Un produs Blogger.

joi, septembrie 03, 2020

Se construiesc primii kilometri ai autostrăzii Sibiu-Pitești

65 comments
Așa intră Oltul în defileul pe care l-a săpat în mii de ani.
Prinde contur traseul Autostrăzii A1 pe portiunea de 13,17 km dintre Sibiu și Boița. In data de 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km.
Imaginile filmate din aer pornesc din locul în care autostrada coboară din Dealul Tălmaciului spre Boița, ultima localitate transilvană pe lângă care trece înainte de a traversa Oltul și a intra spre defileul său și spre vechea vamă dintre România și Imperiul Austro-Ungar. Spre nord autostrada ocolește pe la vest localitățile Tălmaciu și Veștem, trece pe lângă Monumentul de la Șelimbăr și intră în actuala Centură ocolitoare de la estul Sibiului.
Din Valea Oltului, de la Cornetu, autostrada traversează dealurile sudice ale Subcarpaților Meridionali spre Valea Topologului, pe care coboară până la Tigveni, Argeș, localitate în care și-a petrecut copilăria celebrul politician liberal, Ion.C.Brătianu, continuă traseul peste alte dealuri spre Valea Argeșului, la Vâlcele, de unde coboară incă 30 km până în bătrâna autostradă Pitești-București.

65 de comentarii:

reddog spunea...

Daca domnul Basescu supranumit si Corsarul Invincibil mai prindea un mandat de presedinte al Romaniei autostrada asta se termina rapid.
Ii folosea pe militarii care au jurat stramb, multi sunt si pe aici dar nu dam nume. :)

Huhu Rezea spunea...

Bețivul avertizase încă din 1999, când era ministru al Transporturilor, că România nu are nevoie de autostrazi. Și totuși, românii nătăfleți si cu puțină minte l-au votat de 2 ori președinte. Si asa a compromis el în 2005, împreună cu Tăriceanu și MM, altă amețită de la justiție, autostrada Transilvania, pe motiv că o antamase cu Bechtel rivalul său politic Adrian Năstase.
Blestemați să fie cei care au votat bețivul!

reddog spunea...

Ciocu mic!
Hai sa zicem ca dvs puteati fi brigadier.
Pareti oarecum istet si dornic de afirmare. :)

Dan B. spunea...

Da, o „termina” cu certitudine, arunca la cosul de gunoi tot, incl studiile de fezabilitate.

Leo spunea...

Proiectul a fost împărţit în 5 sec -ţiuni astfel:
Secţiunea 1 Sibiu – Boiţa;
Secţiunea 2 Boiţa – Cornetu;
Secţiunea 3 Cornetu – Tigveni;
Secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş;
Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti.
Localităţile prin care va trece şoseaua
-În judeţul nostru, traseul începe la vest de localitatea Sălătrucu, îndreptîndu-se spre Valea Topolog. În zona localităţii Văleni, traseul autostrăzii intră pe Valea Topologului şi se desfăşoară în lungul acesteia la vest de localitatea Şuici, pe partea stîngă a lacului Şuici. În zona km 74+204 este propusă realizarea nodului rutier Văleni care va face legătura între autostradă şi drumul judeţean DJ 703H. În zona nodului rutier Văleni s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) la km 74+200 – km 74+450.
– Se continuă la vest de localităţile Ceparii Pământeni şi Bîrseşti. În zona km 77+850 – km 78+400 se propune un spaţiu de serviciu tip S3, pe partea dreaptă în sensul kilometrajului. În zona km 79+750 – km 80+300 se propune un spaţiu de serviciu tip S3, pe partea stîngă în sensul kilometrajului, iar la km 81+775 este propus un pod peste Valea Bucura.
– În continuare, traseul ocoleşte pe la vest localitatea Tigveni, traversează rîul Topolog la km 82+350 prin intermediul unui pod şi se intersectează denivelat cu DJ 678 A deviat la km 82+636. În zona km 82+650 – km 83+400 este prevăzut un nod rutier tip trompetă simplă care asigură legătura cu DN 73C.
– După intersecţia cu DJ 678A, traseul autostrăzii părăseşte Valea Topologului, trecînd la sud de localitatea Blaju, îndreptîndu-se spre dealul Momîia. Traversarea dealului Momîia se va realiza cu un tunel cu o lungime de circa 1,35 km în zona km 85+650 şi km 87+100. La ieşirea din tunel traseul autostrăzii se îndreaptă către DN 73 C, traversîndu-l la km 87+750 şi merge apoi paralel cu acesta înspre Curtea de Argeş. Traseul autostrăzii se poziţionează la vest de Municipiul Curtea de Argeş, evitînd zonele dens locuite, el traversînd o serie de obstacole naturale (valea Săliştei, dealul Săliştei, valea Buşaga, dealul Rotăreşti), ocolind pe la nord localitatea Noapteş.
va continua...

Leo spunea...

