Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 10, 2020

Carol al II-lea despre ameliorarea pensiilor militare

52 comments
Cultul personalităii regelui Carol al II-lea răbate grețos din rândurile acestui articol... la fel ca și cultul adus lui Ceaușescu de către presa comunistă. 
Carol venise la întrunirea cu generalii rezerviști cu lecțiune învățată: budgetul nu are bani. Nimic nou sub soare.


 

52 de comentarii:

GO spunea...

Te-au rezolvat serviciile si pe tine! Cica blog cu continut ... sensibil. Adică deranjeaza imaginea României ca "oază" de stabilitate NATO. In care doar eu am numărat in grupurile de FB, cca. 120000 de bravi rezervisti care bocesc de zor privind regimul opresiv indreptat contra militarilor pensionati. Gutu-i în fură de securiști pe stil nou.

Huhu Rezea spunea...

Nu Olescule! Eu am setat introducerea acelui avertisment pentru cei mai sensibilicosi, mai ales că au inceput să introducă reclame cu conțiut pentru adulți și întâlniri de noapte....
Se produce o triere a cititorilor.

GO spunea...

Legat de ultima varianta a Pl-x 199/2020 (raportul preliminar din august).

Am calculat pt. 7-8 persoane, ofiteri si subofiteri/maistri. Rezultatul este la …utu-i mă-sa. Cei care nu au 25 ani lucrati efectiv in armata (exclusiv in armata) intra pe minus, raman cam la fel sau au cresteri ignisifiante. Faza este ca acestia au si cele mai mici pensii.

O alta situatie. Proiectul nu recunoaste practic grupele de munca. De exemplu, un militar care a lucrat efectiv 24 ani in grupa de munca cu cel mai mare risc profesional denumita (cam aiurea) „alte conditii”, are o vechime cumulata de 48 ani. Dar acestuia ii scade pensia si creste in schimb la unul cu 38 ani vechime cumulata care a lucrat 25 ani efectiv in grupa inferioara ca risc denumita „cond. speciale”.

Asa ca apar cresteri mici si moderate in urma corectiilor doar la cei cu o vechime efectiva in armata mai mare de 25 ani. Iar cresteri spectaculoase doar la cei care in afara de conditia de 25 ani lucrati efectiv in armata, au beneficiat si de solda de comanda. In rest, nu se imbogateste nimeni.

Concluzionez ca din punct de vedere al interesului general si al scopului declarat – de corectie a decalajelor, aceasta varianta de proiect este cea mai proasta din cele vehiculate pe piață.


GO spunea...

Da, imi este clar. Pt. ca raportul preliminar pe Pl-x 199/2020 sa aiba cat de cat elemente de realism, este absolut necesar sa tina cont de apartenenta la o grupa de munca sau alta si sa fie acordata o corectie diferentiata in acest sens. Pt. ca in caz contrar, se face o uniformizare in jos a tuturor, ca si cum nu am fi avut nici o grupa de munca. Este elementar sa nu stabilesti acelasi cuantum minim si pt. cel care nu a avut grupa de munca, si pt. cel din CD, si pt. cel din CS si pt. cel din AC. In conditiile in care de cand lumea, grupa de munca face diferentieri esentiale la pensii, fie ele militare sau civile.

In acest context, trebuie introdusa neaparat o corectie privind apartenenta la grupele de munca. De exemplu, 5% pt. in anii lucrati efectiv in conditii deosebite, 10% pt. anii lucrati in conditii speciale si 20% pt. anii lucrati in alte conditii, care sa reflecte adaosul de 3-6-12 luni adaugate la fiecare an lucrat efectiv intr-una din grupele de munca si recunoasterea grupei de munca. In caz contrar, asistam la o uniformizare nord-coreeana a cuantumurilor minime, ca si cum nu ar mai exista grupe de munca. Ba mai mult, cei care sunt incadrati in grupe de munca de risc superior, ajung sa fie egalati la cuamtumuri de cei incadrati in grupe de munca de risc inferior sau fara grupe de loc.

Xman spunea...

Prin urmare nu Cuza,slavit sa-i fie numele,ci Lahovari a acordat pentru prima data pensii militare...De "stat" la rand pentru vreo marire, Boc si urmasii lui fideli...

