Un produs Blogger.

luni, septembrie 21, 2020

SCMD se întâlnește cu gulerele albe...dar le și dă în judecată!

58 comments

 


luni, 21 septembrie 2020

Deciziile C.D. al SCMD, din 19 septembrie 2020

 

DECIZIILE C.D. AL SCMD

DIN 19 SEPTEMBRIEI 2020

 

Intrunit statutar, in judetul Alba, CD al SCMD a luat, prin vot unanim, o serie de decizii importante, cu aplicare imediata. Birourile operative ale filialelor vor primi, ca nota interna, procesele verbale, scanate. Dam publicitatii, pentru toti membrii, deciziile de interes general:

1.     Filialele vor lua masuri de largire a contactelor si discutiilor membrilor cu deputatii, indiferent de culoare politica, in scopul cunoasterii de catre acestia a situatiei reale la pensiile militare, in vederea votului pe PLx-199/2020;

2.     In baza Deciziei Comisiei de Aparare, de negociere si punere de acord intre SCMD si MApN, MAI si SRI, SCMD va raspunde pozitiv scrisorii Secretarului de stat MApN, dl. Marius BALU, propunand realizarea unei intalniri intre specialistii in domeniu, juristi si finantisti, adica a unei delegatii condusa de dl. gl.mr.(r) Constantin Nastase, cu domnii gl. Florin Jianu, Col. Valeriu Rosu si Col. Andritoi Mihaela, in scopul lamuririi diferendelor;

3.     Apelarea de catre SCMD a tuturor ONG-urilor rezervistilor care sustin pozitia noastra, pentru realizarea unor marsuri de protest cu maxim 200 de persoane, conform legii in vigoare, intre sediile centrale ale MAI si MApN, in perioada 25 Octombrie - 25 noiembrie a.c.

4.     In perioada 21.09 – 15.10.2020, SCMD va face lobby pe langa parlamentari, indiferent de culoare politica, pentru traducerea in proiecte legislative a celor 11 puncte din Programul SCMD, prezentate si agreate si de institutia prezidentiala;

5.     SCMD va formula actiuni in Instanta, in contradictoriu cu sefii Directiilor Juridice de la MApN, MAI si SRI si directorii Caselor Sectoriale de Pensii, in termenul de prescriptie, pentru neaplicarea corecta a prevederilor legislative privind pensiile militare, inducerea in eroare si prejudicierea rezervistilor;

6.     Intensificarea actiunilor de mediatizare online a demersurilor si pozitiilor SCMD, la nivelul tuturor filialelor;

7.     In ceea ce priveste alegerile locale si generale, CD recomanda membrilor SCMD sa acorde sprijin tuturor membrilor sai care candideaza, indiferent de partid si tuturor candidatilor care au demonstrat, prin actiuni concrete, ca inteleg si doresc sa actioneze in vederea rezolvarii demersurilor SCMD privind problematica pensiilor militare.

8.     SCMD va face, pe cale guvernamentala si parlamentara, demersurile necesare in vederea incheierii unor acorduri intre Ministerele Sanatatii de la Bucuresti si Chisinau, pentru acordarea de asistenta medicala veteranilor de razboi din zisa R. Moldova, apartinand celor 5 filiale SCMD de peste Prut, in unitatile medicale de stat din Romania;

9.     SCMD va solicita MApN, MAI si SRI inlocuirea documentelor de transport, acordate anual rezervistilor, ca gratuitate, cu contravaloarea lor;

10. SCMD va solicita MApN, MAI si SRI sa ia masurile necesare inlocuirii taloanelor de pensie, ca act doveditor, cu legitimatiile de rezervist/militar in retragere sau cu livretele militare;

...........

11. In scopul reorganizarii activitatii filialelor in situatie de pandemie, viitoarele sedinte ale CD se vor tine, de fiecare data, in alta localitate de referinta, avandu-se in vedere intr-o prima etapa, ca locatii, dar in functie de zonele pandemice ale momentului, Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca, Targu Mures si Iasi.

Presedintele SCMD,

     Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

21.09.202

58 de comentarii:

maiag spunea...

vrajeala si palavrageala,s au plimbat si distrat pe banii cotizantilor,fara nici o realizare,daca citim comunicatele lui el comandante,observam aceiai gargara ,nimic concret,numai prostii mai platesc cotizatia,nu mai au nici un interes,auzi vere vrea legitimatii,ce dracu sa faca cu ele?sa intre la toaleta la gara de nord?

Leo spunea...

