Un produs Blogger.

vineri, septembrie 04, 2020

Victor Orban: Povețe pentru Transilvania independentă : Să nu mai fim la fel de proști ca ei(românii); guvernanții români sunt la mâna nostru(în maghiară)

22 comments

Urmare a primei părți a cuvântării lui Viktor Orban la Cursurile de vara de la Tușnad reprodus de https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2020/09/02/primul-ministru-al-ungariei-pericolul-pentru-noi-nu-vine-doar-dinspre-partea-romanilor/

(Un text prescurtat rostit cu usile inchise – doar pentru maghiari  – la Cursurile de vara de la Tusnad de catre premierul Orban Viktor, reprodus de  https://infobrasov.net/victor-orban-pericolul-pentru-noi-nu-vine-doar-dinspre-partea-romanilor-2/

Doamnelor si Domnilor, Stimati colegi!

(…) În pregătirea acestei inițiative europene (Transilvania-stat independent) este nevoie ca atitudinea mass-media mai ales a fiecărui maghiar, și in perspectiva a secuilor, să facă o netă deosebire între românii ardeleni-europeni și ceilalți, românii-orientali.
Să  lucrăm cu subtilitate la cunoasterea imaginii reale a românismului în general, și în special a românului sudist, a regățeanului, a bucureșteanului șmecher, atât printre românii din Ardeal, cât și printre ceilalți ardeleni: germani, țigani etc.

Să lansăm documente… ușor false privindu-i pe Emil Boc, Victor Ciorbea, acad. I.A.Pop, Orban Ludovic, Rareș Bogdan, etc. cum că nu sunt ardeleni …tocmai adevărați, că dacă ajung prim miniștri niște ardeleni veritabili, România era departe azi!

Să dovedim cu documente … „potrivite” că acestia se trag, să zicem, din moldovenii aduși de Ceaușescu în Ardeal.

Să dovedim în toate chipurile, cu orice ocazie, ideea că noi, în Ardeal, am putea trai mai bine chiar decat in Budapesta dacă taxele pe care le plătim statului român ar rămâne pe loc, în investiții și cheltuieli publice din  Ardeal.
Cunosc mulți români naivi gata să creadă și să răspândească ei înșiși ideea că pe taxele plătite de ardeleni parazitează sute de localități din Moldova și Muntenia unde nimeni nu muncește, nu  produce și nu plătește taxe. Si nu e așa?

Nota bene

Legile și principiile Uniunii Europene și ale Noii Ordini Mondiale
încurajează fărâmițarea macro-statelor și constituirea de comunități  statale cât mai restrânse, bazate mai ales pe criterii de eficiență economică  și geo-politică, iar nu pe legături de sânge, istorie  comună etc.

Se apropie momentul când dezmembrarea marilor conglomerate politice precum Rusia, SUA, China, India, Jugoslavia, sau…Italia, este iminentă.

Și oricum va urma negreșit și logic dezmembrarea României de azi! Trebuie profitat de aceste conjuncturi…destul de reale.
Avem informații că Uniunea Europeană n-o să mai dureze mult, și nici principiile ei. Și eu știu ce vorbesc, revenirea la Europa națiunilor este firească în percepția a tot mai multor oameni de decizie!

Dacă știm să profităm de aceste controverse din legislația europeană vom sprijini astfel trenul istoriei!

Mă tem că acesta este momentul cel mai potrivit al restabilirii si reașezărilor isoriei!
În acest scop este bine să transmitem cât mai convingător ideea că pe maghiarii din Transilvania, nu îi interesează Budapesta mai mult decât Bucureștiul.

Că răul pentru ardeleni poate veni si de la Budapesta si de la București! În egală măsură!

Argumentele noastre trebuie să atenueze falsele spaime istorice și vigilența românilor ardeleni, să nu creadă cumva că apariția statului Transilvania,- cu o populație aproape cât a Ungariei și resurse deosebite – (ca urmaș al principatului Transilvania ), poate fi privită greșit ca un pas spre Ungaria Mare sau spre o hegemonie maghiară.

În acest scop trebuie bine simulată o atitudine critică față de Budapesta, chiar față de Ungaria. Avem motive berechet! 
Principala critică la adresa Budapestei: în Ungaria este pus în primejdie viitorul maghiarimii.