– În continuare, traseul Autostrăzii Sibiu – Piteşti se desfăşoară de la Curtea de Argeş la Bascov. După intersecţia cu DJ 704 H, a fost proiectat un nod rutier, pentru a asigura legătura cu oraşul Curtea de Argeş şi cu comunele limitrofe, după care traseul se înscrie pe valea râului Argeş.
– În zona nodului rutier, la km 91+750 – km 92+200, s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Curtea de Argeş.
– După traversarea canalului de fugă Zigoneni şi a râului Argeş la km 93+665, traseul se desfăşoară în spatele digului lacului de acumulare Zigoneni, între acesta şi calea ferată.
– În zona km 96+650 – km 96+300 traseul autostrăzii traversează DC 209 şi rîul Argeş care a fost regularizat pentru a proteja autostrada la eventualele inundaţii. În continuare, traseul se desfăşoară între DJ 704 H (comuna Anghineşti şi comuna Valea Brazilor) şi rîul Argeş după care se îndreaptă spre sud-est paralel cu DN 7C şi CF 906 Piteşti – Curtea de Argeş.
– La km km 103+350 – km 103+950 traseul autostrăzii traversează rîul Argeş şi canalul de fugă al lacului de acumulare Vîlcele, continuînd peste calea ferată 906 Piteşti – Curtea de Argeş şi peste DN 7C, urmînd apoi un nod rutier (Nod Băiculeşti) pentru legătura cu DN 7C, prevăzut cu un pasaj superior.
– Legătura cu DN 7C se face cu un sens giratoriu. La km 107+432, traseul autostrăzii se intersectează cu drumul comunal DC 217, pentru a cărui traversare a fost prevăzut un pasaj inferior.
În zona km 107+700 – km 108+250 a fost proiectată o parcare de scurtă durată amplasată simetric (stînga şi dreapta) faţă de autostradă.
– În continuare, traseul autostrăzii se desfăşoară în lungul drumului naţional DN 7C, intersectează DJ 703, unde a fost proiectat un pasaj inferior, după care traversează rîul Vîlsan la km 109+050 – km 109+700 şi rîul Argeş.
– În coada lacului Budeasa traseul se înscrie între CF 906 şi lacul Budeasa. În această zonă a fost prevăzut un viaduct a cărui construire a fost impusă pentru evitarea zonelor de siguranţă ale CF şi digului lacului de acumulare Budeasa. În zona km 117+950 – km 118+800 a fost proiectat un spaţiu de servicii S2, pe ambele părţi ale autostrăzii.
– Traseul autostrăzii continuă pe direcţia sud-est pînă la intersecţia cu DN 7 în zona Bascov unde a fost proiectat un nod rutier (Nod Bascov) care asigură legătura cu drumul naţional DN 7 atît pe direcţia Bucureşti – Sibiu, cît şi pe direcţia Piteşti – Râmnicu Vîlcea. După intersecţia cu DN 7, traseul se înscrie pe axul Centurii Piteşti cu care face legătura. În zona km 120+850 – km 121+300 s-a propus amplasarea Centrului de întreţinere şi coordonare (CIC) Bascov.n

Fost parasutist spunea...

Eu ma tem ca multi dintre noi vor da ortu' popii inca inainte de a se excava prima cupa, iar constructia s-ar putea sa se opreasca la ... Boita.

Mihai spunea...

Încă puțin și în Transilvania se circula pe autostrazi facute pe bani europeni intre Tg Mures -Cluj, Sibiu Sebes -Alba - Cluj Napoca ,Boita-Sibiu - Nădlac.
Se lucreaza in forta peste tot,lotul Iernut -Chetani se da in folosinta luna asta ,,Chetani-Luna si Ungheni Tg Mures sunt in stadii avansate.
La fel pe Alba-Sebes si Alba -Aiud aproape finalizată. Pe Aiud -Câmpia Turzii se circulă de mult timp.
S-au licitat tronsoanele Nadaselu Zalău--Suplacul de Barcau -Biharia.
Tunelul pe sub Meses facut de chinezi
Bode a accelerat mersul lucrărilor si merita o bila albă.
Plus ca totul se face pe bani europeni ,bani de care pesedeii s-au ferit ca de al cu coarne si coada ( nu se puteau fura).
Pesedistilor le trebuia autostrazi facute in parteneriat public -privat .
În jurul Sibiului se construiește Consiliul judetean in parteneriat cu Primaria pe bani europeni a doua centura de ocolire care va face legătura între Boita si A1 prin spatelele aeroportului.
Deci se poate si pe bani europeni.
După ce Tudose a trecut A3 si Sebes -Turda pe construcție pe fonduri europene, l-au demis. Dar nici nu au mai lucrat la ele ,,nu au atras 1 euro fonduri UE , constructorii retragandu-se din șantiere.
Acum daca autostrazile vor trece si peste Carpați spre Valcea ramane de vazut .......🤣🤣👌
Vestul este avangarda dezvoltării moderne a României. Se vede cu ochiul liber.
O sa revin cu transmisiuni live si postari pe youtube la momentul oportun.

Viorel spunea...

Reddog, militarii or fi jurat ei strâmb (unii dintre ei / mai au și câte o scuză că depind de politic și le vine greu să renunțe la funcții, grade, etc.), dar politicienii din 1989 și până în prezent toți, dar absolut toți au jurat strâmb. Este imposibil să găsești în această perioadă unul care și-a dus mandatul până la capăt sau chiar mai multe și să nu fi făcut o golăneală pentru el, partid sau familia lui.

Huhu Rezea spunea...

Apoi, d-ta nici n-ai dat clik pe video, dacă zici că nu s-a excavat prima cupă de pământ. Nu te lenevi, vezi că se lucrează pe toată lungimea de la Sibiu la Boita.

Calinmihaib12 spunea...

.și cât COSTĂ..marea aventură..?

Huhu Rezea spunea...

Nodul de la Tigveni, în formă de trompetă, asigură legătura prin DN 73C cu Rm Vâlcea, situat la 30 km , si cu Tg Jiu, 130 km.
Se evită periculosul Dealul Negru, dintre Pitești și Rm Valcea, unde s-a tamponat duminică tăman ministrul liberal al Transporturilor.

Viorel spunea...

