează fără ca valorile acestora să se transfere asupra celorlalte componente care , în legile salarizării , sunt influențate de aceste valori.

Trofin spunea...

@Huhu Rezea : dacă și după 2022 se va aplica concepția pe care o transmite Curtea de Conturi asupra procesului de actualizare , atunci la pensiile în plată , în lipsa unei prevederi legale exprese , se vor actualiza doar acel comic cuantum compus al soldei de funcție și solda de grad . Așadar , fără mari speranțe de mai bine după 2022 . Ar trebui ca asemenea concepție să fie eliminată prin proiectul PLx 199/2020 din Parlament.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Eu cred că și soldele brute ale activilor au fost majorate la fel în anul 2017 așa cum au fost majorate bazele de calcul din Notele de calcule ale deciziilor de actualizare.
Sumele compensatorii introduse după anul 2010 în componența soldei de funcție nu puteau influenta cresterea altor elemente salariale determinate din solda de funcție pentru că potrivit acelor legi din 2010 ele nu reprezentau creșteri de solde.
Cea mai simplă formulă de trecere de la cuantumul recalculat în 2016 la cuantumul actualizat în 2017 este urmatoarea:

Cuantum în plată în anul 2016 = Cuant Recalculat + indexare 2016.

Prin operatiune de actualizare din 2017, în formula anului 2016 se inlocuieste doar termenul cuantum recalculat( din decizia de recalculare din 2016) cu termenul Cuant actualizat( din decizia de actualizare calculat potrivit art 60 alin(1) astfel că cuantumul de comparat cu cuantumul în plată la 30 06 2017 devine

Cuantum actualizat în 2017 = C Act (60 alin 1) + indexarea din 2016 care trebuie să fie mai mare decât Cuantumul în plată la 30 06 2017.

Dacă C Act(60 alin 1) + indexarea din 2016 este mai mic, rămâne în plată cuantumul de la 30 06 2017, astfel că nu este valabil rationamentul din raport că daca actualizarea ar fi o sumă modică s-ar fi produs o micșorare a cuantumului în plată la 30 06 2017.
Art. 60 alin (3) nu permite așa ceva. El presupune și eliminarea actualizarii dintr-un an, nu numai a indxării.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Ei, nu! Uite că ma obligi să repet și iar vei zice că sunt dogmatic.
După 12 ani de improvizații si bălăngăneli în domeniul salarizării, în anul 2022 , grație mult înjuraților Dragnea și LOV, care au impus legea salarizarii unitare, L 153/2017, se revine la normalitate.
Prevederile acelei legi, în special etapizarea majorărilor soldelor/ salariilor de funcție din art. 38, au băgat în draci finanțiștii din sistemul de apărare, când au văzut ce pensii trebuie să acorde la cca 200 000 pensionari, și au impus eliminarea actualizării pensiilor militare prin celebra OUG 59/2017, adoptată imediat după adoptarea L 153/2017.
Deocamdată, numai pentru activi, din anul 2022 soldele brute nu se mai calculează din solda de funcție în cuantum complex ci din solda de funcție unitare, conform tabelului din Anexa VI Cap I al L 153/2022.
Elementele salariale care vor compune solda lunară brută vor fi determinate procentual din întreaga soldă de funcție.
Să nădajduim că până atunci se va relua și actualizarea pensiilor militare.

Laleaua neagră spunea...

Acum se vede ca trăim într-o tara bananiera..legi alambicate care lasă loc de mai multe interpretări.. Controlul face blat cu controlatul... Într-un cuvânt... Sa fie bine ca să nu fie rău.... Încă o data au învins sistemu prin cocarii lui IFRIM....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca suntem la topicul ,,recomandari,'' eu va recomand o toamna frumoasa, cu un zăibarel tulburel pe aproape si o pastrama sa se topeasca in dorul sufletului! Sanatate tuturor!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU':.din "spusele" multor comentatori care,totuși,au ceva experiență..aici,dovedesc că nu prea au "ințeles" cum li s-a recalculat/actualizat pensia, neștiind FORMULELE de CALCUL din Deciziile..din anii 2016-'17-'18..,și de aceea SE IMPUNE să publici și să finalizezi "treaba" cu prezentarea ALGORITMULUI de RECALCULARE / ACTUALIZARE PENSII din:.."P.S. 1." = ..! la topicul celălalt: cu..D.BĂZĂVAN.,sau AICI, dar ÎN- TREGUL COMENTARIU cu algoritmii ..de recalculare/actualizare din decizii..!=dacă VREI..SĂ AIBĂ O BAZĂ ..SĂ ÎNȚELEAGĂ..!

Calinmihaib12 spunea...