Leon spunea...

Ete na, parca Iohannis n-are curtenii sai !
Cel putin Regele Carol al II lea, si-a facut timp, stand in picioare(din respect pentru Generatia Primului Razboi Mondial..!), sa asculte doleantele unor Generali romani nemultumiti ca Pensiile militare au ajuns sa fie mai mici decat pensiile civile..!
Intalnirea cred ca a avut loc la Palatul Regal in data de Vineri 28 Februarie 1936 si Suveranul a promis ca va interveni pe langa Consiliul de Ministri pentru a emite un Jurnal( un HG sau Ordonanta..) deoarece un proiect de lege dureaza mai mult timp:
,,...Dar o ameliorare a pensiunilor militare cred ca se poate face si TREBUIE sa se faca. Pentru aceasta va promit tot sprijinul meu...va asigur ca voiu pune tot sufletul pentru ca s-o obtin,,
Carol al II lea era si Seful suprem al Armtei si a primit o delegatie a pensionarilor militari !
Presedintele Iohannis este Comandantul suprem al Armatei si Seful CSAT, in cei 6 ani a primit vreo delegatie a pensionarilor militari ? In ultima sedinta a CSAT poate au discutat si despre nemultumirile rezervistilor militari si inca n-am aflat noi..!

raul spunea...

Q.E.D!Ma bucur ,Gelule,ca-mi dai dreptate!Repet,voi credeti ca baietii n-au facut simulari???Pt cativa ,mai ales cei cu IC,carora o sa le aduca ceva ,inchid gura pt cativa ani tuturor!Asta-i dreptatea in RRomanica MApN -ului lui Ciuca!ACTUALIZAREA ACUM !Se aude domnilor generali ,mari conducatori de ,,negocieri"??Reprezentati-i pe toti din armata ,nu doar pe dv!Daca nu se poate actualizarea ,macar sa fie luata in considerare VECHIMEA CUMULATA !Asa ar fi colegial ,pt ca unii au fost nevoiti sa plece cu OG7/98 si asa ar castiga toata lumea cate ceva,ca pana la actualizarea propriu -zisa ,multi o sa dea ortul popii!

Huhu Rezea spunea...

Văzuta-i d-ta vreun monarhist sau vreun cleric ortodox care să laude reformele lui Cuza?
Prima lege a pensiilor militare a fost dată de Cuza la 1865 și a fost modificată în 1868 de domnitorul Carol I. Incă nu era rege.
Pentru documentare citiți aici
https://www.huhurez.com/2015/08/cuza-si-carol-i-au-dat-primele-legi.html

Huhu Rezea spunea...

Acest cuantum net minim este calculat provizoriu, pînă la următoarea calculare și actualizare.
In el nu intră procentul de pensie, purtător al sporului pentru condițiile de muncă. Se acorda integral doar celor care au 25 ani vechime în serviciu.

Xman spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Pentru cei care sustin ca beneficiarii de Indemnizatii sociala, n-au muncit nicio zi:
"Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 946.320 de persoane în luna septembrie, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Din totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în septembrie, 797.585 erau pensionari din sistemul public, iar 148.735 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor."
La acest numar mai adaugam 3300 de pensii platite de cele 3 Case de Pensii Sectoriale..!

CEZAR spunea...

HOOOOOOO olescule ..ce mica o ai !!!
Vechimea de la rusi ..nu se pune ...???

Viorel spunea...