Cătălin, despre Moldova nimic, chiar nimic.
Anul acesta (din discuțiile cu vecinii sau colegii) este cel mai nenorocit an electoral. Dacă în ceilalți ani așteptam cu nerăbdare, curiozitate, dezbateri, promisiuni, anul acesta totul a devenit o lehamite. Mă duc la vot pentru a bifa fiecare votare din 1989 și până în prezent, dar atât pe plan local cât și la parlamentare încă nu știu cu cine votez. Toți mi-au promis și nimeni nu mi-a dat nimic. Ba dimpotrivă vor să-mi mai și ia. O întreb pe doamna Raluca Turcan (asta fiindcă tot vorbim de autostrăzi), de „Autostrada Târgu Mureș-Iași, denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Frumos-Pașcani-Târgu Neamț-Poiana Largului-Ditrău-Târgu Mureș, promisă a se construi de la Alexandru Ioan Cuza în coace ați auzit ? Vă întreb doar dacă ați auzit și dacă (,) câștigați alegerile o băgați în seamă. Asta ca să ne scoateți din sărăcie. Am uitat. Să știți că nu trece și pe la Botoșani. Cică țăranii din Flămânzi nu renunță la pământ pentru autostradă.

reddog spunea...

Viorel
Basescu a avut 2 mandate duse pana la capat.
De fapt a castigat cam toate bataliile.
Probabil avem in rezerva o Divizie de colonei si generali tari in plisc.
Se cam plictisesc si pot fi folositi la conatructia de autostrazi.
Freaca motanul toata ziua pierzand timpul. :)

reddog spunea...

Daca ar veni PMP la guvernare ar face o brigada speciala formata din militari hicleni pentru constructia de autostrazi. :)
Se stie ca munca innobileaza omul si oarecum si militarii tradatori pot fi oameni.
Uneori!

Leo spunea...

DAAAA .și trece și prin HOREZU .............

un oscar = o pensie spunea...

mai conteaza cat? macar sa faca ceva durabil,prefer sa coste oricat dar sa avem si noi autostarada de la Buc. la Nadlac, se vor face tronsoanele usoare sibiu-boita si pitesti -curtea de arges ,restul cand o zbura porcul

Viorel spunea...

Domnule Reddog, eu dacă aș fi președintele României, KWI spre exemplu (cu Guvernul meu), aș merge pe altă variantă comparativ cu dumneavoastră. I-aș chema pe cei 5 ortaci:
- Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, președintele SCMD; - Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, președintele LPADPM; - Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, președintele AORR; - Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR; - Dumitru Coarnă președintele, SNPPC și le-aș spune: Vă îndeplinesc toate doleanțele privind pensiile militare, vă dau și grade și alte funcții (onorifice, nu de birou, puteți să vă angajați toate neamurile / la lopată pe șantier), vă pun la dispoziție tot ce vă trebuie din punct de vedere material, dumneavoastră (adică dânșii) asigurați forța umană (sindicaliștii și cei din asociații, cu cotizația la zi) pentru construirea Autostrăzii Unirii (ca să mă bucur și eu ca moldovean că m-am unit cu ardelenii și moldovenii de peste Prut în anul de grație 2025 / le dăm un cincinal, poate termină în 4 ani și jumătate, sunt șefi din ăia obișnuiți să execute ordinele întocmai și la timp ca pe vremea lui Nea Nicu).

Calinmihaib12 spunea...

D-le OSCAR..=O PENSIE:
1.'păi..dacă nu contează..COSTUL (?!?)., ce ne mai.."plângem".. că pensiile NOASTRE=inclusiv cele :CIVILE.."zboară și ele.. ca..porcul"..=ca să vă citez.!
2..și:..VĂ CONTRAZICEȚI:..dacă nu contează PREȚUL autostrăzii., atunci ar fi trebuit să nu scrieți finalul comentariului: ..cu "zburatul porcului"..=adică ..NICIODATĂ..,ci ..să AVEȚI ÎNCREDERE..că ..odată și odată..construirea autostrăzii = se va FINALIZA..!

Leon spunea...

https://m.jurnalul.ro/stiri/observator/orban-despre-aprobarea-finantarii-autostrazii-sibiu-pitesti-este-o-garantie-primita-din-partea-comisiei-europene-854969.html
In ritmul asta, cred ca al nostru Presedinte, la intoarcerea acasa in 2024, tot pe vechiul drum va circula...!

reddog spunea...

Daca si cu Parca...

Gradul si numele!

Altfel vorbim discutii si toate viorelele se cred stejari.

Asta e solutia: Divizie de colonei si generali care freaca motanul aiurea pe net directionati spre constructia de autostrazi.




Mihai spunea...

Dacă Bechtel a realizat 40 km de autostradă cu un grad de dificultate mult mai scazut în aproape 10 ani înghițind prin afaceri necurate cu statul bani grei de la buget pana la rezilierea contractului " secret" ,nu cumva 2026 este rezonabil pentru o distanță triplă.
În loc să vă bucurați ca s-a dat la cosul de gunoi mizeria epocii de tristă amintire L- LOV-V cand bosul a ordonat autostrazi doar in sistem parteneriat public privat. Adică autostrazi cu plata ,asta ca sa poata trai boiereste niste firme private din recuperarea investițiilor ani frumosi .
Cei mai placut decat sa circuli pe autostrazi facute pe bani europeni ,adică fără taxe de autostradă ,fara bariere ,ghișee de taxare,etc.

un oscar = o pensie spunea...

nu are legatura pensia mea cu banii UE pt autostrada
am zis ca nu conteaza cat costa dar macar sa o faca insa sunt pesimist si de aceea am zis ca nu vom apuca noi pensionarii de azi sa circulam pe acest obiectiv
acest obiectiv era gata in 3 ani intr-o tara normala,la noi chiar nu inteleg dc nu o fac cu banii UE,banuiesc ca vroiau sa fure din banii alocati prin parteneriat public-privat,nu ma vait de pensia mea,am doar un of sa imi dea OMM si sunt multumit,asa niciodata nu vom fi multumiti,de 30 de ani noi cerem bani politicul ne satisface doleantele si noi tot saraci am ramas iar ei au facut averi,deci oricat am cere tot saraci ramanem

un oscar = o pensie spunea...

cei de la UE au dat termen finalizare 2026,utopie acest termen,stim cu cine avem de-a face,termen probabil 2040,ei au inceput lucrari la lotul cel mai usor,teren plat,restul prin munti e SF pt tara asta doldora de hoti si prosti cu diplome

Alex spunea...

