Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 16, 2020

Să vedem ce vor mai comenta pensionarii lingăi #rezist!

54 comments

Miss Sparanghel l-a muit pe Werner. Jandarmii au amendat-o cu 400 lei. Dacă ar ieși zeci de mii de protestatari pe cine ar mai amenda jandarmii? Opinia politică îi va exploada pe față... în curând. 
******************

Cei care doresc să vadă cum au votat cele două Comisii pot urmări înregistrarea lucrărilor  AICI
Cei care au primit plăcuța suedeză de la Lovin  spun că majorarea punctului de pensie cu 40%, decisă astăzi în Comisiile Raportoare,  bagă România în faliment. 
Pensionari, votați PNL pentru a scoate România din faliment!

Comisiile de buget și finanțe ale celor două camere întocmesc astăzi Raportul privind eliminarea din OUG nr.135 /2020, a guvernului liberal minoritar , a dispozițiilor prin care creșterea valoarii punctului de pensie pentru sistemul public de pensii a fost micșorată de la 40% la 14% și a dispoziției de amânare cu un an a creșterii salariilor cadrelor didactice.
Iohannis și Orban primesc o plăcuță suedeză, ca opinie politică,  cu numai 10 zile înainte de alegerile locale. 
Este un test major pentru electoratul din România.

 

54 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Scurtul eseu istoric deranjează, de nu a fost liber la postare?
El avea un talc....în întrebarea finală!

gheo spunea...

Jocuri politice in care romanii- votanti sunt simpli pioni care pot fi sacrificati oricand, vrei nu vrei trebuie sa te intrebi daca "macar 50 % din romanii cu drept de vor au discernamant" adica, capacitatea de a face diferenta dintre bine si raul pentru ei !!!. Din pacate pentru Romanie ... NU, trebuie sa fii ori prost, ori credul sau traitor in padure sa nu vezi ca in Romania, exista "interlopi - infractori de drept comun si ... "interlopi politici" care prea des marg mana in mana cu prima categorie. Daca ii adresezi cuiva "cuvantul prost" va crede ca-l insulti, daca-l cataloghezi "inocent" va fi multumit doar ca, a da votul unor interlopi politici care au vandut si distrus Romania, nu inseaman nici prostie si nici inocenta, inseamna "inconstienta" fata de valoarea pe care o reprezinti pentru copii si nepotii tai care in mod sigur astepta sa le lasi si lor ceea ce ti-au lasat tie parintii tai, o tara nu o colonie subordonata neconditionat STRAINILOR.

Iulian Mareș spunea...

Când opțiunea politică "Muie" are dublu standard și un singur sens!

https://playtech.ro/stiri/cine-este-oana-lovin-femeia-care-l-a-jignit-pe-klaus-iohannis-la-deschiderea-metroului-din-drumul-taberei-ce-pedeapsa%CC%86-a-primit-196180

Leon spunea...

Sednta comuna a inceput si este transmisa live pe site-ul CD, acum se discuta amendamentele propuse..!

Boby spunea...

Legea pensiilor nu are acoperire de40%.

spiritul lui Haret spunea...

Eu as vrea ca cei ce au fost cadre ale DSS sa primeasca conditii normale nu speciale pentru anii de dinainte de 1990.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/alerta-comisiile-parlamentare-schimba-rectificarea-bugetara-pensiile-se-majoreaza-cu-40prc-nu-14prc_1506106.html

Laleaua neagră spunea...

Sus ai noștri.. Jos ai voștri... Iară noi votam ca proști ... Și cu asta ce am făcut.. Zicea marele C. Tănase...

M spunea...

Daca cresc si salariile profesorilor (foarte bine ca si ei e oameni) care sunt fraierii care raman sa astepte cresterile pana in 2022?
Care sunt aia care nu au decat dusmani in PSD?
Care sunt aia ignorati desi cer de vreo 7 luni discutarea Plx 310?
Care sunt aia care nu au fost considerati importanti in vanzoleala cu covidul sa ia si ei 500 de euroi de la nasu' Ciolacu sau varu' Orban ca alealalte doua familii ocupationale mari (sanatate si educatie)?

Scuzati ca am intrebat! Nu mai fac!

Periamu lucica spunea...