Dle MAXX: pe legea 223/2015:
■VARIANTA ILEGALĂ:
•Bz.C.: × •% de calc.:
▪︎1000 lei × 85 %(=max.:+/P.Sv.=
=850 lei=P.Sv.=pensie de Serv.
▪︎ 850×20 %(OMM)=170+=▪︎1.020lei
=PENSIE MILITARĂ(NE-INDEXATĂ)
■ adică:1020 lei=102 %=MAX.
din 1000 de lei=Bz.C.=Q.E.D..!
sau: 85 ×20 % (OMM)=17 %+=102%
..cum îți spunea d-l HUHU'..!
■ VARIANTA LEGALĂ:
▪︎1.000 × 85 %(MAX.)-P.SUPL.!=
850 lei= Pensie Sv.
850 × 9%(P.SUPL.)=76,5 lei+=
+=926,5 lei=P.Sv.+ P.Supl.
▪︎ 926,5 ×20 %(OMM)=185.3 lei+=
▪︎ 1.111.8 lei=PENSIE MIL.DE
STAT NE-INDEXATĂ
adică=1.000×111,18 % de calcul
=1.000 lei(Bz.C) ×111,18 %=MAX.
(din.. Bz.C...!).Q.E.D...!
și atunci..ÎNTREBĂRILE sunt:
= pe ce lege te-ai pensionat,
=..și cum de ai 100 % +3 %..?
( cifrele sunt..așa: pt. ușurarea calculului..!)

Leo spunea...

Și lui nea' GICĂ trebuie făcut cunoscută zicerea....

Ein Stein spunea...

Bravo doctore! Ne-ai usurat viata! Acum e limpede cum se calculeaza, nu cred ca mai exista cineva care sa se scuze ca nu intelege.

CEZAR spunea...

Presupun ca la tine stau toate gramada...si zaibarelul si pastrama !!!
Asta poate pe vremea cand ii cintai ode lu..basistul Valerian Vreme...hi..hi..hi..
NB
Acum ne vom delecta si cu un ..virusache prajit ....

Trofin spunea...

@Huhu Rezea: Curtea de Conturi nu semnalează erori în aplicarea indexărilor la cuantumul pensiilor , Curtea a pisat și a încurcat și mai rău problema actualizării pensiilor într-o filozofie inedită .Nu pot să cred , deocamdată , că în această filozofie se va proceda la a considera indexarea drept majorare și să se aplice schema de calcul de la actualizare. Însă , ce părere aveți la afirmația CC , respectiv " 2. Pornind de la valoarea soldei de funcție valabilă începând cu data de 30.06.2017 s-au modificat toate elementele legate de cuantumul soldei de funcție, fiind recalculată baza de calcul prevăzută de art. 28 din lege;" . Pun întrebarea : chiar toate ? Nu s-au evitat , cu bună știință, solda de comandă , gradațiile și cuantumul sporurilor care sunt influențate de solda de funcție ?

Trofin spunea...

@Huhu Rezea : așa au procedat și elevii nesilitori ai CC numai că , în filozofia lor , trebuia să aplice aidoma textul de lege de la art. 30 din Legea 223/2015 , modificată de OUG 57/2015 , adică cuantumul pensiei stabilit , recalculat , actualizat , nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul a pensiei stabilită , recalculată , actualizată.

Huhu Rezea spunea...

Destepții de la MApN și SRI trebuiau să-și dea seama că este ceva în neregulă cu procedura lor de actualizare, dacă incercau să analizeze de ce numai cei pensionați în perioada 01 01 - 29 06 2017 , la MApN numai 1395 de pensionari, au primit pensii mărite după actualizare și restul nu.
Explicația este că numai cei pensionați în 2017 nu au beneficiat de majoraea de 5% din 2016 și cuantumul lor în plată la 30 06 2017 era mai mic decât cuantumul actualizat.
Cei pensionați anterior anului 2017 au iesit cu un cuantum actualizat mai mic pentru că deștepții le-au mătrășit indexarea din 2016 din el.
Or, dacă se face diferența dintre cuantumul actualizat potrivit art.60 alin 1 și cuantumul recalculat din anul 2016, cel de pe Decizia de recalculare, se constată că actualizarea a fost operațiunea mai favorabilă față de indexarea de 5,25% pentru toți pensionarii militari, nu numai pentru cei pensionati în 2017 până la 30 06.

Din aceeași analiză se putea evita recomandarea făcuta la punctul 1/iii din Decizia nr. 4 a Curții de Conturi de a adăuga dreptul de pensie rezultat din indexarea de 5% din anul 2016 numai celor care au procentul de pensie mai mic de 85%.
Repet, fiecare primește indexare cât procent de pensia are.

Trofin spunea...