Numărul tot mai mare de peste un milion de țigani și evrei din Ungaria, ponderea lor uneori majoritară în economia și cultura Ungariei, fac din Ungaria o țară fără viitor sigur pentru maghiari.

Ideea centrală a propagandei noastre viitoare: Ungaria este in criza. 

Transilvania trebuie să-și reia rolul jucat în istorie, îndeosebi după Mohacs, acela de leagăn al maghiarismului, spațiu al supraviețuirii  maghiarilor în istorie!
După calcule secrete făcute la Uniunea  Europeană, este foarte posibil ca cei 9 milioane de maghiari din Ungaria să ajunga sub jumatate în actualul secol. (După părerea mea, chiar mai devreme, 70-80 de ani!).

Dar va fi mai greu să dispară maghiarii din Transilvania! Niciodată nu vom îngădui asta!

Suntem pândiți de primejdia depopulării Transilvaniei de elementul maghiarofon (maghiari, secui, țigani și evrei maghiarizați), iar principala cauză este greșeala UDMR de a impune guvernelor de după 1990 extinderea forțata a învățămîntului în limba maghiară.

Am mai spus-o și o repet: trebuie susținut învățămîntul în limba  maternă numai în localitățile în care românii sunt majoritari, numai acolo apare riscul ca limba maghiară să fie mai puțin folosită în afara casei, a familiei. Iar acolo unde maghiarii ori secuii sau țiganii maghiaro-foni sunt majoritari, limba maghiară nu este deloc în primejdie.

În aceste localități apare însă pericolul ca tineretul nostru să nu învețe limba oficială ca lumea, autoeliminandu-se , ceea ce le va afecta mult cariera profesională.

Un medic maghiar care nu știe românește este condamnat să-și exercite meseria numai în cadrul restrans al anumitor localități, numai la un segment al populației, ceea ce îl va dezavantaja în condițiile concurenței profesionale libere.

Personal am descoperit că pleacă din România în Ungaria nu profeionisii ci mai ales tinerii maghiari care nu vorbesc bine românește sau chiar deloc. UDMR s-a amăgit că orice maghiar ce vorbește prost românește va vota mereu cu UDMR.

Realitatea este alta: orice maghiarofon – inclusiv țiganul maghiarofon, care vorbește prost  românește se simte mai bine în Ungaria și este tentat să plece să trăiască acolo.
Și chiar pleacă foarte mulți, cum bine se știe! Ati  ajuns astfel la situația ca învățămîntul în limba maghiară din  Transilvania să pregătească absolvenți pentru Ungaria sau pentru alte tari cu maghiari multi: Austria, Slovacia, Serbia! Nu  acesta a fost scopul nostru! Nici măcar al UDMR-ului… 

Repet principiul pe care îl recomand:

– în localitățile în care pe stradă nu se vorbește ungurește, inclusiv la București, tinerii maghiari trebuie să aibă la dispoziție o școală cu cât mai multe materii predate în limba maghiară, maternă.
– în localitățile unde toată lumea vorbește ungurește, copiii noștri să aibă la școală cât mai multe ore predate în limba română.   

Trebuie cu orice chip să evităm ca băieții și fetele noastre să intre în viață fără să cunoască limba oficială a țării, chiar dacă această limbă este româna… o limbă nu tocmai imposibilă! Îi înțeleg pe colegii din UDMR, dar trebuie să gândească  puțin mai nuanțat și să înțeleagă și ei că fără limba română nu putem supraviețui în Ardeal. Asta e lumea în care trăim!
Situația liceului maghiar din București este un eșec… exemplar, pilduitor. Așa se întâmplă când UDMR pierde din vedere detaliile. Mai întâi, se cuvenea ca la acest liceu să fie atrași copiii familiilor de maghiari din București. Eventual constrânși!

Maghiarii din București, majoritatea intelectuali de calitate, se feresc însă să-și trimită copiii la această școală din pricina incompetenței   profesorilor de la acest liceu.
Este lamentabil  nivelul instrucției școlare din acest liceu! (Ca și din alte  școli fara traditie, cu limba de predare maghiară! Ăsta este adevărul și părinții îl cunosc, foarte bine…)

UDMR trebuia să se  îngrijească să aducă profesori buni la acest liceu, nu profesori angajați pe pile și criterii politice.
Ideea de a aduce la București copii din  Moldova, din satele  de catolici, sub pretextul că sunt ceangăi și că urmând acest liceu se vor salva de la deznaționalizare și vor redeveni maghiari, este un eșec Din ce cauză? Cum spuneam, au fost din nou neglijate detaliile.

