Un produs Blogger.

miercuri, martie 03, 2021

PSD, enervat de cața din fruntea guvernului, amenință cu ieșirea în stradă

83 comments
"Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului.
Nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ.
Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi!
Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății.
Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!
"

83 de comentarii:

ioan spunea...

Si daca iese in strada ce mare scofala.Tot asa au facut si ei canda erau la butoane.Ce tie nu-ti place altuia nu face.De 30 de ani asa fac si unii si altii.Sa iasa.

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei care mai sperați în adoptarea Pl x199/2020, retrimis la Guvern, luați de citiți sofismul rostit în Parlament de câțoiul național, zicere care insultă peste 5 milioane de pensionari.
In anul 2021 pensiile au crescut pentru că le-am mărit anul trecut cu 14%, zice Câțu. Si-a mai permis să rostească oare cineva o asemenea enormitate?
Băi copile întârziat la minte, de ce nu spui că pensiile au crescut în 2021 si pentru că tu plătești în anul 2021 si indexarea de 5% introdusă de Ciolos in 2015 si indexările introduse de Ponta ân anii 2013-2015?
Așa că, mulțumiți-vă câ primiți și anul acesta indexarea din 2020, zice câța pentru guguștiuci.Păcat! Păcat! Ga! ga!,ga! 😡

Burebista spunea...

Creșterea cu 14% din septembrie nu a fost indexare...
A fost creștere a punctului de pensie din pix, fără legătură cu indexarea din Legea 263...
Depinde cum interpretezi suna pensiei... Pensia din ianuarie 2021 este mai mare decât pensia din ianuarie 2020...pana în august 2020...insa este egala cu pensia din septembrie 2020 pana în decembrie 2020...
Per total suma pe care un pensionar o va primi tot anul 2021 va fi mai mare decât suma totala primita în 2020..🤣

Periamu lucica spunea...

Dl general Ciuca a spus ca imediat ce incepe sa intre im sesiune va pune in dsiscutiem plx 199....si?

Periamu lucica spunea...

Ciuca asta ce dracu face acolo ?

Periamu lucica spunea...

Dl general Ciuca a spus ca imediat ce incepe sa intre im sesiune va pune in dsiscutiem plx 199....si?

Burebista spunea...

La o pensie de 5000 brut un civil a primit 2800 lei în 4 luni....
Un militar a primit 2760 brut în 12 luni la aceeași pensie de 5000 lei...
Anul asta militarul primește tot 2760 lei în 12 luni însă civilul primește 8400 lei.... La aceeași pensie de 5000 lei brut.. Față de decembrie 2019....
8400 lei mai mult decât 2800 lei la civili și mult mai mult decât 2760 la militari...

Huhu Rezea spunea...

Lege 263 nu operează cu indexări sau actualizări de pensie, ci doar cu majorări ale valorii punctului de pensie.
Păi, nu-i așa, la ce-ți mai trebuie indexarea pensiei militare în 2021... dacă ai primit indexarea din 2020? Nu-i asa că ai pensia mai mare decât în anul 2019?
O creștere clamată de Câța națională opera și dacă țara era condusă de o glugă de coceni.

Burebista spunea...

Da, eu am pensia mai mare decât în anul 2019 însă nu și fata de anul 2020...suma totala în buzunarul meu fata tot de anul trecut va fi egală...
La civili suma totală pe tot anul acesta va fi mai mare decât cea din tot anul trecut...
Asta au interpretat Câțu & CO.. 🤣
Aveți ex mai sus la o pensie fictiva de 5000 brut....

Huhu Rezea spunea...

Când ai mai auzit dumneata, până la câțoiul național, că majorările de pensii si salarii dintr-un an se raportează la nivelul de la inceputul anului precedent și nu la cel de la finalul anului.
Foarte bine le face mototolilor naționali!

Unknown spunea...

pai cu ce ne mai încălzește marele proiect 199 daca ăștia vor să anuleze toate pensiile speciale inclusiv cele militare ???

Burebista spunea...