@Huhu Rezea , uitasem sintagma de a fi sau a nu fi dogmatic dar fiindcă mi-ați amintit-o pot să zic că dacă se va înlocui noțiunea de cuantum compus al soldei de funcție cu noțiunea de soldă de funcție nu schimbă cu nimic filozofia actualizării pensiilor , când se vor majora soldele de funcție și/sau soldele de grad la personalul din activitate. Dacă MApN va implementa în procedura de actualizare , procedura recomandată de CC , așa se va întâmpla . Ce spuneți d-vs este valabil la recalculare .Dacă se va mai produce vreodată!.

Trofin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

L-am trimis si lu'nea Mitica, doar amandoi au avut Buletin de Plenita..:)).
Cat de tare s-au complicat birocratii de la MApN, desi au fost in schimb de experienta la colegii din MAI, desi au si la aceasta ora cele aprox.100 milioane lei in buget pentru plata corecta a diferentelor ptr.cele 36 luni restanta, au preferat chemarea in instanta a Curtii de Conturi dar si a Comisiei de Contestatii de la CC.
S-au facut de tot rahatul(turcesc)..!

Huhu Rezea spunea...

Băieții deștepți caută pe blog, după etichetele actualizare pensii sau solda de funcție, și găsesc tot ce le trebuie, inclusi note de calcul pentru recalculare sau actualizare emise de toate cele 3 case de pensii.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Pentru pct 1/iii din decizie merita să conteste, nu si pentru restul.
Mă tem că CPS a atacat numai primele 2 puncte, nu si pct. 1/iii.
De aceea ar fi necesar ca pensionarii militari care justifică un interes în proces, adică le-au fost fost micșorate pensiile actualizate în 2017, să facă cereri de interventie de susținerea a punctelor 1/i și 1/ii și de respingere a punctului 1/iii.
Și Asociațiile de rezerviști ar trebui să facă cereri de intervenție accesorie in proces și să ceară aceleași lucruri. Se vede ca așteaptă să primească ordin. Nu m-ar mira să ne trezim cu vreo cerere de intervenție accesori în favoarea CPS, de respingere a punctelor nr. 1/i și 1/ii din Decizia Curții de Conturi.
Oricum, vom vedea, pentru că toți intervenienții acceptați vor fi publicați pe portalul Curții de Apel București, la Dosarul nr. 4241/2/2020.

monteoru spunea...

Fara intentie a supara lucru pentru care imi cer scuze anticipat.Nu stiu cum se face ca cei care cresc capre au un miros de te rupe.Am vecin unul care creste aproximativ 100 capre.Asta miroare de la 100m.
Kis tu esti pescar sau vanator inrait?.Numai astia mint cum respira.
Ciuca ar trebui sa primeasca o lectie .Cand renunta sa mai stea cu capul la cutie trebuie luat cu HUOO sau facut cu oua si otet pe la TV neprietene cu guvernul.Unflatul asta este de o nesimtire crasa de unde i se trage si osanza ca de porc.

Burebista spunea...

Așa cum am mai scris pe aici :Operațiunile de indexare cu inflația produc o creștere în totalitate cu acel procent a pensiei brute/nete. Asta înseamnă că acea indexare se aplica Bazei de calcul anterioare indexari, adică mediei celor 6 solde brute alese. După aplicarea indexari la naza de calcul se stabilește procentul de pensie militară care în funcție de vechimea avută nu poate depăși 85% din baza de calcul mărită. La aceasta sumă se adaugă doar procentul pentru OMM de maxim 20% rezultând pensia brută majorată din care se retine impozitul de 10% pe ce depășește 2000 lei.
În anul următor pensia avută la 31 decembrie (majorata) se indexează din nou în același fel rezultând o baza de calcul mai mare și automat o pensie mai mare. În cazul în care în anul respectiv intervine și o actualizare a soldei de funcție sau de grad pentru a vedea dacă pensia actualizata este mai mare decât cea indexata se revine la pensia din 31 decembrie a anului precedent și se recalculează elementele din baza de calcul care sunt influențate de creșterea soldei de funcție. (cresc doar solda funcției de baza și sporurile calculate din solda respectiv cel de noapte și sdsl dacă nu au fost și acestea plafonate prin alte ordonanțe. De ex în prezent decât sporul pt ore lucrate sdsl se calculează din soldele mărite, cel de noapte a rămas calculat din solda avută în 2018...) celelalte elemente din solda sal. grad, gradație, spor de antena, comanda au rămas la nivelul avut în 2018.(fata de cele din deciziile din anul 2017 sunt mai mari cu 25%).
Deci indexarea la fel ca și în cazul pensiilor civile produce o creștere a valorii pensiei și nu a procentului de 85% la militari sau a numărului de puncte la civili.
Indiferent de prostiile scrise de Curtea de conturi în acel raport pensiile au fost mărite cu indexarile din acești ani legal și nu pot fi returnate datorita unei greșeli de interpretare a unora angajați la apelul bocancilor în acea instituție pe model BADALAU..
Ar mai fi posibilitatea ca cel ce a scris la calculator raportul sa fi interpretat în stil propriu constatările colegilor și aici ma refer ca treaba ca numai cei ce au sub 85% procent primesc ceva din indexarea 2016...
Pana la 15.09.2017 în art 60 se specifica clar ca și cei ce se pensionează în cursul anului primesc indexarea la pensie. Deci cei ce s au pensionat după 01.07.2017 pana la 15.09.2017 au beneficiat de solde mărite automat o baza de calcul mai mare și fata de colegii lor pensionați pana la 30.06.2017 au primit în plus și Indexarea de 5,25% pentru 2017.
Ca asa prevedea legea...