În cazul de față e vorba de faptul că acești copii de ceangăi sunt găzduiți la București într-un internat alături de copiii bursieri veniți din Basarabia, adică tot moldoveni…
Acolo, în intimitatea traiului la vârsta când se nasc prietenii de o viață, se produce o injecție de românism de peste Prut care dă peste cap toată propaganda udemeristă  transformându-i pe puii de ceangăi în români îndârjiți, înrăiți.

Aversiunea naturală a copiilor față de școală, față de  profesori, mai ales față de profesorii incompetenți, se transformă în aversiune față de tot ce este maghiar, unguresc.
O altă manevră neinspirată a UDMR e proiectul de  lege cu privire la  Statutul Minorităților din România. Până acum norocul ne-a  surîs și parlamentarii români nu l-au citit cu atenție. Nici ziariștii.

Nu l-au citit cu atenție nici măcar reprezentanții celorlalte  minorități, care și-ar fi putut da seama că avantajele ce se vor obține prin acest statut sunt accesibile mai mult maghiarilor!
Dezbaterile pe marginea acestui proiect s-ar putea să ducă însă la constatarea că prevederile sale sunt excesive, atât de exagerate încât nu vor putea fi aplicate chiar dacă proiectul va fi votat.

În momentul în care se va constata aceasta, s-ar putea ca românii, sătui de lipsa de măsură a UDMR, să se decidă să aplice legislația europeană în materie de protecție a minorităților. Am atras atenția asupra acestui pericol, dar am vorbit la pereți! Deja, cât am putut constata personal la Bruxelles,  guvernele din Europa sunt măcar deranjate de privilegiile oferite de statul român minoritarilor, în special maghiarilor.
E cazul în primul rând al guvernelor din țările unde mai există maghiari ca  minoritate națională. Maghiarii din aceste țări trebuie sfătuiți să nu  mai invoce modelul românesc, drepurile maghiarilor din România! S-ar putea ca românii să se deștepte…

Problema problemelor este tot cea demografică. Este, din  fericire, o problemă și pentru români. Trebuie profitat de faptul că nu se prea sinchisesc de declinul demografic să articuleze o politică de redresare demografică. Avem un spațiu de manevră deosebit de  generos.

În privința aceasta UDMR a făcut o treabă bună, a penetrat structuri cheie, pe care a știut să le orienteze în așa fel încât  regresul demografic din România să-i afecteze mai ales pe etnicii  români.  Au fost, de pildă, o excelentă inițiativă caravanele de educație contraceptivă organizate de Ministerul Sănătății, care au mers din sat în sat, dar… numai prin sate românești, pentru a  explica fetelor de la  țară cum pot evita să rămână gravide sau cum pot să scape de plod.

În paralel, au fost organizate alte caravane destinate mamelor tinere, învățându-le cum să-și îngrijească copilașii pentru a reduce  mortalitatea infantilă, caravane care ,gratie UDMR , au mers preponderent numai prin sate  ungurești și cartiere de țigani. Îl felicit ! 

Trebuie continuată  această  politică, măcar câtă vreme ministerul sănătății mai este …mai apropiat UDMR-ului.
Pe plan internațional  ni se reproșează obsesii revizioniste, perfidia  politică,  lipsa de loialitate, ca și când marile puteri nu au  ajuns  acolo unde sunt exact prin aceleași mijloace: lipsa de  scrupule, de  loialitate, de onoare etc. De ce am practica noi alte rețete decât cele clasice, verificate de istorie ca rețete ale  succesului?! 
Românii, așa primitivi cum sunt, abia la  1866 și-au adus domnitor din Apus! Cred că românii au avut mai mult de câștigat când au mers după lozinca prin noi înșine!