Nu am mai auzit pana acum... Dar calculul matematic da pe plus la civili...
La noi la militari și polițisti da pe egal fata de anul trecut.... 🤣
Chiar și anul trecut civilii ca sume de bani totale în plus au avut mai mult decât militarii chiar dacă au luat doar 4 luni fata de 12 la militari...

Iulian Mareș spunea...

Argumentația nu contează?

Iulian Mareș spunea...

Scuză-l că a renunțat!...

Iulian Mareș spunea...

Exact...
De ce?

Leon spunea...

O indexare corecta in SEPTEMBRIE 2020 ( cu datele comunicate de INS pentru anul 2019) ar fi:
5163 lei/4162 lei:2 + 3,8% = 15,8% si VPP trebuia sa fie de 1465 lei..!
Si aici Câtu a furat de la Pensionari 23 lei la VPP(1465-1442)..!!

M spunea...

Din 2017 pana acum mi-a crescut pensia cu 11,54%.

Punctul de pensie a crescut in aceeasi perioada cu 57%

Eu zic ca e bine!😁

tehnocrat spunea...

@Unknown, de-a lungul timpului noi am fost ba amanati , ba amagiti ,ba inselati.Chiar daca se vor suspenda pensiile speciale ,noi avand recalculate dupa alte criterii(legale de fapt) cand se va face suspendarea noi vor ramane in plata cu suma mai mare. Ca asa smecherii iau si au luat de ani de zile si ne arunca "praf in ochi" ca las ca odata s-odata se vor reglementa dar in schimb lunar ei beneficiaza de acele sume.

akord 75 spunea...

Ca sa fie inlaturate dubiile in privinta lui Ciuca(in cazul in care mai avea cineva)
Pana acum se confirma 100%
https://www.g4media.ro/o-noua-confruntare-franco-americana-in-romania-pe-achizitii-strategice-ministerul-de-interne-pune-la-bataie-300-de-milioane-de-euro-pentru-elicoptere-utilitare.html
Valabil mai ales la aparare.Si sa-i spuna lu' mutu' ca black hawk sunt pt "stingere incendii"😀😀😀

Călugărul spunea...

Pentru Marin cu blogul lui de doi bani "în cuiul catârii' care cenzurează tot!
Marine se știe de toți că ești un pupin desăvârșit și când e cazul mimezi că ești orbit de realitate, doar un biet idiot util care aperi interesele celor mari! Acum datorită lui Măciucă ai trecut să aperi interesele mercenarilor! De centuriști kaki îmi e scârbă!

Unknown spunea...

de unde știți că după recalculare se va pastra cuantumul mai avantajos ?

Burebista spunea...

Pentru ca atât ministrul muncii cât și primul ministru au spus clar ca în cazul pensiilor militare nu se pune problema de eliminare pentru ca și acolo este o contribuție din partea militarilor și ca sunt deja în lucru ceva modificări pentru a aduce echitate și în rândul acestor pensii... Aceștia se refereau probabil la plx199 care ar mai putea primi ceva modificări în sensul de recalculare pentru toată lumea conform vechimii în serviciu de 25 ani, probabil și cu eliminarea unor sporuri din baza de calcul.... La fel cum au spus și la pensiile civile dacă pensia iese mai mică rămâne în plată cea avută mai mare însă că rămâne pe loc fără indexare pana va fi ajunsa din urma ca cuantum de cea recalculata...

tehnocrat spunea...

De-a lungul timpului am fost acuzat ca am venit cu informatii false de schimbare in bine.Intentia mea asta era ,sa va informez ce se discuta pe sus dar ce sa fac daca politihotii mint,una zic si alta nu fac.Am intrat in lupta de prin 2007 ,am alergat peste tot , am stat la discutii cu oameni grei, care aveau pixul hotararii in mana , am fost amagiti si mintiti tot timpul. De ce nu am renuntat si de ce ,INCA am sperante?
Imi amintesc de zidurile Erihonului,cum au cazut si extrapoland zilelor noastresper ca tot lovind,in acelasi loc si cu aceiasi frecventa -sa cedeze.Si vor ceda cat de curand.Abia atunci o sa va bat obrazullasilor, celor care doar dati din gura dar habar nu aveti ce se intampla .

tehnocrat spunea...