Leon spunea...

Cred ca cei iesiti la Pensie in iulie si august, pana pe 15.09.2017, sunt mai numerosi decat cei 1395 iesiti in 6 luni pana la data de 29 iunie..!
PS.Badalau nu era la CC in perioada controlului!

Huhu Rezea spunea...

Nu mai complica lucrurile!
Art 30 spune că pensiile stabilite, recalculate sau actualizate nu pot fi mai mari de 85% din baza de calcul prevăzută în art. 28.
Indexarea nu este prevăzută a intra în baza de calcul a art. 28.
Ca atare fiecare pensie primește indexare cât procent de pensie are in deciziile de stabilire, recalculare, actualizare.
Dacă are 65% primeste indexare de 65%, prin faptul că acel cuantum stabilit prin aplicarea procentului de 65% la baza de calcul s-a înmulțit cu indexarile de 5%, 5,25% 1,3%, 4,6% din anii 2016-2020.
Dacă a avut procent de pensie 105%, primeste indexare doar de 85%, pentru că acel cuantum plafonat la 85% s-a înmulțit cu 5%,5,25%, 1,3% și 4,6%.
In sensul acesta ar trebui interpretat pct. 1/iii din DEcizia Curții de Conturi, nu cum l-a aplicat CPS a SRI, cu acceptul Curții de Conturi, pentru mai biner de 400 pensionari, păgubind și câteva mii care aveau procentul de pensie mai mare de 85%.
Toți aceștia ar trebui să conteste deciziile de revizuire , iar cei care au fost omiși de la revizuire să solicite revizuirea conform art 65 din Legea 223/2015

Modificarea art. 59 privind indexările a intrat în vigoare la data publicării OUG 59/2017 în MO, nu la 15. septembrie.
Doar actualizarile au fost abrogate la 15 sept 2017

Burebista spunea...

Prevederile art VII pct 3 cel care a modificat art 60 inițial (care prevedea ca și la pensiile militare stabilite în anul respectiv se aplica indexarea) au intrat în viguare la 15.09.2017...

,, 3. Articolul 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 60
La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media
soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în
baza de calcul al pensiei."
ART. VIII
Cererile de pensionare înregistrate şi nesoluţionate până la data de 15 septembrie 2017
se soluţionează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii
şi asigurări sociale.
ART. IX
(1) Cuantumul net al pensiilor de serviciu stabilite în baza prevederilor Legii nr.
223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia
civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 567/2004 privind
statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de
pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de
Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 7/2006
privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi
completările ulterioare, Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu
membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, Legii nr. 94/1992 privind
organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, cu modificările şi completările ulterioare,
precum şi indemnizaţia pentru limită de vârstă, prevăzută de Legea nr. 96/2006 privind
Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, cu completările ulterioare, nu poate fi mai
mare decât media venitului net corespunzător venitului brut care a constituit baza de calcul
al pensiei de serviciu, respectiv al indemnizaţiei pentru limită de vârstă.
(2) Pensia de serviciu netă/Indemnizaţia pentru limită de vârstă netă reprezintă pensia de
serviciu/indemnizaţia pentru limită de vârstă stabilită în cuantum brut din care se deduce
impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.
(3) Venitul net reprezintă venitul brut care a constituit baza de calcul al pensiei de
serviciu/indemnizaţiei pentru limită de vârstă din care s-au dedus contribuţiile sociale
obligatorii şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.
ART. X
Prevederile art. VII pct. 3 şi ale art. IX alin. (1) intră în vigoare la data de 15 septembrie
2017."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A murit Generalul Mandu Petrisor! Dumnezeu sa-l ierte!

Ein Stein spunea...