Aceeași gulerați care au elaborat textele oug 59 și 114 , acum sunt chemați sub căciula lui P.R.A.M.( sau împământare/înmormântare), ca să ce ? ESTE NUMAI MIMĂ ELECTORALĂ de un an încoace. Să-l cheme și pe dr. luK , scârbu , pe maciu și zanfirache ca să fie banda de gulerați completă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SCMD se vede ruinat si in faliment, si se acopera de comunicate? Acum, la spartul targului se agita ca pestele pe uscat? Daca se considera asa fortos, la ora asta trebuia sa avem deja pensiile reparate, intrucat a avut timp cacalau la dispozitie, faptic, nu cu trancaneala!
Este si el furat de peisajul dusmanilor nostrii, ca sa nu zic pe direct ca in legatura strasa cu ei, si acum mimeaza marea batalie de la Stalingrad? Dogaru continua sa sfideze total pensiile mici in toate comunicatele, pur si simplu, ori habar nu are ca exista pensii de 47 lei- 1500 lei si 2000 lei, sau in ingamfarea sa nici nu baga in seama aceasta drama a Armatei! Am crezut ca e mai serios, dar pur si simplu este, ca si Ciuca, un aerian in adevaratele probleme grave ale rezervistilor militari! Si domnia sa ignora dramele pensiilor mici si foarte mici, axandu-se pe pensiile deja ghiftuite, sa le mai acorde niste sporuri de obezitate! Nici nu ma mai intereseaza ce comunica, din moment ce nu conoaste realitatile de la pensiile militare si aplica egoismul sindical in actiunile sale egoiste, dorind dreptate doar pentru membrii sindicatului, astfel incat sa prinda fraieri la cotizat! Baza mea este Generalul Gabriel Oprea, care-si negociaza intrarea cu PSD, sa i se dea functia de vicepremier pe probleme de securitate nationala, si se spera sa ia Ministerul Apararii. Eu ii voi lua personal un interviu cu reportofonul, pana pe 25 Oct, in care se va destainui cu tot ce are de gand sa faca, apoi il voi da publicitatii, la modul gazetaresc pe care l-am practicat ani de zile si cu alti oameni politici de odinoara, si astfel o sa inteleaga de la vladica la opinca faptul ca Generalul Gabriel Oprea nu sta cu mainile in san si va lupta cu toate fortele sa ne ajute PE TOTI DIN SISTEMUL DE SIGURANTA NATIONALA, NU DOAR PE UNII PE SPRANCEANA, CA DOGARU, sa iesim din marasmul de la pensiile militare, ca prim obiectiv, dar si sa curete casele de pensii militare de impostori, amante, frustati, arivisti, cocalari si incompetenti! VAI DE VICTIME!

Laleaua neagră spunea...

La vremuri noi tot noi... Sa nu uitam ca Gabita când a fost la butoane tot pensiile generalilor și colonei lor au umflat... Atunci se împărțea la 20 dar dacă se împărțea la 35 cu siguranță scădeau toate... Asa ca mai ușor cu pianul pe scări domnul IFRIM...

Alex spunea...

Vorbe goale! Nimic serios si palpabil pentru pensionarii militari.Interesanta ideea cu primirea c/v tichetelor de calatorie,dar ideea am auzit-o parca la guvernanti.Era vorba de c/v a tichetelor de calatorie nefolosite ptr.pensionarii civili.Vorbe goale ,un plan de masuri cu un continut care are menirea de a aburi cotizantii,cum bine a sesizat si d-l Maiag.
D-l Tehnocrat: 👍

Alex spunea...

Nici o veste despre ce s-a intamplat astazi? Era vorba ca la ora 13 este marea confruntare.Ori a fost un mare fas ? Electoral...bineanteles.

Huhu Rezea spunea...

Mâine este întâlnirea...precizează unii.

Alex spunea...

Din nou pe stand-bye.Parca de 21 era vorba.In sfarsit! Daca se vrea ,se poate face ceva .O hotarare trebuie luata odata.

Viorel spunea...

Domnule Alex, „Asociațiile generalilor 22 Decembrie 1989” ar trebui să se întâlnească măine 22 septembrie

Alex spunea...

D-le Tehnocrat,am am aceeasi parere despre cei care ne reprezinta,dar nu sunt de acord cu excluderea explicatiilor domnilor Cezar,SD,Viorel si Catalin.
Desigur ca nu depinde de dvs.
Semnul de acord este ptr.comentariul dvs.anterior.

ifrim spunea...

Care este rostul pc.10 de-a înlocui cuponul de pensie cu alte acte doveditoare?

Teo spunea...

Să vedem ce soluție dă CCR mâine în dosarul nr.2127D/2018-Excepţia de neconst. a disp. art.60 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat

Teo spunea...