I. Cică lumea evoluează din secundă în secundă, numai modul de gândire, exprimare, susținere și insistență ale unor președinți de sindicate și asociații (Col. și Gl. / au și scuze sunt în minoritate, 4 astăzi față de 5+1 pe timpul Suveranului) stau pe loc altfel nu se poate explica randamentul 0 (zero) privind rezolvarea pensiilor militare din 2015 și până în prezent exprimate în fața Suveranului (KWI), a ministrului Ap.N., primului ministru, președinților C.D. și S., președinților de partid, deputaților și senatorilor din comisii. Vedeți cât de simple, clare și la subiect sunt redate cerințele celor 6 generali (au gândit și susținut în unanimitate, în numele pensionarilor și nu al lor propriu cum se întâmplă în zilele noastre) în special propunerile de la lit. (a) și (b), la lit. (c) C.P.S. avem dar nu ne „aparține / reprezintă cum spune legea” iar la lit. (d) întâlnim realitatea zilelor noastre. Deci, dacă nu puteți elimina în momentul de față inechitățile existente între pensionari / pensii militare până la finalizarea ultimei etape de majorare a soldelor la activi cu 25% adică 01.01.2022, de ce nu aplicați propunerea domnului Huhu Rezea propusă pe blog, respectiv PLx-199/2020 „Articol unic”, fără a fi nevoiți să vă întindeți apoi cu recalculare pe perioada 01.09.2022-31.08.2024 = perioadă de recalculare sau chiar 31.12.2024 ? Ar fi varianta cea mai acceptabilă. Suveranul avea atunci de rezolvat un memoriu foarte delicat datorită faptului că inechitățile existau între pensiile militare și pensiile civile și suplimentarea bugetului Armatei pentru concentrarea și instruirea contingentelor de militari aflate la vatră, acum inechitățile există între pensiile militare (în interior) care pot fi rezolvate din cei 2% din PIB.

Viorel spunea...

II. Dacă în ultimii 30 de ani solda cadrului militar era compusă din: Soldă de funcție; Solda de grad; Gradații; Indemnizația (soldă scrie în decizia de pensie) de comandă; Indemnizație de dispozitiv și Spor de confidențialitate iar din 3 în 3 ani se actualizau coeficienții de grad și funcție care ar fi trebuit să reprezinte PRINCIPALII INDICATORI AI BAZEI DE CALCUL AL PENSIEI MILITARE ȘI NU SPORURILE (nu din 10 în 10 ani cum au făcut ei), altfel arătau soldele militarilor activi (ale noastre, pensionarii de astăzi) până la intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017 cât și pensiile stabilite conform Legii nr. 223/2015 / fără a fi ciuntită (ar fi fost echitabil pentru toți pensionarii militari). Vin domnii acum cu propunerea acestei etape intermediare care nu va dura 2-3 ani cum presupune domnul Huhu Rezea ci 4 ani (01.01.2022 = ultima etapă de mărire cu 25% activi; 01.09.2022-31.08.2024 = perioadă de recalculare sau chiar 31.12.2024). Dacă nu s-ar acorda pensia cea mai favorabilă (adică cea aflată acum în plată), peste 85% dintre pensionarii militari ar primi pensia mai mică după noua formulă. Elimini parte din sporurile (care sunt duble sau chiar triple comparativ cu solda de funcție), în unele situații O.M.M., vii cu salariul minim brut din care îmi scazi 41,5 dările către stat. Îmi spuneți că etapa intermediară începe pe 01 decembrie 2020, dar nu specificați când se termină și când pensionarul care are pensia majorată primește prima pensie, în 2021, 2022 sau 2024.

Leon spunea...

Sa retinem si urmatoarele date:
https://m.facebook.com/casadepensiisectorialaamapn/?__tn__=C-R

Periamu lucica spunea...

Mai clar de poate?

GO spunea...

In fapt, magaria Pl-x este mai simpla decat vedem noi. Se spala bani. Acele impozite de 41,5% sunt bani cash care ajung la ... bugetul de stat din mare PIB de 2% alocat M.Ap.N. Iar statul face ce vrea cu ei, de exemplu ii da la pensionarii civili sau lui Trump pt. F+16.

Celelalte cu binefacerea sub forma de cuantumuri minime, sunt doar amanunte dupa care se ascunde șmenuiala.

monteoru spunea...

Olescule ai si tu dreptatea ta dar decat nimic e bun si putin.
Las-o dracului.Cine a mai pomenit in istoria "armetii" comandantul de pluton si de companie sa aiba indemnizatie de comanda?Nu ti se pare exagerat sa aiba conditii speciale pe langa pilot,scafandru,parasutist,cel care face deminari tot poporul militar?Nu cumva si tu aspiri la conditii speciale pentru ca ai mers la munte si nu la campie?Ia fa niste sapaturi si vezi ce militari pe vremea impuscatului beneficiau de conditii speciale si alte conditii?
Cine invata carte la birou.Cine nu,la munca de jos.Comandantul UM,loctiitorii lui,sefii de arme ,de birouri,sectii,directiietc au invatat carte.