Deci eu zic asa, vorbind numai de cei cu limtarea la 85%.
Indexarea se face conform Art.59 si zice asa:
"Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu......"
Adica ce am pe fluturas, se calculeaza cunatumul indexarii la acea suma, aplicandu-se procentul cunoscut de la INS, apoi cuantumul rezultat se adauga la "pensia militara de stat aflata in plata" astfel pensia va fi mai mare cu procentul rezultata din indexare devenind noua "noua pensie militara de stat aflata in plata".
Anul urmator se indexeaza iar pensia, cu un procent cunsocut de la INS, cuantumul acelui procent se determina ca in anul anterior aplicandu-se la "noua pensie militara de stat aflata in plata" apoi acel cuantum se adauga conform Art.59 la"noua pensie militara de stat aflata in plata" devenind "noua, noua, pensie militara de stat aflata in plata". Si tot asa. Cu alte cuvinte indexarea se aplica la o pensie deja indexata, adica se da indexare la indexare. Deci tehnic baza de calcul nu se modifica, practic o face, indirect, lucru interzis prin Art.30. Nu exista nicio alta prevedere referitor la indexare gen limitari la anumite procente. Cum am mai scris CC tocmai asta vrea sa elimine prin decizia in cauza, modificarea artificiala, indirecta, a bazei de calcul, insa exprimarea este extrem de ambigua si nefericita.
Asta e hiba gasita de CC, indexarea la indexare creste artificial, indirect, baza de calcul, culmea, chiar daca nu e invocata in procesul de indexare. Baza de calcul e viciata, indirect, numai in cazul indexarilor neavand impact asupra recalcularilor, actualizarilor.
Cam asta e.
Cei indexati pe Art.60 nu astfel de probleme algoritmul este clar.

Ein Stein spunea...

Ca o completare la cementariul anterior asta e si rationamentul prin care CSP a SRI acorda indexarea doar pentru cei care nu au atins pragul de 85% insa il vor atinge, doar in cazul indexarilor, prin cresterea, vicierea, indirecta a bazei de calcul. La un moment dat prin acest algoritm toti vor atinge acel prag, prin cresterea indirecta a bazei de calcul.
Practic incalca legea, Art.59 este clar pana si pentru un contopist de la SRI sau MApN, insa asa a concluzionat CC in logica lucrurilor constatate si in lipsa unor reglementari similare cu Art.60.

raul spunea...

Mare om ,mare caracter!Dumnezeu sa-l ierte!

Huhu Rezea spunea...

@Bureb
Greșit
Indexarea pensiilor deschise în același an era reglementată până pe 9 august 2017 în articolul 59 abrogat pe aceeași dată.
@Ein Stein
Nu citezi art. 59 asa cum era in vigoare în anii 2016 și 2017.
In rest, intr-adevăr este o greșeală să adaugi indexarrile numai celor care nu au pocentul de pensie de 85%, mult mai gravă decât cea comisă de 2 case sectoriale în 2017

Calinmihaib12 spunea...

Raportul e "stufos" și chiar confuz.El NU analizează "împrejurările"..LEGALE.. care au creat "posibilitatea" ca CPS-urile să "poată" zburda pe "câmpiile libertății"..contabil-financiare,LEGALE și ILEGALE, rezultând..TOCMAI..ce se tot dezbate și.."învârte"..aici de ..MULT.. TIMP..!
AȘA..unii..de aici..CRED..că,de ex.:
-PENSIA SUPLIMENTARĂ (art.108=
formulat ECHIVOC în forma
actuală a legii,..vedeți
formularea CLARĂ = din legea
223/2015=ORIGINARĂ, promulgată
în 2015..!),
-INDEXĂRILE (art.59) sau chiar
-OMM-ul (art.11//lg.80/1995), = "ar trebui să intre"..(?) in
cele MAXIM = 85 %=procente din BAZA de calcul(din art.28),
..CEEA CE E GREȘIT= ducând la "TĂIERI" DE DREPTURI LEGALE,
CUVENITE.!..ale pensionarilor..!
..In situația că un PENSIONAR MILITAR are o vechime totală de peste 45 de ani..(evident:cu grupele de muncă..),lui I SE VA TĂIA PENSIA SUPLIMENTARĂ=TOATE cele 9 %=din..CUANTUMUL PENSIEI STABILITE (conf.art.29,30); (..recalculate, actualizate..).
ÎN ACEST CAZ ,întrebarea este: ... care mai e RAȚIUNEA =art.108 ..de A FI..in legea 223/2015 = forma în vigoare: DUPĂ data de 09.12.2015..,cu cele maxim 85 % (art.30) de calcul din BAZA DE CALCUL (art.28)..?
(Deși nu e clar exprimat in legea 223..,cele maxim 85 % de calcul(art.30) din BAZA DE CALCUL (art.28) SUNT STABILTE =NUMAI= din PROCENTELE DE VECHIME..adunate,fără elementele
enumerate mai sus (P.Supl.,IND., .. OMM..).
DECI:..LEGAL: =ALGORITMUL de
RECALCULARE PENSIE=ANTERIOARĂ
legii 223/2015 este:[dacă
BAZA DE CALCUL(art.28)e CORECT
CALCULATĂ ,cu elementele sala-
riale =din decizia de recalcu-
lare: lit.a..f,g= ACTUALIZATE
= cel puțin= la parametrii
PLĂTIȚI..din 31.12.2009= AȘA
cum scrie în capul de tabel
din ANEXA 1, din DECIZIA de
RECALCULARE..!]:
-Bz.C. × 85 % =P.Serv.(=MAX.)
-P.Serv. × 9 %+=P.B.militară
-P.B.mil.× 20 %+=P.B.mil.(+OMM).
(..NE-INDEXATĂ..!)
Urmează/ sau NU.. :INDEXĂRI..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sotia ii murise Luni, domnia sa Sambata, ambii de Covid 19. Mare tragedie pentru familie! Mi-a fost printre primii in prietenie pe fb, avea un caracter puternic, era raspectat, respecta si cu un suflet nobil si distins isi asigura prietnii de sinceritate, cu empatie pentru cei in suferinte. Un General adevarat, un militar cu un caracter rar intanlit si de aceea regret disparitia domniei sale. Sa fie nesters din memoria celor care l-au cunoscut si l-au repectat ca om si ca militar de cariera! Adio, drag camarad!