Art. 1. - (1) Se instituie legitimatia pentru cadrele militare in rezerva sau in retragere pensionari militari, provenite din M.Ap.N,M.AI, S.R.I, STS, SPP, SIE, denumita in continuare legitimatie.
(2) Legitimatia se emite si pentru cadrele militare in rezerva sau in retragere, fosti pensionari militari de invaliditate din cauza unor accidente in serviciu ori a unor boli contractate in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare, care ulterior au optat pentru pensia din sistemul asigurarilor sociale de stat.
Art. 2. - Legitimatia se emite in scopul facilitarii accesului in spatiile aflate in administrarea M.Ap.N. și M.A.I , destinate serviciilor medicale, refacerii capacitatii de munca sau cazarii, precum si activitatilor recreative, sportive si culturale, in conditiile stabilite prin actele normative specifice in domeniu.
Art. 3. - Legitimatia certifica provenienta cadrului militar din M.Ap.N,M.AI, S.R.I, STS, SPP, SIE, gradul militar si functia avute la data trecerii in rezerva sau direct in retragere.
Art. 4. - Legitimatia este compusa din doua file confectionate din carton plastifiat in exterior, cu dimensiunile standard si culoarea legitimatiei militare pentru cadrele militare in activitate, cuprinzand datele din modelul prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Viorel spunea...

Domnule Teo, nu mai copiați (plagiați). De această legitimație știam de pe timpul ministrului apărării Dobrițoiu. Citind comentariul mi-am adus aminte (lucrând la pesonal) de multitudinea de probleme zilnice pe care le aveam de rezolvat și dânsul în loc să se ocupe de salarii, pensii, indexarea normei de hrană care rămăsese la aceeași valoare de mulți ani, de creșterea valorii normei la echipament și asigurarea contravalorii la timp, a babilor pentru contravaloarea foilor de drum acordate cu ocazia plecării în concediu de odihnă, pe dânsul îl interesa legitimațiile militare la pensionari (așa gândeam atunci). Oricum se emitea livret militar asigurat de C.M.J. Citiți conținutul linkului din 2012. https://www.mapn.ro/rezervisti_militari/

Viorel spunea...

Domnule Teo, este ora 00.58 (aproape 1 noaptea), după ce am închis calculatorul mi-am adus aminte de greutățile ce le vom întâmpina prin înlocuirea talonului de pensie (de fapt se numește cupon mandat de plată) cu legitimația propusă de dumneavoastră ca sindicat, l-am deschis din nou și vă întreb:
- Cum vom putea solicita un credit la bancă sau C.A.R. când conform politicii lor ne solicită copie de pe Decizia de pensie și cupon mandat de plată în original ? Veți solicita (cui) schimbarea regulilor interne din bănci sau C.A.R.-uri ?
- Cum vom achiziționa de la farmacie medicamentele de pe rețetele tipizate unde la fel se solicită cupon mandat de plată în original sa xerocopie ?
- Cum vom solicita Spitalelor Militare decontarea medicamentelor contravalorii medicamentelor depe rețetele simple sau chiar tipizate dar pentru care plătim. Farmacia ne restituie rețeta, ne emite factură și chitanță. Pentru recuperarea banilor întocmim și trimitem Spitalului Militar următoatrele documente pentru decontare și virarea contravalorii medicamentelor în contul nostru, astfel:
- Raport adresat comandantului S.M.;
- Rețeta simplă sau tipizată în original;
- Factura și bonul fiscal;
- Xerocopie de pe C.I.;
- Ultimul cupon mandat de plată (sau xerocopie).
ÎNTREBARE: În toate cele 3 cazuri facem xerocopie la legitimație și ce ne facem când trebuie să dăm originalul. Sau ne mai dați și de rezervă ? Cred că este cazul să reanalizați situația.

Calinmihaib12 spunea...

D-le TEO: LEGITIMATIILE pomenjte:..pt.pensionarii militari,cadre..în rez. sau retr...EXISTĂ.. de câțiva ani buni..!,eu am așa ceva,de la C.M.Z...!

Iulian Mareș spunea...

Referitor la pct 10 "SCMD va solicita MApN, MAI si SRI sa ia masurile necesare inlocuirii taloanelor de pensie, ca act doveditor, cu legitimatiile de rezervist/militar in retragere sau cu livretele militare."

*De cel putin 5 ani, la iesirea la pensie se primeste aceasta legitimatie! Ea nu poate tine loc de talon de pensie!

Leon spunea...

http://ladpm.blogspot.com/2020/09/comunicatul-nr-96.html?m=1

M spunea...