Huhu Rezea spunea...

Nuci Chiar așa!
Fondul pentru pensii din bugetul MApN este cel plătit beneficiarilor, plus impozitul plus cheltuieli cu personalul si plata pensiilor.
Naște suspiciuni ingineria de care vorbește @Burebista, cum că pensionarii de după OUG 59 primesc pe cupon cuantumul net, dar plătesc impozit pe cuantumul brut. mai mare.
De unde se plătește acel impozit dacă nu se reține pensionarului?
Fiind cuantum net al pensiei, ar trebui să nu mai fie impozitat.

Viorel spunea...

Domnule G. Olescu, dacă se duc la pensionarii civili (cei cu pensii întradevăr foarte mici și mici) ar fi bine, de dus se duc însă pe golăneli de unde le iese șpaga. Într-un fel îi prostește și pe cei din NATO pentru că cei 41,5 % se duc la bugetul de stat iar achizițiile de care spuneți dumneavoastră se fac din ce rămâne din cei 2% din PIB (salarii, pensii, înzestrare, utilități, etc.). Deci este un fel de deturnare de fonduri (parte / comparativ cu până acum 2% din PIB către bugetul de stat; în loc de 10% impozit dă 41,5% impozit, CAS, CASS).

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Nu este deloc asa. Pt. ca daca sesizezi (si trecnad peste faptul ca si mie imi convine), proiectul contine din start un element de favoritism: solda de comanda. Pe care nu o are nici un subofiter/maistru si nici majoritatea ofiterilor pensionati in trecut. In loc de SC, putea trece Oskar sau SM, nu conteaza, sunt elemente de favoritism care numai la cuantumuri minime aplicabile tuturor nu mai conduc.

In aceptiunea mea - cea cu grupele de munca, dispare cel putin situatia de a NU mai avea pensii cu cuantumuri mai mici ca in prezent si sa ramana in plata la misto tot actualul cuantum.

Am facut calcule la mai multe persoane si le iese pe minus la cei fara 25 ani efectiv si cu plus la cei cu SC, chiar daca au sub 25 ani efectiv. Or, aici nu bate principiul amendamentului, intrucat include favoritisme din start.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Nu naste nici o suspiciune. Proiectul este clar: pensionarul da 41,5% din pensia bruta la bugetul de stat. Deci, ordonatorul de credite care este CSP, din fondul brut alocat pt. plata unui pensionar si existent in vistierea MApN si care nu este virtua;, returneaza NU virtual, ci cash, 41,5% catre bugetul de stat.

Deci, impozitul se plateste din bugetul de 2% alocat MApN, din diferentele rezultate dintre pensia neta si bruta, cuvenita pensionarului.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU: ar trebui văzut acel CUPON de pensie,..poate că e trecută NUMAI PENSIA NETĂ, fără a figura și pensia brută, din care se retine= ceea ce este de REȚINUT, MAI MARE ,așa cum scrie BUREBISTA..!

Leon spunea...

Din Comunicatul CPS dat pe 1 Octombrie pe FB, rezulta ca la 30.09.2020 erau in plata, 80302 beneficiari de pensii: 64852, pensii de serviciu( Varsta, Anticipata si Anticipata partial) plus 15450 pensii de Invaliditate si de Urmas, iar Pensia Medie BRUTA = 3732 lei!
Este totusi o mica/Mare Diferenta de 3366 pensionari fata de 29.06.2020 ( Control Curtea de Conturi = 78883 pensionari)...!

Dancapitandeplai spunea...

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cine-este-laurentiu-baranga-sef-de-o-luna-la-combaterea-spalarii-banilor-el-si-ar-fi-falsificat-diploma-de-bac-obtinuta-la-32-de-ani-1382184

Huhu Rezea spunea...