Nu e nicio rușine  dacă ne-am însușit-o și noi, mai ales că românii au abandonat-o  după  1990.
Mai mult ca oricând suntem azi în situația de a ne purta  singuri  de grijă. Dacă vom conștientiza această condiție, se  vor ivi in continuare printre  noi bărbații care să ia taurul de  coarne! Nu am nicio îndoială. 
Cu inventivitate mai ales, dar  și cu  perseverență, cu voință nestrămutată, putem să ne salvăm locul  nostru stralucitor sub soare! O șansă în plus, o au maghiarii din  România. Informația pe care v-o dau trebuie să aprindă în  sufletul  fiecăruia dintre noi speranța, că  vom reuși: sunt si guvernanții români la mâna noastră… . Trebuie profitat de ocazie Important este să știm ce  vrem  și să vrem ce trebuie! Putem obține orice …Dar să nu cerem lucruri care în timp se pot întoarce  împotriva  noastră! Cum este învățământul în limba maternă, când  am cerut și am obținut mai mult decât ne trebuia!
Asta este problema: Să nu mai fim la fel de proști ca ei! Acesta este ultimul meu dor!  

Acesta este textul prescurtat, rostit cu usile inchise de catre premierul Orban Viktor – doar pentru maghiari – la Cursurile de vara de la Tușnad.

22 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca un roman facea astfel de afirmatii pe pamant unguresc, in clipa cand deschidea mestecatoarea era umflat, dus la Politie, batut mar, judecat in regim de urgenta, judecat si condamnat! La noi, ma astept sa-l cheme maine Plavanul sa-l decoreze, si apoi sa-i traga un chiolhan cu omolul, Organ!

monteoru spunea...

Suntem prosti ca-i permitem sa se joace cu pixul pe harta Romaniei.
Permisivi am fost intotdeauna.Cand Impuscatul tuna si fulgera impotriva revizionismului maghiar armata Romaniei se preocupa de bunul trai al mamei ministrul apararii al Ungariei.

Ieșean spunea...

Este un discurs corect,fără nuanțe a unui prim-ministru dintr-un stat mult mai civilizat decât România.

Huhu Rezea spunea...

Dacă ție ți se pare corect un discurs al premierului unei țări vecine, în care incită la dezmembrarea țării tele, apoi tu esti un individ care nu are numic în simțirile sale pentru România.

raul spunea...

Politica pasilor marunti,promovata permanent de unguri!De ce sa ceara Transilvania pt ei ?Nu da bine in ziua de azi ,dar maine ,o Transilvanie independenta nu se va ,,lipi''mai usor la noi????Si noi prostii stam si inghitim ,pt ca porcii care ne conduc si de stanga si de dreapta au nevoie de voturile ungurilor udemeristi , ca sa ne fure!

anonim spunea...

E pe alt topic dar stiati? E de azi

https://www.impact.ro/exclusiv-scandal-imens-in-mapn-sumele-uriase-pe-care-sute-de-militari-romani-le-au-pierdut-din-cauza-soldelor-calculate-gresit-81536.html?fbclid=IwAR0IzR530kuhO_MQCsgEVgeTvbRGhBqnwMMF6hm0WAyMGMUAm9W_vMRuAjQ

Viorel spunea...

Ieșeanule, te întreabă un moldovean de-al tău. Despre ce stat civilizat vorbești tu ? Înainte de a continua te întreb dacă îți cunoști cât de cât istoria țării și te mândrești cu ea și înaintașii ei. Au venit cumva românii din Câmpia Panonică, din munții Urali, au ucis și jefuit popoare, au purtat războaie împotriva vecinilor și chiar mai departe, au cucerit sau râvnit teritorii străine. Și-a permis vreun președinte, prim ministru, parlamentar sau ministru să viziteze Ungaria când vrea el în interes național fără acordul sau înștiințarea autorităților ungare, să țină discursuri cu ușile închise incitând la ură. Cum poate să afirme că Transilvania trebuie să devină leagăn al maghiarismului, spațiu al supraviețuirii maghiarilor în istorie. Păi atunci Ungaria mamă (ca să mă exprim așa) ce este domnule Orban după dumneavoastră ? O anexă a Transilvaniei ? Atunci ia unițivă cu România și dispăreți ca popor (și dv. ca prim ministru pentru că îl avem pe Ludovic Orban al nostru). Niciodată nu veți putea arăta cu degetul un punct pe harta lumii în care să puteți spune, aici este pământul pe care s-a născut primul ungur / maghiar, motiv pentru care revendicăm acest teritoriu. Ați venit din negura timpurilor și nu o să vă găsiți liniștea niciodată pentru că sunteți ca un copil orfan. V-ați născut călare pe cal, tot așa o să și muriți dacă râvniți la locuri și lucruri mult visate ce nu vă aparțin.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Putem afirma că este un discurs pragmatic, direct, ideologic, dar nu corect! Numai un cretin poate afirma asta! Liberalului i s-a mai atras atenția pt afirmații privind Trianonul!