@Viorel

Nu confundati! Personal cred ca Livretul Militar e suficient (nu mai trebuie si legitimatie). Dar e vorba de "act doveditor". Exact cum bine a spus domnul Teo:
"se emite in scopul facilitarii accesului in spatiile aflate in administrarea M.Ap.N. și M.A.I , destinate serviciilor medicale, refacerii capacitatii de munca sau cazarii, precum si activitatilor recreative, sportive si culturale... "

Exemplele date de domnia voastra, oricat de pertinente ar fi, ies din sfera de reglementare.
In relatia cu tertii evident vom respecta conditiile legale generale.

Viorel spunea...

Domnule M, să spunem că sunt de acord cu dumneavoastră, oricum, o legitimație în buzunar nu mă deranjează, dar nu mi-ați recomandat ce fac eu dacă mi se înlocuiește cuponul mandat de plată cu legitimație având în vedere că lunar (la dată fixă) îmi iau rețete de la medicul de familie și „consum” aceste beneficii pentru organism câte 14 dimineața, 9 la prânz și 8 seara. Unele sunt total gratuite, altele le plătesc și-mi decontează Spitalul Militar, pe cele de la final nu mi le decontează nimeni (în special cele pentru pancreas care sunt naturiste). Am ajuns ca unele rețete pe o lună să mă coste și 980 lei, am o rețetă de 468 lei din luna iulie pe care nu mi-a decontat-o nici acum din lipsă de bani (probabil cumpără domnul Orban și Tătaru echipament pentru personalul medical). Și atunci vă întreb: Banca sau C.A.R.-ul dacă faci un mic împrumut îți cere cuponul mandat de plată în original (puteți dv. schimba politica lor ?), la farmacie și S.M. îmi cere fie cuponul mandat de plată în original, fie xerocopie (la S.M. poate interveni ministrul Ap. prin Ordin de ministru, dar la farmacie ce faci ?). Care este soluția dv. Din partea mea să facă (,) câte legitimații vor (mai bine ar face cum a sugerat și domnul Huhu Rezea Cerere de intervenție principală în procesul dintre C.P.S. a M.Ap.N. și Curtea de Conturi, acolo este urgența și interesul nostru principal solicitând eliminarea punctului ( iii ) din Decizia nr. 4, dar acolo nu se bagă pentru că sunt prea mici și nu-i bagă nimeni în seamă).

Iulian Mareș spunea...

M,
Livretul ți-l dă CMJ, legitimația se eliberează prin UM de unde te-ai pensionat! Sunt 2 lucruri diferite!

M spunea...

@Viorel

Stimate domnule, nu vi se înlocuiește nimic. În relația cu instituțiile pe care le-am menționat folosiți legitimația, în celelalte cazuri, talonul.

"Înlocuirea" se referă, evident, modificarea normelor interne care cer rezerviștilor să prezinte talonul.

De exemplu la accesul în Policlinica MAI se cere talonul, pe baza căruia se face un permis, pe care rezervistul trebuie să îl vizeze anual. Nu vi se pare stupid?

O "legitimație" (dar dacă s-ar putea de dimensiunea permisului de conducere) ar fi bună. Nu credeți?

Și repet, în relația cu terții (ex bănci) se folosesc documentele cerute de prevederile generale.

M spunea...

@Iulian Mareș

Și la SRI? Și la MAI?

Mihai spunea...

In anul 1864-65 (reformele domnitorului A.I. Cuza ) prin ”Legea soldei” si ”Legea pensiilor militare” atat soldele cat si pensiile erau fiscalizate doar cu 10%.
In acest context mai intreb inca odata;
- dece militarul in slujba statului sub juramant trebuie sa aiba solda/salariul fiscalizata cu 42% din brut ? Il ajută cumva la vreo formula de calcul a pensiei ? Cert NU. Poate in viata de apoi .......
- dece daca legea 80/95 prevede asistenta medicala gratuita pentru militari se mai retine CASS din solda/salariul militarilor ? Fiindca nu se contesta in justitie Legea asigurarilor nationale de sanătate care nu prevede contrar L80 scutirea de la CASS a militarilor ,alaturi de alte categorii scutite de aceasta contribitie.

Acesta fiscalizare excesiva a soldei/salariului militarului(42%) vizavi de fiscalizarea pensiilor doar cu 10% duce la neputinta actualizarii pensiilor la coeficientii prevazuti de aplicarea graduala a L153 datorita faptului ca netul pensiilor devine mai mare decat netul soldei/salariului, lucru care nu este acceptat de ministere ,guvern ,parlament.