@Unknown. Deduc deoarece toti smecherii si potentatii vremii sunt implicati si ei pe asta au mizat...las' ca daca se intampla ceva noi ramanem cu ce-am furat ca-n Romania nu se recupereaza nimic de nicaieri.

Leon spunea...

@M, calculul este corect pentru Pensia BRUTA !
Dar Pensia NETA..??

M spunea...

@Leon

Netă, excelență! Am calculat de două ori. 😁 Nu am "prins" reducerea de impozit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

L-am auzit, in sfarsit, pe Ciolacu luand atitudine acida impotriva neonazistilor de la putere, dand cu sete cu securea cuvintelor si ca o sa se iasa in strada! Urmaresc cu atentie evenimentele care vor urma, bine nu va fi! @Burebista are dreptate ca se lucreaza la ceva pentru noi, mi-a spus asta si Coarna la telefon, dar secretos, dezvaluind ca foarte sigur se vor majora soldele de functie si grad, pana in maxim Septembrie, si mi-am amintit ca mi-a spus sa va transmit tuturor asta, spunandu-i ca eu postez cel mai frecvent pe @Huhurez, stiind si domnia sa de acest blog. Dupa un timp am sa-l mai sun, caci mi-a zis s-o fac la nevoie

Viorel spunea...

Știind că mai comunic pe blogul domnului Huhu Rezea cu pensionari militari din toate structurile, civili cu intenții bune sau rele, intruși cu gândul de a băga zâzanie între noi și așa împrăștiați pe fel de fel de grupuri / grupulețe, mă sună acum jumătate de oră fostul Cdt. ieșit la pensie în 2016 odată cu mine să mă întrebe ce știu despre un Comunicat al Curții de Conturi dat ieri sau astăzi precum că CPS a MAI a calculate greșit Actualizarea din 2017 motiv pentru care pensionarii vor trebui să restituie banii înapoi iar CPS a MApN a calculate tot greșit Actualizarea din 2017 numai că trebuie să le dea pensionarilor banii din urmă. I-am spus că nu știu deocamdată nimic dar că acest lucru nu este posibil (Comunicat) până când nu se dă o Hotărâre de către C.Ap.B. în acest sens în cele 2 procese. L-am întrebat dacă este vorba despre Deciziile 4 și 5, cică nu, a apărut zilele acestea un Comunicat cu știrile prezentate. Știe cineva ceva, dacă da sau nu, despre ce este vorba dintre cei cu pile și relații în Sindicate, Asociații sau Justiție ?

Ein Stein spunea...

Nu uitati ce a prorocit domnia mea in urma cu vreo luna. Dupa ce mafiotii vor vinde anumite active ale statului, punctul central este Portul Constanta si Canalul Dunare-Marea Neagra,celelalte cu CEC, CFR, etc. sunt fumigene, mafiotii galbeni vor scoate de la guvernare ciuma neomarxista si vor guverna minoritar cu sprijinul PSD. Deocamdata guvernul socialist se face ca face treaba.

Anonim spunea...

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/grave-nereguli-calculul-pensiilor-militare-pensii-mai-mari-cele-mapn-limita-1_603dde955163ec42717c6ada/index.html

Leon spunea...

Degeaba se agita Marcel Ciolacu !
In urmatorii 8 ani ne va din ce in ce mai bine,... o sa ne vina rau de atata bine:
https://www.dcnews.ro/florin-citu-dreapta-va-guverna-romania-in-urmatorii-8-ani_805441.html

Huhu Rezea spunea...

Eu nu am gasit comunicatul pe pagina Curtii de Conturi, poate este inclus în raportul CC pe anul 2020, dar articolul din Adevărul nu spune nimic in plus fata de Deciziile nr. 4 si 5 din 2020 ale CC, publicate aici pe blog la eticheta

Curtea de Conturi si pensiile militare (29)

Iulian Mareș spunea...