Huhu,
unde sunt cei 2-3 useri cretini care de cam 2 ani mesteca ideologia otrăvită a lui Viktor Orban?
Să-i nominalizăm, că tot o sug cu Budapesta, unul că a lucrat pe acolo (cu gl. Kostyal poate) iar celălalt uită că prietenii ungurilor trăgeau harta, pt Trianon, pe la Est Oradea, de se sculau și morții moților din mormânt?
Tema asta cu harnicii ardeleni și smekerii regățeni este pt cei care citesc doar Facebook!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iesean, ia-l acasa Organul honvez si impaiaza-l, ca pe Lenin! Intr-o alta viata, te va ajuta sa ocupi o functie foarte mare din Campia Panoniei, mai ales dupa ce o vor popula hoanghenii cu struti, cămile sau canguri!

Iulian Mareș spunea...

avia

te rog sa comentezi balastrul sublimului PDF-ist!
"Dan Vîlceanu a declarat că profesorii trebuie să-şi cumpere măşti din banii lor şi că nu e normal ca statul să le asigure măşti de protecţie pe durata desfăşurării cursurilor.

"Daţi-mi voie să vă spun un lucru: nu cred că e normal ca profesorii să spună 'dom'ne, mie să-mi dea statul mască'. Vă şi spun de ce. Pentru că statul nu asigură mască tuturor angajaţilor lui. Angajatul de la AJPIS, de exemplu, se duce la serviciu şi-şi cumpără mască. De ce aş cumpăra la profesori mască?

Până la urmă suntem într-o situaţie de criză sanitară şi trebuie şi noi să ne luăm măsurile să mergem la locul de muncă şi să fim în siguranţă, să îi ţinem în siguranţă şi pe ceilalţi. Nu poţi să te uiţi la stat toată ziua. Dar angajaţii din privat de ce nu cer mască de la stat? a declarat, joi seara, la România TV, Dan Vîlceanu."

Iata ce comenteaza oamenii:
"

Mihai Mihai
cretinul asta nu a aflat ca angajatorul asigura echipament de protectie in toate ramurile economiei
Like · Reply · 20 · 1d

Viorel Batista
De unde să știe el care sunt prevederile legale ?
Like · Reply · 4 · 1d

Eugen Pirvu
luati de la pdlpnl, sa nu imi spui mai valceanu ca orban isi cumpara masca,
Like · Reply · 12 · 1d

Carol Matei
Doar dacă te uiți la fața individului iti dai seama cata răutate are. Ca poate sa spuna astfel de lucruri, nu ne mai mira...dar, ca să despovareze statul de această sarcină, poate ca o convinge pe mama dumnealui sa cumpere măștile necesare dascălilor. Din afacerile cu statul...
Like · Reply · 13 · 1d

Daniela Tautu
F bine luati la dreapta dragi profesori ati votat la 5 maini pe seful cu geaca rosie , plus toti intelectualii sunt de dreapta , dar uita profesorii ca sunt angajati si nu oameni de afaceri , ma bucur ca toti care ati votat dreapta ca e de ""ponton"" acum o luati chiar voi in freza va da somer number 1 cu echipa flit , dar ce va fi dupa cele 2 runde de alegeri ???? in care voi cei de dreapta le veti da toata puterea in mana , masca va fi ca un ooooo>>> in gura
Like · Reply · 20 · 1d

Lucretiu Ginel Tanase
Excelent comentariu! Subscriu!
Like · Reply · 6 · 1d

Forza Rapid Giulesti
Asa e, luati cu pita domnilor de la stat, exact de ati votat! Doamne, nu exista spectacol mai tare!!!
Holly Alexandru
Lipsa prezervativului naște monștrii, vezi cazul Vâlceanul venit pe lume în spatele gării din Șocariciu când mă-sa se scremea să se face...
Like · Reply · 10 · 1d

Yvo Pan
Da? Minciuni ! Privatul asigura masti angajatilor, asta pentru o informare corecta.