Dacă atat soldele/salariile cât si pensiile ar fi fiscalizate pe modelul legilor domnitorului AI Cuza din 1864-65 doar cu un procent de 10% din brut atunci actualizarea la nivelul salarizarii prevazute de legea 153 s-ar putea realiza foarte simplu fiindca nu se vor mai genera pensiii la net (85%+OMM) mai mari ca neturile salariale prevazute prin L 153.

Comentariul se adreseaza doar cunoscatorilor in amanunt al legislatiei privind modul de calcul al salariilor/soldelor ,pensiilor ,dotati cu inteligenta si rationamentul logic necesar intelegerii fenomenului expus.

De asemenea atata timp cat personalul MAI nu trebuie sa-și prezinte cupoanele de pensii la farmaciile in contract cu Casa OPSNAJ cu putină ”iesire din rutină” se poate adapta si implementa fenomenul si la mapn. Trebuie doar vointa si interes. Nu cred ca este benefic afisarea cuantumurilor de pe cupoane prin toate aceste farmacii unde lucreaza civili si serversc si retete CNAS. Cardul de sanatate nu poate oare elimina acesata anomalie ? Sau se pot gasi si alte solutii în mod sigur.

brenda spunea...

TRANCANITI

Leon spunea...

Comisia pentru Aparare a avut astazi sedinta de lucru, dar au uitat de PL x nr.199/2020...!

M spunea...

Marirea punctului de pensie cu 40% duce la cresterea pensiilor magistratilor?
Aici nu imi este clar! 😁

Viorel spunea...

Domnule M, atunci rugațil pe domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU să fie mai atent când redactează anumite comentarii pe blogul SCMD, sau pe domnul Teo să-l mai atenționeze din când în când atunci când greșește, iar de greșit, greșește cam des pentru că doar promite și trage bariera. „SCMD va solicita MApN, MAI si SRI sa ia masurile necesare inlocuirii taloanelor de pensie, ca act doveditor, cu legitimatiile de rezervist/militar in retragere sau cu livretele militare”. Deci înlocuirea taloanelor de pensie înseamnă excluderea lor. S-a referit la M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. pentru că toate cele 3 instituții ale statului au C.P.S. și sunt cele care emit cuponul mandat de plată. Cică să fie trecută și funcția, păi unul din foștii mei comandanți cu coeficient de ierarhizare X s-a mutat pentru 1 an la eșalon pe funcție de șef compartiment pentru a beneficia de coeficientul Y apoi a ieșit la pensie. Putea să iasă și mai bine dar nu ne-a ascultat să plece la Cluj Napoca (nivel D / prea departe) a preferat Iașiul (nivel Bg.). Acum regretă că nu a ascultat de sfatul șefului de personal.

Huhu Rezea spunea...

@M
Valoarea pensiei totale a magistraților rămâne aceeași.
Crește partea contributivă, cu 40% dar scade partea necontributivă, cea plătită de la buget, cu aceeași valoare.

Mihai spunea...

@ Huhurez
QED , va spune cowboy John călare pe capră .
Numai sa nu vina pesedeii sa spuna ca pnl s-a împrumutat la dobânzi neatractive🤣🤣
Qed!
Iar CCR istilor le va crapa probabil obrazul de rușine să nu dea dreptate gastii ciordace cat timp nu si-au anulat pensiile speciale ,......
QED!
Trăiască pomana in schimbul voturilor!
Vorba ceea;
-20 milioane la catindrala
- 1 miliard si ceva la primării
- niste zeci de milioane pe la udmr CV si HR

Si cand Olguta spunea la promovarea L salarizarii ca prin salarizarea autonomă primăriile nu vor mai cere bani de la buget și ca vor fi obligați să cheltuie in limitele bugetului local 😝🤪

QED !

Negritoiu spunea...

Pana la urma a avut loc intalnirea lui Ciuca cu reprezentantii structurilor asociative ? Organizarea acesteia nu a fost confirmata nici de reprezentantii MApN,nici de reprezentantii structurilor asociative.

Negritoiu spunea...

Domnule Tehnocrat,
Asteptam precizari pe aceasta tema de la dvs.care aveti oarecare tangenta cu dl.Dogaru. Faptul ca nu ati primit informatii cu privire la aceasta presupusa intalnire(sau convocare cum a fost numita pe alt topic) ma face sa cred ca a fost un zvon lansat de cineva care are un anume interes.

Teo spunea...