Pe Titus Steel sa îl bați cu..., căci este pe invers! Acum filmează cu o găină keală, in drum spre budoar!

Leon spunea...

Unor Ziaristi, din cand in cand, le place ciorba ..reincalzita..!

Iulian Mareș spunea...

Vor sa ti-o taie!....cureaua, nu te speria!🤣😂😜🤪

Iulian Mareș spunea...

Discuție la carciuma autogării!
-Cel mai rau a fost Kioru, ca a taia 25% din solda, spuse Mr.Titus Steel. NU CRED CA E UN CONDUCATOR MAI RAU IN ISTORIE!
-Ba da, Burebista, ca a tăiat viile, zise plt. Oskărel.

Leon spunea...

https://avp.ro/wp-content/uploads/2021/02/Raspuns-Asociatia-Fostilor-Parlamentari-3.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ha, ha, ha... Ce drackul sa mai taie, si de unde, daca-i zgarbaci?, s-ar zice! Cica prin intindere cu vinciul s-ar mari! Si la ce ar folosi, daca jucarica e stricata?

Leon spunea...

Doamna Renate Weber, Avocat al Poporului, a declarat acum cateva minute la emisiunea lui Ionut Cristache(TvR 1) ca NU A COTIZAT NICIODATA LA SISTEMUL PUBLIC DE PENSII, NU ARE PENSIE DE SERVICIU, SI PRIMESTE PENSIE DE LA Casa de Pensii a AVOCATILOR...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, fabuleaza si Pârțu asta cu anii viitori: Sa dzica bogdaproste daca apuca si Pastele, daramite si Craciunul! Chiar din interiorul coalitiei e sapat, si din PNL

akord 75 spunea...

@Viorel
Va rog sa cititi si sa transmiteti mai departe prietenului dvs.Este modificare la codul fiscal si se refera si inainte si dupa 2017....stiam atunci la acel moment dar acum am gasit doar atat in viteza.Mai departe "sapati" dvs ca sunt suficiente referiri la legi si articole din codul fiscal(articolul din ziar este de acum 4 ani)

https://jurnaluldearges.ro/la-pensii-banii-incasati-in-plus-nu-se-mai-restituie/

Andrei spunea...

Ciuca este la MApN. Hawk are si variante civile. Polonezii care produc in parteneriat cu SUA Hawk au inaintat cea mai buna oferta.

akord 75 spunea...

@Viorel
Decizie ICCJ-dar se refera NUMAI la drepturile de pensie stabilite pe cale judecatoreasca si ulterior desfiintate prin cale de atac...deci nu prea face "obiectul"
Cel mai mai bine ar fi sa-l intrebati pe mares.Daca el nu stie,nimeni nu stie.E singura sansa cosmica si universala de a va putea lamuri.Eu l-am intrebat de niste retete de gogosi ca stiu ca e specialist in "gogosi"....si da,chiar este!M-a convins.

https://www.juridice.ro/573617/iccj-dezlegarea-unor-chestiuni-de-drept-recuperarea-sumelor-platite-cu-titlu-de-prestatii-de-asigurari-sociale.html

Iulian Mareș spunea...

Titus si nevasta lui fac tot filmul...
Steel de la Protan are carteee, cat sticla de bere și nevasta-sa cat pestera!

Iulian Mareș spunea...

Si pt romanii noștri nu mai guvernează nimeni?

*am citit ca studioul de fime XXX serban si jasmine va fi vândut primul...măcar atât!

Iulian Mareș spunea...

Cîțu Președintele! ...sustin!

Iulian Mareș spunea...

😜🤪

Viorel spunea...