@Olescu
Ințelegi complet greșit! Pensionarul de după 15 09 2017 a plătit ca activ 41,5% din veniturile impozabile cu titlu de contribuții și impozit.
Ca pensionar nu plătește nimic.
Este un artificiu de calcul doar pentru a-i stabili cuantumul net.
Intrebarea este de ce... doar pe hârtie, i se stabileșteun impozit pe cuantumul brut al pensiei, cuantum care dacă nu este plătit nici nu este impozitat. Doar pentru că așa scrie în codul fiscal?
Dacă cuantumul brut ete real e mai pune întrebarea unde se duce diferența dintre cuantumul brut si cuantumul net, diferență mai mare decât impozitul?
La fel se pune problema și în cazul cuantumului minim brut. Aici din ce mai plătește impozit dacă acesta rămâne în plată?

GO spunea...

@Profesor de logică. Ce te deruteaza? Marin Neacsu este bombardat de 2 ani pe blogul sau, de zici ca este cel mai virusat site din lume. Dar si pe pagina pe FB care ii interzice orice link catre blogul sau. Dar ce stii tu din debaraua din care postezi. Bafa si tu un nume real, vezi ca ascunsul dupa pseudonime constituie premisele pt. unui diagnostic nasol pe linie de psihopupu.

Iurcut Dumitru spunea...

Despre stagiile din viata civila nu se stie nimic? O sa fie posibil ca la cerere sa le putem valorifica in sistemul public?

ifrim spunea...

@Gelu.Pe Huhu încă nu l-au rezolvat ,mai mișcă! dar nu știm cum te-au rezolvat pe tine

Huhu Rezea spunea...

Stagiile civile incluse în deciziile de recalculare nu pot fi folosite, deocamdată, pentru deschiderea unui nou drept de pensie la casele de pensii civile.

anonim spunea...

te crucesti nu alta!! Mai sunt multi altii dar asemenea functie la ORNISS si atatia ani??.....

anonim spunea...

Deci am lucrat in domeniul civil perfect legal,dar mai putin de 15 ani si pot intelege de aici ca
1-armata nu ia in considerare
2-in sistemul public nu am vechimea minima necesara
concluzie: Banii care au fost cotizati/impozitati procentul acela(deloc mic) sunt pierduti in "spatiu" Pai asta nu-i motiv de scandal??
Sau am lucrat cu acte in regula la negru....dar taxele au fost platite pana la ultima centima

Huhu Rezea spunea...

Tu esti turk... rău... akordeoane, dacă tot nu întelegi că daca ai pensie militara pentru limita de vărsta poți să-ti deschizi pensie civilă si pentru un an nevalorificat în decizia militară ... nu trebuie să ai minim 15 ani.
Tu umbli pe blogurile militarilor doar ca să-i contrezi pe cei cu opinii social democrate.

Burebista spunea...

Corect ce spune domnul Huhu Rezea, când împlinești vârstă din tabelul din legea 263 pentru deschiderea dreptului de pensie civilă, te duci la casa de pensii civila cu documentele doveditoare a vechimii în munca și ce mai trebuie la dosar (găsești pe site-ul CNPP) și ceri deschiderea dreptului de pensie civila pentru anii de munca care nu au fost prinși în decizia de pensie militară. Pentru aceste situații nu este nevoie de 15 ani.. Chiar și pentru 1 an lucrat probabil pensia este vre-o 40 lei..

anonim spunea...

@Huhu
Hai c-ai gasit motivu':))) Eu vb de stagii civile si pensii militare si dumneata "o arzi" cu social-democratia....ma doare "la bashcheti" pe mine, ca-i *ut pe toti fara discriminare...
Eu intrebasem ce fac in situatia de mai sus unde- multumesc!- dar ti-am cerut "mere si m-ai servit cu pere"
In decizia mea de pensie SUNT deja trecuti anii lucrati in civilie si apar la rubrica "vechime efectiva realizata"unde sunt insumati cu cei de vechime in serviciu.
Acum ce fac?? imi iau sarsanaua in spinare si merg din nou la CJP dupa ce am fost odata si le-am trimis la MApN(dupa o asteptare de f'o 3 luni) ??? ca daca nu, toate taxele alea platite catre buget raman nevalorificate la pensie.Dupa parerea mea asta se numeste suspendarea ilegala a pensiei(chiar daca e partiala)/ abuz s.a.m.d.
Sunt curios cum vor "rezolva" guleratii problema asta ca nici judecatorul nu le poate da dreptate...gata ma apuc sa recitesc CM si CIM
Deci cum? care e raspunsul?

anonim spunea...

