Un produs Blogger.

joi, septembrie 24, 2020

Se renovează Cazinoul din Constanța

10 comments
Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a anunţat că până pe data de 15 aprilie, cel târziu, va fi dat ordinul începere a lucrărilor la Cazinoul din Constanţa, în condiţiile în care MLPDA a obţinut autorizaţia de construire, informează Agerpres.
"Ar fi un lucru foarte frumos pentru Constanţa să reuşim noi, practic, restaurarea şi reabilitarea Cazinoului din Constanţa, care e o clădire emblematică şi care, într-adevăr, este extrem de importantă pentru Constanţa", a afirmat premierul Ludovic Orban.

După restaurare, Cazinoul Constanţa va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.

Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 (Sf. Maria), în prezenţa principelui Ferdinand.





10 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alo, alo: I-am tras si eu un chef zdravan candva acolo, cu bere, mici, pastrama si pizza, avand de toartă o ,,pizma,'' dar pe terasa spre Mare, cu strocheli de apa sarata si prea putin soare, ca bateau niste alizee mai maricele peste valurile sarațele, pe timpul orizonturilor purpurii, cand erau mai multe distractii si bucurii, insotit de o ,,pizma'' broneta, tare-n suzetă, de-am tavaliti, dupa aia, bălăriile, bulihoacele si stuharisurile la Mamaia, pana ne-a fugarit, noaptea, ploaia, inapoi la baracile Canalului, de la Peninsula, dar fara ,,pizma,'' baga-mi-as drujba de lemne in caverne!

Leo spunea...

La barăcile de la tabăra "Lebăda" ajungeai pe scurtătură înnotând de la Mamaia. Cam prin dreptul la butoaie pe unde s-a prăbuşit elicopterul smurd...

raul spunea...

Marine ,Marine mai ada si-un caine!Ma blocasi Marine fara sa stiu ca asculti Chris Rea!Marine,Marine!
Ps Merci Huhu!

Iulian Mareș spunea...

Care Marin?

raul spunea...

Olteanul ala orgolios , care daca mi-am bagat-o odata in pupila lui ,mi-a taiat macaroana ca as fi indecent!Nu de alta ,dar credeam ca suntem barbati si a doua ,conteaza si continutul nu numai forma!Ei,dar e poveste de vreo doua luni ,cand domnu'Marin era sensibil tare!Acu' ,ca noi toti,o lua si el de la ,,prietenul" nostru comun tuturor,dom'Ciuca!La urma urmei ,fiecare e stapan pe site-ul lui!Sanatate si virtute ,sa avem cu totii ce ...manca!Alta rima n-am gasit!😀😀

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, eram vecin acolo, la baraci, cu gâgani, care vindeau zigări Cărpăcior cu 3 lei, de la 2,5 lei, Comandant era Dl Maior Graur, cel cu inima de aur, camerele baracilor erau baruri si bordeluri sordide, dar vesele si cu cate un caft in miez de noapte, dand si eu capatani si pumni sa-mi apar onoarea si gurvele, fiind cunoscut cu numele de Cordalis, si aveam singura masina cu cabina albastra, luata de la Palazu Mare, iar la Poarta Alba se dadea ultima batalie sa se scoata pamantul dintre doua luciuri de apa, ca la 23 August trecea cu salupa pe acolo 'nea Ceașcă. La inaugurare nu s-a putut, desi eram 10.000 de masimi de armata si civili, astfel ca s-a luat o coaja, Ceausescu a venit, cand a ajuns acolo l-au dat jos din barca motivand ca se surpa malul, l-au suit in alta barca dupa dop, si dupa aia s-a dragat prin aparaie... Mai caram cu un autobuz colegii, dar fiind norma de tras l-am dat unui civil lenes. Rau? Bine? 2 rasturnari cu masina, dupa accidentul avut in mina Lupeni, mi-au pus capat carierei militare! Acolo te rasturnai datorita pamantului supra incarcat, peste tonaj, se facea tangaj la gropi si, hopa hopa Penelopa, daca aveai noroc sa mai traiesti, eu scapand ca luasem intre picioare stras volanul!La prima berbeleaca-accident, ma ranisem mai usor la cap si picioare, dar barbierisem toata masina pe dedesubt, ca ii cazuse celui din fata mea un bolovan de-o tona din bena si am trecut peste el, in panta, obligat era sa circuli bara la bara si nu aveai cum sa te fersti, tataie! Azi ma amuz, atunci a fost o tragedie la al doilea accident, cand m-am rasturnica de cateva ori si m-am bulit rau de tot... Nici azi nu stiu ce si cum s-a intamplat...

Apropo, stiati ca actualizarile se vor efectua abia dupa 2026?! E pe bune, asa ca lasati planurile cu calculele! Sunt hotarate de PNL si de Plavan & Organ! Ai? Nu credeti? Atunci de ce MAI, SRI, STS, SIE nu s-au dus la Căacărez? Nu v-ati gandit si la asta? Ei, aceasta hotarare PNL i-a determinat pe ceilalti sa stea acasa, sa nu joace teatru ieftin, ca Balaceanu, Bahnareanu sau Tudor, montati de Ciucălău sa-l joace pe Shakespeare, sa dea bine elctoral! Dupa alegeri, se da oug pe aceasta hotarare politica, o sa vedeti, daca votati criminalii PNL! Apoi, ca alt argument, amanarea de o luna sa se reantanleasca, cand puteau s-o faca maine, daca se dorea ceva concret, apoi propuneri de infiintare site-uri si bloage de informare, care se fac pentru sase ani de acum incolo de inghetari, formarea de noi forumuri de aburire a fraierestenilor, etc! Ehei, e grele! Cand ai prosti adoranti PNL, care nu fac galagie si asteapta de la altii sa faca galagie, cand sindicatele le sunt vandute lor pe spagi si simuleaza actiuni sindicale, cum dracul sa nu le mearga? Cand zic de Oprea, Dv, camarazi mistocariti, curand o sa radeti manjeste! Doar Oprea ne mai poate salva!

Iulian Mareș spunea...

Aha,
Mister Neacsu, aza zii!

Mihai spunea...

Hai sa vedem ce vad O.Goga si Veturia de la înălțimea " Mausoleului"in care sunt inhumati, aflat în incinta Castelului (muzeu ) O. Goga de la Ciucea .
Printre altele sigur vad si căsuța din incinta muzeului cedata spre folosință , creatie si iubire bunului sau prieten ,poetul Ady Endre.

https://youtu.be/vHXRHCRCU9Q

Mihai spunea...

PS
Mai adăugăm,
Tot de la Muzeul O Goga -Ciucea

https://youtu.be/XK4JW5Ss6RI

Mihai spunea...

PS
Tot din incinta muzeului O Goga -Ciucea

https://youtu.be/vaD5WUfoWjE