Mulțumesc domnule akord-75, am să mă mai informez și mâine îi voi prezenta câteva detalii la o cafea fostului meu Cdt. Cât despre domnul Iulian Mareș ca simplu fost Sof., actualmente Sof. pensionar al Armatei României vă pot spune că este un om deosebit și cred (nu ar trebui să-mi permit să dau sfaturi) că ar fi bine să dați la pace. Eu unul chiar dacă vă tachinez uneori ca răspuns la unele comentarii sincer îmi pare rău. Suntem oameni înainte de toate, colegi la bucurii și suferințe și nu se merită să ne contrăm mai ales când toți sunt împotriva noastră. Pe nimeni nu am auzit să ne vorbească de bine.

akord 75 spunea...

@Viorel
Decizia nr. 12 din 19 iunie 2017, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul competent să judece recursul în interesul legii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 849 din 26.10.2017, prin care s-a stabilit că:

„În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 179 din Legea nr. 263/2010, coroborate cu dispozițiile art. 114 și art. 116 din același act normativ, legalitatea deciziei de recuperare a sumelor încasate necuvenit cu titlu de prestații de asigurări sociale este condiționată de suspendarea sau sistarea (anterioară ori concomitentă) pensiei printr-o decizie emisă de casele teritoriale/sectoriale de pensii.”

https://www.legalis.ro/2018/04/05/hotarare-prealabila-recuperarea-sumelor-platite-cu-titlu-de-prestatii-de-asigurari-sociale-in-temeiul-unei-hotarari-judecatoresti-desfiintate-in-calea-de-atac-decizia-iccj-nr-15-2018/

akord 75 spunea...

Asta cu "domnia mea" am mai intalnit-o de vreo 3-4 ori la acelasi autor....e tareee!!😄😄😄

M spunea...

@Iulian Mareș

😂😂😂 Dacă ne iau ăștia băutura cred că ieșim în stradă!

M spunea...

Madame Pârcălabu (PPU-SL) explica azi cum pensiile militare au crescut anual corelate cu salariile activilor și că abia anul ăsta marele Câțu a luat măsura înghețării.

akord 75 spunea...

@CFI
azi am cunoscut un nene cu pensie de invaliditate grad II in suma de 800lei net dupa 29 ani de munca.S-a bagat in discutie deoarece despre pensii discutam cu altii.Era curios daca ii va creste pensia odata ce implineste limita de varsta si am spus ca da,bineinteles.Pe scurt, cam asta a fost ca si pe mine m-a mirat ce pensie mica are,dar e clar ca omul spunea adevarul gol,golut...asa caaaa....?!stii tu chestia cu "pianul"
N-am spus-o cu rautate ci doar ca l-am cunoscut intamplator,mai erau doi de fatza si in acelasi timp e ca tu ai fost ce ai fost iar el a fost ce a fost in civilie

akord 75 spunea...

Adica daca stai acasa toata viata primesti 800lei indemnizatie.Daca muncesti 20-30 de ani(si cu CAS platit) si te "pricopsesti" cu vre-un handicap primesti tot 800 de lei...parca-i tara de tampiti!!

tehnocrat spunea...

Frunza verde barabula
Apuc-o juma de p.asca
Si-o ciuperca pentru iasca
S-o monteze ca branula

Si-alta izma cu mohor
In puhoi sa dea in strada
Nu pe la balcon sa sada
Adormitul meu bobor.

Iulian Mareș spunea...

Exact!
Cine va lua conducerea TVR, ca si-au impartit sinecurile?

Iulian Mareș spunea...

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
TITLUL I
Principii generale
Statul român ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Interzis basistilor decadenti (basistii furau, prostii îi aplaudau si tâmpiții îi adulau):

Satul social, cunoscut și ca statul bunăstării, este un concept de guvernare în care statul joacă un rol cheie în protejarea și promovarea bunăstării economice și sociale a cetățenilor săi. El se bazează pe principiile egalității de șanse, pe distribuția echitabilă a resurselor și pe responsabilitatea publică față de cei care nu-și pot asigura resursele minime pentru a duce o viață mai bună. Termenul general poate acoperi o varietate de forme de organizare socială și economică. Sociologul T. H. Marshall a descris statul modern al bunăstării ca o combinație distinctă de democrație, bunăstare și capitalism.