Unde e lege nu este tocmrala .....sau e?

Alex spunea...

Armata muta ! Dupa filmul cu aproape acelasi nume " Nunta muta".In film nuntasii nu vorbeau deloc se intelegeau prin semne,simulau muzica si dansul de frica soldatilor rusi.Simulau chiar si rasul cascand gura aiurea cu ochii mijiti.Exact asa a ajuns armata noastra .Cu un ministru aproape mut ,care a simulat ca vrea sa faca ceva ptr. activi si pensionari.Nimeni nu spune nimic ,toti tac si inghit.Muti de-a binelea.

Viorel spunea...

Dacă veți analiza comportamentul (inițiativa, discursul, atitudinea, votul) unor politicieni (în timp) de care depinde situația noastră actuală referitoare la Legea nr. 223/2015, o să constatați că marea majoritate (cu putere de decizie și influență) au fost militari sau au avut tatăl militar, inclusiv ministrul nostru. Concluzia ce rezultă din atitudinea lor la adresa noastră este că și-au urât tații (ca militari prin atitudinea impusă acasă, sau pentru că au fost forțați, tot de către tați să urmeze cariera militară) și acum se răzbună pe noi. Deci au urât Armata motiv pentru care nu și-au luat soții din cadrul M.Ap.N., nu și-au trimis copii la Academii din cadrul M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., etc., ci i-au făcut medici, asistenți, profesori, învățători, ei și toate neamurile lor, ăsta fiind și motivul pentru care au călcat în picioare toate principii stabilite de ei (niște mincinoși) și prevăzute la art. 6 din Legea nr. 153/2017 și au dat odraslelor și celor dragi salariile din 2022 în 2018, la alții din 2022 în 2019 și tot așa până se termină bugetul spun dumnealor. Mai pe înțelesul nostru, când România politicienilor de carton va ajunge cu datoria publică la 50% (deja se inflamează spiritele că majorarea pensiilor va duce economia în colaps și datoria publică la 60%) salariile și pensiile vor fi înghețate. Bravo vouă dragi politruci. Deci personalul armatei, singura instituție rămasă la coada calului (ceilalți cu leafa în avans ca la c.r.e) vor avea salariile înghețate câțiva ani, motiv și timp în care și pensiile noastre vor mai fi recalculate la 5 ani după dezghețare. Nu te apucă toți dracii. Cred că ar trebui să solicităm suplimentare bugetului M.Ap.N. cu încă 1% doar pentru pensii și salarii de la Putin. Lui Lukașenko / Belarus cum i-a dat împrumut 1,5 miliarde dolari.

Xpert 86 spunea...

Am impresia ca PSD vor sa obtina cat mai multe voturi pentru a castiga alegerile locale prin anularea amendamentelor din oug privind cresterea pensiilor cu 14% si amanarea cresterii salariilor profesorilor cu 25% in 2021, incercand astfel sa atraga de partea lor aceste categorii sociale, insa tot e doar o himera!!!

Huhu Rezea spunea...

Păi,nu? Pensionarii au mai făcut-o de 2 ori anul trecut.
Dragnea le-a mărit pensiile și ei au votat liberalii și Iohannis.
Eu zic să continue și să nu se lase păcăliți de himere.

Cornel spunea...

Ce nu înțelege prostimea, este că PNL-ul prin asumare a legii bugetului pentru anul 2020, a introdus mărirea punctului de pensie începând cu 01.09. 2020 cu 40%, asta pentru ai prosti pe proști, că de fapt nu aveau acest scop. Acum cu rectificarea bugetară, au luat banii de la mărirea pensiilor și i-au mutat la proiecte ,,Parandărăt,,. Când parlamentul îi obligă să mărească conform legii cu 40% punctul de pensie și PNL-iștii constată că le zboară banii din buzunare, către pensionari, se tăvălesc și urlă că intră țara în faliment, când de fapt bugetul nu este afectat cu nimic, deoarece banii existau în bugetul propus și votat de ei pentru anul 2020. Prostime te mai trezești ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Sa nu fiu cutră: Degeaba le dau diferenta la 40%, ca ei, ca la Deleni, se duc bouleni si voteaza, ca plavanii, liberalii!