10. SCMD va solicita MApN, MAI si SRI sa ia masurile necesare inlocuirii taloanelor de pensie, ca act doveditor, cu legitimatiile de rezervist/militar in retragere sau cu livretele militare; Văd că vă trebuie traducere. Dovedirea calității de rezervist/retragere pe mijloacele de transport în comun, la cazarea sau accesul în obiectivele OPSNA să se poată face pe baza legitimației de rezervist. REZERVISTUL NU ARE PENSIE CI SOLDĂ DE REZERVIST. (banii vin de la bugetul de stat) Calitatea de fost militar activ, gradul, etc. se dovedește cu livretul militar sau legitimația de rezervist/retragere. Talonul de pensie mai mult probează suma de bani cuvenită, impozitul plătit și restul de plată. AICI ERA VORBA DE UN PRINCIPIU CE TREBUIE SĂ-ȘI PRODUCĂ EFECTE ÎNTR-UN STAT DE DREPT.

Leo spunea...

maciu este consilierul lui Balu.
Să nu mai aveți nici o speranță în acest context.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

CEZAR spunea...


Ministrul Apararii, mesaj important, de ultima ora, despre pensiile militare


Ministrul Apararii, Nicolae Ionel Ciuca a postat azi un mesaj important legat de pensiile militare :

Astăzi, împreună cu secretarul de stat Marius Bălu, am avut un dialog foarte bun cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari. Seniorii noștri sunt generația care ne-a ghidat la începutul carierei din Armata României și acum, la rândul nostru, suntem cei care au responsabilitatea de a-i sprijini după retragerea din activitate.

I-am informat pe militarii în rezervă și retragere că, în aproximativ o lună, vor fi încheiate demersurile de optimizare a procesului de informare pe teme de interes: pensii militare, îmbunătățirea condițiilor oferite personalului, modificări ale legislației în domeniile de interes, dar și despre activitatea structurilor asociative ale militarilor.

Armata va fi mai activă în comunicarea cu pensionarii militari, prin cele două structuri cu responsabilități directe legate de ei: Casa de pensii sectorială a MApN și Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului. Acestea își vor actualiza și îmbunătăți paginile din Internet, vor administra un forum dedicat exclusiv problematicii pensiilor militare, vor crea și administra pagini dedicate problematicii care îi preocupă pe seniorii noștri și vor organiza periodic, în rețelele de socializare, sesiuni de întrebări și răspunsuri pe tema pensiilor militare.

Referitor la pensiile militare de stat, am discutat despre proiectele legislative aflate acum în dezbatere parlamentară și am convenit asupra principiilor care trebuie avute în vedere atunci când Ministerul Apărării Naționale va formula propuneri de modificare a acestora: înlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare de stat, crearea cadrului legal pentru recalcularea pensiilor militare, dar și pentru actualizarea pensiilor militare ori de câte ori se majorează soldele militarilor, eliminarea inechităților create de diferitele acte normative care reglementează sistemul pensiilor militare, precum și acordarea drepturilor prevăzute de Statutul cadrelor militare celor decorați cu “Meritul Militar”.

În ceea ce privește rezultatul verificării pe care Curtea de Conturi a României a efectuat-o la solicitarea mea, i-am asigurat pe participanții la întâlnire că decizia definitivă a instanțelor de judecată va fi aplicată imediat de către Casa de pensii sectorială a MApN.

Am decis împreună faptul că Ministerul Apărării Naționale și Forumul structurilor asociative ale militarilor din sistemul apărării, ordinii publice și siguranței naționale vor susține, cu anumite propuneri de modificare necesare respectării principiilor de mai sus, PL-x nr. 199/2020 – proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat.

Voi rămâne permanent în contact cu reprezentanții Forumului și voi sprijini întotdeauna militarii în rezervă și în retragere. Ministerul Apărării Naționale este și va fi tot timpul alături de structurile asociative ale personalului care a făcut parte din Armata României.

CEZAR spunea...

Sa vada sui- Boul de tehnocraci- cum se da o informatie....hi..hi...

Claudiu spunea...

https://m.dcnews.ro/ministrul-apararii-mesaj-de-ultima-ora-despre-pensiile-militare_772665.html

Claudiu spunea...

MApN vrea eliminarea discriminărilor din pensiile militare


"Referitor la pensiile militare de stat, am discutat despre proiectele legislative aflate acum în dezbatere parlamentară și am convenit asupra principiilor care trebuie avute în vedere atunci când Ministerul Apărării Naționale va formula propuneri de modificare a acestora: înlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare de stat, crearea cadrului legal pentru recalcularea pensiilor militare, dar și pentru actualizarea pensiilor militare ori de câte ori se majorează soldele militarilor, eliminarea inechităților create de diferitele acte normative care reglementează sistemul pensiilor militare, precum și acordarea drepturilor prevăzute de Statutul cadrelor militare celor decorați cu “Meritul Militar”.", a mai scris ministrul.