În prezent, state moderne ale bunăstării sunt Germania, Franța, Marea Britanie și Țările de Jos, precum și țările nordice precum Islanda, Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda, care utilizează un sistem cunoscut sub numele de modelul nordic. Esping-Andersen a clasificat cele mai dezvoltate sisteme de stat al bunăstării în trei categorii: social-democrate, conservatoare și liberale.

Statul bunăstării presupune un transfer de fonduri de la stat către serviciile publice (de exemplu, asistență medicală, educație etc.), precum și direct către indivizi („beneficii”), și este finanțat prin impozitare. El este adesea menționat ca un tip de economie mixtă. O astfel de impozitare, care include, de obicei, un impozit pe venit mai mare pentru persoanele cu venituri mai mari, a fost numit impozitare progresivă. Susținătorii argumentează adesea că aceasta contribuie la reducerea decalajului de venit dintre bogați și săraci.
*Pe scurt, ca sa nu le arda si ultimul neuron: statul social este din oameni si pentru oameni! El exista in si prin oameni!
**Ca lucrurile nu sunt perfecte, asta este o alta discutie, insa baza este asigurata de Constitutie.

Alex spunea...

Madam Renate Weber a declarat ca toate pensiile speciale pot fi desfiintate ,mai putin cele ale magistratilor pentru care are o hotarare a C.C.R.in acest sens.Cred ca la aceeasi emisiune a lui Cristache mentionata de d-l Leon.Tare chestie!

akord 75 spunea...

@ Viorel
Cand scrii asa ceva despre un om si sotia lui pe care nu i-ai vazut niciodata da,aveti dreptate...cel care scrie e un om "deosebit",se vede caracterul.Asa ceva nu am intalnit de 10-12 ani pe acest blog.Iar Huhurezea permite...aluzii la sotii,familie etc.Oare cum se "traduce" asa ceva dom' viorel?
"Iulian Mareș
3 martie 2021, 22:51
Titus si nevasta lui fac tot filmul...
Steel de la Protan are carteee, cat sticla de bere și nevasta-sa cat pestera!"

Eu va doresc succes tuturor de pe aici si o sa imi vad de ale mele


M spunea...

@Iulian Mares

Mădălina Dobrovolschi (fostă Pușcalău) cunoscuta si ca Ayahuasca.

Alex spunea...

Ca sa fiu politicos.Aceasta doamna este tampita?! Exista corelare doar in creerii dumneaei.

Unknown spunea...

Câțoiul național alias bișnițarul trebuie fugărit că altfel este prăpăd!
Și toți cei de-o teapă cu el!

Unknown spunea...

Legionarule sari degeaba!
Sunt bine prinși și încheiați și-i apără toate structurile de forță ale statului!
Am stat de vorbă cu foști colegi și prieteni din armată, poliție, jandarmerie, sri, sts activi.
La unison aproape toți spun, da, ne-au lovit, nu ne-au dat mărirea așteptată, ne taie și din sporuri acum, DAR CE DRACU' SĂ FACEM, AVEM FAMILIE, COPII, PĂRINȚI BOLNAVI PE CARE-I AJUTĂM, RATE LA BĂNCI, UNDE SĂ MERGEM, DE CE ALTCEVA SĂ NE APUCĂM! STĂM ȘI ÎNGHIȚIM AȘA CĂ POATE O SĂ SE SCHIMBE CEVA ȘI O SĂ FIE MAI BINE! Cam asta-i, Legionarule, stai pe pace că nu mai face nimeni nici revolte și nici vreo revoluție.

Cotyany spunea...

https://stirileprotv.ro/stiri/politic/avocatul-poporului-toate-pensiile-speciale-pot-fi-desfiintate-exceptand-magistratii.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, depinde de la caz la caz. Cel cu 27 ani vechime va primi dublu la pensionare. Eu am iesit la limita tot cu 470 lei cat aveam, si daca ieseam tot pe gr 2 inv in continuare imi luau 100 lei. Asta se intampla in 2009 sau 2010

M spunea...