Alice Popa
Italia ofera gratis milioane de masti ZILNIC in scoli!!! Sigur, ei nu au un analfabet ca presedinte, nici prosti gramada si ticalosi in guvern.
Like · Reply · 10 · 1d

Ada Pandele
limbricul asta uita ca profesorii sint obligati prin natura meseriei sa fie in contact cu copii si cu alti oameni, in timp ce eu pot sa lucrez singura intr-un birou si sa nu-mi trebuisca masca, ca ma mai si deplasez cu masin personala...sau poate lucrez de acasa...idiotul asta de l-a slobozit ma-sa in cap cind l-a fatat n-are minte nici cit o gaina"

**Nu intamplator am avut zilele trecute un comentariu acid pentru doctori, profesori si pensionari!

Iulian Mareș spunea...

Repet ca sa se auda!
Recunoasteti pe cei 2-3 idioti, de aici, care sunt adeptii lui Viktor Orban?

"Să dovedim în toate chipurile, cu orice ocazie, ideea că noi, în Ardeal, am putea trai mai bine chiar decat in Budapesta dacă taxele pe care le plătim statului român ar rămâne pe loc, în investiții și cheltuieli publice din Ardeal.
*Cunosc mulți români naivi gata să creadă și să răspândească ei înșiși ideea că pe taxele plătite de ardeleni parazitează sute de localități din Moldova și Muntenia unde nimeni nu muncește, nu produce și nu plătește taxe. Si nu e asa?"

**Si noi cunoastem, insa lasand eufemismele lui Viktor, noi le spunem direct: cretini, analfabeti, lingatori de clante si cururi, tradatorii neamului, antiromani, analfabeti cu acte!

Iulian Mareș spunea...

Liber la impropretariri pt nobilii unguri si grofi sasi!

Foarte interesanti acest judecatori! Am mai citit de niste bravi ai magistraturii care au reimproprietarit kiar grofi declarati juridic criminali de razboi! Cu sate intregi.......
Se rasucesc in mormant ardelenii, rumoare in cimitirele motilor: sunt omorati inca o data!

*Daca am vazut restituiri pentru proprietati confiscate prin Conferinta de pace de la Paris/1946 si Tratatele de Pace de la Paris/1947 si decret Regal, ce ne mai miram?

**Liber la tatuat magistrati: "Nu cunosc, nu respect istoria, nici macar pe cea factuala si aplic legea cum vrea muskiul meu principal sau punctul G"

spiritul lui Haret spunea...

Iesan privind stat civilizat partial iti dau dreptate.Cauza.La noi se vede efectul ocupatiei turce pe cand la ei se vede efectul ocupatiei habsburge.
Faptul ca apartine"unui stat mult mai civilizat" nu-i da dreptul sa-si bage pixul in harta Romaniei.Eu unul as opta pentru ai arata ca avem sange latin.

Iulian Mareș spunea...

Ia vezi mata cât timp a fost Jungaria pașalâc turcesc, apoi în Imperiul habsburgic hungurii nici nu erau recunoscuți ca națiune! Transilvania a avut mai tot timpul un statut autonom și recunoscut!
Cea mai mare prigoana a românilor ardeleni a venit din partea laieților blonzi, sașii!
*Nu vă faceți probleme...în NATO nu se modifică granițele statelor componente!
Priviți Grecia și Turcia! Fiecare își va lua câte o serie...
Orban și-a mai luat-o și se pare că-i place deja!

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRJM:...pt. că e sâmbătă,e "liber"..și în contextul ăsta(.cu adevărat..tragic..!),..să mai și "glumim"..un pic: ..
"..bată-te peste gură"..cu struții,cangurii și cămilele in ..ROMÂNIA,..că gândurile.. ți s-ar putea indeplini:..având in vedere.."ÎNCĂLZIREA..GLOBALÂ:.(cu și fără ghilimele..=mă refer ..și la încălzirea: politico-diplomatică,militară ..și..
altele..."asemenea"..!

Alex spunea...