Mai bine mai tarziu,decat niciodata.Dupa cum spunea d-l DogRed(cf.regulilor de gramatica romaneasca) trebuie sa ne pregatim de actiune.Carucioarele ptr.cei cu dizabilitati se vor folosi la transportul materialelor.Normal ca generalii ,domnii generali,care mai pot inca sa se deplaseze ne vor conduce spre victorie.Restul lumii inarmati cu lopeti,tarnacoape ,cazmai si nu in cele din urma ultimul buldozer functional ,dar si excavatorul care a scapat de casare de la o u.m.desfiintata.Reprezentantii nostrii care ne-au tradat vor sapa cu mana goala ,seara vor dormi sub cerul liber,iar la popota vor fi serviti separat de ospatari bolnavi de Parkinson.Numai asa vor primi cantitatea de hrana pe care o merita.
Tinand cont cat de sprinteni suntem majoritatea ,totul va fi gata atunci cand se va termina lucrarea.
Pentru ca m-am obisnuit si a inceput sa-mi placa : Vaiiiiii Victis! A dracului latina asta.

Mihai spunea...

Va provoc să comentați accidentul rutier în care a fost implicat ministrul transporturilor Bode prin prisma art 32 si 61 din Codul rutier. Sofer si autoturism aparținând SPP cu semnalul luminos si acustic in funcțiune.
Ce faceti ca si participant la trafic cand din fata sau spate vine un autovehicul cu girofar de culoare albastră si semnal acustic in funcțiune ? Aveti sau nu obligatia sa-i acordați prioritate?
Cine considerați că se face vinovat in acest caz ,șoferul SPP sau polonezul care probabil nu cunoștea legislatia românească in domeniu?
Asta ca sa lămurim isteria de pe televiziuni.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Daca lui Oprea Gabita i-au facut dosar, de ce sa nu-i facă si lui Bode?
Polonezul trebuia să vadă dincolo de curbe? Tu ai văzut cât au mers nebunii dincolo de linia continua?

Mihai spunea...

Si Salvarea, SMURD, jandarmeria in misiune nu trec peste linia continuă?
Poliția nu trece peste linia continuă, pompierii nu trec peste linia continuă.
Semnalul acustic in funcțiune probabil ca nu-i pentru surzi ,surzi care nu au dreptul de conduce.
Un ministru poate avea oricand o situație de urgență.
De autoturism si modul cum il pune in circulatie si cum circula pe drumurile publice răspunde doar șoferul, nu si pasagerul.

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu deschid dosar lui Bode, înseamna că procurorii actionează doar la ordin politic. Opreea nu era un simplu ministru precum drumarul lui mandolină....

Alex spunea...

Avand semnalele luminoase si acustice pornite ar fi fost normal sa i se acorde prioritate exact ca unei salvari care se deplaseaza la o urgenta.Nu vad in acest caz care a fost urgenta si intr-adevar depasirea pe linie continua a fost pe distanta exagerata.O bila neagra are si ministrul care s-a complacut in aceasta situatie.Sunt sigur ca nu dansul a cerut acest lucru soferului.Era ditamai ofiterul S.P.P.stia ce face.Nu va primi mai mult de o mustrare.Cei din trafic incetinesc ,opresc si se dau lateral la semnalele acustice di luminoade ale salvarilor si pompierilor.Cand au vazut o masina neagra fara insemne pe ea s-or fi gandit la cine stie ce cocalar care face pe smecherul.

reddog spunea...

Absolut!
Propun infiintarea Diviziei Huhu Mares si Padina!
La inceput va fi mai greu avand in vedere ca toti vor sa fie sefi.
Toti au argumemente si CV beton: Huhu e specialist in ochiu si timpanu, dl col Mares stie lupta corp la corp cu mulatrele din Congo si Padina are 2 mastere in mulsul caprelor.
Ck
Comisia care va hotari castigatorul va fi compusa din dl tehnocrat, dl avia si domnul din Iasi care se lupta cu juristul militar din Moldova.
Sancho Panza este domnul Ifrim din Onesti, poet inspirat de gaurile negre din Univers si de la minele Lupeni.

Alex spunea...

Un avertiment va primi de la seful lui .In rest legea isi va spune cuvantul.

Mihai spunea...

Eu zic sa cititi cu atenție art 32 si 61 si sa -mi spuneti cu ce a gresit șoferul SPP,presupus vinovat din culpă pana la judecata.
Faceti abstracție de pasagerul de pe bancheta din spate si inlocuiti-l cu un procuror sau polițist in civil in misiune intr-un caz de urgență.
Art 61 spune ca autovehiculele specificate la art 32 pot încălca in caz de urgență orice regulă, cu excepția trecerii peste calea ferată.
Condiția fiind sa aibă in funcțiune semnalul luminos si sonor ,lucru care s-a întâmplat în acest caz.

Viorel spunea...