BONIFATIE spunea...



Nu se poate, d-le HUHU! Ce-i cu răspunsul ăsta la d-l M?
Cum adică, magistrații să rămână „pi loc”. Asta da discriminare.
Lămuriți-mă cu o dilemă, vă rog! Dacă pensia civilă se mărește cu 3,14 lei nu ar trebui să se rotunjească la 4 lei?!

CEZAR spunea...

Hai Don CIUCA...e timpul domniei voastre...!!

Puiuț Puiut spunea...

Oprea, ești sănătos cu capul? Uiți cum și-a "dospit" studiile, gradele, funcțiile politice!??? Cum și-a luat "diploma de jurist"?!!? Cum a condus "tezele de doctorat"!??!....

Leon spunea...

Ave CEZAR !
Multumim pentru o Informare operativa !
Dar totusi, cam seamana a campanie electorala si pentru alegerile de duminica dar mai ales pentru cele parlamentare din Decembrie; incet, incet dul Ciuca devine si politician..!

Leo spunea...

MARE ATENȚIE
,,înlăturarea discriminărilor MAJORE din sistemul pensiilor militare de stat,...,,
asta spune Ciucă.
Care este definiția discriminării MAJORE ?

Calinmihaib12 spunea...

D-le AVIA:.in activitate fiind, "mi s-a intâmplat".. să..EXECUT REȚETA COMPENSATĂ (= să iau medicamentele indicate)..la diferite % din prețul comercial de la farmacii civile..care aveau contracte cu CAS0PSNAJ, atenție: fără a prezenta Cuponul-mandat de pensie a militarului bolnav; RETETA =în sine=DOCUMENT TIPIZAT,CU REGIM SPECIAL = era suficientă
pentru..operațiune, RESPONSABILITATEA..LEGALĂ..ș.a.= REVENIND MEDICULUI..care a consultat bolnavul și a scris rețeta..!
Diferența de PREȚ COMPENSAT = plătit la farmacie= până la 100 % = în MOD NORMAL =trebuia recuperată de la FARMACIA SPITALULUI MILITAR / POLICLINICA MILITARĂ..din zonă,sau, după caz chiar= de la U.M. a bolnavului militar (..de la financiar..!, desigur= operațiune cam birocratică..!..)

Calinmihaib12 spunea...

D-le IULIAN MAREȘ:..acum câțiva ani..:C.M.Z. TIMIȘ a distribuit: .."LEGITIMAȚIE MILITARĂ PENTRU CADRE MILITARE IN REZERVĂ / RETRAGERE "..,cu serie..și număr ..și câteva date legate de..data trecerii în rezervă, ordinul de trecere in rezervă, funcția din care a trecut în rezervă...etc.
Legitimația a fost eliberată de CMZ.,în 2014..! deoarece..U.U.-M din zonă..nu mai existau..!

Mihai spunea...

@Călimihai
Probabil ati ridicat reteta de la vreo farmacie din apropiere / localitate si relatie directă cu spitalul militar.Sau probabil fiind medic in evidenta Opsnaj nu v-,au cerut!!!!!
Majoritatea farmaciilor si mai ales cele din alte localități fata de localitatea unde exista Sp militar cer cupon de pensie( copie) pentru recuperarea părții neacoperite de CNAS.

Calinmihaib12 spunea...

D-le CĂTĂLIN:;fii mai înțelegător și îngăduitor față de D-lHUHU', deoarece..are nevoie de TIMP pt.:a citi,..a "procesa".., a elabora și..apoi a edita..textele de RĂSPUNS ..unde consideră că "e cazul",..plus TIMPUL NECESAR ELABORĂRII ARTICOLULUI(-elor) ..ZILEI..!

Huhu Rezea spunea...

Nu știu cum domnul general Năstase v-a lăsat să scrieți nerozia asta.
Talonul de pensie este un document financiar lunar care atestă efectuarea plății pensiei. Cum să-l înlocuiești cu o legitimație?

Calinmihaib12 spunea...

RETETA -cu regim special într-o ȚARĂ NORMALĂ..cu OAMENI NORMALI =TREBUIE sa fie - și ÎN PREZENT = ACTUL SUFICIENT = NECESAR,..in relațiile contractuale dintre instituții..și ..firme..,de stat sau private ..!

Alex spunea...

Daca sprijina rezervistii ca si pana acum .....

M spunea...

@Huhu Rezea

Deci scade si potentiala supraimpozitare?