Un cretin cum s-au nascut multi in Ungaria si in afara ei Acest individ paros nu are ce cauta in Romania.Mai sunt doi antiromani care-l ridica in slavi si chiar sufera ptr.ca Transilvania a fost rupta din Ungaria.Cred ca ii cunoaste toata lumea.Laszlo Tokes si Hunor Bella.Cel putin primul a dus dragostea ptr.Ungaria la extrem.Cu un tupeu nesimtit a cerut alipirea Transilvaniei la patria mama Ungaria in repetate randuri.Nimic nu-l leaga de Romania.Solutia este clara ptr.amandoi: Valea in Ungaria !.
Sunt multi romani de etnie maghiara in Covasna,Harghita si Mures pe care ii doare in basca de ideile idioate ale lui Orban V. sau.adevaratele recitaluri antiromanesti ale lui Hunor si Tokes.
De ce sa ii lasam sa sufere atat ? Hai sa transforman Ungaria in provincie romana si s-a rezolvat problema.

reddog spunea...

De unde sa stie Alex...
Sa intre pe site-urile romanilor mancurtizati din Basarabia sa vada ca aia sunt cei mai buni prieteni ai ungurilor.
Si ungurii sunt foarte activi pe acolo.
Se folosesc de argumentele stangii de la noi: anti UE si anti NATO.
Si la noi micutii o dau cu Iohannis nazistul si Bazavan genialul.
Atata stiu si atata pot.

Alex spunea...

In cu totul alte conjucturi am cunoscut oameni deosebiti in aceste judete.Credeti-ma ca nu sunt toti idioti.S-a dus povestea cu cerutul paninii in limba maghiara in Harghita si Covasna.Parerea mea este ca nu toti pot fi bagati in aceeasi oala.Exact ca in situatia noastra a romanilor.Atata timp cat sunt pasnici nu ma intereseaza ca lui Dumnezeu ii spun Istenem.
Probleme vor mai fi ,dar nu trebuie generalizat.
Respect !

Mihai spunea...

Pentru @ Huhurez si #Mares
Azi in drum spre Oradea mea de bastina m-am gandit sa va fac cunoscut la vedere locurile unde in 1919 au avut loc ceva lupte ”greco-romane” intre romani si unguri .
Este vorba de localitatea Ciucea ,cunoscută mai mult turistic prin Castelul muzeu ”Octavian Goga ” construit in vremea cand a fost prim ministru al Romaniei. Eu azi ca sa-i consolez pe Huhurez ,Mares si Monteoru la supararea provocata de Orban V am facut legatura intre Rasinari , Ciucea si Romania de pe vremuri . Atunci erau castele ,acum le zice vile. Si ce de mergea taranii cu ploconul dupa cum spun localnicii. Deci ce zic unii si altii despre romani este in limitele rezonabiluli se pare.
Filmul incepe cu imaginea unei parti a castelului ,foarte vizitat de turisti. Nu ratati.
https://youtu.be/1YHzn22XQRI
Si tot ca sa le alin necazul pe Victoraș si sa nu doarma cu stomacul gol ii premiez pe Huhurez si # Mares îi premiez pentru perseverenta cu care vegheaza la hotarele patriei nostre furată de toti smecherii cu cate un ”KURTOS KOLACS” achzitionat de la punctul turistic ”Piatra Craiului” zona prin care a trecut cu trupele generalul Mosoiu si a instaurat administratia romaneasca in Bihor si a pus cu mana lui statuia lui Ferdinand in actuala Piata a Unirii din Oradea.
Pofta buna Huhurez & Mares
Daca mai lasati ceva din din cei doi ”Kurtos Kolacs” serviti-l si pe Monteoru.
Sper să nu-i stea in gât.
https://youtu.be/CKNq7SinD1g

reddog spunea...

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/mihail-manoilescu-voi-fi-blestemat-de-toti-taranii-din-ardeal-pe-care-i-am-iubit-asa-de-mult?fbclid=IwAR2mika6PVyXbJSypqr1rUAYUbDdjEE2ECy0mCLzJ4hL0utLJ_3gXfB51lc

Mihai spunea...

Buna dimineata,
Huhurez ,# Mareș , Monteoru - Drepți
Se intoneaza Imnul de stat al Romaniei

https://youtu.be/aJvt6QvXlQ4

Pe loc repaus !
Si acum poftiti la la masa în Covasna.
Nu-i ăl cu coadă si coarne chiar așa de negru !

https://youtu.be/attmS0S-eQc

Duminică plăcută să aveti !

vasile spunea...

Asa ne trebuie dacă avem conducători de...rahat. În orice caz, dacă cineva dorește sa ne unească cu adevărat sa îndrăznească sa încerce aceasta aventura.