Șoferul care conducea mașina a încălcat toate regulile de circulație, depășire pe linie continuă, depășire în curbe fără vizibilitate, aglomerație pentru a putea intra din nou pe sens normal chiar dacă avea toate steluțele aprinse și trompetele date la maxim pentru a putea evita ciocnirea cu cel din față. Șoferul din sens opus, ce trebuia să facă, să sară gardul la vecini să-i facă loc domnului ministru Bode ? Așa sunt toți băieții (șofer) de șmecheri gen Bode (mă refer la șofer și pasager, chiar dacă a primit sau nu ordin să calce pedala și să dea drumul la muzicuță el tot așa făcea). Și domnule Avia, fiți mai explicit în comentariu. Păi dacă cel din față să spunem că oprea, dar se oprea exact în dreptul unei mașini oprită pe direcția de mers a domnului Bode. Pe unde mai trecea mașina dânsului, se îngusta și trecea printre ele ? Asta nui nimic, să verifice presa ce fac șoferi când (unii) deputații, senatorii, guvernanții sunt la palat. Fac piața, le duc / aduc odraslele la de la școală, idem la discoteci, petreceri. Amintițivă cazul din poliție sau armată (este ceva timp și nu mai rețin exact) prezentat la TV. (persoana în studiou) când șoferul era trimis să cumpere lapte „coanei Chirița”, mai primea și înjurături. Salvarea, I.S.U., Pompierii, au prioritate în salvarea vieților care depind de secunde, șmecherii și șefimea care astăzi este și mâine nui să stea în banca lor. Chiar dacă au priorități conform art. prezentate de dv., noi le suspendăm cum și ei ne-au suspendat ajutoarele la trecerea în rezervă, le interpretăm și noi, cum au interpretat și ei actualizarea pensiilor din 2017, le acordăm clemență cum au acordat și ei pensia mamei și alocația nepoților. E BINE DOMNILOR GUVERNANȚI. AȚI GREȘIT, LA BULĂU. POPORUL VĂ PEDEPSEȘTE.

Huhu Rezea spunea...

Daca Iohannis al tău continuă încă 4 ani să alerge spre nevastă pe Dealul Negru nu-l văd prea bine.
Un deget nu a mișcat in primul mandat pentru autosstrada care-l putea aduce în 2 ani si jumatate la Bucuresti.Nu a fost doar contra PSD, a fost si impotriva Romaniei.

Mihai spunea...

Cazul Oprea este cu totul diferit fata de acest caz.Acolo este vorba de folosirea coloanei oficiale la care avea sau nu dreptul,folosita de multe ori in scopuri personale ,cu timpi de deplasare prestabilite, traseu ,folosire de autovehicule necorespunzător pe timp nefavorabil etc adica un fel de abuz de functie ..........etc
Aici este vorba doar de responsabilitatea șoferului prin prisma misiunii îndeplinite si a respectării Codului rutier pe timpul misiunii.
De retinut,coloana oficială inseamna cel putin un echipaj de poliție rutieră ca antemergator.

Viorel spunea...

Domnule Avia, făcând abstracție de Covid-19. Dumneavoastră spuneți: „ Art 61 spune ca autovehiculele specificate la art 32 pot încălca in caz de urgență orice regulă, cu excepția trecerii peste calea ferată”. Să considerăm că dumneavoastră erați primarul din localitate, aveați nunta băiatului sau fiicei și alaiul de 500 de persoane (că așa este la modă la primari, politicieni, artiști, etc.) se deplasa spre biserica din apropiere pentru cununia religioasă. La viteza pe care o avea, eu dacă aș gândi ca dv. să aplic prevederile art. 32 ar trebui să trec peste jumătate din nuntași, sperând ca cealaltă jumătate să apuce să sară gardul. Sau putea fi un cortegiu mortuar în aceeași situație. Nu vi se pare ridicol acest art. de lege ? Pe munte, pe o potecă printre stânci lată de 75 cm, cum trec 2 persoane de peste 100 Kg. cu burtă. Se iau în brațe și se pupă, nu ?

Coneluca spunea...

Are dreptate. Dormea bode. Da. Tot guvernul doarme de 6 luni. El de ce nu?

Calinmihaib12 spunea...

D-le OSCAR:..OK.!..
.Nu lungesc.."mica neînțelegere"
dar permanent guvernanții se "zmiorcăie" că n-au bani de INVESTIȚII .din cauza SALARIA-ȚILOR BUGETARI și a PENSIONARI- LOR..",(..și..in special= pensiile "speciale"= inclusiv militare) care AU ÎNGHIȚIT: =33,47 miliarde de €uro in acest an = până in prezent..,conform afirmațiilor de azi de la B1-TV, după orele 16,00, comparativ cu cele 33,206 miliarde de €uro "STRÂNȘI" la BUGET (cu"țârâita") ..!, deci un DEFICIT.. de minim
= 3,265 miliarde de €uro..!!
(în lei: =164,... mld.-
- 146,2...mld.
..............
= 15,8...mld. lei(=3.26
mld. €uro,= deficit.!)
= la cursul de: 1€ = 4,84 lei.



De ce GUVERNUL ROMANIEI nu scoate la lumină..?:
= MUNCA LA NEGRU..?
=EVAZIUNEA FISCALĂ URIAȘĂ..?
=etc...?

Calinmihaib12 spunea...

..La .."NOI"...LEGISLAȚIA e în "așa" fel "REDACTATĂ"..încât să lase "portițe"..(în acest caz:"șosele.."=și..la figurat.!) AUTORITĂȚII.(în sens generic..!) SĂ O INCALCE= FĂRĂ RASPUNDERE PENALĂ..!,chiar și în caz de ABUZ =EVIDENT..,CULPĂ..,etc.
ASTA = e valabil in toate domeniile = vieții..!

Iulian Mareș spunea...

Luminos? Ai vazut masina ruland cu semnale luminoase? Facea Bode cu lanterna? Eu nu am vazut semnale luminoase, asa cum sunt descrise in legislatie!

Iulian Mareș spunea...

De regula, intr-o stare si situatie noemala, demnitarul cu rang de ministru are asigurat:
-un auto de serviciu, de catre SPP;
-2/3 cadre SPP pt protectia nemijlocita, din care unul este soferul masinii (sof)! in concluzie in auto mai era un ofiter SPP, pe banketa din fata, in acel moment sef al ekipei de paza si protectie, alcatuita, in acel moment din minimum 2 cadre, ambii inarmati!
Nimeni nu are dreptul sa forteze soferul sa conduca in afara cadrului legal, doar daca a facut un abuz grosolan! Dar daca aceasta a devenit o cutuma?

monteoru spunea...