Calinmihaib12 spunea...

..orice s-ar zice,MĂRIREA SALARIILOR și PENSIILOR ..poate fi un SCOP legitim,..nobil.. dacă cel ce îl promovează: face toate demersurile legale și .. morale pt.a-l pune în practică !
În cazul nostru - al ROMANIEI:
în 2019,.CEI CE PUTEAU (oare..?) să-și ATINGĂ ACEST OBIECTIV.. "S-AU DAT..LA O PARTE..!"= S-AU JUCAT.."DE-A SCHIMBATUL GUVER-NELOR.." (din motive care "par" ..necunoscute..?!),iar acum..fac pe..LUPUL MORALIST..!,INȘELÂND SPERANȚELE și AȘTEPTĂRILE.. legitime a milioane de români..!

Iulian Mareș spunea...

De ce? Crezi ca atunci erau conditii diferite de cele actuale? Principiile sunt aceleasi, ambalajul difera, adica obiectul muncii! Plus ceva proceduri skimbate...

Iulian Mareș spunea...

Cand l-am auzit, ieri, pe Orban cu discursul lui rastit/tipat/teatral ca "ROU a intrat de 2 ore in faliment", gandul mi-a fugit la Adolf....semanau mult! Ceva de genul: *vreti sa ne taiati banii pe care voiam sa-i furam!?
Care era miezul, de fapt? Scaderea gradului de indatorare de la 47% la 40%! Plus ca Parlamentul aproba sau nu imprumuturile mari de la organisme internationale/straine!

Iulian Mareș spunea...

Invitatie!
Va documentati si aplicati sau nu.

Către,

Parlamentul și Presedinția României

Subsemnaţii, semnatari ai prezentei petiţii, ne exercităm dreptul de petiţionare prevăzut în disp. art.51 din Constituţia României și vă solicităm numirea unui prim-ministru tehnocrat, apolitic, în persoana domnului dr.ec.dipl. Călin Georgescu. Totodată, vă solicităm de urgență, demararea Proiectului de Țară "Hrană, apă, energie" conceput de dr. Călin Georgescu. Susținem necesitatea instalarii unui premier independent politic și suntem împotriva marionetelor politice. Poporul are dreptul să susțină un premier independent. Voința poporului e inviolabilă. Refuzul cetățenilor de a participa la votul electoral, nu exclude dreptul acestora de a face solicitări prin intermediul petițiilor.

Petitie initiata de Radu Roncea si sustinuta de Grupul de initiativa CALIN GEORGESCU PREMIERUL NOSTRU

Sign here: http://www.premierulnostru.ro/petitia?recruiter_id=9529

Iulian Mareș spunea...

Un nou tun urias la MAI! Calibru mare...M-46/URSS, 130 mm, tunul cu cea mai mare bătaie din lume (peste 30 km)

”Ordonanța de urgență privind instituirea unor măsuri pentru asigurarea resurselor umane necesare instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, unităților sanitare și serviciilor de asistență socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS – CoV -2”. Ordonanță prin care – prietenii știu de ce!- se pregătește un adevărat ”tun” de resurse umane la nivelul sistemului. Și anume ”înfigerea” pe funcții a ”aleșilor”sistemului, fără să mai conteze faptul că aceștia nu mai au dreptul!

E pe masa lui Orban!
Iar pentru a nu lăsa loc de nicio interpretare, publicăm integral conținutul ordonanței de urgență intrată în posesia noastră și pe care Ludovic Orban este împins de la spate să o semneze chiar în aceste zile.

” Ținând cont de riscurile la care sunt supuse efectivele instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, unităților sanitare și serviciilor de asistență socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS – CoV – 2,pornind de la faptul că pe parcursul stării de urgență instituită din același considerente instituțiile menționate, potrivit Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și Decretului nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, au avut posibilitatea încadrării fără concurs, pe durată determinată de 6 luni, de personal care să contribuie la îndeplinirea misiunilor specifice fiecărei instituții, se impune luarea de măsuri pentru asigurarea la același nivel a resurselor umane implicate,văzând faptul că potrivit dispozițiilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante, inclusiv a funcțiilor de conducere/comandă prevăzute a fi ocupate cu polițiști/cadre militare,luând în considerare și faptul că, față de personalul încadrat în condițiile menționate, lipsa unor instrumente juridice care să permită menținerea în activitate a acestuia determină diminuarea capacității instituționale; totodată, în mod similar se impune a fi abordată și prelungirea împuternicirii pe funcții de conducere/comandă a polițiștilor/cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne; văzând că toate aceste aspecte vizează interesul public și pot constitui o vulnerabilitate a modului de acțiune a structurilor implicate, constituind situații de urgență, extraordinare, ce nu pot fi amânate fără riscul unor blocaje sau disfuncționalități instituționale, în temeiul art. 114 alin. (4) din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Iulian Mareș spunea...