@huhu
uite cum te contrazici

Huhu Rezea
sâmbătă, octombrie 10, 2020
Stagiile civile incluse în deciziile de recalculare nu pot fi folosite, deocamdată, pentru deschiderea unui nou drept de pensie la casele de pensii civile.

Huhu Rezea spunea...

Pai tu te vaitai ca nu ai minim 15 ani in civilie, asta m-a supărat la tine.
Dacă i-ai băgat în decizia militară, acolo rămân pănă s-o reglementa posibilitatea de extragere a lor.

Alex spunea...

Pe Ioha' direct la baston il doare de rezervisti.Mai degraba o sa le dea ceva la pensionarii americani.Atata-i pupa....
Cu slugarnicia pe care o afiseaza fata de yankei ,sigur va da ceva in plus pentru a creste pensiile lor.
Halal Comandant s.

Iulian Mareș spunea...

Ăsta este Mesia neamului?

https://www.cotidianul.ro/mein-kampf-ul-de-la-cotroceni/

*Nu deskideti dacă aveți fibrilații la inimă! Este un link total neindicat guvizilor și vârstnicilor cu minte ieftină, de copil veșnic întârziat....
**De la ăștia așteptați dreptate și recunoaștere socială?
Nici nu știți ce pierdeți! ... Ce anume pierdeți?
***Diferența specifică dintre "Guvărnul mău" și Guvernul Țării!

anonim spunea...

cu stima dom' huhu
Pai uite ca nu raman!! peleicsu 199 se refera doar la anii de"vechime in serviciu"..punct.
cei(anii) cu civilia sunt trecuti distinct si insumati cu cei din"vechimea in serviciu" apar la cap "vechime efectiva in serviciu"(alta gasca in alta traista)sau ca exemplu:
vechime in serviciu realizata =20 ani
vechime efectiva realizata =30 ani.....(vech. in serv.+stagii civile)
vechime cumulata cf art 25 L223=35 ani.....(aici mai apar si grupele)
toate trecute pe ultima decizie(vad ca toata lumea evita un raspuns transant la aceasta problema)Credeti ca sunt singurul in situatia asta?? Nuuu nici pe departe.Mai apare -zic eu-o curiozitate.stagiile de cotizare INAINTEA carierei militare se tine cont de ele,cele de DUPA nu sunt luate in considerare(aici s-ar putea sa ma insel dar am sa aprofundez problema maine sau luni)
*nr de ani sunt cu titlu de exemplu
Deci ce se ia in calcul?.Peleicsu199 spune ca doar vechimea in serviciu asadar raman 10 ani(stagii civile)neprinsi in nici un sistem de pensie
daca se aplica apare o chestie de principiu si juridica serioasa nu-i asa? Sper ca acum m-am facut mai bine inteles...sunt curios sa vad raspunsul....si va rog fara "akordeoane" ca nici eu nu m-am adresat cu "cucuvea" sau "bufnita"... akord-75 da e ok!(da daca nu stiti ce era aia??..asta e!:))sunt multi altii care stiu,militari adevarati nu de aia facuti "la apelul bocancilor"....probabil ca n-o sa apara postarea care in sine are rostul ei,dar asta e!

Huhurez, substantiv masculin
Sinonime: (ornitologie) bufniţă, buhă, ciovică, ciuf, ciuhurete, ciuhurez, cucuvaie, gaie, huhurete, hurez, (huhurez de casă) strigă.

valica spunea...

Prin legea 164/2001, sa impus limita maxima de 100%, puteai sa ai 90 de ani vechime. Prin legea 223/2015, sa coborât limita la 85%. Vine acum Plx. 199, și coboară și mai jos limita pensiei și nu se vor opri haidamacii inteligenți, din "Departamentul de lupta împotriva pensionarilor militari". Banii trebuie sa fie vărsați la partenerul strategic și nu pe pensii. Cine nu știe, cândva ministrul Dudu Ionescu la MAI, afirmă că MAI, nu își consumă fondul de pensii, deoarece media de viață la ofițeri era de 62 de ani.

anonim spunea...

am incercat de cateva ori si renuntasem dar acum am reusit sa schimb nick-ul(fost SD)

anonim spunea...

adica cum raman acolo?? asa pur si simplu,degeaba? o luna,doua,2 ani, 3ani ...la sf asteapta?