1)Caine rosu pariez pe Padina.Asta e tare in clont.La Mares Oskarul nu se pune ca e luat pe milogeala.
2)Privind tradarea uiti sa specifici ca ea a apartinut dulailor din acea vreme.Noi atunci eram catei.
3)T3 -pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii.
Noroc cu Luluta ca asteapta la cotitura.

monteoru spunea...

De dragul simpatiei politice debitati tampenii.Pentru incalcarea regulilor in conducere pe drumurile publice se face vinovat numai si numai conducatorul vehiculului indiferent pe cine are pasager.
Oprea are dosar penal pentru abuz in serviciu nu pentru ca antemergatorul nu a vazut groapa.
Studiati cum nemtii au construit drumuri de mare viteza inainte de 1940.

Mihai spunea...

Domnule Viorel,
În primul rând nu spun eu ,spune art 61 din lege.
În al doilea rând ati dat un exemplu prost.
Alaiurile de nunți și cortegiile funerare sunt interzise pe șoselele europene in mod special.
În al treilea rând, daca va arde casa ,sau ati fost atacat de hoti ,aveti o problema de sanatate ,pompierii, politia,salvarea ,etc trebuie sa dea prioritate tuturor adunatilor pe strada sau sa se deplaseze la locul faptei conducand cu atenție sporită.
Sunteti total in afara fenomenului si a regulamentului de circulație pe drumurile publice.
Pe soselele europene ,politia ,salvarea ,pompierii ,jandarmii ,politia militară, etc circula cu sirenele in funcțiune cu viteze de nici nu-i vezi pe contrasens ,facandu-si loc printre participanții la trafic.
În cazul în care traficul este aglomerat pe ambele sensuri ,incetinesc pana se face bresa/ culoar de trecere si isi continua drumul.
Obligația participanților la trafic este aceea de a da prioritate autovehiculului cu sistemul luminos si acustic in funcțiune.
La lumina rosie - politie,,tragi pe dreapta si opresti ,la lumina albastră incetinesti si dai prioritate de trecere facandu-i loc.

Calinmihaib12 spunea...

1..și dă-i..,și luptă..!
..ies soldații..pretorieni..in jurul STĂPÂNULUI.!(..sau..nu..?)
2.care "simpatie politică"..? răzbate..din textele mele..?
..și nu e vorba de vreo persoană anume,ci in principiu, de orice ..potentat care ABUZEAZĂ de poziția sa pt. a încălca legea; și pt. că d-l "monteoru" a pomenit un nume,altul decât cel invocat în aceste zile: situațiile lor cam..se aseamănă, amândoi au cam abuzat,obligându-i pe șoferi= niște =ANGAJATI= să încalce legea și,..care,dacă nu se supun ordinului "șefului",... zboară din..acea "poziție" privilegiată ..!
Cât privește"răspunderea".. oricărei persoane "angajate", ea ar fi conform:fișei postului..și
legii, în țările în care legea e respectată de toți..,fără excepții..!
P.S. : toți..cei care "vreți" d-voastră să APARĂ : "oponenții politici",.sunt de fapt:cu toții din aceeași "gașcă politică" ..cel puțin:din 1989..incoace.!

Calinmihaib12 spunea...

D-le OSCAR:mi-a scăpat "amănun-tul" cu OMM-ul tăiat( am înțeles.. că a fost "omis"..din calcul la pensionarii recenți.?)
dar cât timp funcționează legea 80/1995 = OMM-ul se calculează din CUANTUMUL brut al pensiei stabilite/recalculate/actualiza-te ..fără nici o condițiomare..!
Dacă nu s-a calculat așa ="ope- rațiunea" se numește..= FURT..!

Mihai spunea...

Am scapat oarecum de hoți si dam de prosti .........grămadă.
Balaia sibiana neavând ceva mai bun de făcut ne spune pe ton de gospodină ca " ministrul dormea" adaug eu ,legănat de sirenă!!!!!!!. Ferice ca s-a trezit ca se putea ........
Dacă tăcea poate partidul mai castiga 1 procent ,asa cred ca a pierdut vreo 5% ........
Un altcineva .....zice pe la tv ca unitatea nu a anunțat imediat procuratura militară. Asta era problema ?
Bine ,bine ,intreb si eu dar ,polițiștii cand au ajuns la fața locului și au constatat că șoferul este militar nu aveau obligatia sa anunte de îndată procurorul militar pentru prezența la locul accidentului .Dece dosarul întocmit de polițiști a ajuns în prima faza la procuratura civila !!!!!!°care apoi la declinat spre procuratura militară?
Chiar nu mai există o intreoperativitate intre institutii???
Ăsta-i profesionalismul din institutiile statului peste tot.
Adică Ro profesionista, educată, înarmată,........

un oscar = o pensie spunea...

pt iulian
s-a redus personalul la spp,a disparut din schema sof.,acum conduce ofiterul care are dublu rol ,sofer si aghiotant,deci asa circula toti cei cu spp ,nici-0 amenda nu primesc indiferent

Viorel spunea...

Domnule Avia, spunețile și românilor de etnie romă despre „ Alaiurile de nunți și cortegiile funerare sunt interzise pe șoselele europene in mod special”, ei oricum mergeau cu mașini de lux și fiți sigur că i-ar fi durut în fund de Bode. Ar fi oprit mașinile și l-ar fi luat la bătaie și pe el și pe șofer. Nunțile în cartiere făcute în corturi cu muzica dată la maxim sunt sau nu interzise domnule Avia ? Le respectă sau nu ? Plătesc amenda și chefuiesc mai departe. De ce se grăbea domnul Bode ? Păreți PNL-ist înfocat. Și lăsați ce spune legea. Și Planul de activitate în M.Ap.N. al domnului ministru Ciucă pentru mine tot o lege era pentru că îmi dădea speranțe. La respectat ? Citiți comentariul meu mai amplu de mai sus referitor la legi și respectarea lor și apoi mai discutăm și despre domnul Bode.