Supararea laietului blond!.......... Topul personalității politice în care românii au încredere!

Iată cifrele
Gabriela Firea - 37%
Klaus Iohannis - 34%....in "crestere" vertiginoasa :))
Traian Băsescu și Victor Ponta - 24%
Marcel Ciolacu - 20%
Dacian Cioloș - 19%
Dan Barna și Călin Popescu Tăriceanu - 18%
Ludovic Orban - 17%
Daniel Ionașcu - 23%
Ilan Laufer - 9%
Kelemn Hunor - 8%
Sorin Valeriu Ionaș - 7%

Iulian Mareș spunea...

O intrebare ma framanta......

*Totusi, "ce viteza prinde caruciorul de invalizi????"

Iulian Mareș spunea...

Călugărul/postacul a fost batut rau de politisti! El mergea pe stradă frecând mătănii între degete.

Din senin, apar doi poliţişti, se năpustesc la el, îl iau pe sus, îl duc la secţie, îl bat de-l îndoaie şi apoi îl duc la comandant.

Comandantul, care îl vede plin de sânge, cu buza spartă, braţe fracturate, umeri dislocaţi, şi îi zice:
– Vezi, bă, ninja, că nu e ca-n filme?!

Iulian Mareș spunea...

Pentru a si zambi un pic....un banc, cu parintii si copilul, dar, poate fi si cu bunicii si nepotul! ... :))

Bulă, în urma unor vise urâte este luat de părinţi/bunici pentru a dormi în patul lor.

În timpul nopţii, tatăl/bunicul începe să-și pipăie soția.
- Nu acum, spune ea
- Bulă e înca treaz. Du-te jos şi bea o bere.
Merge la bucătărie, bea o bere şi îi vine înapoi sa “rezolve cazul”
- Nuu.. spune sotia. Bulă este inca treaz. Du-te si mai bea o bere.
Merge iar la bucătărie, bea o bere şi se întoarce, acum disperat cu adevărat … dar reacţia este aceeaşi, il trimite iar la bere.
- Dar nu mai e bere!!! zice nervos
- Uite ce.. zice nevasta-sa, aproape a adormit. E o sticlă de şampanie în frigider.. .deschide-o că o sa beau si eu un pahar
Merge din nou la bucatarie, deschide sticla de şampanie, insa dopul de plută produce un zgomot puternic.
Atunci Bulă se ridica din pat si ii spune:
- Vezi mamă/bunico daca nu ai cedat, acum s-a împuşcat.

jupderval spunea...

Ati uitat de cei cateva sute de mii de oameni amendati ca nu au scris corect declaratia, sau nu au purtat masca corect, amenzi si de 10 ori mai mari ca in Europa, de puscariile medicale fara condamnari si fara sa fii vinovat. Ei bine, acesti oameni nu au uitat.

CEZAR spunea...

Continuare la bankul idiot al m-Alului !
In timp ce-l bateau ...pe calugar ..apare o pustanca de 20 de ani si ii ia la capaceala pe militieni ! Si bate vere ca la fasole 2 ,,,mai vin 3 ii bate de-i rupe mmai vin 5 ii si bate ii si musca...in final merge la sectie si ..ii bate ,,,,!!
Apoi jovial silfida il intreaba pe comandant ..
- Eeei cine zici ca-i ...comandant aici ..??

Unknown spunea...

Și curios cu ce procent se mărește pensule militare de la 1 ian.2021?Sau daca se mai märesc.

Jhony spunea...

Acum nu mai este bună m..ia!