Calinmihaib12 spunea...

P.S...sintagma:.."vechimea valo-rificată prin ultima decizie de pensie"..din art.60(din legea 223/2015 modificată prin OUG.nr. 57/2015)ASCUNDE în ea:includerea % =procentelor de PENSIE SUPLI-MENTARĂ în %=procentele de calcul=ale BAZEI DE CALCUL a PENSIEI=limitat la 85 %, EFECT =CONTRAR= art.108=ORIGINAR,din legea 223.. promulgată în 2015= care stabilea ACEST SPOR PROCENTUAL "la CUANTUMUL pensiei stabilit în condițiile art.29,30 și 39"..!=ASTA A FOST "VOINȚA LEGIUITORULUI..(?)", "anulată" de guvernul de "atunci", iar LEGIUITORUL.."a adormit"("somnul cel de..!"..până în prezent..!)
Sintagma de mai sus: cu.."vechi-mea valorificată in ultima decizie de pensie.."în CONEXIUNE cu = % PENSIEI SUPLIMENTARE .. vine din TRECUT :..din legea pensiilor nr.164/2001=art.78 scris oarecum mai "abscons" că se acordă un "spor procentual".,în condițiile art. 22-25 și 48,al.1 din lege, adică "mai" în clar:..: din CUANTUMUL PENSIEI stabilit conf. art. înșirate..,dar PRACTIC: %=procentele P.SUPL...=au fost INCLUSE în %=procentele de calcul ale BAZEI DE CALCUL= limitate la 100 %..!

Burebista spunea...

Ein Stein, corect este cum ai scris în primul răspuns.. Indexare la indexare = pensie noua în plată.
Art 30 spune ca pensia militară nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul... Nu spune ca baza de calcul nu poate creste.
Art 28 operează doar în cazul recalculării, actualizării sau stabilirii (cel cu baza de calcul).
La fel s a procedat și la pensiile civile când au fost indexari. Indexarile au crescut valoarea punctului de pensie, nu numărul de puncte și nu au fost anulate(indexarile) atunci când a crescut punctul de pensie procentual. Numai ca acum la pensiile civile au anulat de câțiva ani indexarile de ka început de an și au crescut pe la jumătatea anului valoare punctului de pensie procentual. De ex anul asta au crescut cu 14% valoarea crescută anul trecut cu 15%. Cu alte cuvinte creștere la creștere. Vedeți ca la civili se mai da și un coeficient de corecție la stabilirea pensiei tocmai sa compenseze creșterile anterioare ale pensiilor vechi...
Chiar și Curtea de Conturi în exemplul dat spune ca este corect ca indexarea sa se aplice la cuantumul pensiei de la 31 decembrie a anului precedent care are deja cuprins în ea și Indexarea. Deci indexare la pensia indexata în anul precedent. Nu are cum sa rămână vaza de calcul la fel ca înainte de prima indexare odată ce cuantumul pensiei brute/nete s a mărit cu exact procentul indexarii ...

Calinmihaib12 spunea...