Mihai spunea...

@ Mares
Daca pe cineva care se pretinde a fi fost de rang înalt in map il duce softul sa creada ca un of( of ,- in opinia unor necunoscatori de grade din tv la care nu conteaza daca spun of sau sof),adică sof SPP in mod sigur,
instruit in domeniu ,il duce capul sa circule cu un demnitar pe bancheta din spate cu viteză pe contrasens fara semnale acustice si sonore in funcțiune ce sa mai spunem de datatorii cu parerea ca sa spuna si ei ceva desi sunt pe lângă lege.
Dacă șoferul a gresit si a încălcat anumite cutume ,înțelegeți intre SPP si politie ,norme de aplicare clasificate ,Codul rutier,etc va plăti prin verdictul judecătorului .
Ramane in spate insa mizeria umană care încurajează la nerespectarea legii ,pe care de fapt putini o cunosc.
Codul rutier este scris si pentru cei care respectarea legea si pentru cei care o încălca.
Eu cel putin la asemenea semnale sonore ma dau la o parte si dau prioritate de trecere autovehicului in cauză. Si asta fiindca de multe ori nu-l vad decat ii aud sirenă in funcțiune si nu mă interesează ce tip de auto este. Asa am vazut ca se procedează în lumea civilizată pe unde am colindat prin UE.
Cei care va tin isonul pot proceda dupa cum se expun pe aici.
Cat timp nu vom invata sa respectăm legea ,sa fim civilizați in trafic ,in societate ,etc ne vom scalda în mocirla manelizata de influență balcanică care nu ne face cinste in lumea civilizată.

Viorel spunea...

Domnule Avia, acum chiar că puneți niște întrebări prostești și vă contraziceți singur comparativ cu comentariul adresat mie: „Domnule Viorel (spicuiri)=exemplu prost, nunți / cortegii funerare interzise pe șosele europene, salvarea, pompierii, jandarmii, poliția militară, etc., circulă cu sirenele în funcțiune cu viteze de nici nu-i vezi pe contrasens, făcându-și loc printre participanții la trafic (aici aveți dreptate, am văzut chestii de genul acesta la schi / Slalom –special, se dispută pe pistă scurtă, încărcată de jaloane apropiate, care obligă la viraje foarte strânse = parcă se aseamănă doar că pista / șoseaua era mai lungă,)”. Nu mai continui cu ce ați mai precizat. Concluzia: Dumneavoastră, fostul ofițer ? Avia, solicitați unor oameni aflați în trafic (,) ca și șoferi să respecte legea (ȘI BATEȚI CU PUMNUL ÎN MASĂ), apoi puneți (mă repet) niște întrebări prostești: De ce domnul polițist atotștiutor nu a anunțat procurorul militar, de ce dosarul a ajuns la procurorul civil, chiar nu mai există interoperativitate (vedeți că ați scris greșit) între instituții, unde este profesionalismul dintre instituțiile statului. Știți care este răspunsul domnule Avia ? PENTRU CĂ AȘA A VRUT MUȘCHIUL POLIȚISTULUI, PENTRU CĂ INSTITUȚIILE STATULUI DE CARE VORBIȚI DV. FAC CE VOR (Ex.: C.S.P. a M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. cu acordul instituțiilor au făcut ce au vrut cu pensile noastre independent una de alta deși exista aceeași lege). În final, care sunt hoții și care sunt proștii pentru a ști de care să ne ferim.

Iulian Mareș spunea...

Nu discut cu neomarxisti si apropiatii de ANTIFA! Locul lor ar cam fi la Pitesti, in zarca, pentru experimentul 2020!

Iulian Mareș spunea...

avia,
parerea ta: avea sau nu semnalele acustice si luminoase pornite?
Deci vina dpv penal este exclusiv a soferului? Corect! Acum, problema este daca cineva care se simte mai presus de lege, i-a cerut in mod expres sau cutumial sa circule asa? Tu ce zici? StRIGA bODE CAT IL TINEAU PLAMANII: intra in coloana, nu accelera, condu prudent?
*Nu sunt multi ani de cand ziaristii au surprins masina de serviciu a ministrului Stanisoara (o alta nulitate absoluta din PDL) circuland de la severin la Bucuresti cu fi-su, dormind pe banketa din spate! Si Au nu era de la SPP!
**Si-a dat demisia marele reformator, Stanisoara, omul, nascut obosit, care a indraznit cu nesimtirea de partid proverbiala sa afirme ca militarii sunt blazati, de a sters pe jos cu el amiralul Marin?

Iulian Mareș spunea...

Politistul este civil, el deskide dosarul, procurorul il coordoneaza; pe polititstul de la rutiera nu-l cerceteaza parketul militar! Procurorul de caz a dispus transmiterea dosarului cu primele elemente catre PMil! Corect?
Faptul ca seful misiunii nu a informat UM despre producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, este o problema interna, care poate fi solutionata disciplinar/administrativ...etc! nu avem elemente ca s-a dorit ascunderea accidentului din cauza neincadrarii in termenul de informare a UM! Acest termen este ff scurt si oricum nu stim daca a fost informata UM sau nu! Informarea PMil, este prevazuta, mai ales cand sunt victime ale accidentului (decedati si/sau internati in spital). Ce bine cunoaste Parlog asta, dar cand o freca de greva si lua 2 si-un pic la examen, ce mai stia?

Mihai spunea...