Iulian Mareș spunea...

👍...corect 100%!
Exemplu: băbuța care umbla pe uliță să-și prindă purcelul scăpat din curte!
Trebuia arestată pe loc, încătușată și Doraly penal pentru zădărnicirea combaterii prostiei poliției rurale!....

Iulian Mareș spunea...

Da' ieftină minte ai!
Parcă nici n-ai fi biped! Tu poți face diferența între lovește și bate?
Uite un exemplu: creierul tău se lovește de cutia craniană de zici că bate clopotul!

Leon spunea...

Mare noroc avem cu Orban, Premier, ce n-a facut PSD-ul intr-un mandat de 4 ani, rezolva el pana pe 27 septembrie, metroul, calea ferata, drumuri expres, autostrazi, cpnducte de gaze spre mare, rachete PATRIOT:
https://www.stiripesurse.ro/bucuria-lui-ludovic-orban-in-pandemie-cu-rachete-patriot-pe-teritoriul-romaniei-cetatenii-romani-sunt-mai-bine-aparati_1506382.html

Cezar spunea...

Votat PSD...40%...pentru oamenii muncii..inclusiv specialii
Traiasca PSD....
FMM...DAOGARU &

Iulian Mareș spunea...

Ba este bună, pt că este o opțiune politică: Muie Orban, Muie PNL și dacă Dragnea ar fi fost președintele ROU, continuam și pt KWI...

Huhu Rezea spunea...

Procentul de indexare din 2021 este rata inflatiei din 2019, respectiv 3,8%

Iulian Mareș spunea...

Da, exact! Este precum Fat-Frumos! Beat.

Leon spunea...

A aparut Raportul comun al Comisiilor de buget-finante:
http://www.cdep.ro/comisii/buget/pdf/2020/rp491.pdf

Leon spunea...

Si pentru bugetul asigurarilor sociale de stat :
http://www.cdep.ro/comisii/buget/pdf/2020/rp492.pdf

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/dupa-ce-a-deschis-metroul-din-drumul-taberei-iohannis-deschide-astazi-un-tronson-de-autostrada_771894.html

spiritul lui Haret spunea...

Habar nu aveti pe ce lume traiti.Vorbiti singuri.La alegerile locale se voteaza omul si nu partidul.La alegerile parlamentare principalii votanti ai PSD sunt beneficiarii de ajutoare sociale,cea mai mare parte din bugetari si batranii.Tinerii si cei de varsta medie nu voteaza PSD considerand ca acesta incurajaza nemunca.Eu va inteleg ca sunteti simpatizanti PSD si ca orice vi se spune voi mergeti pe ideia voastra dar de unde bani cand economia scartaie din cauza pandemiei ,cand multi bani se duc in sanatate ,cand colectarea de bani sufera?Seceta a pus capac.Cine crede ca astia care sunt la guvernare nu ar da daca ar avea ce ca sa se mentina la guvernare? Sunt si oameni care se vaita de dragul de a se vaita.Eu lucrez cu zilieri.Cu greu gasesti cate unul dispus sa munceasca.Fara 100 lei ,mancare si bautura nici nu se da jos din pat.Ca sa scape umfla pretul in ideia ca asa scapa .Sunt tinere care primesc bani de la cel care munceste in tarile straine si daca le ceri nici platite nu-ti misca un pai.Sunt multe de spus dar nu vreau sa spuneti ca sunt basist sau iohanist.

gheo spunea...

In ziua in care "parlamentarii romani - politicienii !!!" vor comunica solemn ca dat fiind criza sanitara, economica, financiara in care vse afla Romania, renunta la "telefonul gratuit, cazare gratuita, transport gratuit si alte beneficii de invidiat", in mod sigur babele, vor striga in gura mare, "au inebunit" de aceea au emigrat vreo 5 milioane de romani si mai vor si altii. Cum sa stai intro tara in care parlamentarii si pliticienii renunta BENEVOL la asemenea privilegii de lux !!!. Vise de om ...smintit pentru ca, astea nu se vor intampla in vecii vecilor, AMIN !.

Huhu Rezea spunea...