Einstien:indexările - indiferent de anul aplicării,NU MODIFICĂ BAZA DE CALCUL din DECIZIILE de RECALC./ACTUALIZ.=in formatul actual.Bază de calcul e modifi-cată numai de ACTUALIZĂRI:atunci când se MAJOREAZĂ elemente salariale din structura soldelor lunare brute-bază de calcul..!
Restul..e vorbărie goală..!

Huhu Rezea spunea...

Exact!
Altfel spus, în drepturile de pensie din anul 2016 înlocuiesti cuantumul recalculat cu cuantumul actualizat si noua sumă, suma care înclude, desigur, indexarea din 2016, o compari cu cuantumul în plată la data actualizării.
Care valoare este mai mare... aia rămâne cuantum actualizat, încadrat perfect în dispozițiile art. 30.

Burebista spunea...

Cum adică?.. Baza de calcul 2016.. 1000 lei... Pensie militară(85%) 850 lei, omm (20%) 170 lei + 850 = 1020 pensie calculată, recalculata. Indexare 2016 5% + 1020 = 1071 pensie pana la 31.12.2016. La 1 ianuarie creste cu 5,25% +1071 = 1127 pensie valabila pana la 30.06.2017... De la 01.07.2017 se revine la baza de calcul 1000??? Și creste doar solda de funcție cu 15% din cei 1000 in care mai sunt și gradațiile, salariul de grad, solda de comanda, sporul de toxicitate(antena) care rămân la același cuantum pentru că acestea sunt blocate la nivel 2009 și au crescut doar cu 10% în decembrie 2015 când a crescut toată solda brută cu toate elementele. Deci creșterea soldei de funcție din cei 1000 lei cu 15% este mult mai mică decât indexarile pensiei brute din 2016 și 2017....
Eu zic că nu este corect asa cum spuneți dvs.
Odată cu indexarea care creste toată pensia brută se modifica și cuantumul bazei de calcul adică media soldelor... Nu poate rămâne la cuantumul din 2016...
Ganditiva daca nu ar fi fost nicio creștere de solde pana în prezent.. Pensiile ar fi crescut cu 4 indexari și ar fi intervenit sa zicem o creștere a soldelor de la 1 ianuarie 2021 cu 15 %... După afirmațiile dvs baza de calcul ar fi rămas tot 1000 lei.. Creșterea soldei cu 15% ar fi adus maxim 7,5% per toată pensia bruta adică ... 1096,5 lei pensie actualizata 2021 fata de 1194 aceeași pensie indexata în cei 4 ani... +3.8% indexarea de la 1 ianuarie 2021= 1240 lei...
În felul acesta pensiile nu vor creste niciodată când cresc soldele de funcție.....
Rămân la părerea ca actualizarea se face la cuantumul mărit cu cele 4 indexari anterioare anului actualizării...

Huhu Rezea spunea...

Am demonstrat că, ori actualizezi cuantumul pensie cu procentul de indexare ori mărești ultima baza de calculare/recalculare/actualizare cu acelașș procent de indexare si apoi extragi din ea cuantumul plafonat, se obține același rezultat.
Conform reglementării din fostul articol 60 se pierd doar indexările si actualizările din același an, care sunt mai defavorabile.
Se păstrează toate indexările si actualizările mai avantajoase dintr-un an sau din anii în care au avut loc numai indexări sau numai actualizări.

Dacă în anul 2021 ar avea loc o actualizare si ar mai fi în vigoare fostul articol 60, așa cum am mai scris aici, la o întrebare încuietoare adresată de Mărin de Craiova, cuantumul în plată la data actualizării s-ar compara cu cuantumul rezultat din actualizarea bazei de calcul din decizia din anul 2017, de fapt, ultima majorare a bazei de calcul, la care se adună indexările din anul 2016, 2019, 2020, când nu au avut loc actualizări.
Baza de calcul, odată stabilită sau recalculată, se mai modifică numai prin actualizări, pe toată durata existenței legii pensiilor militare.
Baza de actualizare din 2017( atenție,nu drepturile de pensie rămase în plată după actualizare), cea pe care o aveți pe Nota de calcul a actualizării, nu s-a modificat cu niciun bănut, cu toate că au mai avut loc indexările din 209 si 2020.
Baza de calcul a pensiilor militare, cea actualizată in anul 2017, se va mai modifica doar la viitoarea actualizare, dacă va mai fi reglementată prin ordonanță sau lege.

Calinmihaib12 spunea...