Păi atunci PNL este conservator nu liberal după politicile economice și sociale!!!!😁 Asta dacă ne luăm după cele 3 sisteme!

Dar nici conservator nu e dacă ne luăm după politicile privind familia.

PSD e o brambureală din toate cele trei categorii.

USR consecvent, neo marxiști (categorie ce evident nu se înscrie în cele care ar aduce bunăstarea)

Ce mama naibii?😂

Leon spunea...

Asa a spus, dar a revenit ulterior si a mentionat ca si Militarii au multe restrictii care le dau dreptul la o pensie de serviciu separata de sistemul public de pensii...!

Burebista spunea...

La fel a spus și Câțu despre pensiile din snaopsn. Totuși s-ar putea sa se schimbe ceva în sensul de modificare a procentului de pensie militară din baza de calcul care sa tina cont numai de vechimea militară în serviciu similar cu vechimea de contribuții la civili care sa fie de minim 25 ani cum au vrut sa facă și la pensia minimă din plx199.
Școală sau vechimea asimilată armata sau civilia și grupele sa se pună doar pentru a putea obține pensia pentru limita de vârstă mai devreme sau la termen însă ceea ce va conta probabil vor fi anii lucrați efectiv pe solda/salariu.

Iulian Mareș spunea...

Dragă Ciociolin!
Câteodată faci buba la cap și uiți cum te mâncau buzele, deja maro...
Avertismentele se consumaseră.

Leon spunea...

Ca sa vezi !!
Si eu care credeam ca Tudose&Tutuianu&Jianu au dat OuG.59/2017..:))

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA: e posibil să se facă .."manevrele"..respective,dar vor avea "dificultăți" de... armonizare a vârstelor de pensionare DIFERITE,funcție de legile de pensionare diferite.. de-a lungul scurtei istorii..de-o viață..a 2-3 generații de pensionari militari..! =pt. stabilirea corectă, corelată a % de calcul,cu vârsta de pensiona re= diferită LEGAL,astfel încât unele generații de pensionari,să nu fie discriminate LEGAL din această cauză..!,ca la civili: la care stagiul complet de cotizare: e în funcție de anul nașterii..!

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA: P.S.:
.."grupele de muncă" presupun CONDIȚII mai GRELE de MUNCĂ și ar trebui să se reflecte în salariu/soldă și..apoi în pensie ,nu numai:"pt.atingerea pragului vârstei de pensionare"..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..HELVEȚIA..nu intră în acest grup de țări moderne ale bunăstării..?

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
Categoric ca si ea este o tara moderna cu un nivel ridicat de trai...
Sunt si multe tari din Golf in care un pahar de apa este mai scump decât un galon de benzina. ..cam exagerez, nu?
Insa, aceste tari din zona Golfului nu prea sunt asimilate democrațiilor reale, cel mult iliberale, zic eu. Majoritatea sunt monarhii kiar de tip feudal.

Burebista spunea...

Se mai poate umbla și la baza de calcul care nu este obligatoriu sa fie 100: din media soldelor ci poate fi 80% din media soldelor cum a vrut și Dumitru Lupescu în legea aceea de modificare a 223..
Se pleacă de la 65 % din 80% și nu poate depăși 80 % din cei 80% = baza de calcul.
Ex. Media soldelor 1000. Baza de calcul 800....
Pesie 65 % din 800 =520 pana la 80% din 800 = 640....
640 +20% Omm = 768 brut...pensie suplimentara 9% x640 =57.6
Total drepturi de pensie brută 640+128+57.6= 825, 6 brut..

Deci baza de calcul 800 pensie 825, 6 lei.... La o solda de 1000 lei..

Calinmihaib12 spunea...

..Iulian MAREȘ:..nici nu se poate pune problema..ca țările GOLFULUI.."ar cam putea fi asimilate.."democratiilor"..în general..!; acestea sunt pur și simplu DICTATURI feudale..!în sec. XXI..!
..eu am citat numai HELVETIA,ca țară europeană,dar puteam înșira
și țări din alte "zone":
..CANADA,AUSTRALIA,NOUA ZEELANDĂ,..cu ceva "rețineri": ,SUA..(!?), JAPONIA și SOUTH KOREEA,..etc.