Au fost bani pentru a plati în avans tehnica militara contractata de la SUA, au fost bani pentru returnarea TVA către clientelă, au fost bani pentru plata în devans a retrocedărilor, au fost bani pentru mituirea primarilor racolati de la Ciuma roșie..etc, etc.
Esti un bezevenchi anti social-democrat ipocrit....

Calinmihaib12 spunea...

..cam NIMENI ..("TOȚI".."se fac că..)."nu vede"că STATUL ROMÂN: ..în condițiile unei EVAZIUNI FISCALE= afirmativ MASIVE.,în condițiile în care = câteva MILIOANE de români =NU SE ȘTIE=tot afirmativ=...DIN..CE TRĂIESC,..NU E..MĂCAR CURIOS și NU ÎNTREABĂ..cetățenii țării .."DIN CE VENITURI..TRĂIESC..??
..si NOI.."vorbim" că " SUNT SAU..NU..SUNT..BANI.." pt.diverse.."NECESITĂȚI"..SOCIO-INVESTIȚIONALE?!

Mihai spunea...

Azi s-a dat in functiune lotul Iernut -Chetani din autostrada A3 .
Cer domnului Huhurez delegatie de serviciu pentru un reportaj de la fața locului.
Daca nu se aproba .....o să-l fac pe cheltuiala proprie.
Zice domnul Huhurez ca s-ar pune de o demonstratie de catre ”sparangheliste ” sub comanda acestei ”June miss sparanghel” ”colega” de partid la psd cu domnul mai sus pomenit.
Să fie primit . In mod sigur nu vor cere ceva de domeniul autostrazi ,sanatate ,educatie ,eliminarea coruptiei ,administratie eficienta,etc.
Poate marirea ajutorului social peste pensia lui Corneliu Ifrim sau a multor oropsiti din mediul civil cu pensii sub 1 punct de pensie. Si ,evident ,psd se va conforma si va rezolva problema in parlament.
Pana atunci asteptati reportajul despre noul lot de autostradă spre Vestul civilizat ,ademenitor, ..... Urmeaza Chetani -C Turzii .....cu toate fortele in plin după ce guvernul a returnat TVA (blocat de psd,adica nereturnat) depozitelor care aprovizioneaza santierele.

Alex spunea...

Cred ca suntem singura categorie sociala care in discutiile pe care le poarta ,amintim de multe ori ,enorm de multe ori ,ca pentru cresterea pensiilor noastre nu sunt bani deoarece tara are probleme.Banii de la buget sau dus pe medicamente,masti,echipamente de protectie,diverse achizitii ,ajutoare ptr.fermieri e.t.c.Discursul este cu totul altul.Nu este problema noastra ca va fi seceta ca a crescut pretul la gaz (a scazut de fapt),ca au cheltuit miliarde aiurea pe te miri ce.Este problema statului.Cum au putut creste pensiile ptr.5 milioane de pensionari ,sau cati or fi ,cum au dat la medici cate 500 dw euro in plus la salariu,cum pe medici i-au adus deja pe grila de salariu din 2022,cum vor sa le creasca salariile profesorilor,fara a face un efort financiar imens? Nici una dintre cele trei categorii sociale nu am auzit sa spuna prin reprezentantii lor ca tara nu are bani ,ca este criza.Toti au stat si stau cu mana intinsa ptr.a primi bani in plus.Cer cu nesimtire chiar fara sa tina cont de situatia existenta in tara si chiar obtin.Au crescut pensiile civililor cu 14% .desi acolo erau multe pensii intre 20oo si 4800 de lei.Nu mai punem faptul ca sunt destule si de 6,7000 si chiar mai mult.Cele peste 7000 de lei la ei nu vor fi supuse suprataxarii,vor fi taxati doar fraierii de militari.Cele civile vor creste pana la stele iar militarii vor fi ultimile gaini.Trebuie ca acesti cretini din fruntea tarii sa faca ceva si cu pensiile noastre.V-am mai povestit odata faza de la Radu Tudor din emisiune ,cand marele Vifor a venit cu tabelul cu pensiile din M.Ap.N.Prima scapata ca prin urechile acului era de 350 sau 400 de lei,nu-mi amintesc exact.Radu Tudor a spus cu voce tare :"Doamne ,dumnezeule aveti pensie de 400 de lei ?" Vifor s-a inegrit si-a luat ochelarii de pe nas si a spus:" ...este pensie de urmas!".
Pai cretinu' daca era de urmas pensia reprezenta 50% din cea a sotului decedat.Deci decedatul a avut URIASA PENSIE DE 800 DE LEI. Indiferent de functia si gradul pe pe care l-a avut ,la o vechime de 15 ani fara sporuri sa iei 800 de lei ca un pisat care nu a ridicat un pai de pe jos toata viata lui?!Asta este dreptate?Ministrii lui peste vin,pleaca,unii mai revin dar nu fac nimic ptr.noi .Niste hahalere.