D-le BUREBISTA:cifrele din calcul :1000 lei= baza de calcul și pensia aia de 850 de lei= adică 85 % din 1.000 de lei= sunt cifre fictive, rotunde,.pt. .simplificarea calculului..!și am făcut precizarea asta în comentariul meu..!
Calculul exemplificat ar trebui urmărit cu un exemplar "in alb" de decizie de recalculare/actua-lizare pt. că procedurile de recalculare și actualizare= SUNT IDENTICE:până la lit.h2="cuantum compus actualizat al soldei funcției de bază"=C.C.A.-S.F.B., după care, de la
=lit.h3= cuantum compus actuali-zat al soldei de funcție-majorat =C.C.A.-S.F.-Maj., .."căile"..se despart:
-la RECALCULARE:
h3= h1×10%=~spec. mil.
= h1×25%=la medici..
i = h3 +b+c+d
j = g.×10%= ~spec. mil.
j = g.×25%= la medici
J =.g.=100lei(maj.O.U.G.
nr.70/2014=PERSONAL
MEDICAL
k =i+J..(+100 lei=pers.
medical)
l =k×5,5% =x
h×110%×5%=x¡
k-(x+x¡) =y
Y ÷ 84 % =z
Z - k =l(=comp.C.I.B.)
T =k+l(toate..spec.mil.
=k+l+ 100lei(pers.med.)
M =suma a 6 luni ÷ 6=..
-la ACTUALIZARE:
h3= h1 REC.× 15%=..toate
spec. milit.)
i = h3+b+c+d=..
...= aceeași cale ca la
RECALC...

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU':..cândva, d-l TEHNO- CRAT.."te certa".(..?..) pt. că.."cineva.." îl jignise și.."nu...l-ai..apărat..!"
Eu nu cer nimănui "să mă apere" .. intr-o situație oarecum similară .., (în mod normal, adresările vădit jignitoare=unor necunoscuti, în sensul BUNULUI SIMȚ=COMUN =ar trebui cenzurate ..!),dar cer = măcar să am dreptul la replică,dacă voi considera..necesar..!(..de când scriu pe acest ..forum,nu am folosit expresii jignitoare, triviale,"atac" la persoană,..în afara bunului simț..!

Burebista spunea...

Domnule Calin Mihai. Nu are nimeni nimic cu dumneata ci doar cu felul în care scrii comentariile.. Parca ai trimite niște telegrame.
Scrie-ți comentariile cursiv și mi o să-ți mai zică nimeni ceva!
A fost haios o data, de doua ori însă tot repeți acest mod de a scrie care este foarte deranjant.
Poti să iei asta ca pe un sfat.

Calinmihaib12 spunea...

D-le BUREBISTA:
scrisul "telegrafic" pe care ți l-am adresat - dacă ai observat,se referă la ALGORITMUL DE CALCUL din DECIZIILE de recalculare/actualizare pensii..!,algoritm care cuprinde FORMULE de CALCUL: a diferitelor elemente salariale "recombinate" din decizii,FORMULE care LIPSEAU din Decizii..!
Din felul în care ai comentat despre procedurile "mult dezbătute," aici rezultă EVIDENT că nu ai "descifrat" acele formule asociate diferitelor "noi denumiri" ale ELEMENTELOR SALARIALE din structura SOLDEI LUNARE BRUTE-BAZĂ DE CALCUL in procedurile de recalculare/ actualizare și..indexare pensii, motiv pentru care ți-am scris., dar nu "telegrafic" ci..mai
degrabă:.. didactic,explicativ și explicit,(cu bună-credință..) ..ceea ce era de lămurit! (in folosul tuturor celor care..AU NEVOIE!)
Revenind: DOMNULE BUREBISTA,am scris CORECT si EXACT așa cum IMPUNE SITUAȚIA DE FAȚĂ,adică am scris FORMULELE :in ordinea DESCENDENTĂ din FORMULARUL TIPIZAT al deciziei de rec./act. ,de la lit."a"..la "M",(..cu "alinierile" NECESARE pt. înțelegerea.. textului, alinieri care au fost..un pic..DECALATE.. din motive..EDITORIALE (.?..).
Un astfel de text NU SE POATE SCRIE CURSIV,ÎNȘIRAT..pe ORIZONTALĂ...!=devine un text= chiar greu de inteles..!(..sau asta ..urmărești..?)
Faptul că te-ai "aliat" corului de "personaje" care "sunt..
deranjate"..(..sic..!.)..NU de scris, CI..de..MESAJ..! imi arată că de fapt, ca și "alții" ..din.."zonă"..=împreună = NU DORITI lămurirea necunoscute-lor, neclarităților, ci menținerea "confuziilor"..în acest domeniu - al pensiilor militare..!
..și mai e ceva:"dumneata"=TU..!
expresie venită din TRECUTUL NOSTRU: roșu și negru..! folosit ca apelativ..distanțator..!