Apropo! Pana la sfarsitul anului nu vor fi modificari la legea pensiilor militare (partidele se pare ca au cazut de acord sa rezolve dupa alegeri) - sursa USR la care se adauga o jumate de confirmare de la PSD.

Cred ca ar trebui sa cerem si noi evidentierea punctajului in cuantumul pensiei. Ca treaba cu legitimatiile e doar de sanchi!

M spunea...

@Iulian Mares
Stie baiatu'! Doar intrebam daca se dau si la MAI si SRI? 😉

Si de ce sa nu le "unificam". Livretul militar ar tine loc si de legitimatie care ar atesta strict calitatea (sau defectul) de a fi in rezerva.

Leon spunea...

@M, pentru Magistrati, pensia contributiva reprezinta, in medie cam 10%, diferenta de 90% vine de la Bugetul de stat; o majorare a VPP cu 40% ar duce procentul la 15%, tot ar ramane o Taxare suplimentara pentru celelalte 85%..!

Mihai spunea...

# mares
Prin ordin al ministrului Dobritoiu ,in vigoare si azi , CMJ elibereaza asa zisa ”legitimatie de rezervist” . Legitimatia are și o rubrica care specifica ultima functie indeplinita.
Tu o sa fii in avantaj.Toti pe unde te cazezi in unitatile mapn o sa intre in trepidatii la citirea functiei.
Legitimatia foloseste strict pentru uz intern mapn posibil si bazele de de agrement MAI.
Cuponul este un document justificativ al calitatii de pensionar la zi si nu poate fi inlocuit cu ”legitimatie” cu toate ca ar fi un lucru benefic.
Toti cetatenii romani care au servit sub arme (mapn ,MAI, SRI) de la militar in termen la general/chestor detin Livret Militar. El se elibera de CMJ iar in ultima perioada prin intelegere cu CMJ in baza unui ordin de catre UM -biroul resurse umane ,din care respectivul militar trecea in rezerva .
Asa ca ,livretul ,legitimatia ,cuponul de pensie sunt entitati absolut distincte si nu se pot inlocui reciproc.
Sistemul informatic detinut insa de institutiile statului ar putea face printr-o baza de date insa ca acest cupon care contine date personale sa nu fie cerut peste tot in original sau copie. La aceasta baza de date ar putea avea acces si institutiile din mediul privat care solicita cuponde pensie pentru diverse facilitati.
Numai ca la noi nu exista interconectare informatica nici macar intre institutiile de prim interes pentru cetatean, Anaf- MAI - Primarie - CEC -CNAS ,etc. Si nici nu va exista curând.
Te plimba de la unii la altii cu tot felul de adeverinte.

SUSOI IVAN spunea...

Cei tineri care se roagă să moară cei vârstnici, să ocupe mai repede funcțiile mari să construiască lumea nouă a lor fără bătrâni; Dumnezeu îi aude și va trimite moartea celor care o cer nu celor pentru care ei o cer!

Iulian Mareș spunea...

Ivan,
Nu dorește nimeni așa ceva!
Sunt doar 2-3 proști care cred că trebuie luat de la unii și dat altora! In general ei au minte ieftină de primată nedezvoltată!

Iulian Mareș spunea...

Nu la toți s-a împărțit la 20?

Viorel spunea...

„MASURI DUPA “CIUCANIADA” / Apel / Catre toti rezervistii interesati” miercuri, 23 septembrie 2020. / Honor et Patria! Vae Victis!
„Si asta in timp ce ei, slugile, se protejeaza cu “Oscaruri” peste “Oscaruri” si alte sporuri pentru “continuitatea conducerii”, in ultimele sase luni de activitate.”
Da cu indemnizația de 50% din pensie conform Legii nr. 8/2006 susținută frenetic de dumneavoastră și de care beneficiază o mulțime de personalități fără drept de apel plus scutirea de impozit pe salariu cum rămâne domnule Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU ? Și așa zisul Oscar, nu tot printr-o lege este acordat, la fel ca dumneavoastră. Iar oscarul este stabilit între 5 și 50% din solda de funcție nu din pensie. Deci vorba unei doamne politician „Ciocu mic” pentru că sunteți în avantaj, jucați acasă pe teren propriu. Dânsa a zis nu eu. După alegerile parlamentare când vom forma GUVERNUL NOSTRU, atunci ne vom impune punctul de vedere. Până atunci, din ordinal domnului Ciucă (care ar fi în stare și din mormânt să ne dea ordine contra regulamentelor militare și legilor civile) trebuie să înghițim în sec și să mai răbdăm puțin.