@ Mares
Decât să casti gura cu aiureli mai bine taci.
Cercetarea cazului in cazul in care este implicat un autovehicul militar si militari se face de procuratura militară din start prin organele de putine rutieră .
Polițiștii trebuiau să informeze imediat procuratura militară.
Poliția militara nu are atributiuni de cercetare a accidentelor de circulație, mai ales dacă este caz de dosar penal.Ei pot doar controla in trafic autovehiculele mapn sub anumite aspecte.
Singurii abilități de lege sa cerceteze accidentele de circulație sunt politistii de la rutieră, procuratura militară si civila fiecare cu competențele ei in domeniu.
Polițiștii trebuiau să informeze și UM ,deoarece există posibilitatea ca in accident sa-si fi pierdut viața tot echipajul.
Ca nu există cooperare și comunicare informațională intre institutii asta-i alta poveste.
De regula se reglementează dupa ce se intampla cate ceva si ii prinde descoperiți.
Cam asa stau lucrurile domnule fost ...pe la esaloane inalte ....

Huhu Rezea spunea...

Politia com Draganu, jud Arges a procedat corect.
Nu era să astepte in zi de duminică să vină un procuror militar.
Cercetarea privind evenimentul rutier se face de către politia rutiera si datele sunt înaintate către Procuratura Militară, care valorifică cercetarea la fata locului si decide cu privire la cursul cercetării penale.

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Acum îmi dau seama că ești irecuperabil...
Ți-a spus-o și Huhu, folosind alți termeni!
Ce scriu eu și ce înțelegi tu?
Asta-i boala de SB?
PMil- Parket militar
PM - poliție militară!
Decât să înțelegi ceva mai bine inventezi?
SPP are PM?
Știa agentul de circulație că asta e ministru și cei 2 SPP? Și dacă ar fi știut...care e problema?
Retine: am văzut N cazuri! Procurorul civil trimite dosarul de cercetare către PMil, pt că sunt cauze produse de militari în timpul serviciului și pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu!
PM întocmește un raport înaintat ierarhic privind cauzele și regulile militare încălcate, de către militari ai MApN nu SPP și câteva constatări de la locul accidentului, propunând, după caz masuri de mediatizare, prelucrare a evenimentului și măsuri disciplinare in anumite situații (cursa neaprobat, abatere de la traseu, stare tehnica precară, ...etc)
Dar astea nu erau acum 20-25 de ani!

Mihai spunea...

Halou, deșteptarea.
Fiecare parchet are procurori sau procuror de serviciu ,asisderea proc. mil.
Map pune la dispoziția proc militare logistica necesară.
În câteva ore cu autovehicul pus la dispoziție de la poliția militară ( masina de serviciu)procurorul de serviciu este la fața locului.
Dacă sunt persoane decedate la fața locului nu in salvare spre spital ,etc acestea nu sunt ridicate fara acordul procurorului.
Ce cauta dosarul la procuratura civila care l-a declinat ulterior la procuratura militară ca pe urma deoarece erau implicați militari si cetateni străini in accident a fost preluat de parchetul de pe lîngă ICJ.
Chiar nu știau din prima competențele?
O mașină SPP cu un demnitar in misiune in coliziune cu un autovehicol condus de străini este chiar asa o jucărie. Il punem in brate la primul intilnit sau cel mai apropiat si se descurcă el ?
Iar la proces se poate motiva ca,cazul nu a fost cercetat cf competențelor, etc ,etc.
Poliția rutieră face primele cercetari la fața locului, asigura locul producerii accidentului pentru a nu se modifică sau sterge urmele ,identifica martorii ,alcolemie, etc , dupa care urmeaza pașii legali sub supravegherea procurorului .

Iulian Mareș spunea...

Așa crezi tu! Parketele Militare sunt teritoriale...

Mai bine așa:

Stimate domnule General doctor Pahonțu,
Subsemnatul Tudor “Tubel” Schinagel, cetățean onest, tata a trei copii, domiciliat in București Sector 1 si candidat la funcția de primar al Sectorului 1 din București la alegerile locale din acest an, formulez prezenta PETITIE prin care, respectuos va solicit ca mâine, sâmbătă 5 septembrie, in intervalul orar 13:00 – 17:00 sa nu aprobați nicio misiune care ar consta in deplasarea vreunui ministru dinspre București către Brașov, întrucât circulam și noi, cei fără escorte!

Mihai spunea...

Fenomen nemaintâlnit in ultimii ani.
Aproape singur pe A3. Ăsta este rezultatul in urma pandemiei.
Exista o zicala care contine mult adevar, ”Se invârte roata ,ies banii, nu se învârte ,nu iese nimic”.
Toate pensiunile din defileul Crisului Repede si sunt o multime ,una dupa alta ,care mai de care , cu terasele goale ,doar pe ici pe colo câte cineva.
Pensiuni care altadata erau FULL zi- noapte ,șapte din șapte..
Si voti vreti bani pentru pensii ,salarii ,spitale ,etc.
Vizionati aici pustietatea de pe A3 si recunoasteti locurile .

Aproape singur pe A3 ,ceva neobisnuit si nemaintalnit .

https://youtu.be/NAFaQOfmgBI

Asta inseamna că avem o problema greu de gestionat in viitor.

Huhu Rezea spunea...

In schimb, terasele din centrul orasului Oradea ...km de mese... sunt toate ocupate cu clienti si niciunul nu poartă mască. Semne proste pentru controlul pandemiei.

Mihai spunea...

Huhurez ,daca nu te uiti la filme mai bine de te culcă.
Oricum pensie actualizată mai mare ca netul activului similar in fuctie nu vezi.
Si netul âla l-a fâcut Olguta mic de tot luaind angajatului cam 39% din brut.
Noapte bună.

Mihai spunea...

Da ,domnule Huhurez ,aveti dreptate.
Din pacate ,peste tot în Ro întâlnești aceasi situatie.
Peste toate astea regretabil este si ca organele statului cu atribuții în domeniu sunt invizibile.