Huhu Rezea spunea...

Akordeoane, constat că după covalescență ai cam uitat tot din ce învățasei de pe acest blog despre pensiile militare.
Doar pentru stabilirea cuantumului minim,că de aceea îi spune minim, se ia în considerare vechimea în serviciu.La recalculările și actualizările ulterioare se ia in calcul tot vechimea cumulată.
Dacă se va decide extragerea stagiilor civile din deciziile de pensie militare, ea se va face la cerere, nu din oficiu. Poți să-ti pastrezi in pensia militară atâtea stagii civile încât să nu ți se diminueaze pensia militară.

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR: știu: cel puțin un "caz"..in care un militar(of.) pensionat militar,cu vreo 27-28 de ani vechime în serviciu,pe legea 164/2001, (după ce i s-a transformat funcția militară în funcție civilă), și care încă lucrează ca angajat civil..!;
După vreo vreo 10 ani de angajat civil,(cred că pe legea 263.. încă = nu prea mult modificată, casa jud. de pensii i-a calculat anual pensia civilă cuvenită = afirmativ= cam 100 de lei/an, acumulând o pensie civilă= afirmativ între 700-1000 de lei brut, după care,modificându-se legea 263..în sensul că nu i s-a mai permis "recalcularea" anuală cu stagiul civil=nou acumulat, operațiune care se va împlini la vârsta legală civilă de pensionare..!

Calinmihaib12 spunea...

acord-75:
=..??;= a weapon=?=
=/insurance= asigurări
militare..?)

Iulian Mareș spunea...

Mai toți băieții de la ORNISS sunt din Pădure!
Este exclusă neglijența sau prostia celor din Padure întrucât ORNISS este o structură nouă, deplin integrată și interoperabilă cu cele NATO/UE, ea acordând autorizări de cel mai înalt nivel! Ceva nu se leagă totuși...
Tu nu-ți verifici oamenii din cele mai tari poziții?
Este că și cum Secret Service ar autoriza sa poarte valiza N, cu codurile de acces, pe un analfabet, cartofor, alcoolic, cu dese momente de sevraj!
Deranj mare...se impun demisii in bloc la nivelul conducerii SRI, începând cu Directorul!
*Cât de jos a putut ajunge o structură discreționară, implicată în jocuri politice păguboase, care a tocat și toacă sume amețitoare?
**Se impune cu celerirate o analiză profundă, exhaustivă în CSAT, nu batista pe țambal!

Leo spunea...

S-a lăcomit . A vrut să se facă și dottore căci altfel cine știe când îl prindeau pe inpostor.

Leon spunea...

Cam are dreptate Iulica:
https://m.jurnalul.ro/editorial/cercetarea-cazului-laurentiu-baranga-taietura-in-carne-vie-sau-doar-inca-o-ancheta-care-nu-duce-nicaieri-857610.html

GO spunea...

@monteoru. Trebuia neaparat sa demonstrezi tu ca esti dorobant depasit din 1877 toamna. Daca nu stiai, afla ca azi 11.10.2020, orice sef, sefulet, se..utut etc. din armata care comanda ceva, are solda de comanda. Adica si Plt. care este Cdt. Gr. I. Sau juristul care se comanda pe el singur in birou.

Legat de conditiile de munca, afla ca eu am "alte conditii". Adica am fost de 2 ori mai supus unui risc real decat tine. De fapt, nu se poate face diferenta, "alte conditii" este singura grupa cu un risc real in activitate. Restul din "conditii speciale" nu aveati realmente absolut nici un risc.

Anonim spunea...

Bună ziua! Care ar fi cuantumul pensiei unui principal conform plx-199? Mai există sintagma "apt limitat" în acest plx-199? Mulțumesc anticipat!

Huhu Rezea spunea...

Nu raspund anonimilor, mai ales celor care nici nu se străduiesc să citească proiectul.