Calinmihaib12 spunea...

Nu e cazul.. să se facă propagandă ..unui ins..cam din ..aceeași "zonă " ..care a inundat ROMANIA de 75 de ani..sub semnul "soarelui",..dar care=ne-a cam ținut ..în "intuneric"..!

Leon spunea...

Maine vedem daca trece OuG nr.135/2020, cu Amendamentele PSD in Sedinta dr plen a Parlamentului:
Marţi, 22 septembrie
10.00 - 13.00 ACTIVITATE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE (ONLINE)
Avizarea unor proiecte de legi şi propuneri legislative; documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor; studiu individual.
13.00 - până la finalizare ŞEDINŢA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI
Dezbateri şi vot asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi.

Huhu Rezea spunea...

Trece Ordonanța dar fără dispozițiile privind reducerea procentului de majorare a punctului de pensie si cele referitoare la amânrea majorării salariilor pentru profesori.
Uite așa iși ostilizează liberali atât pensionarii cât și profesorii, în prag de alegeri locale.
Liberalii vor fi nevoiți să atace legea la CCR în această săptămână.
Dibaci Ciolacul!

Mihai spunea...

Ca sa vezi!
Iese si psd in evidenta cu ce nu se poate momentan.
Nu stiu cum se vor simti cand CCR le va spune ca trebuie sa indice si sursa de finantare.
Am inteles ca pe lângă astea mai propun inca o căruță de pomeni intre care si bani pentru Catedrala Mîntuirii.
Aveti dreptate domnule Huhurez , dibaci ....., parșivi pana la capat.

Huhu Rezea spunea...

@Avia
Nu este vreo problemă la CCR, pentru că legea a fost adoptată anul trecut și banii au fost prevăzuți în bugetele lui Câțu, aprobate de Parlament.
De câte ori nu l-ai auzit zicând că banii sunt prevăzuți în buget?

Mihai spunea...

Anul trecut nu era pandemie.
Ori pandemia a adus din cate spun veniturile la - 9 din bugetul preconizat.
M-as fi bucurat daca a lui Ciolacu propuneau taierea a niste pensii si salarii de pe la parlament ,eliminarea salarizarii autonomie in administratie ,ceva restructurării printre bugetari si regiile de stat .........mai ușurel cu sporurile inventate prin toate instituțiile bugetare,........

Leon spunea...

DA cu 242 de Voturi PENTRU, proiectul de aprobare a OuG.135/2020 cu Amendamente admise, a trecut de votul parlamentului.
PNL o va ataca la CCR..!

Huhu Rezea spunea...

Exact ce spuneam.
QED, cum ar spune @Cezar, care mai nou este John pe alte bloguri.
Liberalii au demonstrat că au fost mincinoși. Cât timp se puteau organiza alegeri anticipate spunea Câțu că sunt bani păentru pensionari, profesori și alocații pentru copii.
Ciolacu i-a lăsat să-și devoaleze toată micimea lor.
Spun acum că mărirea pensiilor bagă țara în faliment.
Așa că... dragi pensionari, votați PNL ca să scâpați România de faliment!

Leon spunea...

"..Cel mai fierbinte punct al dezbaterilor la ordinea zilei, majorarea pensiilor, necesită un efort anual echivalent cu pierderile suferite de stat din neîncasarea TVA, sau cu aproximativ 20% din totalul evaziunii fiscale. Colectările de taxe pot fi îmbunătățite, după cum ne arată comentariile specialiștilor în domeniu, dar și experiența altor țări foste comuniste, care se pot lăuda cu performanțe mult mai bune..."(jurnalul national)