Gigi spunea...

Burebista@
Nu ar fi mai bne cã BC sã fie calculatã din ultimii 5 ani? 😀
Nu d-aia,dar mai prind şi unii şi alţii solda/salariul de Merit,chiar şi Oskarul,care nu au avut Sansa sa-l fi avut în ultimile 6 luni?😀
Propun şi eu,o propunere.
O altã propunere,cã tot suntem la cap.propuneri
,nu ar fi bine sà pornim toţi de la acelaşi nivel,adicã aici mã refer la,vechime,
funcţie,grad,coditii de muncã etc?
Am propus n-am dat cu parul!

Gigi spunea...

PSD-istii,trebuiau sã se enerveze atunci când guleratii au venit cu propuneri la d-na cu parul de foc sã ne inghete pensiile.
Eu,am mai spus,acum PeeeSeeeDeee,în condiitiile actuale,nu doresc sã guverneze.Sa fie foarte clar!
Cã mai se ia şeful lor din când in gând,de de cei de la putere,este normal,trebuie sa justifice titulatura de opozitie constructiva,nu distructivã.

Iulian Mareș spunea...

Doctore,

nu sunt absolvent de SNSPA, kiar daca unul dintre profesorii mei a fost Constantin Hlihor, insa ”The Economist a efectuat un studiu al stării democrației în 167 de țări și a încercat să îl cuantifice utilizând rezultatele obținute prin Indicele de democrație al Economist Intelligence Unit, care s-a concentrat pe cinci categorii generale: alegeri libere și corecte, libertăți civile, funcționarea guvernului, participare politică și cultură politică. Suedia a obținut 9.88 pe o scară de la zero la zece, cel mai mare punctaj, iar Coreea de Nord a obținut cel mai mic punctaj: 1.03. ***Democrațiile depline, **Democrațiile viciate și *Regimurile hibride sunt considerate a fi democrații, iar ^Regimurile autoritare sunt considerate dictaturi.”
CANADA, AUSTRALIA, NOUA ZEELANDĂ, SUA, JAPONIA și SOUTH KOREEA sunt democratii, functie de incadrarea din link:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Indicele_democrației

Privind Elvetia: = locul 9, cu notele - 9,03 - 9,58 - 9,29 - 7,78 - 9,38 - TOTAL - 9,12 Democrație deplină!
Privind ROU: = locul 64, cu notele - 6,44 - 9,17 - 5,71 - 5,00 - 4,38 - TOTAL - 7,94 Democrație viciată
Inaintea noastra: Columbia, Republica Dominicană, Lesotho si kiar Guyana, Sri Lanka, Peru sau Malaysia!

!!! de la locul 64 la 76 urmeaza cateva tari incadrate la Democratie Viciata, pentru ca incepand cu pozitia 77 pana la locul 115 sa fie incadrate la Regim Hibrid!
Eu cred ca, daca RoboCap se mai opinteste putin, mai ales in Justitie, Servicii si Parlament, ROU poate arde in cei 4 ani ramasi cele 12-13 pozitii si sa devenim un Regim Hibrid, caci tot sunt la moda masinile hibrid, nu?
Folosirea unor majuscule nu este intamplatoare!

Periamu lucica spunea...

Dece mai este grupa AC daca nu are alt procent

Periamu lucica spunea...

Si multe altele sant si ăștia niste golani

Huhu Rezea spunea...

L grupa AC se dublează vechimea suplimentară pe când la condiții speciale, vechimea creste doar cu 50%.

Leo spunea...

Se va bate ciucă ca un leu , iar la nevoie își va rupe haineele de pe el pt. îndreptarea inechităţilor. 😄
PS
dacă va mai prinde semestrul 2 din acest an , ca sinecurist PREMIUM